Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Maraschino

#1701 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

zavrzlama wrote:
kv99 wrote:Tuzi sada sve od reda... Krkan iz Laktasa me je stvarno iznenadio ovim postupkom :? I prije je povlacio poteze protiv stranaca koji su bili tako isplanirani da budu provokativni ali nikada nije prelazio granicu direktne konfronracije pa me zanima sto ovo sada radi?
- Da li se osjeca toliko samopouzdano podrskom koju ima od Rusije, Francuske, Britanije , Grcke a pogotovo sad poslije Klempinog pristajanja na sve njegove zahtjeve kojima je stvorio i legalne uvjete za odlazak OHR / ukidanja ovlasti stranog prestavnika ?
- Ili osjeca da je istraga o njegovim malverzacijama i kriminalu na pravom tragu ?

Mislio sam da ce se poslije pristanka klempe na sve njegove zahtjeve smiriti malo ali izgleda da sam pogrijesio. Obistinila se ona stara narodna: Pusti horoza preko praga ode on i na tavan .
Sve ovo sto radi Dodik je dobro smisljen plan da se zamazu oci sa stvarnih problema koje potresaju BIH...a to je cinjenicA da Dodik negira drzavu BIH,krsi Dejton i radi na secesiji...hajmo redom...

Ako neko zaista zeli da razotkrije mutne radnje nekog premijera,to radi drzavno tuzilastvo sa organima drzavne bezbednosti i sve to rade na ekstremno tih i tajan nacin..kad pokupe sve informacije posalju specijalce koji upadnu u vladine kancelarije i sa urednim nalogom izuzmu sve sto zele,pri tome ni mrav ne smije napustiti objekte koje oni pretresaju...tek naredni dan objave vijest da je izuzeta dokumentacija radi toga i toga i jos kazu samo ono sto nece narusiti daljnju istragu...u ovom Dodikovom slucaju se javno govori zadnjih 5-6 mjeseci i moljaka istog da preda dokumentaciju..u prevodu daje se istom vrijeme da frizira sve i sakrije sto je najbitnije..ovo sve ide Dodiku u korist jer ce na kraju ON izaci kao moralni pobjednik, jer tuzilastvo nece imati potrebne dokaze i Dodik ce jos vise ojacati i pokusaj da ga se optuzi ce ispasti po velesrpskom scenariu napad na neduzni srpski narod i pokusaj ukidanja rs-a...vec vidjen scenario zadnjih 20 godina..
Da MZ hoce da smijeni Dodika oni imaju milion stvari za koje ga mogu bez problema optuziti jer kocijas non-stop krsi BIH ustav,Dejton,da se ne prica o omalovazavanju drzave BIH...sa ovom optuzbom za kriminalne radnje se spasava Dodik od rusenja BIH..zasto od optuzbe nema nista ..zato sto niko od srba ne inicira da se otkrije Dodikova prevara jer srbima je najbitnije da on rusi BIH i radi na secesij od BIH,a to sto krade i bogati se je manje vrijedno od zadatka koji obavlja a to je rusenje BIH..Dodik prezivljava zato sto radi na secesiji i odrzava Karadzicev ratni plijen ,sutra nek Dodik odustane od secesije i ocuvanja ratnog plijena biti ce ekspresno smijenjen od mentora iz Srbije..sve ovo sto Dodik radi ima potporu od antibosanskih vlada u evropi jer je evropa duboko podijeljena po pitanju buducnosti i opstanka BIH...jos par dana hajka na Dodika i slijede izjave iz MZ kako je dodik kooperativan...a sve u vezi korpucije i kriminala ce se izrezirano svaliti na par malih firmica i to je to,gdje ce i kao Dodik pokrenuti neke kaznene mjere za lose momke...mazanje ociju

upravo tako,

'' Tresla se gora , rodio se mis ''.

U zadnje vrijeme svjedoci smo raznih delegacija i pojedinaca koje posjecuju BiH i da skoro svi zavrse u B. Luci. :? Je li i MZ pocela da tretira taj genocidni entitet kao vec gotovu drzavu. Ako neko dodje u posjetu u BiH, posjeti Sarajevo, Predsjednistvo, Vijece ministara, neko odredjeno ministarstvo...i pravac B. Luka. Ako Predsjednistvo radi za i uime cijele zemlje, zasto bi neko sada posebno pohodio B. Luku izuzev da da znacaj istoj. Ja ne vidim da se sastaju sa Brankovicem koji je pandan Dodiku ( ili ono bili smo u Vijecu ministara) a Dodiku ili PC-u ne mogu biti pandam drzavne (zajednicke) institucije.

...ili ja grijesim :shock:

p.s. poslednji takav posjet bio je onoga iz MMF-a
Abacija

#1702 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Abacija »

zavrzlama wrote:
Sve ovo sto radi Dodik je dobro smisljen plan da se zamazu oci sa stvarnih problema koje potresaju BIH...a to je cinjenicA da Dodik negira drzavu BIH,krsi Dejton i radi na secesiji...hajmo redom...

