Haram im bilo.....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#1701 Re: Haram im bilo.....

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Zao mi je sto nisam imao cast da se pridruzim ovoj grupi mladih (i nesto malkice starijih :-D )i dobrih ljudi u kaficu "Palma". Al' sta se moze kad nas dijeli samo 9 sati vremenske razlike. Samo da vam kazem da sam vas se sjetio svaki put prolazeci pored neke palme u toplom San Jose-u, u jos toplijoj Kaliforniji. Dosao da ugrijem stare kosti malo. :D
Nemam sada vremena da citam sve postove, niti da pisem nesto vise, ali ovo vam moram reci: NAJBOLJI STE. Zaista je lijepo vidjeti, procitati i cuti da se nesto tako lijepo i pohvalno, kao sto je ova vasa akcija, desava i u nasoj Bosni.
Bravo svima.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
Pozzzz
kEN0

#1702 Re: Haram im bilo.....

Post by kEN0 »

:sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax:
pustopoljina

#1703 Re: Haram im bilo.....

Post by pustopoljina »

odlicno!
odlicno sto akcija ima kraj,da se ne razvodni.
planovi super.
dodala bih jos jedan znacaj bunara-ako ce ljudi zivjeti od zemlje i krave,onda je zalijevanje basce vrlo vazna stavka...navodnjavati iz gradskog vodovoda-ako vode ima 2-3 sata,nije ni prakticno,ni financijski isplativo.
moja prijateljica ima u svojoj kuci,nekako kombinovano-tako da zapravo u kuci koriste vodu iz bunara,sasvim normalno-kao gradski vodovod,a i na njega su spojeni...to je mozda malo komplikovanija investicija...
u svakom slucaju-odlicno je sto imaju bunar i treba ga osposobiti...
kanalizacija-naravno-sanirana...upravo bunar i kanalizacija ne idu zajedno u istoj recenici.
ja cu gledati da jos jednom prije 10.maja ucestvujem.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1704 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

jutros sam dobila, na autobuskoj stanici, nesto para za akciju :D da se ne bih ganjala sa vama, ja cu to uplatit u banKi...
iako bi donatori da ostanu aMonimni, ja moram reci da je to bracni trudni par :D koji se upoznao na nasoj akciji za paketice davne 2005.g. :D pa nek neko kaze da od akcija neJma koristi :D
istina živa

#1705 Re: Haram im bilo.....

Post by istina živa »

Dobro jutro voljeni narode.Kako spavaste noćas?Nadam se da ste imali lijepe snove :-D
Pred nama je još jedan dan pun radnih,studentskih poslova i obaveza :thumbup: a i onih koji nam ispunjavaju dušu a to je prikupljanje sredstava za našeg Edisa.
Nek nam je sretan,hairli,nafakali.........i sve naj,naj...... ovaj dan. :thumbup: :thumbup: :bih: :sax:
a3tec

#1706 Re: Haram im bilo.....

Post by a3tec »

Latina wrote:Pitao jednom tako jednog vrli pitac neki:
Kto je ta
Što je je ta da prostiš
Gdje li je ta
Odakle je
Kuda je
Ta
Bosna
Rekti

A zapitani odgovor njemu tad hitan dade:
Bosna da prostiš jedna zemlja imade
I posna i bosa da prostiš
I hladna i gladna
I k tomu još
Da prostiš
Prkosna
Od
Sna

Image

p.s. @kurty ne brini, bice i para, nije samo suplja. :D :bih:

Nisu nas slomili mamicu im...a nije da se nisu jako dobro potrudili. evil:

Potpisujem ;)
Longplay

#1707 Re: Haram im bilo.....

Post by Longplay »

Na jednom simpoziju je Amor Masovic rekao da ima nade za buducnost nase zemlje SAMO i SAMO zbog njene omladine!

Svaka vam cast za ovu akciju i sto ste pomogli da Edis i njegova familija (a i svi mi) upoznaju onu plemenitu stranu Bosne i njenih ljudi!!!

Aferim svima koji su na bilo koji nacin ucestvovali u ovoj akciji!!
lukavac

#1708 Re: Haram im bilo.....

Post by lukavac »

Evo gledam slike iz Palme od sinoc i jos vise zalim sto nisam mogao prisustvovati. Nadam se da se slican sastanak planira opet uskoro, jer zaista bih volio prisustvovati. Ukoliko je sinoc dogovoreno nesto po tom pitanju ili ako se nesto planira, volio bih znati da prisustvujem, a sto se tice priloga necu cekati taj sastanak, pokusacu da se nadjem sa lerdi-jem danas-sutra, a ako ne uspijem uplata ide na racun.
swirl

#1709 Re: Haram im bilo.....

