Pozdrav svima!
Pitanje ateistima
- Ateista
#1701 Re: Pitanje ateistima
Eto, toliko od mene, odoh sada na pravi godisnji odmor, pa cete se moci i pravo odmoriti od mene naredne dvije sedmice.
Pozdrav svima!
Pozdrav svima!
-
PeroKosoric
#1702 Re: Pitanje ateistima
Butcher, ti malo prolupao?Butcher wrote:''I Allaha obožavajte i nikoga Njemu ravnim ne smatrajte! A roditeljima dobročinstvo činite!'' (En-Nisa, 36)
Nemoj da ti Optimus i Ateista pocnu citirati Marksa i opijum za narod.
Ako mislis koga fascinirati bojom i debljinom
-
sarajlija8888
#1703 Re: Pitanje ateistima
kaze ateista ''jer imam redovan sex''---pokusava nas ucinit ljubomornim...prvo sto ne zna sta je sex,a kamoli da ga je imao a i da jest jednom u zivotu dok je pijan bio pa mu se omaklo s nekom babom sto nas i dalje nimalo ne cini ljubomornim 
nije mi odgovorio da li konzumira drogu(2 puta sam pitao) sto znaci da konzumira...tolko o ateistima i moralu te nenanosenju stete samom sebi koji je naveo...morat cu vas sve ateiste razocarat jer vi niste ateisti kolko god da se hvalite...imaju 2 opcije..prva je da ste obicna djeca u periodu puberteta pa ne znate sta cete od sebe,a druga je da znate da postoji Bog,ali vam ego ne dozvoljava da to ikom priznate jer ste razocarani u sebe..cudan je taj kompleks...a jos cudnije je da govorite da je vjera odbrambeni mehanizam,medutim to se jedino ateizmu moze pripisat...krivicu svoju ili bliznjeg svaljivat na Boga...
nije mi odgovorio da li konzumira drogu(2 puta sam pitao) sto znaci da konzumira...tolko o ateistima i moralu te nenanosenju stete samom sebi koji je naveo...morat cu vas sve ateiste razocarat jer vi niste ateisti kolko god da se hvalite...imaju 2 opcije..prva je da ste obicna djeca u periodu puberteta pa ne znate sta cete od sebe,a druga je da znate da postoji Bog,ali vam ego ne dozvoljava da to ikom priznate jer ste razocarani u sebe..cudan je taj kompleks...a jos cudnije je da govorite da je vjera odbrambeni mehanizam,medutim to se jedino ateizmu moze pripisat...krivicu svoju ili bliznjeg svaljivat na Boga...
- Vitamin C
#1704 Re: Pitanje ateistima
Tebe, Sarajlijo osam hiljada osamsto osamdeset osam, ne treba zanimati da li se neko drogira ili ne.
- terapija
#1705 Re: Pitanje ateistima
I ono sebe zove vjernikom...sarajlija8888 wrote:kaze ateista ''jer imam redovan sex''---pokusava nas ucinit ljubomornim...prvo sto ne zna sta je sex,a kamoli da ga je imao a i da jest jednom u zivotu dok je pijan bio pa mu se omaklo s nekom babom sto nas i dalje nimalo ne cini ljubomornim
- NIN
#1706 Re: Pitanje ateistima
Ja sve nesto kontam da je ovaj @sarajlija jedan od onih sto za sebe vole reci da su ateisti i koji ne mogu smislit' ove sto vjeruju i da je tu ne bil' smisljeno okaljao ovu drugu stranu svojim nacinom komunikacije.
Mescini da je to...
Mescini da je to...
-
sarajlija8888
#1707 Re: Pitanje ateistima
uvijek zaboravim na onaj ajet gdje kaze opomena sluzi samo onima koji se boje i da nema koristi govorit onima koji ne zele vjerovat...beze vama govorit i objasnjavat...i da! zanima me ko se drogira...jer ne moze meni neko doci i pricat o moralu i zabludama a da se drogira...ili da knjige nije procitao,i onda da prica naokolo lazi...od vas treba samo dici ruke i ostavit vas u zabludi jer je to trosenje vremena...milijardu muslimana je u zabludi,a vas par stotina hiljada je pametno...dakako....ostalim muslimana toplo preporucujem da i vi dignete od njih ruke...pa kad svi dignu od njih ruke,shvatit ce oni neke stvari kada ostanu sami sa sobom na milosti i nemilosti...kada pocnu patit ko moj komsija ateist koji ima 40 godina...ni prijatelja ni zene ni djece ni rodbine...nedo Bog nikom
- Big Boy
- Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.
