Nisi me shvatio potpuno. Kazem razumijem ja to. Ne osudjujem ih zbog toga jer zivimo u nekom feudalnom sistemu bez glave i repa, ali sam kivan zbog ispravljanja kicme siromasnijem sloju. U svakom drugom pogledu podrzavam ih i volim da su mi negdje na vidiku. Znam da su samo ljudi i da imaju iste strahove i brige kao i mi ostali.Chmoljo wrote:rekoh, nije da nema toga. ali to je stvar koju ne može sama murija rješavati.quasar wrote:Bez sale, @chmoljo, kad vide noviju limuzinu ili terenca, jos crnog, okrenu glavu... nece ljudi srkleta i ponizenja. Nece da ga pljuje kockasta glava, i da mora onda vlastita vnago jesti.
Mogu ja i to razumjeti, ali ne mogu onda da shvatim sto se neki natovare radnickoj klasi pa mu napisu po 4-5 kazni, te prestrojavanje, te pojas, te sijalice, prva pomoc, pa kad prigovoris dal ima imalo milosti onda i drsko ponasanje... i to sve dok kraj njega zuje te iste limuzine u ocitom prekrsaju. Pa majku mu svako moze faul napraviti, ali ako sam odmah priznao i ne pravim se dalabu, budi covjek pa mi napisi samo tu jednu kaznu nek je i najveca, ali nemoj mi kititi prijavu. Meni je i 40 maraka puno i zabolice me novacanik, a ovim frajerima mozes milju uzeti, nece te ni pogledati jer nisi njihov nivo, jbt...
zaustaviće on auto, podržaće ga i nadređeni u tome... i ostaće bez posla... ko što se već dešavalo. ili će imati problema... a kod kuće, žena bez posla, djeca, i kredit čekaju. hoćete li vi takvima zahvalnice pisati?
kažem, malo realnosti ne bi na odmet bilo. jer, kada se ostale stvari pokrenu, desi se nešto konkretnije npr. ukloni se sa ulice crveni ferari i njegov kurčeviti šofer
Policija
- quasar
#1701 Re: Policija
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1702 Re: Policija
ne libim se ni ja reći da ne valja ono što ne valja. ako imaš konkretan primjer, a ko ti brani.micki125 wrote:
ima ih još koji poznaju situaciju, možda čak i malo bolje od tebe i koji se ne libe reći, ne zato da bi nekoga vrijeđali ili omalavažavali već isključivo da bi identifikovali problem koji treba rješavati a ne gurati u kraji sa bedastim izgovorima tipa-niko u državi ne radi i sl......
želiš li argumentima?
- Chmoljo
#1703 Re: Policija
to je tako svugdje, no evo, Micki će mi reći da je to bedasto, i da to nije izgovor. doduše, i nije, ali je tako.quasar wrote:
Nisi me shvatio potpuno. Kazem razumijem ja to. Ne osudjujem ih zbog toga jer zivimo u nekom feudalnom sistemu bez glave i repa, ali sam kivan zbog ispravljanja kicme siromasnijem sloju. U svakom drugom pogledu podrzavam ih i volim da su mi negdje na vidiku. Znam da su samo ljudi i da imaju iste strahove i brige kao i mi ostali.
- madner
#1704 Re: Policija
Prvo od nekih opservacija pravite pravila. Isto da niko drugi ne vidi kada zaustave neko bolje auto. 
- Chmoljo
#1705 Re: Policija
ja pričam iz perspektive običnog prašinara, ne nekoga ko se bavi time.micki125 wrote:
pa hajde da provjerimo tvoje poznavanje stvari. dakle, procentualno koliko krivičnih prijava završi podizanjem optužnice?
- Chmoljo
#1706 Re: Policija
micki, hoćeš li iznijeti taj argument, pa da se složimo oko njega ili raspravljamo, ili ćeš šupljirati?micki125 wrote:
fino je to, no trebao bi znati neke konkretne statističke podatke prije nego nekome daš pozitivnu ili negativnu ocjenu, zar ne? zamisli da tebi profesor da ocjenu samo na osnovu onoga što je čuo o tebi, bez da provjeri znanje?
na uopštene stavove sam dao uopštene odgovore. šta je problem?
- Chmoljo
#1707 Re: Policija
i sad bih ja ko trebo da se ne složim s tobom? a fakat nema razloga za to.micki125 wrote:
nedavno je ministar mupa ks na skupštini kantona iznio podatak da je to manje od 10% (neka me neko ispravi ako griješim, pišem po sjećanju). rekao je da prijave padaju jer ih rade nestručni ljudi.
inače, nije baš da tvrdim da im je izgovor to što niko ne radi, nego da je problem to što niko ne radi malo širi. znamo da u policiji ima svega, naprimalo se svašta. eto, ima i nestručnih. i kako sam prije rekao, tako je uglavnom svugdje.
razlog što ovo govorim, nije da im dam alibi, nego da ljudi jednom skontaju da NIJE REALNO očekivati promjene na inicijativu isključivo samo policije. ako se ljutim na BH Telecom zbog nestručnog kadra (oni su uvijek ovako na tapeti) meni je više kriv onaj ko pravi selekciju tih kadrova. a taj ko pravi selekciju, ne plaši se za svoje radno mjesto niti ima ikakvu motivaciju da radi svoj posao.
zar griješim kada kažem da je mentalitetu našeg čovjeka da NEĆE raditi svoj posao ako ga se ne natjera?
jest, jest, ima dužnosti, ovo, ono...
