SAVEZ NAPOLJE!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- cico x
#1701 Re: SAVEZ NAPOLJE!
moze fifa sta hoce,ako bas bas hoce,a mislim da smo im mi na zulju vec nekoliko godina,pa bi bio red da nam jebu mater !
treba nama u bih sve lopte sto imamo izbusiti i rijesen problem,nema saveza,nema lige,nema namjestanja,nema nista,bolje nismo ni zasluzili !
treba nama u bih sve lopte sto imamo izbusiti i rijesen problem,nema saveza,nema lige,nema namjestanja,nema nista,bolje nismo ni zasluzili !
- Dammme
#1702 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Hvala @Sema. Nisam ni sumnjao da ćeš ti biti prvi koji će odgovoriti.hz__semir wrote:Iz Statuta FSRSDammme wrote:Može li mi neko pojasniti funkciju entitetskih saveza?
Naravno u sportskom, a ne političkom smislu.
1. Ciljevi Saveza su sljedeći:
- neposredno se bave svim pitanjima koji se odnose na fudbal na cijeloj teritoriji Republike Srpske:
- da rukovodi svim tipovima fudbala, razvija ih unapređuje na svim nivoima na cijelom teritoriju Republike Srpske:
- da rukovodi takmičenjima, razvija ih i unapređuje na svim nivoima na teritoriji Republike Srpske,
- da poštuje Statut, pravilnike i odluke FIFA - e, UEFA -e i FS BiH kao i da se pridržava Pravila fudbalske igre koji je donio IFAB:
- da održava kontakte i sarađuje sa FS BiH i FS FBiH:
- da štiti i poštuje prava i interese svojih članova i da riješava
sporove među njima:
- da unapređuje fudbal u duhu mira i fer pleja, bez diskriminacije po političkom, spolnom, vjerskom i rasnom osnovu:
- da poštuje principe lojalnosti, integriteta i sportskog duha u skladu
sa principima fer pleja.
2. Kao dio gore definisanih ciljeva, Savez je odgovoran za sljedeće:
- da rukovodi svim takmičenjima koja se održavaju na nivou Saveza koji organizuje takmičenje i da definiše uslove njihove organizacije:
- u skladu sa Statutom FS RS definiše opšte principe po kojima se vrši organizacija i administracija fudbala u Savezu.
Pretpostavljam da je funkcija NS FBiH ista.
Eh sad slijedi pitanje.
Šta od ovoga ne mogu raditi N/FS BiH I regionalni savezi (po istim principima), pa moraju postojati entitetski savezi?
-
palermo
#1703 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Priznaj da se sada zajebavaš sa namaDammme wrote: Hvala @Sema. Nisam ni sumnjao da ćeš ti biti prvi koji će odgovoriti.![]()
Eh sad slijedi pitanje.
Šta od ovoga ne mogu raditi N/FS BiH I regionalni savezi (po istim principima), pa moraju postojati entitetski savezi?
Šta to ne bi mogla da uradi država Bosna i Hercegovina pa moraju postojati entiteti
- Dammme
#1704 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Ma pustiti mašti malo na volju nije na odmet.palermo wrote:Priznaj da se sada zajebavaš sa namaDammme wrote: Hvala @Sema. Nisam ni sumnjao da ćeš ti biti prvi koji će odgovoriti.![]()
Eh sad slijedi pitanje.
Šta od ovoga ne mogu raditi N/FS BiH I regionalni savezi (po istim principima), pa moraju postojati entitetski savezi?![]()
Šta to ne bi mogla da uradi država Bosna i Hercegovina pa moraju postojati entiteti
Izabrao si pogrešan citat za citiranje.
Da si recimo citirao ovaj
bilo bi ti jasno, da govorim o sportu, a ne o politici.Dammme wrote:Može li mi neko pojasniti funkciju entitetskih saveza?
To o čemu ti govoriš je Dejtonski sporazum(tačnije Aneks 4), koji mora funkcionisati takav kakav jest, dok ga mi ne promijenimo.
Statut i organizacija N/FS BiH, uopšte ne moraju pratiti političku strukturu države, mada je to uobičajeno.
Mi smo članica UEFE I FIFE i jedini "ustav" za fudbal u BiH jeste statut FIFE. Mi smo potpisali da ćemo ga poštovati (u ovom sastavu) još 2002. godine. Do sad svoj "fudbalski ustav" nismo uskladili sa "svjetkim fudbalskim ustavom". Vrlo jednostavno.
