A ti sjedi i cekaj dok neko drugi ne dovede na neki bolji nivo. Nemoj slucajno da nesto sam u zivotu poduzmes. Tipicni profil naseg gradjanina. Zato cemo vjerovatno ostajati sve vise zaostali u svakom pogledu za ostalim svijetom.S4mpion wrote:Još uvijek smo na nivou "treba ovo, treba ono" i onda se čudimo što ljudi izbjegavaju vakcinaciju djece.
VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Moderator: anex
-
easy
#1701 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
-
zdruzdjo
#1702 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Slazem se apsolutno.easy wrote:A ti sjedi i cekaj dok neko drugi ne dovede na neki bolji nivo. Nemoj slucajno da nesto sam u zivotu poduzmes. Tipicni profil naseg gradjanina. Zato cemo vjerovatno ostajati sve vise zaostali u svakom pogledu za ostalim svijetom.S4mpion wrote:Još uvijek smo na nivou "treba ovo, treba ono" i onda se čudimo što ljudi izbjegavaju vakcinaciju djece.
Samo nije rjesenje okretati glavu i reci necu vakcinisati. Ujesce te za guzicu zajeban pas ako mu okrenes glavu dok on rezi na tebe.
Ok, treba djete na vakcinu, odes dan prije u ambulantu i kazes daj da vidim sta ces mi to dati djetetu. Ne vidim razlog zasto ti ne bi pokazali. Hvala bogu internet tu pod prstima, i udri.
Meni je kcerki doktor jednom prepisao inekcije bez da mi rece sta mi daje. Pregleda djete otvori usta, aaaaa. Pise u karton nesto, kaze inekcije ....i suti.
Reko doktore upitaste li me ista, valjda sam tu. Niti mi rekoste koje inekcije, niti jeli djete alergicno, na kraju krajeva slazem li se uopste sa tim.....napao ga pravo. Od tada nikad vise kod njega. Nazovem omer maslic i pitam ko je u smjeni.
-
easy
#1703 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
zdruzdjo wrote:Slazem se apsolutno.easy wrote:A ti sjedi i cekaj dok neko drugi ne dovede na neki bolji nivo. Nemoj slucajno da nesto sam u zivotu poduzmes. Tipicni profil naseg gradjanina. Zato cemo vjerovatno ostajati sve vise zaostali u svakom pogledu za ostalim svijetom.S4mpion wrote:Još uvijek smo na nivou "treba ovo, treba ono" i onda se čudimo što ljudi izbjegavaju vakcinaciju djece.
Samo nije rjesenje okretati glavu i reci necu vakcinisati. Ujesce te za guzicu zajeban pas ako mu okrenes glavu dok on rezi na tebe.
Ok, treba djete na vakcinu, odes dan prije u ambulantu i kazes daj da vidim sta ces mi to dati djetetu. Ne vidim razlog zasto ti ne bi pokazali. Hvala bogu internet tu pod prstima, i udri.
Meni je kcerki doktor jednom prepisao inekcije bez da mi rece sta mi daje. Pregleda djete otvori usta, aaaaa. Pise u karton nesto, kaze inekcije ....i suti.
Reko doktore upitaste li me ista, valjda sam tu. Niti mi rekoste koje inekcije, niti jeli djete alergicno, na kraju krajeva slazem li se uopste sa tim.....napao ga pravo. Od tada nikad vise kod njega. Nazovem omer maslic i pitam ko je u smjeni.
- S4mpion
#1704 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Pa nisam ja taj koji sjedi i čeka, već ti.easy wrote:A ti sjedi i cekaj dok neko drugi ne dovede na neki bolji nivo. Nemoj slucajno da nesto sam u zivotu poduzmes. Tipicni profil naseg gradjanina. Zato cemo vjerovatno ostajati sve vise zaostali u svakom pogledu za ostalim svijetom.S4mpion wrote:Još uvijek smo na nivou "treba ovo, treba ono" i onda se čudimo što ljudi izbjegavaju vakcinaciju djece.
