kontakiraj prodavca, napisi mu isto ovo sto si ovdje napisao i trazi refundMelami wrote:Evo kupio sam ovaj djavo i doslo mi danas al ne radi, ili ja ne znam kako treba ovo ukljuciti.
http://www.ebay.com/itm/221037898367?va ... 1497.l2649
Znaci ono se upali, i izbaci mi frekvenciju(valjda sam tacno napisao)i kad to nadjem na radio nista, samo zuji radio, ili pjeva, zavisno koji broj potrefi.
Jel trebam nesto dodatno uraditi ili?
Trebam li reci da se daljinski odmah raspao. bukvalno.
EDIT:China.
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- holowey
#1701 Re: eBay - Vaša iskustva
-
Melami
#1702 Re: eBay - Vaša iskustva
to cu naravno i uraditi pa iz principa.holowey wrote:kontakiraj prodavca, napisi mu isto ovo sto si ovdje napisao i trazi refundMelami wrote:Evo kupio sam ovaj djavo i doslo mi danas al ne radi, ili ja ne znam kako treba ovo ukljuciti.
Znaci ono se upali, i izbaci mi frekvenciju(valjda sam tacno napisao)i kad to nadjem na radio nista, samo zuji radio, ili pjeva, zavisno koji broj potrefi.
Uvijek gledam koliki ima feedback al eto ovaj put sam presao preko toga i vratilo mi se.
Nego, kad mi pokaze ovaj tramitter frekvenciju i kad tu istu nadjem na radio, trebalo bi da pjeva, nema nekakve dodatne nauke oko toga? Nebitno koja frekvencija itd?
-
Melami
#1703 Re: eBay - Vaša iskustva
pjesme su mi u folderima. al na kartici je.sema911 wrote:Melami wrote:Evo kupio sam ovaj djavo i doslo mi danas al ne radi, ili ja ne znam kako treba ovo ukljuciti.
ovo ti je poo sarajevu nekih 10 km
i prava je sreca ako ubodes pravi da radi
al moras naci na njemu neku frkfenciju i na radiiju
na usb nemoj pjesme stavljat u foldere
- holowey
#1704 Re: eBay - Vaša iskustva
nikakve nauke, na transmiteru podesis frekvenciju, na radiju pronadjes tu istu frekvenciju i trebalo bi da radi... izuzev ako u blizini imas predajnik neke radio stanice koji radi na istoj frekvenciji... u tom slucaju odaberes neku drugu frekvenciju i vozi misko...Melami wrote:to cu naravno i uraditi pa iz principa.holowey wrote:kontakiraj prodavca, napisi mu isto ovo sto si ovdje napisao i trazi refundMelami wrote:Evo kupio sam ovaj djavo i doslo mi danas al ne radi, ili ja ne znam kako treba ovo ukljuciti.
Uvijek gledam koliki ima feedback al eto ovaj put sam presao preko toga i vratilo mi se.
Nego, kad mi pokaze ovaj tramitter frekvenciju i kad tu istu nadjem na radio, trebalo bi da pjeva, nema nekakve dodatne nauke oko toga? Nebitno koja frekvencija itd?
-
Melami
#1705 Re: eBay - Vaša iskustva
Isao sam ponovo da provjerim u drugom autu. Muziku sam izvadio iz foldera i stavio onako na karticu.
Naravno, ne radi.
Jednom mi je vrlo vrlo malo, 10% u pozadini se culo moje pjsme sa kartice. al neprimjetno, i preko stanice na radiu.
Znaci ne uzima signal nikako.
Vec sam kontaktiro sellera.
Imal kakav nacin da izvucem refund bez da saljem ovo nazad?
I da li ima neka granica kad im ebay ukine racun? Granica negativnih feedback-a?
Naravno, ne radi.
Jednom mi je vrlo vrlo malo, 10% u pozadini se culo moje pjsme sa kartice. al neprimjetno, i preko stanice na radiu.
Znaci ne uzima signal nikako.
Vec sam kontaktiro sellera.
Imal kakav nacin da izvucem refund bez da saljem ovo nazad?
I da li ima neka granica kad im ebay ukine racun? Granica negativnih feedback-a?
