Vlaisavljevići - ALL ABOUT

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
ne biti nedorecen

#1701 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by ne biti nedorecen »

postovani forumasi, oprostite sto ranije nisam uspjela odgovoriti na vase komentare, pa sada moj odgovor nekima od vas djeluje zaista golem.
Postovana KATARINA KOSACA,
Vi ste sasvim u pravu kad ste prije dvije-tri stranice rekli da s.v. analizira dogadjaje i retoriku ljudi, ali ne i ljude. Ljude, ne nikako! Niti u jednom tekstu s.v. se takva analiza ne moze naci. Hm, onda se moramo sloziti i da je u oslobodjenju, bosni, danima ili cak i avazu mnogo „radije citirano“ sve sto je kritika istinske gradjanske opcije, kao sto je recimo kritika(ako se osobni napadi mogu i smiju zvati kritikom): lovrenovica (i), lasica, dizdarevica (z)... Imate pravo da se neslaganje prvo rjesava i u kuci, sto je s.v. svakako i cinila pisuci u oslobodjenju, danima, depou, kliksu, poskoku... nije li to sve „nasa kuca“? I da, ima jos nesto veoma vazno. Govoriti da banjaluka nije „nasa kuca“ zvuci prilicno separatisticki“, da ne upotrijebim neku ostriju rijec. Prihvatiti da bl nije nasa kuca znaci prihvatiti karadjicevsku podjelu bih. Mislim da bl jeste, o itekako jeste, nasa. Mi gradjanski orijentirani ne podrzavamo podjele i separaciju, nikako! S.v. i u svom gradu nastoji ukazivati na sve pojave koje grad cini manje gradjanski otvorenim, samo priznat cete da su sarajevski mediji veoma skuceni za davanje prostora onima koji ne misle kao urednik/ca. BEZ IZUZETKA! Sjajan vam je primjer sa muzem, samo ukoliko muz nece da razgovara o problemima onda se ide bracnom savjetniku ili advokatu, negdje izvan kuce. O, veoma je bitna ljubav za sarajevo, barem za svakog ko zivi u tom gradu, koji smo tu rodjeni, radimo, skolujemo i odgajamo nasu djecu... ljubav je „jako intimna“, ali ako se necija stalno javno preispituje, onda mi sa vasim stavom nesto nije jasno. Oprostite!
Hvala velika, ako ste reagirali na beskrupulozno zadiranje u privatnost s.v. jer to jeste najruzniji i najmanje eticki odrziv segment ovog foruma. S.v. se ne vrti stalno u krug jer nije nikako komunicirala sa ovim krajnje mastovitim ljudima sa ovog foruma...mozda hoce nekada, ali sada, eto nije imala priliku do sada. A mozda nije imala ni volju. Mozda je pustila da vidi dokle netrpeljivost i ljudske uvrede mogu daleko ici... ko zna!
Ljudi koji brane s.v. nisu, ne nikako nisu, klonovi, nego ljudi koji ne misle kao vi ili bilo ko drugi na ovom forumu. Zasto ih vrijedjati da su klonovi?! Nepotrebno je i nista ne dokazuje.
Ne, reci za nekoga da je ikebana nije uvreda, pogotovo ako to taj neko prethodno sam kaze da je ikebana. Istina kljujic to nije rekao, ali...uh kako imati neki poseban respekt prema nekome ko je bio relativno anoniman do rata u sarajujevu, a onda ga rat ucinio poznatim i ne tako siromasnim (kao sto je vecina sarajlija bila). Oh, i ne znam na kojim je to ratistima kljujic bio? Jedino mjesto na kojem je vrlo zasticeno boravio je zgrada predsjednistva i holidej in u kojem se posluzivao „paski sir“. Nisam sigurna da mogu imati postovanje prema takvim ljudima, mozda grijesim, mozda on ipak jeste heroj grada?
s.v. jeste pisala o laznom moralu mnogih, dvostrukim arsinima kao i laznoj predstavi gradjanske kulture. Pa zato je javno lincovana, a danas svi ti o kojim i cijim djelima je pisala sjede kao zvijezde u avazu, glasu i gdje sve ne?! Ne samo da sjede nego su zvijezde. KATARINA, mali, zanemarljiv broj tih ljudi koji se predstavljaju kao nositelji gradjanske ideje je uistinu oslobodjen priklanjanja nacionalnim torovima, vjerujte...pa i osoba koju ste spomenuli je itekako svrstana i u nacionalni i religijski okvir. Kako vi znate da s.v. nije istinski i mozda jedan od rijetkih boraca upravo za tu gradjansku opciju? Kako znate da ona, sve i da hoce, ne moze biti borac ni za sta drugo? Cisto konstitucionalno. Kako znate da s.v. sve ovo ne radi javno nastupajuci upravo sa izrazitom potrebom da raskrinka sve koji se lazno predstavljaju kao borci za gradjansku bih i koji ne daju prostor onima koji to uistinu jesu?! Gdje su pejanovic, bjelobrk, bogicevic, filipovic.... e to su istinski predstavnici gradjanskog sarajeva i bih? Nigdje ih nema moja KATARINA, nigdje...to je tragicno. Potresno...to ne smije biti sarajevo.
Postovani VJECITI STUDENT,
Vase obracanje sa Sanjo je prilicno intimno?! Bas ste me uspokojili sto velite da ne mrzite s.v., jer mrznja je veliko zlo. Ne znate i niti pomisliti mozete, a mozda i mozete ako je oslovljavate sa „sanjo, koliko se s.v. bori protiv te iste „kaljuge i mahale“ od ratnih dana pa do danas. Bori se za mnogo sta sto bi doprinijelo gradu da bude veliki i otvoren grad, ali... svaki izdanak je bitan i vrijedan pomena i cini mi se da je neprimjereno opet nekoga uvrijediti da je „nebitan izdanak jadne novinske scen“...bilo bi divno da ovih 70 stranica jesu nastali kao sjajna analiza izjava te, kako kazete jadne osobe, a ne kao analiza nje osobno....zelim vjerovati da se barem oko ovoga slazemo.
