Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
macan prvi

#1701 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

zambaklija wrote:E,jes kompanija i partner...iz nanaseljenije pokrajine u SRNj niti jednog leta,dobar im koncept 100% :thumbup:
Iz Kölna ih je istisnuo Germanwings, za ostale aerodrome ne znam...
ljubav_aha

#1702 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

ukinuto je ukupno 33 letova,znaci 96 letova se realizira uz pomoc 20% osoblja
drndalo

#1703 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by drndalo »

Malo si ti pobrkala, sve skupa su trebali imati 96 letova taj dan...
ljubav_aha

#1704 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

tacno,ali nema veze,strajk je prosao,cica mica ,malo veca glupost je uradjena,et' tak
akcija007

#1705 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Sarajevo Minhen London sve u jednoj karti uvezano s Lufthansom osim UK vize trebam li imati i sengensku vizu ? Ako neko zna kakav link da procitam
macan prvi

#1706 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

akcija007 wrote:Sarajevo Minhen London sve u jednoj karti uvezano s Lufthansom osim UK vize trebam li imati i sengensku vizu ? Ako neko zna kakav link da procitam
Najvjerovatnije da ne trebas, mislim da ces biti u nesengenskoj tranzitnoj zoni u Münchenu cijelo vrijeme posto ni BiH ni Velika Britanija nisu clanice tog sporazuma.
macan prvi

#1707 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

Primijetio sam da BH Airlines sad nakon uvodjenja podnevne linije za Beograd nudi uvezanu kartu s JAT-om i cak Lufthansom iz Beograda za dalje evropske destinacije. Je li moguce? :shock: Planira li se prosirenje toga na letove koji idu direktno iz Sarajeva (a ne prvo za BEG)?
BHCluster

#1708 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by BHCluster »

macan prvi wrote:
akcija007 wrote:Sarajevo Minhen London sve u jednoj karti uvezano s Lufthansom osim UK vize trebam li imati i sengensku vizu ? Ako neko zna kakav link da procitam
Najvjerovatnije da ne trebas, mislim da ces biti u nesengenskoj tranzitnoj zoni u Münchenu cijelo vrijeme posto ni BiH ni Velika Britanija nisu clanice tog sporazuma.
Irska i Engleska nisu u sengejskoj zoni!
macan prvi

#1709 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

BHCluster wrote:
macan prvi wrote:
Irska i Engleska nisu u sengejskoj zoni!
Da, i? :D
Sukica

#1710 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Sukica »

BH Airlines je tako propala avio kompanija...puni su laznih obecavanja i moj savjet letite svim drugim avio kompanijama. 4 mjeseca sam se borila i strebala kao da sam na faxu od 09:00h ujutru do haman 18:00h popodne imala predavanja , 8 ispita i to 3 na engleskom i maximalno se trudili, jer su nam obecavali da cemo poceti kao stjuardese njihove, mjedjutim obecavali svaki put iznova i uzalud, lazne informacije nam dijelili i nikog primili nisu osim jedne djevojke kojoj mama radi tu pa naravno preko stele, a ostalih 18-ero svi smo tracili vrijeme....uzalud! Turkisch airlines im obezbijedio Boing i za to je bio uslov da se prime i obuce nove stjuardese i da nam se obezbijedi radna uniforma i sve potrebno za rad...i sta mislite sta se desilo???? Polagali i polozili svi i na kraju noga...uzeli novac sebi, jer im je kompanija u g...... do guse!!!!! Bila je afera na TV-u i nakon te afere su nas lafo kontaktirali kao ubrzo cemo poceti s letovima...mislite da su se javili? Ne, naravno da nisu.....Ali, tipicno za nasu zemlju :wink: Imate mahanje....Bye....
Koshpa

#1711 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

Sukica wrote:BH Airlines je tako propala avio kompanija...puni su laznih obecavanja i moj savjet letite svim drugim avio kompanijama. 4 mjeseca sam se borila i strebala kao da sam na faxu od 09:00h ujutru do haman 18:00h popodne imala predavanja , 8 ispita i to 3 na engleskom i maximalno se trudili, jer su nam obecavali da cemo poceti kao stjuardese njihove, mjedjutim obecavali svaki put iznova i uzalud, lazne informacije nam dijelili i nikog primili nisu osim jedne djevojke kojoj mama radi tu pa naravno preko stele, a ostalih 18-ero svi smo tracili vrijeme....uzalud! Turkisch airlines im obezbijedio Boing i za to je bio uslov da se prime i obuce nove stjuardese i da nam se obezbijedi radna uniforma i sve potrebno za rad...i sta mislite sta se desilo???? Polagali i polozili svi i na kraju noga...uzeli novac sebi, jer im je kompanija u g...... do guse!!!!! Bila je afera na TV-u i nakon te afere su nas lafo kontaktirali kao ubrzo cemo poceti s letovima...mislite da su se javili? Ne, naravno da nisu.....Ali, tipicno za nasu zemlju :wink: Imate mahanje....Bye....
Jel to nisi polozila ispite pa si sad opalila drvlje i kamenje sto te nisu primili da radis ??? Ja koliko sam upucen sve nove stjuardese a i stjuarti lete i to odavno ;-)
Sukica

#1712 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Sukica »

