ALTA Centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Troll_Happens

#1701 Re: ALTA Centar

Post by Troll_Happens »

debela wrote:sto, je li radis za dm? :)
ustvari bi to super bilo da neko saslusa komentare kupaca i eventualno nesto promijeni nabolje.
pod neugodnom kupovinom mislim na sljedece. dm prodavnice su premale za kolicinu robe koja je u njima i protok ljudi. neugodu mi stvara situacija da me neko stalno gura i pomjera ili ja njega da bi se mimoisli. svidja mi se princip samousluge i sto ti niko od radnika ne puse za vratom ali mi se ne svidja taj stalni srklet i guzva i nemogucnost da s mirom razgledam proizvode.

najvecu zamjerku imam na raspored polica u prednjem dijelu gdje su kase. police sa preparativom za njegu lica su nakalemljene na kase, a tu su i standovi sa dekorativom i ko god malo obrati paznju vidjece da se na tom dijelu stalno stvara guzva i nervoza jer je to roba pored koje se zene najduze zadrzavaju. ako stanem da nesto razgledam ometam ljude koji su stali u red za placanje i obrnuto. o nekom isprobavanju kozmetike nema ni govora. i onda u svom tom srkletu ljudi postaju nervozni, djevojke za kasom slampave. potrebno je otvoriti cetvere oci ako imas neki popust ili mijenjas one kartice sa bodovima jer im se u zurbi svasta desava.

na kraju mi dodje lakse da se prebacim u cm ili neku drugu radnju nego da gubim zivce.
manje jedi pa ces se lakse provlaciti i prolaziti :lol: :lol:
mayab

#1702 Re: ALTA Centar

Post by mayab »

karanana wrote:one cijene u waikikiju na etiketama ne ukljucuju pdv?

misim, u mnogim zemljama cijene na etiketama ne ukljucuju porez ali to se napise na etiketi, a kod nas gdje je 99,99% cijena prikazano sa pdv-om, ovo je posebno iznenadjenje. klasicni turski lopovluk.
Da tu nije BH Telecom umijesao prste, kod njih je normala da su cijene izrazene bez PDV-a :D , pa da nismo nacisto koliko nesto zapravo kosta :-)
beautyfool

#1703 Re: ALTA Centar

Post by beautyfool »

mayab wrote:

misim, u mnogim zemljama cijene na etiketama ne ukljucuju porez ali to se napise na etiketi, a kod nas gdje je 99,99% cijena prikazano sa pdv-om, ovo je posebno iznenadjenje. klasicni turski lopovluk.
Da tu nije BH Telecom umijesao prste, kod njih je normala da su cijene izrazene bez PDV-a :D , pa da nismo nacisto koliko nesto zapravo kosta :-)
Cijene na deklaracijama u LCW su sa PDV-om, sto je sasvim normalno a to sto neko ne zna racun procitati to je druga prica :roll:
karanana

#1704 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

mercator: mnogi artikli (sparoge, mini banane...) nemaju istaknute cijene.
sir mercator ementaler, pise velika tabla povoljno a nigdje cijene, samo se moze vidjeti na etiketi priljepljenoj na sir (oko 20 km/kg - veoma povoljno, konzumov ementaler 10 km/kg).
u pekari, jedne cijene na etiketama, druge kad ti isprinta naljepnicu (kifle 70 gr, pise 0,45 KM, iz te korpe ti izvadi te kifle i na naljepnici pise 150 gr, 0,65 KM)
uposlenik se osjeti na znoj.

sve u svemu, vjerovatno najlosiji mercator u gradu.
terra_incognita

#1705 Re: ALTA Centar

Post by terra_incognita »

beautyfool wrote:
mayab wrote:

Cijene na deklaracijama u LCW su sa PDV-om, sto je sasvim normalno a to sto neko ne zna racun procitati to je druga prica :roll:
Ako je djevojka rekla da joj se ne podudaraju cjene, nema razloga za pametovanje.
Može biti da je robno-matrijalno napravilo grešku i nisu uskladili cijenu na artiklu i cijenu u sistemu po kojoj i naplaćuju na kasma.
Ne znači da ne zna čitati račun.

Šta si se upalila ko mahnita. 5 komantara u kojima nekog omalovažavaš.
Bila je već tema da DP ili neko iz te kategorije ima jedne cijene na rafama a drugu naplate, to je ista stvar.
Bullet Tooth Tony

#1706 Re: ALTA Centar

Post by Bullet Tooth Tony »

Ako je djevojka rekla da joj se ne podudaraju cjene, nema razloga za pametovanje.
Može biti da je robno-matrijalno napravilo grešku i nisu uskladili cijenu na artiklu i cijenu u sistemu po kojoj i naplaćuju na kasma.

