IRAN

Post Reply
psydelija

#1701 Re: IRAN

Post by psydelija »

kojeime wrote:Bar budi toliko posten da citiras cijelu recenicu ako neces cijeli post na koji odgovaras. Ovakvo vadjenje iz konteksta je bas onako Goebelovski.
dok sam to izdvojio znaci da se sa restom posta slazem.

gebels je boranija za mene :D
GOLFER

#1702 Re: IRAN

Post by GOLFER »

jefferson wrote:
GOLFER wrote:nego ima li kiseline u iranu :-D eno cuo sam u Iranu prave 20 metara visok kip HITLERA :-D a uz to pobili su 100-tinjak sirotinje i protestanata :-) :-) od toga 50 bicevano, 20 kamenovano, 20 posuto kiselinom, i 10-tak snajperom skinuto...

Opasno u Iranu pravo :run:
Tvoj post samo pokazuje koliko ti se j... za ljude koji su bicevani, kamenovani i sl. Sto znaci da damo vlast u BiH takvima, isto bi bilo!
posto mi to kazes TI onda mogu samo da :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:sax:
Jazz_Junkie

#1703 Re: IRAN

Post by Jazz_Junkie »

jefferson wrote:
GOLFER wrote:nego ima li kiseline u iranu :-D eno cuo sam u Iranu prave 20 metara visok kip HITLERA :-D a uz to pobili su 100-tinjak sirotinje i protestanata :-) :-) od toga 50 bicevano, 20 kamenovano, 20 posuto kiselinom, i 10-tak snajperom skinuto...

Opasno u Iranu pravo :run:
Tvoj post samo pokazuje koliko ti se j... za ljude koji su bicevani, kamenovani i sl. Sto znaci da damo vlast u BiH takvima, isto bi bilo!
U BiH su njihove ideje utopija, pa ispustaju frustraciju po forumima.
mir-vama

#1704 Re: IRAN

Post by mir-vama »

kojeime wrote:
mir-vama wrote:
popajic wrote:@mir - vama,
Mislim da treba mir- tebi ! :D
Udara ti pomalo ova Ahmina demokratija u glavu.
Kad BIH ufura u Jevropu - sta planiras onda...bjezat od zapadnih zulumcara u iranski rahatluk ili neprincipijelno uzivati pogane zapadne blagodati ?
ako Bog da.Molim Boga da mi sto prije omoguci to.
U cemu je problem? Odes u najblizu Iransku ambasadu i kazes da zelis da zivis u Iranu, pa se sa njima dogovoris kako da to izvedes. Kako kaze poslovica, ko hoce nadje nacin, ko nece nadje razlog. Pa sta se ceka?

Sa druge strane, mozda te i odbiju. Zamisli, zemlja koju toliko volis te ne primi.
citiracu ti jedan dio iz Rabijinog r.a zivota

«Moja briga je», reče Rabija, «da se prilagodim Božjoj volji. Zadovoljna sam Njegovim planom za moj život i moj dan, i zahvalna sam mu za svaki od Njegovih darova, velikih i malih, bolnih i prijatnih.»

Jednom dok je bila u jakoj groznici, jedan posetilac joj je predložio da zamoli Boga da joj spusti telesnu temperaturu. «Bog će te sigurno lišiti te muke ako ga zamoliš.»
Rabija se osmehnu. «A šta misliš, ko mi je dodelio ovu muku? Ko drugi nego Bog?»

«Pa… da.»

«Treba li da zatražim od Boga da promeni svoje planove… da učini nešto suprotno svojoj volji?» Zatresla je glavom. «Nije dobro pretpostaviti da Voljeni ne zna šta je najbolje za moju dušu.»

zato se ne brinem sto bude bice samo laganice :)
severin

#1705 Re: IRAN

Post by severin »

Mislim da su se egipcani nasli u nezavodnoj situaciji.
Iran nikad prije nije trazio niti slao svoje RATNE brodove kroz suez. Ovo je sada ocito pokusaj da s eunese dodatna nestabilnost u region, tj. da malo pokazu da i oni imaju fregatu :lol: a da malo jos unesu u sve to dozu nemira, sto otprilike pokazuje koliko je i iranu stalo do neke normalizacije odnosa (sve dokle postoji palestinski problem, iran moze isto prodavat muda za bubrege kako oni stite palestince).
Medjutim, mislim da su egipcani mudro odradili dopustiv si, jer mislim da su iranci isli na to da im ovi onemoguce prolaz te dizanje dodatnih tenzija, bas u vrijeme kada se protesti sire iranom :D[/quote]

sto hoce im to ameri pomoci mozda?
evo americka demokratija i zasto muslimani ne vjeruju amerima...