Ako neko zaista zeli da razotkrije mutne radnje nekog premijera,to radi drzavno tuzilastvo sa organima drzavne bezbednosti i sve to rade na ekstremno tih i tajan nacin..kad pokupe sve informacije posalju specijalce koji upadnu u vladine kancelarije i sa urednim nalogom izuzmu sve sto zele,pri tome ni mrav ne smije napustiti objekte koje oni pretresaju...tek naredni dan objave vijest da je izuzeta dokumentacija radi toga i toga i jos kazu samo ono sto nece narusiti daljnju istragu...u ovom Dodikovom slucaju se javno govori zadnjih 5-6 mjeseci i moljaka istog da preda dokumentaciju..u prevodu daje se istom vrijeme da frizira sve i sakrije sto je najbitnije..ovo sve ide Dodiku u korist jer ce na kraju ON izaci kao moralni pobjednik, jer tuzilastvo nece imati potrebne dokaze i Dodik ce jos vise ojacati i pokusaj da ga se optuzi ce ispasti po velesrpskom scenariu napad na neduzni srpski narod i pokusaj ukidanja rs-a...vec vidjen scenario zadnjih 20 godina..
Da MZ hoce da smijeni Dodika oni imaju milion stvari za koje ga mogu bez problema optuziti jer kocijas non-stop krsi BIH ustav,Dejton,da se ne prica o omalovazavanju drzave BIH...sa ovom optuzbom za kriminalne radnje se spasava Dodik od rusenja BIH..zasto od optuzbe nema nista ..zato sto niko od srba ne inicira da se otkrije Dodikova prevara jer srbima je najbitnije da on rusi BIH i radi na secesij od BIH,a to sto krade i bogati se je manje vrijedno od zadatka koji obavlja a to je rusenje BIH..Dodik prezivljava zato sto radi na secesiji i odrzava Karadzicev ratni plijen ,sutra nek Dodik odustane od secesije i ocuvanja ratnog plijena biti ce ekspresno smijenjen od mentora iz Srbije..sve ovo sto Dodik radi ima potporu od antibosanskih vlada u evropi jer je evropa duboko podijeljena po pitanju buducnosti i opstanka BIH...jos par dana hajka na Dodika i slijede izjave iz MZ kako je dodik kooperativan...a sve u vezi korpucije i kriminala ce se izrezirano svaliti na par malih firmica i to je to,gdje ce i kao Dodik pokrenuti neke kaznene mjere za lose momke...mazanje ociju
Jeste, sve bi to bilo tako ALI u jednoj normalnoj drzavi. Fazon je sto su organi drzavne bezbednosti pokupili informacije i skontali da bi ih docekali Dodikovi specijalci i garant bi doslo do pucnjave. Ljudi su skontali da ne vrijedi gubiti ljudske zivote za tako nesto i zato se sve to radilo ovako javno moleci i kumeci da im Dodo ustupi uvid... Ali u pravu si da je Dodik time dobio na vremenu da krivotvori dokumente.
dallton

#1703 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

U pravu ste u onom dijelu u kojem kazete da se dodi daje vrijeme da izfrizira razlicite stvari i pocisti prljavi ves, samo jednu stvar ste previdjeli...original dokumenti o dodinom kriminalu u ovom procesu u kojem se on navodno "tuzi" i "uzvraca kontratuzbom" su odavno pribavljeni, sve to mz zna i njima je sve jasno...znaci dokazi su dostupni sto posto htjeo on to da preda ili ne...ali mora i dodo otici bez velike buke, i njemu se daje odstupnica, a ti narode u pc-u cekaj novog karadajordja :D
vee-jay

#1704 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

Nista ovo nece na dobro izaci.
dallton

#1705 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by dallton »

vee-jay wrote:Nista ovo nece na dobro izaci.
bolje nego sto se nadas @vee_jay - bice SURPRISE :D

i malo komentara iz prekodrinskih krajeva, izvor b92

"Sumnjivi ljudi u okruženju Dodika"
26. novembar 2008.
Broj komentara: 7
Pošaljite komentar

Zamenik visokog predstavnika u BiH kaže da se neki ljudi povezani s kriminalom u Srbiji i mrežom pomagača Ratka Mladića nalaze u okruženju Milorada Dodika.

Rafi Gregorijan nije želeo da saopšti imena, ali je istakao da je reč o ljudima koji su bili pripadnici ili su bili bliski sa 410. obaveštajnim centrom RS, koji je 2003. godine rasformiran zbog ilegalnog prisluškivanja.

Neki od tih ljudi, koji su sada u okruženju premijera RS, nekadašnji su visoki zvaničnici vojnih i sigurnosnih struktura RS, rekao je Gregorijan.