Postovani KAMENI SPAVAC,
Hvala za vasu dosljednost u odbrani s.v. od svih neprimjerenih napada na njenu licnost, ali izgleda da osim uvrede koju ste dobili da ste „jedan jadni klon“ nista niste promijenili u razmisljanju vasih sugovornika. No svakako, ohrabruje da ne odustajete, iako, vidim, ne slazete se u svemu sa s.v.
Postovani HLADAN:PREMINGER,
Ako ce vam biti lakse da odrzite kontinuitet vasih misli vrijedjajuci neciju logiku, mogu vas razumjeti. Zaista postoje ljudi koji drugacije ne mogu graditi svoje stavove. Rezonovanje? Oh, pa onda trebate znati da se ne mozete naknadno pozivati na nekoga drugoga da bi odbranili stav koji ste vi iznijeli...
„Savrseno“ u logici ne postoji kao pojam. Nema savrsenih kategorija, osim ako sebe ne smatrate bozanskim bicem? Bosanski jezik? Nisam sigurna da sam analizirala znacenje rijeci savrsen, nego vasu upotrebu te rijeci. Provjerila sam mnogo puta sta taj argument znaci, ali njime se ne gradi valjana (eh, ovo je jedini pojam koji se ovim povodom moze koristiti) analogija. Molim vas provjerite sa nekim kome vjerujete da zna logiku, prosto radi vas, bilo bi mi zao da ostanete uskraceni za takvu informaciju. Pisanje za glas i avaz je sasvim legitiman izbor medijskog prostora. Cjelokupna suvremna politicka filozofija zastupa dvije veoma bitne komponente: nije bitno ko kaze nego sta kaze i nije bitno gdje se kaze nego sta se kaze...to nije pamet s.v. nego ljudi koji su svjetski priznati i uvazeni politcki filozofi. Lako je provjerljiv ovaj podatak. „Cuj, pravda se pisanjem za glas srpske i avaz o kulturi dijaloga sticanjem iskustva. Koji apologeta.“ Mmm, mislim da ste nesto sasvim drugo htjeli reci. Oprostite ako nisam uspjela da vas shvatim, jer ovako poredani pojmovi mi ne daju puno prostora za bolje razumijevanje.
Postovani MADNER,
Na vasu razboritost se mnogi pozivaju na ovom forumu. Zasto pristajete na tako neprimjereno vrijedjanje ljudi u njihovom dostojanstvu? Zasto klonovi, zasto ne samo ljudi koji drugacije misle?
Postovana MACKICA MJAU,
Hvala za lijepe rijeci. Mislim da s.v. uistinu treba da nastavi na isti nacin javno nastupati kao i do sada. Prava kritika je kritika iznutra i trebalo bi da svi malo vise govorimo sta ne valja kod nas, a ne negdje drugdje.
Postovana KATARINA KOSACA;
Zasto bi stav izvjesne anonimke bio stav klona? Zar mislite da samo ljudi koji dijele negativno misljenje o s.v. na ovom forumu jesu individue, a ne klonovi? Zar mislite da ne mogu postojati vise od dvije osobe koje osim vas (mislim na vecinu sa ovog foruma), takodjer nemaju podatke o s.v.? Zasto mislite da na osnovu nagrada iz sasvim razlicitih izvora treba karikirati njen lik poredeci je ironicno sa dvije historijske licnosti? Izvori nagrada su veoma razliciti i barem neki bi i za vas takodjer morali biti respektabilni. Podjednako je neobicno i da „puki forumasi“ takodjer istomisljenici samo sa negativnim stavovima o s.v. iznose takodjer „toliko stvari“ o s.v..
Ako se na vise od 50 str. vrijedja s.v. u njenom dostojanstvu i nikako drugacije, zasto neko ne bi pisao i o tom jezivom izboru direktora druge gimnazije koji ima veze i sa s.v., ali nista manje nego i sa idejom gradjanske bih, gradjanskog sarajeva i gradjanskih skola u bih. Imate pravo da je nezaposlenost zastrasujuca i sve je veca, ali to nije tema foruma, barem ne ovoga...mora da postoje i drugi forumi na kojima se moze o tome razgovarati.
Ad hominem nije pitanje, draga KATARINA, ad hominem je tvrdnja, a izvjesna MACKICA MJAU barem prema citatu koji ste vi naveli nista ne tvrdi o vama, ili mi se samo cini?
Drugi citat koji navodite od izvjesnog VIDIKOVAC U FIRENCI je naprosto nedovrsena misao i nista vise.
Jos jednom, mada sam prethodno vec spominjala, zelim naglasiti da sanja v. izmedju konformizma i pjevusenja o neprijateljima izvan sarajeva nije izabrala tu strategiju nego sasvim suprotnu vjerujuci da ima onih koji zele bolje sarajevo i bih i to bas u sarajevu, koji ce podrzati kritiku iznutra...Cini se da sve o cemu je pisala prije tri godine sada upravo izlazi na vidjelo: tabori, klanovi, mijenjanje dresova, zastrasujuca retorika... treba samo pogledati sa ove distance o cemu je imenom i prezimenom pisala...a ko vam draga KATARINA garantira da s.v. i njena obitelj u sarajevu osim granata nisu prozivjeli i drugi PRAVI PAKAO! Mozda bas jeste i mozda iza te obiteljske price stoji ona narodna: NE PONOVILO SE NIKOME!
Eh, „bolesna sujeta“ bi vec mogla biti napad na licnost, mada sa citatima koje ste izdvojili ne ukazujete ko je i zasto bolesno sujetan. Vjerujem da niste htjeli dokazati da je to s.v.? Ako jeste probajte naci nove citate, molim vas i oprostite za ovu sugestiju.
