Bundesliga

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
fatality

#1701 Re: Bundesliga

Post by fatality »

simonese wrote:a sta mislite gdje ce Goetze zavsiti?
narednih godinu-dvije, nece nigdje zavrsiti, nego ce ostati tu gdje jest
gomilego

#1702 Re: Bundesliga

Post by gomilego »

ReD aka Socijalista wrote:
fatality wrote:http://www.bild.de/sport/fussball/marco ... .bild.html

dodje cica na kolica :-D
jedva cekam tandem reus-götze :)
5 godisnji ugovor bravo za Borussiju, koji ce to biti trindem :D

Reus-Kagawa-Götze :thumbup:
jaooooooooooooooooooooooooooooo padam u delirium :-)
sto bi sad volio vidjet facu henessa... :D

nego zipa ekipe na ljeto 8-)

--------Lewandowski---Barrios
-
Götze--------- Kagawa---------- Reus
-
---------------- Bender
Schmelzer-------------------- Pisczek
--------Hummels-----Subotic
simonese

#1703 Re: Bundesliga

Post by simonese »

Barriosa sigurno necemo gledati na ljeto u BL
Gandalf

#1704 Re: Bundesliga

Post by Gandalf »

prodaju barriosa i dovedu podolskog - ne bih se ljutio na takav razvoj situacije
simonese

#1705 Re: Bundesliga

Post by simonese »

Gandalf wrote:prodaju barriosa i dovedu podolskog - ne bih se ljutio na takav razvoj situacije

kako bi Podolski lego BVB-u :thumbup:
Ajatolah_

#1706 Re: Bundesliga

Post by Ajatolah_ »

Je l' Reus dolazi odmah sad ili na ljeto?
art vandeley

#1707 Re: Bundesliga

Post by art vandeley »

Procitah na ljeto .
gomilego

#1708 Re: Bundesliga

Post by gomilego »

Gandalf wrote:prodaju barriosa i dovedu podolskog - ne bih se ljutio na takav razvoj situacije
ma nema od toga nista... prva ekipa ostaje na okupu, a barios ce na proljece ponovo zauzet svoje mjesto 8-)
mada bi nam poldijeva ljevica itekako bila od koristi :-D
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1709 Re: Bundesliga

Post by odesveuhonduras »

ne znam švabski, jel to potpisao ili je samo rumour ?
MeanMachine

#1710 Re: Bundesliga

Post by MeanMachine »

Svaka čast za Dortmund, mislim da je ovaj transfer odličan potez BVB-a. Dovode mladog njemačkog reprezentativca koji je ove sezone pokazao da je prevazišao nivo Gladbacha (što naravno ne umanjuje vrijednost njihove odlične igre u posljednje vrijeme, ali BVB je ipak jedan sasvim novi i viši nivo u svijetu fudbala u poređenju sa Gladbachom). Ne mogu reći da mi nije žao što jedan ovako perspektivan i dobar igrač nije došao u Bayern, ali ipak i BVB je dobra adresa za njega i drago mi je da je ostao u Bundesligi jer su se u zadnje vrijeme počeli javljati i klubovi iz drugih liga koji bi ga željeli dovesti. Dortmundu svakako trebaju ovakvi igrači ako želi da ozbiljnije nastupi u Ligi Prvaka naredne sezone (mislim da neće imati problema sa kvalifikacijom za ovo takmičenje), jer krajnje je vrijeme da se makar još jedan klub pored Bayerna aktivno uključi u uspješno predstavljanje Bundeslige u Ligi Prvaka, a mislim da je BVB na dobrom putu da to uspije jer je Reus zaista odlično pojačanje za njih.
BHF_Manijak

#1711 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

BHF_Manijak wrote:Sto se Reusa tice, moja zelja bi bila da ne ode u Bayern, mislim da mu je to jos uvijek rpevelik korak jer ipak iz Gladbacha odmah u Bayern, tesko, nema internacionalnog iskustva, ogromna konkurencija, tako da ne bi bilo pametno, kada i gdje igrati pored Robbena, Mullera i Riberya??? Za nekih 2-3 godine kad Ribery vec imadne 29-30, Robben bude blizu 30-tim, eh onda ok, ali sad je prerano, sto je reko i Schweinsteiger, po meni je bolja varijanta Goetze! A jedino sto mi daje nadu da bi recimo Reus mogo zavrsit u Dortmumd, koji je po meni idealan klub za njega, jeste sto su iz Dortmunda najavi neko extra pojacanje visokog kalibra, pa se nadam da je to upravo Reus, uz prodatog npr Barriosa za nekih 8-9 miliona, dodati jos 10 i dovesti Reusa, extra bi odgovaro njihovom stilu igre!
BHF_Manijak wrote:Kao sto sam i rekao prije neki dan, Reus se sastao sa celnicima Dortmunda, prema "Der Westen", Reus vise naginje ka Dortmundu nego ka Bayernu... :thumbup: :thumbup: :)