#1708 Re: Pitanje ateistima
Istina je da nauka nema nacina, da van razumne sumnje, opovrgne ili dokaze postojanje Boga. Ja vjerujem da je razlog tome to sto smo mi ograniceni i znanjem i mogucnostima. Da, ljudska civilizacija konstantno napreduje po tom pitanju ali, sto vise saznamo vise smo svjesni koliko jos ima znanja kojeg tek trebamo upoznati.
Da je ljudski mozak ogranicen meni je dokaz sljedece. Od malena nas uce elementranoj matematici i fizici pa tako sto god ima pocetak ima i kraj. Sto god je nekad pocelo mora nekad i zavrsiti a sve sto je nekad zavrsilo moralo je nekad i poceti.
Sad, pogledajmo prema nebu u bezbroj zvijezda. Bezbroj !? A, da... imamo i to u matematici, zove se beskonacno.
Ali... moze li covjek uopste pojmiti bezbroj, beskonacno... beskraj !?
Ako je svemir beskonacno velik u odnosu na nas mi smo beskonacno mali... odnosno "tezimo nuli". Ali mi postojimo... nismo nula, to jest da ne postojimo. Sumnjam da postoji neki covjek koji ima mozak u kojem dominira postulat "pocetka i kraja" da moze i zamisliti beskonacno, a kamoli to jos i spoznati ?
Ovo je meni dokaz da ne baratamo s dovoljno informacija da bi pricali o dokazima kad trebamo pricati o misljenjima i vjerovanju. Jer, mislim... dakle znam ne prolazi bas tako lako.
Zasto Bog, ako zaista postoji, ne sprijeci dijete od 3-4 godine da stane na minu ?
Ne znam... niti mogu znati koliko mi god tog djeteta zao bilo. Ali... ako ne mogu spoznati mnogo toga kako bi ja tek mogao spoznati savrsenog Boga kad ni savrsenog covjeka ne mogu zamisliti a kamoli ga jos i traziti da ga upoznam. Ako sve ima smisla... a mi ga ne mozemo dokuciti mozda je to samo zbog toga sto nije pravi trenutak za takvo sto.
Svako treba traziti svoj mir... pa gdje god ga nadje. Sve dok svojim ne uznemirava druge i dok ne ispoljava agresivnost prema drugacijima jer... zelja za dokazivanjem poente sakama je znak velike slabosti.
I... na kraju, koliko sam ja upoznat preko hadisa i ajeta iz Kur'ana, Bog je toliko samilostan da je u stanju covjeku oprostiti svaki grijeh, sem sirka (pridruzivanje sudruga Boga u liku sina, zene i sl kao i vjerovanje u nesto drugo sem/pored Boga).
Postoje hadisi koji govore da ce ljudi moci zasluziti dzennet iako nemaju dobra djela koja su cinili u ime Boga. Nece se ljudima suditi samo zbog njihovih djela, vec i zbog njihovih namjera. A navodno, niko nece zasluziti dzennet samo svojim djelima vec ce to biti iskljucivo od Bozje milosti.
Jedan hadis govori kako ce nekom covjeku vrlo brzo biti presudjen dzehennem i dok ga budu vodili prema dzehennemu on ce se stalno zastajkivati i osvrtati se. Bit' ce pitan zasto to radi... a odgovor ce biti da se i sada nada milosti Bozijoj. Zbog te vjere u milost Bozju zasluzit ce dzennet kao nagradu.
