Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
7cokanja

#1701 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 7cokanja »

Načelnik opštine Foča Zdravko Krsmanović ocijenio je da gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen nastojanjem da izdejstvuje zabranu skupa u ulici Hamdije Kreševljakovića želi da vrati početak devedesetih godina prošlog vijeka.

- Behmen ovakvim nerazumnim činom hoće da devedesete godine prošlog vijeka u BiH ponovo vrati na početak i da se ponovo gledamo preko nišana, što nikako ne smijemo dozvoliti. Žalosno je da jedna partija, kao što je SDP i njen funkcioner, sprečava majke ili sestre da zapale svijeće na mjestu gdje su stradali njihovi najmiliji - rekao je Krsmanović.

Prema njegovim riječima, Foča je primjer suživota i dobrih međunacionalnih odnosa Srba i Bošnjaka, poštujući žrtve na svim stranama.

- Apsolutno svima u BiH treba omogućiti obilježavanje stradanja njihovih najmilijih - naglasio je Krsmanović.
..je.ote, sarajlije, sta ste docekali, da vas kritikuje jedno cetnicko laprdalo, kojega je i njegova banjalucka bratija odbacila,.. poziva se na devedesete, a u svojim izjavama, na otvorenju crkve, pravoslavne, koju voli zvati "hram", a na otetoj zemlji, kaze "ovo je srpski narod cekao 600 godina" direktno asocirajuci na poznate izjave u poznatom stilu, date od sumisljenika tipa ratnog zlocinca ratka mladica i radovana karadzica..
7cokanja

#1702 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 7cokanja »

Žalosno je da jedna partija, kao što je SDP i njen funkcioner, sprečava majke ili sestre da zapale svijeće na mjestu gdje su stradali njihovi najmiliji - rekao je Krsmanović.
..a, i ovo je "plafon"..pa kol'ko to ona sestorica imaju "sestara i majki"..
stric

#1703 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by stric »

pedja,

moram priznati da sam dole navedenim šokiran:

Naša stranka posebno osuđuje činjenicu da se tekst Izjave gradskog vijeća koja je postavljena na zvaničnoj stranici Grada Sarajeva i koja je u ime ovog državnog organa poslana medijima značajno razlikuje od teksta Izjave za koju su vjećnici glasali.

da li ovo praktično znači da je neko iz GU zloupotrijebio položaj i obmanuo javnost krivim dostavljanjem informacija?

stric
Pedja Kojovic

#1704 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

komeba

Mislim da zakon o "zabrani revizionistickih dogadjaja" ne bi bio dobar jer bi dozvolio vlastima da po svom afinitetu tumace sta je revizionisticki a sta nije.
Drzava mora omoguciti da organizacije koje nisu zakonom zabranjenje i koje zakonski prijave svoj skup dobiju odobrenje od MUP-a.
Nas stav je zasnovan na medjunarodnim i ustavnim odredbama koje garantuju ljudska prava, dakle, principijelne prirode.
Jedino tako se moze zastiti pravo svakog gradjanina BiH da na svakom pedlju nase zemlje ima isti tretman i prava.
Sve ostalo vodi u spiralu medjusobnih, reciprocitetnih, zabrana i, u pravni haos ili nesto jos gore.

p.k.
7cokanja

#1705 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 7cokanja »

Pedja Kojovic wrote:komeba

Mislim da zakon o "zabrani revizionistickih dogadjaja" ne bi bio dobar jer bi dozvolio vlastima da po svom afinitetu tumace sta je revizionisticki a sta nije.Drzava mora omoguciti da organizacije koje nisu zakonom zabranjenje i koje zakonski prijave svoj skup dobiju odobrenje od MUP-a.
Nas stav je zasnovan na medjunarodnim i ustavnim odredbama koje garantuju ljudska prava, dakle, principijelne prirode.
Jedino tako se moze zastiti pravo svakog gradjanina BiH da na svakom pedlju nase zemlje ima isti tretman i prava.
Sve ostalo vodi u spiralu medjusobnih, reciprocitetnih, zabrana i, u pravni haos ili nesto jos gore.

p.k.
..pa, bolan, po kojem osnovu onda ti nekome dozvoljavas da odredjuje sta je zlocin a sta nije.. propagatori najavljenih demonstracija cetnistva polaze sa osnovnom tezom da je u Dobrovoljackoj napravljen zlocin..koji sud je rekao da je bio zlocin..reci mi..
bjelave

#1706 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by bjelave »

Pedja, jutros sam postavio ova pitanja medjutim nisam dobio odgovore?