Ako se ovaj transfer i obistini, onda ce ovaj put Dortmunda biti odlican ka konstatnosti u vrhu, zadrzati kostur, dovesti velikog talenta, ma odlicno! A i Schalke grabi tim koracima, imaju spoj mladosti i iskustva, imaju odlican mladi potencijal, bice od njih nesto,s amo mi je malo nidje veze sto se zavlace oko Farfana, nek mu ponude bolje uslove i nek covjek produzi ugovor, uz Raula, Huntelaara i Hoewedesa najjaci im je igrac!
Kao sto i najavih... :mrgreen: :thumbup:

Usput, Gladbach se polako osipa, pored Reusa napustit ce ih i Neustaedter i najvjerovatnije zavrsiti u Leverkusenu! Solidan mladi igrac...Jedino im jos kao potencijal ostaju golman ter Stegen i Herrmann, tako da je sad bolje da Gladbach ne izbori Evropu, da im se ne desi sto i Mainzu! :mrgreen: :roll:
ReD aka Socijalista

#1712 Re: Bundesliga

Post by ReD aka Socijalista »

Direktor Borussije: Gotzea ćemo prodati za milijardu eura
:D
fosil

#1713 Re: Bundesliga

Post by fosil »

Jasno je bilo da Gladbach nije mogao zadrzati Reusa, ali da im sad i Neustädter odlazi to mi nije jasno. Pa ako ce uzeti 17,5 miliona za Reusa, povecaj plate ostalima. Kakvi kreteni. Eberl je samo takav potrcko, koji slusa Königsa skrticu. Sa ovim trenerom imaju sansu da se srede i zacementiraju u sredini, ali sa ovom upravom tesko.
Nogatrans

#1714 Re: Bundesliga

Post by Nogatrans »

Bayern veliku gresku napravio za ovog igraca,oni misli da ce svako letiti u ruke Bayernu. Moooj Heneeess... :x

Dortmund pravi potez uradio,al mislim da i Bayern ne sjedi krstenih ruku.. :D
Baudelaire

#1715 Re: Bundesliga

Post by Baudelaire »

Svi nekakve sastave Dortmunda nabrajate, a svi zaboravili zvijer Grosskreutza. Ne ide to tako ljudovi :D
ReD aka Socijalista

#1716 Re: Bundesliga

Post by ReD aka Socijalista »

Baudelaire wrote:Svi nekakve sastave Dortmunda nabrajate, a svi zaboravili zvijer Grosskreutza. Ne ide to tako ljudovi :D
Ako predju na taktiku 4-3-3

.................Weidenfeller....................
Pisczek.....Subotic....Hummels......Schmelzer
.....................Bender.........................
...........Kagawa.........Großkreuz............
...Götze..............................Reus.......
...................Lewandowski....................

:thumbup:
Gandalf

#1717 Re: Bundesliga

Post by Gandalf »

ReD aka Socijalista wrote:
Baudelaire wrote:Svi nekakve sastave Dortmunda nabrajate, a svi zaboravili zvijer Grosskreutza. Ne ide to tako ljudovi :D
Ako predju na taktiku 4-3-3

.................Weidenfeller....................
Pisczek.....Subotic....Hummels......Schmelzer
.....................Bender.........................
...........Kagawa.........Großkreuz............
...Götze..............................Reus.......
...................Lewandowski....................

Ne vjerujem da će baš tako igrati - ta ekipa je previše ofanzivna čak i za Klopovo viđenje kombinatorike
perajic

#1718 Re: Bundesliga

Post by perajic »

Reus je odlican igrac, ali ipak je bolje sto je otisao u BVB, a ne u moj Bayern.
Tamo ce imati sigurno mjesto i moci ce se dalje razvijati, a onda cemo ga dovesti za 2-3 godine ;)

Nam ionako puno vise skripi u odbrani. Tu nam treba jos jedna zvijer pored boatenga i lahma, pa nek se onda slepa i Badstuber uz njih.
k3ngur

#1719 Re: Bundesliga

Post by k3ngur »

Ovo pocinje izgledati kao one 70te kad su Bayern i Gladbach rasturali, samo sto sad imamo umjesto Gladbacha BvB...
Basler

#1720 Re: Bundesliga

Post by Basler »

perajic wrote:Reus je odlican igrac, ali ipak je bolje sto je otisao u BVB, a ne u moj Bayern.
Tamo ce imati sigurno mjesto i moci ce se dalje razvijati, a onda cemo ga dovesti za 2-3 godine ;)

Nam ionako puno vise skripi u odbrani. Tu nam treba jos jedna zvijer pored boatenga i lahma, pa nek se onda slepa i Badstuber uz njih.