Ili... bit ce covjek koji ce imati podjednako i dobrih i losih djela pa ce mu biti receno da potrazi od nekog da mu podari samo jedno dobro djelo cime ce zasluziti dzennet. On ce pitati druge oko sebe ali svi ce se bojati za sebe pa ce naici na nekog ko ima samo jedno dobro djelo. I on ce mu reci... meni ni ovo jedno dobro djelo ne obecava nesto. Sigurno sam ja propao pa ti evo ovo moje dobro djelo. Bog ce zbog toga obojicu nagraditi dzennetom.
Ako je ovaj zivot zaista samo jedan mali treptaj u vjecnosti i ako uspijemo to spoznati... da li time mozemo dobiti i drugaciju percepciju na ovaj svijet ?
Ja mislim i vjerujem da mozemo.
Da je ljudski mozak ogranicen meni je dokaz sljedece. Od malena nas uce elementranoj matematici i fizici pa tako sto god ima pocetak ima i kraj. Sto god je nekad pocelo mora nekad i zavrsiti a sve sto je nekad zavrsilo moralo je nekad i poceti.
Sad, pogledajmo prema nebu u bezbroj zvijezda. Bezbroj !? A, da... imamo i to u matematici, zove se beskonacno.
Ali... moze li covjek uopste pojmiti bezbroj, beskonacno... beskraj !?
Ako je svemir beskonacno velik u odnosu na nas mi smo beskonacno mali... odnosno "tezimo nuli". Ali mi postojimo... nismo nula, to jest da ne postojimo. Sumnjam da postoji neki covjek koji ima mozak u kojem dominira postulat "pocetka i kraja" da moze i zamisliti beskonacno, a kamoli to jos i spoznati ?
Ovo je meni dokaz da ne baratamo s dovoljno informacija da bi pricali o dokazima kad trebamo pricati o misljenjima i vjerovanju. Jer, mislim... dakle znam ne prolazi bas tako lako.
Zasto Bog, ako zaista postoji, ne sprijeci dijete od 3-4 godine da stane na minu ?
Ne znam... niti mogu znati koliko mi god tog djeteta zao bilo. Ali... ako ne mogu spoznati mnogo toga kako bi ja tek mogao spoznati savrsenog Boga kad ni savrsenog covjeka ne mogu zamisliti a kamoli ga jos i traziti da ga upoznam. Ako sve ima smisla... a mi ga ne mozemo dokuciti mozda je to samo zbog toga sto nije pravi trenutak za takvo sto.
Svako treba traziti svoj mir... pa gdje god ga nadje. Sve dok svojim ne uznemirava druge i dok ne ispoljava agresivnost prema drugacijima jer... zelja za dokazivanjem poente sakama je znak velike slabosti.
I... na kraju, koliko sam ja upoznat preko hadisa i ajeta iz Kur'ana, Bog je toliko samilostan da je u stanju covjeku oprostiti svaki grijeh, sem sirka (pridruzivanje sudruga Boga u liku sina, zene i sl kao i vjerovanje u nesto drugo sem/pored Boga).
Postoje hadisi koji govore da ce ljudi moci zasluziti dzennet iako nemaju dobra djela koja su cinili u ime Boga. Nece se ljudima suditi samo zbog njihovih djela, vec i zbog njihovih namjera. A navodno, niko nece zasluziti dzennet samo svojim djelima vec ce to biti iskljucivo od Bozje milosti.
Jedan hadis govori kako ce nekom covjeku vrlo brzo biti presudjen dzehennem i dok ga budu vodili prema dzehennemu on ce se stalno zastajkivati i osvrtati se. Bit' ce pitan zasto to radi... a odgovor ce biti da se i sada nada milosti Bozijoj. Zbog te vjere u milost Bozju zasluzit ce dzennet kao nagradu.
Ili... bit ce covjek koji ce imati podjednako i dobrih i losih djela pa ce mu biti receno da potrazi od nekog da mu podari samo jedno dobro djelo cime ce zasluziti dzennet. On ce pitati druge oko sebe ali svi ce se bojati za sebe pa ce naici na nekog ko ima samo jedno dobro djelo. I on ce mu reci... meni ni ovo jedno dobro djelo ne obecava nesto. Sigurno sam ja propao pa ti evo ovo moje dobro djelo. Bog ce zbog toga obojicu nagraditi dzennetom.
