The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Averus

#1701 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Averus »

Ovdje ljudi ocigledno ne kontaju neke stvari u vezi sa serijom...

Prva stvar: Serija je DRAMA, ne AKCIJA. Dakle ne svodi se sve na zombije i ubijanje istih, nego je mnogo vaznija prica i jedno psiholosko gledanje cijele situacije.

Druga stvar: Serija i strip nisu isti i, iskreno, meni je drago da je tako. Jos nikad nisam vidio da je neko uspio strip pretvoriti u dobar film/seriju, tako da je bolje da pisci seriju iskoriste za alternativne price ili verzije raznih prica :)

Treca: Carl. Ovdje cu samo reci da ne kontam zasto toliko hejtate klinca. Pobogu to je samo dijete, naravno da njegova gluma nije na nivou Jacka Nicholsona...
Kao lik u cijeloj prici, mislim da je Carl vrlo vazan, a i uvjeren sam da ce se to tako ispostaviti tokom preostalih epizoda i sezona... (Sjetite se kako je Carol bila nebitna i suvisna tokom dvije sezone, a onda - PAF! Andrea isto - kao sto sam u nekom ranijem postu spomenuo)

Sve u svemu, de skulirajte malo ljudi. Sto ste zapjenili bezze?
Ako ne mozete ili ne znate uzivati u seriji, niko vas ne tjera da je gledate... Predjite na Jersey Shore ili Sex&Grad ;)
Zovem se Zelena

#1702 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Zovem se Zelena »

NeyDan wrote:Ovo je kraj?! Jel' ovo stvarno kraj 3. sezone?! Ocekivao sam malo vise, iskreno ... zao mi Andree, valja sada samo trpiti onu Maggie, imam osjecaj da ce sad ona preuzeti primat u bitch-arenju. :roll:

btw. jel' neko zna kako se zove kompozicija/muzika na pocetku epizode, odmah posle uvodne spice?!
Nico - The end, ako misliš na onu klavirsku instrumentalu...

Žao mi Andreje, žao mi Merla... Baš napraviše bezveze. Ali dobro, šta je tu je.
Što se tiče Karla, mislim da su preko njega odlično pokazali svu okrutnost svijeta i okoline u kojoj odrasta.

Nego, najvažnije pitanje: Kada je 4. sezona?
Last edited by Zovem se Zelena on 02/04/2013 23:33, edited 1 time in total.
ćiribiribela

#1703 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ćiribiribela »

u oktobru :D
darius_maximus

#1704 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by darius_maximus »

Ne kontam zasto svi porede seriju sa stripom... Sasvim je ocito da su uzeli kostur i neke glavne likove i napravili svoju verziju koja se moze ekranizirati...

Druga stvar je pitanje akcije... Meni je iskreno drago sto se ne rokaju stalno sa zombijima, jer to uopste nije bit svega... Bit bi, po meni, trebala biti kako se ljudi ponasaju kada nestanu sva pravila...

Ocito je da je Rickova grupa zadzala humanost koja ih razlikuje od zombija, dok je Guverner cisti primjer strahovlade... Ali dzaba, odnos izgradjen na povjerenju je vaza jaci od onog izgradjenog na strahu... :)

Meni se finale svidja, imaju sada prejak kostur sa Rickom, Darylom i Michonne, sada je nebo granica... :)

Super mi je bilo na kraju kako je Rick saprao savjest svoju, nakon sto su dovezli prezivjele, kada je pogledao na mjesto gdje je trebala stajati Lori...

Valja sada cekati oktobar... :(

Sent from Elysium
Zovem se Zelena

#1705 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Zovem se Zelena »

ioannes wrote:Andrea zavezana na stolici,skida cizmu da bi onaj noz dohvatila....
kad sva sreca bas tad ne nosi carape,bas prekticno.
Andrea inače nije nosila čarape, bilo je nekoliko scena u par epozoda ako se dobro sjećam...
dječak sa šibicama

#1706 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dječak sa šibicama »

NenjiA wrote:Ovdje ljudi ocigledno ne kontaju neke stvari u vezi sa serijom...