Nadam se da nisu preteska.

Da li bise udostojio da odgovoris kako bi opravdao naslov ovog topica?

Unaprijed hvala.
bjelave wrote:Pedja, evo par pitanja:

Stav vase zastupnice gdje. Lazar u gradskoj skupstini se razlikuje od zvanicnog saopcenja stranke. Dakle da li NS podrzava odrzavanje povorke u Dobrovoljackoj zbog nacelnog stava da svako mirno okupljanje treba biti dozvoljeno ili zato kako Sanja Lazar kaze da rodbina pobijenih vojnika ima pravo odnijeti cvijece na njihov grob??? (vidjeti centralne vijest ftv od jucer). Btw. nisam znao da je neko sahranjen u Dobrovoljackoj?

Ne mislis li da je saopcenje NS u vezi povorke u Dobrovoljackoj trebalo ukljuciti osim osude Behmenovog stava i osudu manipulacije koja dolazi iz RS u vezi sa Dobrovoljackom jer svi znamo o cemu se tu radi i ko stoji iza oragniziranja ove povorke?
Ako mislis da i organizatori povorke u Dobrovoljackoj vrse manipulaciji zasto onda i na to nije ukazano u saopcenju NS?

Uz nacelno prihvatanje prava svake grupe na slobodno i mirno manifestiranje ne mislite li da u istraumiranim drustvima poput bosanskog takva okupljanje mogu takodjer narusiti prava drugih? Konkretno, ista ta JA je dan ranije, dakle 2 maja 1992, ubijala civile po Sarajevu. Dakle kako ce se osjecati rodbina ljudi pobijenih od starane JA dok im pod prozorima budu defiliovali ljudi koji slave njihove ubice?

I na kraju da li vi u NS smatrate da se pod svaku cijenu morate imate stav koji kontra SDP?
klixober

#1707 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

Pedja,kako ja shvatam,da sutra zakazu na Marin Dvoru skup postovaoci Maksa Luburica,vi biste podrzali njihova ljudska prava obzirom da ustaski pokret nije zabranjen.
Pedja Kojovic

#1708 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

stric

Ja licno mislim tako.
Ja recimo nigdje u medijima nisam vidio sljedece recenice koje su dio usvojene Izjave GV-a:

"Gradsko Vijece sugerira Gradonacelniku da pozove obitelji ubijenih da budu gostiGrada Sarajeva i odaju pocast ubijenima....."

Gradsko Vijece Grada Sarajeva upoznato je sa, zahtjevom gradonacelnika Grada Sarajeva prof-dr.Alije Behmena upucenom zajedno s premijerom Kantona Sarajevo i nacelnicima gradskih opcina Grada Sarajeva, Ministarstvu unutrasnjih poslova Kantona Sarajeva u kojem se trazi zabrana najavljene manifestacije u organizaciji Vlade Republike Srpske-Pododbora za obiljezavanje stradanja pripadnika JNA u Dobrovoljackoj ulici u Sarajevu.
U tom smislu Gradsko vijece Grada Sarajeva insistira da MUP Kantona Sarajevo prati situaciju, imajuci u vidu i ovu izjavu Gradonacelnika i postupi u skladu sa svojim profesionalnim procjenama."

Izjava koja je postavljena na zvanicnoj web stranici grada i u medijima je sljedeca...

Gradsko vijeća Grada Sarajeva podržalo Behmenov zahtjev o zabrani skupa u Dobrovoljačkoj
Sarajevo, 29.4.2010

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je na danas održanoj vanrednoj sjednici, a koju je inicirao gradonačelnik Sarajeva, podržalo jučerašnji zahtjev Alije Behmena da se ne dozvoli obilježavanje pogibije vojnika JNA u Dobrovoljačkoj 1992. godine. U izjavi koja je jednoglasno usvojena, Gradsko vijeće traži da se ne dozvoli politička demonstracija i manipuliranje žrtvama. Gradsko vijeće u ovom događaju prepoznaje politički čin provokacije i pokušaj revidiranja povijesti agresije na Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

