Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najbolja čevabdžinica u Sarajevu

Zmaj Željeznička
137
13%
Zmaj Hrasno
141
13%
Ferhatović
175
16%
Željo
150
14%
Petica
158
15%
Hodžić
83
8%
Besko
168
15%
Vezir
8
1%
Mrkva
48
4%
Sport
21
2%

Total votes: 1089

mirsek

#1701 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by mirsek »

Sta od mesa preporucujete u piceriji Havana na Malti ?
karanana

#1702 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by karanana »

mirsek wrote:Sta od mesa preporucujete u piceriji Havana na Malti ?
Rolovana piletina punjena sa gljivama i sirom uz kombinaciju dodataka riza, grasak i pommes
nivla

#1703 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by nivla »

karanana wrote:
Rolovana piletina punjena sa gljivama i sirom uz kombinaciju dodataka riza, grasak i pommes
pitao covjek sta od mesa, a kao sto znamo nije meso sto ga nije k napravio pa piletina otpada,
sta reci nego da je tesko preporuciti nesto sto jednom bude odlicno a drugi put ko da su ucili kuhati bas na tvojoj porciji, kad se potrefi teleca maslenica bude ok
mirsek

#1704 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by mirsek »

nivla wrote:
karanana wrote:
pitao covjek sta od mesa, a kao sto znamo nije meso sto ga nije k napravio pa piletina otpada,
sta reci nego da je tesko preporuciti nesto sto jednom bude odlicno a drugi put ko da su ucili kuhati bas na tvojoj porciji, kad se potrefi teleca maslenica bude ok
Bio sam. Ustipci i grah dobri a becka snicla, pljeska i tjestenina slabi.
Edin H.

#1705 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Edin H. »

beni-bu-man wrote:
Edin H. wrote:Vezir nula bodova :shock:
i to mu je puno kolko je los
Neko dao jedan glaz za Vezira :D
zomri

#1706 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zomri »

Edin H. wrote:
beni-bu-man wrote:
Edin H. wrote:Vezir nula bodova :shock:
i to mu je puno kolko je los
Neko dao jedan glaz za Vezira :D
došla tema do gazde :oops:
Melo15

#1707 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Melo15 »

Pljeska sa sirom u somunu
high_volume

#1708 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by high_volume »

Gledam jutros, ZMAJ na Stanici zauzeo i prostor one bivše buregdžinice i sada je kompletan onaj montažni objekat - ćevabdžinica ZMAJ.

I to je ok, ukoliko je u granicama propisa lokalne općine Centar. Ali, ZMAJ je uzurpirao javni park i napravio parking. Najprije za 5-6 vozila, sada i kompletnu površinu. Uskoro očekujem i da posiječe onih 3-4 stabla, pa da iskoristi park 100% za svoj privatni posao.

I što dimi.... Na roštilj stavlja velike količine masnoće od mesa, da stvori miris koji se onda dimom širi okolo. Taj dim je ogroman i nemoguće je normalno disati kad zadimi.

Ima li Općina centar ikakvu inspekciju, ili Kanton Sarajevo? Ovo što je ZMAJ uradio na Stanici je klasičan urbicid, seljakluk. Ko mu ovo dozvoljava više :(
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1709 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by sabina1 »

high_volume wrote:Gledam jutros, ZMAJ na Stanici zauzeo i prostor one bivše buregdžinice i sada je kompletan onaj montažni objekat - ćevabdžinica ZMAJ.

I to je ok, ukoliko je u granicama propisa lokalne općine Centar. Ali, ZMAJ je uzurpirao javni park i napravio parking. Najprije za 5-6 vozila, sada i kompletnu površinu. Uskoro očekujem i da posiječe onih 3-4 stabla, pa da iskoristi park 100% za svoj privatni posao.

I što dimi.... Na roštilj stavlja velike količine masnoće od mesa, da stvori miris koji se onda dimom širi okolo. Taj dim je ogroman i nemoguće je normalno disati kad zadimi.

Ima li Općina centar ikakvu inspekciju, ili Kanton Sarajevo? Ovo što je ZMAJ uradio na Stanici je klasičan urbicid, seljakluk. Ko mu ovo dozvoljava više :(
To je opština Novo Sarajevo.
Za izgradnju nepropisnog parkinga i uzurpaciju zelene površine prijavljen je prošle godine - izjeo vuk magarca , Zahiragićeva država je čudo.
MLA_333

#1710 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by MLA_333 »

Ilidzanka na Iliidzi isto nisu lose... :-D
Naslovnica

#1711 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Naslovnica »

Nema boljih a jeftinijih nego na autopijaci.
Upravo hališem.
:lol:
Plavo-bijeli

#1712 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Plavo-bijeli »

Jeo sam par puta na autopijaci na provjerenoj lokaciji i fakat su dobri bili. 10 ćevapa sa kajmakom 4km :lol:
high_volume

#1713 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by high_volume »

Plavo-bijeli wrote:Jeo sam par puta na autopijaci na provjerenoj lokaciji i fakat su dobri bili. 10 ćevapa sa kajmakom 4km :lol:
1 kg sirovih ćevapa u mesnici kod Hodžića košta 9 KM (40 komada).