-
easy
#1705 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Kod mene sva djeca uredno vakcinisana i sa obaveznim i neobaveznim vakcinama. Ja nemam problem sa vakcinacijom koji ti imas.S4mpion wrote:Pa nisam ja taj koji sjedi i čeka, već ti.easy wrote:A ti sjedi i cekaj dok neko drugi ne dovede na neki bolji nivo. Nemoj slucajno da nesto sam u zivotu poduzmes. Tipicni profil naseg gradjanina. Zato cemo vjerovatno ostajati sve vise zaostali u svakom pogledu za ostalim svijetom.S4mpion wrote:Još uvijek smo na nivou "treba ovo, treba ono" i onda se čudimo što ljudi izbjegavaju vakcinaciju djece.
- S4mpion
#1706 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Dakle, pored toga što sjediš i čekaš, sad još i klimaš glavom kako ti se kaže.easy wrote:Kod mene sva djeca uredno vakcinisana i sa obaveznim i neobaveznim vakcinama. Ja nemam problem sa vakcinacijom koji ti imas.S4mpion wrote: Pa nisam ja taj koji sjedi i čeka, već ti.
-
easy
#1707 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ja da ne vjeriujem vakcinama, ja bi prevrnuo citavu drzavu dok ne bi dobio informacije koje mislim da me sljeduju. Ja nemam problema sa kredibilitetom vakcina koje su moja djeca dobili. Pa taman i kad bi imao i kad ne bi uspio da dobijem informacije u kratkom roku, otisao bih u apoteku ili narucio iz inostranstva vakcine koje mislim da su provjerene, ali u svakom slucaju ne bih izlagao svoju djecu riziku.S4mpion wrote:Dakle, pored toga što sjediš i čekaš, sad još i klimaš glavom kako ti se kaže.easy wrote:Kod mene sva djeca uredno vakcinisana i sa obaveznim i neobaveznim vakcinama. Ja nemam problem sa vakcinacijom koji ti imas.S4mpion wrote: Pa nisam ja taj koji sjedi i čeka, već ti.
Ti si naisao na dilemu, nisi mako prstom da je otklonis ili potvrdis, vec si sjeo kuci i odlucio da ne vakcinises djecu
- S4mpion
#1708 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
I šta sam još uradio kad se već tako dobro razumiješ u moj život?easy wrote: Ja da ne vjeriujem vakcinama, ja bi prevrnuo citavu drzavu dok ne bi dobio informacije koje mislim da me sljeduju. Ja nemam problema sa kredibilitetom vakcina koje su moja djeca dobili. Pa taman i kad bi imao i kad ne bi uspio da dobijem informacije u kratkom roku, otisao bih u apoteku ili narucio iz inostranstva vakcine koje mislim da su provjerene, ali u svakom slucaju ne bih izlagao svoju djecu riziku.
Ti si naisao na dilemu, nisi mako prstom da je otklonis ili potvrdis, vec si sjeo kuci i odlucio da ne vakcinises djecu
- geralt
#1709 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Odlicno razmisljanje s kojim se vecinom slazem, osim sa radikalnom idejom na kraju. Drzava mora imati obaveznu vakcinaciju djece, prvo radi kolektivnog imuniteta, i drugo jer djeca nevakcinisanih roditelja ni kriva ni duzna moraju zivjeti sa debilnom odlukom svojih roditelja. Isto kao i sa obaveznim osnovnim skolovanjem, nema se tu sta ostavljati izbora.zdruzdjo wrote:Onako cu se sa srednjeg stanovista ukljuciti.
Dvoje djece iza mene i oboje uredno vakcinisane. Nije mi padalo na pamet da promasim neku. Nikad. Da li se bojim vakcina? Naravno. Utjeraju mi strah u kosti svaki put. Ali...
Isto tako se bojim i svakog antibiotika koji doktor prepise za upaljeno grlo. Penicilina, Svakog paracetamola ili ibuprofena za temperaturu od 38+ stepeni.
Dovoljno je da zaguglate malo o npr situacijama gdje "shit hit the fan" vezano za npr ibuprofen ili voltaren cepice i sve ce vam biti jasno.
Medjutim da li se iko zapita sta se moze desiti ukoliko potomak dobije neku od bolescura koje se pokrivaju vakcinom. Npr ja nisam vakcinisan od nekih stvari zbog bolescure koju sam fasovao kao djete. Jedna od tih stvari su i glupavi zausnjaci. Reci ce neko "aaaaa cuj zausnjaci..."
