Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
suncica24

#1701 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by suncica24 »

alica.k wrote:
suncica24 wrote:a mogla bi i carrie biti upletena u sve to...

uglavnom, dobra serija (iako ima gresaka i stereotipa... alkohol i klanjanje, tipizacija sefa... ):)
normalno da ima gresaka, ali meni se svidja sto su razbili sterotip da je onaj arapcic bio terorista. nice twist. iako sam to ocekivala nesto.

mislim da nije carrie...btw kako claire danes dobro glumi bipolarnu ludjakinju. svaku me epizodu odusevi.

ja imam par teorija ko je turned soldier (i pomislila sam i ja da je mike, al mike nije nikad bio POW).
claire je odlicna. a i cijela ekipa je ok.

ja necu nista da kontam, jer imam utisak da bi, sad kad je serija dobila zeleno svjetlo, mogli docekati u 7 sezoni da se otkrije ko je zapravo "macak u vreci" :D
uglavnom, nastavljam s gledanjem :)
nadam se samo da nece pokvariti sve nekim visokoamerickim patriotizmom (ova kolicina patriotizma sad je sasvim dovoljna)...
dale cooper

#1702 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

vox-populi wrote:Posljednja epizoda Fringe-a - ODLICNA!!!

Zakuhalo se :)
Sjajna episoda. Povratak Petera je pokazao koliko je on bitan član glumačke postave. Hemija između
njih troje (Olivia, Peter i Walter) mi je uvijek bila jedan od najdražih dijelova serije.
neo7 wrote:Samo ne mogu da skontam onu scenu sa Oliviom i onim fajlovima gdje ih donosi pa onda ih opet dobija,,, :S
Mislim da je u pitanju neka vrsta vremenskog paradoksa. Vjerovatno i ovaj takoreći "treći" univerzum
postaje nestabilan.
alica.k

#1703 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

suncica24 wrote:claire je odlicna. a i cijela ekipa je ok.

ja necu nista da kontam, jer imam utisak da bi, sad kad je serija dobila zeleno svjetlo, mogli docekati u 7 sezoni da se otkrije ko je zapravo "macak u vreci" :D
uglavnom, nastavljam s gledanjem :)
nadam se samo da nece pokvariti sve nekim visokoamerickim patriotizmom (ova kolicina patriotizma sad je sasvim dovoljna)...
mislim da nece to uradit, tj, otkrice do kraja sezone (kolko sam skontala samo 12 epizoda) sve sto treba da se otkrije. navodno vec imaju isplaniranu drugu sezonu, a to je druga skroz prica od ove.
zamzija

#1704 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zamzija »

Ja sam Fringe pogledala dvije sezone - i onda skontala da je najbolje da sačekam dok završi pa da polako sve gledam na dvd-u...Iako moram da priznam da me kopka šta se to dešava...Ideja o paralelnim svjetovima mi je zanimljiva, ali ne znam od druge sezone da li su to više razradili, znam da se "nova " Olivija pojavila sa smeđom kosom ( valjda u tom paralelnom svijetu ) i da postoji "paralelni" walter - a valjda je oteo svog sina iz paralelnog svijeta - ako sam dobro skontala...
Možda se i više zakuhalo a ja ne znam :D O prokletstvo, ne mamite me Fringe-om :D
neo7

#1705 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by neo7 »

adiiiadiii wrote:Pratio sam prison break na fox crime, u petak je bila zadnja epizoda. Koliko znam ima i film, sad me zanima posto se PB prikazivao svakim radnim danom u 18:20, hoce li veceras pustiti film zna li ko? Da se ne nadam bezveze :-)
Ako sam dobro primjetio pocela je nova sezona bas danas, gdje je policija odvela onu doktoricu, Majklovu zenu. Davno sam pregledao tu sezonu na netu...

Inace Walking Dead se prikazuje na Fox Crime.... Ako je vec bilo govora o ovome sorry, tv ne pratim toliko :)
DON_eARL

#1706 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by DON_eARL »

Ovo iščekivanje novih epizoda svake sedmice postaje dosadno, bar meni, tako da od sad planiram gledati samo završene serije i to u cugu. :D

Planiram Wire da pogledam uskoro, kao i Lost, zadnje 2 sezone, a možda i ispočetka krenem.
clarion_

#1707 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by clarion_ »

DON_eARL wrote:Ovo iščekivanje novih epizoda svake sedmice postaje dosadno, bar meni, tako da od sad planiram gledati samo završene serije i to u cugu. :D

