Iz Kölna ih je istisnuo Germanwings, za ostale aerodrome ne znam...zambaklija wrote:E,jes kompanija i partner...iz nanaseljenije pokrajine u SRNj niti jednog leta,dobar im koncept 100%
Avio kompanije all about
- macan prvi
#1701 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
- ljubav_aha
#1702 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ukinuto je ukupno 33 letova,znaci 96 letova se realizira uz pomoc 20% osoblja
- drndalo
#1703 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Malo si ti pobrkala, sve skupa su trebali imati 96 letova taj dan...
- ljubav_aha
#1704 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
tacno,ali nema veze,strajk je prosao,cica mica ,malo veca glupost je uradjena,et' tak
-
akcija007
#1705 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Sarajevo Minhen London sve u jednoj karti uvezano s Lufthansom osim UK vize trebam li imati i sengensku vizu ? Ako neko zna kakav link da procitam
- macan prvi
#1706 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Najvjerovatnije da ne trebas, mislim da ces biti u nesengenskoj tranzitnoj zoni u Münchenu cijelo vrijeme posto ni BiH ni Velika Britanija nisu clanice tog sporazuma.akcija007 wrote:Sarajevo Minhen London sve u jednoj karti uvezano s Lufthansom osim UK vize trebam li imati i sengensku vizu ? Ako neko zna kakav link da procitam
- macan prvi
#1707 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Primijetio sam da BH Airlines sad nakon uvodjenja podnevne linije za Beograd nudi uvezanu kartu s JAT-om i cak Lufthansom iz Beograda za dalje evropske destinacije. Je li moguce?
Planira li se prosirenje toga na letove koji idu direktno iz Sarajeva (a ne prvo za BEG)?
- BHCluster
#1708 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Irska i Engleska nisu u sengejskoj zoni!macan prvi wrote:Najvjerovatnije da ne trebas, mislim da ces biti u nesengenskoj tranzitnoj zoni u Münchenu cijelo vrijeme posto ni BiH ni Velika Britanija nisu clanice tog sporazuma.akcija007 wrote:Sarajevo Minhen London sve u jednoj karti uvezano s Lufthansom osim UK vize trebam li imati i sengensku vizu ? Ako neko zna kakav link da procitam
- macan prvi
#1709 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Da, i?BHCluster wrote:Irska i Engleska nisu u sengejskoj zoni!macan prvi wrote:Najvjerovatnije da ne trebas, mislim da ces biti u nesengenskoj tranzitnoj zoni u Münchenu cijelo vrijeme posto ni BiH ni Velika Britanija nisu clanice tog sporazuma.akcija007 wrote:Sarajevo Minhen London sve u jednoj karti uvezano s Lufthansom osim UK vize trebam li imati i sengensku vizu ? Ako neko zna kakav link da procitam
-
Sukica
#1710 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
BH Airlines je tako propala avio kompanija...puni su laznih obecavanja i moj savjet letite svim drugim avio kompanijama. 4 mjeseca sam se borila i strebala kao da sam na faxu od 09:00h ujutru do haman 18:00h popodne imala predavanja , 8 ispita i to 3 na engleskom i maximalno se trudili, jer su nam obecavali da cemo poceti kao stjuardese njihove, mjedjutim obecavali svaki put iznova i uzalud, lazne informacije nam dijelili i nikog primili nisu osim jedne djevojke kojoj mama radi tu pa naravno preko stele, a ostalih 18-ero svi smo tracili vrijeme....uzalud! Turkisch airlines im obezbijedio Boing i za to je bio uslov da se prime i obuce nove stjuardese i da nam se obezbijedi radna uniforma i sve potrebno za rad...i sta mislite sta se desilo???? Polagali i polozili svi i na kraju noga...uzeli novac sebi, jer im je kompanija u g...... do guse!!!!! Bila je afera na TV-u i nakon te afere su nas lafo kontaktirali kao ubrzo cemo poceti s letovima...mislite da su se javili? Ne, naravno da nisu.....Ali, tipicno za nasu zemlju
Imate mahanje....Bye....
