Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!

Post Reply
ReD aka Socijalista

#1701 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by ReD aka Socijalista »

BiH-x wrote:De naucite se citirati :roll:
Nesto ne stima.
Keksi

#1702 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Keksi »

Ja samo kazem sutra kada Amerika pokupi prnje i ode sa Kosova da ce Albanci ostati sami sa Srbima pa ce onda klanje krenuti u drugom pravcu.
Vi izgleda stvarno neucite istoriju.
Kratka pamet,ja sam danas na vlasti pa mogu da radim sta hocu a za sutra cemo vidjeti.
Erzsebet

#1703 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Erzsebet »

Keksi je u pravu, Amerika je mnogima okrenula leđa, i Kurdi su nekad davno imali njihovu podršku.

Zna li neko zašto Kosovo nije bilo uključeno u popis stanovništva 1991. godine?
ReD aka Socijalista

#1704 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Keksi wrote:Ja samo kazem sutra kada Amerika pokupi prnje i ode sa Kosova da ce Albanci ostati sami sa Srbima pa ce onda klanje krenuti u drugom pravcu.
Kratka pamet,ja sam danas na vlasti pa mogu da radim sta hocu a za sutra cemo vidjeti.
Mozda se Kosovo ujedini sa Albanijom? :zzzz:
ReD aka Socijalista

#1705 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Erzsebet wrote:Keksi je u pravu, Amerika je mnogima okrenula leđa, i Kurdi su nekad davno imali njihovu podršku.

Zato sto nije bilo planirano u stastavu Srbije :D
Erzsebet

#1706 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Erzsebet »

Erzsebet wrote:Keksi je u pravu, Amerika je mnogima okrenula leđa, i Kurdi su nekad davno imali njihovu podršku.

Kao što vidite, ovdje piše da je ovo prvi popis od 1981. godine? Ili oni možda popis iz 1991. ne priznaju?

http://esk.rks-gov.net/rekos2011/?cid=3,40,208
Keksi

#1707 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Keksi »

Srbi se nece odreci Kosova kao ni Albanci,to znaci da ce ratovati kad-tad.Mozda ne danas (doduse zaratovali su) ali za 10-20-50 godina opet ce udariti rat.
Jedina opcija je da ko ljudi podijele zemlju ili naprave funkcionali entitet inace ce se samo smjenjivati vlast svakih 20 godina zavisno ko bude imao vise oruzja.
A Amerikanci su podrzavali i mnogo vece od Albanaca pa su ih ostavili na cjedilu.
Nekada su Talibani pili kafu sa Reganom u Bijeloj kuci a sa Sadamom su se rukovali i svercali oruzje.
hercegovac_pravi

#1708 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by hercegovac_pravi »

Keksi wrote:Ja samo kazem sutra kada Amerika pokupi prnje i ode sa Kosova da ce Albanci ostati sami sa Srbima pa ce onda klanje krenuti u drugom pravcu.
Evo svi su se ukakili od "ostajanja samih sa Srbima" :lol: :lol: ako ti do sada nije postalo jasno da je to (odlazak stranaca i ostajanje "samih sa srbima) upravo cilj skoro svih Balkanskih politika u susjedstvu privremene prekodrinske tvorevine onda ti je bolje da ne pišeš na pdf-u politika....nema više golorukih budala koje vjeruju svojim komšijama....NEMA..prošo voz..zaboravi ko da nikada nije ni bilo....svima je bola više jasno ko je najveća kočnica odlasku stranaca i iz BiH i iz Republike Kosova.
hercegovac_pravi

#1709 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Keksi wrote:Srbi se nece odreci Kosova kao ni Albanci,to znaci da ce ratovati kad-tad.Mozda ne danas (doduse zaratovali su) ali za 10-20-50 godina opet ce udariti rat.
Jedina opcija je da ko ljudi podijele zemlju ili naprave funkcionali entitet inace ce se samo smjenjivati vlast svakih 20 godina zavisno ko bude imao vise oruzja.
A Amerikanci su podrzavali i mnogo vece od Albanaca pa su ih ostavili na cjedilu.
Nekada su Talibani pili kafu sa Reganom u Bijeloj kuci a sa Sadamom su se rukovali i svercali oruzje.
Zaboli nekog tuki čega ili koga će se srbi odreći ili neće odreći. Tako se nisu odricali ni propale rsk, ni linije viVoVitica-kaVovac-kaVobag, ni cijele BiH ni cijelog Kosova ni Republike Crne Gore....itd...itd....preboljet će oni to...ako nisu do sada navikli nakon svih ovih "pobeda" onda him neJma spasa...
psydelija

#1710 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by psydelija »

kurdi su imali i samo imaju zidovsku pomoc... a kada se opasulje da ih izrael zloupotrebljava vec 25 godina zarad vlastitog interesa, tek ce tada na*ebati.

meni koliko je poznato, i kosovo je imalo popis, tj. srbija.
tbv

#1711 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by tbv »

Imam pitanje za tebe. Da li ti sa svojim postovomi zelis da zastitis Albance od moguce odmazde kad USA oslabi svoj stav, ili su tvoji postovi upereni u pravcu da zastrasis Albance prijetnjama i natjeras ih na pregovore?

