Inace, ne idu mi u glavu konstantne reprize. Samo sto se zavrsi neki film, puste 3-4 reklame, a onda opet repriziraju taj isti film. Wtf?
Televizija OBN
Moderator: anex
- Hugo Weaving
#1701 Re: Televizija OBN
Vugdalic je budaletina na kvadrat. Sjecam se da je prilikom komentarisanja neke tekme talijanske lige (znaci, desilo se prije par godina) rekao:"Svasta se kuhalo u sesnaestercu gostiju. A kad smo vec kod kuhanja, obavezno pogledajte nasu emisiju Lonci i Poklopci."
Inace, ne idu mi u glavu konstantne reprize. Samo sto se zavrsi neki film, puste 3-4 reklame, a onda opet repriziraju taj isti film. Wtf?
-
Chuckie
#1702 Re: Televizija OBN
Meni su baš cool te reprize, uvijek stignem film pogledat. 
- jazzer
#1703 Re: Televizija OBN
Tebi bas vrijeme brzo leti uz OBNHugo Weaving wrote:Inace, ne idu mi u glavu konstantne reprize. Samo sto se zavrsi neki film, puste 3-4 reklame, a onda opet repriziraju taj isti film. Wtf?
- JosePB
#1704 Re: Televizija OBN
MOLIM VAS SKLONITE OVOG EMERIKAAAA!!!!!
- BHF_Manijak
#1705 Re: Televizija OBN
Frajer je antipatican sa nekakvim izvjestacenim, seljackim, naglaskom i vapi za samarom! Fuj kako ogavan tip, najmrze lice tv-a definitivno! Ali to samo pokazuje u kakvom sranju su bh mediji, kad je takav diletant ima medijski prostor.JosePB wrote:MOLIM VAS SKLONITE OVOG EMERIKAAAA!!!!!
Pokusavaju se furati na Novu sa ovim red carpetom a ljudima nisu ni do clanaka!
- VenomousV
#1706 Re: Televizija OBN
hocemo li spominjati njegovu dikciju?
necemo jelde, nema potrebe

necemo jelde, nema potrebe
- JosePB
#1707 Re: Televizija OBN
Frajer ima opanak umjesto usta i sad mi treba armija onih koji ce me ujedjivati da je nesto normalno i da sam papak sto mi smeta Emerik...jednostavno osjecam gadjenje i povracanje kad ga vidim i cujem a jos nismo dosli do dijela kad iznosi licno misljenje i kad nesto pametuje...mislim da mu je koeficijent oko 45% znaci boje na semaforu
a sto se tice stila oblacenja, pa mislim da bi prvo trebao da obrati paznju na svoj (pile sa sisama) izgled pa onda da uzme u usta nekog cobana sa Bjelasnice itd...Ne znam sta mi bi
inace ne komentarisem, valjda mi prekipilo
sad je malo lakse.
-
Baudelaire
#1708 Re: Televizija OBN
Meni Emerik kao Emerik ne bi smetao jer me generalno za svakog zaboli đon, međutim, kad on onako bezdušno prokomentariše svakog živog, imam i ja pravo njega prokomentarisati kao nešto najgore što se našim televizijama u njihovom vijeku postojanja desilo.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#1709 Re: Televizija OBN
a ti njima lijepo uplati donaciju, da ne moraju reklamirati nikogaRedJohn wrote:Šta je ovaj Sa-x počeo da "Reklamira" sranje sa OBN-a ( Survivor )![]()
Sad još postavljaju da ova jedna ima Depresiju...šta je ovaj sa-x postao?
Nešto kao "Svijet","Express" ili "Skandal"![]()
Postala prava Žuta Štampa !
Pa su još zabranili komentare na onakav post...hajd da još ima neki Bosanac u Survivoru,pa hajd , al nema...
Neka sa-x dobija finih para od onih ubleža iz OBN-a !Najodvratinije Televizije!
dodjes na portal, citas vijesti besplatno, jos bi odredjivao sta se smije promovirati
- iPod
#1710 Re: Televizija OBN
Tooooo! Bravo za OBN
http://teve.ba/article/8300/liga-prvaka-na-obn-u
Eto uspjeli su otkupiti prava za prijenos utakmice lige prvaka. A plus sto ih ima nekodirano na satelitu
, jer nemam drugu mogucnost da gledam ehehe.
http://teve.ba/article/8300/liga-prvaka-na-obn-u
Eto uspjeli su otkupiti prava za prijenos utakmice lige prvaka. A plus sto ih ima nekodirano na satelitu
-
arminem
#1711 Re: Televizija OBN
Toooo,jedva cekam da slusam onu dvojicu
Valjda ce oni komentirat..JOs ako budu i evropsku ligu prenosili. +++ DOlina Vukova nova sezona kad bude..Kako vidim OBN-u ce skocit gledanost.