Ako ti ne ispunjavaš obaveze u jednoj ozbiljnoj organizaciji kakve sigurno jesu FIFA i UEFA, onda te iste te nogiraju iz svog društva jer na to IMAJU PRAVO.
- Obuca9
#1705 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Evo ti i to:Dammme wrote:Hvala @Sema. Nisam ni sumnjao da ćeš ti biti prvi koji će odgovoriti.hz__semir wrote:Iz Statuta FSRSDammme wrote:Može li mi neko pojasniti funkciju entitetskih saveza?
- neposredno se bave svim pitanjima koji se odnose na fudbal na cijeloj teritoriji Republike Srpske:
- da rukovodi svim tipovima fudbala, razvija ih unapređuje na svim nivoima na cijelom teritoriju Republike Srpske:
- da rukovodi takmičenjima, razvija ih i unapređuje na svim nivoima na teritoriji Republike Srpske,
- da poštuje Statut, pravilnike i odluke FIFA - e, UEFA -e i FS BiH kao i da se pridržava Pravila fudbalske igre koji je donio IFAB:
sporove među njima:
- da unapređuje fudbal u duhu mira i fer pleja, bez diskriminacije po političkom, spolnom, vjerskom i rasnom osnovu:
sa principima fer pleja.
- da rukovodi svim takmičenjima koja se održavaju na nivou Saveza koji organizuje takmičenje i da definiše uslove njihove organizacije:
- u skladu sa Statutom FS RS definiše opšte principe po kojima se vrši organizacija i administracija fudbala u Savezu.
![]()
Eh sad slijedi pitanje.
Ciljevi NS/FS BIH su sljedeći:
a) da se bavi svim pitanjima koji se odnose na nogomet/fudbal na
cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine;
b) da kontroliše i koordinira sve vrste nogometa/fudbala, promoviše,
razvija ih i unapređuje na svim nivoima na cijelom teritoriju Bosne i
Hercegovine, u skladu sa ovim Statutom;
c) da rukovodi takmičenjima koja su u njegovoj nadležnosti, razvija ih
i unapređuje na svim nivoima na cijelom teritoriju Bosne i
Hercegovine;
d) da održava kontakte i da surađuje sa FIFA-om, UEFA-om, kao i sa
nogometnim/fudbalskim savezima, koji su njihovi članovi;
e) da štiti i poštuje prava i interese svojih članova i da rješava
sporove među njima;
f) da unapređuje nogomet/fudbal u duhu mira i fer-pleja, bez ikakve
diskriminacije;10
g) da poštuje principe lojalnosti, integriteta i sportskog duha u skladu
sa principima fer-pleja;
h) da sprječava sve metode ili prakse, koje bi mogle ugroziti integritet
utakmica ili takmičenja ili stimulisati zloupotrebu NS/FS BIH;
i) da kontroliše ili nadzire prijateljske nogometne/fudbalske utakmice
svih oblika, koje se igraju na teritoriji NS/FS BiH.
² Kao dio gore definiranih ciljeva, NS/FS BIH je odgovoran za sljedeće:
a) da rukovodi svim takmičenjima koja se održavaju na nivou Bosne i
Hercegovine i da definira uvjete njihove organizacije;
b) da definira opće organizacione i administrativne principe za
nogomet/fudbal u Bosni i Hercegovini;
c) da donosi programe i pravilnike školovanja i stručnog usavršavanja
kadrova za rad u nogometu/fudbalu na području BiH;
d) da učestvuje u međunarodnim takmičenjima, organizuje i rukovodi
svim reprezentativnim selekcijama;
e) da održava kontakte sa FIFA-om i UEFA-om i po potrebi predlaže
svoje predstavnike u tijela tih organizacija;
f) da definira ovlaštenja koja se dodjeljuju entitetskim savezima ili
bilo kojem udruženju na nivou NS/FS BIH kao i njihova prava i
obaveze;
g) da osigura da nijedno ni fizičko ni pravno lice (uključujući holdinge i
podružnice) ne vrši kontrolu u više od jednog kluba kadgod bi
mogao biti ugrožen integritet neke utakmice ili takmičenja.
Iz Statuta NSBiH
- Charuga
- Globalni moderator
#1706 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Članovi FSKS uputili apel čelnicima NSBiH
Suspenzija bi značila propast za bh. fudbalske klubove!
