metar_drva wrote:LieToMe wrote:
izmedju vracanja rate kredita
za nesto sto ce sutra biti moje i sto mogu prodati ili zamjeniti za neku drugu lokaciju i toga da imam "gazdu" koji ce mi jahat po kicmi, zivkat, obilazit... uvijek biram (i izabrali smo) prvu varijantu. ljudi nikako da shvate, da ovo nije zapad. na zapadu drzava renta stanove ti imas kakvu takvu sigurnost, nece te niko delozirat iz stana u roku 24 sata. a da ne govorimo o tome kako rintas, dajes, krecis, peres, cuvas sve ono sto nije tvoje i nece biti tvoje a da "gazda" ne cijeni tvoj trud i ulaganje u nesto sto cuvas i cistis kao svoje.
ima sve svoje i svaka roba ima svog kupca. sve je to subjektivno a ruzno je prepucavati se, jer svako za sebe zna najbolje. ispade da smo mi koji smo kupili stanove glupi a ovi sto rentaju pametni i obrnuto! uglavnom, nikako ne valja.
svako u skladu sa svojim mogucnostima i po svojim zeljama. bili smo u ovoj drugoj varijanti 3 godine, sad smo hvala Bogu u ovoj prvoj

osjecaj ne neuporediv! nije djaba ona stara narodna: tri put seli jednom gori!
ovo boldirano je malo diskutabilno, jebiga, 30 godina je sve samo ne "sutra". ali eto, svako ima svoje kontove, ja sam samo iznio svoje mišljenje, nisam se ni s kim prepucavao. također, ne mislim da ste vi koji ste kupili stanove (i ja sam jedan od tih, btw) glupi, samo ja ne bih mogao podnijeti da vraćam kredit 15,20,30 godine i umjesto toga bih radije rentao stan. eto, toliko.
to da svaka roba ima svog kupca je također diskutabilno. al to je neka druga tema i priča...
kad sam rekla "sutra" mislila sam vise figurativno. cinjenica je da godine przo lete, narocito kad predjes 30tu, pa ti se stvarno neki duzi period ucini kao sutra. meni 15 godina stvarno ne izgleda puno, Boze samo zdravlja i pameti...
drugo, i ja sam iznijela svoje misljenje a nisam ni u jednom trenutku tebe napala ili rekla ti si to rekao ili slicno... tako da ono sto sam rekla, ne shvataj licno, nije se odnosilo na tebe, vec globalno.
svaka roba ima svog kupca, nekome je skup televizor od 3.000 meni nije! ja cu si ga kupit ako mi se svidja i zadovoljava potrebe, ne zanima me sto je nekom skup (mislila sam na tu relaciju). u svakom slucaju, svede se na ono sve je relativno moj Ajnstajne.
meni je odlazak u podstanare bila najgora stvar u zivotu. do tad nisam shvatala mamu koja mi je govorila "ne znas sine sta znaci imati gazdu"! i sad kad vratim film unazad, ne bih mogla vise podnijeti da mi do kraja zivota "gazda" skace po kicmi i da obolim na zivcima zbog njega, da kad ulazim u kucu osjecam mucninu u stomaku zbog nekog kretena koji je dobio stan na guzove pa se izviljava na onima koji to ne mogu priustiti. ali to sam samo ja. i ne govorim da je najbolja opcija kupiti stan, da lako iskesirat ratu na pocetku mjeseca. ali svako zna sta je njemu najbolje, svi smo mi razliciti i svako svijet gleda svojim parom naocala.