dormeo wrote:Polako buraz, Havaz je objavio samo pocetak, sad kad krenu nastavci iz dnevnika, pretpostavljam da ce stvar dobiti epilog u sapunici na tv alfaharač wrote:to za dodire bih uzeo sa rezervom jer izjavljuje on, a ne vidi se iz ukradenih dnevnikanjoj nedostaju njegovi dodiri, pa je tesko sad rec jel prevare bilo u onom smislu, jer ne znamo kako ju je dirao hamerikanac
Oprostiti prevaru
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- harač
#1701 Re: Oprostiti prevaru
-
PalaSa Marsa
#1702 Re: Oprostiti prevaru
Da pricam s' Brkom sad bi mu kvotala tekst i jos k' tomu bi se smijala. 
Last edited by PalaSa Marsa on 01/10/2011 13:06, edited 1 time in total.
-
neocekivana_sila
#1703 Re: Oprostiti prevaru
"slijepa vjera u zenu za koju je vjerovao da je ljubav njegovog zivota" ne ukljucuje cesto varanje te zene, o cemu govore mnogi. A Aldino to nije demantovao, kako vidis. Vjerovatno, ubijedjen da na to ima pravo jer je musko..Krajisnik ljuti, sta li. U najmanje 50 postova se spominje da je Aldino bio nevjeran suprug, njegov prijatelj se javlja i nijednom rjecju to ne negira. Dakle, skoro pa sigurno je da je to bilo istina.dormeo wrote:
Ovo je vec bolje objasnjava cijelu pricu![]()
Covjek je dozivio totalni slom zbog slijepe vjere u zenu za koju je vjerovao da je ljubav njegovog zivota. Svi ostali postupci su djelo rasijanog covjeka i kad se uzme objektivno, nemaju smisla. Da je neko htio planirat da nekog zavali to je mogao uradit na puno puno bolji i efikasniji nacin.
A Arduana je dakle, istu ovu ciganiju mogla njemu napraviti svaki put.
- bingov buraz
#1704 Re: Oprostiti prevaru
Upravo to,isp'o je levat pravi sa ovim izlazenjem u javnost,te dokaze je trebao cuvati za rocista o starateljstvu nad djecom.Ridjobrki wrote:Eh da mi imamo zakone i neko sudstvo k'o što nemamo pa da vidimo koliko košta prčkanje po nečijem e-mail accountu pa koliko košta neovlašteno objavljivanje tih podataka...
A što se Aldina tiče, pička jedna i k tomu još i neorganizirana.
Ovako ce mu jos i prikaciti da je psihicki nestabilan
-
neocekivana_sila
#1705 Re: Oprostiti prevaru
zasto mislis da bi uopste mogao dobiti starateljstvo?
-
PalaSa Marsa
#1706 Re: Oprostiti prevaru
Pod trenutnim okolnostima u kojim on zivi, turneje, kuca putujuca, sumnjam da ce mu i jedan sud dodijelit' djecu. Djeca 'pak trebaju stabilan dom i stabilne i konkretne uslove za zdravo odrastanje.neocekivana_sila wrote:zasto mislis da bi uopste mogao dobiti starateljstvo?
Last edited by PalaSa Marsa on 01/10/2011 13:10, edited 1 time in total.
- bingov buraz
#1707 Re: Oprostiti prevaru
Jel za mene pitanje?neocekivana_sila wrote:zasto mislis da bi uopste mogao dobiti starateljstvo?
Ako jeste ne znam nisam pravnik ali bi svakako imao vece sanse da dokaze da je promiskuitetna (vjerovatno nije ali dobar advokat cuda cini).
- Ridjobrki
#1708 Re: Oprostiti prevaru
Krajišnik ljuti??? A nebil' još neko na temi to potegao pa da mu ja demonstriram krajiški temperament... 
Jajara jajačka, pravi Krajišnik bi se prije objesio neg' ovo sebi dopustio.
Marsovko, kvotaj ti slobodno, pa nismo valjda zavađeni...