Postovana TVSABINA,
bilo ko ko dozvoli teksotve u svojoj novini, a koji se razlikuju od uobicajenih u toj novini ili bilo kojem drugom mediju ne smije izazivati podsmjeh i prezir, nego postovanje, pa makar to bio i avaz ili bilo koja druga novina ili medij. To je, inace, osnovni postulat demokracije.
Postovani ULTIMA_PALABRA,
Zaista ste me preplasili kada ste i avaz, a jos vise s.v. povezali bilo direktno ili indirektno sa covjekom koji odgovara za najteze ratne zlocine u bih. Ako cemo pratiti vasu logiku izlaganja onda su i svi oni koji su danas borci za gradjansku bih a koji ne silaze (danas kada s.v. vise tamo nema) sa stranica avaza podjednako borci za gradjansku bih bas kao sto je ratko mladic bio za jedistvenu bih bez rs u njoj!? Oooo, sigurno niste to htjeli reci. Inace, poredjenje sa ratkom mladicem izaziva strah u covjeku i lako bi mogao biti neskriveni govor mrznje.
Postovani HLADAN:PREMINGER,
Pa necemo valjda sada relativizirati i OSCE i njihovu nagradu. Zelim vjerovati da vi uistinu znate koliki je znacaj dijaloga za sve gradjane jedne zemlje a posebno za mlade ljude. Recite, molim vas da znate i da ne zelite obezvrijediti ulogu OSCE u bih.
Postovani MADNER,
Nije posrijedi nikakva greska konstatacijom da je uvreda avaza uvreda sanje. Ako je s.v. dobila nagradu od avaza koji je poput mladica, onda je i nagrada mladicevskih atributa. A ako je mladicevskih atributa onda podrzava i mladicevske vrijednosti, tako da svako ko pise za avaz i dobije nagradu podrzava mladicevske vrijednosti...ma to je vrlo jednostavan niz... Medjutim nastup s.v. u avazu kao i svim ostalim medijima za koje je pisala i pise je uvijek iskljucivo nastup s.v. neovisno o bilo kakvim redakcijama, jer ona pise kao kolumnista a ne kao clan redakcije. To vam je kao da sada vrijedjate gospodina emira suljagica da je sve ono sto je govorio s.v. zbog njenog pisanja za avaz sada primjenjivo na njega. On je bas reprezentativan primjer nekoga ko se nije ustrucavao upotrijebiti i najteze rijeci o s.v. i njenom angazmanu u avazu a sada i sam tamo pise tekstove i daje intervjue?!
Postovani VJECITI STUDENT,
Jedna mala korekcija u navodjenju. s.v. je dobila nagrade i od nekih drugih medija za koje je pisala pa i sire od toga. Necete valjda, nemojte molim vas, reci da su i u svim drugim medijima neki losi ljudi.
Postovana TVSABINA,
U avazu trenutno niko od vodece politicke i intelektualne javnosti ne vidi problem jer su svi veoma aktivni upravo na stranicama te novine. Posebno prednjace oni koji su „gradjanski orijentirani“, zar ne?
Inace nagradu avaza, osim sanje, su jos davno dobili uvazeni novinarski borci za gradjansku bih.
Postovani NIVRI,
Vjerujte da svi ovi uglavnom negativni komentari na ovoliko stranica o jednoj sarajevskoj obitelji koja javno djeluje govore vise o onima koji pisu te negativne komentare nego o vlaisavljevicima. Vrijedjati i obezvredjivati dvoje ljudi poredeci jedno od njih, konacno, sa ratkom mladicem je samo jedan veliki poraz gradjanskog sarajeva, nazalost!
Zelim vjerovati da ste odgovarajuci ANONIMKI htjeli nesto reci podsjecajuci je da ne zna stilske figure, premda njen komentar nicim nije sugerirao bilo kakvu upotrebu figura.
Nemojte se uznemiravati zbog klonova koji dizu temu. Jednostavno nemojte im odgovarati. Ali, dok god odgovarate, komentar o forumu i nezasitim klonovima ne stoji. Nemojte molim vas insistirati na tvrdnji da klonovi ne navode citate uvreda na racun vlaisavljevica, jer jednostavno ne stoji zato sto ne prestaju reagirati i citirati inace ne bi dobili niti jedan odgovor od ostalih sudionika u ovoj, nazovimo je, raspravi.
Nisam sigurna da ste upravu kada tvrdite da je s.v. vrijedjala nekoga povodom prosvjeda zbog hapsenja jovana divjaka. Istina, moglo bi se o ne/reakcijama sa drzavnog nivoa puno toga reci kao i o prosvjedima samim, ali nisam sigurna da je rekla bilo sta uvrjedljivo. Ili mozda ipak jeste, pa vas molim da je citirate, ovako vasa tvrdnja djeluje kao neka neutemeljena frustracija, a zelim vjerovati da to nije.
S.V. nije sklona lamentiranju nad sobom, barem ne javno, nama gradjanima dostupno. Ili opet grijesim, mozda negdje jeste, a to mi je promaklo? Selimovicev citat je tako dojmljiv. Mislim da je sasvim u duhu tekstova s.v.. koja je prva javno progovorila o raznim ulizicama, posebno onim prema aktualnoj vlasti. Hvala za citat. Nego, prosto nevjerovatno da ste propustili brojne tekstove o retorici i javnim stavovima zlatka lagumdzije koje potpisuje s.v. Upravo kada niko nije smio pogresno ni zrak udahnuti kada je rijec o „dragom vodji“ s.v. je pisala i pisala o zastrasujucim posljedicama njegovih javnih nastupa po gradjansku bih. Eto, ovako vas komentar o s.v. i dragom vodji djeluje kao predrasuda o s.v., a vjerujem da nije rijec o predrasudi.
Srdacan pozdrav,
Sanja
madner