On je dodao da je premijer RS više puta obećavao da će dostaviti dokumentaciju koju od njega traži Tužilaštvo BiH, te da će verovati "njegovim delima a ne rečima".

"Nadam se da će dokumentacija konačno biti predata. Očekujem, takođe, da će državnim organima biti dostavljeni svi papiri, a ne samo ono što Dodik želi da oni imaju", istakao je Gregorijan.

Gregorijan je naveo da je Dodik "jedina osoba koja šteti imidžu Republike Srpske".

* Komentari
* Hronološki
* Preporučeni
* Nepreporučeni

1. Ne bih se zacudila da je ovo istina. Samo me onda zanima da li bi uslov saradnje sa Hagom po pitanju Mladica bio prebacen/ prosiren na BiH, s obzirom da je doticni "junak" iz te zemlje, a ne iz Srbije. Valjda bismo ga zajednickim snagama lakse doveli tamo gde mu je mesto. Nadam se, nadam...
(skandi, 26. novembar 2008 12:27)
Preporučujem (+20)
Ne preporučujem (-52)
Šta je ovo
2. "Gregorijan je naveo da je Dodik 'jedina osoba koja šteti imidžu Republike Srpske'."
- ovo se ne može bolje sročiti.
(Nebraska, 26. novembar 2008 14:52)
Preporučujem (+25)
Ne preporučujem (-41)
Šta je ovo
3. Ovaj Gregorijan je bleda kopija naših sa vlasti. Voleo bi da muti vodu, ali slab je u tome. Rekao bih da će pre Dodik njega ispratiti nego ovaj Dodika, a obojica neće ostati tu gde su sada.
(kartmen, 26. novembar 2008 15:16)
Preporučujem (+21)
Ne preporučujem (-6)
Šta je ovo
4. Sumnjivi ljudi su okruzenju svih politicara na ovome svetu, pa i Dodika.
(1222, 26. novembar 2008 15:30)
Preporučujem (+34)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
5. E, da. Samo što je taj političar "koji šteti ugledu RS" dobio dva puta u zadnje dvije godine više od pedeset odsto glacova na izborima koje je upravo Rafi Gregorijan proglasio demokratskim.
A Gregorijan je obični poluanonimni američki činovnik, koji izvan BiH nema sigurne sinekure. Njemu se zato i ostaje u protektoratu kao član protektorskog tima. Ko da ga krivi? Pa lova je velika.
Inače, Tači, Đukanović, Mesić i ostali su demokrate i borci za evropske vrijednosti,a Dodik je štetočina jer je iz RS. A poznato je da Srbi nemaju pravo ni na kakve autonomije i slično..
Ajde, Rafi, dosta je bilo!
(dragan, 26. novembar 2008 17:27)
Preporučujem (+33)
Ne preporučujem (-11)
Šta je ovo
6. Meni je najsumnjiviji sam Dodik.
(Cvetko Masic, 26. novembar 2008 17:36)
Preporučujem (+19)
Ne preporučujem (-14)
Šta je ovo
7. I Milosevic je dobijao skoro sto posto Srpskih glasova - zavrsio je u Hagu i svi se sada vade da nije bio demokrata pa je zato dobio glasove. Ne kazem da ce Dodik zavrsiti u hagu ali populisticka podrska na nasim prostorima ne znaci demokratiju. Inace Dodik ce na kraju navuci situaciju da mu se u lice kaze da RS nije nastala u demokratiji, nego da su je stranci legitimizovali radi mira a ne novog rata i da oladi malo.
(mika, 26. novembar 2008 18:49)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1706 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by pici »

a ljudi moji pa ne mozes ni prismrditi zapadu a najkorumipiranija zemlja Europe pa i šire.Zasto se vrte i kruze price o povezanosti miskoviceve Delte i radonje Havazovca.....Da bi drzava i zakoni funkcionisovali mora se poceti cistiti inace kriminala svih vrsta ce biti nemjerljivo i u nedogled.Normalno ne moze se stati podzemlju u kraj al se moze dovesti do jedne tacke podnosljivosti a to u ovom regionu iliti exjugoslovenskim republikama je enormno i previse uzelo maha.
"Riba smrdi od glave a ne od repa" prema tome nebi me zacudilo da 2009 bude prekretnica ili ti "Biti il ne biti" šo bi moj jaran Šemso alijans Šekspir reko :mrgreen: .
Pisali smo o tome a @zavrzlama je tu najblize u predskazivanju :thumbup: Dodi kad izvrši svoju zadaču ili ce u KP Zenica il Villa Dedinje :mrgreen: al biti ce ovo drugo po svoj prilici i vidjenju.
BarbaDue