Izvor: Odjeljenje za odnose s javnošću

Meni se cini da su to dvije razlicite izjave, mozda grijesim.

p.k.
Alfa_Ze

#1709 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Alfa_Ze »

Pedja Kojovic wrote:Mi ne prilagodjavamo nase principe, odnosno, "pricu" od slucaja do slucaja niti jedno pricamo u RS-u a drugo u FBiH.
Ako se dogodi da drzavni organi u RS-u na nacin slican GU Sarajeva reaguju na zahtjev grupe gradjana za mirno okupljanje ili uskrate pravo na slobodu govora mi cemo reagovati na potpuno identican nacin kao i u slucaju "Dobrovoljacka".
Tada ce oni koji to pravo danas uskracuju ovoj grupi govoriti da je to njihovo pravo a oni koji im to pravo budu uskracivali ce tvrditi da se radi o provokaciji.

Skoro svako okupljanje, bez obzira da li se radi o borcima, penzionerima,radnicima ili vegeterijancima ima za cilj provokaciju, odnosno, namjeru da skrene paznju na javnosti na sebe i izazove reakciju javnosti.
Ukoliko vrsta, intenzitet i neke druge karakteristike te provokacije mogu ugroziti bezbjednost ucesnika ili opstu sigurnost onda MUP ima pravo i obavezu da ne dozvoli takvo okupljanje. To ovdje nije slucaj. MUP je odobrio, odnosno, nije izdao za zabranu skupa.Ukoliko pristanemo da politicari na osnovu svog afiniteta ili animoziteta odredjuju koji se skup gradjana moze, a koji ne moze odrzati izgubicemo neka od temeljnih ljudskih prava kao sto je pravo na mirno okupljanje i sloboda govora.
p.k.
Pitam se ko bira i postavlja celnike MUP-a ( u ovom slucaju Kantona Sarajevo ), – p o l i t i k a ..... ili ...... vanzemaljci ??
U ovoj drzavi je SVE POLITIKA, ali APSOLUTNO SVE. I ova '' mirnja setnja '' je politicki motivisana provokacija, skrivena iza ''prava'' nekoga da ''demokratskim'' cinom, obiljezi nesto !! Ti to dobro znas !!

Sta ako dodje do nereda iz clana Član 16. – alineja (f) - Z A K O N A O JAVNOM OKUPLJANJU Kantona Sarajevo, na koji gospodin Kresevljakovic UPOZORAVA ?? Na stranu njegove ( politicke ili one ljuske – kao covjeka koji je prosao golgotu opsade Sarajeva ) kvalifikacije ovog skupa.
Ko ce biti kriv ?? Organizator, MUP, ili ‘’ona druga strana’’ ?? Ko ce snositi konzekvence ??

Jedan od nas dvojice zasigurno nece biti u pravu. Ja bi volio ( ali najiskrenije ), da ti Pedja budes u pravu !!
JabbaTheHutt

#1710 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JabbaTheHutt »

komeba wrote:Pedja,kako ja shvatam,da sutra zakazu na Marin Dvoru skup postovaoci Maksa Luburica,vi biste podrzali njihova ljudska prava obzirom da ustaski pokret nije zabranjen.
Zašto ne, upravo se dozvolom i ignoriranjem marginaliziraju takve skupine.
Zabranom im se daje na važnosti.
Neonacisti marširaju redovito po Europi i SAD-u.
Džabe im sve kada će uvijek biti na marginama.

Srbi su išli sa ovim imajući u vidu da će im biti zabranjeno pa da kažu
svijetu, "Evo vam Bošnjake, ne daju ni da odamo počast ubijenima."

Vi im baš nabacivate lopte na vojel.
essex

#1711 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by essex »

bjelave wrote:Pedja, jutros sam postavio ova pitanja medjutim nisam dobio odgovore?

Nadam se da nisu preteska.

Da li bise udostojio da odgovoris kako bi opravdao naslov ovog topica?