Post by swirl »

lerdi wrote:ZA SVE KOJI ZELE POMOCI!!! RACUNI ZA UPLATE:

Racun za domace uplate u km-ovima....
primalac/primatelj: Ajdin Čubro 867434-22-25606
Račun primaoca: 1540010000001910
Svrha uplate...sta god se upise zna se za sta pare idu

Devizni racun:Uplate izvršiti na račun:
INTESA SANPAOLO BANKA BOSNA I HERCEGOVINA
OBALA KULINA BANA 9a, 71000 SARAJEVO,BIH

Payments in EUR
SWIFT:UPBK BA 22

IBAN:BA39 154 001-000-000-1910
ACC.NO.50611200 867434 25607

Uplate preko Western Union ili slicno slati na:

Ajdin Čubro
Ulica Alije Izetbegovića 14
71370 Breza
Bosna i Hrzegovina

Obavijestite Ajdina preko SMS poruke da ste poslali vas doprinos. U poruci navedite vase ime i prezime i broj tranzakcije.
Broj telefona je: 061788614
Za doprinose iz dijaspore: 0038761788614

Hvala!
Imam jedno pitanje, kada uplatim novac na Ajdinov racun, da li mu se mora poslati sms o uplati? Meni zaista ne treba ni zahvala, niti bilo sta, samo zelim na skroman nacin da pomognem ovom decku.
mIRCerka

#1710 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

Molim da mi se konkretan dogovor posalje na PP da okacim na INFO TEMU.
pustopoljina

#1711 Re: Haram im bilo.....

Post by pustopoljina »

@swirl ne moras,ali mozes...cisto da budes sigurna da nisi podatke pogresno unijela.a njemu kazes da ne objavljuje,nego da tebi posalje sms da je stiglo.
na uplatama stoji ime,prezime,kucna adresa...to je ,smatram, previse podataka za internet.
nineinchnails

#1712 Re: Haram im bilo.....

Post by nineinchnails »

Kako i zasto, nemam pojma, ali ovu akciju ne skontah prije, a ni tv prilog nisam gledao.
Al' dobro, nisam zakasnio.....ima fore do 10.05.

Vidim, ima racun u banci, a ima i "lerdi" :-D
bengin02

#1713 Re: Haram im bilo.....

Post by bengin02 »

kurty wrote:Ovako ....
MNOGO HVALA:
za beninga02 i njegovu ekipu (100KM)
Za ekipu iz OSCE-a, Edinu i njenu sestru (710KM)
za Ahmeda (60KM)- hvala sto si me branio na FB
Telalovic Senadu (524,60KM)
Raju s foruma (70KM)
Z( )- 250KM
Lejlu (20KM)
Hvala za 2 momka (50KM)
Za druga dva momka (95KM +30Eura)
Jasmin (50KM)
Od gospodje Zlatiborke (20KM)
Od Emirove raje (210KM)

STO ZNACI DA JE U PALMI SKUPLJENO 2159,6KM +30EURA=cca 2218,1
Tek sada sam stigao procitati sve postove kojih se masallah nakupilo od petka. Jedva sam ubijedio koleginicu koja sjedi preko puta mene da ovo nisu suze u mojim ocima. Ljudi, ne mogu vam opisat osjecaj i ponos koji me ispunjava znajuci da sam i ja dao svoj doprinos zajedno sa svima vama, VELIKIM LJUDIMA, da zivot ovoj porodici ucinimo barem malo podnosljivijim i laksim.
Ovom prilikom jedno veliko hvala za teAMICA koja se ponudila da preuzme odjecu i novce koje sam donio u svoje i u ime kluba ciji sam clan.
I kao sto sam joj i rekao, bit ce toga s nase strane jos a dres naseg kluba sa clanskom kartom za Edisa je spreman. Nadam se da cu ih nekako uspijeti dostaviti do Sarajeva prije nego se sljedeci put krene put Podcausa.
I, cini mi se da Munira u njenom razgovoru sa Edisom predlozi da se iduce godine svi okupimo kod njega uz razanj. Super ideja. Samo da budemo svi mi zivi i zdravi. Od mene su i dvije gajbe pive pride.
pozzzz,
swirl

#1714 Re: Haram im bilo.....

