Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
vratnik

#1701 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by vratnik »

Ma sve znas, magu voznje. Samo sto su svi ostali glupi.
:thumbup:
vratnik

#1702 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by vratnik »

I naravno da niko nema argumente sem tebe.
vozač

#1703 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by vozač »

pretpostavljam da pod ovim mi podrazumjevaš forumaša znanog kao "metronom", a o kakvim se kapacitetima radi možemo vidjeti u prilogu gdje sam napravio copy-paste sa jednim od komentara jarana ti po volanu "metronoma", tema je udaljenost između vozila

4 metra je na 50 na sat sasvim dovoljan razmak. To ti cak i u slucaju da vozilo ispred tebe zakoci do daske, daje vremena negdje oko sekunde da i ti pritisnes kocnicu i zaustavis se prije sudara. U realnom svijetu, na otvorenom putu, kad hoces da preteknes vozilo ispred tebe, kolika je sansa da ce taj ispred tebe da pritisne kocnicu do daske? Znaci realno je da pri tim brzinama u datom okolnostima imas daleko vise vremena da reagujes i izbjegnes sudar. Bez uvrede, ali smanji malo dozivljaj. 50 km/h je smijesna brzina, ne pravi od ljudi koji voze tom brzinom sumahere. Pogledaj malo oko sebe u gradu vozila (ako si vozac uopste) pa vidi koliki razmak ljudi drze pri toj brzini...

šta reći osim "moj naklon maestro" :-)

još samo jedna mala korekcija, nije rečeno kako ti tvrdiš da si najbolji itd.,

ja tvrdim, pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću, da si ti, bez ikakve dvojbe, najbolji šofer na sa-x, a vjerujem da će se mnogi složiti sa ovim

haj vozdra, ne mogu više od smijeha :lol: :lol: :lol:
vratnik

#1704 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by vratnik »

ostalo su sve licemjeri ili nesposobni, a tako prosjecni. Ni nalik tebi, vladaru molekula saobracaja.
vratnik

#1705 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by vratnik »

Dajte nam smajlije koji se bacaju na koljena!!!
vratnik

#1706 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by vratnik »

vozač wrote:pretpostavljam da pod ovim mi podrazumjevaš forumaša znanog kao "metronom", a o kakvim se kapacitetima radi možemo vidjeti u prilogu gdje sam napravio copy-paste sa jednim od komentara jarana ti po volanu "metronoma", tema je udaljenost između vozila

4 metra je na 50 na sat sasvim dovoljan razmak. To ti cak i u slucaju da vozilo ispred tebe zakoci do daske, daje vremena negdje oko sekunde da i ti pritisnes kocnicu i zaustavis se prije sudara.
Evo na mom digitronu pise da covjek ima oko sedam sekundi, otprilike.

U realnom svijetu, na otvorenom putu, kad hoces da preteknes vozilo ispred tebe, kolika je sansa da ce taj ispred tebe da pritisne kocnicu do daske?
Pa realno, dobro covjek pita. Sansa je skoro nikakva. Nema ni razloga, mislim, kad se vozi onda se vozi, a ne koci.
Znaci realno je da pri tim brzinama u datom okolnostima imas daleko vise vremena da reagujes i izbjegnes sudar
Znaci realno imas vremena i razmislis da li se uopce isplati trositi kocnice na kocenje, zna covjek.
. Bez uvrede, ali smanji malo dozivljaj. 50 km/h je smijesna brzina, ne pravi od ljudi koji voze tom brzinom sumahere. Pogledaj malo oko sebe u gradu vozila (ako si vozac uopste) pa vidi koliki razmak ljudi drze pri toj brzini...

ja tvrdim, pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću, da si ti, bez ikakve dvojbe, najbolji šofer na sa-x, a vjerujem da će se mnogi složiti sa ovim

Hmm, i ovaj je ipak super vozac, sad ne znam za koga da se odlucim, kome svetiste da gradim..
vozač

#1707 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by vozač »

vratnik wrote:ostalo su sve licemjeri ili nesposobni, a tako prosjecni. Ni nalik tebi, vladaru molekula saobracaja.
gdje ovo iskopa, upišah se od smijeha :lol:

ooo svemoćni, ooo gospodari BH cesta, :lol:
Ateista

#1708 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

vozač wrote:pretpostavljam da pod ovim mi podrazumjevaš forumaša znanog kao "metronom", a o kakvim se kapacitetima radi možemo vidjeti u prilogu gdje sam napravio copy-paste sa jednim od komentara jarana ti po volanu "metronoma", tema je udaljenost između vozila

