BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
palermo
#1701 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Nekako mi najprirodnije na ovaj topic staviti...........
Nemanja Supić: U Gacku Boga mole da slomin nogu...- Većina mojih Gačana nimalo blagonaklono ne gleda što sam postao reprezentativac BiH. Čim sam dobio poziv selektora Ćire Blaževića da branim za BiH, u mom rodnom Gacku stekao sam mnogo neprijatelja. Da budem iskren, u Gacku sada imam više dušmana nego prijatelja, kaže Nemanja Supić, golman nogometne reprezentacije BiH.
Ne treba nimalo sumnjati kako vrsnome vrataru mnogi zamjeraju što brani boje svoje (?!) zemlje, ali ukoliko bi svi išli linijom manjeg otpora, jednoga dana u reprezentaciji BiH igrali bi samo i jedino Bošnjaci (koji doduše i sada čine gro nacionalne vrste).
- Svi glume prijatelje, a Boga mole da slomim nogu ili da mi se desi nešto slično... Ja sam ponikao u klubu Mladost iz Gacka, ali me ta Mladost više ne zanima. Ima tu nekoliko igrača koje volim i s kojima se čujem telefonom, ali dok je sadašnja garnitura na čelu kluba, Mladost me ne zanima, rekao je Supić. (san)
http://www.euroinfo.ba/opsirnije.php?id=8574
Nemanja Supić: U Gacku Boga mole da slomin nogu...- Većina mojih Gačana nimalo blagonaklono ne gleda što sam postao reprezentativac BiH. Čim sam dobio poziv selektora Ćire Blaževića da branim za BiH, u mom rodnom Gacku stekao sam mnogo neprijatelja. Da budem iskren, u Gacku sada imam više dušmana nego prijatelja, kaže Nemanja Supić, golman nogometne reprezentacije BiH.
Ne treba nimalo sumnjati kako vrsnome vrataru mnogi zamjeraju što brani boje svoje (?!) zemlje, ali ukoliko bi svi išli linijom manjeg otpora, jednoga dana u reprezentaciji BiH igrali bi samo i jedino Bošnjaci (koji doduše i sada čine gro nacionalne vrste).
- Svi glume prijatelje, a Boga mole da slomim nogu ili da mi se desi nešto slično... Ja sam ponikao u klubu Mladost iz Gacka, ali me ta Mladost više ne zanima. Ima tu nekoliko igrača koje volim i s kojima se čujem telefonom, ali dok je sadašnja garnitura na čelu kluba, Mladost me ne zanima, rekao je Supić. (san)
http://www.euroinfo.ba/opsirnije.php?id=8574
- rado_vidjen
#1702 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
sta je tu cudno. ti isti su zapalili dzamiju u fazlagica kuli...pardon, samozapalila se
supic gleda svoj interes (laksa prodaja) kao i mnogi prije njega...
stilic mora ici iz lecha, prevaziso je taj nivo.
supic gleda svoj interes (laksa prodaja) kao i mnogi prije njega...
stilic mora ici iz lecha, prevaziso je taj nivo.
-
klixober
#1703 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Gledam Stilicevu statistiku.U svim takmicenjima (liga,kup,kup UEFA),sa jucerasnjim golom,Stila ima 14 golova i 13 asistencija.
Gledam takodje statistiku igraca koji su u reprezentaciji ispred njega,a igraju na slicnoj poziciji.
Ibricic (ne ukljucujuci reprezentaciju) za Hajduk svim takmicenjima ima 10 golova i 3 asistencije.
Muratovic ima 9 golova i 11 asistencija u svim takmicenjima(ne racunajuci reprezentaciju).
Uz to treba napomenuti da je Stilic izabran i za najboljeg stranca u poljskoj,a moguce da bude na kraju sezone izabran i za najboljeg igraca poljske lige uopste.Njegov tim je prvi na tabeli,igrao je u kupu UEFA...momak zasluzuje sansu.
Gledam takodje statistiku igraca koji su u reprezentaciji ispred njega,a igraju na slicnoj poziciji.
Ibricic (ne ukljucujuci reprezentaciju) za Hajduk svim takmicenjima ima 10 golova i 3 asistencije.
Muratovic ima 9 golova i 11 asistencija u svim takmicenjima(ne racunajuci reprezentaciju).
Uz to treba napomenuti da je Stilic izabran i za najboljeg stranca u poljskoj,a moguce da bude na kraju sezone izabran i za najboljeg igraca poljske lige uopste.Njegov tim je prvi na tabeli,igrao je u kupu UEFA...momak zasluzuje sansu.
- and
#1704 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
tako ti je to kod nas,i ibišević je sjedio na klupi,a bio najbolji strijelac bundeslige.
- vee-jay
#1705 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Da da, Stilic mora iz Lecha. Ako ima sansu da ide za Njemacku (vjerujem da sam ovdje procitao da ga traze cetiri njemacka kluba) onda bi trebao da iskoristi tu sansu i ide...