Bila je već tema da DP ili neko iz te kategorije ima jedne cijene na rafama a drugu naplate, to je ista stvar.
:thumbup:
StupskaBitanga

#1707 Re: ALTA Centar

Post by StupskaBitanga »

karanana wrote:mercator: mnogi artikli (sparoge, mini banane...) nemaju istaknute cijene.
sir mercator ementaler, pise velika tabla povoljno a nigdje cijene, samo se moze vidjeti na etiketi priljepljenoj na sir (oko 20 km/kg - veoma povoljno, konzumov ementaler 10 km/kg).
u pekari, jedne cijene na etiketama, druge kad ti isprinta naljepnicu (kifle 70 gr, pise 0,45 KM, iz te korpe ti izvadi te kifle i na naljepnici pise 150 gr, 0,65 KM)

a ovo kao navode Galerija okusa, najbolji oblik Mercatora u gradu
beautyfool

#1708 Re: ALTA Centar

Post by beautyfool »

terra_incognita wrote:

Cini mi se da si ti nesto pogresno protumacio, ja nikoga ne omalozavam i to uopste nije moj nacin komunikacije a ako sam slucajno ostavila takav dojam ja se izvinjavam nego vrati se na par komentara nazad i procitaj da je on/ona je rekao/la i tvrdi da cijene izrazene na etiketi ne ukljucuju PDV, dakle ne radi se o nepodudaranju cijena sto se svakom moze desiti i u bilo kojem prodajnom objektu ( greska u unesenoj sifri i artikla ili slicno) nego da cijena izrazena na deklaraciji ne ukljucuje PDV, sa pitanjem dali je to regularno poslovanje i naravno da sam komentarisala jer ne citam samo ja ovaj portal vec dosta ljudi tako da nema potrebe da se sire dezinformacije
neo7 wrote:Zar je OK i zar se smiju proizvodi na etiketama nevesti bez PDV-a a da pri tome nema obavjestenja da je BEZ pdv-a ta cijena ? Tek kada dodjes na kasu zaracunajuti pdv :S :-) :-) :-)
alica.k

#1709 Re: ALTA Centar

Post by alica.k »

sumnjam da bi nako bezze napisao da su mu cijene na deklaraciji bile bez pdva...svasta moze bit.
MAN-lion's coach

#1710 Re: ALTA Centar

Post by MAN-lion's coach »

Ja znam da na računu piše cijena bez PDV + PDV ukupno,ali na tiketi prvi put čujem da nema PDV. :shock:
alica.k

#1711 Re: ALTA Centar

Post by alica.k »

MAN-lion's coach wrote:Ja znam da na računu piše cijena bez PDV + PDV ukupno,ali na tiketi prvi put čujem da nema PDV. :shock:
i ja prvi put cujem, al mozda je bila neka greska il nes...pogotovo u onoj frci guzvi, sta ako su na brzinu te deklaracije stavljali i tak...mozda su jednostavno fulili pa zamijenili s nekim drugim artiklom.
terra_incognita

#1712 Re: ALTA Centar

Post by terra_incognita »

alica.k wrote:
MAN-lion's coach wrote:Ja znam da na računu piše cijena bez PDV + PDV ukupno,ali na tiketi prvi put čujem da nema PDV. :shock:
i ja prvi put cujem, al mozda je bila neka greska il nes...pogotovo u onoj frci guzvi, sta ako su na brzinu te deklaracije stavljali i tak...mozda su jednostavno fulili pa zamijenili s nekim drugim artiklom.
To svo vrijeme ovo talentu za čitanje računa pokušavam da objasnim iz tri puta ili više.
Sekunda je u maloprodajnoj kalkulaciji na osnovu koje se dolazi do cijene na artiklu, napraviti grešku, pogotovo kad je otvaranje i takve frke.
To ne znači da je osoba koja je uvidjela grešku glupa. Naprotiv.
alica.k

#1713 Re: ALTA Centar

Post by alica.k »

terra_incognita wrote:To ne znači da je osoba koja je uvidjela grešku glupa. Naprotiv.
i ne mora odma biti da laze i siri dezinformacije...kad postoji mogucnost da se desi ovo.
karanana

#1714 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

StupskaBitanga wrote:
karanana wrote:mercator: mnogi artikli (sparoge, mini banane...) nemaju istaknute cijene.

ma nista. onaj jedan choshak gore sa nikad prije vidjenim precijenjenim vocem i povrcem i usmrdjenim i ubudjalim francuskim sirevima od 50 km/kg, da bi novokomponovana, vjestacka elita stvorena od porodica politicara koji su se smjestili u okolne stambene objekte, pored svojih, mogla uzivati i u francuskim smradovima u okrilju svojih domova.
krusty