Suspenzija bi značila propast za bh. fudbalske klubove!
Code: Select all
http://--- NO LINKS ---/clanak/940545348257/sport/Suspenzija%20bi%20zna%C4%8Dila%20propast%20za%20bh.%20fudbalske%20klubove!/?ref=tiker- Dammme
#1707 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Kao što sam i mislio. Sve funkcije entitetskih saveza mogu obavljati državni i regionalni savezi.hz__semir wrote:Evo ti i to:Dammme wrote:Hvala @Sema. Nisam ni sumnjao da ćeš ti biti prvi koji će odgovoriti.hz__semir wrote:
Iz Statuta FSRS
sporove među njima:
sa principima fer pleja.
![]()
Eh sad slijedi pitanje.
Ciljevi NS/FS BIH su sljedeći:
a) da se bavi svim pitanjima koji se odnose na nogomet/fudbal na
cijelom teritoriju Bosne i Hercegovine;
b) da kontroliše i koordinira sve vrste nogometa/fudbala, promoviše,
razvija ih i unapređuje na svim nivoima na cijelom teritoriju Bosne i
Hercegovine, u skladu sa ovim Statutom;
c) da rukovodi takmičenjima koja su u njegovoj nadležnosti, razvija ih
i unapređuje na svim nivoima na cijelom teritoriju Bosne i
Hercegovine;
d) da održava kontakte i da surađuje sa FIFA-om, UEFA-om, kao i sa
nogometnim/fudbalskim savezima, koji su njihovi članovi;
e) da štiti i poštuje prava i interese svojih članova i da rješava
sporove među njima;
f) da unapređuje nogomet/fudbal u duhu mira i fer-pleja, bez ikakve
diskriminacije;10
g) da poštuje principe lojalnosti, integriteta i sportskog duha u skladu
sa principima fer-pleja;
h) da sprječava sve metode ili prakse, koje bi mogle ugroziti integritet
utakmica ili takmičenja ili stimulisati zloupotrebu NS/FS BIH;
i) da kontroliše ili nadzire prijateljske nogometne/fudbalske utakmice
svih oblika, koje se igraju na teritoriji NS/FS BiH.
² Kao dio gore definiranih ciljeva, NS/FS BIH je odgovoran za sljedeće:
a) da rukovodi svim takmičenjima koja se održavaju na nivou Bosne i
Hercegovine i da definira uvjete njihove organizacije;
b) da definira opće organizacione i administrativne principe za
nogomet/fudbal u Bosni i Hercegovini;
c) da donosi programe i pravilnike školovanja i stručnog usavršavanja
kadrova za rad u nogometu/fudbalu na području BiH;
d) da učestvuje u međunarodnim takmičenjima, organizuje i rukovodi
svim reprezentativnim selekcijama;
e) da održava kontakte sa FIFA-om i UEFA-om i po potrebi predlaže
svoje predstavnike u tijela tih organizacija;
f) da definira ovlaštenja koja se dodjeljuju entitetskim savezima ili
bilo kojem udruženju na nivou NS/FS BIH kao i njihova prava i
obaveze;
g) da osigura da nijedno ni fizičko ni pravno lice (uključujući holdinge i
podružnice) ne vrši kontrolu u više od jednog kluba kadgod bi
mogao biti ugrožen integritet neke utakmice ili takmičenja.
Iz Statuta NSBiH
Dakle entitetski savezi su apsolutno nepotrebni osim kontrole nad entitetskim ligama, ali kao što sam napisao i u par postova prije i te entitetske lige su nepotrebne jer se mogu transormisati u 2. ligu BiH i regionalne lige.
-
samko1974
#1708 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Posto je opste poznata cinjenica koliko "rs"-ovci mrze svoju drzavu BiH , paralelno s tim ne zele ni uspjeh reprezentacije BiH u svakom sportu pa tako i nogometu.Sad kontaju da ce eventualnim "odbijanjem poslusnosti" UEFI i FIFI jednostavno doprinijeti losoj situaciji na reprezentativnom nivou pogotovo kad imamo lijepe sanse za opet odlazak u baraz il eventualno direktno osvajanje prvog mjesta.Zato sam siguran u slucaju poraza repke da ce clanovi FSRS prihvatiti uefin ultimatum jer ce im biti svejedno ako repka ostvari los rezultat , plus nece zeznuti "svoj" Borac BL ali u slucaju pobjede repke siguran sam da nece prihvatiti jednog predsjednika jer misle da ce time ostetiti repku al vidjecemo sta ce biti.