-
LSD
#1706 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Zašto mora ici iz Lecha...možda je momku odlicno tamo,izgleda da mu ta sredina sasvim odgovara dok ovako kvalitetno igra...svaka utakmica ili je gol ili je asistencija...bezveze covjeka selite na silu 
- Bosanski_kralj
#1707 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Štilić mora biti prva zamjena za Misimovića u reprezentaciji. Dakle sad u ovim budućim prijateljskim utakmicama bi trebao dobiti priliku, kao i u Armeniji. Po kom osnovu su Ibričić i Pjanić ispred njega. Pjanić pogotovo, svaka čast na talentu, ali nema baš veliku minutažu
-
Majjah
#1708 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Upravo tako, ako ga chiro ne proba na njegovoj prirodnoj poziciji CIJELU UTAKMICU u prvoj slijedecoj prijateljskoj, to ce i Stilicu biti signal da ovaj selektor na njega ne racuna, a svima nama znak da se nastavlja sa mutnim radnjama u kojima se rezultati repke koriste da neko zaradi na transferima reprezentativaca!Bosanski_kralj wrote:Štilić mora biti prva zamjena za Misimovića u reprezentaciji. Dakle sad u ovim budućim prijateljskim utakmicama bi trebao dobiti priliku, kao i u Armeniji. Po kom osnovu su Ibričić i Pjanić ispred njega. Pjanić pogotovo, svaka čast na talentu, ali nema baš veliku minutažu
-
Majjah
#1709 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Evo upravo citam malo na Forumu FCK raspravu o Damjanovicu, izgleda da je briljirao na mjestu stopera u ovoj pobjedi protiv oberhausena, navijaci imaju samo rijeci hvale za njegovu igru 
-
shalaedin
#1710 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Vala Štili još treba da sazre kao i Pjani. Štila nemože zamjeniti Misketa, Miske je batina za njega. Svakako da mu je mjesto u reprezentaciji, ali ne u prvih 11. Pored Saliha, Rahimica, Bajramovica, Misketa, Muratovica,Ibre, nema sanse da zaigra među prvih jedanest iako mu je statistika boli glava.
-
udomi.me
#1711 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
BH internacionalci pogađali mreže i branili penale
Reprezentativci Bosne i Hercegovine i ovaj su vikend u svojim klubovima pružili partije vrijede pomena i pažnje. Sjajni dvojac Wolfsburga, Džeko – Misimović opet je obradovao selektora Blaževića sa još jednim golom, odnosno asistencijom. U listu strijelaca upisali su se i Topić, Maletić, Štilić, Ibričić, Aganović...
Edin Džeko, na asistenciju Zvjezdana Misimovića postigao je svoj 16. gol u sezoni u pobjedi Vukova na gostovanju u Monchengladbachu za početno vodstvo svoje ekipe od 0:1 u 21. minutu. Domaćini su preko Dantea u 81. minutu izjednačili da bi Wolfsburg na kraju slavio u samom finišu utakmice konačnim rezultatom 2:1 golom Riethera na asistenciju Džeke. Pobjedom Wolfsburga i kiksom HSV-a, Vukovi se nalaze na tri boda iznad konkurenata iz Hamburga, ali i Minhena na sjajnom putu ka osvajanju Bundeslige.
Zlatan Bajramović za svoj Eintracht proveo je oko pola sata na terenu Allianz arene u Minhenu, gdje je domaći Bayern isprašio svoje goste pobjedom od čak 4:0 . Rekovalescent Bajramović je u igru ušao u 61. minutu pri konačnom rezultatu od 4:0 te je u jednoj nezahvalnoj utakmici ipak pokazao da se vraća u formu.
Sejad Salihović u debaklu Hoffenheima protiv Bochuma proveo je cijelu utakmicu u igri. Nažalost, izostanak Vedada Ibiševića iz ekipe Hoffenheima se izuzetno osjetila i ovaj put, te su domaćini poraženi visokim rezultatom 3:0. Hoffenheim se nalazi na šestoj poziciji, čak četiri boda udaljen od mjesta koja vode u Europu.
Raduje vijest da je Ivica Radeljić u pobjedi od 2:1 Energi Cottbusa nad Arminiom proveo 90 minuta na terenu. Po sasvim solidnoj viđenoj igri zaključuje se da je očigledno naš internacionalac u potpunosti zaliječio povredu. Tomislav Piplica utakmicu je gledao sa klupe za rezervne igrače.
Ekipa Koblenza u vrlo zanimljivoj utakmici slavila je nad Minhenom 1860 rezultatom 3:2. Za domaćina su od početka igrali Branimir Bajić i Darko Maletić. Maletić je već u četvrtom mintu doveo svoju ekipu u prednost, da bi se nažalost u 35. minutu povrijedio te napustio igru, dok je njegov bivši saigrač iz Partizana, Bajić cijelu utakmicu proveo na terenu.
Kaiserslautern osvajanjem novih tri boda sve je bliže povratku u Bundesligu. Ovaj put žrtva je bila ekipa domaćeg Osnabrucka, koju su gosti za koje su 90 minuta odigrali Dario Damjanović i Anel Džaka savladali sa 2:0.
U okviru 23. kola fudbalskog prvenstva Poljske fudbaleri Lecha pobjedili su Gornik (1:2), a strijelac prvog gola za Lech bio je naš reprezentativac Semir Štilić.
Senijad Ibričić postigao je danas gol za Hajduk u pobijedi „bilih“ na „Poljudu, u 25. kolu HNL-a, nad Cibalijom - 2:0. On je zatresao mrežu ekipe iz Vinkovaca u 62. minutu, a prije njega, to je učinio Gabrić u 47.
U 29. kolu fudbalske lige Belgije, Dender naših Sulejmana Smajića i Admira Aganovića zabilježio je vrijednu pobjedu na gostovanju kod Kortrijka. Klub naših internacionalaca slavio je sa 2:1, a strijelac pogotka za 1:0 bio je Admir Aganović u 49. minuti susreta.
Marko Topić donio je vrlo vrijedan bod svom Saturnu na gostovanju Nalchinku, domaćem Spartaku. Naš reprezentativac pogodio je mrežu gostiju u 84. minutu za konačnih 1:1.
Zdenko Baotić spasio je drugi tim Sturma na utakmici protiv Klagenfurta koju su domaćini slavili rezultatom 1:0. Naime, Baotić je u 15. minutu odbranio penal gostujućoj ekipi te svoju mrežu do kraja utakmice ostavio sačuvanu. Ocjenjen je i igračem utakmice.
