Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
- mirsek
#1701 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Sta od mesa preporucujete u piceriji Havana na Malti ?
- karanana
#1702 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Rolovana piletina punjena sa gljivama i sirom uz kombinaciju dodataka riza, grasak i pommesmirsek wrote:Sta od mesa preporucujete u piceriji Havana na Malti ?
- nivla
#1703 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
pitao covjek sta od mesa, a kao sto znamo nije meso sto ga nije k napravio pa piletina otpada,karanana wrote:Rolovana piletina punjena sa gljivama i sirom uz kombinaciju dodataka riza, grasak i pommesmirsek wrote:Sta od mesa preporucujete u piceriji Havana na Malti ?
sta reci nego da je tesko preporuciti nesto sto jednom bude odlicno a drugi put ko da su ucili kuhati bas na tvojoj porciji, kad se potrefi teleca maslenica bude ok
- mirsek
#1704 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Bio sam. Ustipci i grah dobri a becka snicla, pljeska i tjestenina slabi.nivla wrote:pitao covjek sta od mesa, a kao sto znamo nije meso sto ga nije k napravio pa piletina otpada,karanana wrote:Rolovana piletina punjena sa gljivama i sirom uz kombinaciju dodataka riza, grasak i pommesmirsek wrote:Sta od mesa preporucujete u piceriji Havana na Malti ?
sta reci nego da je tesko preporuciti nesto sto jednom bude odlicno a drugi put ko da su ucili kuhati bas na tvojoj porciji, kad se potrefi teleca maslenica bude ok
- Edin H.
#1705 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Neko dao jedan glaz za Vezirabeni-bu-man wrote:i to mu je puno kolko je losEdin H. wrote:Vezir nula bodova
- zomri
#1706 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
došla tema do gazdeEdin H. wrote:Neko dao jedan glaz za Vezirabeni-bu-man wrote:i to mu je puno kolko je losEdin H. wrote:Vezir nula bodova
-
Melo15
#1707 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Pljeska sa sirom u somunumirsek wrote:Sta od mesa preporucujete u piceriji Havana na Malti ?
-
high_volume
#1708 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Gledam jutros, ZMAJ na Stanici zauzeo i prostor one bivše buregdžinice i sada je kompletan onaj montažni objekat - ćevabdžinica ZMAJ.
I to je ok, ukoliko je u granicama propisa lokalne općine Centar. Ali, ZMAJ je uzurpirao javni park i napravio parking. Najprije za 5-6 vozila, sada i kompletnu površinu. Uskoro očekujem i da posiječe onih 3-4 stabla, pa da iskoristi park 100% za svoj privatni posao.
I što dimi.... Na roštilj stavlja velike količine masnoće od mesa, da stvori miris koji se onda dimom širi okolo. Taj dim je ogroman i nemoguće je normalno disati kad zadimi.
Ima li Općina centar ikakvu inspekciju, ili Kanton Sarajevo? Ovo što je ZMAJ uradio na Stanici je klasičan urbicid, seljakluk. Ko mu ovo dozvoljava više
I to je ok, ukoliko je u granicama propisa lokalne općine Centar. Ali, ZMAJ je uzurpirao javni park i napravio parking. Najprije za 5-6 vozila, sada i kompletnu površinu. Uskoro očekujem i da posiječe onih 3-4 stabla, pa da iskoristi park 100% za svoj privatni posao.
I što dimi.... Na roštilj stavlja velike količine masnoće od mesa, da stvori miris koji se onda dimom širi okolo. Taj dim je ogroman i nemoguće je normalno disati kad zadimi.
Ima li Općina centar ikakvu inspekciju, ili Kanton Sarajevo? Ovo što je ZMAJ uradio na Stanici je klasičan urbicid, seljakluk. Ko mu ovo dozvoljava više
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#1709 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
To je opština Novo Sarajevo.high_volume wrote:Gledam jutros, ZMAJ na Stanici zauzeo i prostor one bivše buregdžinice i sada je kompletan onaj montažni objekat - ćevabdžinica ZMAJ.
Za izgradnju nepropisnog parkinga i uzurpaciju zelene površine prijavljen je prošle godine - izjeo vuk magarca , Zahiragićeva država je čudo.
-
MLA_333
#1710 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ilidzanka na Iliidzi isto nisu lose... 
-
Naslovnica
#1711 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Nema boljih a jeftinijih nego na autopijaci.
Upravo hališem.

Upravo hališem.
- Plavo-bijeli
#1712 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Jeo sam par puta na autopijaci na provjerenoj lokaciji i fakat su dobri bili. 10 ćevapa sa kajmakom 4km 
-
high_volume
#1713 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
1 kg sirovih ćevapa u mesnici kod Hodžića košta 9 KM (40 komada).Plavo-bijeli wrote:Jeo sam par puta na autopijaci na provjerenoj lokaciji i fakat su dobri bili. 10 ćevapa sa kajmakom 4km
9 KM : 4 desetke = 2,25 KM/10 kom. + 0,40 KM za pola somuna kod Poričanina = 2,65 KM ukupno + ugalj + rad = 3 KM bez poreza.
Zarada - 1 KM/porcija 10 komada ćevapa
- zateznistub
#1714 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ja na autopijaci ne bi prošao roštilju a kamo li šta pojeo...hrabro sa tvoje strane...Plavo-bijeli wrote:Jeo sam par puta na autopijaci na provjerenoj lokaciji i fakat su dobri bili. 10 ćevapa sa kajmakom 4km
-
Naslovnica
#1715 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Nema razloga za to.zateznistub wrote:Ja na autopijaci ne bi prošao roštilju a kamo li šta pojeo...hrabro sa tvoje strane...Plavo-bijeli wrote:Jeo sam par puta na autopijaci na provjerenoj lokaciji i fakat su dobri bili. 10 ćevapa sa kajmakom 4km
Siguran sam da na autopijaci ima manje žohara nego u bilo kojoj čevabdžinici u Sa, a i što se tiče higijene 100% je čišće.
