Arsenal F.C.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mobile_Disco

#1701 Re: Arsenal F.C.

Post by Mobile_Disco »

burek_in_space wrote:Fabregasa prodati, nek ide u rodnu grudu, jebala ga ona.
Bendtnera poslati u tri pm i vidjeti mozhe li se kako tuzhiti za uzalud bachen novac za njega.
Wilshere-u dati kapitensku traku odmah.
Arsene - konju tvrdoglavi! :x
:thumbup:

Jos da dodam i Asrhavina, Rosickog, i jos nekog, trenutno se ne mogu sjetiti na sabahu :D
vryzas

#1702 Re: Arsenal F.C.

Post by vryzas »

Realno je prosla bolja ekipa! Sudjenje je bilo "domacinsko"! Barca je imala preko 700 uspjesnih pasova (84%), a o posjedu lopte je vec sve receno.
Arsenal u prvom poluvremenu u totalnoj defanzivi uz visok nivo koncentracije. Dali su 1 gol iz 0 sansi :D . Barca par solidnih prilika i totalna nadmoc.
Drugo poluvrijeme necu komentarisati jer je sudija "odradio" svoje! Tuzno je sto se na ovakvim utakmicama daju crveni kartoni za onakve gluposti :( :(
Barcelona takticki i tehnicki prejaka, individulano i kolektivno prezentuju "totalni" fudbal! Nacin na koji drze loptu u posjedu, kao i nacin na koji loptu "otimaju" nakon sto izgube posjed, je impresivan.
Arsenal...tuzno je bilo gledati kapitena koji u ovakvoj utakmici nema "srca", inata, zelje, volje... :(
Jos tuznije je sto su u ovoj utakmici pod njegov uticaj pala jos dva-tri igraca... :( i vise nego dovoljno da masina poput Barce zavrsi posao :(
1. Fabregasa prodati! Uzeti dovoljno novca za kupovinu 2 kvalitetna (mlada) igraca na istoj poziciji (Barca je kupila Afelaya za 3 miliona eura :-) jer mu je na ljeto zavrsavao ugovor sa PSV-om)
2. Od Wengera traziti trofej u narednoj sezoni po cjenu otkaza
3. Prodati danskog kloca i kupiti jos jednog kvalitetnog spica
4. Kupiti jos 1-2 defanzivna igraca i zatvoriti "pricu" sto se tice igrackog kadra

P.S.

D. Alves je pravi "stakor" :D
Šibicar

#1703 Re: Arsenal F.C.

Post by Šibicar »

burek_in_space wrote:Fabregasa prodati, nek ide u rodnu grudu, jebala ga ona.
Bendtnera poslati u tri pm i vidjeti mozhe li se kako tuzhiti za uzalud bachen novac za njega.
Wilshere-u dati kapitensku traku odmah.
Arsene - konju tvrdoglavi! :x
:lol: :thumbup:
cunga lunga

#1704 Re: Arsenal F.C.

Post by cunga lunga »

MrSejo38 wrote:http://www.youtube.com/watch?v=p1UihUqHKbU

Historija se ponavlja,jos ce cigani uzeti i LP kao i tada :x

Ja samo ne znam zasto su ovoliko sudije naklonjene Barceloni ne vidim neki velik razlog :S A da bi to bilo jos cudnije pogledajte samo taj klip pa onda skontajte da Chelsea nije neki levatski klub pa da im se ne dosudi nista od tih navedenih situacija pfff
Cist gol ponisten Barci u Lonodnu, sinoc nedosudjen penal na Messiju, 19 suteva na gol Barce, 10 u okvir gola, 0 suteva Arsenala i 0 suteva u okvir gola, logicno., Barca bez ijednog stopera igrala utakmicu i ovi nisu opucali na gol...
E jebo vas vase vidjenje fudbala ako ovo nije zasluzen prolaz Barcelone...
I da dodam, prosle godine barci ponisten cist gol za 2:0 protiv Intera i prolaz u finale..
toliko o teorijama zavjere...

Uostalom, ne mogu ovi Birminghama uzeti u finalu kupa za prvi trofej nakon 6 godina i igraju kuci sa Sunderlandom za titulu fakticki i odigraju 0:0..

Volim Arsenal ali nemaju kvalitet ili pobjednicki mentalitet, svejedno...
Ne mozes se osloniti na Bendtnera i Chamaka dok dugi kupuju Villu, Dzeku, Ibrahimovica...
vryzas

#1705 Re: Arsenal F.C.