Unaprijed hvala.
bjelave wrote:Pedja, evo par pitanja:

Stav vase zastupnice gdje. Lazar u gradskoj skupstini se razlikuje od zvanicnog saopcenja stranke. Dakle da li NS podrzava odrzavanje povorke u Dobrovoljackoj zbog nacelnog stava da svako mirno okupljanje treba biti dozvoljeno ili zato kako Sanja Lazar kaze da rodbina pobijenih vojnika ima pravo odnijeti cvijece na njihov grob??? (vidjeti centralne vijest ftv od jucer). Btw. nisam znao da je neko sahranjen u Dobrovoljackoj?

Ne mislis li da je saopcenje NS u vezi povorke u Dobrovoljackoj trebalo ukljuciti osim osude Behmenovog stava i osudu manipulacije koja dolazi iz RS u vezi sa Dobrovoljackom jer svi znamo o cemu se tu radi i ko stoji iza oragniziranja ove povorke?
Ako mislis da i organizatori povorke u Dobrovoljackoj vrse manipulaciji zasto onda i na to nije ukazano u saopcenju NS?

Uz nacelno prihvatanje prava svake grupe na slobodno i mirno manifestiranje ne mislite li da u istraumiranim drustvima poput bosanskog takva okupljanje mogu takodjer narusiti prava drugih? Konkretno, ista ta JA je dan ranije, dakle 2 maja 1992, ubijala civile po Sarajevu. Dakle kako ce se osjecati rodbina ljudi pobijenih od starane JA dok im pod prozorima budu defiliovali ljudi koji slave njihove ubice?

I na kraju da li vi u NS smatrate da se pod svaku cijenu morate imate stav koji kontra SDP?

hej, pedja...zoomke rece "postavljajte pitanja pedja neka odgovara...". nemoj krsiti pravila foruma, i ja bih volio da vidim odgovore na konkretna pitanja koja su ovdje postavljena...ima par stavki koje su krucijalne, mislim ono o cvijecu na grobove (?!?) pa i ono kod osude behmena a ne osude politizacije i provokacije sto se krije iza ovog skupa...haj'mo pedja, ako je sistem "pitaj-odgovort cu" daj ljudima odgovore...ako nedas, vjeruj mi nece mi biti tesko od prve stranice pa sve do ove zadnje ici i skupljati ona pitanja na koje nikada nisi dao odgovore i ponovo ih postaviti...ako ne odgovoris topik ti se treba zatvoriti jer si sam postavio pravila koja sada izbjegavas selektivnim odgovaranjem...to je provokacija i neozbiljnost i smatram da se zbog toga topik treba zatvoriti, jer je postao cista provokacija i nepostivanje forumasa...
klixober

#1712 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

JabbaTheHutt wrote:
komeba wrote:Pedja,kako ja shvatam,da sutra zakazu na Marin Dvoru skup postovaoci Maksa Luburica,vi biste podrzali njihova ljudska prava obzirom da ustaski pokret nije zabranjen.

U Evropi redovno na takvim skupovima dodje do velikih nereda.Upravo je u tome problem,sto mi nismo stabilna evropska zemlja koja sebi moze dopustiti takve nerede,jer kod nas razbijena glava fasiste u Sarajevu donosi nove razbijene glave povratnika,a cak moguce i nove sukobe.
7cokanja

#1713 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 7cokanja »

ako ne odgovoris topik ti se treba zatvoriti jer si sam postavio pravila koja sada izbjegavas selektivnim odgovaranjem...to je provokacija i neozbiljnost i smatram da se zbog toga topik treba zatvoriti, jer je postao cista provokacija i nepostivanje forumasa...
..ma, neeeee.."pinge" su pale.. :skoljka:
NKVD

#1714 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by NKVD »

Skup je najavljen i organizuje se iz više razloga. Jedan je, svakako, i želja da se položi cvijeće na mjesto na kojem su izgubljeni životi.

Drugi, puno važniji razlog za ovu frtutmu je jasna želja SNSD-a i etno degenerika da provociraju. Dakle, skup se organizuje da bi bio zabranjen ili, još bolje po komandante mraka, da bude belaja.

Na to nasjedaju frustrirani.

Pobjeđuju nacionalisti i SDP koji će na frustracijama čvaknuti koji glas posravši se na osnovna ljudska prava ali i zakone države. Bude li belaja ili se skup zabrani, sljedeća epizoda je (potpuno neprimjereno, pokvareno i šupački - upravo kakva je i vlast!) drama oko petnaeste godišnjice genocida u Srebrenici...