Post by swirl »

pustopoljina wrote:@swirl ne moras,ali mozes...cisto da budes sigurna da nisi podatke pogresno unijela.a njemu kazes da ne objavljuje,nego da tebi posalje sms da je stiglo.
na uplatama stoji ime,prezime,kucna adresa...to je ,smatram, previse podataka za internet.
Hvala na odgovoru. :wink:
ružmarin-a

#1715 Re: Haram im bilo.....

Post by ružmarin-a »

kurty wrote:i meni je veceras super blo....lijepih se para skupilo, malo smo prodiskutovali sta kako....
Sad poziv za sve da se malo raspitate oko motokultivatora ...koji su najbolji, sta se kod njih gleda....znaci obavezno da ima i oracicu i frezu i kosilicu i prikolicu...
sutra pisem sve sta sam zapisao u notes koji mi je kod Emira bio....svaka cast svima vama....
Pronašla sam ovu stranicu, koliko mi je dozvolilo vrijeme na poslu :-( pa ako ko ima vremena više nek malo istražuje, ja bih rado ali nemam sad :-(:

http://poljoprivredni-forum.com/ostali- ... -tema2751/

i također ovo:
Ukoliko se opredijelite za polovnu mašinu, na našem tržištu postoje rezervni dijelovi za gotovo sve poznatije tipove kao što su IMT, Muta, Gorenje, Labinke itd.
Lijep pozdrav svima
:sax:
ružmarin-a

#1716 Re: Haram im bilo.....

Post by ružmarin-a »

a sad sam i nazvala: Lombardini s.z.r Visoko 8ako ih je neko već kontaktirao izvinjavam se )
032 740 201
Cijena motokultivatora je 8700 okvirno, kadarska vuča, (ima i obična), pa je bolje da je ova kadarska, marka Labin, a motor Lombardini, DMB

Postoji mogućnost dogovora sa glavnim gazdom
pozdrav!
zlatiborka

#1717 Re: Haram im bilo.....

Post by zlatiborka »

Longplay wrote:Na jednom simpoziju je Amor Masovic rekao da ima nade za buducnost nase zemlje SAMO i SAMO zbog njene omladine!

Svaka vam cast za ovu akciju i sto ste pomogli da Edis i njegova familija (a i svi mi) upoznaju onu plemenitu stranu Bosne i njenih ljudi!!!

Aferim svima koji su na bilo koji nacin ucestvovali u ovoj akciji!!
Dobri narode cao,

da vam se svima javim, ja sam pocela skupljati novac u svojoj firmi. Obisla sam samo 2 sprata i prikupila vec 180 KM od 30-tak ljudi. Nastavljam poslije pauze, jer su mnogi izasli na dorucak. Sutra takodje kupim novac, mnogi su rekli da ce donijeti prilog meni u kancelariju, nadam se da cu prikupiti pristojnu sumu.

Isto tako je vise njih vec prije prikupilo izmedju sebe novac i uplatilo na racun, ja sam im se zahvalila u ime porodice Hodzic i u nase ime.

Sinoc je bilo lijepo druziti se sa vama, atmosfera je bila predivna, toliko divnih ljudi, toliko lijepih zelja za ovu siromasnu i zaboravljenu porodicu. Posebno me dirnula Munira, zena plemenitog srca, neka je Allah nagradi. Amrica, Emir, Brankica, Lejla, Ajdin, @HAVANA, @TITO su me odusevili, iako ih vecinu od prije poznajem. Zato dragi moji, nastavljamo dalje da Hodzicima pomognemo da mogu zivjeti od svog rada i kako rece Edis, da i oni mogu poslije pomoci drugim nevoljnicima.

POZZ do sljedeceg javljanja......
uvjek dobar gost

#1718 Re: Haram im bilo.....

Post by uvjek dobar gost »

Mali savjet jedan oko motokultivatora, ljudi su zadovoljni IMT509 diesel-skim mašinama (jeftini su za održavanje ako u njima nije kineski motor), u zavisnosti od terena određuje se koje snage se uzima mašina, mogu poslati kome treba par kontakata pa da se vidi, s obzirom da akcija ima već medijsku pažnju treba ići na tu kartu i vidjeti da firma koja bude dobavljač pogura ako ne cijenom mašine onda barem dodatcima (freza, kosa, kopačica, vadilica, prikolica...)
ako treba ta vrsta pomoći tu sam !