4 metra je na 50 na sat sasvim dovoljan razmak. To ti cak i u slucaju da vozilo ispred tebe zakoci do daske, daje vremena negdje oko sekunde da i ti pritisnes kocnicu i zaustavis se prije sudara. U realnom svijetu, na otvorenom putu, kad hoces da preteknes vozilo ispred tebe, kolika je sansa da ce taj ispred tebe da pritisne kocnicu do daske? Znaci realno je da pri tim brzinama u datom okolnostima imas daleko vise vremena da reagujes i izbjegnes sudar. Bez uvrede, ali smanji malo dozivljaj. 50 km/h je smijesna brzina, ne pravi od ljudi koji voze tom brzinom sumahere. Pogledaj malo oko sebe u gradu vozila (ako si vozac uopste) pa vidi koliki razmak ljudi drze pri toj brzini...

Ne govorim ni o kome odredjeno, ne sjecam se ko je sta pisao, sjecam se otprilike sta sam ja pisao i znam da je bilo onih koji su se slozili sa tim.

Nego, kao po obicaju, ignorisao si moj arugment, pa cu ga ponoviti:

Da bi se neko trenutno zaustavio u mjestu potrebno je da udari u nesto. E sad, hajd' mi reci, zamisli situaciju da vozis iza nekog, na nekoj udaljenosti, da li bi cekao da se on zakuca u auto ispred sebe (jos gore neki zid) pa onda kocio, ili bi smanjio brzinu cim vidis da onaj ispred njega koci iako je on recimo zaspao i ne vidi? U prevodu, jeli gledas samo u auto ispred sebe i njegovo stop svjetlo ili gledas malo vise ispred sebe?

Da ne bude zabune, ne vidim razlog da vozim iza nekog tako blizu osim na kratko kada treba da ga preteknem.
vratnik

#1709 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by vratnik »

Evo poceo sam skupljati izjave koje su isklesati u zvid svetista kojeg namjeravam izgraditi:

Koliko se sjecam, imam samo dvije napisane kazne za brzinu, jednom me uhvatila kamera u binjezevu na 91 zbog cega sam ostao bez vozacke mjesec dana i 100KM, a jednom radar na oko 65 gdje je ogranicenje 50, cini mi se 30 ili 40KM kazne
znaci dvije
Osim toga, mislim da su me jos nekih 4-5 puta uhvatili sa radarom ali su bili fer i pisali mi manje kazne za pojas, svjetla ili mobitel po 30 ili 40KM, a par puta sam ih "castio".
znaci dvije plus 4-5

Imam jednu za preticanje na punoj, ali i tu su bili fer jer iako je puna bio je skroz pregledan pravac i kamion koji pegla, dobio samo 40KM bez oduzimanja vozacke.
znaci jednu samo

imam samo jednu zasluzenu kaznu, gdje sam nekog stvarno mogao ugroziti. Tad jos nisam imao dovoljno iskustva i vozio sam golfa, vracao se sa planine po snijegu, u jednoj krivini dobio skije i lupio u trotoar, srecom nikog nije bilo. Tocak se pomjerio i nisam mogao voziti pa sam zvao Bihamk, a oni mi rekli da moram zvati policiju, sto su me ja mislim zeznuli ali nema veze. Dobio sam 100KM kazne zbog neprilagodjene brzine uslovima na putu, ali taj udes me naucio sta znaci voziti po snijegu i sad mi je drago sto sam i to prosao. :lol:

Ja samo smatram da je vecina propisa prilagodjena losim vozacima sa losim autima, i zbog toga smatram da malo bolji vozaci sa ispravnim i sigurnim autima mogu bezbjedno voziti i iznad ogranicenja
znaci, konkretno, jedna cesta, sto ogranicenja. ovo treba predloziti njemackom ministru saobracaja ramsaueru