- cico x
#1709 Re: SAVEZ NAPOLJE!
sve je ovo dodikovo maslo,sad ce malo popustiti jer je borac prvi,pa ce preko nekih svojih jadnika prihvatiti nesto,a sl. godine ako ne bude borca,opet ce zajebavati
- Charuga
- Globalni moderator
#1710 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Spreman scenario za formiranje novog NFSBiH
........
Prema tom scenariju, ukoliko Skupština N/FSBiH odbije zahtijeve međunarodnih fudbalskih tijela, sadašnji bh. Savez prestaće da postoji i biće rasformiran. Potom će biti imenovano privremeno rukovodstvo od strane UEFA i FIFA, u kojem neće moći raditi nijedan od sadašnjih zvaničnika N/FSBiH.
........
UEFA i FIFA navodno već imaju spremna imena ljudi koji bi se nalazili u privremenom rukovodstvu, te ljude koji bi nakon implemetacije uslova preuzeli vođenje bh. Saveza.
........
Prema tom scenariju, ukoliko Skupština N/FSBiH odbije zahtijeve međunarodnih fudbalskih tijela, sadašnji bh. Savez prestaće da postoji i biće rasformiran. Potom će biti imenovano privremeno rukovodstvo od strane UEFA i FIFA, u kojem neće moći raditi nijedan od sadašnjih zvaničnika N/FSBiH.
........
UEFA i FIFA navodno već imaju spremna imena ljudi koji bi se nalazili u privremenom rukovodstvu, te ljude koji bi nakon implemetacije uslova preuzeli vođenje bh. Saveza.
- Gandalf
#1711 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Nadam se ovakvom raspletuPlavih_11 wrote:Spreman scenario za formiranje novog NFSBiH
........
........
- quoter
#1712 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Svaka utakmica naše reprezentacije za mene je praznik, ali ako ćemo za godinu-dvije imati normalan Savez bez ovih sadašnjih kriminalaca, bez mogućnosti da se Vasić i ostali maloumni političari petljaju u rad Saveza onda neka nas suspendiraju. Naša reprezentacija će igrati protiv Rumunije ali u isto vrijeme i protiv demona tame, vještica na metlama i mnogookih zlih vračeva. Možda koristim teške riječi ali ne mogu drugačije da doživim te homo sapiense koji na ovakve načine žele srušiti možda jedino što vrijedi u ovoj državi. Često sam sa Koševa odlazio razočaran i razmišljao da je prošla ona Baljićeva ili da je Barbarez samo malo spustio, i ponekad malo ljut zbog neriješenih ili poraza od reprezentacija kao što je Litvanija ili Estonija. Ali sam shvatio da su naši igrači heroji koji su vodili bitku i na terenu i van terena. I kada bi spodobe u Savezu prihvatile ovaj Statut opet bi ostali tu i kresali krila repki, klubovima i talentima širom BiH koji uspiju samo ako imaju sreću da odsele u inostranstvo ili da ih neki stručnjak zapazi i odvede. Zbog toga mi ova suspenzija neće teško pasti, molim Vas gospodo iz UEFA-e provedite taj egzorcizam i strpajte demone u flašu.
- Baltazar_khan
#1713 Re: SAVEZ NAPOLJE!
gleda li ko ovu emisiju na ftv-u? ovaj bevanda broji zadnje dane u savezu, nadam se 
- splend
#1714 Re: SAVEZ NAPOLJE!
gled'o ja malo, kad sam vidio da se jusuf pusina pokusava vartiti u savez, odmah sam ugasio
i jos se kao predstavlja kao neki spasioc i pametan covjek, ufff
lopov kao i ovi sada, samo ga izgleda narod zaboravio, pa on to sada koristi da se dokopa fotelje 
i jos se kao predstavlja kao neki spasioc i pametan covjek, ufff
-
extraordinary
#1715 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Pušina je doveo sve njih u Savez, bar ove Bošnjake, koji nam toliko jada napraviše. Ako se on vrati, jadna nam je majka.
-
Johnny_x
#1716 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Sekunda je falila da nazovem u emisiju i da ovom legitimnom predstavniku pomenem sve od provog pa do devetog koljena. Klasican HDZ igrac. Bolic ga je trebao spustiti za sva vremena.