(Reprezentacija portal)
Rasturaju naši, raduje i povratak Baotića na gol. Ne pamtim kada je ovoliko reprezentativaca bilo medju startnih 11 u svojim klubovima

Reprezentativci Bosne i Hercegovine i ovaj su vikend u svojim klubovima pružili partije vrijede pomena i pažnje. Sjajni dvojac Wolfsburga, Džeko – Misimović opet je obradovao selektora Blaževića sa još jednim golom, odnosno asistencijom. U listu strijelaca upisali su se i Topić, Maletić, Štilić, Ibričić, Aganović...
Edin Džeko, na asistenciju Zvjezdana Misimovića postigao je svoj 16. gol u sezoni u pobjedi Vukova na gostovanju u Monchengladbachu za početno vodstvo svoje ekipe od 0:1 u 21. minutu. Domaćini su preko Dantea u 81. minutu izjednačili da bi Wolfsburg na kraju slavio u samom finišu utakmice konačnim rezultatom 2:1 golom Riethera na asistenciju Džeke. Pobjedom Wolfsburga i kiksom HSV-a, Vukovi se nalaze na tri boda iznad konkurenata iz Hamburga, ali i Minhena na sjajnom putu ka osvajanju Bundeslige.
Zlatan Bajramović za svoj Eintracht proveo je oko pola sata na terenu Allianz arene u Minhenu, gdje je domaći Bayern isprašio svoje goste pobjedom od čak 4:0 . Rekovalescent Bajramović je u igru ušao u 61. minutu pri konačnom rezultatu od 4:0 te je u jednoj nezahvalnoj utakmici ipak pokazao da se vraća u formu.
Sejad Salihović u debaklu Hoffenheima protiv Bochuma proveo je cijelu utakmicu u igri. Nažalost, izostanak Vedada Ibiševića iz ekipe Hoffenheima se izuzetno osjetila i ovaj put, te su domaćini poraženi visokim rezultatom 3:0. Hoffenheim se nalazi na šestoj poziciji, čak četiri boda udaljen od mjesta koja vode u Europu.
Raduje vijest da je Ivica Radeljić u pobjedi od 2:1 Energi Cottbusa nad Arminiom proveo 90 minuta na terenu. Po sasvim solidnoj viđenoj igri zaključuje se da je očigledno naš internacionalac u potpunosti zaliječio povredu. Tomislav Piplica utakmicu je gledao sa klupe za rezervne igrače.
Ekipa Koblenza u vrlo zanimljivoj utakmici slavila je nad Minhenom 1860 rezultatom 3:2. Za domaćina su od početka igrali Branimir Bajić i Darko Maletić. Maletić je već u četvrtom mintu doveo svoju ekipu u prednost, da bi se nažalost u 35. minutu povrijedio te napustio igru, dok je njegov bivši saigrač iz Partizana, Bajić cijelu utakmicu proveo na terenu.
Kaiserslautern osvajanjem novih tri boda sve je bliže povratku u Bundesligu. Ovaj put žrtva je bila ekipa domaćeg Osnabrucka, koju su gosti za koje su 90 minuta odigrali Dario Damjanović i Anel Džaka savladali sa 2:0.
U okviru 23. kola fudbalskog prvenstva Poljske fudbaleri Lecha pobjedili su Gornik (1:2), a strijelac prvog gola za Lech bio je naš reprezentativac Semir Štilić.
Senijad Ibričić postigao je danas gol za Hajduk u pobijedi „bilih“ na „Poljudu, u 25. kolu HNL-a, nad Cibalijom - 2:0. On je zatresao mrežu ekipe iz Vinkovaca u 62. minutu, a prije njega, to je učinio Gabrić u 47.
U 29. kolu fudbalske lige Belgije, Dender naših Sulejmana Smajića i Admira Aganovića zabilježio je vrijednu pobjedu na gostovanju kod Kortrijka. Klub naših internacionalaca slavio je sa 2:1, a strijelac pogotka za 1:0 bio je Admir Aganović u 49. minuti susreta.
Marko Topić donio je vrlo vrijedan bod svom Saturnu na gostovanju Nalchinku, domaćem Spartaku. Naš reprezentativac pogodio je mrežu gostiju u 84. minutu za konačnih 1:1.
Zdenko Baotić spasio je drugi tim Sturma na utakmici protiv Klagenfurta koju su domaćini slavili rezultatom 1:0. Naime, Baotić je u 15. minutu odbranio penal gostujućoj ekipi te svoju mrežu do kraja utakmice ostavio sačuvanu. Ocjenjen je i igračem utakmice.
(Reprezentacija portal)
Rasturaju naši, raduje i povratak Baotića na gol. Ne pamtim kada je ovoliko reprezentativaca bilo medju startnih 11 u svojim klubovima
-
papacja
#1712 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
http://www.index.hr/sport/clanak/bomba- ... 29137.aspx
NAKON što su Englezi objavili kako je Carlo Ancelottu dogovorio preuzimanje klupe Chelsea, zakotrljala se priča o mogućem dolasku Edina Džeke na Stamford Bridge.
Poput bombe je odjeknula vijest koji je objavio Sun, a prema kojem je dolazak Carla Ancelottija na klupu Chelsea zapravo riješena stvar. Talijan je navodno sve dogovorio sa Abramovičem, a kako je Guus Hiddink izričito rekao da nema šanse kako će ostati u londonskoj momčadi nakon ljeta, treba mu dovesti dostojnu zamjenu, što Ancelotti svakako jest.
Kako je još uvijek aktualni trener Milana veliki fan Edina Džeke te ga želi u momčadi koju će u budućnosti trenirati, logično se nameće teza da bi napadač Wolfsburga, trenutno najtraženija europska nogometna roba, mogao put londonske momčadi. Svima nam je jasno da si ruski oligarh može priuštiti i "bosanski dijamant".