Da je ono prvo garant nije, jer si vrijedzao te Albace, a ovo drugo kasnis nekih 30 godina, a ni jedno ni drugo ne zavise od tebe i tvog piskaranja, hvati se balvana i pravac na ulicu.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#1712 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by prljavi Hare »

I šta kažeš?Baš opet klanje? :oops:
igmanac

#1713 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by igmanac »

Pa Keksicu nas, ma ko nam se to zabrinuo za Albance ,cccc
Nije valjda da se nadate da cete na komsiluk opet navaljivat s nakim svemirskim tenkovima
a komsiluk naoruzan nekim prackama i pravljenim puskama
Pa to ste samo jednom imali sansu i ispali ste papci :D
Slijedeci put niko nece biti janje za klanje, prije da ce svi biti vrlo spremni i natakareni da vec jednom rijese taj
cir sto nam svima smeta u regionu..
Bolje obucavajte Kosovke djevojke, valjace vam...
detroit-mercy

#1714 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by detroit-mercy »

Mislim da su bojkotovali popis kao sto su bojkotovali sve srpske institucije tih godina.
Za keksija nisi u pravu, mada si malo previse subjektivan glede Kosova.
Keksi, promatra stvari suvise povrsno, eto povuci ce se Ameri i za 10 godina ce Srbija samo umarsirati na Kosovo.
Mnoge stvari su se promijenile u ovih 100ak godina, pa tako i cinjenica da od preko 30% Srba koji su nastanjivali prostor danasnjeg Kosova prije nekih stotinjak godina danas ih je ostalo jako malo sa tendencijom daljeg smanjivanja. Znaci imas prilicno kompaktno Albansko stanovnistvo na Kosovu.
Dalje, u nekoj buducnosti imati ces jedno 5-6 miliona Srba (uzevsi sve demografske tendencije) naspram 5-6 miliona Albanaca, jer realno gledajuci Kosovo se naslanja na Albaniju (tako da na tom prostru vec sada zivim minimum 4 miliona Albanaca). Cisto sumnjam da ce Srbi ikada doci na one pozicije iz Balkanskih ratova ili nakon 1918e. Ta vremena su prosla, imali su svoju sansu nisu je znali iskoristiti. Srbi su jos uvijek opijeni nekadasnjom moci Juge i JNA, zaboravljajuci pri tome da Srbija nije nekadasnja drzava od 23 miliona stanovnika sa 2 miliona vojnika. Nego, kao sto rekoh minorna drzavica od svojih 6 milja stanovnika sa armijom koja nije ni blijeda sjena onoga sto je nekada imala i ekonomijom koja u skorijoj buducnosti nece biti u stanju da podrzi snazniji razvoj armije. To sto Srbi racunaju da ce njihove ratove voditi Rusi ili Kinezi je druga stvar :mrgreen: .
Previse je toga u igri da bi se stvari tako pojednostavljeno gledale :mrgreen: .
Valbon_1

#1715 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Valbon_1 »

MIREMBREMA Bosna :-D

Al se kuva ovdje...i cuj 1.7 milona albanaca na Kosovu :lol: ....a ne moze se disati od ljudi i kola... :-)
Keksi

#1716 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Keksi »

Prema popisu na Kosovu ima oko 1.8 milion stanovnika i od toga Albanaca je 1.6-1.7 miliona.
A to sto je danas situacija na ruku Albancima ne znaci da ce tako biti za 20 godina.Danas Srbijom vladaju americki ljudi pa nemogu nista,sutra ako se to promijeni eto ti belaja.
Umjesto da se stvara dobrosusjedski odnosi sve se svodi na primitivno ja cu tebi unistiti drzavu a onda ti meni.
Jedni drugima ce se svetiti do vijeka.

Ne ucite istoriju i ne cijenite je nimalo,mislite danas je meni dobro i imam vlast pa mogu da radim sta ja hocu.
Zato je Albanija i Srbija zadnje rupe u Europi.Primitivci razmisljaju samo kako se osvetiti drugome i unistiti njegovo.
hercegovac_pravi

#1717 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Keksi wrote:Prema popisu na Kosovu ima oko 1.8 milion stanovnika i od toga Albanaca je 1.6-1.7 miliona.
A to sto je danas situacija na ruku Albancima ne znaci da ce tako biti za 20 godina.Danas Srbijom vladaju americki ljudi pa nemogu nista,sutra ako se to promijeni eto ti belaja.
Umjesto da se stvara dobrosusjedski odnosi sve se svodi na primitivno ja cu tebi unistiti drzavu a onda ti meni.
Jedni drugima ce se svetiti do vijeka.