os jednom, nigdje ja nisam rekao da mi smetaju oni koji voze 60 zato sto bih ja vozio 80, ako mi smetaju pretecicu ih i rijesen problem, samo ocekujem da budu kulturni i da me ne ometaju pri preticanju, kao sto i ja njih ne ometam u njihovoj voznji.
Ne samo da si super vozac vec si i super obziran. dozvoljavas ostalim da se ponasaju po pravilu dok oni trbe tvoje pokusaje preticanja, ljepljenje za branik. Pravi si saobracajni filozof i zlato mamino.
ne kazem da treba gaziti pjesake koji prelaze van pjesackog, ali isto tako da ako ne uspijem zakociti zato sto mi pjesak izleti tamo gdje ne bi trebao biti, smatram da je on kriv.
I sasvim si u pravu. Ko ga jebe. Ako nisi miogao stati sa 100 km / h, onda ti to ne bi poslo za rukom ni da vozis po pravilima, znaci gazi.
Ma nema tu meni sta da smeta, svako ima pravo da vozi kako hoce.
free roads for free gradjane!! I seljake, i sirovine.
Vec sam pomenuo da se u evropi pravi razlika izmedju boljih i losijih putnickih automobila zbog zagadjenja okoline, da neka auta ne mogu uopste da se krecu nekim zonama, zasto bi onda bilo cudno da se uvedu i ogranicenja brzine prema mogucnostima auta, ima vise smisla nego ovo? Bitnija je valjda sigurnost nego ekologija, a zbog ekoloskih ogranicenja neki nisu u mogucnosti nikako da voze nekim dijelovima nekih gradova, a sa ovim ogranicenjima bi samo imali odredjenu brzinu, puno postenije nego neki vec postojeci zakoni u evropi.
U pravu si i za ekologiju. Koga briga za te gluposti. A nije to ni opasno puno, ti klimatski poremecaji, lazu samo pascad.

Nije potrebno studirati saobracaj ni raditi u naucnoj laboratoriji, za to je potrebno iskustvo, znanje, refleksi, koncentracija i slicno.
zato se treba vise oslanjati na svoju procjenu a ne na propise.
Ma u pravu si, to mi cijelo vrijeme ponavljamo, kakav inzinjer, samo znanje, refleksi i koncentracija, kao jedine i najbitnije odluke superiornog bica.

Kazes da su zakoni tu upravo zbog sigurnosti, i slazem se da bi trebali biti, ali u praksi nije tako, a to sam objasnio na nekoliko primjera. Zakoni su previse rigidni i jednostavno nisu realni, a ja smatram da je sigurnost najbitnija, te zbog toga ja nemam moralni ni bilo kakav drugi problem sto krsim zakon ako znam da time nikog necu ostetiti.

Niti sam politicar niti saobracajni strucnjak, ali imam dovoljno znanja iskustva da procijenim sta je sigurna voznja.
Naravno, to je iz tvog izlaganja sasvim jasno!!

Kada sam rekao da ja mogu uzeti u obzir sve to, to ne znai da sam natprirodan, nego da sam tu u datom trenutku, i vidim kakvi su uslovi, osjetim kako sevozilo ponasa na cesti, znam sta vozim, u kakvom je auto stanju, sta su mu mane, sta je ispravno a sta ne, kakve su mi gume i slicno. Isto tako znam sebe, znam svoje mogucnosti i iskustvo, te znam trenutno stanje, jesam li umoran i na kojem nivou mi je koncentracija. Isto tako, ja znam koliko je vozila u tom trenutku na cesti u mojoj blizini, vidim ima li pjesaka ili ne, jeli ociscen trotoar od snijega ili idu cestom i slicno.
savrseni mehanizam s rentgenskim pogledom i pogledom u buducnost

Propisi neka budu za neku projescnu kategoriju, gdje bi se pokazalo da spada najveci broj vozaca, a ostali da dodaju +-10, 20, 30 zavisi od kategorije. Mogli bi se napraviti i neki znakovi za specificna podrucja gdje ima puno djece ili gdje su radovi, koji bi bili apsolutni za sve kategorije, pa se oznace recimo drugom bojom, a ovi ostali da budu relativni i da se dodaje i oduzima zavisno od kategorije.
vrlo dobar plan, siguran sam da ce ti sad neke napredne drzave ukrasti ideju.. trebao si zastititi patent.

Pitanje ateisti: Onda ces se sloziti s nama da je potreban neki zajednicki okvir, kodeks ponasanja u saobracaju?