Odličan potez NS-a na koje će nasrnuti svi sdesna plus palamudolozi što lelujaju između Harisa, SDA i ostalih isključivo bošnjačkih stranaka. U koju, sada već komotno a njihovom zaslugom, možemo polako pisati i SDP.

Pri tome napomene da se pod slučaj Dobrobrovoljačka pored napada na kolonu JNA (koji je bio legitiman i morao se desiti!) vodi i streljanje zarobljenih i ranjenih vojnika iz konvoja. Koje nije nikada ni procesuriano.
7cokanja

#1715 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by 7cokanja »

U Evropi redovno na takvim skupovima dodje do velikih nereda.Upravo je u tome problem,sto mi nismo stabilna evropska zemlja koja sebi moze dopustiti takve nerede,jer kod nas razbijena glava fasiste u Sarajevu donosi nove razbijene glave povratnika,a cak moguce i nove sukobe.
..pogresno poredjenje i pogresno izjednacavanje..ovaj najavljeni skup i demonstraciju cetnistva i njihova prava nikako ne moze biti uporedjen sa pravima povratnika na njihovu zemlju, kuce, okupljanja, obiljezavanja mjesta stradanja njihovih najblizih..povratnike i njihovu familiju su poklali i pobili na njihovom pragu, u njihovoj kuci, na njihovoj zemlji u njihovoj drzavi i oni imaju apsolutno pravo da se vrate, da traze svoja prava, da osudjuju zlocince i sistem za koji su ti zlocinci radili kao i one koji i danas propagiraju iste ideje koje je imao taj zlocinacki sistem..
vee-jay

#1716 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vee-jay »

JabbaTheHutt wrote:

boldirano, slicnu izjavu dade @libero, a na moje pitanje jos uvijek nema odgovora...

mozda se ne zna, ali npr. u njemackoj su neonacisti zabranjeni. postoje dvije stranke koje su po programu stranke krajnje desnice (ponekad zna doci neka nova, koja brzo nestane) ali one po zakonu nisu neonacisticke. rad i aktivnosti tih stranaka su pod extra kontrolom drzave njemacke, koja samo ceka da jedna od oficijelnih licnosti predje taj zakonski limit, da bi i te stranke mogla zabraniti.
Control panel

#1717 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Control panel »

pedja nije odgovorio niti na jedno moje pitanje.

sljedeci put cu postaviti neka laksa ili cu ignorisati ovu temu.
klixober

#1718 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

NKVD wrote:Skup je najavljen i organizuje se iz više razloga. Jedan je, svakako, i želja da se položi cvijeće na mjesto na kojem su izgubljeni životi.

Drugi, puno važniji razlog za ovu frtutmu je jasna želja SNSD-a i etno degenerika da provociraju. Dakle, skup se organizuje da bi bio zabranjen ili, još bolje po komandante mraka, da bude belaja.

Pobjeđuju nacionalisti i SDP koji će na frustracijama čvaknuti koji glas posravši se na osnovna ljudska prava ali i zakone države. Bude li belaja ili se skup zabrani, sljedeća epizoda je (potpuno neprimjereno, pokvareno i šupački - upravo kakva je i vlast!) drama oko petnaeste godišnjice genocida u Srebrenici...

Odličan potez NS-a na koje će nasrnuti svi sdesna plus palamudolozi što lelujaju između Harisa, SDA i ostalih isključivo bošnjačkih stranaka. U koju, sada već komotno a njihovom zaslugom, možemo polako pisati i SDP.Pri tome napomene da se pod slučaj Dobrobrovoljačka pored napada na kolonu JNA (koji je bio legitiman i morao se desiti!) vodi i streljanje zarobljenih i ranjenih vojnika iz konvoja. Koje nije nikada ni procesuriano.
Eki SDP bosnjacka stranka...evo ja nisam Bosnjak i apsolutno podrzavam ovu odluku SDP-a.
Hipi pokret i ljudska prava prolaze u normalno uredjenim drzavama,ali u drzavi u kojoj jos uvijek dominira fasizam i koja je stalno na granici sukoba,prica o ljudskim rpavima revizionista i fasista poput Dodika ne pije vodu.
vivaldi