Da ali zausnjake dobijete i ako ste vakcinisani. Ali blaze. Ukoliko niste vakcinisani a fasujete, jedna od sitnih stvari koja se vrlo lako moze desiti je "sterilitet". Mislim bas sitno. Kao djete sam bjezao drugova koji su imali zausnjake kao od ebole.
Uopste necu osporavati ovu demonizaciju koja se veze za vakcine i autizam. O autizmu znam vrlo malo. Znam da je dosta neistrazena kao bolest. Ali ono sto znam je da je to bolescura koja moze biti i genetska. Da li je vakcina moze izazvati? Mozda. Ja nesto onako laicki i bez neke jake tvrdnje cu reci da mi je to na labavim nogama, ali....
Ali isto tako znam da woltaren moze izazvati zatajenje bubrega.
Medjutim sta mene ljuti je to da ljudi tek tako odluce ne davati vakcine jer je mama cula od neke zilbahete na kahvi da je to opasno.
Niko se npr ne zapita kako to da u vrijeme "ono" nekadasnje nije bilo autizama od vakcine. Nije bilo ovoliko karcinoma kod djece. Osim sto se pazilo na kvalitet kud i kamo vise, imali smo i puno zdraviju okolinu i proizvodnju hrane.
Nisu se trudnice kljukale apaurinima od prvog dana trudnoce kao danas i to bas na preporuku ljekara. I jos milion stvari.
Uzecu za primjer glupu stvar. Napijes se ciste vodke i sljedeci dan imas mahmurluk onako kao kad se napijes. A pomjesas vodku i juice od narandze (sto mnogi rade) i napijes se a onda sutradan si unisten da bi sebi mater jexx sto te rodi. Znaci pomjesas neku nevinu stvar sa necim onako malo zescim i dobijs burnu reakciju. A odvojene te dvije supstance i nista(mislim skoro nista). Neko ce reci jooooj mene sve boli od vodke 3 dana. Pa ne dobije ni svako djete (mozda)autizam. E tako i ovo.
Mozda ta demonska vakcina djeluje burno sa npr nektarmilom i insekticidom kojom je prskana jabuka u djecijoj hrani i kamilicom koju djete pije zbog grceva pa napravi belaj.
Sve je to vaga. Mora covjek odvagati pozitivne i negativne stvari u zivotu pa donjeti odluke. Nekad malo i riskantne. Ali "that is life".
E sad da budem malo radikalan. Da se pitam(a hvala Bogu da se ne pitam) jednostavno:
Daj mogucnost izbora. Vakcinisi ili ne vakcinisi djete. Ako vakcinises ok. Ako ne vakcinises djete a dobije neku od bolescura koje bi vakcinom bile sprijecene, onda sam placas sve troskove lijecenja svog djeteta bio osiguran ili ne. Takodje bih uveo da u skolama pri upisu se mora donjeti papir o vakcinaciji. Ako ja placam osiguranje za svoje vakcinisano djete npr 5 km, neko sa nevakcinisanim djetetom bi placao 55km. Zasto? Zato sto je veci rizik od takvog djeteta da zakaci neku od tih bolescura pa da izbije epidemija medju djecom koja (kao ja sto nisam smio) nisu vakcinisana ili su vakcinisana ali dobiju ublazenu verziju bolesti. Isto kao kad auto registrujes u razvijenim zemljama, veci rizik je od 20-to godisnjaka koji vozi bmw od 300 ks nego od 40-to godisnjaka koji vozi isto to auto i razlicita je i cjena osiguranja.
U razredu moga djeteta ima dvoje djece koja su odlukom roditelja iskljucena iz svih vakcina. Uciteljica je ove godine trudna. Zamislite kojem riziku se izlaze ta zena ukoliko neko od te djece donese u skolu npr ospice ili rubeolu ili nesto trece...
Znaci u slucaju odumiranja ploda ili necega nepovoljnog po nerodjeno djete bih hladno pucao u glavu roditeljima bez sekunde dvoumljenja ili griznje savjeati.
E pa svaka odluka u zivotu se placa i od mnogo stvari zavisi koliko ce nas kostati. I do nas je. Isto to koliko nas moze kostati.