Zapravo, gotovo je sigurno da će Džeko u sljedećem prijelaznom roku napustiti Wolfsburg. Iako ima ugovor s njemačkom momčadi do 2011. lista interesenata za njegove usluge svakim je novim pogotkom sve duža. Spominju se svi jači europski klubovi, a cijena mu vrtoglavo raste.
Prema Transfermarktu Džeko trenutno vrijedi deset milijuna eura, a nastavi li s odličnim partijama cijena bi se do kraja sezone mogla udvostručiti.
NAKON što su Englezi objavili kako je Carlo Ancelottu dogovorio preuzimanje klupe Chelsea, zakotrljala se priča o mogućem dolasku Edina Džeke na Stamford Bridge.
Poput bombe je odjeknula vijest koji je objavio Sun, a prema kojem je dolazak Carla Ancelottija na klupu Chelsea zapravo riješena stvar. Talijan je navodno sve dogovorio sa Abramovičem, a kako je Guus Hiddink izričito rekao da nema šanse kako će ostati u londonskoj momčadi nakon ljeta, treba mu dovesti dostojnu zamjenu, što Ancelotti svakako jest.
Kako je još uvijek aktualni trener Milana veliki fan Edina Džeke te ga želi u momčadi koju će u budućnosti trenirati, logično se nameće teza da bi napadač Wolfsburga, trenutno najtraženija europska nogometna roba, mogao put londonske momčadi. Svima nam je jasno da si ruski oligarh može priuštiti i "bosanski dijamant".
Zapravo, gotovo je sigurno da će Džeko u sljedećem prijelaznom roku napustiti Wolfsburg. Iako ima ugovor s njemačkom momčadi do 2011. lista interesenata za njegove usluge svakim je novim pogotkom sve duža. Spominju se svi jači europski klubovi, a cijena mu vrtoglavo raste.
Prema Transfermarktu Džeko trenutno vrijedi deset milijuna eura, a nastavi li s odličnim partijama cijena bi se do kraja sezone mogla udvostručiti.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#1713 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Sa Kickerovog website-a. Najkorisniji igraci Bundeslige
Grafite 20 6 26
Ibisevic 18 7 25
Dzeko 16 8 24
Misimovic 6 17 23
Helmes 18 4 22
http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... Order=DESC
Grafite 20 6 26
Ibisevic 18 7 25
Dzeko 16 8 24
Misimovic 6 17 23
Helmes 18 4 22
http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... Order=DESC
- Bosanski_kralj
#1714 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Hajde reci ko treba mjenjati Misimovića u utakmici protiv Armenije???shalaedin wrote:Vala Štili još treba da sazre kao i Pjani. Štila nemože zamjeniti Misketa, Miske je batina za njega. Svakako da mu je mjesto u reprezentaciji, ali ne u prvih 11. Pored Saliha, Rahimica, Bajramovica, Misketa, Muratovica,Ibre, nema sanse da zaigra među prvih jedanest iako mu je statistika boli glava.
Normalno je da je Misimović ne zamjenjiv, ali ne pružiti Štiliću šansu da pokaže šta zna u prijateljskoj utakmici, mi je u najmanju ruku bezobrazno prema tom momku.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#1715 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ima jos puno do utakmice sa Armenijom i pitanje je ko ce od igraca zadrzati a ko razviti formu. Klasican primjer je Dzeko. Do januara ove godine jedva se culo za njega a sad ga svi kuju u zvijezde (zasluzeno). Stilica treba pratiti isto kao i Pjanica, Ibricica i Bajramovica. Po meni su jednako pretendenti za Misketovu poziciju protiv Armenaca.Bosanski_kralj wrote:Hajde reci ko treba mjenjati Misimovića u utakmici protiv Armenije???shalaedin wrote:Vala Štili još treba da sazre kao i Pjani. Štila nemože zamjeniti Misketa, Miske je batina za njega. Svakako da mu je mjesto u reprezentaciji, ali ne u prvih 11. Pored Saliha, Rahimica, Bajramovica, Misketa, Muratovica,Ibre, nema sanse da zaigra među prvih jedanest iako mu je statistika boli glava.
Normalno je da je Misimović ne zamjenjiv, ali ne pružiti Štiliću šansu da pokaže šta zna u prijateljskoj utakmici, mi je u najmanju ruku bezobrazno prema tom momku.
-
Majjah
#1716 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Bajramovic ce ako sve bude OK, izbaciti iz tima Muratovica, ako Rahimic bude zdrav. Ibricic je prevelik individualac, sam je rekao da je utakmica u Belgiji bila njegova najbolja u zadnje 2 godine a mozda i vise, on nije i ne moze biti zamjena Misketu. Po autoritetu, znanju, nacinu igre i poziciji koju igraju, namecu se Pjanic i Stilic, ovom drugom treba dati prednost jer je stariji, igra u solidnoj ekipi i u odlicnoj je formi. Pjanic je npr. ovu utakmicu presjedio na klupi, sto za njega nije nikakva tragedija jer ce od slijedece sezone biti vjerovatno standardan kad ode Juninho. Do sada su sve prijateljske utakmice igrane bez nekog posebnog koncepta, bilo je samo vazno da se igra. Sad nam na ljeto pred Armeniju treba jedna utakmica samo da se puste ova dvojica bez pritiska da pokazu sta znaju i kako se uklapaju u Chirin sistem. Ja bih to iskoristio i za provjeru jos nekih koji u zadnje vrijeme nisu dobijali sansu, (posebno odbrambenih) tipa Bajica koji nam je svim apoznat, da vidimo zasto su mu u Koblenzu dali kapitensku, sve boljeg Damjanovica, a najvise bi me radovalo kada bi se sjetio Josipa Cutuka, 23 godine starog i 195cm visokog stopera Ujpesta, mislim da bi on bio pravo otkrice u odbrani!Dado dijasporitus wrote:Ima jos puno do utakmice sa Armenijom i pitanje je ko ce od igraca zadrzati a ko razviti formu. Klasican primjer je Dzeko. Do januara ove godine jedva se culo za njega a sad ga svi kuju u zvijezde (zasluzeno). Stilica treba pratiti isto kao i Pjanica, Ibricica i Bajramovica. Po meni su jednako pretendenti za Misketovu poziciju protiv Armenaca.Bosanski_kralj wrote:Hajde reci ko treba mjenjati Misimovića u utakmici protiv Armenije???shalaedin wrote:Vala Štili još treba da sazre kao i Pjani. Štila nemože zamjeniti Misketa, Miske je batina za njega. Svakako da mu je mjesto u reprezentaciji, ali ne u prvih 11. Pored Saliha, Rahimica, Bajramovica, Misketa, Muratovica,Ibre, nema sanse da zaigra među prvih jedanest iako mu je statistika boli glava.