#1702 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

Zato sto se ponasaju kao klonovi i zato sto za neke od njih znam da to i jesu. Olako upotrebljavate izraz vrijedjanje dostojanstva, time ge zapravo trivilizirate.

Mladic je analogija, a ne indukcija. Dakle avazova nagrada nema Mladiceve osobine, nego predstavlja dno dna.

To da li i Emir Suljagic pise ili ne pise u Avazu nema veze sa pitanjem da li je to ispravno i moralno. Medjutim posto se dosad Emir Suljagic nije zalagao za "kulturu dialoga", to je manje licemjerno od vaseg nastupa. Ali svakako, na temi o njemu to mozete navesti.
Banksy

#1703 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Banksy »

edit: ... nema svrhe ...
ultima_palabra

#1704 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by ultima_palabra »

Draga Sanja,

Tvoj prezir prema pridjevu "građanski" u meni izaziva ne strah, nego sažaljenje.

Srdačno,
ultima
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1705 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

ne biti nedorecen wrote:Zasto bi stav izvjesne anonimke bio stav klona? Zar mislite da samo ljudi koji dijele negativno misljenje o s.v. na ovom forumu jesu individue, a ne klonovi? Zar mislite da ne mogu postojati vise od dvije osobe koje osim vas (mislim na vecinu sa ovog foruma), takodjer nemaju podatke o s.v.? Zasto mislite da na osnovu nagrada iz sasvim razlicitih izvora treba karikirati njen lik poredeci je ironicno sa dvije historijske licnosti? Izvori nagrada su veoma razliciti i barem neki bi i za vas takodjer morali biti respektabilni. Podjednako je neobicno i da „puki forumasi“ takodjer istomisljenici samo sa negativnim stavovima o s.v. iznose takodjer „toliko stvari“ o s.v..
Ako se na vise od 50 str. vrijedja s.v. u njenom dostojanstvu i nikako drugacije, zasto neko ne bi pisao i o tom jezivom izboru direktora druge gimnazije koji ima veze i sa s.v., ali nista manje nego i sa idejom gradjanske bih, gradjanskog sarajeva i gradjanskih skola u bih. Imate pravo da je nezaposlenost zastrasujuca i sve je veca, ali to nije tema foruma, barem ne ovoga...mora da postoje i drugi forumi na kojima se moze o tome razgovarati.
Ad hominem nije pitanje, draga KATARINA, ad hominem je tvrdnja, a izvjesna MACKICA MJAU barem prema citatu koji ste vi naveli nista ne tvrdi o vama, ili mi se samo cini?ultima
Zato što ovo između nekoliko nikova liči na "pozdravi, želje, čestitke" neke šund radio emisije. Niti jedna samokritika, niti jedna kritika, samo hvala i samohvala, pa se ide dotle da se kaže da je uvreda reći da SV nije nivoa Aleksandra Hemona :lol: :lol: :lol:
Banksy