#1719 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vivaldi »

essex wrote:ako nedas, vjeruj mi nece mi biti tesko od prve stranice pa sve do ove zadnje ici i skupljati ona pitanja na koje nikada nisi dao odgovore i ponovo ih postaviti...ako ne odgovoris topik ti se treba zatvoriti jer si sam postavio pravila koja sada izbjegavas selektivnim odgovaranjem...to je provokacija i neozbiljnost i smatram da se zbog toga topik treba zatvoriti, jer je postao cista provokacija i nepostivanje forumasa...
Covjek je nekoliko puta ponavljao da odgovara na pitanja na koje zna odgovore, a za one koje ne zna da ce se potruditi da ih nadje. Ovdje ga reshetate pitanjima iz svih mogucih oblasti na koja nijedan nobelovac nebi znao sam odgovoriti, a covjek vjerovatno ne moze svakih 5 minuta zvati centralu i traziti odgovore (a vjerovatno ima i nekih drugih obaveza u zivotu). On nije obican forumash pa logicno da ne smije pisati neprovjerene informacije.

Pedja je ovde svakako zbog obostranog interesa, ali mislim da treba malo vise cijeniti mogucnost ovakve intenzivne komunikacije s nekim iz svijeta politike.
vee-jay wrote:mozda se ne zna, ali npr. u njemackoj su neonacisti zabranjeni. postoje dvije stranke koje su po programu stranke krajnje desnice (ponekad zna doci neka nova, koja brzo nestane) ali one po zakonu nisu neonacisticke. rad i aktivnosti tih stranaka su pod extra kontrolom drzave njemacke, koja samo ceka da jedna od oficijelnih licnosti predje taj zakonski limit, da bi i te stranke mogla zabraniti.
Neko juce spomenu njemacki fasizam, a evo i ti izgleda slicno mislis. Prica o antifashizmu naroda koji je u 30 godina dva puta pokusao osvojiti svijet mi je nebulozna i onda taj isti narod isticati kao nacin na koji se treba boriti protiv istog.

Ne smijem psovati ovde, ali prijatelju nisu se nijemci izborili sa fashizmom vec crvena armija i saveznici. Razvalili zemlju, pobili ko zna koliko svaba, podjelili im i drzavu i glavni grad, stacionirali im desetine hiljada svojih vojnika (i dan danas tamo ameri imaju ogromnu bazu) decenijama nisu smjeli ici u wc dok ne pitaju amere ili ruse i sada ispade kako su svabe primjer :-) . Ma jasta. Nisam ni za vilija branta siguran da se izvinio sto je htio ili sto je morao.

Uprkos svemu, Svabo je danas samo strategiju promjenio. "Rad oslobadja i dan danas", nekoga na baustelu, a drugi se otimaju da po istocnoj evropi sklapaju wolksvagen - bas isto kao sto su im to djedovi radili po logorima prije 70 godina. A s druge strane, svapski vojnici po prvi put od 2. sv.rata ponovo gusjenicama gaze mimo svojih granica uprkos sto su decenijama propagirali pacifizam. Iz afganistana ne da se ne povlace vec najavljuju nova pojacanja.., ali dobar je svabo... :run:
ja-običan

#1720 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ja-običan »

Dragi, Peđa,

ne znam kako uspijevaš istrpiti ovoliko idiotskih trabunjanja... Svaka ti čast...

Nevjerovatno je koliko ljudi imaju dvostruke aršine. To je samo dokaz koliko će muke i strpljenje trebati za ozdravljenje našeg društva. Put je dug, teret pretežak, ali ga mogu iznijeti samo iskreno principijelni i neopterećeni.

Zato istinski i nepokolebljivo podržavam Našu stranku...Ako popustite i promjeniti principe izgubit ćete podršku svih ispravnih, tolerantnih i normalnih građana ove zemlje, a takvih je svakim danom sve više i više...

JER DRUGAČIJE NE MOŽE BITI...!!!
vee-jay

#1721 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vee-jay »

NKVD wrote:Skup je najavljen i organizuje se iz više razloga. Jedan je, svakako, i želja da se položi cvijeće na mjesto na kojem su izgubljeni životi.

Odličan potez NS-a na koje će nasrnuti svi sdesna plus palamudolozi što lelujaju između Harisa, SDA i ostalih isključivo bošnjačkih stranaka. U koju, sada već komotno a njihovom zaslugom, možemo polako pisati i SDP.