-
Majjah
#1717 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Evo dok sam na stranici Ujpesta trazio informacije o Cutuku, vidim i intervju sa Mariom Bozicem koji je takodjer bio strijelac i mozes ga dodati ovima gore. Ne razumijem Madjarski ali sam u naslovu mogao skontati jednu rijec, bombagoludomi.me wrote:BH internacionalci pogađali mreže i branili penale
(Reprezentacija portal)
Rasturaju naši, raduje i povratak Baotića na gol. Ne pamtim kada je ovoliko reprezentativaca bilo medju startnih 11 u svojim klubovima![]()
![]()
![]()
![]()
-
shalaedin
#1718 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
U prijateljskoj utakmici treba mu dati sansu, u kvalifikacionoj ne... Misketa ce zamjeniti Salihovic, Bajramovic, Pjanic... svi oni mogu igrati ulogu playmakera. Meni je Stila odlican igrac, ali ipak on igra u Ekstra klasi, a ovi u ligama Petice i to je golema razlika u kvaliteti između ovih igrača. Lijepo bi bilo da debituju u prijateljskom susretu svi oni koji bi u budučnosti mogli da predstavljaju ovu zemlju tj. Štila, Marin, Smajic, Muharemovic, Ljevakovic, Janjic i drugi. Međutim dobro bi bilo da proba neke stare igrače recimo Čustovića koji je u Belgiji jedan od vodečih strijelaca ili Bartolovića, isto tako nebi bilo loše da se pozove i Vršajević... međutim Štila još nije sazrio iako pokazuje dobre partije u Lechu. Dobro bi mu došla promjena sredine tj. odlazak u neku jaču ligu. Onda bi se na njega s pravom moglo računati. Za sada kao i Pjana treba da grije klupu.Bosanski_kralj wrote:Hajde reci ko treba mjenjati Misimovića u utakmici protiv Armenije???shalaedin wrote:Vala Štili još treba da sazre kao i Pjani. Štila nemože zamjeniti Misketa, Miske je batina za njega. Svakako da mu je mjesto u reprezentaciji, ali ne u prvih 11. Pored Saliha, Rahimica, Bajramovica, Misketa, Muratovica,Ibre, nema sanse da zaigra među prvih jedanest iako mu je statistika boli glava.
-
shalaedin
#1719 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Daj ba ljudi, Miske je tata za obojicu. Salihovic i Bajramovic mogu odigrati bolje i imaju vise iskustva od Pjane i Stilica. Obojica znaju sta je odgovornost. Ibricic nije zamjena Misketu. Ali bi njemu dao prije šansu nego Pjani i Stilicu. Zato sto Pjana igra na kapaljku, a drugi nema reprezentativnog iskustva. A Ibra je igrač koji se perfektno uklopio u sastav i pokazuje da je odavno prevazisao okvire hrvatske lige, kao i ermin zec. Vidi volim i Pjanu i Štilu, ali mislim da u ovoj postavci reprezentacije nemaju mjesta u prvih 11 ma kolika moja ljubav bila prema njima. Udarna postava igra predobro "mašallah" tako da Misketa u Armeniji mjenja Salih ili Bajramovic ukoliko se ponovo nepovrijede.Majjah wrote:Bajramovic ce ako sve bude OK, izbaciti iz tima Muratovica, ako Rahimic bude zdrav. Ibricic je prevelik individualac, sam je rekao da je utakmica u Belgiji bila njegova najbolja u zadnje 2 godine a mozda i vise, on nije i ne moze biti zamjena Misketu. Po autoritetu, znanju, nacinu igre i poziciji koju igraju, namecu se Pjanic i Stilic, ovom drugom treba dati prednost jer je stariji, igra u solidnoj ekipi i u odlicnoj je formi. Pjanic je npr. ovu utakmicu presjedio na klupi, sto za njega nije nikakva tragedija jer ce od slijedece sezone biti vjerovatno standardan kad ode Juninho. Do sada su sve prijateljske utakmice igrane bez nekog posebnog koncepta, bilo je samo vazno da se igra. Sad nam na ljeto pred Armeniju treba jedna utakmica samo da se puste ova dvojica bez pritiska da pokazu sta znaju i kako se uklapaju u Chirin sistem. Ja bih to iskoristio i za provjeru jos nekih koji u zadnje vrijeme nisu dobijali sansu, (posebno odbrambenih) tipa Bajica koji nam je svim apoznat, da vidimo zasto su mu u Koblenzu dali kapitensku, sve boljeg Damjanovica, a najvise bi me radovalo kada bi se sjetio Josipa Cutuka, 23 godine starog i 195cm visokog stopera Ujpesta, mislim da bi on bio pravo otkrice u odbrani!Dado dijasporitus wrote:Ima jos puno do utakmice sa Armenijom i pitanje je ko ce od igraca zadrzati a ko razviti formu. Klasican primjer je Dzeko. Do januara ove godine jedva se culo za njega a sad ga svi kuju u zvijezde (zasluzeno). Stilica treba pratiti isto kao i Pjanica, Ibricica i Bajramovica. Po meni su jednako pretendenti za Misketovu poziciju protiv Armenaca.Bosanski_kralj wrote: Hajde reci ko treba mjenjati Misimovića u utakmici protiv Armenije???