#1706 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Banksy »

KatarinaKosaca wrote:
Niti jedna samokritika, niti jedna kritika, samo hvala i samohvala, pa se ide dotle da se kaže da je uvreda reći da SV nije nivoa Aleksandra Hemona :lol: :lol: :lol:
Sve je to lako, ali kako svariti taj napuhani, a isprazni, pompezni, teatralni stil prepun dramatskih uzvičnika i uskličnika, retoričkih pitanja, tobožnjeg čuđenja i djevojačke usplahirenosti ... Nepodnošljivo.
ne biti nedorecen

#1707 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

madner wrote:Zato sto se ponasaju kao klonovi i zato sto za neke od njih znam da to i jesu. Olako upotrebljavate izraz vrijedjanje dostojanstva, time ge zapravo trivilizirate.

Mladic je analogija, a ne indukcija. Dakle avazova nagrada nema Mladiceve osobine, nego predstavlja dno dna.

To da li i Emir Suljagic pise ili ne pise u Avazu nema veze sa pitanjem da li je to ispravno i moralno. Medjutim posto se dosad Emir Suljagic nije zalagao za "kulturu dialoga", to je manje licemjerno od vaseg nastupa. Ali svakako, na temi o njemu to mozete navesti.
Postovani MADNER,
postujem da mozete imati uvjerenja da jesu u pitanju kolonovi, ali zaboga osim ako ne kontrolirate forum sa neke meta instance kako mozete tvrditi da znate da jesu. ili mozda ste vi jedan od njih? ili? oprostite, ali nije jednostavno za shvatiti....o da emir suljagic se zalagao za mnogo sta pa tako i za gradjansku bih vrijedjajuci s.v. sto je protiv te gradjanske bih jer pise za avaz, a sada tamo vedri i oblaci...kako se to kod vas zove?
srdacan pozdrav,
Sanja
ne biti nedorecen

#1708 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

osim vaseg uvjerenja da s.v. ima prezir prema gradjanskoj bih, ne postoji uvjerljiva opcija da to dokazete. bar ne ovim sto pokazujete....ili bolje ovako: sanja mozda ima prezir prema jeftinoj glumi borbe za gradjansku bih...ona je nesto kao gorljivi (poput gorljivih antinacionalista) borac za gradjansku bih u doslovnom smislu te rijeci...
srdacan pozdrav,
sanja
ultima_palabra wrote:Draga Sanja,

Tvoj prezir prema pridjevu "građanski" u meni izaziva ne strah, nego sažaljenje.

Srdačno,
ultima
ne biti nedorecen

#1709 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Postovani BANKSY,
potpuno vas razumijem uljudnost zaista zna biti nepodnosljiva...
srdacan pozdrav,
sanja
Banksy wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Niti jedna samokritika, niti jedna kritika, samo hvala i samohvala, pa se ide dotle da se kaže da je uvreda reći da SV nije nivoa Aleksandra Hemona :lol: :lol: :lol:
Sve je to lako, ali kako svariti taj napuhani, a isprazni, pompezni, teatralni stil prepun dramatskih uzvičnika i uskličnika, retoričkih pitanja, tobožnjeg čuđenja i djevojačke usplahirenosti ... Nepodnošljivo.
ne biti nedorecen

#1710 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

molim vas nemojte iznevjeriti vas kurs komuniciranja...pa zar mislite da bi bilo umjesno da nakon svih uvreda iznesenih na ovom forumu jos i s.v. napise: sanja v. je placenica, kucka, glupa, sizofrena, ratko mladic, ufurana budala...o nije li to malo previse cak i u gorljivoj borbi da se prokazu svi oni za koje vjerujete da se ne zalazu za gradjansku bih....a kako ste zakljucili da "pa se ide dotle da se kaže da je uvreda reći da SV nije nivoa Aleksandra Hemona :lol: :lol: :lol:" je zaista tesko, barem meni, logicki verificirati....nema potrebe da pisete i komentirati nesto sto nije receno, slijedite samo ono sto je receno ima toga i previse...
srdacan pozdrav,
sanja