Naravno, ali taj zajednicki okvir ne moze biti univerzalan jer je previse razlicitih faktora koji se mijenjaju, vozac, auto, razliciti uslovi na cesti i slicno, pa zato ne mislim da je problem malo i prekoraciti kada uslovi dozvoljavaju.

to be continued...
vratnik

#1710 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by vratnik »

vozač wrote:
vratnik wrote:ostalo su sve licemjeri ili nesposobni, a tako prosjecni. Ni nalik tebi, vladaru molekula saobracaja.
gdje ovo iskopa, upišah se od smijeha :lol:

ooo svemoćni, ooo gospodari BH cesta, :lol:
ma morao sam izmisljati nesto novo s obzirom da su ga ljudi vec pocastili bili svim normalnim epitetima.
muha_sa

#1711 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by muha_sa »

bio vani i požurih kuci zbog ovog pdf. i ove teme--da se nasmijem :lol: i baš se nasmijah :lol:
-jebem te živote :-) :lol:
vratnik

#1712 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by vratnik »

Zaboravio sam jednu isto meni tako dragu izjavu koja nema bas puno veze sa saobracajom, ali je bas draga:
Neki mozda pisu kao ja, ali ne razisljaju kao ja, to sto ti ne vidis razliku je do tebe.

:D
zlato mamino. Naravno da si ti u pravu.

PS: ja bih samo da iskoristim ovu temu da se zahvalim svojim roditeljima koji me nisu cijelo vrijeme uzgajali uz recenisu: ti si 100% u pravu, i uvijek. Dalje, zahvaljujem se i vremenu kad je i komsijama bilo dozvoljeno klepiti bezobraznog dripca po glavi.
vratnik

#1713 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by vratnik »

muha_sa wrote:bio vani i požurih kuci zbog ovog pdf. i ove teme--da se nasmijem :lol: i baš se nasmijah :lol:
-jebem te živote :-) :lol:
Ateista

#1714 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

@vratnik

Ne vidim sta je problem sa brojem kazni, fino sam naglasio dvije NAPISANE za brzinu, ostale nisu bile napisane nego sam ih castio ili su mi pisali manju kaznu.

Kad sam rekao zasluzenu, pod tim mislim da sam napravio glupost, izletio sa ceste zbog neprilagodjene brzine uslovima na cesti. Ostalo jesu bile zasluzene ako se gleda zakon, ali nisam nikog ugrozio i brzina je bila prilagodjena uslovima ceste, samo ne ogranicenju.

Ne vidim sta je problem sto ne ometam druge? BIlo da neko vozi kao ja, po propisu, ili cak i brze, necu ga ometati. Ako mi smeta pretecicu ga (cak i zakon dozvoljava preticanje) a ako je neko brzi od mene necu ga ometati dok me pretice nego cu mu i pomoci - skloniti se u desnu stranu i usporiti, bas sam velika opasnost za saobracaj ovim sto radim... :-)
To za lijepljenje za branik si izmislio, nikad to nisam rekao da se lijepim za branik.

To za pjesake si izvukao iz konteksta i nema veze sa ovom pricom, samo me onako zanimalo sta se desi u situacijama kada neko udari pjesaka koji je bio tamo gdje ne treba - na cesti van pjesackog prelaza iako ima pjesacki prelaz blizu. Nisam rekao "ko ga jebe", i to si izmislio, samo me zanimalo od onih koji imaju iskistva sa tim koga okrive, sta ces, meni - opasnom ubici na cesti se na tvoje veliko iznenadjenje nikad nije desilo da zakacim pjesaka pa ne znam, a isto tako na tvoje veliko iznenadjenje mi nije problemm priznati kad nesto ne znam jer sa tim nemam iskustva, i pored toga sto ti tvrdis da ja kazem za sebe da sve znam.

Opet izmisljas i stavljas mi rijeci u usta koje nikad nisam rekao. Nemam nista protiv ekologije, samo sam dao svoje misljenje da je sigurnost u saobracaju vaznija od ekoloskog aspekta saobracaja, sto ne znaci da i taj aspekt nije vazan.

Malo si dosadan sa sranjima o superiornom bicu, promijeni fazon, ovaj ti se izlizao. :D

Da bih vidio pjesaka par stotina metara ispred sebe, da bih vidio da li pada kisa ili snijeg, ima li vozila na cesti, ima li leda ili ne, ne treba nikakav rentgenski vid ni gledanje u buducnosti, samo prosjecan vid i treba gledati, sto malo ljudi radi, nego vozi a mozak na pasu...

Jedini argument protiv tog plana si ti naveo a to je cijena, i to jedino donekle stoji, ostalo, niko nema nista konkretno protiv toga a svi ga pljuju. Argumente molim, bez suplje.