Ako je ovaj zivot zaista samo jedan mali treptaj u vjecnosti i ako uspijemo to spoznati... da li time mozemo dobiti i drugaciju percepciju na ovaj svijet ?
Ja mislim i vjerujem da mozemo.
- Optimus Prime
#1709 Re: Pitanje ateistima
Pa ako cemo pricati o brojcanosti moras uzeti u obzir da 5,5 milijardi ljudi nevjeruje u Allaha.sarajlija8888 wrote:uvijek zaboravim na onaj ajet gdje kaze opomena sluzi samo onima koji se boje i da nema koristi govorit onima koji ne zele vjerovat...beze vama govorit i objasnjavat...i da! zanima me ko se drogira...jer ne moze meni neko doci i pricat o moralu i zabludama a da se drogira...ili da knjige nije procitao,i onda da prica naokolo lazi...od vas treba samo dici ruke i ostavit vas u zabludi jer je to trosenje vremena...milijardu muslimana je u zabludi,a vas par stotina hiljada je pametno...dakako....ostalim muslimana toplo preporucujem da i vi dignete od njih ruke...pa kad svi dignu od njih ruke,shvatit ce oni neke stvari kada ostanu sami sa sobom na milosti i nemilosti...kada pocnu patit ko moj komsija ateist koji ima 40 godina...ni prijatelja ni zene ni djece ni rodbine...nedo Bog nikom
Ali naravno oni su svi u zabludi
A ovaj komentar o dizanju ruke od ateista i ova anegdota o tvom komsiji ateisti su mi previse smijesni da ih komentarisem.
Samo da te upitam ? Nija valjda da ti mislis da u BiH ima onoliko ateista koliko ih pise na ovom forumu, ili da se ateisti inacene zene, ili da nemaju prijatelje koji su takodjer ateisti?
Last edited by Optimus Prime on 21/08/2009 22:31, edited 1 time in total.
- Optimus Prime
#1710 Re: Pitanje ateistima
Pa racunaj da na zemlji ima oko 6,9 milijardi ljudi. Od toga su oko 1,4 milijarde( uracunao sam i one narkomane iz Pakistana i Afganistana) ljudi muslimani, a svi ostali ne priznaju kuran niti Muhameda kao poslanika.sarajlija8888 wrote:mi o vuku,vuk na vrata..ja o lazima laz pred nama...kolko ti je trebalo dok izmislis tu cifru?Optimus Prime wrote:Pa ako cemo pricati o brojcanosti moras uzeti u obzir da 5,5 milijardi ljudi nevjeruje u Allaha.sarajlija8888 wrote:uvijek zaboravim na onaj ajet gdje kaze opomena sluzi samo onima koji se boje i da nema koristi govorit onima koji ne zele vjerovat...beze vama govorit i objasnjavat...i da! zanima me ko se drogira...jer ne moze meni neko doci i pricat o moralu i zabludama a da se drogira...ili da knjige nije procitao,i onda da prica naokolo lazi...od vas treba samo dici ruke i ostavit vas u zabludi jer je to trosenje vremena...milijardu muslimana je u zabludi,a vas par stotina hiljada je pametno...dakako....ostalim muslimana toplo preporucujem da i vi dignete od njih ruke...pa kad svi dignu od njih ruke,shvatit ce oni neke stvari kada ostanu sami sa sobom na milosti i nemilosti...kada pocnu patit ko moj komsija ateist koji ima 40 godina...ni prijatelja ni zene ni djece ni rodbine...nedo Bog nikom
Ali naravno oni su svi u zabludi
DAkle neki 5,5 milijardi ljudi za koje ti mislis da su svi u zabludi i koji ce po tvom vjerovanju provjesti vjecnost u dzehenemu zbog toga.
Jos mi nisi odgovorio da li to smatras moralnim?