#1707 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BarbaDue »

ne znam kako vi mislite ali gledajuci zadnji Lajcakov intervju cini mi se u predzadnjoj emisiji "60minuta", Lajcak je imao malo drugaciji nastup kada je bilo rijec o Dodiku.
stekao sam utisak kao da mu je pukao film od svih tih Dodikovih zajebancija, i da je napokon odlucio da zavrne rukave i zavrsi taj posao za sva vremena.
Na pitanje ko vas je izigrao odgovara: Dodik ili je Tužilaštvo, ili je i Dodik i Tužilaštvo zajedno. poslije ove izjave ja ocekujem da se neke stvari ipak zavrse.
cogni

#1708 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by cogni »

nokia6170 wrote: prema tome, jednostavno ne postoji pravno uporiste na kojem bi se opravdalo nepostivanje drzavnog praznika na cijeloj teritoriji bosne i hercegovine usvojenog 1992. godine, a prica da se mora usvojiti novi zakon da bi se postivao na cijeloj teritoriji je cisto politicko-supljatorske prirode koja nema pravno uporiste i koja je stvar buducih desavanja, a ne pozitivno-pravnih normi i vladavine zakona i pravne drzave.
Ovo bi vazilo kada bi u ustavu bilo propisano da se praznici moraju regulirati na nivou drzave. Ja ne vjerujem da tako nesto postoji. Tako da su entitetsku zakoni sasvim dovoljni da se pitanje praznika regulira. Sustina je u tome da li su praznici definirani ili nisu, a ne u tome da li se zakon zove drzavnim ili ne, niti da li je donesen na nivou drzave, entiteta, kantona.
Stari preddejtonski zakoni vaze samo u oblastima koja nisu regulirana novim zakonima. Ranije su svi zakoni bili na nivou BIH, ne moramo se ograniciti samo na praznike, tvojom logikom bismo mogli zakljuciti da svaki zakon u entitetima mora da bude u skladu sa bivsim zakonom na nivou BiH, jer je taj bivsi "drzavni". Koliko se ja razumijem, entitetski zakoni se uskladjuju samo sa ustavom i novim zakonima na nivou BiH, dok nemaju obavezu da budu u skladu sa starim zakonima (niti bi mogli da budu, jer stari sistem nije imao entitete).
vee-jay

#1709 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by vee-jay »

BarbaDue wrote:ne znam kako vi mislite ali gledajuci zadnji Lajcakov intervju cini mi se u predzadnjoj emisiji "60minuta", Lajcak je imao malo drugaciji nastup kada je bilo rijec o Dodiku.
stekao sam utisak kao da mu je pukao film od svih tih Dodikovih zajebancija, i da je napokon odlucio da zavrne rukave i zavrsi taj posao za sva vremena.
Na pitanje ko vas je izigrao odgovara: Dodik ili je Tužilaštvo, ili je i Dodik i Tužilaštvo zajedno. poslije ove izjave ja ocekujem da se neke stvari ipak zavrse.
Nista od toga @Barba. Ni Lajcak ni Rehn nisu u ove dvije godine niti jedanput probleme u ovoj drzavi prozvali po imenu. Zaboravili smo da do skora (do potpisa onog famoznog SSP) problemi u BiH nisu uopste imali imena, a nakon toga u 99% slucajeva kada se Dodikovo spominje onda uvijek zajedno sa Silajdzicevim. Sada posto Silajdzic nema nikakve veze sa Tuzilastvom Lajcak proziva Dodika i Tuzilastvo. MZu je izgleda veoma bitno da za probleme u ovoj drzavi uvijek imaju dvije strane koje su u istom srazmjeru krive. I to ce sve biti tako dok Bosnjaci ne pokleknu (sto je veoma moguce, "korak po korak", kako kaze Suljo) ili ne dodje do novog rata (treca "normalna" opcija je, ruku na srce, nemoguca). Prvi put da je Lajcak spomenuo samo Dodikovo ime bez spominjanja drugih krivaca se dogodilo kad je Dodik izjavio da tuzi Gregoriana. Dakle Dodik je morao sa svojim potezima preci na najvisu instancu nedodirljivih da bi oni (nesto kao) reagovali. A najlicemjernije o toga je cinjenica, da Dodik u svojoj tuzbi protiv Tuzilastva i ostalih nije spomenuo Gregoriana od Lajcaka nebi bilo NIKAKVE reakcije.

Bilo kako bilo Dodiku polazi jedna stvar uvijek za rukom: uvijek je u stanju da jednim udarcem skrene paznju sa sebe i u isto vrijeme nanese bol onome koga udara.
BarbaDue

#1710 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by BarbaDue »

znas li sta je najgore u svemu tome i sto me najvise boli, a to je:

..."dok se dvojica između sebe prepiru treci koristi guzvu", e taj treci koji u ovom slucaju dobro koristi priliku je fucking Dodik :mrgreen:
Maraschino