Ako hoces bas iksreno da znas jedina sam bila od clanova ekipe koja nijedan ispit pala nije, ali dzaba nisam imala stelu... :wink: A zna se da bez nje vise nista ne ide i ako te bas toliko zanima kolegice koje rade svakoj su otkazali letove....a zasto? Hmmm....eto pa dumaj...Nemam potrebu da lazem i da bacam kamenje i drvlje da su korektni, ali posto nisu onda samo javno iznosim svoje iskustvo i misljenje. Kome se ne dopada neka nonsalantno zaobidje komentar.
ljubav_aha

#1713 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

mislila sma da stela treba za ospti ulazak u kompaniju,tacnije,cak i za testiranja i trening
jefferson

#1714 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

ljubav_aha wrote:mislila sma da stela treba za ospti ulazak u kompaniju,tacnije,cak i za testiranja i trening
Ma joooooooooooooooooooooooooook, BH Airlines je olicje transparentnosti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ljubav_aha

#1715 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

jefferson wrote:
ljubav_aha wrote:mislila sma da stela treba za ospti ulazak u kompaniju,tacnije,cak i za testiranja i trening
Ma joooooooooooooooooooooooooook, BH Airlines je olicje transparentnosti :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:D ;-) moj prijatleju,ma to ja onako slucajno dodala :lol: ona se zali,jer steal nije bila dovoljno "jaka" jer postoji komepticija medju stelama :lol: a koshpa ,naivno i nevino,ne zna nista,et' tak :D
jefferson

#1716 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

Sukica wrote:Ako hoces bas iksreno da znas jedina sam bila od clanova ekipe koja nijedan ispit pala nije, ali dzaba nisam imala stelu... :wink: A zna se da bez nje vise nista ne ide i ako te bas toliko zanima kolegice koje rade svakoj su otkazali letove....a zasto? Hmmm....eto pa dumaj...Nemam potrebu da lazem i da bacam kamenje i drvlje da su korektni, ali posto nisu onda samo javno iznosim svoje iskustvo i misljenje. Kome se ne dopada neka nonsalantno zaobidje komentar.
Da ja tebe pitam nesto:
A jesil ti clanica SDA??? Ako nisi, ne znam sta si uopste trazila tamo :lol:
macan prvi

#1717 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

Novi Airbus A319 stiže "BH Airlinesu" za nekoliko dana

Novi Airbus A319 "Turkish Airlinesa" za nekoliko dana trebao bi biti na raspolaganju "BH Airlinesu" i očekuje se njegov dolazak s istanbulskog aerodroma Atatürk u Sarajevo, potvrdio nam je direktor "BH Airlinesa" Nudžeim Rečica.

"Avion je već ofarban u naše boje i preostalo je još da se dvije civilne avijacije, bh. i turska, dogovore oko nadležnosti kad je riječ o korištenju tog aviona. On će biti stacioniran u BiH i letjet će za 'BH Airlines", kazao je Rečica za Sarajevo-x.com.

Dodao je kako će kompanija odlučiti na koji će način iskoristiti ovaj avion star tek tri godine, a u opciji su letovi u Istanbul, Skandinaviju i Amsterdam.

Kad A319 sleti u Sarajevo, "BH Airlines" će raspolagati sa četiri aviona - dva regionalna ATR72-200, jedan Boeing 737-400 i jedan Airbus A319.

Boeing 737-400 će letjeti za "BH Airlines" do kraja septembra, nakon čega će biti odlučeno hoće li on biti vraćen "Turkish Airlinesu" ili će i iduće godine biti u floti bh. kompanije.

"Mi ćemo za iduću ljetnu sezonu, dakle od kraja marta 2011, imati četiri aviona u floti, dva regionalna ATR72-200, Airbus A319, te još jedan. Vidjet ćemo hoće li to biti Boeing 737-400, ili ćemo uzeti neki drugi avion", najavio je Rečica.

(Sarajevo-x.com)
smolsvoje

#1718 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by smolsvoje »

Jeffersone , opet kakis , kakve su to nebuloze oko SDA.
Pa vidis da je jedini SDA kadar napustio kompaniju i odlazi za Qatar.
Ti od drveta ne vidis sumu, ali tvoj problem !
jefferson

#1719 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

smolsvoje wrote:Jeffersone , opet kakis , kakve su to nebuloze oko SDA.
Pa vidis da je jedini SDA kadar napustio kompaniju i odlazi za Qatar.
Ti od drveta ne vidis sumu, ali tvoj problem !
O cemu ti?
kosina

#1720 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by kosina »

Stvarno šteta za ovu stjuardesicu, sve je tako štela, makar da zanju i da hoće te štele raditi ni pola jada. Omladina koja hoće nešto i trudi se ne može doći do izražaja. Zato nam je i "sjajno" stanje!!!
sorge_sa

#1721 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by sorge_sa »

Image

Image

Image
macan prvi

#1722 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

Koliko vidim, avion ce biti u vlasnistvu Turkish Airlinesa, a BH Airlinesu ce biti samo na raspolaganju. Jel to tacno? I je li to u skladu s uslovima tendera na temelju kojeg je Turkish Airlines usao u vlasnistvo?
kosina

#1723 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by kosina »

Divne slike! Molim poznavaoce situacije, hoće li BH Airlines početi plaćati ikome. Priča se da pekaru kruh ne plaćaju.
jefferson

#1724 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

hahahaha, jel to opet avion registrovan u Turskoj???? :lol: :lol: :lol:
Ublehama nikad kraja!
macan prvi

#1725 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

Ajd nemoj se nervirat. :roll: Niko nije kriv dok se ne dokaze da mu u tenderu pise drugacije. :oops:
Post Reply