Prva stvar: Serija je DRAMA, ne AKCIJA. Dakle ne svodi se sve na zombije i ubijanje istih, nego je mnogo vaznija prica i jedno psiholosko gledanje cijele situacije.

Druga stvar: Serija i strip nisu isti i, iskreno, meni je drago da je tako. Jos nikad nisam vidio da je neko uspio strip pretvoriti u dobar film/seriju, tako da je bolje da pisci seriju iskoriste za alternativne price ili verzije raznih prica :)

Treca: Carl. Ovdje cu samo reci da ne kontam zasto toliko hejtate klinca. Pobogu to je samo dijete, naravno da njegova gluma nije na nivou Jacka Nicholsona...
Kao lik u cijeloj prici, mislim da je Carl vrlo vazan, a i uvjeren sam da ce se to tako ispostaviti tokom preostalih epizoda i sezona... (Sjetite se kako je Carol bila nebitna i suvisna tokom dvije sezone, a onda - PAF! Andrea isto - kao sto sam u nekom ranijem postu spomenuo)

Sve u svemu, de skulirajte malo ljudi. Sto ste zapjenili bezze?
Ako ne mozete ili ne znate uzivati u seriji, niko vas ne tjera da je gledate... Predjite na Jersey Shore ili Sex&Grad ;)
E neka si im se nagovorio :D

smorise vise sa kritikama, sta fali seriji, sjajna razbibriga... nista vise ni ne ocekujem, pa nije ovo za oskara snimano.
dječak sa šibicama

#1707 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dječak sa šibicama »

beco wrote:Nek su se rijesili Andre ma da mi je nerealno umrla. Kad je bjezala prema zatvoru zatvorenim ocima je ubijala po 3-4 zombije da na kraju zavrsi od ugriza Milton the zombie, od svih pussy likova na svijetu koliko milton zombi moze biti opasan?
Pa mozda to ima veze sa teorijom koja je vec postavljena, zombiji sto duze "traju" su sve mekaniji, raspadnutiji, suse se, slabe, sporiji su... a Milton je bio svjez taze zombi, tek ispod cekica sto se kaze.

Snazan, frisak, jak.
ioannes

#1708 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ioannes »

ja se pitam kako oni zmobiji mogu otkinuti onako parce mesa sa covijeka
probajte vi zenu ili curu zagrizt nema sanse
ćiribiribela

#1709 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ćiribiribela »

Image

:D
irac300

#1710 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by irac300 »

Mene je iskreno malo razočarao ovakav kraj sezone. Očekivao sam da će se sukob s Guvernerom privesti kraju, al' izgleda da će se nastaviti i u 4. sezoni. Karl pokazuje znakove budućeg psihopate i sociopata, ako se nastavi ovako njegov lik razvijati, ona plavušica će se prije ''podat'' zombijima, nego njemu.
vee-jay

#1711 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by vee-jay »

ciribiribelaa wrote:Image

:D
upravo tako
korisnik.1

#1712 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by korisnik.1 »

NenjiA wrote:Ovdje ljudi ocigledno ne kontaju neke stvari u vezi sa serijom...

Pa dobro to su u pravu, nije akcija, ali jest horor i triler također. Nakon prve sezone pomalo se izgubio pritisak i napetost, i iskakanje zombija na prepad. Sad ih onako svi uoče na 20 metara. Treba malo horora ba :D :D

A meni je Carlova gluma ekstra, samo što mu je loš scenarij ili kako se već kaže. Ipak treba malo djetinstva u ulozi, kao ona mala Sofija allahrahmetile.
Sharan

#1713 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Sharan »

Da ne dangubim i ne trošim vaše vrijeme uzaludno, bit ću kratak, reče Fidel i odrobija osam sati. :D

Strip pratim već nekoliko godina, ima dobrih pet-šest-sedam. Nisam siguran. Jedna mi je od najboljih stripovskih priča svih vremena i činjenica da u stotinu i kusur nastavaka strip i dalje drži vodu i ima muda odsjecati likovi i voditi se sloganom ''niko nije siguran'' je genijalna stvar.