#1711 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

vee-jay wrote:
BarbaDue wrote:ne znam kako vi mislite ali gledajuci zadnji Lajcakov intervju cini mi se u predzadnjoj emisiji "60minuta", Lajcak je imao malo drugaciji nastup kada je bilo rijec o Dodiku.
Nista od toga @Barba. Ni Lajcak ni Rehn nisu u ove dvije godine niti jedanput probleme u ovoj drzavi prozvali po imenu. Zaboravili smo da do skora (do potpisa onog famoznog SSP) problemi u BiH nisu uopste imali imena, a nakon toga u 99% slucajeva kada se Dodikovo spominje onda uvijek zajedno sa Silajdzicevim. Sada posto Silajdzic nema nikakve veze sa Tuzilastvom Lajcak proziva Dodika i Tuzilastvo. MZu je izgleda veoma bitno da za probleme u ovoj drzavi uvijek imaju dvije strane koje su u istom srazmjeru krive. I to ce sve biti tako dok Bosnjaci ne pokleknu (sto je veoma moguce, "korak po korak", kako kaze Suljo) ili ne dodje do novog rata (treca "normalna" opcija je, ruku na srce, nemoguca). Prvi put da je Lajcak spomenuo samo Dodikovo ime bez spominjanja drugih krivaca se dogodilo kad je Dodik izjavio da tuzi Gregoriana. Dakle Dodik je morao sa svojim potezima preci na najvisu instancu nedodirljivih da bi oni (nesto kao) reagovali. A najlicemjernije o toga je cinjenica, da Dodik u svojoj tuzbi protiv Tuzilastva i ostalih nije spomenuo Gregoriana od Lajcaka nebi bilo NIKAKVE reakcije.

Bilo kako bilo Dodiku polazi jedna stvar uvijek za rukom: uvijek je u stanju da jednim udarcem skrene paznju sa sebe i u isto vrijeme nanese bol onome koga udara.
dobar post :thumbup:

Postao/la BarbaDue dana 27 nov 2008, 14:38

znas li sta je najgore u svemu tome i sto me najvise boli, a to je:

..."dok se dvojica između sebe prepiru treci koristi guzvu", e taj treci koji u ovom slucaju dobro koristi priliku je fucking Dodik
da upravo tako a zahvaljujuci nasim naivnim politicarima. :( dodik nema prijatelja, politickog ili bilo kojeg drugog partnera u federaciji jer to ne zeli, on ne zeli ni sa kime pregovarati i na taj nacin doprinosi stagnaciji i pogorsavanju stanja u cijeloj drzavi. kada on zapadne u svoje probleme ( reforma policije, kriminalne radnje oko izgradnje...), dovoljno je da okrene telefon bilo koga ( hareta je potrosio oko reforme) i ovaj odma pise nalog i ide mu na noge. njegov cilj nisu nikakvi pregovori nego spasavanje svoje glave i kupovina vremena i skretanje paznje sa kriminala na odzak.

jadni su nasi politicari bez kompasa lutaju a upravo takvi su podlozni manipulaciji. jednom ga spasava haris a drugi put tihic i nebi me iznenadilo da ga ponovo spasavaju samo da napakoste onom drugom

u rs sve politicke stranke bile pozicija ili opozicija zauzimaju iste stavove prema odredjenim pitanjima i to sprovode preko rezolucija u skupstini

njihov predsjednik kuzmanovic prije par dana poziva sve lidere partija da se okupe kod njega ( to nije prvi put), da se sagledaju problemi i zajedno se postave prema istima a kod nas, niti se zna ko pije ni ko placa

p.s. ovo sto sam spomenuo ovu dvojicu, nemojte se iznenaditi ako se broj bude sirio
cogni

#1712 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by cogni »

Maraschino wrote:
u rs sve politicke stranke bile pozicija ili opozicija zauzimaju iste stavove prema odredjenim pitanjima i to sprovode preko rezolucija u skupstini

njihov predsjednik kuzmanovic prije par dana poziva sve lidere partija da se okupe kod njega ( to nije prvi put), da se sagledaju problemi i zajedno se postave prema istima a kod nas, niti se zna ko pije ni ko placa
Pitanje je da li su rezolucije i jedinstvo odraz snage ili slabosti, te sta konkretno one donose. AKo mene pitash, rezolucije samo smanjuju manevarski prostor i otezavaju situaciju onima koji ih donose.
Inache, stvar nije do politicara, vec do administrativne organizacije. Bosnjaci nemaju svoju administrativnu jedinicu u kojoj bi mogli postici neki vid nacionalnog jedinstva i da onda usvajaju rezolucije. BiH dijele sa Srbima i Hrvatima (i ostalima :mrgreen: ), FBiH sa Hrvatima, a kantona ima previshe da bi se na tom nivou usvajale neke rezolucije.
Maraschino

#1713 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

cogni wrote:
Maraschino wrote:

.Pitanje je da li su rezolucije i jedinstvo odraz snage ili slabosti, te sta konkretno one donose. AKo mene pitash, rezolucije samo smanjuju manevarski prostor i otezavaju situaciju onima koji ih donose
Inache, stvar nije do politicara, vec do administrativne organizacije. Bosnjaci nemaju svoju administrativnu jedinicu u kojoj bi mogli postici neki vid nacionalnog jedinstva i da onda usvajaju rezolucije. BiH dijele sa Srbima i Hrvatima (i ostalima :mrgreen: ), FBiH sa Hrvatima, a kantona ima previshe da bi se na tom nivou usvajale neke rezolucije.
ovo boldirano,

da zele pregovarati ne bi donosili rezolucije ( tu se svi slazu), ali

ako SNSD zeli ozbiljno pregovarati ne bi donosio rezolucije iza kojih se krije

dakle, slazu se da RS treba ostati ovakva kakva jeste
ZZZlica

#1714 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by ZZZlica »

Oplakah :D

Dodošenkov avlijaner (Vasić): Na Republiku Srpsku se primjenjuje taktika iz Iraka

Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić uporedio je djelovanje OHR-a u sporu Vlade Republike Srpske /RS/ sa Tužilaštvom BiH sa svojevremenim pripremama napada na Irak.

"OHR pokušava da u RS primijeni tehnologiju kao što je bila priprema napada na Irak, pa izmišlja opštu kriminalizaciju u kojoj je sve što radi Vlada i premijer Milorad Dodik kriminalno. Na osnovu toga angažuju Sipu i Tužilaštvo da izvedu napad. To što će kasnije biti ustanovljeno da nema kriminala, OHR ne zanima", rekao je Vasić Srni.

Vasić posjeća da je prije napada na Irak plasirano da zemlja posjeduje oružje za masovno istrebljenje i da predstavlja opštu prijetnju za bezbjednost u svijetu, da bi kasnije bilo saopšteno da takvo oružje nije pronađeno.

"Nije dobro da OHR primjenjuje takvu tehnologiju na RS i da na takav način utiče na političku scenu i položaj BiH na putu evropskih integracija", poručio je Vasić, reagujući na izjavu koju je povodom spora dao visoki predstavnik Miroslav Lajčak.

On smatra da međunarodna zajednica u BiH treba konačno da napusti metod "lova na vještice".

"Trebalo bi da se napusti taj put manipulacije, koji je možda u ratnim i poratnim godinama imao nekog efekta, ali BiH je danas zemlja sa demokratskim institucijama u kojoj niko, naročito OHR, ne može tako da djeluje", rekao je Vasić.

Prema njegovim riječima, Lajčak u sporu svog zamjenika Rafija Gregorijana i Dodika treba da zauzme neutralan stav.

"Izjavljujući da Dodik i Vlada RS tužbom protiv zločinačkog udruženja izazivaju međunarodnu zajednicu, Lajčak stvara sumnju da visoki predstavnik pokušava nešto sakriti i nekoga zaštititi", smatra Vasić.

(--- NO LINKS ---/Srna)

Jao lika, jao mu priče, pacijent hronični :lol:
nokia6170

#1715 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

cogni wrote:
Maraschino wrote:

Pitanje je da li su rezolucije i jedinstvo odraz snage ili slabosti, te sta konkretno one donose. AKo mene pitash, rezolucije samo smanjuju manevarski prostor i otezavaju situaciju onima koji ih donose.
izvini ali nisi upucen, jer tvoja prica bi pila vode da je receno da rbih prestaje postojati i nastaje potpuno nova drzava koja eto slucajno nosi naziv stare drzave (obratan primjer smo imali kad je srbija, odnosno savezna republika jugoslavija obmanjivala javnost da je ona jedini pravni sljednik sfrj, iako su UN rekle jos 1992. godine da srj nije pravni sljednik sfrj i da treba da aplicira kao nova drzava..al ne srj se furala i vodila ratove u ime toga a zarad pljacke i stvaranje velike srbije).

medjutim u dejtonu je potvrdjen kontinuitet i drzave i njenih propisa, a unutrasnja struktura samo modificirana (nadam se da znas definiciju pojma modificirati, nastavljati i slicno koji se spominju u ustavu bih)...prema tome, nema opravdanja.

ovdje se radi o klasicnoj gradjanskoj neposlusnosti i krsenju dejtonskog mirovnog sporazuma.
saibaba

#1716 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by saibaba »

Ne kontam zasto mu pustaju ovo.. Ruši autoritet međunarodne zajednice i to zestoko..
cogni

#1717 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by cogni »

nokia6170 wrote:
medjutim u dejtonu je potvrdjen kontinuitet i drzave i njenih propisa, a unutrasnja struktura samo modificirana (nadam se da znas definiciju pojma modificirati, nastavljati i slicno koji se spominju u ustavu bih)...prema tome, nema opravdanja.
To nije ni bilo sporno, ne vidim kako na kraju rasprave mozemo na osnovu onoga sto nije sporno, a ignorirajuci sporne tacke, nesto zakljuciti.
Dakle, poenta je bila na tome da stari zakoni vaze samo kada nema novih. Takodjer i na tome da novi zakoni ne moraju biti u skladu sa starima (cak i kada bi morali, to bi bilo nemoguce) vec samo sa ustavom i novim zakonima jache pravne snage. Ja vjerujem da niti jedan entitetski zakon nije u skladu sa starim zakonima BIH, koji jednostavno nisu ostavljali nista entitetima jer isti nisu postojali. Ne vidim zasto bi zakon o praznicima bio izuzetak, ako ima neki razlog slobodno ga iznesi.
nokia6170