-
neocekivana_sila
#1709 Re: Oprostiti prevaru
pokrivena muslimanka koja vodi razamazanske emisije s infantilnim dnevnikom kao dokazom da bude proglasena promiskuitetnom? Nasuprot pop-folk muzikantu za koji pola drzave prica da se opasno "razobadao" posljednjih nekoliko godina
-
PalaSa Marsa
#1710 Re: Oprostiti prevaru
Koje slijepe vjere u zenu koju voli. Onu sto joj je prisluskiv'o razgovore i cit'o "tajne" poruke.neocekivana_sila wrote:"slijepa vjera u zenu za koju je vjerovao da je ljubav njegovog zivota" ne ukljucuje cesto varanje te zene, o cemu govore mnogi. A Aldino to nije demantovao, kako vidis. Vjerovatno, ubijedjen da na to ima pravo jer je musko..Krajisnik ljuti, sta li. U najmanje 50 postova se spominje da je Aldino bio nevjeran suprug, njegov prijatelj se javlja i nijednom rjecju to ne negira. Dakle, skoro pa sigurno je da je to bilo istina.dormeo wrote:
Ovo je vec bolje objasnjava cijelu pricu![]()
Covjek je dozivio totalni slom zbog slijepe vjere u zenu za koju je vjerovao da je ljubav njegovog zivota. Svi ostali postupci su djelo rasijanog covjeka i kad se uzme objektivno, nemaju smisla. Da je neko htio planirat da nekog zavali to je mogao uradit na puno puno bolji i efikasniji nacin.
A Arduana je dakle, istu ovu ciganiju mogla njemu napraviti svaki put.
A to st je prefiks krajisnik ljuti, sto niste naveli izmedjuostalog, covjek kojem fali samopouzdanja, karaktera.
-
1906
#1711 Re: Oprostiti prevaru
vala ovdje se vidi samo da je brak u krizi jer je ona usamljena,
i naletio joj neko ko je "probudio"
i nece da odustane od braka, ide protiv osjecaja
to se desava mnogima, samo sto im misli ne citaju svi okolo
samo se presaberu nakon nekog vremena, skontaju sta je bitno i nastave dalje
U isječcima elektronskog dnevnika koji je vodila Arduana Kurić, a do kojih je došao Al'Dino i nama ih poslao, dosta je intimnih detalja iz života poznate novinarke te onih koji se tiču trenutaka provedenih s Kejsijem Kaufmanom. Također, pisala je i o bračnoj drami i brodolomu koji je proživljavala s Al'Dinom te o pokušajima da spasi porodicu.
27. 8. 2011.
- ... Imam potrebu da s ljudima podijelim svoje osjećaje prema tebi. Danas sam bila na Vilsonovom šetalištu, istom mjestu na kojem smo bili jednu noć... Bila sam sama 10 dana! Aldin je na moru s djecom. Dolaze sutra. Nedostaju mi djeca.
28. 8. 2011.
- ... Bila sam na kafi s Ivanom danas. Rekla sam joj da sam zaljubljena... U tebe. Smijala se kao luda! Kaže da je to tako romantično i čisto. Ja ne mislim da je tako... Moja porodica dolazi večeras. Veoma se radujem. Pokušat ću popraviti stvari između Aldina i mene. Ne znam kako, ali ću probati. Dugujem mu to, dugujem to nama.
29. 8. 2011.
- ... Primijetila sam da se volim odijevati kao kada sam bila s tobom. To je čudno. Nikada dvaput ne odjenem istu kombinaciju. Nikad... Kući ponovo tenzije. Aldin nije kriv. Jednostavno sam nervozna. Napadam ga za svaku sitnicu. Nepodnošljiva sam. Ne znam kako da okrenem stvari u drugom pravcu. On zaista pokušava.
i naletio joj neko ko je "probudio"
i nece da odustane od braka, ide protiv osjecaja
to se desava mnogima, samo sto im misli ne citaju svi okolo
samo se presaberu nakon nekog vremena, skontaju sta je bitno i nastave dalje
U isječcima elektronskog dnevnika koji je vodila Arduana Kurić, a do kojih je došao Al'Dino i nama ih poslao, dosta je intimnih detalja iz života poznate novinarke te onih koji se tiču trenutaka provedenih s Kejsijem Kaufmanom. Također, pisala je i o bračnoj drami i brodolomu koji je proživljavala s Al'Dinom te o pokušajima da spasi porodicu.
27. 8. 2011.
- ... Imam potrebu da s ljudima podijelim svoje osjećaje prema tebi. Danas sam bila na Vilsonovom šetalištu, istom mjestu na kojem smo bili jednu noć... Bila sam sama 10 dana! Aldin je na moru s djecom. Dolaze sutra. Nedostaju mi djeca.
28. 8. 2011.
- ... Bila sam na kafi s Ivanom danas. Rekla sam joj da sam zaljubljena... U tebe. Smijala se kao luda! Kaže da je to tako romantično i čisto. Ja ne mislim da je tako... Moja porodica dolazi večeras. Veoma se radujem. Pokušat ću popraviti stvari između Aldina i mene. Ne znam kako, ali ću probati. Dugujem mu to, dugujem to nama.