Fakat, malo spusti lopticu, vidis da si poceo lupati gluposti, izvlaciti iz konteksta i ubacivati mi u usta rijeci koje nikad nisam rekao/napisao.
vratnik

#1715 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by vratnik »

Nisam dao agumente? Mislis kao odgovor na tvoje?

bordo je naravno moj komentar.
evo da ih ponovimo:

Tako je govorio Ateista:
Koliko se sjecam, imam samo dvije napisane kazne za brzinu, jednom me uhvatila kamera u binjezevu na 91 zbog cega sam ostao bez vozacke mjesec dana i 100KM, a jednom radar na oko 65 gdje je ogranicenje 50, cini mi se 30 ili 40KM kazne
znaci dvije
Osim toga, mislim da su me jos nekih 4-5 puta uhvatili sa radarom ali su bili fer i pisali mi manje kazne za pojas, svjetla ili mobitel po 30 ili 40KM, a par puta sam ih "castio".
znaci dvije plus 4-5

Imam jednu za preticanje na punoj, ali i tu su bili fer jer iako je puna bio je skroz pregledan pravac i kamion koji pegla, dobio samo 40KM bez oduzimanja vozacke.
znaci jednu samo

imam samo jednu zasluzenu kaznu, gdje sam nekog stvarno mogao ugroziti. Tad jos nisam imao dovoljno iskustva i vozio sam golfa, vracao se sa planine po snijegu, u jednoj krivini dobio skije i lupio u trotoar, srecom nikog nije bilo. Tocak se pomjerio i nisam mogao voziti pa sam zvao Bihamk, a oni mi rekli da moram zvati policiju, sto su me ja mislim zeznuli ali nema veze. Dobio sam 100KM kazne zbog neprilagodjene brzine uslovima na putu, ali taj udes me naucio sta znaci voziti po snijegu i sad mi je drago sto sam i to prosao.

Ja samo smatram da je vecina propisa prilagodjena losim vozacima sa losim autima, i zbog toga smatram da malo bolji vozaci sa ispravnim i sigurnim autima mogu bezbjedno voziti i iznad ogranicenja
znaci, konkretno, jedna cesta, sto ogranicenja. ovo treba predloziti njemackom ministru saobracaja ramsaueru

os jednom, nigdje ja nisam rekao da mi smetaju oni koji voze 60 zato sto bih ja vozio 80, ako mi smetaju pretecicu ih i rijesen problem, samo ocekujem da budu kulturni i da me ne ometaju pri preticanju, kao sto i ja njih ne ometam u njihovoj voznji.
Ne samo da si super vozac vec si i super obziran. dozvoljavas ostalim da se ponasaju po pravilu dok oni trbe tvoje pokusaje preticanja, ljepljenje za branik. Pravi si saobracajni filozof i zlato mamino.
ne kazem da treba gaziti pjesake koji prelaze van pjesackog, ali isto tako da ako ne uspijem zakociti zato sto mi pjesak izleti tamo gdje ne bi trebao biti, smatram da je on kriv.
I sasvim si u pravu. Ko ga jebe. Ako nisi miogao stati sa 100 km / h, onda ti to ne bi poslo za rukom ni da vozis po pravilima, znaci gazi.
Ma nema tu meni sta da smeta, svako ima pravo da vozi kako hoce.
free roads for free gradjane!! I seljake, i sirovine.
Vec sam pomenuo da se u evropi pravi razlika izmedju boljih i losijih putnickih automobila zbog zagadjenja okoline, da neka auta ne mogu uopste da se krecu nekim zonama, zasto bi onda bilo cudno da se uvedu i ogranicenja brzine prema mogucnostima auta, ima vise smisla nego ovo? Bitnija je valjda sigurnost nego ekologija, a zbog ekoloskih ogranicenja neki nisu u mogucnosti nikako da voze nekim dijelovima nekih gradova, a sa ovim ogranicenjima bi samo imali odredjenu brzinu, puno postenije nego neki vec postojeci zakoni u evropi.
U pravu si i za ekologiju. Koga briga za te gluposti. A nije to ni opasno puno, ti klimatski poremecaji, lazu samo pascad.