quote="KatarinaKosaca"]
ne biti nedorecen wrote:Zasto bi stav izvjesne anonimke bio stav klona? Zar mislite da samo ljudi koji dijele negativno misljenje o s.v. na ovom forumu jesu individue, a ne klonovi? Zar mislite da ne mogu postojati vise od dvije osobe koje osim vas (mislim na vecinu sa ovog foruma), takodjer nemaju podatke o s.v.? Zasto mislite da na osnovu nagrada iz sasvim razlicitih izvora treba karikirati njen lik poredeci je ironicno sa dvije historijske licnosti? Izvori nagrada su veoma razliciti i barem neki bi i za vas takodjer morali biti respektabilni. Podjednako je neobicno i da „puki forumasi“ takodjer istomisljenici samo sa negativnim stavovima o s.v. iznose takodjer „toliko stvari“ o s.v..
Ad hominem nije pitanje, draga KATARINA, ad hominem je tvrdnja, a izvjesna MACKICA MJAU barem prema citatu koji ste vi naveli nista ne tvrdi o vama, ili mi se samo cini?ultima
Zato što ovo između nekoliko nikova liči na "pozdravi, želje, čestitke" neke šund radio emisije. Niti jedna samokritika, niti jedna kritika, samo hvala i samohvala, pa se ide dotle da se kaže da je uvreda reći da SV nije nivoa Aleksandra Hemona :lol: :lol: :lol:[/quote]
de balzac

#1711 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by de balzac »

ne biti nedorecen wrote:
madner wrote:Zato sto se ponasaju kao klonovi i zato sto za neke od njih znam da to i jesu. Olako upotrebljavate izraz vrijedjanje dostojanstva, time ge zapravo trivilizirate.

Postovani MADNER,
postujem da mozete imati uvjerenja da jesu u pitanju kolonovi, ali zaboga osim ako ne kontrolirate forum sa neke meta instance kako mozete tvrditi da znate da jesu. ili mozda ste vi jedan od njih? ili? oprostite, ali nije jednostavno za shvatiti....o da emir suljagic se zalagao za mnogo sta pa tako i za gradjansku bih vrijedjajuci s.v. sto je protiv te gradjanske bih jer pise za avaz, a sada tamo vedri i oblaci...kako se to kod vas zove?
srdacan pozdrav,
Sanja

ma ne sekiraj se, sanja, nece jos dugo vedriti i oblaciti :-) znas da kod fahre pioniri imaju kratak rok trajanja.

uostalom sta ti ja pricam, znas to i sama, vlastito iskustvo :wink:

srdacan pozdrav,
Honoré
KatarinaKosaca

#1712 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

ne biti nedorecen wrote:o da emir suljagic se zalagao za mnogo sta pa tako i za gradjansku bih vrijedjajuci s.v. sto je protiv te gradjanske bih jer pise za avaz, a sada tamo vedri i oblaci...kako se to kod vas zove?
srdacan pozdrav,
Sanja
To se zove licemjerje, osobno me ne iznenađuje od Suljagića, sa tako malom naznakom da ovo nije tema "Emir Suljagić all about" :roll: :roll:

Još nešto @Sanja... pošto vi ne forumate, nemate iskustva, a vidim da sa citiranjem postoji problem, pa vam radi jačine vaših postova.. ovako.. kad je nešto pod citatom počinje sa
"ne biti nedorecen" wrote: ovim (naravno pod znakovima navoda može stajati Katarina Kosača, madner ili ko je već napisao), a završava sa [/ quote] ovim.
Dakle, kad želite citirati samo dio onoga što je napisano to copy pa onda
"nik onoga ko je napisao" wrote: pa onda paste tog copy odnosno onoga što želite pod citat i završite sa [/quote ]. :zjev: Naravno bez ovih razmaka unutar zagrada koje sam svjesno napravila da mi ne ode pod citat. Ovo neka pročitaju i ovi koji vam šalju divljenje, želje, pozdrave i poljupce, a i vi njima uzvraćate sa puno ljubavi i zahvalnosti :D , jer kad se citira pa ispod piše komentar, nego kad se stalno isto ponavlja otprilike u stilu
sv i njeni simpatizeri wrote: ovo što vi ovdje radite nema smisla, sanja je meni stvarno super, a to sto je vrijedjati i idete na povredu licnosti mogu misliti kako se nosi ja ovdje vise necu pisati ali lako je vama vi pisete pod nikom a sanja pise pod svojim imenom i prezimenom ima puno nagrada i bas je super zena a vi niste u stanju shvatiti sta ona pise vi nju samo vrijedjate a ona je tako dobra i pise pod svojim imenom i prezimenom a vi pisete pod nikom pa je vama lako
i tako u beskonačnosti i tako u krug
Na post ću vam odgovoriti kad budem imala vremena , samo sad da sarajevske stvari se ne rješavaju u Banja Luci gradu koji kontrolira dokazani šovinista Dodik (onaj isti koji neće da mu musimani sude), tako da nije to "sve naše"... Sve naše jeste BIH, ali Sarajevo nije u Banja Luci... :wink:
madner

#1713 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

ne biti nedorecen wrote:

Postovani MADNER,
srdacan pozdrav,
Sanja
Metode otkrivanja klonova su strogo cuvane meta tajne, ne mogu to podjeliti sa vama.
Ono sto mogu reci jeste da stojim iza toga, a svi koji se osjecaju uvrijedjeno mogu se obratiti moderaciji.