- Chmoljo
#1708 Re: Policija
samo još da dodam... zašto sam alergičan na priču o 'maltretiranju radničke klase'. lično sam više puta vidio zaustavljanje tih nedodirljivih bijesnih kola, a bogme i na pauku. i šta? ništa. ako je u pitanju kriminalac, baš kriminalac, uglavnom će izbjegavati problem sa policijom jer mu to ne treba. platiće uredno šta treba i bog te veselio. ako je wannabe kriminalac, drot s mudima će mu naplatiti kaznu, drot bez će okrenuti glavu.
aaa otkud unaprijed pravdanje ovih sa lošijim autima? oni nisu bezobrazni i drčni? ne krše saobraćajne propise? ispade da ima najmanje ljudi sa lošijim autima, pa baš njih probiraju.
alergičan sam na takve stavove vječne žrtve i vječne nepravde.
aaa otkud unaprijed pravdanje ovih sa lošijim autima? oni nisu bezobrazni i drčni? ne krše saobraćajne propise? ispade da ima najmanje ljudi sa lošijim autima, pa baš njih probiraju.
alergičan sam na takve stavove vječne žrtve i vječne nepravde.
- braca
#1709 Re: Policija
1. KP "Rad" SarajevoChmoljo wrote:rekao sam, neka mi neko pokaže instituciju koja iole savjesno radi svoj posao?
2. KP "Park" Sarajevo
3. Klinicki centar Sarajevo, DIP, Nuklearna medicina (tamo vodim majku na kontrole)
4. Pojedine ordinacije Porodicne medicine (npr. ordinacija porodicne medicine u koju ja idem sa porodicom)
5. Fizijatrija u Vrazovoj - dr. MInka i kompletna ekipa, savrsenstvo (tamo vodim majku na rehabilitacije). Trebam li reci da sam nakon FANTASTICNE terapije posao dati iz ZAHVALNOSTI (mito je unaprijed, zahvalnost je kasnije) po 50 KM onim momcima fizioterapeutima, nije bilo sanse da lovu uzmu, ja sam insistirao, prosto me sramota bilo koliko su posla odradili, po mom i vise nego bi trebalo, no novac NISU uzeli!!!
.
.
.
...treba li jos? Mogu ja toga jos nagurati.
- Chmoljo
#1710 Re: Policija
i Park i Rad su preduzeća. nisu institucije koje ulaze u sukob, i dijele pravdu
aaa u Parku i Radu također ima mahinacija... zapošljavanja preko rođačkih veza ili koverata... no, njih vidite samo kad odvoze smeće i najniži su računi za njihove usluge... pa ih ne doživljavate kao odbojne...
osim toga, nije kul biti nadrndan na smetljara, ko na drota...
'pojedine ordinacije' i 'pojedini odjeli' rade dobro i u muriji. ili želiš reći da je tamo sve glupan do glupana?
hajd' dalje...
osim toga, nije kul biti nadrndan na smetljara, ko na drota...
'pojedine ordinacije' i 'pojedini odjeli' rade dobro i u muriji. ili želiš reći da je tamo sve glupan do glupana?
hajd' dalje...
- madner
#1711 Re: Policija
Klinicki centar gdje nema viska ljudi i gdje se ljudi ne zaposljavaju preko stele? 
- Chmoljo
#1712 Re: Policija
jedinica za podršku PU NGmicki125 wrote:
kao npr?
- Chmoljo
#1713 Re: Policija
zato što uživaju autoritet, i što sam uvijek dobivao pozitivne stavove vezane za njihov rad, i to u stilu: ne volim muriju, ali oni su ok.
hoćeš datum, mjesto, ime osobe i broj lične karte svaki put kada mi je to rečeno?
hoćeš datum, mjesto, ime osobe i broj lične karte svaki put kada mi je to rečeno?
- Creasy
#1714 Re: Policija
braca wrote:Visoko sam obrazovan, vise nego mozes i pretpostaviti, sto se vidi iz nacina slaganja mojih komentara
Ali ipak ne razlikujes imenice od glagola...
-
r_faruk
#1715 Re: Policija
Kada bi se policija samo pojavljivala na odredjenim mjestima, pola posla bi odradili. Da samo stoje na raskrsnicama pola posla bi uradili....................
