Vedad Ibisevic

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Nebitan32

#1701 Re: Vedad Ibisevic

Post by Nebitan32 »

Ako se ne varam, dva slobodna, iz kojih je Dzeko dao golove se prouzrokovao Ibisevic.
MOSALJOZE

#1702 Re: Vedad Ibisevic

Post by MOSALJOZE »

Nebitan32 wrote:Ako se ne varam, dva slobodna, iz kojih je Dzeko dao golove se prouzrokovao Ibisevic.
Jeste prvi na sredini drugi sa strane
Infaze Studio

#1703 Re: Vedad Ibisevic

Post by Infaze Studio »

POgledavsi skoro ponovo cijelu utakmicu, uvjerio sam se da je Vedo bio najbolji igrac u 2. poluvremenu. Koliko je covjek pretrcao, to nije normalno. Super primao loptu i iznudio 3-4 slobodna udarca, od kojih i onaj za 3 gol.
Nevjerovatna igra.Vidi se da je covjek tacno slusao sta mu je pape rek'o. Kapa dole Vedo majstore!!
ultima_palabra

#1704 Re: Vedad Ibisevic

Post by ultima_palabra »

Mislim da je pretrčao najviše na terenu :thumbup: Djelovao povučenije i zatvarao sve rupe koje su ostavljali veznjaci... još to ovjerio sa golom u svom stilu :D
ganjeta

#1705 Re: Vedad Ibisevic

Post by ganjeta »

Onakav gol mogu dati samo dva igrača.

Jedan je u penziji veliki Pipo i jedini legitimni nasljednik plavoki bombarder.
:thumbup:
udrch

#1706 Re: Vedad Ibisevic

Post by udrch »

MOSALJOZE wrote:
udrch wrote:Vedo je večeras pokazao zašto ga mnogi vole više i od Dijamanta..bori se do posljednje kapi..
Reci da se šališ :? :shock:
naravno da se ne šalim..
ako si pratio malo medije prije utakmice u kojima pitaju navijače za rezultat..
naravno većina je predviđala pobjedu..
kod 90% njih je strijelac bio Ibišević, Džeko mislim da nije bio strijelac ni kod 50% navijača..
na stadionu ga jednostavno raja najviše voli, jer se bolje može pratiti kretanje, pa cijene njegov trud..
to su činjenice..
ja nisam upoređivao njihove igre..
naravno Džeko je sad odigrao fenomenalno, pa to raju ponese, pa bi rezultat bio tu negdje..ali čim se malo opusti odmah raja navali protiv njega..vidio si prije utakmice šta se sve pisalo u vezi navijanja za Srbiju..
Ibišević valjda ima manje tih stvari iza kulisa i raja ga više voli..
noiserr

#1707 Re: Vedad Ibisevic

Post by noiserr »

udrch wrote:
MOSALJOZE wrote:
udrch wrote:Vedo je večeras pokazao zašto ga mnogi vole više i od Dijamanta..bori se do posljednje kapi..
Reci da se šališ :? :shock:
naravno da se ne šalim..
ako si pratio malo medije prije utakmice u kojima pitaju navijače za rezultat..
naravno većina je predviđala pobjedu..
kod 90% njih je strijelac bio Ibišević, Džeko mislim da nije bio strijelac ni kod 50% navijača..
na stadionu ga jednostavno raja najviše voli, jer se bolje može pratiti kretanje, pa cijene njegov trud..
to su činjenice..
ja nisam upoređivao njihove igre..
naravno Džeko je sad odigrao fenomenalno, pa to raju ponese, pa bi rezultat bio tu negdje..ali čim se malo opusti odmah raja navali protiv njega..vidio si prije utakmice šta se sve pisalo u vezi navijanja za Srbiju..
Ibišević valjda ima manje tih stvari iza kulisa i raja ga više voli..
O Dzeki se uvijek prica pa to moze polarizirati ljude, cisto zbog njegove popularnosti. Meni je Vedo strasno drag, mozda cak i jedan od najdrazih nasih igraca, ali jedan je Dijamant.
Pismonosa

#1708 Re: Vedad Ibisevic

Post by Pismonosa »

...
Last edited by Pismonosa on 26/01/2021 10:51, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#1709 Re: Vedad Ibisevic

Post by ultima_palabra »

Pismonosa wrote:I još nešto, Vedo je kondiciono i trkački jedna od najjačih karika kod nas, možda i najjača. A uz to je srčan i pošten momak. Mislim da su nam i on i Edin podjednako korisni, svaki na svoj način.
To. A i raja koja ovako rekreativno igra fudbal će se lakše poistovjetiti sa Vedom jer je kod njega taj omjer rad-talenat dosta veći nego kod Edina :D
jeza u ledja

#1710 Re: Vedad Ibisevic

Post by jeza u ledja »

Mislim da ni Edin nije uopste neki talenat i iskreno prije cu se s njim poistovjetiti kao nekome ko je rodjen i odrastao u Sarajevu, a ne nekome ko je prosao americku skolu kondicionih treninga.

