BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
zilog

#1701 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zilog »

_sonic_ wrote:.. smijesno pravo .. sto koristite bhtelecom-ove adsl routere ako mislis da ne valja bhtelecom.. nisam jedan post vidio vec mali milion gdje se spominje da se uzimaju stari bhtelecomovi routeri koji se kopcaju na logosoftovu dsl vezu.. prava vam je podrska pravo cim to radite,ne znam da li uopste provjeravaju opremu dsl-a prije isporuke korisniku.. svaka cast za brzinu ali nebi nikad privatnika poredio sa drzavnom firmom koja pokriva svu federaciju do 10Mb/s a ne samo do 15Mb/s u dvije tri ulice jednog grada..
nadam se da ce se siriti brze.. ;)
Uzimali su od iste firme od koje je BHT uzimao. Jedino ako mislis da se ne smije kupiti isti modem kao sto ga BHT kupi? :lol: :lol: :lol:

Jos neste, gdje sam sada napisao da ne valja BHT?
Neelix

#1702 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Neelix »

Svi bi vi sise od Sanele S. al sipak :D
afannedim

#1703 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by afannedim »

neo7 wrote:Naravno da je dobar...napomeni da je dostupan u 10 ulica u Sarajevu :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kako duhovit odgovor, jesi to sam smislio ko pokvarena si ploca. :lol: :lol: :lol: :lol: HAJ ZDRAVO.
Muderris

#1704 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Muderris »

Lud i ponosan wrote:
_sonic_ wrote:
.. smijesno pravo .. sto koristite bhtelecom-ove adsl routere ako mislis da ne valja bhtelecom.. nisam jedan post vidio vec mali milion gdje se spominje da se uzimaju stari bhtelecomovi routeri koji se kopcaju na logosoftovu dsl vezu.. prava vam je podrska pravo cim to radite,ne znam da li uopste provjeravaju opremu dsl-a prije isporuke korisniku.. svaka cast za brzinu ali nebi nikad privatnika poredio sa drzavnom firmom koja pokriva svu federaciju do 10Mb/s a ne samo do 15Mb/s u dvije tri ulice jednog grada..
nadam se da ce se siriti brze.. ;)
:lol: :lol: :lol:

Kao prvo, nemas apsolutno pojma o pokrivenosti grada LOL optikom, te bi u skladu sa tim trebao da se suzdrzis komentara o 2-3 ulice.
Kao drugo, ne pravi BH Telekom adsl modeme/routere, tako da tu nema nista "njihovo" kako ti navodis... Cuj sto koristite BHT routere :lol: :lol: :lol: A zasto to rade je "dublja" tema koju nemam volje da otvaram.
I kao trece, ne radi u LOL-u Sanela S. i to je definitivno veliki hendikep :lol: :lol: :lol:

A što bezveze prozivaš djevojku/ženu...kad nema ama baš nikakve veze sa diskusijom u kojoj učestvuješ?

Shvatili smo da si uposlenik Logosofta i sad zbog ovog tvog ispada treba da pomislimo da su sve tvoje kolege nepristojne i bezobrazne, a nisu!

Borba za dio tržišta se valjda vodi kvalitetom usluge, cijenama, marketingom itd., a ne javnim prozivanjem i ponižavanjem ljudi.

Ovo je bilo na nivou argumenta - Vi' ti glave.
Miro Spiro
Grijem se na: toplotna pumpa
Vozim: Jensen Interceptor

#1705 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Miro Spiro »

Ljudi nemojte se svađati svi znamo da je telekom najbolja tvrtka jedini je problem sto su malo "ufurani" ali i to ce jednom aBd proci.

