Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
night braker prva liga,cak sam ih starom kupio za rodjendan
ksenoni osim fabricki su katastrofa na 98% auta koja srecem.
da ne bude "ma to kinezi,vako nako". drug je imao orginalni set i pored toga sto je sve bilo ustimano zbog konstrukcije fara i ogromnog sjenila rasipalo je svjetlost na sve strane osim na onu gdje treba. to je cunerska furka i satro sminka a sto se tice koristi,mala je.osim mozda za kuliranje po gradu a prvi put kad se prodje semizovac ili hadzici onda belaj.
sparky wrote:night braker prva liga,cak sam ih starom kupio za rodjendan
ksenoni osim fabricki su katastrofa na 98% auta koja srecem.
da ne bude "ma to kinezi,vako nako". drug je imao orginalni set i pored toga sto je sve bilo ustimano zbog konstrukcije fara i ogromnog sjenila rasipalo je svjetlost na sve strane osim na onu gdje treba. to je cunerska furka i satro sminka a sto se tice koristi,mala je.osim mozda za kuliranje po gradu a prvi put kad se prodje semizovac ili hadzici onda belaj.
ne znam, onda ne pricamo o istim stvarima. ja ih imam na svom autu i sve je nastimano i svijetli sve kako treba. Leca i xenon je najbolja kombinacija
Ti si prvi covjek od kojeg ja cujem da mu je Night Braker smece. Kompletna Evropa hvali sijalicu, x vozaca znam koji su je stavili u svoje auto i prezadovoljnji, i ja sam sam zamjenio i primjetio ociglednu razliku, i to na bolje. Nevalja tako po konkurenciji pljuvat, treba s argumentima nastupit
Fiat ima pravo losa svjetla tako da i nisam bio zadovoljan. imam dosta prijaltelja kojima su NB sijalice radile najduze oko 3 mjeseca. sa cestom upotrebom svjetala, kako je kod nas, NB se nije bas pokazao kao dobro rjesenje. Posebno kod vozila sa automatskim paljenjem svjetala.
Ti si prvi covjek od kojeg ja cujem da mu je Night Braker smece. Kompletna Evropa hvali sijalicu, x vozaca znam koji su je stavili u svoje auto i prezadovoljnji, i ja sam sam zamjenio i primjetio ociglednu razliku, i to na bolje. Nevalja tako po konkurenciji pljuvat, treba s argumentima nastupit
Fiat ima pravo losa svjetla tako da i nisam bio zadovoljan. imam dosta prijaltelja kojima su NB sijalice radile najduze oko 3 mjeseca. sa cestom upotrebom svjetala, kako je kod nas, NB se nije bas pokazao kao dobro rjesenje. Posebno kod vozila sa automatskim paljenjem svjetala.
Ja sam zuta obicna svjetla mijenjao svaka 2-3 mjeseca, a OSRAM nigthbraker vec godinu dana bez problema radi... Kupio sam ih 21.sept prosle godine i evo jos uvijek rade
Samo je problem niski snop... Isti mi je punto kao kod "HardCore" i moram nekako podici taj snop... Trpio sam skoro 4 godine i sad mi je dopizdilo...
Ja ne znam kakva vi sijalice kupujete, ali ja na svom Stilu svake prestupne promijenim sijalicu i to samo lijevu, jer mi je far loš zbog sudara koji je prijašnji vlasnik imao...
Ljudi zadnja dva tri dana na Stilu 1.9JTD po paljenju javi mi se poruka "Check engine" i gori ona lijevo zuta ikonica, medjutim ugasi se i na servisu nemaju pojma sta je rec, kad dodjem do njih ona je ugasena i oni tvrde da na kompjuteru ne vide nikakvu gresku, ja dodjem kuci upalim ga sutradan i opet to. Vec 2-3 puta. Sta mislite sta bi mu moglo ovo biti?
Chuckie wrote:Ljudi zadnja dva tri dana na Stilu 1.9JTD po paljenju javi mi se poruka "Check engine" i gori ona lijevo zuta ikonica, medjutim ugasi se i na servisu nemaju pojma sta je rec, kad dodjem do njih ona je ugasena i oni tvrde da na kompjuteru ne vide nikakvu gresku, ja dodjem kuci upalim ga sutradan i opet to. Vec 2-3 puta. Sta mislite sta bi mu moglo ovo biti?
Sent from my iPhone
Vrlo moguce da ti je otisao termostat na motoru... Da je zima bilo bi lako skontat, a ljeti ne znam Idi kod Hote da ti nakace na kompjuter...