9 KM : 4 desetke = 2,25 KM/10 kom. + 0,40 KM za pola somuna kod Poričanina = 2,65 KM ukupno + ugalj + rad = 3 KM bez poreza.

Zarada - 1 KM/porcija 10 komada ćevapa :D
zateznistub

#1714 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

Plavo-bijeli wrote:Jeo sam par puta na autopijaci na provjerenoj lokaciji i fakat su dobri bili. 10 ćevapa sa kajmakom 4km :lol:
Ja na autopijaci ne bi prošao roštilju a kamo li šta pojeo...hrabro sa tvoje strane...
Naslovnica

#1715 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Naslovnica »

zateznistub wrote:
Ja na autopijaci ne bi prošao roštilju a kamo li šta pojeo...hrabro sa tvoje strane...
Nema razloga za to.
Siguran sam da na autopijaci ima manje žohara nego u bilo kojoj čevabdžinici u Sa, a i što se tiče higijene 100% je čišće.
:thumbup:
Edin H.

#1716 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Edin H. »

Najbolji su cevapcici bili na Alipasinom kad se pojavise u ratu. :oops:

Ne sjecam se cifre, ali je bilo nesto mnogo skupo. :-)
nivla

#1717 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by nivla »

high_volume wrote:

9 KM : 4 desetke = 2,25 KM/10 kom. + 0,40 KM za pola somuna kod Poričanina = 2,65 KM ukupno + ugalj + rad = 3 KM bez poreza.

nisam jeo nikad, ali po onom kako isti ociste rostilj i kako postupaju sa cevapima koje kupe u daytonu (cevapi do pecenja stoje u onim portabl friziderima), garantovano je ispravnije i bolje nego u 99% cevabdzinica, meni iskreno onaj ambijent autopijace ubije apetit i jedva cekam da izadjem sa iste kad moram nesto kupiti, ali kad god sam bio na autopijaci, te improvizirane cevabdzinice su bile prepune
Plavo-bijeli

#1718 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Plavo-bijeli »

zateznistub wrote:
Ja jedem na jednom mjestu od provjerenih ljudi koji meso nabavljaju u mesnici Dayton. Odem jednom u pola godine dole, pa ne znam baš najbolje opisati tačnu lokaciju, ugl preko puta je auta što se prodaju i imaju svoje stolove i stolice, za nekih 30ak ljudi. Što neko napisa higijena i kvalitet su na većem nivou nego u pojedinim fast foodovima po Sarajevu. Govorim konkretno za ovu jednu lokaciju, ne mogu pisati logično za sve na autopijaci jer i tamo ima, kao i svugdje, svega.
Edin H.

#1719 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Edin H. »

nivla wrote:
high_volume wrote:

nisam jeo nikad, ali po onom kako isti ociste rostilj i kako postupaju sa cevapima koje kupe u daytonu (cevapi do pecenja stoje u onim portabl friziderima), garantovano je ispravnije i bolje nego u 99% cevabdzinica, meni iskreno onaj ambijent autopijace ubije apetit i jedva cekam da izadjem sa iste kad moram nesto kupiti, ali kad god sam bio na autopijaci, te improvizirane cevabdzinice su bile prepune
Predlaes da se autopijaca stavi u anketu?
nivla

#1720 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by nivla »

Edin H. wrote: Predlaes da se autopijaca stavi u anketu?
ne, samo kazem da su po svemu prilozenom vjerovatno bolji od vecine cevapa koje mozemo pojesti u popularnim cevabdzinicama, sve je transparentno(vidi se ko pravi kajmak, ko cevape, kako se cisti rostilj) svakako vise poreza nedjeljom uplate ilegalci sa autopijace nego pojedine poznate cevabdzinice
JThomas

#1721 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by JThomas »

pa pijačare bi mogao prevariti jednom.
hopi

#1722 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by hopi »

znam tu i tamo biti par puta na autopijaci pogotovo ljeti, nisam nikada jeo tu ćevape, ali sam vidio da se uveliko jede tamo - ćevapi, janje se okreće,
itd krcato tamo bude, a nikada nisam čuo da se neko otrovao.
lično sam vidio dostavnu vozilo mesnice dayton tu, a jbg tu se samo nedjeljom prave ćevapi pa ne stoje valjda ćevapi od prošle nedjelje bude sve friško valjda
Edin H.

#1723 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Edin H. »

Ne znam, meni je vala bez veze izvesti djevojku na cevapcice na auto pijacu :oops:

Usteda jeste :izet:
nepass1

#1724 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by nepass1 »

Naslovnica wrote:
zateznistub wrote:
Nema razloga za to.
Siguran sam da na autopijaci ima manje žohara nego u bilo kojoj čevabdžinici u Sa, a i što se tiče higijene 100% je čišće.
Jeo i ja, za 4 marke nema boljeg cevapa
zateznistub

#1725 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by zateznistub »

Edin H. wrote:Ne znam, meni je vala bez veze izvesti djevojku na cevapcice na auto pijacu :oops:

Usteda jeste :izet:
I sve dok se vodi priča o cevapima a ne o cevapcicima ....
Post Reply