- Edin H.
#1716 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Najbolji su cevapcici bili na Alipasinom kad se pojavise u ratu.
Ne sjecam se cifre, ali je bilo nesto mnogo skupo.
Ne sjecam se cifre, ali je bilo nesto mnogo skupo.
- nivla
#1717 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
nisam jeo nikad, ali po onom kako isti ociste rostilj i kako postupaju sa cevapima koje kupe u daytonu (cevapi do pecenja stoje u onim portabl friziderima), garantovano je ispravnije i bolje nego u 99% cevabdzinica, meni iskreno onaj ambijent autopijace ubije apetit i jedva cekam da izadjem sa iste kad moram nesto kupiti, ali kad god sam bio na autopijaci, te improvizirane cevabdzinice su bile prepunehigh_volume wrote:1 kg sirovih ćevapa u mesnici kod Hodžića košta 9 KM (40 komada).Plavo-bijeli wrote:Jeo sam par puta na autopijaci na provjerenoj lokaciji i fakat su dobri bili. 10 ćevapa sa kajmakom 4km
9 KM : 4 desetke = 2,25 KM/10 kom. + 0,40 KM za pola somuna kod Poričanina = 2,65 KM ukupno + ugalj + rad = 3 KM bez poreza.
- Plavo-bijeli
#1718 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ja jedem na jednom mjestu od provjerenih ljudi koji meso nabavljaju u mesnici Dayton. Odem jednom u pola godine dole, pa ne znam baš najbolje opisati tačnu lokaciju, ugl preko puta je auta što se prodaju i imaju svoje stolove i stolice, za nekih 30ak ljudi. Što neko napisa higijena i kvalitet su na većem nivou nego u pojedinim fast foodovima po Sarajevu. Govorim konkretno za ovu jednu lokaciju, ne mogu pisati logično za sve na autopijaci jer i tamo ima, kao i svugdje, svega.zateznistub wrote:Ja na autopijaci ne bi prošao roštilju a kamo li šta pojeo...hrabro sa tvoje strane...Plavo-bijeli wrote:Jeo sam par puta na autopijaci na provjerenoj lokaciji i fakat su dobri bili. 10 ćevapa sa kajmakom 4km
- Edin H.
#1719 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Predlaes da se autopijaca stavi u anketu?nivla wrote:nisam jeo nikad, ali po onom kako isti ociste rostilj i kako postupaju sa cevapima koje kupe u daytonu (cevapi do pecenja stoje u onim portabl friziderima), garantovano je ispravnije i bolje nego u 99% cevabdzinica, meni iskreno onaj ambijent autopijace ubije apetit i jedva cekam da izadjem sa iste kad moram nesto kupiti, ali kad god sam bio na autopijaci, te improvizirane cevabdzinice su bile prepunehigh_volume wrote:1 kg sirovih ćevapa u mesnici kod Hodžića košta 9 KM (40 komada).Plavo-bijeli wrote:Jeo sam par puta na autopijaci na provjerenoj lokaciji i fakat su dobri bili. 10 ćevapa sa kajmakom 4km
- nivla
#1720 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ne, samo kazem da su po svemu prilozenom vjerovatno bolji od vecine cevapa koje mozemo pojesti u popularnim cevabdzinicama, sve je transparentno(vidi se ko pravi kajmak, ko cevape, kako se cisti rostilj) svakako vise poreza nedjeljom uplate ilegalci sa autopijace nego pojedine poznate cevabdziniceEdin H. wrote: Predlaes da se autopijaca stavi u anketu?
- JThomas
#1721 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
pa pijačare bi mogao prevariti jednom.
- hopi
#1722 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
znam tu i tamo biti par puta na autopijaci pogotovo ljeti, nisam nikada jeo tu ćevape, ali sam vidio da se uveliko jede tamo - ćevapi, janje se okreće,
itd krcato tamo bude, a nikada nisam čuo da se neko otrovao.
lično sam vidio dostavnu vozilo mesnice dayton tu, a jbg tu se samo nedjeljom prave ćevapi pa ne stoje valjda ćevapi od prošle nedjelje bude sve friško valjda
itd krcato tamo bude, a nikada nisam čuo da se neko otrovao.
lično sam vidio dostavnu vozilo mesnice dayton tu, a jbg tu se samo nedjeljom prave ćevapi pa ne stoje valjda ćevapi od prošle nedjelje bude sve friško valjda
- Edin H.
#1723 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ne znam, meni je vala bez veze izvesti djevojku na cevapcice na auto pijacu
Usteda jeste
Usteda jeste
- nepass1
#1724 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Jeo i ja, za 4 marke nema boljeg cevapaNaslovnica wrote:Nema razloga za to.zateznistub wrote:Ja na autopijaci ne bi prošao roštilju a kamo li šta pojeo...hrabro sa tvoje strane...Plavo-bijeli wrote:Jeo sam par puta na autopijaci na provjerenoj lokaciji i fakat su dobri bili. 10 ćevapa sa kajmakom 4km
Siguran sam da na autopijaci ima manje žohara nego u bilo kojoj čevabdžinici u Sa, a i što se tiče higijene 100% je čišće.
- zateznistub
#1725 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Edin H. wrote:Ne znam, meni je vala bez veze izvesti djevojku na cevapcice na auto pijacu![]()
Usteda jeste
I sve dok se vodi priča o cevapima a ne o cevapcicima ....