Pri tome napomene da se pod slučaj Dobrobrovoljačka pored napada na kolonu JNA (koji je bio legitiman i morao se desiti!) vodi i streljanje zarobljenih i ranjenih vojnika iz konvoja. Koje nije nikada ni procesuriano.
Hmm, da li iko od vas barem na trenutak pomisli na konzekvence: kamen-krv-lavina nereda-metak...

DA, Dodik pobjedjuje il' ovako il' onako. Samo sto je pobjeda puno veca, ako dodje do nereda i daljih lancanih nereda...
Bosnolog

#1722 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Bosnolog »

vee-jay wrote:

Hmm, da li iko od vas barem na trenutak pomisli na konzekvence: kamen-krv-lavina nereda-metak...

DA, Dodik pobjedjuje il' ovako il' onako. Samo sto je pobjeda puno veca, ako dodje do nereda i daljih lancanih nereda...
:thumbup:

Upravo se priprema scenario sukoba koji mogu izmaci kontroli,i koji moze biti detonator nekonrolisanih razmjera sa katastrofalnim posljedicama za sve gradane BiH.Ovdje kvazi demokrate nezdravog drustva guraju i daju podrsku fasistickoj i velikosrpskoj ujdurmi guranja prstiju u oci i soljenju otvorenih rana iz proslosti,planskom i upornom legitimizacijom velikosrpstva pod plastom demokratskih prava i sloboda koristeci smrt pet okupatorskih vojnika cija je armada natopila bosnasku zemlju nevinom krvlju golorukog naroda.Ovo nece izaci na dobro i ovo je samo dodatni dokaz da je NS dio velikosrpskog staba podrzavajuci ovaj unaprijed osmisljeni Dodikov scenario buducih sukoba.Samo naprijed u vlastitu propast,......
Pedja Kojovic

#1723 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Bjelave

Zaista nisam vidio vase pitanje ranije...

Nasa stranka u ovom i u svakom slicnom slucaju brani pravo gradjana BiH na mirno okupljanje i slobodu govora na cijeloj teritoriji nase zemlje.

Saopstenje Nase stranke sadrzi sve ono sto mi mislimo da treba da sazdrzi.

Kada i ukoliko ta manipulacija postane vidljiva i nama koji nemamo sposobnost da citamo tudje misli mi cemo reagovati.

Onima koji su dan ranije ubijali civile u Sarajevu treba suditi za ratni zlocin. Pucanje na civile i civilne mete je ratni zlocin.

Ne smatramo.
Realist-idealist

#1724 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Realist-idealist »

Pitanje za Pedju:

Pedja, da li Nasa Stranka ima dovoljno politicke hrabrosti izaci pred kamere i javno reci svoj stav o karakteru rata u Bosni i Hercegovini s obzirom da bi to jedino i bilo posteno jer barem jedan broj sadasnjih simpatizera vase stranke ne bi glasao za vas da su im poznati vasi stavovi. U svom intervjuu za sa-x naveo si kako je jedna trecina vasih simpatizera se odrekla nase stranke nakon sto su im postali poznati vasi stavovi o gay populaciji i odrzavanju njihovog skupa/konferencije, pa s obzirom na to ne bi li bilo postenije ovoga puta unaprijed obavijestiti javnost jer evo recimo ja, koji sam u inicijalnoj fazi podrzao osnivanje NS-a nisam znao za vase stavove a to bitno utjece na moje glasanje?
Pedja Kojovic

#1725 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

realist idealist

Nasa stranka je politicka partija koja se kandiduje na izborima da udje u vlast.
Vlast se, u smislu vremenske perspektive, treba baviti onim sto je danas i onim sto ce biti sutra.
(Istoricari se trebaju baviti istorijom).

Stav o karakteru rata u BiH je kao sto i pise na pocetku tog posta moj licni.
Ako vase pitanje onda glasi, imam li ja politicke hrabrosti da ga ponovim pred kamerama, odgovor je, naravno.
Sloboda misljenja i sloboda govora su fundamentalna gradjanska prava svake demokratske drzave.
(Situacije u kojiima se ova prava koriste za tzv.govor mrznje i pozivanje na nasilje su regulisani zakonom).

p.k.
Locked