-
leon25
#1712 Re: Televizija OBN
ovo su prava za jednu utakmicu srijedom a sta ja sa utorkom hoce li to i ko prenosit ili smo ostali bez pola lige prvaka 
- neo7
#1713 Re: Televizija OBN
Zanimljivo, nadam se da ce nam neko moci reci sta je sa utorkom 
Majku im yeben BHTR
Majku im yeben BHTR
-
Sve OK
#1714 Re: Televizija OBN
Izbacite 50% onih sapunica i ubacite koji dobar film u program. Nakon toga ćete biti top TV.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1715 Re: Televizija OBN
Dakle, OBN srijedom, a BHT/FTV utorkom?
-
StupskaBitanga
#1716 Re: Televizija OBN
ja koliko znam engleski ovo znači da su u paketu prodata prava Europa legaue i Lige prvaka
UEFA has agreed media rights deals for the 2012–15 UEFA Champions League and UEFA Europa League in selected territories in the Balkans, the European football governing body confirmed today. Macedonian Radio and Television, OBN TV and Hrvatska Radiotelevizija are the three broadcasters awarded deals for the period of the next three seasons.
- Dugi nožni nokti
#1717 Re: Televizija OBN
Problem je što je riječ o jednom terminu - srijedi. Utorak će biti "slobodan", ali tu su dobri stari streamovi i Arene.
Drugačije ne ide.
Uglavnom, naredne godine će Hadžić & Vugdalić nasmijavati naciju i srijedom i četvrtkom.
Uglavnom, naredne godine će Hadžić & Vugdalić nasmijavati naciju i srijedom i četvrtkom.
-
StupskaBitanga
#1718 Re: Televizija OBN
Hrvatski mediji javljaju da je za teritoriju HR utorkom prava osigurao Arena sport
Kakva je situacija u BiH?
Kakva je situacija u BiH?
-
leon25
#1719 Re: Televizija OBN
u hrvatskoj je prava za utakmice utorkom kupio Hrvatski telekom a emitirat ce ih arean sport HR
u srbiji i crnoj gori prava za utakmce utorkom je kupio telekom srbija a emitirat ce ih takode arena sport
mene zanima ako neko zna da li je iko kupio prava za utorak za BiH i da li znaci da ce se utakmice utorkom emitovati na areni sport posto se ista verzija arene emituje u srbiji i kod nas iako niko nije kupio prava bar kojiko se zna
ista ova prava koja je dobio OBN tj jednu utakmicu srijedom u srbiji jedobio RTS a u hrvatskoj HRT
u srbiji i crnoj gori prava za utakmce utorkom je kupio telekom srbija a emitirat ce ih takode arena sport
mene zanima ako neko zna da li je iko kupio prava za utorak za BiH i da li znaci da ce se utakmice utorkom emitovati na areni sport posto se ista verzija arene emituje u srbiji i kod nas iako niko nije kupio prava bar kojiko se zna
ista ova prava koja je dobio OBN tj jednu utakmicu srijedom u srbiji jedobio RTS a u hrvatskoj HRT
- neo7
#1720 Re: Televizija OBN
Srijeda OBN, utorak ARENE i na teritoriji BIH!Entropio wrote:Dakle, OBN srijedom, a BHT/FTV utorkom?
- iPod
#1721 Re: Televizija OBN
Nije loše, samo nek nije na BHT ili FTV, kad ih nema na satelitu, izuzev u Total TV-u, al nemoze se vani nositi hebiga... OBN ide i preko satelita nekodirano tako da je ovo dobro, a plus uz to Vugdalic kolko god losh bio nije losiji od ovih sa BHT i FTV.
-
leon25
#1722 Re: Televizija OBN
nazalost znaci da je velika vecina ostala bez pola lige prvaka

-
StupskaBitanga
#1723 Re: Televizija OBN
ovaj potez obn oko kupovine prava LP je šokrao sve
- opa22
#1724 Re: Televizija OBN
VELIKI PORAZ JAVNOG SERVISA BIH (BHRT, FTV I RTRS): OBN dobio prava za četiri naredne sezone Lige šampiona utorkom i srijedom
Veliki udarac za ugled ali i marketing interese javnih emitera u BiH, dok će takmice Barcelone, Reala, Milana, Bayerna, Chelsea, Manchester Cityija prenositi Adis Hadžić i Saša Vugdalić. U ostalim zemljama regiona prava zadržali javni emiteri
Komercijalna stanica OBN je otkupila prava za najatraktivniji svjetski sportski događaj – Ligu šampiona. To znači da od naredne jeseni utakmice ovog atraktivnog sportskog takmičenja više nećete gledati na FTV-u, RTRS-u i BHRT-u, nego na OBN-u koji postaje sve ozbiljnija tv stanica. Bit će to težak udarac za ugled javnih emitera u BiH, a imat će i veliki utjecaj na marketinško tržište u BiH koje se trenutno nalazi u golemim previranjima.