Nije potrebno studirati saobracaj ni raditi u naucnoj laboratoriji, za to je potrebno iskustvo, znanje, refleksi, koncentracija i slicno.
zato se treba vise oslanjati na svoju procjenu a ne na propise.
Ma u pravu si, to mi cijelo vrijeme ponavljamo, kakav inzinjer, samo znanje, refleksi i koncentracija, kao jedine i najbitnije odluke superiornog bica.

Kazes da su zakoni tu upravo zbog sigurnosti, i slazem se da bi trebali biti, ali u praksi nije tako, a to sam objasnio na nekoliko primjera. Zakoni su previse rigidni i jednostavno nisu realni, a ja smatram da je sigurnost najbitnija, te zbog toga ja nemam moralni ni bilo kakav drugi problem sto krsim zakon ako znam da time nikog necu ostetiti.

Niti sam politicar niti saobracajni strucnjak, ali imam dovoljno znanja iskustva da procijenim sta je sigurna voznja.
Naravno, to je iz tvog izlaganja sasvim jasno!!

Kada sam rekao da ja mogu uzeti u obzir sve to, to ne znai da sam natprirodan, nego da sam tu u datom trenutku, i vidim kakvi su uslovi, osjetim kako sevozilo ponasa na cesti, znam sta vozim, u kakvom je auto stanju, sta su mu mane, sta je ispravno a sta ne, kakve su mi gume i slicno. Isto tako znam sebe, znam svoje mogucnosti i iskustvo, te znam trenutno stanje, jesam li umoran i na kojem nivou mi je koncentracija. Isto tako, ja znam koliko je vozila u tom trenutku na cesti u mojoj blizini, vidim ima li pjesaka ili ne, jeli ociscen trotoar od snijega ili idu cestom i slicno.
savrseni mehanizam s rentgenskim pogledom i pogledom u buducnost

Propisi neka budu za neku projescnu kategoriju, gdje bi se pokazalo da spada najveci broj vozaca, a ostali da dodaju +-10, 20, 30 zavisi od kategorije. Mogli bi se napraviti i neki znakovi za specificna podrucja gdje ima puno djece ili gdje su radovi, koji bi bili apsolutni za sve kategorije, pa se oznace recimo drugom bojom, a ovi ostali da budu relativni i da se dodaje i oduzima zavisno od kategorije.
vrlo dobar plan, siguran sam da ce ti sad neke napredne drzave ukrasti ideju.. trebao si zastititi patent.

Pitanje ateisti: Onda ces se sloziti s nama da je potreban neki zajednicki okvir, kodeks ponasanja u saobracaju?

Naravno, ali taj zajednicki okvir ne moze biti univerzalan jer je previse razlicitih faktora koji se mijenjaju, vozac, auto, razliciti uslovi na cesti i slicno, pa zato ne mislim da je problem malo i prekoraciti kada uslovi dozvoljavaju.

kraj iz konteksta izvadjenih izjava...

Ali naravno postoji mogucnost da ja ne razumijem, ipak samo napisano citam. Nisam za razliku od tebe obdaren sestim culom: Citat Ateista: Neki mozda pisu kao ja, ali ne razisljaju kao ja, to sto ti ne vidis razliku je do tebe.

Naravno, nemam argumenata. A i kako argumentima pobiti ovakve navode.
Malo me vrijedja da te smeta sto te nazivam superiornim bicem, pa ti to jesi!! Svaki tvoj post to pokazuje. Dopusti mi da te stujem kao boga saobracaja.
Ateista

#1716 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

Shvatio sam i prvi put da je ovo bordo tvoj odgovor (pitaru :D :skoljka: ) znam da me smatras glupim, ali nisam znao da me smatras bas toliko glupim. :D

Na sve sam ti to vec odgovorio u postu gore, nisam citirao jer mi se nije dalo, ali sam na sve dao odgovor, procitaj ponovo da ne ponavljam.

Ovo "Neki mozda pisu kao ja, ali ne razisljaju kao ja, to sto ti ne vidis razliku je do tebe" si kao po obicaju pogresno shvatio, nemoj biti bukvalac vec malo razmisli. Poenta je da ce svako napisati da zna voziti i da je siguran, ali to ne znaci da oni na isti nacin razmisljaju kao ja zbog toga sto su to napisali i da na isti nacin gledaju na saobracaj. Neko mozda ne misli ni na 1% ovih stvari o kojima ja tazmisljam dok vozim, neko mozda razmislja o 5x vise stvari i pazi na vise stvari, ali to sto neko napise da je siguran i da zna procijeniti brzinu uopste ne mora znaciti da razmislja o tome isto kao ja, nadam se da je sad malo jasnije.