#1718 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

cogni wrote:
nokia6170 wrote:
To nije ni bilo sporno, ne vidim kako na kraju rasprave mozemo na osnovu onoga sto nije sporno, a ignorirajuci sporne tacke, nesto zakljuciti.
Dakle, poenta je bila na tome da stari zakoni vaze samo kada nema novih. Takodjer i na tome da novi zakoni ne moraju biti u skladu sa starima (cak i kada bi morali, to bi bilo nemoguce) vec samo sa ustavom i novim zakonima jache pravne snage. Ja vjerujem da niti jedan entitetski zakon nije u skladu sa starim zakonima BIH, koji jednostavno nisu ostavljali nista entitetima jer isti nisu postojali. Ne vidim zasto bi zakon o praznicima bio izuzetak, ako ima neki razlog slobodno ga iznesi.
kao prvo, iz ranijih mojih postova na ovu temu ne mozes ni zakljuciti, niti naci da sam igdje rekao da ja negiram zakone rs-a, cak stavise kao legalista upotpunosti ih postujem.

sustina moje price je da je velika laz i obmana domacih politicara iz rs iz reda srpskog naroda kada kazu da ne slave dan drzavnosti jer nije usvojen drzavni zakon o praznicima. pazi, to je zvanican stav vlade rs-a, predsjednika rs-a i svih srba koji rade u institucijama bosne i hercegovine, paradoksalno i samog spirica kao predsjedavajuceg vijeca ministara.

to je sve velika laz i obmana jer zakon postoji, zakon je usvojen 1992. godine i zakon u skladu sa dejt. mir. sporazumom je na snazi i bice na snazi dok se ne usvoji novi zakon. to nije samo slucaj sa ovim zakonom, vec sa svim ostalim zakonima. ali sve dok se ne usvoji novi zakon, taj zakon iz 1992. godine je pravno obavezujuci za sve gradjane bosne i hercegovine, a pogotovo isntitucije bosne i hercegovine, jer je pravni sljednik rbih, danasnja bosna i hercegovina sa svojim modificiranim unutrasnjim uredjenjem.

to je dakle sustina pravne drzave i vladavine zakona....da se propisi jedne drzave primjenjuju na cijeloj teritoriji te iste drzave...sve ostalo je u suprotnosti sa navedenim principima.

mislim da sam bio kristalno jasan. a ko hoce nek nastavi sebe lagati ili biti parcijalni legalista.
cogni

#1719 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by cogni »

nokia6170 wrote:
to je sve velika laz i obmana jer zakon postoji, zakon je usvojen 1992. godine i zakon u skladu sa dejt. mir. sporazumom je na snazi i bice na snazi dok se ne usvoji novi zakon. to nije samo slucaj sa ovim zakonom, vec sa svim ostalim zakonima.
Naravno, samo je nejasno zasto ignoriras cinjenicu da je novi zakon usvojen, kao i mnogo drugih zakona.
nokia6170

#1720 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

cogni wrote:
nokia6170 wrote:
to je sve velika laz i obmana jer zakon postoji, zakon je usvojen 1992. godine i zakon u skladu sa dejt. mir. sporazumom je na snazi i bice na snazi dok se ne usvoji novi zakon. to nije samo slucaj sa ovim zakonom, vec sa svim ostalim zakonima.
Naravno, samo je nejasno zasto ignoriras cinjenicu da je novi zakon usvojen, kao i mnogo drugih zakona.
hoces li mi molim te reci kad je usvojen novi zakon o drzavnim praznicima od strane parlamentarne skupstine bosne i hercegovine? nadam se da opet ne mijesas kruske i jabuke..ja ne govorim o entitetskom zakonu, vec o drzavnom zakonu i kontinuitetu drzavnih propisa...a drzavni su svi koje je usvojila ili rbih ili bih.
cogni

#1721 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by cogni »

nokia6170 wrote:
hoces li mi molim te reci kad je usvojen novi zakon o drzavnim praznicima od strane parlamentarne skupstine bosne i hercegovine? nadam se da opet ne mijesas kruske i jabuke..ja ne govorim o entitetskom zakonu, vec o drzavnom zakonu i kontinuitetu drzavnih propisa...a drzavni su svi koje je usvojila ili rbih ili bih.
Opet dolazimo do dileme iz moje prve poruke, a to je da li praznici moraju biti definirani na drzavnom nivou ili ne. Ja jednostavno ne vidim na osnovu cega praznici moraju biti definirani na nivou drzave. Pri tome ostavljam mogucnost da je ipak tako, ali dok ne vidim bar jedan argument tome u prilog ja tu mogucnost moram drzati po strani.
nokia6170