-
Cafe Camargue
#1720 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Gledao sam dosta Lechovih utakmica ove sezone kroz Kup Uefa, narocito one protiv klubova iz jacih liga. Dovoljno je pogledat obje Stiliceve partije protiv Udinesea pa da bude jasno da je on odavno sazrio za visi nivo. Po meni, on i Pjanic treba ravnopravno da konkurisu za Misketovu poziciju, a ko ce dobit prednost to je na Blazevicu. Ja bi najsretniji bio kad bi obojica zaigrali u tandemu, jer velika je prednost imat u timu takvu dvojicu majstora, ljevaka i desnjaka. A i uzitak bi bio za gledanje, jos kad im pridodas Dzeku i zdravog Ibisevica... Sa lakocom bi odrzali prosjek od 4 gola po utakmici.shalaedin wrote:U prijateljskoj utakmici treba mu dati sansu, u kvalifikacionoj ne... Misketa ce zamjeniti Salihovic, Bajramovic, Pjanic... svi oni mogu igrati ulogu playmakera. Meni je Stila odlican igrac, ali ipak on igra u Ekstra klasi, a ovi u ligama Petice i to je golema razlika u kvaliteti između ovih igrača. Lijepo bi bilo da debituju u prijateljskom susretu svi oni koji bi u budučnosti mogli da predstavljaju ovu zemlju tj. Štila, Marin, Smajic, Muharemovic, Ljevakovic, Janjic i drugi. Međutim dobro bi bilo da proba neke stare igrače recimo Čustovića koji je u Belgiji jedan od vodečih strijelaca ili Bartolovića, isto tako nebi bilo loše da se pozove i Vršajević... međutim Štila još nije sazrio iako pokazuje dobre partije u Lechu. Dobro bi mu došla promjena sredine tj. odlazak u neku jaču ligu. Onda bi se na njega s pravom moglo računati. Za sada kao i Pjana treba da grije klupu.Bosanski_kralj wrote:Hajde reci ko treba mjenjati Misimovića u utakmici protiv Armenije???shalaedin wrote:Vala Štili još treba da sazre kao i Pjani. Štila nemože zamjeniti Misketa, Miske je batina za njega. Svakako da mu je mjesto u reprezentaciji, ali ne u prvih 11. Pored Saliha, Rahimica, Bajramovica, Misketa, Muratovica,Ibre, nema sanse da zaigra među prvih jedanest iako mu je statistika boli glava.
-
Majjah
#1721 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Gledao sam dosta Lechovih utakmica ove sezone kroz Kup Uefa, narocito one protiv klubova iz jacih liga. Dovoljno je pogledat obje Stiliceve partije protiv Udinesea pa da bude jasno da je on odavno sazrio za visi nivo. Po meni, on i Pjanic treba ravnopravno da konkurisu za Misketovu poziciju, a ko ce dobit prednost to je na Blazevicu. Ja bi najsretniji bio kad bi obojica zaigrali u tandemu, jer velika je prednost imat u timu takvu dvojicu majstora, ljevaka i desnjaka. A i uzitak bi bio za gledanje, jos kad im pridodas Dzeku i zdravog Ibisevica... Sa lakocom bi odrzali prosjek od 4 gola po utakmici.[/quote]shalaedin wrote:U prijateljskoj utakmici treba mu dati sansu, u kvalifikacionoj ne... Misketa ce zamjeniti Salihovic, Bajramovic, Pjanic... svi oni mogu igrati ulogu playmakera. Meni je Stila odlican igrac, ali ipak on igra u Ekstra klasi, a ovi u ligama Petice i to je golema razlika u kvaliteti između ovih igrača. Lijepo bi bilo da debituju u prijateljskom susretu svi oni koji bi u budučnosti mogli da predstavljaju ovu zemlju tj. Štila, Marin, Smajic, Muharemovic, Ljevakovic, Janjic i drugi. Međutim dobro bi bilo da proba neke stare igrače recimo Čustovića koji je u Belgiji jedan od vodečih strijelaca ili Bartolovića, isto tako nebi bilo loše da se pozove i Vršajević... međutim Štila još nije sazrio iako pokazuje dobre partije u Lechu. Dobro bi mu došla promjena sredine tj. odlazak u neku jaču ligu. Onda bi se na njega s pravom moglo računati. Za sada kao i Pjana treba da grije klupu.Bosanski_kralj wrote:Hajde reci ko treba mjenjati Misimovića u utakmici protiv Armenije???shalaedin wrote:Vala Štili još treba da sazre kao i Pjani. Štila nemože zamjeniti Misketa, Miske je batina za njega. Svakako da mu je mjesto u reprezentaciji, ali ne u prvih 11. Pored Saliha, Rahimica, Bajramovica, Misketa, Muratovica,Ibre, nema sanse da zaigra među prvih jedanest iako mu je statistika boli glava.
Upravo tako, Stilicu je pored toga sto je prevelik majstor veliki bonus to sto je ljevak, ali onaj koji vise voli da igra i vuce po desnoj strani, dakle otprilike preferira stil igre ala Barcelonini napadaci. Desnom takodjer zna centrirati i sa takvim igracem u ekipi koja igra napadacki nogomet ( a takav cemo igrati sigurno u slijedece 3 utakmice) ja mislim da nema fule. Nema odbrani nista gore kad ne zna ide li igrac na centarsut ili ce je povuci unutra i namjestiti se na udarac. Mene nervoze pocnu fatati kad skontam da Chiro jos nije nasao mjesto za Stilica. A to sto igra ,,samo'' za jedan Lech u Poljskoj nije nikakvo mjerilo njegove kvalitete. On je proglasen tamo za najboljeg igraca, glavni je igrac svoje ekipe i Poljaci su htjeli cak da ga nekako privole da uzme njihovo drzavljanstvo, a valjda i to nesto znaci.
