Ovo mi djeluje kao neka vrsta pravdanja što se iduće kvalifikacije (po Sušićevim zamislima barem) najvjerovatnije igraju van Zenice. Ono, nećeš ti nas odbacivati nego ćemo mi tebe spriječiti.
Ja opet kažem, da li smo i mi ovdje u Sarajevu trebali prije pet-šest godina Sliškoviću reći da je nepoželjan?! I nemojte govoriti da je svejedno gdje se igra, kada očito nije. I Sarajlijama i Zeničanima je krivo kada nema utakmica u njihovom gradu.
Nema tu pravdanja, jer Zenicani znaju da od ovih uhljupa u Celiku i ne zavisi nista. I da Susic odluci igrati na BP, ko ce ga to sprijeciti??? Ovo su samo glupe novinske prepiske, ali nije u tome problem. Problem je u tome sto je Susic nesmotreno pljunuo u 10.000 Bosanaca i Hercegovaca koji dodju na BP u lice ovom izjavom, pljusku je udjelio navijacima iz Buzima, Jablanice, Gornjeg Rahica, Viteza, Cazina i odakle sve ne raje ne bude na utakmicama reprezentacije, jer po tom njegovom rezonu ovi ljudi nisu vrijedni da gledaju SVOJU REPREZENTACIJU, koju bi Susic valjda vodio na neki veci stadion? Ali gdje? Kosevo? nema licencu i treba obnovu. Grbavica? Isti slucaj. Tusanj? Nema nikakvih uslova. Banjaluka ili zapadni Mostar? Da, naravno

ili mozda misli Susic reprezentaciju odvesti na Maksimir gdje ce 35000 purgera gromoglasno pjevati Bosnom pehar probeharao, ili mozda na Marakanu, pa da se Grobari i Delije dovikivaju sa tribine na tribinu Bosna je sampion oooo, ili ih misli odvesti negdje u Tursku????
Na stranu sve, jadno je i tuzno da u cijeloj drzavi nemamo havetnog stadiona bar jednog, da bar reprezentacija ima gdje igrati, ako vec klubovi se krpe kako znaju i umiju. Da je bogdom Kosevo u potpunosti rekonstruisano, da je Bilinom i Grbavici povecan kapacitet a Tusanj dobio sve cetiri tribine, pa da moze Susic birati gdje ce s kim igrati i gdje ce koga pobjedjivati. Al nazalost nemamo.
Ja kao Zenicanin naravno volim kada u moj grad dodje nogometni spektakl, kad se bar malo osjeti taj nacionalni ponos, iscekivanje i nadanje, hocemo li bar veceras bar u nogometu ostvariti "jebenu" pobjedu, nakon toliko zivotnih poraza Bosanaca i Hercegovaca, i naravno nikad to nisam shvatao kao "eto nek se igra kod nas e ne igra na Kosevu, pa ko mu yebe mater kako bude" i uopste naprdjivanje Zenice i Sarajeva oko ovog pitanja stvarno je degutantno, jer niko nista ne radi na poboljsanju uslova na stadionima (iako inspekcije FIFE UEFE daju nam prolaz kroz iglene usi), vec se sve svodi na improvizaciju i fuseraj i sve se svodi "ciji ce covjek" odlucivati o domacinu utakmica....
I da se vratim na Susica i njegovu izjavu: Gledajuci clanak u cjelini on bi vise licio na pritisak da se izvuku pare neophodne za rekonstrukciju Koseva, jer i gospodja (ne znam joj ime) koja zagovara rekonstrukciju govori kako je potrebna pomoc grada, kantona, drzave, pa Susic to vjerovatno kaze u kontekstu dajte pare il repka ode iz drzave

al eto napravi Pape gresku u koracima....nebitno, bitno je da se nasi pripreme i da vise odemo negdje na takmicenje...
dzaba da osposobe kad narod ne dolazi na kosevo, kako ne kontate to

bilo ko da igra na BPu bude puno, ovdje da brazil dodje jedva bi se skupilo 20,000 koliko bude na svakoj tekmi na BPu
Nije tacno zenny da nece biti puno Kosevo, sto ne bi bilo? Dolazi Francuska, mi konacno imamo ekipu koja je spremna za velike rezultate, sto ne bi navijaci dosli?