Naime, javni emiteri zajedno sa velikim marketing agencijama iz Sarajeva vode pravi rat protiv OBN-a. Ovim potezom OBN znatno popravlja svoju poziciju kod oglašivača iz regiona te će upravo gubitak tv. prava za ovaj tv događaj dodatno otežati tešku situaciju u kojoj se nalaze javni emiteri u BiH.
Informaciju o ovome mogu se pronaći na zvaničnim stranicama UEFE.
Prava za Ligu šampiona se uzimaju svake četri godine, tako da je posljednje četri godine javnost u BiH imala priliku da prati ove utakmice zahvaljujući nekadašnjim menadžementima javnih emitera koji nisu dozvoljavali da komercijalni sektor dobije ovu tržišnu utakmicu.
Informacije o tome koliko se plaćaju ova tv. prava su poslovne tajne, ali nisu nimalo jeftina. S druge strane, efekti na marketing tržištu su također veliki, te za njima vlada veliki interes.
U Hrvatskoj će u naredne tri godine utakmice Lige prvaka srijedom prenositi HRT, a u Makedoniji prava ima Makedonska radiotelevizija. U Srbiji i Crnoj Gori ta će prava, također, imati javni emiteri – RTS i RTCG.
Za poklonike najvažnije sporedne stvari na svijetu to znači da više neće slušati glasove Kemala Ahmetovića, Igora Kristića i ostalih nego Saše Vugdalića i Adisa Hadžića.
Veliki udarac za ugled ali i marketing interese javnih emitera u BiH, dok će takmice Barcelone, Reala, Milana, Bayerna, Chelsea, Manchester Cityija prenositi Adis Hadžić i Saša Vugdalić. U ostalim zemljama regiona prava zadržali javni emiteri
Komercijalna stanica OBN je otkupila prava za najatraktivniji svjetski sportski događaj – Ligu šampiona. To znači da od naredne jeseni utakmice ovog atraktivnog sportskog takmičenja više nećete gledati na FTV-u, RTRS-u i BHRT-u, nego na OBN-u koji postaje sve ozbiljnija tv stanica. Bit će to težak udarac za ugled javnih emitera u BiH, a imat će i veliki utjecaj na marketinško tržište u BiH koje se trenutno nalazi u golemim previranjima.
Naime, javni emiteri zajedno sa velikim marketing agencijama iz Sarajeva vode pravi rat protiv OBN-a. Ovim potezom OBN znatno popravlja svoju poziciju kod oglašivača iz regiona te će upravo gubitak tv. prava za ovaj tv događaj dodatno otežati tešku situaciju u kojoj se nalaze javni emiteri u BiH.
Informaciju o ovome mogu se pronaći na zvaničnim stranicama UEFE.
Prava za Ligu šampiona se uzimaju svake četri godine, tako da je posljednje četri godine javnost u BiH imala priliku da prati ove utakmice zahvaljujući nekadašnjim menadžementima javnih emitera koji nisu dozvoljavali da komercijalni sektor dobije ovu tržišnu utakmicu.
Informacije o tome koliko se plaćaju ova tv. prava su poslovne tajne, ali nisu nimalo jeftina. S druge strane, efekti na marketing tržištu su također veliki, te za njima vlada veliki interes.
U Hrvatskoj će u naredne tri godine utakmice Lige prvaka srijedom prenositi HRT, a u Makedoniji prava ima Makedonska radiotelevizija. U Srbiji i Crnoj Gori ta će prava, također, imati javni emiteri – RTS i RTCG.
Za poklonike najvažnije sporedne stvari na svijetu to znači da više neće slušati glasove Kemala Ahmetovića, Igora Kristića i ostalih nego Saše Vugdalića i Adisa Hadžića.
-
StupskaBitanga
#1725 Re: Televizija OBN
a glupih novinara u mp3U ostalim zemljama regiona prava zadržali javni emiteri
Naslov bi trebao ići komercijalne televizije(Kanal 5 MK i NovaTV-HR) izgubile a javi servisi dobili utrku