- Koshpa
#1711 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Jel to nisi polozila ispite pa si sad opalila drvlje i kamenje sto te nisu primili da radis ??? Ja koliko sam upucen sve nove stjuardese a i stjuarti lete i to odavnoSukica wrote:BH Airlines je tako propala avio kompanija...puni su laznih obecavanja i moj savjet letite svim drugim avio kompanijama. 4 mjeseca sam se borila i strebala kao da sam na faxu od 09:00h ujutru do haman 18:00h popodne imala predavanja , 8 ispita i to 3 na engleskom i maximalno se trudili, jer su nam obecavali da cemo poceti kao stjuardese njihove, mjedjutim obecavali svaki put iznova i uzalud, lazne informacije nam dijelili i nikog primili nisu osim jedne djevojke kojoj mama radi tu pa naravno preko stele, a ostalih 18-ero svi smo tracili vrijeme....uzalud! Turkisch airlines im obezbijedio Boing i za to je bio uslov da se prime i obuce nove stjuardese i da nam se obezbijedi radna uniforma i sve potrebno za rad...i sta mislite sta se desilo???? Polagali i polozili svi i na kraju noga...uzeli novac sebi, jer im je kompanija u g...... do guse!!!!! Bila je afera na TV-u i nakon te afere su nas lafo kontaktirali kao ubrzo cemo poceti s letovima...mislite da su se javili? Ne, naravno da nisu.....Ali, tipicno za nasu zemljuImate mahanje....Bye....
-
Sukica
#1712 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ako hoces bas iksreno da znas jedina sam bila od clanova ekipe koja nijedan ispit pala nije, ali dzaba nisam imala stelu...
A zna se da bez nje vise nista ne ide i ako te bas toliko zanima kolegice koje rade svakoj su otkazali letove....a zasto? Hmmm....eto pa dumaj...Nemam potrebu da lazem i da bacam kamenje i drvlje da su korektni, ali posto nisu onda samo javno iznosim svoje iskustvo i misljenje. Kome se ne dopada neka nonsalantno zaobidje komentar.
- ljubav_aha
#1713 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
mislila sma da stela treba za ospti ulazak u kompaniju,tacnije,cak i za testiranja i trening
-
jefferson
#1714 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ma joooooooooooooooooooooooooook, BH Airlines je olicje transparentnostiljubav_aha wrote:mislila sma da stela treba za ospti ulazak u kompaniju,tacnije,cak i za testiranja i trening
- ljubav_aha
#1715 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
jefferson wrote:Ma joooooooooooooooooooooooooook, BH Airlines je olicje transparentnostiljubav_aha wrote:mislila sma da stela treba za ospti ulazak u kompaniju,tacnije,cak i za testiranja i trening![]()
![]()
![]()
![]()
-
jefferson
#1716 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Da ja tebe pitam nesto:Sukica wrote:Ako hoces bas iksreno da znas jedina sam bila od clanova ekipe koja nijedan ispit pala nije, ali dzaba nisam imala stelu...A zna se da bez nje vise nista ne ide i ako te bas toliko zanima kolegice koje rade svakoj su otkazali letove....a zasto? Hmmm....eto pa dumaj...Nemam potrebu da lazem i da bacam kamenje i drvlje da su korektni, ali posto nisu onda samo javno iznosim svoje iskustvo i misljenje. Kome se ne dopada neka nonsalantno zaobidje komentar.
A jesil ti clanica SDA??? Ako nisi, ne znam sta si uopste trazila tamo
- macan prvi
#1717 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Novi Airbus A319 stiže "BH Airlinesu" za nekoliko dana
Novi Airbus A319 "Turkish Airlinesa" za nekoliko dana trebao bi biti na raspolaganju "BH Airlinesu" i očekuje se njegov dolazak s istanbulskog aerodroma Atatürk u Sarajevo, potvrdio nam je direktor "BH Airlinesa" Nudžeim Rečica.
"Avion je već ofarban u naše boje i preostalo je još da se dvije civilne avijacije, bh. i turska, dogovore oko nadležnosti kad je riječ o korištenju tog aviona. On će biti stacioniran u BiH i letjet će za 'BH Airlines", kazao je Rečica za Sarajevo-x.com.
