Moderator: anex
Mačka zatvorena u stanu a nekastrirana - to je najbolji recept za mučenje životinje. Krene ljudima da zapišava, mjauče po kući, oni je ruže a ona ne može protiv svoje prirode. Ako je pustiš vani budi spremna da je lutalice rastrgaju, auto udari i sl. To je moje iskustvo.Firian wrote:Hvala na odgovorune izlazi nigdje izvan stana, uopce ne zeli, ponekad otvorim vrata balkona, on samo proviri i vrati se, a i draze mi je sto ne trazi da ide vani, bas me strah tih raznih buba i sta sve vec vreba
![]()
A za sterilizaciju... Strasno mi ga zao, koliko sam citala jos je mlad, to za neka 3-4 mjeseca bi trebalo, ali ne vjerujem da cu moci, bas mi ga nekako zao, osjecala bi se kao da idem protiv prirode... Ako mu ponasanje ne bude podnosljivo zbog toga sto nije steriliziran morat cu. Ljudi od kojih sam ga udomila su mi rekli da njegov otac nikad nije obavio nuzdu izvan pijeska, ni za vrijeme parenja, nije imao neke promjene u ponasanju, ali da ja ipak njega pratim, mozda on nece biti takav. Ne znam kako sterilizacija uopce utjece na zivotni vijek macke i na njeno zdravlje, psihicko i fizicko, ako sigurno poboljsava onda hocu.
Postoji li neka razlika ako se on pari, pa se tek nekad poslije uradi sterilizacija, jer sam vidjela dosta oglasa da ljudi traze ruskog plavog za parenje, volila bi pomoci, a i njemu bi bilo sigurno fino

Isti slučaj je kod mene bio, prvih par dana mačak je divljao po kući, napadao macu kad god je stigao. Sad se ne odvajaju jedno od drugog. Naviće se, ako ih već planiraš ostaviti zajedno...globosa wrote:Hvala vam svima na brzim odgovorima, čemu su doprinijele ove slike!
Prvo, maca je sinoć okupana i ovo su slike sušenja uz radijator, pa si možete misliti kakva je prije bila!
Nije se ni pomakla dok se kupala u toplim lavorima.
Drugo, ja već imam mačka od 3 god, potpuno asocijaliziranog: hoda po kući nakostriješen, rep k'o u pauna, zavija, ne jede.
Maca spava u kupatilu u korpi, preko dana je puštamo po stanu.
Danas je malo bolje, oči su joj se malo otvorile.
Idem odmah kupiti tabletice za parazite.
Jako je umiljata, zna za pijesak, pretpostavljam da je jadnica izbačena.
Neće mi biti problem njegovati je i oporaviti, ali problem je šta dalje...
Dalje informacije slijede.
globosa wrote:Micka je dobila tabletu protiv parazita, oči očišćene, stavljam joj mast hloramfenikol.
Micko je očajan - kaki u njegovu posudu.
Uploaded with ImageShack.us
Micko i Micka
minjonja wrote:je li vase macke mjaucu u zadnje vrijeme? hugo bi mjaukao samo kad je gladan, dam mu da jedem i mirna bosna. ne bi ustajao prije nego sto ja ustanem iz kreveta. zadnjih sedam dana me budi u 4-5h i samo stoji i mjau mjau mjau. dam mu da jede, on opet. odvedem ga u wc, on opet isto. ne znam jel zbog sezone parenja ili je slucajnost. kastriran je. senada ne mjauce.
žulijan asanž wrote:
kod mene ista situacija. kastriran je odavno, ali počne da "arlauče" baš ko oni napaljenipa ga onda ufati žuta minuta i počne se sve u zidove zabijat....
ne kontam, ima li neki veterinar ili neko ko se konta u te stvari da nam objasni...
kako je moguće ako je kastriran da ga opet hvata ta žuta minuta?
Ja sam svog od malena naučio na četkanje, nabavio neku dobru četku u PetShopu, i vjeruješ da on sam dođe na turu četkanjamaximilijana wrote: pitanje: kako se kutarisat dlaka macjih..moj se linja..a ne da da ga usisam
dinozzoM6 wrote:Ja sam svog od malena naučio na četkanje, nabavio neku dobru četku u PetShopu, i vjeruješ da on sam dođe na turu četkanjamaximilijana wrote: pitanje: kako se kutarisat dlaka macjih..moj se linja..a ne da da ga usisam
isto i kod mene...ali nije to ono pravo mjaukanje vec vise lici nekkavom zavijanju, onad azabaci usi i u trk, kao da ga ganjaju svi vragovi svijetamaximilijana wrote:žulijan asanž wrote:
kod mene ista situacija. kastriran je odavno, ali počne da "arlauče" baš ko oni napaljenipa ga onda ufati žuta minuta i počne se sve u zidove zabijat....
ne kontam, ima li neki veterinar ili neko ko se konta u te stvari da nam objasni...
kako je moguće ako je kastriran da ga opet hvata ta žuta minuta?
ahaha tako i moj..jucer je skako po stanu ko ludjak..jos dosla moja mama (nije bas neki ljubitelj macaka) i zena se sva isprepadala..ja to sebi objasnjavam da oni vise roze i zute slonove i zirafe koje ganjaju a mi ih ne vidimo
Ja sam kupila 3 razlicite cetke i nista ne pomaze...mislim jako puno dlake se skine, ali je i dalje ima na tone.maximilijana wrote:dinozzoM6 wrote:Ja sam svog od malena naučio na četkanje, nabavio neku dobru četku u PetShopu, i vjeruješ da on sam dođe na turu četkanjamaximilijana wrote: pitanje: kako se kutarisat dlaka macjih..moj se linja..a ne da da ga usisam
pa ova cetka koju mi je teta iz petshopa kod BBI preporucila (preko "neke" stvari) nije cemu..cak je za cuke mislim
samo kad krenem sa tim da cekam izadje tona dlake :/ ne znam jel to normalno..