#1722 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

cogni wrote:
nokia6170 wrote:
Opet dolazimo do dileme iz moje prve poruke, a to je da li praznici moraju biti definirani na drzavnom nivou ili ne. Ja jednostavno ne vidim na osnovu cega praznici moraju biti definirani na nivou drzave. Pri tome ostavljam mogucnost da je ipak tako, ali dok ne vidim bar jedan argument tome u prilog ja tu mogucnost moram drzati po strani.
pa to sto ti imas dilemu ne znaci da to i jeste objetivna realna dilema. rekoh ti...rbih kao pravni prednik danasnje bih je usvojila zakone i oni su obavezujuci sve dok se ne usvoje novi zakoni.

rbih je 1992. godine usvajala zakone iz svoje nadleznosti koji su obavezivali cijeli teritorij bosne i hercegovine u njenim medj. narodno priznatim granicama...druga je sada stvar sto zvanicna vlast privremeno nije imala kontrolu nad nekim svojim medj. priznatim teritorijama zbog pobune i antidrzavnih elemenata i pokusaja drzavnog i vojnog udara. 1995. godine zvanicna medj. priznata vlast iz sarajeva je ponovo uspostavila kontrolu i suverenitet nad cijelim svojim teritorijem i svi njeni zakoni su i dalje bili obavezujuci kao sto su i bili 1992. godine. o tome govore clan 2 annexa 4 i annex 2 annexa 4, odnosno ustava bih.

evo ti jedan shega primjer suludosti rs-a...sve donedavno je u ustavu rs-a pisalo da je glavni grad rs-a Sarajevo...ne Srpsko ili Istocno Sarajevo. Analogno tome, Srbi i VRS su granatirali svoj glavni grad. Ludo zar ne cogni? samo sto neki jos uvijek istrajavaju na svojoj ludosti, a neki su i dalje zrtve tudje ludosti.
cogni

#1723 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by cogni »

nokia6170 wrote:
pa to sto ti imas dilemu ne znaci da to i jeste objetivna realna dilema. rekoh ti...rbih kao pravni prednik danasnje bih je usvojila zakone i oni su obavezujuci sve dok se ne usvoje novi zakoni.
Ne kazem da je dilema realna, niti mislim da moram biti u pravu, ali mi tvoje uporno ignoriranje postavljene dileme i bjezanje u neke sasvim druge price govori da bi mogla da bude objektivna i da bih mogao biti u pravu.
Ako neko drugi ima neki argument u prilog tome da praznici moraju biti definirani na nivou drzave neka nam pomogne.
Vedoni

#1724 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Vedoni »

cogni wrote:
nokia6170 wrote:
Ne kazem da je dilema realna, niti mislim da moram biti u pravu, ali mi tvoje uporno ignoriranje postavljene dileme i bjezanje u neke sasvim druge price govori da bi mogla da bude objektivna i da bih mogao biti u pravu.
Ako neko drugi ima neki argument u prilog tome da praznici moraju biti definirani na nivou drzave neka nam pomogne.
Pa nije ni stvar argumenta. Ne pricamo o naucnim teorijama pa da se podstiru argumenti koji se mogu verifikovati.
Bolje pitanje: zasto bi ti zelio da se praznici ne definiraju na nivou drzave?
nokia6170

#1725 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by nokia6170 »

cogni wrote:
nokia6170 wrote:
pa ne bjezim covjece...vec ti pokusavam prvo pravno pokazati pa onda slikovito neke stvari...o kojoj dilemi govoris...znas li na koji nacin prestaje da vazi jedan zakon? samo na dva nacina...ili donosenjem novog zakona iz te materije ili donosenjem zakona o prestanku vazenja nekog zakona. to su dva jedna legalna nacina prestanka vazenja novog zakona.

ti meni iznosis neke dileme svoje, a ja ti govorim o pravnoj drzavi i vladavini zakona...ti govoris o nekim buducim stvarima, ja govorim o realnim pozitivno-pravnim propisima....jel mi uopste pricamo na istim talasnim duzinama kad je jedini pravni osnov tebi tvoja dilema i laz politicara rs-a?

kakav ti dokaz zelis, eto de reci zelim to i to da mi pokazes dokazes i ako mi to i to pokazes i dokazes ja cu biti zadovoljan sa tvojim odgovorom i pristacu da promijenim svoje misljenje.

za sve cogni ima i rjesenje i dokaz, samo se pitam da li si ti i tebi slicnima spremni prihvatiti te dokaze i cinjenice ili je lakse sebe obmanjivati i furati istu pricu zadnjih 16 godina.
Last edited by nokia6170 on 28/11/2008 11:02, edited 2 times in total.
Locked