Ali naravno doooobro bi mi odgovarali i oni iz javnog zdravstva koji "provlace" na tenderima sumnjive proizvodjace.Uffff......
Tacno bi se znalo ko odlucuje o tome i taj neko bi tacno znao sa kakvim odgovornostima radi.
-
easy
#1710 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
ok, mozda sam nesto pogresno shvatio, ispravi me... ali u svakom slucaju pises da su vakcine sumnjivog kvaliteta, znaci prihvatio si to tako, a ni u jednom trenutku nisi mogao da izneses neki dokaz za to, iako te vise ljudi pitalo.S4mpion wrote:I šta sam još uradio kad se već tako dobro razumiješ u moj život?easy wrote: Ja da ne vjeriujem vakcinama, ja bi prevrnuo citavu drzavu dok ne bi dobio informacije koje mislim da me sljeduju. Ja nemam problema sa kredibilitetom vakcina koje su moja djeca dobili. Pa taman i kad bi imao i kad ne bi uspio da dobijem informacije u kratkom roku, otisao bih u apoteku ili narucio iz inostranstva vakcine koje mislim da su provjerene, ali u svakom slucaju ne bih izlagao svoju djecu riziku.
- S4mpion
#1711 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Pa dokaz je svugdje oko nas. Ako zdravstvena ustanova ne pruža odgovarajuće informacije koje se tiču nabavke vakcina, vrste vakcina i procesa vakcinacije usklađenog sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije ili je uprava sklona korupciji( A VRLO DOBRO ZNAMO DA JESTE K'O I SVE OSTALO U DRŽAVI), vakcine time automatski dobijaju status sumnjivih.easy wrote: ok, mozda sam nesto pogresno shvatio, ispravi me... ali u svakom slucaju pises da su vakcine sumnjivog kvaliteta, znaci prihvatio si to tako, a ni u jednom trenutku nisi mogao da izneses neki dokaz za to, iako te vise ljudi pitalo.
- славянин
#1712 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Koja zdravstvena institucija - jesi li pokusao dobiti od doktora prilikom vakcinacije papir sa opisom vakcine i proizvodjaca - to mozes traziti na fin nacin - treba mi za karticu vakcinacija putujem vani.A ta “logika” drzava ne valja oanne valjaju ni vakcine je super cool.S4mpion wrote:Pa dokaz je svugdje oko nas. Ako zdravstvena ustanova ne pruža odgovarajuće informacije koje se tiču nabavke vakcina, vrste vakcina i procesa vakcinacije usklađenog sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije ili je uprava sklona korupciji( A VRLO DOBRO ZNAMO DA JESTE K'O I SVE OSTALO U DRŽAVI), vakcine time automatski dobijaju status sumnjivih.easy wrote: ok, mozda sam nesto pogresno shvatio, ispravi me... ali u svakom slucaju pises da su vakcine sumnjivog kvaliteta, znaci prihvatio si to tako, a ni u jednom trenutku nisi mogao da izneses neki dokaz za to, iako te vise ljudi pitalo.
- S4mpion
#1713 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Super cool?славянин wrote:Koja zdravstvena institucija - jesi li pokusao dobiti od doktora prilikom vakcinacije papir sa opisom vakcine i proizvodjaca - to mozes traziti na fin nacin - treba mi za karticu vakcinacija putujem vani.A ta “logika” drzava ne valja oanne valjaju ni vakcine je super cool.S4mpion wrote:Pa dokaz je svugdje oko nas. Ako zdravstvena ustanova ne pruža odgovarajuće informacije koje se tiču nabavke vakcina, vrste vakcina i procesa vakcinacije usklađenog sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije ili je uprava sklona korupciji( A VRLO DOBRO ZNAMO DA JESTE K'O I SVE OSTALO U DRŽAVI), vakcine time automatski dobijaju status sumnjivih.easy wrote: ok, mozda sam nesto pogresno shvatio, ispravi me... ali u svakom slucaju pises da su vakcine sumnjivog kvaliteta, znaci prihvatio si to tako, a ni u jednom trenutku nisi mogao da izneses neki dokaz za to, iako te vise ljudi pitalo.
Super cool?