SAD uložio veto na rezoluciju o širenju jevrejskih naselja
Sjedinjene Američke Države u petak su uložile veto na nacrt rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a kojom se osuđuje širenje jevrejskih naselja na palestinskoj teritoriji nakon što su Palestinci odbili da povuku dokument koji su predložile arapske zemlje.

http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/110219024

i americi je stalo do iranskoga naroda da sto prije uvedu demokratiju bas se brinu za muslimane kao iz gornjaga posta
kolko se brinu za palestince :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

znaci samo suplja prica neradi se o narodu vec samo o interesima i kontroli
cisti primjer saudijska arabija nije nista bolja od irana pa je ne napadaju radi INTERESA i KONTROLE koje imaju nad njom...

nadam se da ce iran izdrzati sve ove podvale i da ce osloboditi BRACU od okupatora...
mir-vama

#1706 Re: IRAN

Post by mir-vama »

Ajetollah Tashiri: Talas islamskog buđenja u cijelom svijetu

IRIB – Na svečanoj ceremoniji otvaranja 24. Međunarodne konferencije Islamskog jedinstva ajetollah Muhamed Ali Tashiri, generalni sekretar Akademije za zbližavanje islamskih mesheba, osvrnuvši se na talas islamskog buđenja u cijelom svijetu i pokretanje revolucija u Tunisu i Egiptu je dodao, da se suprotno od očekivanja Amerike i izraelskog režima formira Novi Bliski istok, koji će biti ponos islamskog svijeta i trn u oku Tel Aviva i Vašingtona. Generalni sekretar Akademije za zbližavanje islamskih mesheba izrazio je nadu da će ubrzo doći do jedinstva i solidarnosti muslimana u svim djelovima svijeta od istočne Azije do sjeverozapadne Afrike čuti će se riječi tevhida “Nema Boga sem Allaha, Muhamed je Božiji poslanik”. Ali Laridžani, predsjednik iranskog Islamskog parlamenta je u govoru naglasio da je ne postojanje jedinistva i solidarnosti među muslimanima glavni uzork neprestalnih patnji i problema u islamskim zemljama.
kojeime

#1707 Re: IRAN

Post by kojeime »

...
cikafe

#1708 Re: IRAN

Post by cikafe »

:lol: :lol: :lol: islamsko buđenje... ja lakrdije :lol: :lol: :lol:
asurbanipal

#1709 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

cikafe wrote::lol: :lol: :lol: islamsko buđenje... ja lakrdije :lol: :lol: :lol:
Kažu: "Ko se zadnji smije, najslađe se smije !!!"
severin

#1710 Re: IRAN

Post by severin »

cikafe wrote::lol: :lol: :lol: islamsko buđenje... ja lakrdije :lol: :lol: :lol:
i ti nekome da pricas o demokratiji :lol: :lol: :lol:
kakva to osoba treba biti da bude naivna....
cikafe

#1711 Re: IRAN

Post by cikafe »

severin wrote:
i ti nekome da pricas o demokratiji :lol: :lol: :lol:
kakva to osoba treba biti da bude naivna....
Kako iskoristiti "islamsko budjenje" u recenici?

Sutra moram na faks, pa cu se rano islamski probuditi.

ili

On se islamski probudio iz kome. :lol: :lol: :lol:
cikafe

#1712 Re: IRAN

Post by cikafe »

asurbanipal wrote:
Kažu: "Ko se zadnji smije, glup je !!!"
mrtva kokoš

#1713 Re: IRAN

Post by mrtva kokoš »

cikafe zasto komentarises nesto o cemu nemas pojma?!
sad izgledas pametno samo onima koji o islamu znaju isto koliko i ti...
jefferson

#1714 Re: IRAN

Post by jefferson »

Ako su svi progresivni kao severin koji jos uvijek nije naucio citirati, onda nek im je bog na pomoci!
Severin, uopste necu vise da obracam paznju na to sta pises dok ne pocnes citirati kako treba, jer necu da provodim 5min kontajuci gdje ti pocinje a gdje zavrsava post.
cikafe

#1715 Re: IRAN

Post by cikafe »

Splinter wrote:cikafe zasto komentarises nesto o cemu nemas pojma?!
sad izgledas pametno samo onima koji o islamu znaju isto koliko i ti...
Hoces reci da nisam islamski probudio dovoljno znanja da bih o tome mogao pricati? Hm... :lol: :lol: :lol:
zonbirile

#1716 Re: IRAN

Post by zonbirile »

cikafe wrote:
asurbanipal wrote:
-------------------------------------------------
još nisu skontali šta ih -ebe,misle Amerika
asurbanipal