- Baltazar_khan
#1717 Re: SAVEZ NAPOLJE!
"Prema mojim informacijama za predstojeću Skupštinu FSBiH imaju dva scenarija i to od onih kojima nije u cilju da se Statut usvoji. Jedan je da ne bude kvoruma, te da se samim tim Skupština ne održi, a drugi je da se delegati iz Federacije optuže za sve, odnosno da se sva odgovornostz prebaci na iste", rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Kantona Sarajevo, Jusuf Pušina u emisiji FTV, Odgovorite ljudima.
- siki_sa
#1718 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Joj kako me iznervira onaj bevanda, on mi nesto tu trabunja a veceg ustase od njega nisam vidio, politika sirikog brijega je da nije jedan ne hrvat ne igra u pomenutom klubu,
-
north
#1719 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Gledo jarane, iznervirao se pravo, onakvog hercegovačkog poskoka koji bljuje otrov odavno nisam vidioBaltazar_khan wrote:gleda li ko ovu emisiju na ftv-u? ovaj bevanda broji zadnje dane u savezu, nadam se
Jedno 80 puta je namjerno koristio neke hrvatske fraze za koje sam siguran da ni obični hrvati u hercegovini tako ne pričaju....
Pa onda priča o Lištici kao kolektivu koji nema duga, pa nema kad ste sve opljačkali p...vam materina
Onakvi su zreli za dobrog degeneka.....
- Baltazar_khan
#1720 Re: SAVEZ NAPOLJE!
north, bolje da nismo gledali ovo samo smo živce izgubili bezveze. ja ubuduće izbjegavam ovakve emisije zdravlje mi je bitnije 
- siki_sa
#1721 Re: SAVEZ NAPOLJE!
ako se ne varam siroki igra 8 sezona zaredom u euro takmicenjima, zasto, naravno jer mora da igra, mora zbog ovavih gamadi, jednostavno siroki mora da igra u evropi, to je politika, zalosno ali istinito.Dalje on moli boga za suspenzijom jer ove godine siroki svakako nece igratu u evropi(nadam se). Lik je pun nacionalizma....north wrote:Gledo jarane, iznervirao se pravo, onakvog hercegovačkog poskoka koji bljuje otrov odavno nisam vidioBaltazar_khan wrote:gleda li ko ovu emisiju na ftv-u? ovaj bevanda broji zadnje dane u savezu, nadam se.....
Jedno 80 puta je namjerno koristio neke hrvatske fraze za koje sam siguran da ni obični hrvati u hercegovini tako ne pričaju....
Pa onda priča o Lištici kao kolektivu koji nema duga, pa nema kad ste sve opljačkali p...vam materinai kao najuspješniji klub u euro takmičenjima, pa mamu ti tvoju kad si igrao treća pretkola EL kao Sarajevo i Željo, smradu ljudski
itd....te kako nema hrvata u nekim savezima, ma fuj....ali niko da pita da li je ikad ijedan bošnjak ili srbin igrao u Lištici
![]()
Onakvi su zreli za dobrog degeneka.....
- ganjeta
#1722 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Znaci mi sto propustismo emisiju dobro smo prosli,mogli su nas žikk

- Obuca9
#1723 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Mala ispravka, nijedan "ne-katolik" ne može igrati. Igrači ne moraju biti 'rvati, dovoljno je da se krste s pet prstiju, a mogu biti i Brazilci, Argentinci ili posjedovati pasoš bilo koje druge države na svijetu.siki_sa wrote:Joj kako me iznervira onaj bevanda, on mi nesto tu trabunja a veceg ustase od njega nisam vidio, politika sirikog brijega je da nije jedan ne hrvat ne igra u pomenutom klubu,
-
Only1
#1724 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Isti oni koji zele da rasture Bosnu i Hercegovinu kao drzavu su ti koji su protiv statuta kojeg FiFA zeli da usvojimo. Sve je to politika i nema apsolutno nikakve veze sa fudbalom.
-
pOZz
#1725 Re: SAVEZ NAPOLJE!
Nažalost, neće da dovedu čovjeka koji će Bevandu otresti k'o slinu. Lik je kontradiktoran sam sebi, ko ga je pažljivo slušao večeras a i prošle sedmice na RTRS-u... A da ne govorimo o skretanju sa vrućih tema i elaboriranju kako njegov fašistički klub najbolje predstavlja državu Bosnu i Hercegovinu...