Dakle, ako je nesto manje licemjerno ne znaci da nije licemjerno. Medjutim tema su vasi tekstovi i spoj nespojivog, tako da predlazem da argumentirate o tome.
Anonimka

#1714 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

madner wrote: Mozda zato sto nismo retardirani pa da prihvatimo njene konstrukcije i teorije zdravo za gotovo. Dovoljno je primjeniti tu logiku na nekog iz historije i vidjeti gdje ce nas dovesti. Treba uvaziti Hitlerove argumente i saslusat njegovu stranu, te naci neki kompromis u misljenju koji je prihvatljiv njemu i zidovima. Recimo da oni prihvate da nisu bili neduzni po pitanjima optuzbi, a on da prihvati da se malo zenjeo. :roll:
I Hitler je tu...sjajno :thumbup:
Anonimka

#1715 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

KatarinaKosaca wrote:
Anonimka wrote: i to ne bilo kakve, nego glupe i neobrazovane (kojima treba objasniti sta je vrzino kolo) valjda spada u domen visoke kulture i tolerancije prema onima koji isticu drugaciji stav?
Opet netačno i opet molim za citat gdje vas nazivam neobrazovanim i glupim (nemate moć čitanja misli :D ), a "vrzino kolo" je objašnjeno
Katarina, oprosti, pogresno sam protumacila ovo za vrzino kolo. Ti si, ustvari, bila dobronamjerna. I ne, nikako nemam moc citanja misli, cak ne gledam ni u kasike. Samo u recenice. Do mene je :)
Anonimka

#1716 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

KatarinaKosaca wrote:
To se zove licemjerje, osobno me ne iznenađuje od Suljagića, sa tako malom naznakom da ovo nije tema "Emir Suljagić all about" :roll: :roll:

Još nešto @Sanja... pošto vi ne forumate, nemate iskustva, a vidim da sa citiranjem postoji problem, pa vam radi jačine vaših postova.. ovako.. kad je nešto pod citatom počinje sa
"ne biti nedorecen" wrote: ovim (naravno pod znakovima navoda može stajati Katarina Kosača, madner ili ko je već napisao), a završava sa [/ quote] ovim.
Dakle, kad želite citirati samo dio onoga što je napisano to copy pa onda
"nik onoga ko je napisao" wrote: pa onda paste tog copy odnosno onoga što želite pod citat i završite sa [/quote ]. :zjev: Naravno bez ovih razmaka unutar zagrada koje sam svjesno napravila da mi ne ode pod citat. Ovo neka pročitaju i ovi koji vam šalju divljenje, želje, pozdrave i poljupce, a i vi njima uzvraćate sa puno ljubavi i zahvalnosti :D , jer kad se citira pa ispod piše komentar, nego kad se stalno isto ponavlja otprilike u stilu
Draga Katarina, nakon beksrajnog spominjanja Kljuica, nema potrebe za tim da nam sad smeta Suljagic. Neka ga malo kod nas.
I cemu ova poduka iz citiranja? Moze se pratiti i pratite je vi jako dobro, aktivniji ste nego ikad. Malo je tragikomicno. Onima koji je ne mogu pratiti (a mnogo ih je, samo po drugom osnovu) najbezbjednije je da se drze vlasititih floskula.
jasko_ba

#1717 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by jasko_ba »

Ublehator broj 1 u ovoj napacenoj drzavi :x
KatarinaKosaca

#1718 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Anonimka wrote:Draga Katarina, nakon beksrajnog spominjanja Kljuica, nema potrebe za tim da nam sad smeta Suljagic. Neka ga malo kod nas.
Tema je koja jeste. SV je spominjala i vrijeđala Kljujić , a vrišti uporno kao ona ne vrijeđa ljude, utoliko se uvukao u raspravu. Ima tema o gradonačelniku, ako imaš želju, ovdje se tako samo dezavuira tema i ideja diskusije, a i protagonizam se smanjuje što nije dobro :D
Anonimka wrote:I cemu ova poduka iz citiranja? Moze se pratiti i pratite je vi jako dobro, aktivniji ste nego ikad. Malo je tragikomicno. Onima koji je ne mogu pratiti (a mnogo ih je, samo po drugom osnovu) najbezbjednije je da se drze vlasititih floskula.
Upsss,izvini molim te. Dakle, ekipa "čestitke , želje i pozdravi" ne zna da citira, ali ne dopušta da se dobronamjerno objasni. I onda se pitaju o kakvoj to bolesnoj sujeti "naka" Katarina Kosača govori :-) :-) :-)
Anonimka