Post by vryzas »

cunga lunga wrote:
MrSejo38 wrote:http://www.youtube.com/watch?v=p1UihUqHKbU

Historija se ponavlja,jos ce cigani uzeti i LP kao i tada :x

Ja samo ne znam zasto su ovoliko sudije naklonjene Barceloni ne vidim neki velik razlog :S A da bi to bilo jos cudnije pogledajte samo taj klip pa onda skontajte da Chelsea nije neki levatski klub pa da im se ne dosudi nista od tih navedenih situacija pfff
Cist gol ponisten Barci u Lonodnu, sinoc nedosudjen penal na Messiju, 19 suteva na gol Barce, 10 u okvir gola, 0 suteva Arsenala i 0 suteva u okvir gola, logicno., Barca bez ijednog stopera igrala utakmicu i ovi nisu opucali na gol...
E jebo vas vase vidjenje fudbala ako ovo nije zasluzen prolaz Barcelone...
I da dodam, prosle godine barci ponisten cist gol za 2:0 protiv Intera i prolaz u finale..
toliko o teorijama zavjere...

Uostalom, ne mogu ovi Birminghama uzeti u finalu kupa za prvi trofej nakon 6 godina i igraju kuci sa Sunderlandom za titulu fakticki i odigraju 0:0..

Volim Arsenal ali nemaju kvalitet ili pobjednicki mentalitet, svejedno...
Ne mozes se osloniti na Bendtnera i Chamaka dok dugi kupuju Villu, Dzeku, Ibrahimovica...

Smjesno je pominjati danskog kloca i Chamaka u istom kontekstu :-)
sumirprimus

#1706 Re: Arsenal F.C.

Post by sumirprimus »

koji lafinas wnger rece igrace otvoreno a doso zatvoren ko na strelistu...
nuki_cika

#1707 Re: Arsenal F.C.

Post by nuki_cika »

Bicu realan
Izbacila nas je bolja ekipa i to se mora priznati i cestitati im.
Pročitao sam mnoge stranice od sinoć vezano za utakmicu i oko neceg se ne mogu složiti sa navijacima barsalone,a to je da svi kažu da nema veze što je van persi izbacen zbog crvenog,zato što se ništa znacajnije ne bi promijenilo i to je baš "ono"idiotska izjava.Kako se ne bi promijenilo.Van persi možda jeste kao i vecina igraca sinoć igrala loše,ali budite sigurni da u onoj situciji u 87 minuti utakmice kad vilšir prosljeđuje loptu do bentnera i od ovog se(nravano)lopta odbija ko od panja i upropasti 100 postotnu šansu.Da li ste sigurni da bi se to desilo van persija?E pa ja sam siguran da ne bi,i da bi valdez nakon onog izlijetanja samo posmatrao kako se lopta kotrlja u mrežu.U tome je razlika.Nije bitno ko je koga nadigrao,važno je bilo proći u 1/4.Kad budu arsenal i barsalona igrali egzibicijski mec idite i gledajte ih.Liga je prvaka je veliko takmicenje i dosta toga zavisi od taktike.Ta taktika arsenala se sinoć odrrazila na isključenju van persija.
Barsalona do te minute nije stvorila ni jednu skoro stopostotnu priliku,pa vi i dalje tvrdite kako van persijevo isključenje nema veze sa utakmicom.
ITEKAKO IMA!!!
sumirprimus

#1708 Re: Arsenal F.C.

Post by sumirprimus »

tipicno razmisljanje jednog arsenalovog simpatizera..
ŠBB KBB
mislim da je tu mantru uveo le prof himself :D

p.s pusti kraju sta bi bilo kad bi bilo,nije i to vec godinama...
Jameka

#1709 Re: Arsenal F.C.

Post by Jameka »

I eto, ovo sve jer Arsene nije uspio u onako laganoj grupi zavrsit prvi.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#1710 Re: Arsenal F.C.