-
easy
#1714 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ma ovo su sve mahalske price sa kafa i frizeraja. Napisite imenom i prezimenom ko uskracuje ili krije informacije. Imenujte doktore, institucije i sta ste ucinili po tom pitanju. To su vasa djeca, brinite se na pravi nacin za njih, a ne linijom manjeg otpora!
Inace, drzava nam je sranje, izbori si u oktobru, demonstracije sa 10 ucesnika ispred vrata, zapad nije vise tako daleko - znaci, ima mnogo nacina, proberimo kako cemo rijesiti problem lose drzave. Jer nazalost nece to niko rijesiti za nas. Prosla su vremena Tite i trecih smjena, samo da bi svi imali posao. Kapitalizam i lopovluk idu rame uz rame. Moramo se boriti za sebe i protiv lopovluka. Pocevsi od pjesackog prelaza, parking papka, cvaje drotu, saltera u posti, preko doma zdravlja, pa nadalje.
Inace, drzava nam je sranje, izbori si u oktobru, demonstracije sa 10 ucesnika ispred vrata, zapad nije vise tako daleko - znaci, ima mnogo nacina, proberimo kako cemo rijesiti problem lose drzave. Jer nazalost nece to niko rijesiti za nas. Prosla su vremena Tite i trecih smjena, samo da bi svi imali posao. Kapitalizam i lopovluk idu rame uz rame. Moramo se boriti za sebe i protiv lopovluka. Pocevsi od pjesackog prelaza, parking papka, cvaje drotu, saltera u posti, preko doma zdravlja, pa nadalje.
- S4mpion
#1715 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
easy wrote:Ma ovo su sve mahalske price sa kafa i frizeraja. Napisite imenom i prezimenom ko uskracuje ili krije informacije. Imenujte doktore, institucije i sta ste ucinili po tom pitanju. To su vasa djeca, brinite se na pravi nacin za njih, a ne linijom manjeg otpora!
Reko', možda nisi pročit'o.Pa dokaz je svugdje oko nas. Ako zdravstvena ustanova ne pruža odgovarajuće informacije koje se tiču nabavke vakcina, vrste vakcina i procesa vakcinacije usklađenog sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije ili je uprava sklona korupciji( A VRLO DOBRO ZNAMO DA JESTE K'O I SVE OSTALO U DRŽAVI), vakcine time automatski dobijaju status sumnjivih.
-
easy
#1716 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Meni se cini da ti ne citas. Sve sto pises do sada je rekla-kazala. Kazes zdr ustanova uskracuje informacije. Koja ustanova, koji doktor i sta se ucinilo po tom pitanju, kome se zalilo? Meni da se to desilo ili nesto slicno iznio bih sve detalje ovdje.S4mpion wrote:easy wrote:Ma ovo su sve mahalske price sa kafa i frizeraja. Napisite imenom i prezimenom ko uskracuje ili krije informacije. Imenujte doktore, institucije i sta ste ucinili po tom pitanju. To su vasa djeca, brinite se na pravi nacin za njih, a ne linijom manjeg otpora!Reko', možda nisi pročit'o.Pa dokaz je svugdje oko nas. Ako zdravstvena ustanova ne pruža odgovarajuće informacije koje se tiču nabavke vakcina, vrste vakcina i procesa vakcinacije usklađenog sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije ili je uprava sklona korupciji( A VRLO DOBRO ZNAMO DA JESTE K'O I SVE OSTALO U DRŽAVI), vakcine time automatski dobijaju status sumnjivih.
- S4mpion
#1717 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
easy wrote: Meni se cini da ti ne citas. Sve sto pises do sada je rekla-kazala. Kazes zdr ustanova uskracuje informacije. Koja ustanova, koji doktor i sta se ucinilo po tom pitanju, kome se zalilo? Meni da se to desilo ili nesto slicno iznio bih sve detalje ovdje.
Sve si iz navedenog zaobišao, a ništa ne možeš osporit', pa nek' ti se čini.Pa dokaz je svugdje oko nas. Ako zdravstvena ustanova ne pruža odgovarajuće informacije koje se tiču nabavke vakcina, vrste vakcina i procesa vakcinacije usklađenog sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije ili je uprava sklona korupciji( A VRLO DOBRO ZNAMO DA JESTE K'O I SVE OSTALO U DRŽAVI), vakcine time automatski dobijaju status sumnjivih.