29. 8. 2011.
- ... Primijetila sam da se volim odijevati kao kada sam bila s tobom. To je čudno. Nikada dvaput ne odjenem istu kombinaciju. Nikad... Kući ponovo tenzije. Aldin nije kriv. Jednostavno sam nervozna. Napadam ga za svaku sitnicu. Nepodnošljiva sam. Ne znam kako da okrenem stvari u drugom pravcu. On zaista pokušava.
- dormeo
#1712 Re: Oprostiti prevaru
neocekivana_sila wrote:pokrivena muslimanka koja vodi razamazanske emisije s infantilnim dnevnikom kao dokazom da bude proglasena promiskuitetnom? Nasuprot pop-folk muzikantu za koji pola drzave prica da se opasno "razobadao" posljednjih nekoliko godina
Ugledni efendija sa ahmedijom iz gornje maoce za koje selo vjeruje da je pravi musliman,
i siromasna djevojcica koja tvrdi da ju je efendija seksualno zlostavljao kojoj selo ne vjeruje
i kojoj se osporava vjera.
Last edited by dormeo on 01/10/2011 13:15, edited 1 time in total.
-
neocekivana_sila
#1713 Re: Oprostiti prevaru
izvini ridji, ucinilo mi se zbog akcenta Aldinovog da se radi o Krajisniku. A ne bi vi nikad tako, zar neRidjobrki wrote:Krajišnik ljuti??? A nebil' još neko na temi to potegao pa da mu ja demonstriram krajiški temperament...
-
neocekivana_sila
#1714 Re: Oprostiti prevaru
sve je moguce, samo je vise vjerovatno ako bi se potezao argument Promiskuitet da bi u ovom slucaju prije Aldino zaplatiodormeo wrote:neocekivana_sila wrote:pokrivena muslimanka koja vodi razamazanske emisije s infantilnim dnevnikom kao dokazom da bude proglasena promiskuitetnom? Nasuprot pop-folk muzikantu za koji pola drzave prica da se opasno "razobadao" posljednjih nekoliko godina![]()
Ugledni efendija sa ahmedijom iz gornje maoce za koje selo vjeruje da je pravi musliman,
i siromasna djevojcica koja tvrdi da ju je efendija seksualno zlostavljao kojoj selo ne vjeruje
i kojoj se osporava vjera.
- dormeo
#1715 Re: Oprostiti prevaru
ne bih htio da uvrijedim prave vjernike, ali iskreno da kazem nekad vise vjerujem narkomanu nego "vjerniku" koji to istice oblacenjem, frazama, javnom pojavom.
-
PalaSa Marsa
#1716 Re: Oprostiti prevaru
A da pitam, sta onda dopustaju Krajisnici inace?Ridjobrki wrote:Krajišnik ljuti??? A nebil' još neko na temi to potegao pa da mu ja demonstriram krajiški temperament...
Nisam bas skontala ovu prvu recenicu.
(Strah me da ne odemo s' teme) zalosna ti Svicelend.
-
PalaSa Marsa
#1717 Re: Oprostiti prevaru
Ovo je vec krajnost. Narkoman 'pak ne moze vjerovat' ni sam sebi, a da mu ti vjerujes, ne ide to, ne, ne.dormeo wrote:ne bih htio da uvrijedim prave vjernike, ali iskreno da kazem nekad vise vjerujem narkomanu nego "vjerniku" koji to istice oblacenjem, frazama, javnom pojavom.
- JThomas
#1718 Re: Oprostiti prevaru
znači po vama je pravi problem što strijelac nije iz krajine? 
- Ridjobrki
#1719 Re: Oprostiti prevaru
Ma i Jajce onako geografski može upasti u Krajinu ali ovo ponašanje se ne može pravdati krajiškim temperamentom. Koji to dio njegovog ponašanja opisuje pridjev ''ljuti''? Da je on:
a) u naletu huje Arduani glavu odvrnuo
b) skočio sa zgrade ili si sprašio metak
c) Caseyu premjestio vratne i lumbalne kralješke
d) jednostavno se napio i napravio random sranje
onda bismo mogli govoriti o demonstraciji krajiškog temperamenta. Ovo je sramota ne samo za Krajinu nego za cijeli muški rod. Dostojanstvo ti ne može uzeti žena nego ga gubiš kad ga lično pogaziš što je on učinio.
onda bismo mogli govoriti o demonstraciji krajiškog temperamenta. Ovo je sramota ne samo za Krajinu nego za cijeli muški rod. Dostojanstvo ti ne može uzeti žena nego ga gubiš kad ga lično pogaziš što je on učinio.