Upravo tako. Sada ce se pokazati moze li se Breno vratiti (posljednja sansa), onda na ljeto pojacati odbranu (to su i u upravi rekli). Reus se vratio kuci, ogroman plus za Bundesligu sto je jedan takav igrac ostao vjeran.
U Bayernu se ne bi bas naigrao (osim ako bi Robben nastavio sa povredama), toga su bili svjesni celnici Bayerna, pritom mislim da zele produziti ugovor sa Arjenom.
Ako uzmemo u obzir da ce Götze ostati u BvB-u jos godinu i po (cvrsta pretpostavka) onda narednu zimu ocekujem napad Bayerna na ovaj njemacki dragulj.
BHF_Manijak

#1721 Re: Bundesliga

Post by BHF_Manijak »

Ipak Neustaedter ide u Schalke a ne u Leverkusen kako sam jucer bio rekao! :)
Korisničkoime

#1722 Re: Bundesliga

Post by Korisničkoime »

Ako BVB ne proda Bariossa za lijepu svotu (čitao sam Malaga se spominje) i rezultati u LP ne dođu slijedeće godine tj. konkretno da prođu grupnu fazu ili ne daj Bože da uopšte ne uđu u LP ove godine eto njima opet stari problema ode tad Gotze za sitne pare jer BVB je tek nedavno ponovo stao na svoje noge. Naravno ne želim im to jer što budu jači to je za BL bolje isto se tako nadam da će Reus nastaviti i u Dortmundu sa dobrim igrama a ne da mu se desi nešto kao Podolskom u Bayernu. Čudo je meni za Bayern mislio sam da ga oni neće konkurenciji prepustiti.
Kako sam ja čitao Podolskog ne zanima BVB ali šuška se o Arsenalu.
missko

#1723 Re: Bundesliga

Post by missko »

Korisničkoime wrote:Ako BVB ne proda Bariossa za lijepu svotu (čitao sam Malaga se spominje) i rezultati u LP ne dođu slijedeće godine tj. konkretno da prođu grupnu fazu ili ne daj Bože da uopšte ne uđu u LP ove godine eto njima opet stari problema ode tad Gotze za sitne pare jer BVB je tek nedavno ponovo stao na svoje noge. Naravno ne želim im to jer što budu jači to je za BL bolje isto se tako nadam da će Reus nastaviti i u Dortmundu sa dobrim igrama a ne da mu se desi nešto kao Podolskom u Bayernu. Čudo je meni za Bayern mislio sam da ga oni neće konkurenciji prepustiti.
Glavna karila BvB je Klop i niko drugi, i ovakvom leprsavom igrom BvB nema sanse da ne ode u LP pve godine a prolaskom grupne faze LP nisu optereceni nimalo. Bitno je da igraju to najjace takmicenje redovno jer onda lakse mogu primamiti odredjene igrace u svoj klub i nece svi onda hrlit u Bayern. Danas mediji komentarisu Bayerna kao loseg gubitnika u vezi sa Reusom, nesto se Badsturber qrci kao Reus se bojao konkurencije u Bayernu a i Jup nesto tako komentarise.
Korisničkoime

#1724 Re: Bundesliga

Post by Korisničkoime »

missko wrote:
Korisničkoime wrote:Ako BVB ne proda Bariossa za lijepu svotu (čitao sam Malaga se spominje) i rezultati u LP ne dođu slijedeće godine tj. konkretno da prođu grupnu fazu ili ne daj Bože da uopšte ne uđu u LP ove godine eto njima opet stari problema ode tad Gotze za sitne pare jer BVB je tek nedavno ponovo stao na svoje noge. Naravno ne želim im to jer što budu jači to je za BL bolje isto se tako nadam da će Reus nastaviti i u Dortmundu sa dobrim igrama a ne da mu se desi nešto kao Podolskom u Bayernu. Čudo je meni za Bayern mislio sam da ga oni neće konkurenciji prepustiti.
Glavna karila BvB je Klop i niko drugi, i ovakvom leprsavom igrom BvB nema sanse da ne ode u LP pve godine a prolaskom grupne faze LP nisu optereceni nimalo. Bitno je da igraju to najjace takmicenje redovno jer onda lakse mogu primamiti odredjene igrace u svoj klub i nece svi onda hrlit u Bayern. Danas mediji komentarisu Bayerna kao loseg gubitnika u vezi sa Reusom, nesto se Badsturber qrci kao Reus se bojao konkurencije u Bayernu a i Jup nesto tako komentarise.
Ako ne prodaju Bariosa biće drug. Slično se već dogodilo BVB dovođenje skupih igrača i onda sportski uspjeh kao imperativ baš u tom smislu igramo dobro, imamo dobre igrače i dobrog trenera nema šanse da ne odemo u LP a i tamo ćemo proći grupu garant međutim 2 slabije godine i ljudi se našli pred bankrotom. Doduše skrhali su tada i gomilu para u stadion. Meni samo daje da opet ne ponove iste greške jer bi to oslabilo BL kao što je i tada bio slučaj. Trebaju prodati Bariosa a čuo sam izjavu predsjednika BVB kako kaže najradije bi da ga zadrži. Što se tiče Bayerna čiji nisam ljubitelj koga on hoće iz BL i ako je samo do igrača njega će najčešće (99%) i dobiti tu mu ni BVB ni bilo tko drugi iz BL nije i još dugo neće biti konkurencija. Opet mislim da se Bayern nije potrudio koliko može da dovede Reusa niti su mu mogli sada pružiti ono što mu je najpotrebnije izglednu priliku da bude u prvih 11. Ovo je i od Reusa pametno jer sad mu treba da igra.
simonese

#1725 Re: Bundesliga

Post by simonese »

Post Reply