Moj problem sa serijalom od kojeg sam očekivao jako mnogo je činjenica da su nasumično uzeli elemente odlične priče i nabacali ih na hrpu pokušavajući instalirati neku svoju viziju. Prvo, niko nema pravo da kaže da se ne poredi strip i serija jer jer na kraju svih krajeva serija napravljena da bi se izmuzle pare od ljubitelja stripa kojih je mali milion. Da bi priča ''nemoj porediti strip i seriju'' bila validna, AMC je trebao kupiti licencu i napraviti sa njom ono što je Telltale Games napravio sa svojom epizodnom video-igrom gdje se u svijet Walking Deada ubacuju APSOLUTNO NOVI LIKOVI I NOVA PRIČA. Ta igra je također fantastična avantura, kao i strip, ali ih niko nije NI POREDIO jer igra nije vrijeđala i pokušavala modificirati radnju stripa.

Iako je prva sezona meni ulijevala velike nade da ćemo dobiti dobru horror priču koja se bazira na ljudskim odnosima, već u drugoj sezoni nastala je limunada, a treća sezona je scenaristički kao da su se likovi napili, bacili 100 brojeva na hrpu i počeli vaditi detalje onako, iznebuha.

Michonne je fulana psihički apsolutno. Tyresse je fulan. Najveća fula svih vremena je lik Philipa Blakea, The Governora. Prvo što u stripu izgleda kako izgleda, a u seriji izgleda katastrofalno, casting je užasan, drugo što ljudi koji su iole čitali strip znaju kakav je Governor, a pogotovo će cijelu priču znati oni koji su čitali i Walking Dead knjige: Governor je bolesni psihopata i šizofrenik, totalni luđak koji sedmogodišnjem zombiju izbije zube i ljubi se sa njim, eksplicitan, nasilan i poremećen. Ona napetost sa krajem je toliko loša i fulana (kao i lik Andree u seriji) da sam malo bljucnuo sam sebi u usta.

OK, jasno je da sam pristrasan, ali AMC Walking Dead je ništa više nego prosječna serijska dramica sa odličnom licencom duboko zaglibila u fulu. Iskreno, ne vjerujem da će se desiti neki prevrat, mislim da će ići još naniže.

Preporučujem Vam strip i dva nastavka trilogije o Woodburyiju: Rise of The Governor i Road to Woodbury.
dezurni_ucenik

#1714 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Kad bi se prikazivalo sta je Guverner radio u stripu serija bi se emitovala u 2 ujutru.Pogotovo scena sa Michone .

A ona koju igru mislis? Sa crncem robijasem sto nadje curicu?
Dino_noDi

#1715 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Dino_noDi »

Sacekaj ja sam protiv malog derista zato sto smori. On nesto nijem hajd dobro sto je sad postao jer je morao majku ubiti ali po Bogu smara frajer od prve epizode. Lik ne sluzi nicemu samo da smara. A kako ga je trebao prebiti otac nakon sto je ubio dijete. Lik hladno nista. Sve mu se pusta.

Najveca glupost walking dead: dodje na highway pun automobila i oni popravljaju svoj autumobil i bas tada nevina cura se izgubi i postane zombi. WOW
ćiribiribela

#1716 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by ćiribiribela »

Dino_noDi wrote:Sacekaj ja sam protiv malog derista zato sto smori. On nesto nijem hajd dobro sto je sad postao jer je morao majku ubiti ali po Bogu smara frajer od prve epizode. Lik ne sluzi nicemu samo da smara. A kako ga je trebao prebiti otac nakon sto je ubio dijete. Lik hladno nista. Sve mu se pusta.

Najveca glupost walking dead: dodje na highway pun automobila i oni popravljaju svoj autumobil i bas tada nevina cura se izgubi i postane zombi. WOW

sta je tu cudno?
Sharan

#1717 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Sharan »

CVIKERASH wrote:Kad bi se prikazivalo sta je Guverner radio u stripu serija bi se emitovala u 2 ujutru.Pogotovo scena sa Michone .