Planiram Wire da pogledam uskoro, kao i Lost, zadnje 2 sezone, a možda i ispočetka krenem.
Wire nisi gledaooo ???? to se prvo gleda pa onda sve ostalo..... THE WIRE je VRH!!!
zamzija

#1708 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zamzija »

neo7 wrote: Inace Walking Dead se prikazuje na Fox Crime.... Ako je vec bilo govora o ovome sorry, tv ne pratim toliko :)
yeeeeees, večeras je u 22.30h, tj svakog ponedjeljka nova epizoda
a na fox life-u večeras prva epizoda american horror story :D
clarion_

#1709 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by clarion_ »

alica.k wrote:
suncica24 wrote:a mogla bi i carrie biti upletena u sve to...

uglavnom, dobra serija (iako ima gresaka i stereotipa... alkohol i klanjanje, tipizacija sefa... ):)
normalno da ima gresaka, ali meni se svidja sto su razbili sterotip da je onaj arapcic bio terorista. nice twist. iako sam to ocekivala nesto.

mislim da nije carrie...btw kako claire danes dobro glumi bipolarnu ludjakinju. svaku me epizodu odusevi.

ja imam par teorija ko je turned soldier (i pomislila sam i ja da je mike, al mike nije nikad bio POW).
pazi malko sta pises, pogotovo za nas koji do tada nismo pogledali epizodu, ja sam ju sad gledao i to sto je plavka terorista me uopce nije iznenadilo nakon tvog posta!!
alica.k

#1710 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

clarion_ wrote:pazi malko sta pises, pogotovo za nas koji do tada nismo pogledali epizodu, ja sam ju sad gledao i to sto je....me uopce nije iznenadilo nakon tvog posta!!
ja ti se izvinjaJEM, a ti edituj post pa cu i ja, da niko vise ne vidi.
to i nije tolki spojler jer se vidjelo i u prosloj epizodi al eto, ajd.
Last edited by alica.k on 07/11/2011 20:29, edited 1 time in total.
alica.k

#1711 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

zamzija wrote:Ja sam Fringe pogledala dvije sezone - i onda skontala da je najbolje da sačekam dok završi pa da polako sve gledam na dvd-u...Iako moram da priznam da me kopka šta se to dešava...Ideja o paralelnim svjetovima mi je zanimljiva, ali ne znam od druge sezone da li su to više razradili, znam da se "nova " Olivija pojavila sa smeđom kosom ( valjda u tom paralelnom svijetu ) i da postoji "paralelni" walter - a valjda je oteo svog sina iz paralelnog svijeta - ako sam dobro skontala...
Možda se i više zakuhalo a ja ne znam :D O prokletstvo, ne mamite me Fringe-om :D
jeste.
gledaj.

fringe sve sezone odjednom...sve ce ti se izmjesat :D mora malo da se slegne.
barem dvije po dvije :)
Al Swearengen

#1712 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Al Swearengen »

Taj Hell on Wheels izgleda dosta zanimljiv. Mogo bi ispunit prazninu napravljenu tragičnom preranom smrću Deadwooda. Samo da ne bude kao Walking Dead: umjesto kauboja i indijanaca da budu izgubljena djeca i hektolitri suza.
alibaba_i_30_godina

#1713 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alibaba_i_30_godina »

zamzija wrote: yeeeeees, večeras je u 22.30h, tj svakog ponedjeljka nova epizoda
Mislim da je American Horror Story nedjeljom na FOX Life?!

Sta je sa tom Homeland, sad ste me zainteresovali za tu seriju ... jel' to nesto tipa Person of Interest i Alias ili nesto drugo?!
suncica24

#1714 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by suncica24 »

NeyDan wrote:
zamzija wrote: yeeeeees, večeras je u 22.30h, tj svakog ponedjeljka nova epizoda
Mislim da je American Horror Story nedjeljom na FOX Life?!

Sta je sa tom Homeland, sad ste me zainteresovali za tu seriju ... jel' to nesto tipa Person of Interest i Alias ili nesto drugo?!
spijunaza, malo vojske, malcice politike... bit ce tu i ljubavna koja (uz porodicnu dramu)...

uglavnom, radnja je lik koji se vraca iz iraka nakon sto je proveo 8god u zarobljenistvu, dok u isto vrijeme agentica CIA dobija hint da je jedan amercki vojnik promjenio "stranu"...
VenomousV

#1715 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by VenomousV »

Nope, veceras 23:35 American Horror Story na FL :D
alibaba_i_30_godina

#1716 Re: Gledate seriju - preporucite je

suncica24 wrote:
NeyDan wrote: Mislim da je American Horror Story nedjeljom na FOX Life?!