#1719 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

KatarinaKosaca wrote:
Upsss,izvini molim te. Dakle, ekipa "čestitke , želje i pozdravi" ne zna da citira, ali ne dopušta da se dobronamjerno objasni. I onda se pitaju o kakvoj to bolesnoj sujeti "naka" Katarina Kosača govori :-) :-) :-)
Ma, sve je ok, dok god nam dopustate da joj "saljemo divljenje, zelje, pozdrave i poljupce", to je ustvari i bit svih klonovskih komentara. Zivjela dobronamjernost :sax:
Anonimka

#1720 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

KatarinaKosaca wrote: Tema je koja jeste. SV je spominjala i vrijeđala Kljujić , a vrišti uporno kao ona ne vrijeđa ljude, utoliko se uvukao u raspravu. Ima tema o gradonačelniku, ako imaš želju, ovdje se tako samo dezavuira tema i ideja diskusije, a i protagonizam se smanjuje što nije dobro :D
Zar nisi zamoljena da citiras te uvrede?
madner

#1721 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by madner »

Anonimka wrote:
madner wrote: Mozda zato sto nismo retardirani pa da prihvatimo njene konstrukcije i teorije zdravo za gotovo. Dovoljno je primjeniti tu logiku na nekog iz historije i vidjeti gdje ce nas dovesti. Treba uvaziti Hitlerove argumente i saslusat njegovu stranu, te naci neki kompromis u misljenju koji je prihvatljiv njemu i zidovima. Recimo da oni prihvate da nisu bili neduzni po pitanjima optuzbi, a on da prihvati da se malo zenjeo. :roll:
I Hitler je tu...sjajno :thumbup:
Kakva moc razumjevanja :D
Anonimka

#1722 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

madner wrote:
Kakva moc razumjevanja :D
Hvala, hvala :mrgreen:
KatarinaKosaca

#1723 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Anonimka wrote:Zar nisi zamoljena da citiras te uvrede?
Nisam, ali evo
ne biti nedorecen wrote:Ne, reci za nekoga da je ikebana nije uvreda, pogotovo ako to taj neko prethodno sam kaze da je ikebana. Istina kljujic to nije rekao, ali...uh kako imati neki poseban respekt prema nekome ko je bio relativno anoniman do rata u sarajujevu, a onda ga rat ucinio poznatim i ne tako siromasnim (kao sto je vecina sarajlija bila). Oh, i ne znam na kojim je to ratistima kljujic bio?
A inače:
ne biti nedorecen wrote:Vi ste sasvim u pravu kad ste prije dvije-tri stranice rekli da s.v. analizira dogadjaje i retoriku ljudi, ali ne i ljude.
Samohvala, nepriznavanje mogućnosti greške, uporno odbijanje kritike, dupli standari sve to nikako nisu odlike intelektualaca, ali baš nikako. Ili je i ovo uvreda sad?
Dobro reče @madner (forumaš sa kojim se gotovo nikada ne slažem ni po kom pitanju), poptuno devalvirate riječi uvreda integrieta osobe ili kako već, jer sve svodite na to

hajmo sad opet sa pozdravi, želje, čestitke i divljenje..... :zoka: Jedan prijedlog, pa vi pošaljite idolu, onda ćete dobiti pohvale :D

Nego, :roll: zar ne reče @anonimka da više neće pisati na temi :zoka: Ili je i ovo pitanje veeeelika uvreda i napad na osobnost, intimu i fizički integritet? :D
Anonimka

#1724 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

Post by Anonimka »

KatarinaKosaca wrote:
Nego, :roll: zar ne reče @anonimka da više neće pisati na temi :zoka: Ili je i ovo pitanje veeeelika uvreda i napad na osobnost, intimu i fizički integritet? :D
Rekoh, ali neodoljivi ste mi, mnogo vise nego sama Sanja :D A ovu pjesmu obozavam, bas ti hvala sto si je postavila.
ne biti nedorecen

#1725 Re: Vlaisavljevići - ALL ABOUT

de balzac wrote:
ne biti nedorecen wrote:

Postovani MADNER,
srdacan pozdrav,
Sanja

ma ne sekiraj se, sanja, nece jos dugo vedriti i oblaciti :-) znas da kod fahre pioniri imaju kratak rok trajanja.

uostalom sta ti ja pricam, znas to i sama, vlastito iskustvo :wink:

srdacan pozdrav,
Honoré
Postovani HONORE,
mislim da ne govorite o s.v. jer ona nigdje ne "vedri i ne oblaci" ili nam se razumijevanje ovih pojmova razlikuje?! pioniri i rok trajanja? Uobicajena saradnja nekog kolumniste za neki medij ne traje duze od godinu dana. To je prema statistikama dug vremenski period, a sanja je u medijima sa kojima je prethodno suradjivala imala mnogo "duzi vijek trajanja". hvala na razumijevanju.
Srdacan pozdrav,
Sanja
Post Reply