Ne ucite istoriju i ne cijenite je nimalo,mislite danas je meni dobro i imam vlast pa mogu da radim sta ja hocu.
Zato je Albanija i Srbija zadnje rupe u Europi.Primitivci razmisljaju samo kako se osvetiti drugome i unistiti njegovo.
Super, trebao si to objasniti Miloševiću i Dobrici tamo negdje krajem 80-tih... :zzzz:

edit

a ovako to rade pametni...
21:02 Fejt: Akcija Vlade Kosova legitimna
Međunarodna civilna kancelarija (ICO), kojom rukovodi Piter Fejt, saopštila je da je u ovom trenutku od najvećeg značaja da se situacija na severu Kosova razreši miroljubivim putem, kroz razgovor i pregovore.
Vlada Kosova ima pravo da obezbedi postojanje odgovarajuće uprave, uključujući tu i onu koja se odnosi na granice i carinsku kontrolu, smatraju u Međunarodnoj civilnoj kancelariji.
ICO takođe poziva Vladu da u naporima za uspostavu administrativne kontrolu nad celokupnom svojom teritorijom odlučno pruži potrebna uverenja i podršku svojim građanima na severu zemlje.
Trenutna situacija naglašava značaj punog angažmana i Beograda i Prištine u dijalogu koji pomaže EU, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života građana, saopštila je ICO.
Erzsebet

#1718 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Erzsebet »

detroit-mercy wrote:

Mislim da su bojkotovali popis kao sto su bojkotovali sve srpske institucije tih godina.
Keksi, promatra stvari suvise povrsno, eto povuci ce se Ameri i za 10 godina ce Srbija samo umarsirati na Kosovo.
Mnoge stvari su se promijenile u ovih 100ak godina, pa tako i cinjenica da od preko 30% Srba koji su nastanjivali prostor danasnjeg Kosova prije nekih stotinjak godina danas ih je ostalo jako malo sa tendencijom daljeg smanjivanja. Znaci imas prilicno kompaktno Albansko stanovnistvo na Kosovu.
Dalje, u nekoj buducnosti imati ces jedno 5-6 miliona Srba (uzevsi sve demografske tendencije) naspram 5-6 miliona Albanaca, jer realno gledajuci Kosovo se naslanja na Albaniju (tako da na tom prostru vec sada zivim minimum 4 miliona Albanaca). Cisto sumnjam da ce Srbi ikada doci na one pozicije iz Balkanskih ratova ili nakon 1918e. Ta vremena su prosla, imali su svoju sansu nisu je znali iskoristiti. Srbi su jos uvijek opijeni nekadasnjom moci Juge i JNA, zaboravljajuci pri tome da Srbija nije nekadasnja drzava od 23 miliona stanovnika sa 2 miliona vojnika. Nego, kao sto rekoh minorna drzavica od svojih 6 milja stanovnika sa armijom koja nije ni blijeda sjena onoga sto je nekada imala i ekonomijom koja u skorijoj buducnosti nece biti u stanju da podrzi snazniji razvoj armije. To sto Srbi racunaju da ce njihove ratove voditi Rusi ili Kinezi je druga stvar :mrgreen: .
Previse je toga u igri da bi se stvari tako pojednostavljeno gledale :mrgreen: .
Zašto bih bio subjektivan glede Kosova?

Ne kažem da će Srbija umarširati, ali je istina da se stvari vrlo lako mijenjaju na Balkanu. U posljednjih 100 godina smo samo u Sarajevu imali pet različitih država, ko zna kakav će omjer snaga biti poslije.
Bosnolog

#1719 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Bosnolog »

Keksi wrote:Nista vi vala niste naucili iz istorije.
Mislite samo sta je danas,ko vlada danas a sta ce biti sutra to je nevazno.
Jedini razlog zasto su albanci dobili drzavu je jer Amerika je to htjela.Sutra kada im nebudu trebali ostavit ce ih na cjedilu pa ce 1.7 milion Albanaca onda da kleci pred 6 milion Srba.Onda ce ovi da ih kolju.

Ustase su klale Srbe 1941 pa su Srbi vratili 1991 pa ce onda Ustase vratiti 2021 i tako unadogled.