Pozdrav
zilog

#1706 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zilog »

Muderris wrote:
Lud i ponosan wrote:Kao prvo, nemas apsolutno pojma o pokrivenosti grada LOL optikom, te bi u skladu sa tim trebao da se suzdrzis komentara o 2-3 ulice.
Kao drugo, ne pravi BH Telekom adsl modeme/routere, tako da tu nema nista "njihovo" kako ti navodis... Cuj sto koristite BHT routere :lol: :lol: :lol: A zasto to rade je "dublja" tema koju nemam volje da otvaram.
I kao trece, ne radi u LOL-u Sanela S. i to je definitivno veliki hendikep :lol: :lol: :lol:

A što bezveze prozivaš djevojku/ženu...kad nema ama baš nikakve veze sa diskusijom u kojoj učestvuješ?

Shvatili smo da si uposlenik Logosofta i sad zbog ovog tvog ispada treba da pomislimo da su sve tvoje kolege nepristojne i bezobrazne, a nisu!

Borba za dio tržišta se valjda vodi kvalitetom usluge, cijenama, marketingom itd., a ne javnim prozivanjem i ponižavanjem ljudi.

Ovo je bilo na nivou argumenta - Vi' ti glave.
Kukas sto spominje Sanelu S., njegove argumente poredis sa "Vi' ti glave", a njega nazivas uposlenikom Logosofta. Nema sta, principi na nivou.

Ako se okanimo mahalske, onda mozemo pricati o boldiranom.
jastuk1

#1707 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by jastuk1 »

Sonic je u pravu, lolovci zilog i lud i ponosan, teško da su.

Ja sam na lolu i prije 3, 4 mjeseca mi je naveče nestala konekcija, zvao, rekli nešta puklo neđe, doće signal kasnije. Dobro. Ja pokušavao do jedno 11 naveče, ništa, otišo spavat. Ujutru ništa, klikni vako - neće, klikni nako - opet neće, zvao i bio na telefonu 20 minuta dok mi nisu izbiflali neke brojeve da promijenim u modemu, u kojem je bilo upisano bhtelecom. "Kako to," lol operater za podršku, se ko nešta začudi, kad je to čuo. Btw, taj modem sam kupio od lola u maju 2010 za 50 KM kada sam se i priključio. BHT modem sam vratio BHT-u.

Ne ide mi se sa lola, i ne bih da se vraćam da BHT, ali ako BHT unlimited bude fercerao bez problema, što da ne, jer daju ono što meni više odgovara po pitanju limita.
zilog

#1708 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zilog »

jastuk1 wrote:Sonic je u pravu, lolovci zilog i lud i ponosan, teško da su.

Ja sam na lolu i prije 3, 4 mjeseca mi je naveče nestala konekcija, zvao, rekli nešta puklo neđe, doće signal kasnije. Dobro. Ja pokušavao do jedno 11 naveče, ništa, otišo spavat. Ujutru ništa, klikni vako - neće, klikni nako - opet neće, zvao i bio na telefonu 20 minuta dok mi nisu izbiflali neke brojeve da promijenim u modemu, u kojem je bilo upisano bhtelecom. "Kako to," lol operater za podršku, se ko nešta začudi, kad je to čuo. Btw, taj modem sam kupio od lola u maju 2010 za 50 KM kada sam se i priključio. BHT modem sam vratio BHT-u.

Ne ide mi se sa lola, i ne bih da se vraćam da BHT, ali ako BHT unlimited bude fercerao bez problema, što da ne, jer daju ono što meni više odgovara po pitanju limita.
Evo ga "veliki kucni korisnik". :lol: :lol: :lol:

To sto si vidio je iz postavki koje je jos proizvodjac stavio za ovo trziste. Posto je BHT kupovao vecu kolicinu tih modema, bile su njihove ukucane (da se ne mora modem otpakivati prije instalacije), kasnije je i LOL bio u meniju. Ne znaci da je LOL kupovao polovne modeme, vec samo od iste firme (Unis Telecom).
jastuk1

#1709 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by jastuk1 »

zilog wrote:
jastuk1 wrote:Sonic je u pravu, lolovci zilog i lud i ponosan, teško da su.

