Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Naslov knjige i ime autorice?
Knjiga je ustvari jedan opsežan istraživački rad i govori o problemima kapitalizma (marketing, izrabljivanje radne snage...).
Ja sam je čitala davno i željela bih je kupiti ali ova knjiga nikako da pojeftini Valjda zato što je i dan danas aktualna.
SinjaD wrote:Naslov knjige i ime autorice?
Knjiga je ustvari jedan opsežan istraživački rad i govori o problemima kapitalizma (marketing, izrabljivanje radne snage...).
Ja sam je čitala davno i željela bih je kupiti ali ova knjiga nikako da pojeftini Valjda zato što je i dan danas aktualna.
naomi klein- no logo?
ja je imam u pdf-u upravo zbog cijene koja nikako da padne.... pomalo ironicno, zar ne?
SinjaD wrote:Naslov knjige i ime autorice?
naomi klein- no logo?
ja je imam u pdf-u upravo zbog cijene koja nikako da padne.... pomalo ironicno, zar ne?
i ja isto...živim u nadi da će " No logo" i "Mit o ljepoti" objaviti neki od srbijanskih izdavača.
evo jedno jednostavno pitanje: u romanu Umberta Eca 'Ime ruze', koja je knjiga iz manastirske biblioteke 'ubijala' sve one koji su se drznuli da je procitaju i ko je njen autor?
evo jedno jednostavno pitanje: u romanu Umberta Eca 'Ime ruze', koja je knjiga iz manastirske biblioteke 'ubijala' sve one koji su se drznuli da je procitaju i ko je njen autor?
eh sad, ko li ima knjigu pred sobom da provjeri!?
Pitanje je naoko jednostavno, ali tesko da se moze spontano odgovoriti, ne znam koliko nas je bas trajno zadrzalo u sjecanju naziv te knjige!?
Druga knjiga Aristotelove Poetica-e. Iako je u biti ova knjiga izgubljena s vremenom, danas znamo samo da je postojala ( U knjizi Ime Ruze Eco nam prica kako je unisten posljednji primjerak...).
Zanimljivost: mnogi tvrde da Eco zapravo aludira na Danteovu Bozanstvenu Komediju, koja je se na pocetku zvala samo Komedija. U Aristotelovoj Poetici se prica o komediji. Skrooz nabrzaka sklepah odgovor, valjda se razumije!
Svejetorokenrol wrote:Druga knjiga Aristotelove Poetica-e. Iako je u biti ova knjiga izgubljena s vremenom, danas znamo samo da je postojala ( U knjizi Ime Ruze Eco nam prica kako je unisten posljednji primjerak...).
Zanimljivost: mnogi tvrde da Eco zapravo aludira na Danteovu Bozanstvenu Komediju, koja je se na pocetku zvala samo Komedija. U Aristotelovoj Poetici se prica o komediji. Skrooz nabrzaka sklepah odgovor, valjda se razumije!
tačno, knjiga se zove 'o smijehu' i izgubljeni je dio aristotelove poetike. smijeh i komično je smatrano 'đavolovim djelom' u srednjem vijeku gdje je radnja romana smještena.
@sadmire mislim da je naslov ove aristotelove knjige, ili njena tema, nekako svima 'na vrh jezika', zato sam rekla da je pitanje prilično jednostavno
@sadmire mislim da je naslov ove aristotelove knjige, ili njena tema, nekako svima 'na vrh jezika', zato sam rekla da je pitanje prilično jednostavno
[/quote]
tvoje pitanje je bilo prilika svima nama da se prisjetimo te knjige, jedno od onih kratkih ali ubitacnih, bas po mojoj mjeri!
Jos samo da sam znao odgovor, sve bi bilo potaman!?
Jok.
Pomoc: Isti je autor pisao i o macoru i o psu (edit nr.2 - u dvije razlicite knjige).
Superpomoc: Ako si zensko, onda ti je ovaj pisac sigurno drag.
Edit: drag je i meni, ali nekako ga cure vise vole.
Last edited by Svejetorokenrol on 14/04/2011 20:02, edited 1 time in total.
Svejetorokenrol wrote:Jok.
Pomoc: Isti je autor pisao i o macoru i o psu.
Svejetorokenrol wrote:Jok.
Pomoc: Isti je autor pisao i o macoru i o psu.
Kojem mladom sarajevskom novinaru i piscu je posvećen jedan strip o ratnom Sarajevu jednog velikog majstora stripa (za dodatne bodove i ime stripa i autora)?
Tako jednostavno, ali iz meni najdraze knjige iz djetinjstva pa se, nadam se, necete zamjeriti na lakoci: dakle, rijec je o djecijoj knjizevnosti, mozda malo vise za djevojcice, a trazim naziv knjige (koji je u biti ime glavne junakinje), ime autora i ime najbolje prijateljice od glavne nam junakinje (prelijepo, jasno ime