Last edited by Ridjobrki on 01/10/2011 13:28, edited 1 time in total.
- bingov buraz
#1720 Re: Oprostiti prevaru
Ocigledno nije im maslo za ramazana nijednom,a i zaboli me sta se ja opterecujem tudjim belajima.neocekivana_sila wrote:pokrivena muslimanka koja vodi razamazanske emisije s infantilnim dnevnikom kao dokazom da bude proglasena promiskuitetnom? Nasuprot pop-folk muzikantu za koji pola drzave prica da se opasno "razobadao" posljednjih nekoliko godina
Dosta od mene za ovu temu.
-
PalaSa Marsa
#1721 Re: Oprostiti prevaru
Hm.. pa nijedan covjek, osoba ne dopusta da mu se nesto desi, nebitno kakav je temperament niko ne doziva belaje, al' se eto ipak desi. Sad dali je neko temperament ili nije, ja i ne vidim bas neke vez' sa svim ovim. Ne mo's ti nikad znat' kakav ces bit' dok ti se nesto ne desi. Ne znas ti kakav sok ili fazu tvoj organizam moze dozvijet' i kako bi reagov'o da ti se sklopi data situacija. Drugo je 'vako pricat' i davat' "neovisne komentare" tipa podrske ili negacije, a drugo je 'pak kad si direktno ti saucesnik u svemu tome.
- JThomas
#1722 Re: Oprostiti prevaru
skontali smo i od prve da ovo nije sramota samo za krajinu već za cijeli ljudski rod 
-
dječak sa šibicama
#1723 Re: Oprostiti prevaru
Aldinovi roditelji su iz Kozarca i Sanskog mosta (mama).neocekivana_sila wrote:izvini ridji, ucinilo mi se zbog akcenta Aldinovog da se radi o Krajisniku. A ne bi vi nikad tako, zar neRidjobrki wrote:Krajišnik ljuti??? A nebil' još neko na temi to potegao pa da mu ja demonstriram krajiški temperament...
Koliko ja znam.
- dormeo
#1724 Re: Oprostiti prevaru
brko, imam dosta prijatelja ratnih iz krajine i stvarno cijenim i humor i temperament sa tih podrucja za razliku od mnogih sarajlija za koje su krajisnici seljacine.Ridjobrki wrote:Ma i Jajce onako geografski može upasti u Krajinu ali ovo ponašanje se ne može pravdati krajiškim temperamentom. Koji to dio njegovog ponašanja opisuje pridjev ''ljuti''? Da je on:
onda bismo mogli govoriti o demonstraciji krajiškog temperamenta. Ovo je sramota ne samo za Krajinu nego za cijeli muški rod. Dostojanstvo ti ne može uzeti žena nego ga gubiš kad ga lično pogaziš što je on učinio.nda bismo mogli govoriti o demonstraciji krajiškog temperamenta. Ovo je sramota ne samo za Krajinu nego za cijeli muški rod. Dostojanstvo ti ne može uzeti žena nego ga gubiš kad ga lično pogaziš što je on učinio.
Pitanje: evo dao si svoje vidjenje o tome sta bi znacilo biti ljut, ako ti nije zahmet, de nam reci kako bi ti postupio da si saznao da te zena prevarila, a da si javna licnost, da se razmijemo svi osudjujemo postupak sto je ovo islo preko novina, da ne napominjem kakvih novina
-
dječak sa šibicama
#1725 Re: Oprostiti prevaru
Nisam krajisnik, ali ih dovoljno poznajem.... samo primjer, zena/supruga od nekog krajisnika iz Buzima, samim tim i ona je iz Buzima jelte, bila je izbjeglica u Ribnici ako se sjecam, Republika Slovenija (ili je Crnomelj, ne sjecam se vise tacno) i dok je muz bio na ratistu, ona se kurvala (kao i dobar broj nasih zena, nazalost) sa lokalnim Albancima, Sandzosima, Srbijancima i slicnom mafijom... kad je deblokiraT Bihac odnosno Cazinska krajina, muz je naravno cuo o supruginim podvizima, regularno dosao "u posjetu", priklao zenu, bacio je u kontejner i vratio se na ratiste.PalaSa Marsa wrote:A da pitam, sta onda dopustaju Krajisnici inace?Ridjobrki wrote:Krajišnik ljuti??? A nebil' još neko na temi to potegao pa da mu ja demonstriram krajiški temperament...
Nisam bas skontala ovu prvu recenicu.![]()
Jel' 'pak dopustaju nesto gore od ovog?
![]()
(Strah me da ne odemo s' teme) zalosna ti Svicelend.![]()