#1715 Re: ALTA Centar

Post by krusty »

ti si bas isfrustriran svime karanana

smeta ti cak i sir koji kosta 10 KM

bas si lik
karanana

#1716 Re: ALTA Centar

Post by karanana »

klinac 10 km, onaj smrad kosta 47 km.

nek kosta 100, samo sam htio da kazem da im onaj mercator i taj ekskluzivni dio i nisu nesto. necu za kilu sparoga da dajem 15 km, jest cu teletinu umjesto.
Cholina_Lokica

#1717 Re: ALTA Centar

Post by Cholina_Lokica »

karanana wrote:klinac 10 km, onaj smrad kosta 47 km.

nek kosta 100, samo sam htio da kazem da im onaj mercator i taj ekskluzivni dio i nisu nesto. necu za kilu sparoga da dajem 15 km, jest cu teletinu umjesto.
pa ti, jbg ima ljudi koji umjesto teletine hoce sir ili sparogu :-) i nema potrebe da pljujes po takvim ljudima... ja npr. radije cu dati 50km za sir nego 15 za teletinu
MAN-lion's coach

#1718 Re: ALTA Centar

Post by MAN-lion's coach »

Ako hoš šparoge onda imaš u tegli one bijele oko 4,5KM,a one nekakve ćineske sumnjvog porijekla oko 1,5KM...lafo kiselina i to,a mislim da su one svježe ipak skuplje koliko sam ja mogla primjetiti ali to je bilo prije mjesec-dva...
svaka roba ima svog kupca...štaš... ;-)
samo_ovaj_put

#1719 Re: ALTA Centar

Post by samo_ovaj_put »

cujem casa vode u onom restoranu sa karticom- 0,25 km

:lol: :lol:

ima bosanac i za to rjesenje,dajte samo casu praznu,napunice on nju :D
dzezva

#1720 Re: ALTA Centar

Post by dzezva »

karanana wrote:
StupskaBitanga wrote:

ma nista. onaj jedan choshak gore sa nikad prije vidjenim precijenjenim vocem i povrcem i usmrdjenim i ubudjalim francuskim sirevima od 50 km/kg, da bi novokomponovana, vjestacka elita stvorena od porodica politicara koji su se smjestili u okolne stambene objekte, pored svojih, mogla uzivati i u francuskim smradovima u okrilju svojih domova.

nije karanana isfrustriran, nego je potpuno drustveno osvijesten i realista (bas ko nekad rusi) :wink:
nece se obicni ljudi koji ovdje zive, zalijetati za francuske sireve, jer znaju (iako nisu putovali) da te stvari po obicnim francuskim marketima ne kostaju vise od 8-10 eura po kili. A ti koji kostaju 30 i vise eura se nece naci po obicnim piljarama, nego po specijaliziranim prodavnicama.
Ali sto se mene tice, neka nek ima i kod nas, barem nek ponuda lici na evropsku. 8)
koma

#1721 Re: ALTA Centar

Post by koma »

samo_ovaj_put wrote:cujem casa vode u onom restoranu sa karticom- 0,25 km

Nije bila, a cisto sumnjam da sad jeste, tj da su poceli naplacivati vodu.
black

#1722 Re: ALTA Centar

Post by black »

arhitektonski nije loshe, ali ne svidja mi se neshto plaho atmosfera, nekako je sterilna osjecam se k'o na aerodromu ili nekoj zeljeznickoj stanici, usluga nula bodova, guzva na traci ispred Kumpira, gledam onu vitrinu sa jelima sva umazana (sto se ne smije desiti), dvojica likova koji rade nesta pricaju, djevojka meditira gledajuci u prazno, jedva dozvah je da uzmem kafe, da bi mi rekla kako nema sudja, prebacim se do kumpira kad tamo ustopala kasirka nekome ne zna da naplati pilece filete :mrgreen:
dobra stvar je sto ima new yorker i waikiki, inache BBI mi je puno bolji
krusty

#1723 Re: ALTA Centar

Post by krusty »

samo_ovaj_put wrote:cujem casa vode u onom restoranu sa karticom- 0,25 km

izadji malo iz kuce, pa vidi jel to fakat istina... lako je sjedit kuci i pisat gluposti o stvarima koje nisi ni vidio
Mjesanac

#1724 Re: ALTA Centar

Post by Mjesanac »

Ojj Waikiki je zestoka kriza. Koliko je ono nekvalitetna roba to nije normalno. New Yorker je 100 puta bolji iako su cijene priblizne.
Troll_Happens

#1725 Re: ALTA Centar

Post by Troll_Happens »

pa normala je da se voda naplacuje,,,,, kod kineza vani oko 20-25 centi po cashi :) hahaha :lol:

dodushe i mi flashiranu vodu placamo ista je ko sa cesme... :shock:
Post Reply