#1717 Re: IRAN

Post by asurbanipal »

cikafe wrote:
asurbanipal wrote:
A ovdje vidim samo tebe kako se smiješ...
cikafe

#1718 Re: IRAN

Post by cikafe »

asurbanipal wrote:A ovdje vidim samo tebe kako se smiješ...
Mora da se u tebi islamski probudio i humor... :lol: :lol: :lol:

Ova sintagma je vrlo korisna!
psydelija

#1719 Re: IRAN

Post by psydelija »

ne ulazite u bezvezne rasprave, ne trolajte temu beze... kome se nesvidja iran neka zaobidje ovaj podforum, a ko hoce o islamu da polemise bujrum na podforumu "religija"!

doticni (cikafe) je klasican provokator, a i kod @zonbirlea padaju maske!

lik je na ovoj temi sa zadatkom, iskulirajte ga da se tema nebi zatvorila!
Last edited by psydelija on 19/02/2011 18:19, edited 1 time in total.
zonbirile

#1720 Re: IRAN

Post by zonbirile »

psydelija wrote:ne ulazite u bezvezne rasprave, ne trolajte temu beze... kome se nesvidja iran neka zaobidje ovaj podforum, a ko hoce o islamu da polemise bujrum na podforumu "religija"!

doticni (cikafe) je klasican provokator, a i kod @zonbirlea padaju maske!
-------------------------------------------------------
skojevac u pravu si samo si fulio forum.Na islambosna,pa se tamo naprđujte ko će više i bolje opjevati rahatluk u Iranu.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1721 Re: IRAN

Post by -LIBERO- »

Opet ovi bojovnici sa islambosnia mjesaju kruske i jabuke. Iranski nafrod je ejdan od najvecih naroda uopste,ko to spori.

Druga je stvar sto vi izjednacavate iranski narod i Iran = ovaj idiotski rezim.
To niko normalan nikada nije ni rekao.

Al' ok vi znate da je taj rezim najbolja varijanta za iranski narod :lol: Cirkusanti.
cikafe

#1722 Re: IRAN

Post by cikafe »

-LIBERO- wrote:Opet ovi bojovnici sa islambosnia mjesaju kruske i jabuke. Iranski nafrod je ejdan od najvecih naroda uopste,ko to spori.

Al' ok vi znate da je taj rezim najbolja varijanta za iranski narod :lol: Cirkusanti.
Nisu oni cirkusanti, oni su BRAĆA! :D
psydelija

#1723 Re: IRAN

Post by psydelija »

-LIBERO- wrote:Opet ovi bojovnici sa islambosnia mjesaju kruske i jabuke. Iranski nafrod je ejdan od najvecih naroda uopste,ko to spori.

kritikuj rezim, pisi o iranu, njihovoj opoziciji, qrcu-palcu, samo ne ubedjuj druge da misle kao ti, i ne trolaj, kapiras lafe!!!

ako te ova tema iritira, opusti se, preskoci ovaj podforum i resen problem, za tebe i tvoje muke

ps: smisljeno sti vi na ovoj temi, sa necijom dozvolom trolate i samo nastavite dok je ne zakatancite! :thumbup: :sax: :lol:
zonbirile

#1724 Re: IRAN

Post by zonbirile »

psydelija wrote:

kritikuj rezim, pisi o iranu, njihovoj opoziciji, qrcu-palcu, samo ne ubedjuj druge da misle kao ti, i ne trolaj, kapiras lafe!!!

ako te ova tema iritira, opusti se, preskoci ovaj podforum i resen problem, za tebe i tvoje muke

ps: smisljeno sti vi na ovoj temi, sa necijom dozvolom trolate i samo nastavite dok je ne zakatancite! :thumbup: :sax: :lol:
--------------------------------------------------
otade ti sam i poziv u pomoć ne pomaže.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1725 Re: IRAN

Post by -LIBERO- »

A ti si neki administrator,moderator pa tako dijelis upustva ko sta ,i kako,da razmislja i pise?

A posto,vjerovatno,znas sta znace bold tekst i narocito ta povecana slova,da l' to znaci da se deres an mene i da si malo nervozan???

To ako tebi i tebi slicnima smeta moj stav ,moja razmisljanja..lagano razguli il' me nemoj citati,sasvim jednostavno.
Opusti se i nastavi ucestvovati na temi ako zelis. Znam ja da bih zasluzio murije,mozda i bicevanje da sam u tom slobodarskom Iranu sa slobodarskim rezimom,a razmisljam i javno prezentujem to vec sto prezentujem,ali te moram razocarati ovo je BiH i Evropa.

To negdje ti drugo,pa se "ponasaj" :D :dance: :thumbup:

:sax:
Post Reply