zavrzlama wrote:Sve ovo sto radi Dodik je dobro smisljen plan da se zamazu oci sa stvarnih problema koje potresaju BIH...a to je cinjenicA da Dodik negira drzavu BIH,krsi Dejton i radi na secesiji...hajmo redom...kv99 wrote:Tuzi sada sve od reda... Krkan iz Laktasa me je stvarno iznenadio ovim postupkomI prije je povlacio poteze protiv stranaca koji su bili tako isplanirani da budu provokativni ali nikada nije prelazio granicu direktne konfronracije pa me zanima sto ovo sada radi?
- Da li se osjeca toliko samopouzdano podrskom koju ima od Rusije, Francuske, Britanije , Grcke a pogotovo sad poslije Klempinog pristajanja na sve njegove zahtjeve kojima je stvorio i legalne uvjete za odlazak OHR / ukidanja ovlasti stranog prestavnika ?
- Ili osjeca da je istraga o njegovim malverzacijama i kriminalu na pravom tragu ?
Mislio sam da ce se poslije pristanka klempe na sve njegove zahtjeve smiriti malo ali izgleda da sam pogrijesio. Obistinila se ona stara narodna: Pusti horoza preko praga ode on i na tavan .
Ako neko zaista zeli da razotkrije mutne radnje nekog premijera,to radi drzavno tuzilastvo sa organima drzavne bezbednosti i sve to rade na ekstremno tih i tajan nacin..kad pokupe sve informacije posalju specijalce koji upadnu u vladine kancelarije i sa urednim nalogom izuzmu sve sto zele,pri tome ni mrav ne smije napustiti objekte koje oni pretresaju...tek naredni dan objave vijest da je izuzeta dokumentacija radi toga i toga i jos kazu samo ono sto nece narusiti daljnju istragu...u ovom Dodikovom slucaju se javno govori zadnjih 5-6 mjeseci i moljaka istog da preda dokumentaciju..u prevodu daje se istom vrijeme da frizira sve i sakrije sto je najbitnije..ovo sve ide Dodiku u korist jer ce na kraju ON izaci kao moralni pobjednik, jer tuzilastvo nece imati potrebne dokaze i Dodik ce jos vise ojacati i pokusaj da ga se optuzi ce ispasti po velesrpskom scenariu napad na neduzni srpski narod i pokusaj ukidanja rs-a...vec vidjen scenario zadnjih 20 godina..
Da MZ hoce da smijeni Dodika oni imaju milion stvari za koje ga mogu bez problema optuziti jer kocijas non-stop krsi BIH ustav,Dejton,da se ne prica o omalovazavanju drzave BIH...sa ovom optuzbom za kriminalne radnje se spasava Dodik od rusenja BIH..zasto od optuzbe nema nista ..zato sto niko od srba ne inicira da se otkrije Dodikova prevara jer srbima je najbitnije da on rusi BIH i radi na secesij od BIH,a to sto krade i bogati se je manje vrijedno od zadatka koji obavlja a to je rusenje BIH..Dodik prezivljava zato sto radi na secesiji i odrzava Karadzicev ratni plijen ,sutra nek Dodik odustane od secesije i ocuvanja ratnog plijena biti ce ekspresno smijenjen od mentora iz Srbije..sve ovo sto Dodik radi ima potporu od antibosanskih vlada u evropi jer je evropa duboko podijeljena po pitanju buducnosti i opstanka BIH...jos par dana hajka na Dodika i slijede izjave iz MZ kako je dodik kooperativan...a sve u vezi korpucije i kriminala ce se izrezirano svaliti na par malih firmica i to je to,gdje ce i kao Dodik pokrenuti neke kaznene mjere za lose momke...mazanje ociju
upravo tako,
'' Tresla se gora , rodio se mis ''.
U zadnje vrijeme svjedoci smo raznih delegacija i pojedinaca koje posjecuju BiH i da skoro svi zavrse u B. Luci.
...ili ja grijesim
p.s. poslednji takav posjet bio je onoga iz MMF-a