-
quarterback
#1706 Re: eBay - Vaša iskustva
ti fm tuneri su ubleha totalna, ja sam ih probao vise i ili nisu radili ili su radili jako lose, zadnji koji sam imao je bio belkinov i on je kao bio ok medjutim cim sam stavio aux kabl prodao sam ga odmah, totalno bacanje para bar sto se tice ovih jeftinih modela
-
Melami
#1707 Re: eBay - Vaša iskustva
ma ne treba mi nist,a imam CD plyaer, boli me q za ovim Kineskim glupostima. Necu ni kameru uzimati jer ce mi se isto desiti. Oni prodaju stvari koje nisu mogle da odu u prodaju, pa oni pokupe iz fabrike i nama prodaju maglu, znaju da nece niko vratiti jer je skupa postarina.quarterback wrote:ti fm tuneri su ubleha totalna, ja sam ih probao vise i ili nisu radili ili su radili jako lose, zadnji koji sam imao je bio belkinov i on je kao bio ok medjutim cim sam stavio aux kabl prodao sam ga odmah, totalno bacanje para bar sto se tice ovih jeftinih modela
- Qler
#1708 Re: eBay - Vaša iskustva
Jedini FM tuner koji radi kako treba je u mobitelu, imao ga na N8 sad imam i na 808. I taj tuner je bio i jedan od glavnih razloga sto sam uzeo te telefone. Super stvar, korisna i koristim je pravo puno.
- holowey
#1709 Re: eBay - Vaša iskustva
meni se par puta desilo da narucim nesto a ispostavi se da ne odgovara reklami, da je opis pogresan, da je osteceno, ili da je jednostavno smece... do sada mi nikada nisu trazili da im posaljem nazad ali su trazili da slikam i posaljem im slike kao dokaz te svaki put ponudili refundMelami wrote:ma ne treba mi nist,a imam CD plyaer, boli me q za ovim Kineskim glupostima. Necu ni kameru uzimati jer ce mi se isto desiti. Oni prodaju stvari koje nisu mogle da odu u prodaju, pa oni pokupe iz fabrike i nama prodaju maglu, znaju da nece niko vratiti jer je skupa postarina.quarterback wrote:ti fm tuneri su ubleha totalna, ja sam ih probao vise i ili nisu radili ili su radili jako lose, zadnji koji sam imao je bio belkinov i on je kao bio ok medjutim cim sam stavio aux kabl prodao sam ga odmah, totalno bacanje para bar sto se tice ovih jeftinih modela
- holowey
#1710 Re: eBay - Vaša iskustva
nemoj tako, i n97 je imala odlucan fm transmiter... jedino zbog tog transmitera zalim sto promijenih telefonQler wrote:Jedini FM tuner koji radi kako treba je u mobitelu, imao ga na N8 sad imam i na 808. I taj tuner je bio i jedan od glavnih razloga sto sam uzeo te telefone. Super stvar, korisna i koristim je pravo puno.
-
Melami
#1711 Re: eBay - Vaša iskustva
Znaju oni kad salju da to ne radi.holowey wrote:meni se par puta desilo da narucim nesto a ispostavi se da ne odgovara reklami, da je opis pogresan, da je osteceno, ili da je jednostavno smece... do sada mi nikada nisu trazili da im posaljem nazad ali su trazili da slikam i posaljem im slike kao dokaz te svaki put ponudili refundMelami wrote:ma ne treba mi nist,a imam CD plyaer, boli me q za ovim Kineskim glupostima. Necu ni kameru uzimati jer ce mi se isto desiti. Oni prodaju stvari koje nisu mogle da odu u prodaju, pa oni pokupe iz fabrike i nama prodaju maglu, znaju da nece niko vratiti jer je skupa postarina.quarterback wrote:ti fm tuneri su ubleha totalna, ja sam ih probao vise i ili nisu radili ili su radili jako lose, zadnji koji sam imao je bio belkinov i on je kao bio ok medjutim cim sam stavio aux kabl prodao sam ga odmah, totalno bacanje para bar sto se tice ovih jeftinih modela
Vecinom ove tehnoloske gluposti ne rade, tipa, daljinski, USBovi, punjaci za auta, i tako te stvari. Nasminkaju d aprodaju i to je to.
Meni s eovo cesto desilo, oni ne znaju najobicniji plasticni dio da naprave kako treba.
- zazana
#1712 Re: eBay - Vaša iskustva
Traži refund i zaprijeti negativnim feedbackom 
- Qler
#1713 Re: eBay - Vaša iskustva
Imala je i N78 i N79holowey wrote:nemoj tako, i n97 je imala odlucan fm transmiter... jedino zbog tog transmitera zalim sto promijenih telefonQler wrote:Jedini FM tuner koji radi kako treba je u mobitelu, imao ga na N8 sad imam i na 808. I taj tuner je bio i jedan od glavnih razloga sto sam uzeo te telefone. Super stvar, korisna i koristim je pravo puno.