Dodao je kako će kompanija odlučiti na koji će način iskoristiti ovaj avion star tek tri godine, a u opciji su letovi u Istanbul, Skandinaviju i Amsterdam.
Kad A319 sleti u Sarajevo, "BH Airlines" će raspolagati sa četiri aviona - dva regionalna ATR72-200, jedan Boeing 737-400 i jedan Airbus A319.
Boeing 737-400 će letjeti za "BH Airlines" do kraja septembra, nakon čega će biti odlučeno hoće li on biti vraćen "Turkish Airlinesu" ili će i iduće godine biti u floti bh. kompanije.
"Mi ćemo za iduću ljetnu sezonu, dakle od kraja marta 2011, imati četiri aviona u floti, dva regionalna ATR72-200, Airbus A319, te još jedan. Vidjet ćemo hoće li to biti Boeing 737-400, ili ćemo uzeti neki drugi avion", najavio je Rečica.
(Sarajevo-x.com)
Novi Airbus A319 "Turkish Airlinesa" za nekoliko dana trebao bi biti na raspolaganju "BH Airlinesu" i očekuje se njegov dolazak s istanbulskog aerodroma Atatürk u Sarajevo, potvrdio nam je direktor "BH Airlinesa" Nudžeim Rečica.
"Avion je već ofarban u naše boje i preostalo je još da se dvije civilne avijacije, bh. i turska, dogovore oko nadležnosti kad je riječ o korištenju tog aviona. On će biti stacioniran u BiH i letjet će za 'BH Airlines", kazao je Rečica za Sarajevo-x.com.
Dodao je kako će kompanija odlučiti na koji će način iskoristiti ovaj avion star tek tri godine, a u opciji su letovi u Istanbul, Skandinaviju i Amsterdam.
Kad A319 sleti u Sarajevo, "BH Airlines" će raspolagati sa četiri aviona - dva regionalna ATR72-200, jedan Boeing 737-400 i jedan Airbus A319.
Boeing 737-400 će letjeti za "BH Airlines" do kraja septembra, nakon čega će biti odlučeno hoće li on biti vraćen "Turkish Airlinesu" ili će i iduće godine biti u floti bh. kompanije.
"Mi ćemo za iduću ljetnu sezonu, dakle od kraja marta 2011, imati četiri aviona u floti, dva regionalna ATR72-200, Airbus A319, te još jedan. Vidjet ćemo hoće li to biti Boeing 737-400, ili ćemo uzeti neki drugi avion", najavio je Rečica.
(Sarajevo-x.com)
-
smolsvoje
#1718 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Jeffersone , opet kakis , kakve su to nebuloze oko SDA.
Pa vidis da je jedini SDA kadar napustio kompaniju i odlazi za Qatar.
Ti od drveta ne vidis sumu, ali tvoj problem !
-
jefferson
#1719 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
O cemu ti?smolsvoje wrote:Jeffersone , opet kakis , kakve su to nebuloze oko SDA.
- kosina
#1720 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Stvarno šteta za ovu stjuardesicu, sve je tako štela, makar da zanju i da hoće te štele raditi ni pola jada. Omladina koja hoće nešto i trudi se ne može doći do izražaja. Zato nam je i "sjajno" stanje!!!
- sorge_sa
- macan prvi
#1722 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Koliko vidim, avion ce biti u vlasnistvu Turkish Airlinesa, a BH Airlinesu ce biti samo na raspolaganju. Jel to tacno? I je li to u skladu s uslovima tendera na temelju kojeg je Turkish Airlines usao u vlasnistvo?
- kosina
#1723 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Divne slike! Molim poznavaoce situacije, hoće li BH Airlines početi plaćati ikome. Priča se da pekaru kruh ne plaćaju.
-
jefferson
#1724 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
hahahaha, jel to opet avion registrovan u Turskoj????
Ublehama nikad kraja!
Ublehama nikad kraja!
- macan prvi
#1725 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ajd nemoj se nervirat.
Niko nije kriv dok se ne dokaze da mu u tenderu pise drugacije.