Post by crysis »

nuki_cika wrote:Bicu realan
Izbacila nas je bolja ekipa i to se mora priznati i cestitati im.
Pročitao sam mnoge stranice od sinoć vezano za utakmicu i oko neceg se ne mogu složiti sa navijacima barsalone,a to je da svi kažu da nema veze što je van persi izbacen zbog crvenog,zato što se ništa znacajnije ne bi promijenilo i to je baš "ono"idiotska izjava.Kako se ne bi promijenilo.Van persi možda jeste kao i vecina igraca sinoć igrala loše,ali budite sigurni da u onoj situciji u 87 minuti utakmice kad vilšir prosljeđuje loptu do bentnera i od ovog se(nravano)lopta odbija ko od panja i upropasti 100 postotnu šansu.Da li ste sigurni da bi se to desilo van persija?E pa ja sam siguran da ne bi,i da bi valdez nakon onog izlijetanja samo posmatrao kako se lopta kotrlja u mrežu.U tome je razlika.Nije bitno ko je koga nadigrao,važno je bilo proći u 1/4.Kad budu arsenal i barsalona igrali egzibicijski mec idite i gledajte ih.Liga je prvaka je veliko takmicenje i dosta toga zavisi od taktike.Ta taktika arsenala se sinoć odrrazila na isključenju van persija.
Barsalona do te minute nije stvorila ni jednu skoro stopostotnu priliku,pa vi i dalje tvrdite kako van persijevo isključenje nema veze sa utakmicom.
ITEKAKO IMA!!!
sta bi bilo da je sviran penal na mesiju i da je barcelona povela vec u prvom poluvremenu 2:0 . arsenal bi se u drugom poluvremenu morao otvoriti ako bi htio nesto vise i tu bi im bio kraj, nebi prosli ispod petaka , jer poznato je ko sa barcelonom zaigra otvoreno taj je donji . mozda bi tako bilo da persi nije dobio crveni .
sinkaspud

#1711 Re: Arsenal F.C.

Post by sinkaspud »

A to Arsenal nije igrao otvoreno? :lol:

Eno sada nove informacije za Vermalena sad nije vise za 3 sedmice sad je kraj sezone pa ovi nisu normalni majke mi iz medicinskog osoblja Arsenalo, sta rade tim igracima i kako ih lijece?
ultima_palabra

#1712 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

sinkaspud wrote:A to Arsenal nije igrao otvoreno? :lol:

Eno sada nove informacije za Vermalena sad nije vise za 3 sedmice sad je kraj sezone pa ovi nisu normalni majke mi iz medicinskog osoblja Arsenalo, sta rade tim igracima i kako ih lijece?
Jbg, vidiš da nešto s frajerom nije u redu... kad se tek povrijedio govorili su 2-3 sedmice, a to je bilo u augustu. Bolje bi im bilo da ne iznose nikakva predviđanja, jer je čovjeku izgleda karijera u pitanju.
sinkaspud

#1713 Re: Arsenal F.C.

Post by sinkaspud »

Nije ovo jedini igrac i sve na isti fazon Van Persie i Rosicky su identicne stvari prolazili sve eto sace 2-3 sedmice i tako par puta i onda samo odjednom zavrsena sezona, da ne pricam o ovim sitnim ozlijedama eno ponovo su izgubili Fabregasa pa bolje da nisu nikako ni igrali sa njim bio je ocajan a bar bi bio sad zdrav za nastavak sezone. Takodjer ovi doktori su toliko grijesili na ovim sitnim ozlijedama recimo kaze nece ga biti jednu sedmicu i onda to ode na 3-4 ne moze me niko ubjediti da je to normalno gledam ostale klubove svi se vracaju kad daju prognoze samo kod njih ne.
sumirprimus

#1714 Re: Arsenal F.C.

Post by sumirprimus »

to isto ko s bilderima i stereoidima..trenutno da rezultate,a kasnije pomor...
mozda i njih necim kljukaju,a sto je nedokazivo trenutnim dop.testovima...
a ligamenti i misici pucaju po savovima ne mogu izdrzat...ko zna...
mozda je i do intenziteta treninga,nacina,zagrijavanja,istezanja,opterecenja,ludaka od kondicionog trenera,fizioterapeuta,a mozda i wenger trazi mnogo vise nego sto to njegovi puleni objektivno mogu....
nisam nikad upratio koliko ih cesto miksa s klupe igrace i prvu postavu?
a mozda cistA slucajnost da bas njih zadese slicne povrede....
kako god kod arsenala precest slucaj...
nuki_cika

#1715 Re: Arsenal F.C.