Meni nije jasno odakle onoliki policajci kada neko od politicara dolazi. Jel se posebno angazuju?
Meni nije jasno odakle onoliki policajci kada neko od politicara dolazi. Jel se posebno angazuju?
- Tercius
#1716 Re: Policija
braca wrote:1. KP "Rad" SarajevoChmoljo wrote:rekao sam, neka mi neko pokaže instituciju koja iole savjesno radi svoj posao?
2. KP "Park" Sarajevo
3. Klinicki centar Sarajevo, DIP,
.
.
.
...treba li jos? Mogu ja toga jos nagurati.
De josh molim te
Valjda ces se na 88oj stranici svog sazetog teksta sjetiti Vatrogasaca i radnika Zavoda za hitnu medicinsku pomoc
P.S: Ja mislim da nije KP, neg KJKP RAD, te takodje mislim da nije Klinicki centar Sarajevo, vec Klinicki centar Univerziteta Sarajevo
- cappy_tempo
#1717 Re: Policija
sad sa jaranom idem kuci i frajer kod kasarne prilazi sa kacigom na ruci sav isprepadan trazi cigaru i dok mu jaran daje on govori da su mu ukrali motor tako sto ga je frajer gurno i otiso sa motorom i frajer usao u mup kod kasarne da prijavi i strucnjaci ga u centar poslali da prijavi umjesto da odma patrolu posalju ali ocigledno nije njihovo pa im se moze. Creasy da frajer ima rotaciju sigurno bi se motor odma nasao jel tako?
-
zonbirile
#1718 Re: Policija
------------------------------------------------------------r_faruk wrote:Kada bi se policija samo pojavljivala na odredjenim mjestima, pola posla bi odradili. Da samo stoje na raskrsnicama pola posla bi uradili....................
aha,spavaju u pripremi? Ne možeš vidjeti drota prašinara od uvođenja demokratije,samo golf,jal kučara
- Tercius
#1719 Re: Policija
Treba pisat onda OHR-u da idu kuci i da nam vrate komunizam sta li, a et ko vidjo si ih 89te na svakom koraku.Naprotiv mislim da je obrnuto.
-
zonbirile
#1720 Re: Policija
bogami onda su šetali kvartom cijelu noć,normalno približavanjem prvih "slobodnih" izbora sve rijeđe,više su spavali u portirnicama preduzeća.
- Tercius
#1721 Re: Policija
Pa dobro sad se ne setaju sad se vozaju odkad je drzavnih produzeca i portira sve manje 
-
zonbirile
#1722 Re: Policija
kažu evropski prosjek 1:1000 stanovnika,Federacija bi trebala imati 2500 uposlenika svih policijskih službi,kažu 8 000 ih 
- Tercius
#1723 Re: Policija
Pa dobro stari, ako uzmes u obzir da imamo divnu drustvenu okolinu i jos divniju sudsku politiku, malo je i to.Al mislim da ce se broj policajaca rapidno smanjivat sa brojem ispaljenih hitaca u svako vozilo ili neku kawasaki ninju koji se odbiju zaustaviti na znak stop policija, i da ce se rapidno samnjivati sa brojem pobacanih u miljacku pametnjakovica koji seru i samo seru sa stanice kod principovog.
-
zonbirile
#1724 Re: Policija
----------------------------------Tercius wrote:Pa dobro stari, ako uzmes u obzir da imamo divnu drustvenu okolinu i jos divniju sudsku politiku, malo je i to.Al mislim da ce se broj policajaca rapidno smanjivat sa brojem ispaljenih hitaca u svako vozilo ili neku kawasaki ninju koji se odbiju zaustaviti na znak stop policija, i da ce se rapidno samnjivati sa brojem pobacanih u miljacku pametnjakovica koji seru i samo seru sa stanice kod principovog.
nema potrebe za aludiranjem, a smanjenje ne može doći u zemlji bez proizvodnje,realnog sektora.Ovde je politika i buđetski korisnici jedini sigurni posao i to dobro plačen posao.
- Tercius
#1725 Re: Policija
Ima kako nema, ja to onako slikovito da ti jasnije bude.I mogu ti rec poceo si vec teske teme, nake proizvodnje sektori budzeti.zonbirile wrote:----------------------------------Tercius wrote:Pa dobro stari, ako uzmes u obzir da imamo divnu drustvenu okolinu i jos divniju sudsku politiku, malo je i to.Al mislim da ce se broj policajaca rapidno smanjivat sa brojem ispaljenih hitaca u svako vozilo ili neku kawasaki ninju koji se odbiju zaustaviti na znak stop policija, i da ce se rapidno samnjivati sa brojem pobacanih u miljacku pametnjakovica koji seru i samo seru sa stanice kod principovog.
nema potrebe za aludiranjem, a smanjenje ne može doći u zemlji bez proizvodnje,realnog sektora.Ovde je politika i buđetski korisnici jedini sigurni posao i to dobro plačen posao.