Albanci su na silu napravili drzavu bas kao sto su Srbi na silu ukinuli autonomiju.Srbi ruse dzamije,Albanci ruse dzamije.Jedini druge protjeruju i omalozavaju.
Samo tako nastavite pa ce te ratovati svakih 20 a ne 50 godina.
Hoces reci historija se ponavlja pa tako i imperije smjenjuju i mape zemlja mijenjaju,ovako je izgledao nas region prije tacno 100 godina,Kako i sam kazes historija se ponavlja..... http://www.probertencyclopaedia.com/pho ... 201911.htm

Image
detroit-mercy

#1720 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by detroit-mercy »

Erzsebet wrote:
detroit-mercy wrote:

Zašto bih bio subjektivan glede Kosova?

Ne kažem da će Srbija umarširati, ali je istina da se stvari vrlo lako mijenjaju na Balkanu. U posljednjih 100 godina smo samo u Sarajevu imali pet različitih država, ko zna kakav će omjer snaga biti poslije.
Pa nije bas karakteristicno samo za Balkan nego za cijelu Evropu pa i svijet :mrgreen: .
Pored toga, zar ne primjetis trend da ti isti prostori postaju sve vise etnicki kompaktni. Znaci ta etnicka prekompozicija nece ostaviti velikog prostora za neke radikalnije promjene.
Keksi

#1721 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Keksi »

Srbija i Albanija su najzaostalije drzave Europe a ni ostale zemlje u okruzenju nisu daleko.
Ima dobar razlog za to,umjesto da se razvijaju i prave dobro susjedske odnose uglavnom se sve svodi na ratovanje.
Srbi se bave drugima a Albancima svercom droge a inace nista konkretno nisu sami ustanju da urade.

200,000 Norvezana je izaslo na ulice da protestuju protiv svog majmuna koji je pobio djecu a u nas se takvi slave kao narodni heroji.Srbi slave Mladica a Albancima Tacija,jedni kolju a drugi vade organe.

Nemoj slucajno da se ko zajebe pa da osudi kriminalce bez obzira na vjeru i pripadnost.
Ni slucajno.
Valbon_1

#1722 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Valbon_1 »

21:02 Fejt: Akcija Vlade Kosova legitimna
Međunarodna civilna kancelarija (ICO), kojom rukovodi Piter Fejt, saopštila je da je u ovom trenutku od najvećeg značaja da se situacija na severu Kosova razreši miroljubivim putem, kroz razgovor i pregovore.
Vlada Kosova ima pravo da obezbedi postojanje odgovarajuće uprave, uključujući tu i onu koja se odnosi na granice i carinsku kontrolu, smatraju u Međunarodnoj civilnoj kancelariji.
ICO takođe poziva Vladu da u naporima za uspostavu administrativne kontrolu nad celokupnom svojom teritorijom odlučno pruži potrebna uverenja i podršku svojim građanima na severu zemlje.
Trenutna situacija naglašava značaj punog angažmana i Beograda i Prištine u dijalogu koji pomaže EU, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života građana, saopštila je ICO.
Skijaš

#1723 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Skijaš »

Keksi wrote:Albanci se pohasili bas ko cetnici,umjesto da su pruzili ruku pomirenja Srbima i da su napravili drzavu ili autonomiju na kulturan nacin napravili su to bas ko cetnici.
Sutra kada Ameri odu,ostat ce sami pa ce onda nahebati od Srbije.Nema ih dovoljno da pariraju Srbiju.
Sutra ce opet biti pokolja po Kosovu.

Nisu budale naucile nista iz istorije,danas si saveznik a sutra te ostave na cjedilu.
Niko se više ne boji Srbije, neka i nama u BiH a i Albancima Amerikanci okrenu leđa i opet će se četnicima izaći na megdan. Te prijetnje prosipaj negdje drugo.
Keksi

#1724 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by Keksi »

Hajvanu jedan,ne prijetim ja niko nego ti govorim sta ce biti u buducnosti.
Ja ti govorim realnost a ti fantaziras.
Ja ti kazem da ce opet biti pokolja,nije ni bitno ko ce pobijediti ili ko ce voditi rat.
Vi izgleda stvarno ne kontate neke stvari.
detroit-mercy

#1725 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 60 drzava priznalo nezavisnost!

Post by detroit-mercy »

Keksi wrote:Hajvanu jedan,ne prijetim ja niko nego ti govorim sta ce biti u buducnosti.
Ja ti govorim realnost a ti fantaziras.
Ja ti kazem da ce opet biti pokolja,nije ni bitno ko ce pobijediti ili ko ce voditi rat.
Vi izgleda stvarno ne kontate neke stvari.
Ma nece biti pokolja, Srbija je sve vise drzava Srba a ostalih je sve manje, tako je i sa Kosovom, drzava Albanaca a ostalih sve manje. Jedno je dici guzicu da branis kobiva svoje a drugo dici guzicu da se tuces gdje nema tvojih. Procenat onih koji ucestvuju u tim egzibicijama se exponencionalno smanjuje.
Post Reply