-
Melami
#1714 Re: eBay - Vaša iskustva
Ima li ta funkcija na n95 8Gb?Religious Fantastic wrote:Koristim NOKIA 701 i zvuk koji dobijem koristeci Play via radio funkciju je nevjerovatno cist. 32Gb SD kartica i sve sto mi treba je tu. Ovi jeftinoca tuneri su samo izvor frustracije. Mislim da dosta ljudi danas na telefonima vec ima tu funkciju ali vjerovatno ne znaju da je imajuquarterback wrote:ti fm tuneri su ubleha totalna, ja sam ih probao vise i ili nisu radili ili su radili jako lose, zadnji koji sam imao je bio belkinov i on je kao bio ok medjutim cim sam stavio aux kabl prodao sam ga odmah, totalno bacanje para bar sto se tice ovih jeftinih modela
-
Melami
#1715 Re: eBay - Vaša iskustva
ma i nemam ga ja, al se sjecam da sam ga imao pa reko da nadjem u garazi telefon ako ima tu opcijuReligious Fantastic wrote: Nema, ipak je to prestar telefon
Jel postoji mogucnost te opcije na novijim telefonima al malo jefitnijim? Ima li na blackberry(ili kako se pise vbec)
- iceman ze
#1716 Re: eBay - Vaša iskustva
Trazi prodavac broj racuna PayPala da se napravi transakcija za jedan artikal? Radi se o nekom sajtu u Hong Kongu, i nemaju mogucnost direktnog placanja putem PP.
-
Melami
#1717 Re: eBay - Vaša iskustva
Jos mi nisu odgovorili. Koliko dana da cekam prije nego pokrenem slucaj?
I da li sam obavezan slati proizvod nazad ako mi ne odgovore na poruku?
I da li sam obavezan slati proizvod nazad ako mi ne odgovore na poruku?
-
klixo
#1718 Re: eBay - Vaša iskustva
Pare vraceneklixo wrote:Ne znam zasto ,ali ne mogu im poslati feedback jer sam obrisao sve iz purchase history... Znaci nema mi tog artikla... Kako da otvorim slucaj ? Ne kontam...Religious Fantastic wrote:Ne cekaj ni sekunde duze. Otvaraj slucaj i ostavi im negativan feedback. Ako ti prodje 45 dana, pozdravi se i s parama i a i dijelove sigurno neces vidjeti/klixo wrote:Prije 30ak dana narucio sam nesto za auto... Proslo 15ak dana nit shiping tracka nit paketa nit ista... Posaljem e-mail prodavcu i odgovara mi da kurirske kompanije traze previse za dostavu paketa i da ukoliko uskoro ne nadju vratit ce mi novac. Potom im posaljem(3x) da li mogu dostaviti paket u njemacku ili austriju jer imam tamo prijatelje , nisu nista odgovorili... Jutros sam im poslao email da trazim refund pare nisu jos nista odgovorili... Sta raditi u ovim situacijama ?
edit : resolution centar , otvorio sam...
edit 2 : proslo vise od 45 dana![]()
![]()
platio 18 jula , ja kontam august sad jbt...
![]()
edit 3 : evo prijavio sam , poludio paypalNije mi prepoznavao broj transakcije... I poslao sam mu e-mail ako mi ne vrati novac da cu slucaj prijaviti policiji sto cu i uraditi ako paypal ne reaguje. Sunce im ljencarsko , hoce preko mene para guzovace...
edit 4 : Jebem im sve englesko cifutsko da Bog da pocrkali
Code: Select all
This dispute closed because it was opened for more than 45 days after the transaction date or did not meet other filing criteria.![]()
![]()
-
klixo
#1719 Re: eBay - Vaša iskustva
Dobio si konkurencijuReligious Fantastic wrote:
Znaci, utjerujem ebay dugovanja, povoljno
-
Melami
#1720 Re: eBay - Vaša iskustva
Nakon ozbiljnog posta i direktnog lik mi je odmah ponudi refund u roku od 2 dana. Nije ni slike trazio ni nista.
-
Alive
#1721 Re: eBay - Vaša iskustva
Meni se desilo da proizvod koji sam narucio ( nesto sitno od par eur-a) mi nije zadugo dolazilo vise od mjesec dans. Napisem ostrije pismo kad lik kaze kao vjerovatno je do poste jer smo mi poslali ali eto saljemo opet bez naknade ikakve. Za 7 dana dobivam proizvod, sve ok. Kad nakon toga jedno 15-ak dana ja otvaram sanducic kad stigla i ona prva posiljka
eto 2 za cijenu jednog
Naravno ostavio sam im 5 zvjezdica 
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#1722 Re: eBay - Vaša iskustva
Jah samo vi..zbog par dolara opet ce vecina obustaviti isporuke za BiH
.
-
Alive
#1723 Re: eBay - Vaša iskustva
A u mom to da je prodavac sam od sebe poslao robu tako da... I da... Da nasa posta radi kako treba i carine drugacije bi bilo
-
klixo
#1724 Re: eBay - Vaša iskustva
sta bolan par dolar , 101 euro ...Bobi wrote:Jah samo vi..zbog par dolara opet ce vecina obustaviti isporuke za BiH.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#1725 Re: eBay - Vaša iskustva
Sta se palite
, rekoh "par dolara" nisam rekao stotinjak $