- Meho Kodro
#1722 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
SENIJAD IBRIČIĆ:
'Šanse protiv Hrvatske bile bi 50-50, ali bolje bi bilo izbjeći tu utakmicu!'
'Ja sam pravi primjer da se i sa ZG tablicama može voziti gradom, ha, ha... Moram naglasiti da se u Splitu zaista odlično osjećam. Na svakom koraku mi ljudi čestitaju'
Poput Drage Gabrića, i Senijad Ibričić se u momčad vratio pogotkom. Opravdao je status važnog igrača jer s Ibrom u postavi Hajduk ipak djeluje moćnije. Premda Ibričić nije klasični napadač, ove sezone se afirmirao kao igrač koji u tandemu s Kalinićem igra u vršku napada.
- Ne držim ja sebe pravim napadačem, uvijek sam malo povučen. Volim dolaziti iz drugog plana. Istina je da mi je u ovoj ulozi lijepo igrati, jer sam blizu protivničkim vratima, a to je uvijek dobro i za mene i za momčad.
Prije tri tjedna trener vas je kritizirao zbog sebičnosti, zamjerio vam je što niste više mislili na suigrače koji su se u susretu sa Zagrebom načekali vaših lopti. Jeste li sebični, vidite li suigrače kada se nalaze u boljoj poziciji?
- Nisam sebičan, nego volim ponekad napraviti potez viška. Odrastao sam na nogometu Roberta Prosinečkog. Gledao sam svaki njegov potez, učio rolanje od njega. Tek kasnije sam na snimkama gledao Baku Sliškovića i Safeta Sušića koji su također slični tipovi igrača. Što mogu kad volim loptom prevariti suparnika. Jednom ga zavaljati, pa pričekati da ga još jednom “cimnem”. Zato se ponekad dobije dojam da nisam pravovremeno dao loptu, ali nikada to nisam uradio zato što sam htio sam doći do gola. Ne, jedini razlog je što želim uživati u driblanju suparničkih igrača. Znam da to i publika voli.
Kako su vas primili Splićani, kako se osjećate kada prođete gradom s vašim automobilom registracijskih tablica ZG?
- Ja sam pravi primjer da se i sa ZG tablicama može voziti gradom, ha, ha... Moram naglasiti da se u Splitu zaista odlično osjećam. Na svakom koraku mi ljudi čestitaju, zaustavljaju me i daju mi podršku. Vjerojatno takav status imam i zbog onog pogotka Dinamu, ali od jednog pogotka se ne živi.
Od naslova prvaka dijeli vas osam utakmica. Je li forma Hajduka ovoga proljeća krenula silaznom putanjom?
- Stalno se nameće takvo razmišljanje s kojim se ne bih složio. Protiv Cibalije smo igrali dobro i prvo poluvrijeme, ali nismo zabili pogodak i jasno je da se pojavila nervoza. Začuju se i zvižduci s tribina, jer svi su navikli da utakmice rješavamo u prvom poluvremenu. Cibalia nije došla do Subašićevih vratiju, Vinkovčani nisu ni jednom pucali. To je obrazac po kojem se igra puno naših utakmica. Samo je pitanje kada ćemo postići pogodak, jer protivnici uglavnom čekaju u zatvorenoj formaciji bez ambicije za napad.
U HNL-u s Hajdukom napad na naslov prvaka, a u reprezentaciji BiH napad na drugo mjesto u kvalifikacijama?
- Puno je obveza, ali sve su to slatke obveze. Rezultati i igre reprezentacije BiH svima nam dižu samopouzdanje.
Koja je tajna uspjeha Ćire Blaževića u ulozi izbornika? Dugo se poznajete iz dana dok vam je bio trener u Zagrebu, ali što je novo ponudio Ćiro na klupi BiH?
- Ujedinio je cijelu Bosnu i Hercegovinu. Godinama samo imali velikih problema u unutarnjim odnosima na relaciji savez - igrači - navijači. Sve je to zaboravljeno kao da se nikad nije dogodilo. Danas je takva euforija u BiH i svi vjeruju da smo sposobni otići na SP.
Ako bi se u “baražu” drugoplasiranih susrele Hrvatska i BiH, kako biste procijenili šanse dviju reprezentacija koje odlično poznajete?
- Uh, znate što!? Nikada ne bih volio da se nađu Hrvatska i BiH u izravnoj borbi za SP. Igram za BiH, ali nogometnu afirmaciju sam doživio u Hrvatskoj i to ne mogu zanijekati. Nije samo pitanje što imam dvojno državljanstvo, nego su to moje dvije države koje su mi u životu puno pružile. Šanse bi bile 50:50, ali ako bude imalo sreće da izbjegnemo taj dvoboj, to će biti najbolje rješenje.
http://sportske.jutarnji.hr/index.php?c ... k_id=10119
'Šanse protiv Hrvatske bile bi 50-50, ali bolje bi bilo izbjeći tu utakmicu!'
'Ja sam pravi primjer da se i sa ZG tablicama može voziti gradom, ha, ha... Moram naglasiti da se u Splitu zaista odlično osjećam. Na svakom koraku mi ljudi čestitaju'
Poput Drage Gabrića, i Senijad Ibričić se u momčad vratio pogotkom. Opravdao je status važnog igrača jer s Ibrom u postavi Hajduk ipak djeluje moćnije. Premda Ibričić nije klasični napadač, ove sezone se afirmirao kao igrač koji u tandemu s Kalinićem igra u vršku napada.