Evo ga "veliki kucni korisnik". :lol: :lol: :lol:

To sto si vidio je iz postavki koje je jos proizvodjac stavio za ovo trziste. Posto je BHT kupovao vecu kolicinu tih modema, bile su njihove ukucane (da se ne mora modem otpakivati prije instalacije), kasnije je i LOL bio u meniju. Ne znaci da je LOL kupovao polovne modeme, vec samo od iste firme (Unis Telecom).
Tačno. Time se ne dokazuje da je lol kupovao polovne modeme, ali se isto tako ne dokazuje ni da eventualno nije bilo nekakve kupoprodaje. Sad se sjetih da su momci koji su donijeli modem i uspostavili konekciju, sutradan zvali i došli pa zamijenili modem. Navodno, reg broj modema nije odgovarao broju na stanju ili whatever. :-) Opet, ništa se ne dokazuje.

U krajnjoj liniji bitno je da radi. :|
zilog

#1710 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zilog »

jastuk1 wrote:Tačno. Time se ne dokazuje da je lol kupovao polovne modeme, ali se isto tako ne dokazuje ni da eventualno nije bilo nekakve kupoprodaje. Sad se sjetih da su momci koji su donijeli modem i uspostavili konekciju, sutradan zvali i došli pa zamijenili modem. Navodno, reg broj modema nije odgovarao broju na stanju ili whatever. :-) Opet, ništa se ne dokazuje.

U krajnjoj liniji bitno je da radi. :|
Posto se obicno dokazuje da je neko nesto uradio, BHT bi trebao reci da je Logosoftu prodao polovne modeme. Zvanicno, a ne tipa "reko mi jaran koji radi u BHT-u". Ovako je to samo mahalanje u kome ce se onda upotrebljavati Sanele S., korupcije, nerad i sl.

Vratimo se prici o kvalitetu, brzinama, cijenama...
cappy_tempo

#1711 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by cappy_tempo »

jastuk1 wrote:
ne kontam ja ovo,kukas na logosoft gdje ce za 10 dana biti 320gb limit (fair use flat) i presao bi na telekom gdje isto imas fair use 50% sa duplo manjim brzinama?
afannedim

#1712 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by afannedim »

cappy_tempo wrote:
jastuk1 wrote:
ne kontam ja ovo,kukas na logosoft gdje ce za 10 dana biti 320gb limit (fair use flat) i presao bi na telekom gdje isto imas fair use 50% sa duplo manjim brzinama?
MOZGOVI JARANE.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1713 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by JoseMujica »

cappy_tempo wrote:
jastuk1 wrote:
i da dodam dosta većom cijenom....čini mi se da mi na bihnetu u prosjeku svaki paket plaćamo barem 10KM više
neo7

#1714 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by neo7 »

Za lolovce :lol: :lol: :lol: XDSL jeste super, ali sta mi vrijedi kada ga nema dalje od Sarajeva ?! :lol: Koliko ono ulica bi ako nije 10 ? Da nije 9 ? :lol: :lol:

Sto se tice Telecoma, danas me fino iznenadise pozivom da potvrde ADSL prijavu koju sam ispunio i poslao Online u subotu. :thumbup: Sada samo da vidim kada ce doci monteri pa da rijesim i kuci problem neta :D BHT Telecom sa novim cjenovnikom i Telemach :thumbup:
zilog

#1715 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zilog »

neo7 wrote:Za lolovce :lol: :lol: :lol: XDSL jeste super, ali sta mi vrijedi kada ga nema dalje od Sarajeva ?! :lol: Koliko ono ulica bi ako nije 10 ? Da nije 9 ? :lol: :lol:

Sto se tice Telecoma, danas me fino iznenadise pozivom da potvrde ADSL prijavu koju sam ispunio i poslao Online u subotu. :thumbup: Sada samo da vidim kada ce doci monteri pa da rijesim i kuci problem neta :D BHT Telecom sa novim cjenovnikom i Telemach :thumbup:
Sa srecom na BHT ADSL-u. Znam da ti nije bilo zivota na BIP-u i razumijem tvoju odluku. Kao sto se sjecas ovo sam ti i savjetovao.
zilog