spijunaza, malo vojske, malcice politike... bit ce tu i ljubavna koja (uz porodicnu dramu)...

uglavnom, radnja je lik koji se vraca iz iraka nakon sto je proveo 8god u zarobljenistvu, dok u isto vrijeme agentica CIA dobija hint da je jedan amercki vojnik promjenio "stranu"...
Zvuci interesantno .... izgleda da cete me navuci i na ovu seriju, damn! :mrgreen:

VenomousV wrote:Nope, veceras 23:35 American Horror Story na FL :D
Sad sam vidio reklamu na FOX Crime-u, ipak je veceras u 23:25, my mistake! :mrgreen:
alica.k

#1717 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alica.k »

NeyDan wrote:Zvuci interesantno .... izgleda da cete me navuci i na ovu seriju, damn! :mrgreen:
po meni najbolja serija od novih ove sezone.
nista nije kako izgleda na prvi pogled.

sto je i logicno, prave je isti ljudi sto su i 24 smislili :D
bingov buraz

#1718 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by bingov buraz »

Poceo sam gledati Firefly na osnovu preporuka odavde,onako gledljivo je na osnovu prve tri epizode.
VenomousV

#1719 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by VenomousV »

NeyDan wrote:
Sad sam vidio reklamu na FOX Crime-u, ipak je veceras u 23:25, my mistake! :mrgreen:
23/35 isto je :D :lol:
Jeff Bingham

#1720 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jeff Bingham »

ne znam imal gluplje serije od l word :) kad vdim onu brkatu hoce mi nesto bit.
alibaba_i_30_godina

#1721 Re: Gledate seriju - preporucite je

VenomousV wrote:
NeyDan wrote:
23/35 isto je :D :lol:
Ne znam jel' do mene, a prije da je do njih, ali maloprije opet bila reklama za AHS i kazu da ide nedjeljom u 22:55. :lol:

Moguce da ima 2 termina ... u svakom slucaju, pratim one u AmeriKi.

Jel' vi cekate i koristite prevode serija?! Meni uopce nisu potrebni, jedino cekam za Grey's Anatomy i serije tog tipa jer cesto ne razumijem o cemu pricaju i sta rade od silnih medicinskih izraza koje koriste.
alcho

#1722 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by alcho »

zamzija wrote:Ja sam Fringe pogledala dvije sezone - i onda skontala da je najbolje da sačekam dok završi pa da polako sve gledam na dvd-u...Iako moram da priznam da me kopka šta se to dešava...Ideja o paralelnim svjetovima mi je zanimljiva, ali ne znam od druge sezone da li su to više razradili, znam da se "nova " Olivija pojavila sa smeđom kosom ( valjda u tom paralelnom svijetu ) i da postoji "paralelni" walter - a valjda je oteo svog sina iz paralelnog svijeta - ako sam dobro skontala...
Pa sudeci po tome sto pises SPOILER bez ikakvig upozorenja, izgleda da ti kontanje ne ide bas najbolje :x :x :x
Jeff Bingham

#1723 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jeff Bingham »

sinoc sam gledao samo jedan dio... :shock: jeko ona crvena sto se fol dira, pa neposredno onda glavni glumac cherupa horoza :D kako me :shock: trznu, ista bivsa mi u mene :lol:
neo7

#1724 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by neo7 »

Jel' vi cekate i koristite prevode serija?! Meni uopce nisu potrebni, jedino cekam za Grey's Anatomy i serije tog tipa jer cesto ne razumijem o cemu pricaju i sta rade od silnih medicinskih izraza koje koriste.
Pokrenem epizodu u BS playeru i pokaze mi koji su titlovi dostupni, ukoliko nema na hr skida mi na engleskom tako da mi ni jedno ni drugo nije problem. Samo mi se svidja ovo automatski skidanje titlova na bs playeru :thumbup:
VenomousV

#1725 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by VenomousV »

NeyDan wrote: Ne znam jel' do mene, a prije da je do njih, ali maloprije opet bila reklama za AHS i kazu da ide nedjeljom u 22:55. :lol:

Moguce da ima 2 termina ... u svakom slucaju, pratim one u AmeriKi.

samo na tv-u gledam s titlovima :D

sto se tice medicinskih izraza - vise sam i to naucila pa mi ni ne treba prevod...

posto previse serija skidam odlucila sam revenge i american horror story gledat na FL... mada moram skinut prvu ep revenge jer sam je fulila :skoljka:

sto se AHS tice, koji je fazon da onaj svako malo gologuz hoda po kuci? :oops:
Post Reply