Znate li gdje bi mogao naci servo pumpu za Lybru 1.9 jtd? Nova je nesto manje od 700 maraka
Problem se javio prije nekog vremena, odjednom tesko motam volan. Promjenio gumice i manzetnu i opet, ali kad mu dam gas onda motam bez problema. I interesantnio je da kad ga upalim ujutro, nema nikakvih problema sa motanjem volana, alim cim predjem koji kolometar javi se problem. Samo se ukruti Kad trebam punim uparkirat, stavim ga u ler, dam gas i onda smotam. Kaze majstor vjerovatno ne baca pumpa kolkio bi trebala, osim kad gas dajes.. (letva suha, ulje u redu, gumice nove). LeKo??
@chuckie...neće kompjuter ništa pokazati osim ako nije u tom momentu prikopčan...odvuci ga pa ostavi neko vrijeme u servisu (dva-tri sata), pa nek ti onda skopčaju komp...check engine može značiti dosta stvari...
ako je el. pumpa na lybri (a mislim da jeste) moguce je da je do akumulatora, odnosno pri najvecem opterecenju (strujnom), a takvo je upravo kad motas, alternator ne moze da dopuni dovoljno akumulator pa se gasi servo pumpa... provjeri prvo akumulator
Heartbeats wrote:Znate li gdje bi mogao naci servo pumpu za Lybru 1.9 jtd? Nova je nesto manje od 700 maraka
Problem se javio prije nekog vremena, odjednom tesko motam volan. Promjenio gumice i manzetnu i opet, ali kad mu dam gas onda motam bez problema. I interesantnio je da kad ga upalim ujutro, nema nikakvih problema sa motanjem volana, alim cim predjem koji kolometar javi se problem. Samo se ukruti Kad trebam punim uparkirat, stavim ga u ler, dam gas i onda smotam. Kaze majstor vjerovatno ne baca pumpa kolkio bi trebala, osim kad gas dajes.. (letva suha, ulje u redu, gumice nove). LeKo??
Majstor ti je u pravu, moraš na reparaciju ili zamjenu servo pumpe. Reparacija u BG ti dođe oko 50 eura s garancijom od 12 mjeseci (možeš poslati nekom od kurirskih službi). Firma je Oktatech i imaš ih na internetu.
Polovnu servo pumpu ti ne preporučujem, a ako nećeš da poslušaš nazovi auto otpad u Busovači 063-336-710 Ivan. Sretno.
duboka_misao wrote:gdje mogu naci plasticni cep od boce sa permantom ,nekako je spao ?
mislis na bocu tj flasu permanta koju imas u gepeku kao rezervu ako ti zatreba
ili cep hladnjaka
ne znam da je mogo da spadne moglo je da pritisak izbaci a onda bi trebalo auto da je prokuhalo
svejedno nemoj vozit bez cepa
duboka_misao wrote:gdje mogu naci plasticni cep od boce sa permantom ,nekako je spao ?
mislis na bocu tj flasu permanta koju imas u gepeku kao rezervu ako ti zatreba
ili cep hladnjaka
ne znam da je mogo da spadne moglo je da pritisak izbaci a onda bi trebalo auto da je prokuhalo
svejedno nemoj vozit bez cepa
koje auto ?
Fiat panda 2004 pise na cepu 1.4 br pritisak nema u par radnjipitah a orginal za
20 dana tek, od stare je auto
Ovako na prvu izgleda dobro, nema se šta vidjeti na fotografijama...Enterijer je isto ok, samo pogledaj šta je ispod presvlaka tj. kakva su sjedišta...nikad ne vjeruj u ove priče o pravoj kilometraži...što se tiče toga je li udaren ili nije, u većini slučajeva su nekad imali sudar, ali ne mora značiti da je bila neka havarija...uvijek gledaj kako se ponaša na volanu, kakav mu je trap i da li vuče previše na neku stranu...što se tiče motora, provjeri stanje turbine odokativno i onda sjedi za volan i gledaj kako vuče i nabija snagu kroz mijenjanje brzina...moj ti je savjet da se na zalijećeš, jer ima Stila dosta sada dobrih, a i još povoljnijih...
Ringhio wrote:Eh trik je u tome sto sam ja do sad vozio samo benzince
Kako provjerit " odokativno " turbinu ?
Nesmije da bali tj da curi ulje na sve strane oko turbine. Auto stisnes i mora da povuce silovito od oko 2000 obrtaja i da ubrzava sve do 4-4500 obrtaja bez ikakvih posustajanja. To je odokativno.
Ringhio wrote:Eh trik je u tome sto sam ja do sad vozio samo benzince
Kako provjerit " odokativno " turbinu ?
ako se to moze procjenit onda platis ljudima da ti provjere
15km u servis das i ljudi ti pogledaju auto dignu na dizalicu vidis pod kakav je majstor pogleda sve odozdo sto se moze kugle krajnice lafate lezajeve sta vec sve ima onda otvori haubu pa pogleda i tu sve
i kaze ti stanje
znam da to nije isplativo ako pregledas 10auta ali kad neđes nesto sto ti se bas sviđa onda prezali i 15km za pregled