Greška 407 je namjenska kosačica koja nije multifunkcionalna mašina !
Last edited by uvjek dobar gost on 20/04/2009 11:32, edited 1 time in total.
mIRCerka

#1719 Re: Haram im bilo.....

Post by mIRCerka »

ima i motokultivator sa frezom, polovan, 1600 KM
http://www.poljoprivreda.ba/index.php?o ... Itemid=117

Image
pustopoljina

#1720 Re: Haram im bilo.....

Post by pustopoljina »

uvjek dobar gost wrote:Mali savjet jedan oko motokultivatora, ljudi su zadovoljni IMT407 diesel-skim mašinama (jeftini su za održavanje ako u njima nije kineski motor), u zavisnosti od terena određuje se koje snage se uzima mašina, mogu poslati kome treba par kontakata pa da se vidi, s obzirom da akcija ima već medijsku pažnju treba ići na tu kartu i vidjeti da firma koja bude dobavljač pogura ako ne cijenom mašine onda barem dodatcima (freza, kosa, kopačica, vadilica, prikolica...)
ako treba ta vrsta pomoći tu sam !
kod njih je teren pod finim nagibom,sudeci prema slikama i snimcima.
istina živa

#1721 Re: Haram im bilo.....

Post by istina živa »

Prije nego krenem,a već prilično kasnim da se malo uključim na ovu temu.
Ako neko može da nam donira ili da po nižoj cijeni dobru mašinu sa svim priključcima ja ću ga reklamirati kroz emisije "Istina" koje kako imam informaciju gleda oko milion ljudi u BiH i dijaspori.
To je od mene i ako treba još - na raspolaganju sam Vam. :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Bit ću sa vama večeras,do tada ostanite mi zdravi,sretni i veseli :bih: :bih: :sax: :thumbup: :thumbup:
uvjek dobar gost

#1722 Re: Haram im bilo.....

Post by uvjek dobar gost »

IMT 509

Motor: dizel Lombardini ili DMB LDA 450 / 4 takta, 1-cil. / 10.2-14 KS

Mjenjač: 3 brzine naprijed i 1 unatrag (2 brzine naprijed i 1 unatrag kad se okrenu ručke za 180°.

Kvačilo: suho / jednolamelno

Priključno vratilo: gornje i donje

ovo je mislim najbolja mašina, jer je jaka pravo i na nju se može kačiti sve od dodataka !
mIrSooo

#1723 Re: Haram im bilo.....

Post by mIrSooo »

Hej kurty prijatelju, stalno mi stizu poruke na youtube, vecinom od ljudi iz USA koji zele pomoci ... Evo copy cu jednu od poruka ...

Pozdrav

Evo bas sam naso na facebooku da se trazi pomoc povratniku u Bratunac, Edis se zove al nisam siguran.
Dali se moze poslati pomoc preko Western Union ili na koji durgi nacin iz Amerike jer ima jos par osoba koje bi voljele da pomognu, ako mozes ikako molim te javi mi na [email protected]

Hvala,

Edin

I ostali hoce da uplate preko Westerna pa cu im poslati tvoju adresu :)

pozz svima :-D
lol_sa

#1724 Re: Haram im bilo.....

Post by lol_sa »

Hvala vam na sinocnjem prelijepom druzenju :-D Slike su super. Bila mi je cast upoznati vas i nadam se da ce ovaj iznos do 10.05. biti bar 3x veci :)

:sax:
ružmarin-a

#1725 Re: Haram im bilo.....

Post by ružmarin-a »

uvjek dobar gost wrote:IMT 509

Motor: dizel Lombardini ili DMB LDA 450 / 4 takta, 1-cil. / 10.2-14 KS

Mjenjač: 3 brzine naprijed i 1 unatrag (2 brzine naprijed i 1 unatrag kad se okrenu ručke za 180°.

Kvačilo: suho / jednolamelno

Priključno vratilo: gornje i donje

ovo je mislim najbolja mašina, jer je jaka pravo i na nju se može kačiti sve od dodataka !
svaka čast bravo :-) :thumbup:
ali, kažu da je tom mašinom teško upravljati, ali ja se ne razumijem baš u polopr mehanizaciju i da ima bolja ponuda kod preprodavaca boljih mašina i to nekorištenih.
tako da bi nova mašina bila 5500 (umjesto 8000-8500) ali se mora kupiti prikolica...
Locked