- Ne držim ja sebe pravim napadačem, uvijek sam malo povučen. Volim dolaziti iz drugog plana. Istina je da mi je u ovoj ulozi lijepo igrati, jer sam blizu protivničkim vratima, a to je uvijek dobro i za mene i za momčad.
Prije tri tjedna trener vas je kritizirao zbog sebičnosti, zamjerio vam je što niste više mislili na suigrače koji su se u susretu sa Zagrebom načekali vaših lopti. Jeste li sebični, vidite li suigrače kada se nalaze u boljoj poziciji?
- Nisam sebičan, nego volim ponekad napraviti potez viška. Odrastao sam na nogometu Roberta Prosinečkog. Gledao sam svaki njegov potez, učio rolanje od njega. Tek kasnije sam na snimkama gledao Baku Sliškovića i Safeta Sušića koji su također slični tipovi igrača. Što mogu kad volim loptom prevariti suparnika. Jednom ga zavaljati, pa pričekati da ga još jednom “cimnem”. Zato se ponekad dobije dojam da nisam pravovremeno dao loptu, ali nikada to nisam uradio zato što sam htio sam doći do gola. Ne, jedini razlog je što želim uživati u driblanju suparničkih igrača. Znam da to i publika voli.
Kako su vas primili Splićani, kako se osjećate kada prođete gradom s vašim automobilom registracijskih tablica ZG?
- Ja sam pravi primjer da se i sa ZG tablicama može voziti gradom, ha, ha... Moram naglasiti da se u Splitu zaista odlično osjećam. Na svakom koraku mi ljudi čestitaju, zaustavljaju me i daju mi podršku. Vjerojatno takav status imam i zbog onog pogotka Dinamu, ali od jednog pogotka se ne živi.
Od naslova prvaka dijeli vas osam utakmica. Je li forma Hajduka ovoga proljeća krenula silaznom putanjom?
- Stalno se nameće takvo razmišljanje s kojim se ne bih složio. Protiv Cibalije smo igrali dobro i prvo poluvrijeme, ali nismo zabili pogodak i jasno je da se pojavila nervoza. Začuju se i zvižduci s tribina, jer svi su navikli da utakmice rješavamo u prvom poluvremenu. Cibalia nije došla do Subašićevih vratiju, Vinkovčani nisu ni jednom pucali. To je obrazac po kojem se igra puno naših utakmica. Samo je pitanje kada ćemo postići pogodak, jer protivnici uglavnom čekaju u zatvorenoj formaciji bez ambicije za napad.
U HNL-u s Hajdukom napad na naslov prvaka, a u reprezentaciji BiH napad na drugo mjesto u kvalifikacijama?
- Puno je obveza, ali sve su to slatke obveze. Rezultati i igre reprezentacije BiH svima nam dižu samopouzdanje.
Koja je tajna uspjeha Ćire Blaževića u ulozi izbornika? Dugo se poznajete iz dana dok vam je bio trener u Zagrebu, ali što je novo ponudio Ćiro na klupi BiH?
- Ujedinio je cijelu Bosnu i Hercegovinu. Godinama samo imali velikih problema u unutarnjim odnosima na relaciji savez - igrači - navijači. Sve je to zaboravljeno kao da se nikad nije dogodilo. Danas je takva euforija u BiH i svi vjeruju da smo sposobni otići na SP.
Ako bi se u “baražu” drugoplasiranih susrele Hrvatska i BiH, kako biste procijenili šanse dviju reprezentacija koje odlično poznajete?
- Uh, znate što!? Nikada ne bih volio da se nađu Hrvatska i BiH u izravnoj borbi za SP. Igram za BiH, ali nogometnu afirmaciju sam doživio u Hrvatskoj i to ne mogu zanijekati. Nije samo pitanje što imam dvojno državljanstvo, nego su to moje dvije države koje su mi u životu puno pružile. Šanse bi bile 50:50, ali ako bude imalo sreće da izbjegnemo taj dvoboj, to će biti najbolje rješenje.
http://sportske.jutarnji.hr/index.php?c ... k_id=10119
- Fratris
#1723 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ne razumijem zasto postoji potreba za laganjem da bi se druge uvjerilo u Stiliceve kvalitete.Majjah wrote:Upravo tako, Stilicu je pored toga sto je prevelik majstor veliki bonus to sto je ljevak, ali onaj koji vise voli da igra i vuce po desnoj strani, dakle otprilike preferira stil igre ala Barcelonini napadaci. Desnom takodjer zna centrirati i sa takvim igracem u ekipi koja igra napadacki nogomet ( a takav cemo igrati sigurno u slijedece 3 utakmice) ja mislim da nema fule. Nema odbrani nista gore kad ne zna ide li igrac na centarsut ili ce je povuci unutra i namjestiti se na udarac. Mene nervoze pocnu fatati kad skontam da Chiro jos nije nasao mjesto za Stilica. A to sto igra ,,samo'' za jedan Lech u Poljskoj nije nikakvo mjerilo njegove kvalitete. On je proglasen tamo za najboljeg igraca, glavni je igrac svoje ekipe i Poljaci su htjeli cak da ga nekako privole da uzme njihovo drzavljanstvo, a valjda i to nesto znaci.
- zalizani
#1724 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Po pisanju nekih web portala za Ermina Zeca,ozbiljno je zainteresovan holandski Vitesse,cijenu koju su spremni platiti je nekih 2 miliona.Uglavnom bolje bi mu bilo u Vitesseu,nego da ga prevarant Mamić dovede u Dinamo pa ga poslije iskoristi tj. uzme pare na njemu.
- and
#1725 Re: BH Reprezentativci i potencijalni reprezentativci
zabi ga ćustović za gent.