-
sarajlija8888
#1711 Re: Pitanje ateistima
''Nama nasa djela , a vama vasa djela; mir vama! Mi ne zelimo drustvo neukih.“
cekaj i ja cu cekati
cekaj i ja cu cekati
- BHF_Manijak
#1712 Re: Pitanje ateistima
Optimuse oci moje lijepe,ja tebi fino postavih jedno pitanje a ti meni ni habera..nisam to navikao od tebe druze moj sveCki

- travar
#1713 Re: Pitanje ateistima
BHF_Manijak wrote:Optimuse oci moje lijepe,ja tebi fino postavih jedno pitanje a ti meni ni habera..nisam to navikao od tebe druze moj sveCki![]()
-
sarajlija8888
#1714 Re: Pitanje ateistima
pa jer razumiju sto sam ljut...vide i oni skim imaju posla...s neukima..bash optimus spominje kolko ih ima koji vjeruju u Allaha sto dokazuje njegovu neukost...optimus posto ne zansh ja cu da ti kazem da u krscanstvu,judaizmu i islamu je jedan te isti Bog..neki ga zovu Allah,neki Jahve,neki samo Bog itd...
ako krscanin i jevrej zive u arabiji sta mislis kako zovu Boga? pa Allah...
- beautyfool
#1715 Re: Pitanje ateistima
@Big boy
interesantno razmisljanje 
- Optimus Prime
#1716 Re: Pitanje ateistima
Pusti demagogiju.sarajlija8888 wrote:pa jer razumiju sto sam ljut...vide i oni skim imaju posla...s neukima..bash optimus spominje kolko ih ima koji vjeruju u Allaha sto dokazuje njegovu neukost...optimus posto ne zansh ja cu da ti kazem da u krscanstvu,judaizmu i islamu je jedan te isti Bog..neki ga zovu Allah,neki Jahve,neki samo Bog itd...
Krscani i Zidovi su monoteisti ali ne priznaju kuran i Muhameda, i ti mislis da su oni u zabludi, a njih oko dvije milijarde. Brojcanost koristis kao dokaz kad tebi treba, a odbacujes kad nije po ceifu.
Ali recimo i da uzmes sve monoteiste oni opet predstavljaju manje od 50% svjetskog stanovnistva!
- Optimus Prime
#1717 Re: Pitanje ateistima
Nsam imao prlike da diskutujem sa nekim ko se ono ko razumije u religiju osim ljudi sa foruma , ako si me to pitao. Valjda mislis ljude koji su proveli godine zivota izucavajuci kuran i ostale vjerske knjige kao sto je Zakir Naik.BHF_Manijak wrote:Optimuse oci moje lijepe,ja tebi fino postavih jedno pitanje a ti meni ni habera..nisam to navikao od tebe druze moj sveCki![]()
I od njega nebi mogao cuti nista novo nego samo stare otrcane fraze. Samo dogmu i svojevoljne interpretacije kurana.
Svaki iole poznatiji akademik bi ga poderao u roku od pet minuta.Problem je u tome sto se takve diskusije uopste ne vode jer daleko najvecem broju ateista i agnostika uopste nije stalo da vjernike uvjere u njihove zablude (pogotovo ne javno), niti zele da takvim dikusijama povrijede osjecaje mnogih vjernika.
Ali hipoteticki mogu samo zamisliti kako bi izgledala diskusija Zakir Naik vs. Stephen Hawking, ili " rahmetlije" Deedat vs. Carl Sagan. Ili Ceric vs. Salman Rushdie.
Pogotovo kada bi se dotakle teme stvaranja svemira i "naucnih dokaza" u kuranu te historije religija ili uopste logike kojom se pokusava dokazati bog.
- BHF_Manijak
#1718 Re: Pitanje ateistima
Ima veze,bar meni,jer govoris o islamu sa dosta predrasuda i sa dosta skepse,sudeci na osvnou "vjernika"# i kvazivjernika,zato sam te to pitao,ne da bi taj neki ucenjak okrenuo,vec da vidis sta islam trazi od ljudi,ne samo one osnove stereotipe,ne piuj,ne ubij itd,..ima tu dosta dubljih stvari i precih,no vazno je poznavati religiju,sta ona zaista trazi,kakve od nas ljude zeli da napravi...