#1716 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zilog »

JoseMujica wrote:i da dodam dosta većom cijenom....čini mi se da mi na bihnetu u prosjeku svaki paket plaćamo barem 10KM više
15-25 KM +PDV
afannedim

#1717 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by afannedim »

neo7 wrote:Za lolovce :lol: :lol: :lol: XDSL jeste super, ali sta mi vrijedi kada ga nema dalje od Sarajeva ?! :lol: Koliko ono ulica bi ako nije 10 ? Da nije 9 ? :lol: :lol:

Opet isti komentar. NOVA PLOĆA.
iceman2010

#1718 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by iceman2010 »

Ovoj temi bi cini mi se vise odgovarao naslov BH Telecom vs Logosoft. Kada je u pitanju ponuda samo Interneta (ne racunajuci pakete sa IPTV i VoIP-om) Logosoft jeste povoljniji od BH Telecom-a, ali to je i logicno. Prvo pokriva samo uzi dio grada (citaj visespratnice) gdje je investicioni trosak jako mali, a za uzvrat se dobije veliki broj korisnika. Pitanje je kolika bi pretplata bila na Logosoftu da moraju pokriti recimo Dejcice i Pendicice (Ovde BH Telecom nudi svoju uslugu). Drugo, zbog malog broja pretplatnika zahtjevi za optickom infrastrukturom su mali. Sta bi bilo da Logosoft mora da investira u opticke kablove sa vise vlakana ili WDM tehnologiju (multipleksiranje po optickim vlaknima). Dakle, Logosoft ce uvijek biti samo dobra alternativa BH Telecom-u u urbanom dijelu Sarajeva i nista vise i to samo za korisnike Interneta.

Edit: Zaboravio sam napomenuti i jeftinu radnu snagu.
Last edited by iceman2010 on 14/02/2011 13:49, edited 1 time in total.
zateznistub

#1719 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zateznistub »

iceman2010 wrote:Ovoj temi bi cini mi se vise odgovarao naslov BH Telecom vs Logosoft. Kada je u pitanju ponuda samo Interneta (ne racunajuci pakete sa IPTV i VoIP-om) Logosoft jeste povoljniji od BH Telecom-a, ali to je i logicno. Prvo pokriva samo uzi dio grada (citaj visespratnice) gdje je investicioni trosak jako mali, a za uzvrat se dobije veliki broj korisnika. Pitanje je kolika bi pretplata bila na Logosoftu da moraju pokriti recimo Dejcice i Pendicice (Ovde BH Telecom nudi svoju uslugu). Drugo, zbog malog broja pretplatnika zahtjevi za optickom infrastrukturom su mali. Sta bi bilo da Logosoft mora da investira u opticke kablove sa vise vlakana ili WDM tehnologiju (multipleksiranje po optickim vlaknima). Dakle, Logosoft ce uvijek biti samo dobra alternativa BH Telecom-u u urbanom dijelu Sarajeva i nista vise i to samo za korisnike Interneta.
Kakav urbani dio grada, nisu frtalj dobrinje pokrili. Dobrinju 2 su mi rekli da ce pokriti u ljeto 2010, ni do dana danasnjeg ih nema...
Mustang1

#1720 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by Mustang1 »

Danas odem usput do centrale da podnesem zahtjev za zamjenu modema...rece mi da moram na papir napisat podatke...i iskrabam samo podatke i odnesem i rece mi tamo u kancelariji djevojka (nisam mogo vjerovat da onako lijepa djevojka moze radit u telekomu :D ) da ce bit veoma brzo :D Eh sad cemo da vidimo koliko je to njihovo brzo :oops:
iceman2010