Ja nigdje nisam napisao nista zbog cega bi ti dosao do zakljucka da sam po necemu superioran. Ako je tebi da bi vidio pjesaka par stotina metara ispred sebe dok vozis, i da vidis da pada kisa ili snijeg, potreban superioran vid, onda trebas dobro razmisliti o tome da nesto mozda nije u redu sa tvojim vidom jer ja iskreno ne poznajem toliko corave osobe koje toliko lose vide, osim potpuno lsijepih ljudi.
ExtremeBoy

#1717 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by ExtremeBoy »

Moži li neko sada reći konkretno?
Pri kojoj brzini automobila slika ovaj "radar" ?
:lol:
Ateista

#1718 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

ExtremeBoy wrote:Moži li neko sada reći konkretno?
Pri kojoj brzini automobila slika ovaj "radar" ?
:lol:
Nemoj sad ici u off topic, nema to nikakve veze sa temom... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja fakat ne znam, mislim da niko nece da isproba, svi prolaze ispod 60 za svaki slucaj, a mozda su jos davno vratili na 71, ko ce znati... :-)
cigara

#1719 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by cigara »

Mislim da slika na 71km/h. zato sto je postavljen znak 60 ogranicenje 10ak metara prije semafora.
Posto je razmak izmedju ogranicenja 40 (zbog skole) i ovog od 60 nekih 20-30 metara, ne vjerujem da kamera to hvata
Ateista

#1720 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Ateista »

cigara wrote:Mislim da slika na 71km/h. zato sto je postavljen znak 60 ogranicenje 10ak metara prije semafora.
Posto je razmak izmedju ogranicenja 40 (zbog skole) i ovog od 60 nekih 20-30 metara, ne vjerujem da kamera to hvata
Problem je sto je i prije kada je hvatao na 61 bio znak od 60.
Akrobatski citac

#1721 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Akrobatski citac »

Ateista wrote:Shvatio sam i prvi put da je ovo bordo tvoj odgovor (pitaru :D :skoljka: ) znam da me smatras glupim, ali nisam znao da me smatras bas toliko glupim. :D

Na sve sam ti to vec odgovorio u postu gore, nisam citirao jer mi se nije dalo, ali sam na sve dao odgovor, procitaj ponovo da ne ponavljam.

Ovo "Neki mozda pisu kao ja, ali ne razisljaju kao ja, to sto ti ne vidis razliku je do tebe" si kao po obicaju pogresno shvatio, nemoj biti bukvalac vec malo razmisli. Poenta je da ce svako napisati da zna voziti i da je siguran, ali to ne znaci da oni na isti nacin razmisljaju kao ja zbog toga sto su to napisali i da na isti nacin gledaju na saobracaj. Neko mozda ne misli ni na 1% ovih stvari o kojima ja tazmisljam dok vozim, neko mozda razmislja o 5x vise stvari i pazi na vise stvari, ali to sto neko napise da je siguran i da zna procijeniti brzinu uopste ne mora znaciti da razmislja o tome isto kao ja, nadam se da je sad malo jasnije.

Ja nigdje nisam napisao nista zbog cega bi ti dosao do zakljucka da sam po necemu superioran. Ako je tebi da bi vidio pjesaka par stotina metara ispred sebe dok vozis, i da vidis da pada kisa ili snijeg, potreban superioran vid, onda trebas dobro razmisliti o tome da nesto mozda nije u redu sa tvojim vidom jer ja iskreno ne poznajem toliko corave osobe koje toliko lose vide, osim potpuno lsijepih ljudi.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ateisto od srca ti predlazem da se pod hitno preselis kod Kusturice u Drvengrad, on je izgleda ista vrsta neshvacenog UMA kao i ti. Fino vas dvojica sjednete i napravite taj genijano-superiorni plan i pravila, i onda laganini niz lijehe 100 km/h i gazite međede i vjeverice.....
Ma ti si brilijantan um.

@vratnik svaka ti cast na zivcima koje pokazujes studirajuci ovaj slucaj zvani Ateista
goran16v

#1722 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by goran16v »

Cijenjeni kolege forumasi,

Zao mi je sto me danas nije bilo s vama, ali sam brusio svoju vozacku vjestinu 7 sati ili 14 postova po ateistinom vremenu. Prije svega dugujem :thumbup:
A ona krecem u reply replya
goran16v

#1723 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by goran16v »

Ateista wrote: Obojica smo napravili glupost ali si ti imao srece a ja nisam, i to je to. Eto vidis, i ja priznajem kad nesto zajebem, nema veze koliko sam godina imao.