-
sarajlija8888
#1719 Re: Pitanje ateistima
rekao si ima 7 miljarrdi ljudi...1,7 milijardi islam 2,1 krscanstvo judaizam 500 milionaPa ako cemo pricati o brojcanosti moras uzeti u obzir da 5,5 milijardi ljudi nevjeruje u Allaha.
1,7+2,1+0,5=4,3...7-4,3=2,7....znaci nije 5,5 nego 2,7 miljardi ne vjeruje u Allaha...od toga nek je 2,5 milijarde sve ostale religije i opredjeljenja...ostane oko 200 miliona ateista...tolko o brojcanosti jer ne znash ni sabirat...sve u svemu vas nema ni da se skupite basketa
monoteisti predstavljaju 73 % svjetskkog stanovnistva...izracunaj sam...Ali recimo i da uzmes sve monoteiste oni opet predstavljaju manje od 50% svjetskog stanovnistva!
-
sarajlija8888
#1720 Re: Pitanje ateistima
Optimus Prime wrote:Nsam imao prlike da diskutujem sa nekim ko se ono ko razumije u religiju osim ljudi sa foruma , ako si me to pitao. Valjda mislis ljude koji su proveli godine zivota izucavajuci kuran i ostale vjerske knjige kao sto je Zakir Naik.BHF_Manijak wrote:Optimuse oci moje lijepe,ja tebi fino postavih jedno pitanje a ti meni ni habera..nisam to navikao od tebe druze moj sveCki![]()
I od njega nebi mogao cuti nista novo nego samo stare otrcane fraze. Samo dogmu i svojevoljne interpretacije kurana.
Svaki iole poznatiji akademik bi ga poderao u roku od pet minuta.Problem je u tome sto se takve diskusije uopste ne vode jer daleko najvecem broju ateista i agnostika uopste nije stalo da vjernike uvjere u njihove zablude (pogotovo ne javno), niti zele da takvim dikusijama povrijede osjecaje mnogih vjernika.
Ali hipoteticki mogu samo zamisliti kako bi izgledala diskusija Zakir Naik vs. Stephen Hawking, ili " rahmetlije" Deedat vs. Carl Sagan. Ili Ceric vs. Salman Rushdie.
Pogotovo kada bi se dotakle teme stvaranja svemira i "naucnih dokaza" u kuranu te historije religija ili uopste logike kojom se pokusava dokazati bog.
ev bash svi zamisljamo debatu izmedu Hawkinga i Zakira Naika...Hawking sroci 3 rijeci u minuti...Zakir Naik 300 rijeci u minuti...bash zamisljam Hawkinga kako ga dere...a vidim da pojma nemas da Zakir Naik i Ahmed Deedat nisu naucnici vec sejhovi koji su studiraju komparativne religije...
ako oces logiku muslimansku onda si trebao navest Rusmira Mahmutcehajica, Resida Hafizovica ili Muhamed Filipovica
- Optimus Prime
#1721 Re: Pitanje ateistima
Kod krscana i muslimana si uzeo najekstremnije projekcije koje postoje. Tu su ubrojani svi ljudi koji imaju krscanske i muslimanske korjene. pa i ogroman broj ateista i agnostika, pogotovo iz Evrope. Tako da ce prije biti da ima oko 1.8 milijardi krscana i oko 1,4-1.5 milijardi mulimana. Sto se tice zidova tu si se zahebao za jedno 487 miliona.sarajlija8888 wrote:rekao si ima 7 miljarrdi ljudi...1,7 milijardi islam 2,1 krscanstvo judaizam 500 milionaPa ako cemo pricati o brojcanosti moras uzeti u obzir da 5,5 milijardi ljudi nevjeruje u Allaha.
1,7+2,1+0,5=4,3...7-4,3=2,7....znaci nije 5,5 nego 2,7 miljardi ne vjeruje u Allaha...od toga nek je 2,5 milijarde sve ostale religije i opredjeljenja...ostane oko 200 miliona ateista...tolko o brojcanosti jer ne znash ni sabirat...sve u svemu vas nema ni da se skupite basketa
monoteisti predstavljaju 73 % svjetskkog stanovnistva...izracunaj sam...Ali recimo i da uzmes sve monoteiste oni opet predstavljaju manje od 50% svjetskog stanovnistva!