-
easy
#1718 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Eh kad bi osporavali sve teorije zavjere, a pogotovo ovakve kao tvoje sa nula dokaza.S4mpion wrote:easy wrote: Meni se cini da ti ne citas. Sve sto pises do sada je rekla-kazala. Kazes zdr ustanova uskracuje informacije. Koja ustanova, koji doktor i sta se ucinilo po tom pitanju, kome se zalilo? Meni da se to desilo ili nesto slicno iznio bih sve detalje ovdje.Sve si iz navedenog zaobišao, a ništa ne možeš osporit', pa nek' ti se čini.Pa dokaz je svugdje oko nas. Ako zdravstvena ustanova ne pruža odgovarajuće informacije koje se tiču nabavke vakcina, vrste vakcina i procesa vakcinacije usklađenog sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije ili je uprava sklona korupciji( A VRLO DOBRO ZNAMO DA JESTE K'O I SVE OSTALO U DRŽAVI), vakcine time automatski dobijaju status sumnjivih.
- S4mpion
#1719 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
U pravu si, nema korupcije u BH zdravstvu.easy wrote:Eh kad bi osporavali sve teorije zavjere, a pogotovo ovakve kao tvoje sa nula dokaza.S4mpion wrote:Sve si iz navedenog zaobišao, a ništa ne možeš osporit', pa nek' ti se čini.Pa dokaz je svugdje oko nas. Ako zdravstvena ustanova ne pruža odgovarajuće informacije koje se tiču nabavke vakcina, vrste vakcina i procesa vakcinacije usklađenog sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije ili je uprava sklona korupciji( A VRLO DOBRO ZNAMO DA JESTE K'O I SVE OSTALO U DRŽAVI), vakcine time automatski dobijaju status sumnjivih.
-
easy
#1720 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Nema dokaza da su vakcine sumnjive, bar ih niko nije javno iznio. Ako ima iznesi ih ili bujrum uzivaj sam u svojoj paranoji.S4mpion wrote:
U pravu si, nema korupcije u BH zdravstvu.
- S4mpion
#1721 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ne čitaš, već sam ti iznio dokaze da su vakcine sumnjive.easy wrote:Nema dokaza da su vakcine sumnjive, bar ih niko nije javno iznio. Ako ima iznesi ih ili bujrum uzivaj sam u svojoj paranoji.S4mpion wrote:
A što se tiče paranoje, imaj poštovanja prema ljudima čija djeca su stradala zbog loše vakcinacije.Pa dokaz je svugdje oko nas. Ako zdravstvena ustanova ne pruža odgovarajuće informacije koje se tiču nabavke vakcina, vrste vakcina i procesa vakcinacije usklađenog sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije ili je uprava sklona korupciji( A VRLO DOBRO ZNAMO DA JESTE K'O I SVE OSTALO U DRŽAVI), vakcine time automatski dobijaju status sumnjivih.
Razumiješ, pokaži malo poštovanja.
-
easy
#1722 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Ne citas ti, da to nisu dokazi nego babske priceS4mpion wrote:Ne čitaš, već sam ti iznio dokaze da su vakcine sumnjive.easy wrote:Nema dokaza da su vakcine sumnjive, bar ih niko nije javno iznio. Ako ima iznesi ih ili bujrum uzivaj sam u svojoj paranoji.S4mpion wrote:
A što se tiče paranoje, imaj poštovanja prema ljudima čija djeca su stradala zbog loše vakcinacije.Pa dokaz je svugdje oko nas. Ako zdravstvena ustanova ne pruža odgovarajuće informacije koje se tiču nabavke vakcina, vrste vakcina i procesa vakcinacije usklađenog sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije ili je uprava sklona korupciji( A VRLO DOBRO ZNAMO DA JESTE K'O I SVE OSTALO U DRŽAVI), vakcine time automatski dobijaju status sumnjivih.
Razumiješ, pokaži malo poštovanja.
- S4mpion
#1723 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Da, da, bapske su priče to da je BH zdravstvo korumpirano kao i sve ostalo u ovoj zemlji.easy wrote:
Ne citas ti, da to nisu dokazi nego babske price
Nema kod nas korupcije, sve pošteno.
- Bancho
#1724 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?
Coek objasnio
- славянин