#1721 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by iceman2010 »

zateznistub wrote: Kakav urbani dio grada, nisu frtalj dobrinje pokrili. Dobrinju 2 su mi rekli da ce pokriti u ljeto 2010, ni do dana danasnjeg ih nema...
Mislio sam na neku blizu buducnost. I ja sam na Dobrinji. Ni do mene nisu dosli, pa znam o cemu pricas. Ali recimo da bi se to moglo desiti u narednih 5 godina. Nemoj zaboraviti da neke zgrade na dobrinji imaju samo 2 sprata. To nije bas ekonomski isplativo :-D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1722 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by JoseMujica »

iceman2010 wrote:Ovoj temi bi cini mi se vise odgovarao naslov BH Telecom vs Logosoft. Kada je u pitanju ponuda samo Interneta (ne racunajuci pakete sa IPTV i VoIP-om) Logosoft jeste povoljniji od BH Telecom-a, ali to je i logicno. Prvo pokriva samo uzi dio grada (citaj visespratnice) gdje je investicioni trosak jako mali, a za uzvrat se dobije veliki broj korisnika. Pitanje je kolika bi pretplata bila na Logosoftu da moraju pokriti recimo Dejcice i Pendicice (Ovde BH Telecom nudi svoju uslugu). Drugo, zbog malog broja pretplatnika zahtjevi za optickom infrastrukturom su mali. Sta bi bilo da Logosoft mora da investira u opticke kablove sa vise vlakana ili WDM tehnologiju (multipleksiranje po optickim vlaknima). Dakle, Logosoft ce uvijek biti samo dobra alternativa BH Telecom-u u urbanom dijelu Sarajeva i nista vise i to samo za korisnike Interneta.

Edit: Zaboravio sam napomenuti i jeftinu radnu snagu.
na Grbavici ih recimo ima u jednom dijelu, odnosno u jednoj ulici, ali kada bih imao izbor prije bih uzeo LOL nego bihnet
jastuk1

#1723 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by jastuk1 »

cappy_tempo wrote:
jastuk1 wrote:
Sve je vrlo jednostavno. Za 6 mpbs na BHT će se moći skinuti oko 1 TB mjesečno za 50% fair use. Nije mi bitno što je 20, 30 KM skuplje. Ako logosoft napravi jedan "skupi" paket sa sličnim uslovima, naravno da ostajem.

Tako brate dragi prave pakete u drugim zemljama. Imaš limit oko 250 GB za razne brzine i onda high-end paket, nazovimo ga "business" paket koji je 50 do 70% skuplji od najskupljeg i koji je koji je baš unlimited.
zilog

#1724 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zilog »

iceman2010 wrote:Zaboravio sam napomenuti i jeftinu radnu snagu.
Gdje si ti prespavao zadnjih 10 godina? :lol: :lol: :lol:
Raspitaj se malo, ili namjerno bacas bombe.
U Logosoftu najbolji inzinjer vozi novog Pasata CC 4x4 sa 300 KS. Gomila novih Golfova i drugih auta na 24h koristenje, sa svim placenim troskovima kod ostalih i niko platu ispod 1000 KM. Svi bolji su preko 2000 KM. Puni doprinosi im se uplacuju. Sva skolovanja i nagrade za postignute certifikacije, dodatak na platu za VSS, Master i PhD.
zateznistub

#1725 Re: BIHnet primjedbe i komentari

Post by zateznistub »

zilog wrote:
iceman2010 wrote:Zaboravio sam napomenuti i jeftinu radnu snagu.
Gdje si ti prespavao zadnjih 10 godina? :lol: :lol: :lol:
Raspitaj se malo, ili namjerno bacas bombe.
U Logosoftu najbolji inzinjer vozi novog Pasata CC 4x4 sa 300 KS. Gomila novih Golfova i drugih auta na 24h koristenje, sa svim placenim troskovima kod ostalih i niko platu ispod 1000 KM. Svi bolji su preko 2000 KM. Puni doprinosi im se uplacuju. Sva skolovanja i nagrade za postignute certifikacije, dodatak na platu za VSS, Master i PhD.
Ne pregoni...
Locked