Sad ponovo racunaj!
-
sarajlija8888
#1722 Re: Pitanje ateistima
jest 7 miljardi su ateisti i nas par na ovom forumu su muslimani koji smo ustvari ateisti i agnostici tako da ne postoji islam uopste...Tu su ubrojani svi ljudi koji imaju krscanske i muslimanske korjene. pa i ogroman broj ateista i agnostika
sve u svemu Kur'an je bestseler,a besplatan je...mora da se puno para zaradilo nad ljudima kojima se daje Kur'an besplatno
debata Hawking versus Zakir je fenomenalna..ja je ev i dalje zamisljam kako Hawking rastura Zakira...Zakir je sav izgubljen,ne zna sta ge je snaslo...valjda mu je dojadilo jer je cuo da debate traju 70 minuta,a sa njim se debata oduzila na samo par godina...
zato govorim da treba dici ruke od vas jer ce te sve reci,barem i najvecu glupost samo da bi zadovoljli svoj ego...
i kad sam spomenuo svog komsiju to sam uradio u poredenj usa tobom...on inace prica svakakve gluposti i ne zanima ga nista na ovom svijetu zbog navodno loseg djetinjstva i zavrsio je u rupi bez ikoga...on je inace prepametan covjek,ali niko nije pametniji od Boga...tako da ako ti mislis da si pametniji od Boga izvoli i zavrsi ko on...
-
Bernardinac
#1723 Re: Pitanje ateistima
Pijem i jedem što hoću, sexao sam se prije braka, ne drogiram se, ne posjećujem Bogomolje, što više čitam i učim Bog( onakav kakvim ga se predstavlja u sv.knjigama) mi je sve dalji. Volim i voljen sam, zadovoljan sam i sretan, imam dosta prijatelja, pomažem ljudima i oni meni itd. Uopće mi ne trebaju knjige, objave i sl. da mi kažu i otvare oči. Kome da zahvalim na tome???
- HAVANA
#1724 Re: Pitanje ateistima
Bernardinac wrote:Pijem i jedem što hoću, sexao sam se prije braka, ne drogiram se, ne posjećujem Bogomolje, što više čitam i učim Bog( onakav kakvim ga se predstavlja u sv.knjigama) mi je sve dalji. Volim i voljen sam, zadovoljan sam i sretan, imam dosta prijatelja, pomažem ljudima i oni meni itd. Uopće mi ne trebaju knjige, objave i sl. da mi kažu i otvare oči. Kome da zahvalim na tome???
Nailovoj materi
A to što si se sexao prije braka,oho ti se oho
-
cistunac
#1725 Re: Pitanje ateistima
Za pravilnu diskusiju ali i suplje tvrdnje:
Brojevi oznacavaju generalne procijene i date su da bi se postigao redoslijed a ne tacan broj vjernika po grupi.
Christianity: 2.1 billion
Islam: 1.5 billion
Secular/Nonreligious/Agnostic/Atheist: 1.1 billion
Hinduism: 900 million
Chinese traditional religion: 394 million
Buddhism: 376 million
primal-indigenous: 300 million
African Traditional & Diasporic: 100 million
Sikhism: 23 million
Juche: 19 million
Spiritism: 15 million
Judaism: 14 million
Baha'i: 7 million
Jainism: 4.2 million
Shinto: 4 million
Cao Dai: 4 million
Zoroastrianism: 2.6 million
Tenrikyo: 2 million
Neo-Paganism: 1 million
Unitarian-Universalism: 800 thousand
Rastafarianism: 600 thousand
Scientology: 500 thousand
Brojevi oznacavaju generalne procijene i date su da bi se postigao redoslijed a ne tacan broj vjernika po grupi.
Christianity: 2.1 billion
Islam: 1.5 billion
Secular/Nonreligious/Agnostic/Atheist: 1.1 billion
Hinduism: 900 million
Chinese traditional religion: 394 million
Buddhism: 376 million
primal-indigenous: 300 million
African Traditional & Diasporic: 100 million
Sikhism: 23 million
Juche: 19 million
Spiritism: 15 million
Judaism: 14 million