Post by nuki_cika »

Očekujem sutra jednu rutinsku pobjedu protiv man.uniteda :D
Bordolini

#1716 Re: Arsenal F.C.

Post by Bordolini »

ja ocekujem poraz od 2 razlike, raspad sistema je poceo, zaustavljanja nema.
romanovero

#1717 Re: Arsenal F.C.

Post by romanovero »

Bordolini wrote:ja ocekujem poraz od 2 razlike, raspad sistema je poceo, zaustavljanja nema.
trenutno 2-0
United s pola snage
Baltazar_khan

#1718 Re: Arsenal F.C.

Post by Baltazar_khan »

jel i sad sudija kriv?
bingov buraz

#1719 Re: Arsenal F.C.

Post by bingov buraz »

E moj profesore :(

Izgleda da je i za Djuru sezona zavrsena...Koscielny i Squillaci do kraja sezone,divota :roll:
Bordolini

#1720 Re: Arsenal F.C.

Post by Bordolini »

what else is new?
:-) :x :run:
Jack Be Nimble

#1721 Re: Arsenal F.C.

Post by Jack Be Nimble »

O kojim trofejima je Arsene pricao kada je rekao da Arsenal ima sansu da uzme 4 trofeja. Ima Emiretes Cup a koja su ostala tri?
ultima_palabra

#1722 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

Postao/la ultima_palabra dana 06/03/2011 01:08

Na Nou Campu će dobiti po ušima, na OT isto tako, onda slijedi još par kikseva u PL i to bi bilo to.
burek_in_space

#1723 Re: Arsenal F.C.

Post by burek_in_space »

:dance:

Josh samo 22 dana do novog finansijskog izvjeshtaja za prvi kvartal ove godine* 8-)

*samo karikiram, da ne bi neko pomislio da sam ozbiljan :oops:
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#1724 Re: Arsenal F.C.

Post by crysis »

Baltazar_khan wrote:jel i sad sudija kriv?

Wenger: Ovaj poraz je odraz razočaranja iz Barcelone

Menadžer Arsenala Arsene Wenger priznao je nakon poraza njegove momčadi na Old Traffordu od Manchester Uniteda (2-0) u četvertfinalu FA Cupa kako njegovom sastavu trenutno nedostaje samopouzdanja...

- Moramo nekako prebroditi ovo razdoblje. Mislim da je razočaranje zbog poraza u Barceloni, u utorak u Ligi prvaka, odigralo ulogu i u ovoj utakmici. Moji su igrači imali taj dvoboj s Barcelonom u podsvijesti – veli Wenger.

Podsjećamo, Arsenal je prije dva tjedna izgubio finale FA Cupa od Birminghama 2-1, a u utorak je u Barceloni izgubio od katalonskog giganta s 3-1 uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka, te se oprostio od tog natjecanja, jer je u Londonu pobijedio s 2-1. Sada se Wengerova družina oprostila i od trećeg kup-natjecanja, te joj je ostalo samo prvenstvo Engleske.

- Na Old Traffordu se vidjelo da s nama nešto nije u redu. Ne po pitanju truda, već po pitanju samopouzdanja. No, u sljedeća dva tjedna moramo riješiti pitanja koja nas trenutno muče i pronaći našu snagu. Vjerujem da to možemo učiniti. Ovo je jako dobar ispit naših mogućnosti. Treba nam brza reakcija. Nemam zamjerki na zalaganje mojih igrača. No, trenutno nam ne polaze stvari od ruke. Igrači trebaju pobodriti jedan drugog i trebamo iz ove situacije izaći još jači – veli Wenger.

Apostrofirao je i odličnu večer Unitedovog nizozemskog vratara Edwina van der Sara, te jedan grub start Paula Scholesa.

- Svakoga tjedna je protiv nas neki vratar igrač utakmice. Ovo je bila čudna utakmica. Mi smo igrali dobro i kontrolirali utakmicu, a Manchester United je zabio iz prve šanse na utakmici. Utakmica se odvijala prema njihovim željama, bili su moćni u kontranapadima i efikasni ispred gola. Igralište je bilo dobro, sudac je bio dobar, jedino je Scholes bio loš – zaključio je Wenger.
Mobile_Disco

#1725 Re: Arsenal F.C.

Post by Mobile_Disco »

Sto ovaj wenger zna pricat bajke, pa idu majmune vise u 3000 persuna
Post Reply