Te provokacije tipa "levat", "nesposoban" i slicno necu ni komentarisati, ne zelim se spustati na taj nivo.
Mozda jesmo, ali ja sam bolji vozac od tebe i nisam sletio s ceste. Jel ti ono, ljepote ti meni napisa jedno 20 x da ti znas puno ljudi koji voze puno godina, koji ne voze po ogranicenju nego prema mogucnostima i nikad nisu imali udes i da je to tvoja referenca po kojoj se ravnas? Ako kolega vratnik budem imao zelje i vremena izucice te tvoje citate. E pa, odluci se, ili smo i ja i oni imali srece ili i ja i oni vozimo bolje to tebe. Ne moze da sam ja imao srece, a oni eto stela.

p.s. Kao sad odjednom nema veze koliko godina imas? Ti ono nesto napisa da nije isto ako si polozio sa 18 ili sa puno vise, i jos se pohvali da si ti polozio kaznije i da to sto vozis skromih ni 6 god ne znaci da ti je samo 24??? I to kolega vratnik moze regulisat jednim tvojim citatom. Eto mosh mislit koliko sam bolji vozac od tebe sad, kad sam vec 14 bio bolji nego ti sa 18+?!
goran16v

#1724 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by goran16v »

Ateista wrote:
goran16v wrote:Evo ja pokusavam, ali mi ne ide, da nekome ko nepune 3 godine samo na jednom forumu pise prosjecno 35 postova dnevno, odnosno 1,5 post svakih sat vremena (odnosno 2 posta svakih sat, uzmemo li u obzir da covjek spava 8 h) povjerujem da nije neki forumski mudrijas i filozof, a u praksi jedan zeci levat za volanom, vec da je neko ista o voznji osim osnovnih osniva znam, a kamoli da jako puno vremena provodi za volanom i ko ima jako puno kilometara, i ko ima jako puno iskustva, i ko zna procjeniti sta je sigurno kako sam za sebe tvrdi. Nekako mi je tesko povjerovati da on ista drugo u zivotu radi zadnjih 3 god osim sto sjedi za komp i supljira po forumuma. Jbga, probavao na sve nacine, ali mi ne daju prosta matematika i statistika. :)
Onda ti osim poznavanja saobracaja i sigurne voznje, izgleda ni matematika i statistika ne idu bas najbolje od ruke. :-)

Kao i sve drugo, pametujes i sudis o nekom bez poznavanja osnovnih informacija, a sto je najveci fazon, te informacije mozes lako provjeriti, ali sto bi to radio, lakse je provocirati i omalovazavati nekog kad vec nemas argumenata. :D
Eto da bacimo malo tu matematiku i statistiku na papir pred svima pa da vidimo ide li mi ili ne;
Broj godina:
2009: 1
2010: 1
2011: 1
3
Uzimo da godina u prosjeku ima 365
Uupan broj dana:
2009: 365 - 18 = 347 (od 18.01.2009)
2010: 365
2011: 365 - 15 = 350 (do 16.12.2011)
Ukupno 1062

Trenutni broj postova 37.079
Prosjecni broj postova po danu: 37.079 : 1062 = 34,91 (dozvolite mi da zaokruzum na 35)
Prosjecan broj postova po satu (bez spavanja): 35 / 24 = 1,458 (dozvolite mi da zaokruzim na 1,5)
Prosjecan broj postova po satu (sa 8h spavanja): 35 / 16 = 2,18 (dozvolite mi da zaokruzim na 2)

Sve i da sam posumnjao prije ovoga sad kad uporedim s ovim sto sam sinoc napisao (obrati paznju na boldirane brojeve) imam razloga da vise sumnjam u tvoje mentalno zdravlje i mogucnost razumjevanja 4 osnovne matematicke operacije (o sposobnosti da vozis i da drzis predavanja o saobracaju da ne govorim), nego u svoju matematiu i statistiku.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#1725 Re: Radar kod Maršalke - slika na 61km/h!?

Post by Romeo 80 »

Mene čudi da ova tema odavno nije zaključana. :roll: Ljudi, kako vam se da? :-) :zzzz: :run:
Post Reply