Da, mislim na tu igru. Igra mi je odlična, a i cijelom svijetu, očigledno. Jedna dobra, zanimljiva avantura koja je okupila i casual i hardcore gejmere.

To kad bi se emitovala po meni ne predstavlja problem. I sam strip je za starije od 18. Zašto onda praviti limunadu od nečega što je namijenjeno za stariju publiku?
dezurni_ucenik

#1718 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dezurni_ucenik »

Sharan wrote:
CVIKERASH wrote:Kad bi se prikazivalo sta je Guverner radio u stripu serija bi se emitovala u 2 ujutru.Pogotovo scena sa Michone .

Da, mislim na tu igru. Igra mi je odlična, a i cijelom svijetu, očigledno. Jedna dobra, zanimljiva avantura koja je okupila i casual i hardcore gejmere.

To kad bi se emitovala po meni ne predstavlja problem. I sam strip je za starije od 18. Zašto onda praviti limunadu od nečega što je namijenjeno za stariju publiku?
slazem se i ja u potpunosti ali skontali ljudi da se vise zaradjuje emitovanjem u prime time terminu.jbga valja nadoknaditi budzet od 2 miliona po epizodi.

A imas novu Walking Dead igru : Survival Instinct.U ulozi si Deryla.Merl se pojavljuje.Ali tanko skroz.
Sharan

#1719 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Sharan »

Ma ja sam samo vidio da je prodaju za 49€. To mi je bilo dovoljno da znam da je igra karina. :D
Averus

#1720 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Averus »

ioannes wrote:ja se pitam kako oni zmobiji mogu otkinuti onako parce mesa sa covijeka
probajte vi zenu ili curu zagrizt nema sanse
psihologija druze :)

ne mozes odgristi zato sto te nesto "dublje" sprijeci u tome.
šetači nemaju savjest, ne razmisljaju... njih vodi samo instinkt - trazi hranu, jedi.
KPNCTNJAH

#1721 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by KPNCTNJAH »

Trebali bi se zombiji raspasti pri pokusaju ugriza ako im oni vec lome lobanje samarima :mrgreen:
BadBoy

#1722 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by BadBoy »

Neki su pokušali objasniti kako je Milton tako lako ubio Andreu; kao ona je mučena par dana prije toga, nije jela, nije spavala, Guverner je maltretirao i normalno da će biti slaba i da neće imati toliko snage da se odbrani.

A evo šta kreator stripa ima reći o Carlu i Ricku:
Robert Kirkman: Yeah, Rick could go at any time. I think that Carl could carry the book now
Dino_noDi

#1723 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Dino_noDi »

ciribiribelaa wrote:
Dino_noDi wrote:Sacekaj ja sam protiv malog derista zato sto smori. On nesto nijem hajd dobro sto je sad postao jer je morao majku ubiti ali po Bogu smara frajer od prve epizode. Lik ne sluzi nicemu samo da smara. A kako ga je trebao prebiti otac nakon sto je ubio dijete. Lik hladno nista. Sve mu se pusta.

sta je tu cudno?
Pa valjda hocemo realnije situacije a ne holivudsku patetiku i glupost.
Skyfox

#1724 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Skyfox »

BadBoy wrote:Neki su pokušali objasniti kako je Milton tako lako ubio Andreu; kao ona je mučena par dana prije toga, nije jela, nije spavala, Guverner je maltretirao i normalno da će biti slaba i da neće imati toliko snage da se odbrani.

Robert Kirkman: Yeah, Rick could go at any time. I think that Carl could carry the book now
Imam osjecaj da ce Carl vrlo brzo postat zombi...
kakavdanakneiskustvu

#1725 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

Skyfox wrote:
BadBoy wrote:Neki su pokušali objasniti kako je Milton tako lako ubio Andreu; kao ona je mučena par dana prije toga, nije jela, nije spavala, Guverner je maltretirao i normalno da će biti slaba i da neće imati toliko snage da se odbrani.

Imam osjecaj da ce Carl vrlo brzo postat zombi...

:thumbup:
Post Reply