Inace, sinoc sam jope pogledao snimak utakmice i ne mogu da vjerujem koliko je Ibisevic trcao. :shock:
Nisam uopste skontao da je igrao dosta povucenije od Dzeke i prakticno na tom famoznom desnom krilu. Uglavnom se nalazio u ravni sa Misimovicem , a u slucaju brzih prodora Grka ostavljao ga da prodaje zjale na centru sa Dzekom.
Inace sto se tice pozrtvovanosti u odbrani on i Medunjanin su me najvise odusevili protiv Grcke.
ultima_palabra

#1711 Re: Vedad Ibisevic

Post by ultima_palabra »

Ma kako nije talenat :shock: One golove protiv Belgije, Spursa, Francuske ne može svako dati...
jeza u ledja

#1712 Re: Vedad Ibisevic

Post by jeza u ledja »

Ma talenat su Misimovic, Pjanic, Messi, Ronaldo, Aguero, Tevez, Ibrahimovic i tako ti igraci. Ovo ostalo je samo rad, red i disciplina.

Mislim ne bukvalno sad, svi imaju nekog talenta, ali tako nekako.
Micaha

#1713 Re: Vedad Ibisevic

Post by Micaha »

Fantastican igrac. Treba ugurat ono nakon penala. Pogledajte gol protiv Velsa kad mu je Stevanovic ubacio... Najteze je go dati. A on ima njuh ko Inzaghi.
Rekao bih i fantastican momak. Potpuno posvecen ekipi. Razvlaci odbranu ko jufku svojom trkom bez lopte i otvara prostor saigracima. Puno nam znaci
ultima_palabra

#1714 Re: Vedad Ibisevic

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote:Ma talenat su Misimovic, Pjanic, Messi, Ronaldo, Aguero, Tevez, Ibrahimovic i tako ti igraci. Ovo ostalo je samo rad, red i disciplina.

Ne znam, mislim da i igrači tipa Drogba, Cavani, Džeko itd... imaju itekako talenta. Nije talenat samo predriblati igrača.

Sorry na offu.
Micaha

#1715 Re: Vedad Ibisevic

Post by Micaha »

ultima_palabra wrote:
jeza u ledja wrote:Ma talenat su Misimovic, Pjanic, Messi, Ronaldo, Aguero, Tevez, Ibrahimovic i tako ti igraci. Ovo ostalo je samo rad, red i disciplina.

Ne znam, mislim da i igrači tipa Drogba, Cavani, Džeko itd... imaju itekako talenta. Nije talenat samo predriblati igrača.

Sorry na offu.
Ne, talenat je driblat u mjestu, pepat iza skole do petsto i na utakmicama trzat stative
jeza u ledja

#1716 Re: Vedad Ibisevic

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:

Sorry na offu.
Hmm, pa dobro sad svasta je onda talenat. Po meni talenat je nesto sto ne mozes nauciti, a vecinu stvari koje rade gore pobrojani su vjerovatno naucili treningom. No i da bi naucio nesto treba ti talenat za ucenje jebiga :D, a da bi bio igrac sa odredjenim karakteristikama isto ti treba talenat. Ne mos biti najbolji u zraku ako si metar i zilet jebiga ako cemo tako. Isto tako ako si ti pametan znaces bolje gdje trebas biti da bi dao gol, ili znati kako se skoncentrisati da bi opucao dobro, itd.
Ma nebitno.
ljevoruki

#1717 Re: Vedad Ibisevic

Post by ljevoruki »

Micaha wrote:Fantastican igrac. Treba ugurat ono nakon penala. Pogledajte gol protiv Velsa kad mu je Stevanovic ubacio... Najteze je go dati. A on ima njuh ko Inzaghi.
Rekao bih i fantastican momak. Potpuno posvecen ekipi. Razvlaci odbranu ko jufku svojom trkom bez lopte i otvara prostor saigracima. Puno nam znaci
Vedo je veliki radnik na terenu,puno zuji i dosadan je k'o muha zunzara. :D
Dali smo dva gola iz prekida nakon sto su Grci na njemu napravili oba faula. :dance:
Jos i go dade iz dobro jebene situacije. :dance:
:bih:
Micaha

#1718 Re: Vedad Ibisevic

Post by Micaha »

jeza u ledja wrote:
ultima_palabra wrote:

Sorry na offu.
Hmm, pa dobro sad svasta je onda talenat. Po meni talenat je nesto sto ne mozes nauciti, a vecinu stvari koje rade gore pobrojani su vjerovatno naucili treningom. No i da bi naucio nesto treba ti talenat za ucenje jebiga :D, a da bi bio igrac sa odredjenim karakteristikama isto ti treba talenat. Ne mos biti najbolji u zraku ako si metar i zilet jebiga ako cemo tako. Isto tako ako si ti pametan znaces bolje gdje trebas biti da bi dao gol, ili znati kako se skoncentrisati da bi opucao dobro, itd.
Ma nebitno.
Neka si nam ziv i zdrav ali nisi dvaput u zivotu loptu sutno :D . Ljuti se, moro sam ti rec'
jeza u ledja

#1719 Re: Vedad Ibisevic

Post by jeza u ledja »

Hmm pa mozda ste i u pravu to za talenat i razliku izmedju Vede i Dzeke.

Sjecam se one sezone kad je prvo Ibisevic oborio sve rekorde na jesen, pa onda Dzeko niodkud dade jos vise golova na proljece. Znao sam i tada da je velika razlika izmedju njih samo po nacinu na koji su dali onolike golove. Ibisevic se nevidjen broj puta nasao u poziciji gdje je samo podmetanjem noge ili glave davao gol, dok je Dzeko mnogo vise puta dao gol stvorivsi sam sebi sansu ili fenomenalnim sutevima. Sjecam se tacno tada mada je Dzeko dao cak i vise golova na to proljece (cini mi se preko 20), a Ibisevic 18 na jesen pa se onda povrijedio, mi smo i dalje pricali o Vedi i sta bi bilo kad bi bilo, ali se stvarno vidjelo da je Dzeko ipak neka veca stepenica od Vede.
Uglavnom, mozda je to taj talenat, a ono sto ih je po ucinku cinilo slicnim je nevidjena trka i zalaganje Ibisevica zbog kojeg se toliko puta nasao u dobroj poziciji da poentira.

No i za Dzeku sam konto , ima igraca za koje sa 13 godina znas da su talenti, a Dzeko i sa 18 je smatran klocom (dobro, nisu svi mislili da je kloc, ali razlika izmedju kloca i talenta je ogromna). Ne mogu drukcije da objasnim njegov uspon nego mukotrpnim radom i zalaganjem.
Artest

#1720 Re: Vedad Ibisevic

Post by Artest »

ultima_palabra wrote:Ma kako nije talenat :shock: One golove protiv Belgije, Spursa, Francuske ne može svako dati...
Onaj prvi gol ne bi izvukao ni Mario Žardel. Ono nije bila sansa, Dzeko ju je ucinio sansom.
Hebena world-class, pa nek prica ko sta hoce.

Finisiranje kakvo ima npr. R.Van Persie, se ne moze steci radom. To ili imas ili nemas.
Dzeko je takodjer vrlo dobar finiser, iz raznih pozicija.

Inace, Ibis bio dobar, kao sto je vec receno. Samo nek zuji... Igrac vrlo slican Olicu.
Muhamed Đakmić

#1721 Re: Vedad Ibisevic

Post by Muhamed Đakmić »

Ili recimo oni pasovi koje je Džeko znao dati Tevezu ili Agueru u City-u. To je teško naučiti, to je suhi talenat, ili imaš ili nemaš.

Driblinzi se mogu naučiti i usavršiti, Ibrahimović je to dobro demonstrirao u svojoj knjizi, ali neke stvari ne mogu.
jeza u ledja

#1722 Re: Vedad Ibisevic

Post by jeza u ledja »

Micaha wrote:Neka si nam ziv i zdrav ali nisi dvaput u zivotu loptu sutno :D . Ljuti se, moro sam ti rec'
Zasto bih se ljutio?
Ja volim saljive komentare.
Artest

#1723 Re: Vedad Ibisevic

Post by Artest »

Da; osjecaj za prostor i pas, takodjer se ne mogu nauciti.
Micaha

#1724 Re: Vedad Ibisevic

Post by Micaha »

Artest wrote:Da; osjecaj za prostor i pas, takodjer se ne mogu nauciti.
Prije svega osjecaj za prostor. Ili osjecaj da se nades u sansi. To se najskuplje placa. Spominjo sam Inzaghija. Ne zna loptu u cekeru prenjet preko centra. Ali jedan od najvecih. I onda za njega reci da nije talenat...
Micaha

#1725 Re: Vedad Ibisevic

Post by Micaha »

jeza u ledja wrote:
Micaha wrote:Neka si nam ziv i zdrav ali nisi dvaput u zivotu loptu sutno :D . Ljuti se, moro sam ti rec'
Zasto bih se ljutio?
Ja volim saljive komentare.
:thumbup:
Post Reply