ovo je moja ljubav

hvalaJoey Tribbiani wrote:lady
iceman ze wrote:Evo jos malo slikica, by the way , bio sam danas na Kozijoj cupriji, i razlika je ogromna od prijasnjih uspona sa starim bajkom, danas sam bas uzivao....![]()
@ hvala vam svima na cestikama i podrsci, ovo je bio rodjendanski poklon od familije, mada su se cudili kada sam rekao da zelim biciklo......![]()
Uploaded with ImageShack.us
Skonto sam te danas u vilsuiceman ze wrote:Evo jos malo slikica, by the way , bio sam danas na Kozijoj cupriji, i razlika je ogromna od prijasnjih uspona sa starim bajkom, danas sam bas uzivao....![]()
@ hvala vam svima na cestikama i podrsci, ovo je bio rodjendanski poklon od familije, mada su se cudili kada sam rekao da zelim biciklo......![]()
neka neka...iceman ze wrote:Nema mi jarana, negdje zbrisao na odmor, pa sam pedalam, a on je krivac zasto sam uopste se i za bajkove poceo zanimati.....
sjoj kad se sjetim, prosle godine, moje prve ture gore na Koziju su bileJoey Tribbiani wrote:ja danas s drugovima odradio jednu turu od 30ak km. Presli koziju i uz ono ludo brdo se popeli do makadama i 3 tunela gdje je prije bila pruga. Bilans svega su 3 prazna stomaka, jedna probusena guma i kez od uha do uha na kraju dobrog dana
Te srebrne cijevi. Čisti ih redovno, jer se na tim bez posebnog coata skuplja prljavština. Dovoljna je vlažna krpa, i poslije bi fino bilo zgotiviti amortizer kojom kapljicom ulja za finu mehaniku.Joey Tribbiani wrote:hakaza savjete. Samo da te pitam kako mislis "ocistite amortizer"?
ovo nije moj amortizer, postavio sam sliku samo da mi objasnis koji dio treba cistiti, ako nije frka. Imam onu naboranu gumu preko njega. Inače, nije neki bajk, proslogodisnji model nakamura cliffrunner (prednja suspenzija kao kod gt agressora).
Nisam znao da je Haso jeftinij od CC, pogledat cu dole odjecu.
PS: staza sa rukohvatomludnica + kroz tunel bez svjetla
jbg, nisam znao gdje vodi staza iznad darive
Ok, hvala. Ma bunila me ona naborana guma preko cijevi. Imam ovaj bajk mjesec dana, osim pranja i zatezanja kocnice, nisam se upust'o u neke "popravke".chengaba wrote:Te srebrne cijevi. Čisti ih redovno, jer se na tim bez posebnog coata skuplja prljavština. Dovoljna je vlažna krpa, i poslije bi fino bilo zgotiviti amortizer kojom kapljicom ulja za finu mehaniku.Joey Tribbiani wrote:hakaza savjete. Samo da te pitam kako mislis "ocistite amortizer"?
ovo nije moj amortizer, postavio sam sliku samo da mi objasnis koji dio treba cistiti, ako nije frka. Imam onu naboranu gumu preko njega. Inače, nije neki bajk, proslogodisnji model nakamura cliffrunner (prednja suspenzija kao kod gt agressora).
Nisam znao da je Haso jeftinij od CC, pogledat cu dole odjecu.
PS: staza sa rukohvatomludnica + kroz tunel bez svjetla
jbg, nisam znao gdje vodi staza iznad darive
A tu viljušku koju sad imaš možes sam rastaviti i očistiti komotno, nemaš šta pokvariti. Ima na youtubeu more tutoriala.
Normala, kad uzmeš kvalitetnu viljušku (koje koštaju ko bicikl), sam ništa ne diraj!
sto se mene tiče moze. Jedini "uslov" je da je poslije Bajrama pošto imam nekog nedovrsenog posla na fax-u do tadkurty wrote:p.s. sta mislite da vas Sarajlije(a poziv imaju i svi oni koji zele), @haka pokupi, pa do Breze i onda idemo preko Dabravina na kanjon Misoce... @haka je nedavno radio tu turu...ja bio na odmoru, ali bio je drugi Brezanin koji im je malo pomogao oko rute...
Lijepa tura... Ima brda, ali iskreno nije pretjerano zahtjevna... Ima mozda, jedan zahtjevan uspon, oko 600-700 metara... Ostalo je ok... Ali onda ide dugggiiiiiiiiiiiii spust do Misoce... Od Misoce imate kao problem jos samo Kobilju glavu
normalno poslije bajrama...mozda cak iza 20tog septembra, da se dogovorimo neki terminJoey Tribbiani wrote:sto se mene tiče moze. Jedini "uslov" je da je poslije Bajrama pošto imam nekog nedovrsenog posla na fax-u do tadkurty wrote:p.s. sta mislite da vas Sarajlije(a poziv imaju i svi oni koji zele), @haka pokupi, pa do Breze i onda idemo preko Dabravina na kanjon Misoce... @haka je nedavno radio tu turu...ja bio na odmoru, ali bio je drugi Brezanin koji im je malo pomogao oko rute...
Lijepa tura... Ima brda, ali iskreno nije pretjerano zahtjevna... Ima mozda, jedan zahtjevan uspon, oko 600-700 metara... Ostalo je ok... Ali onda ide dugggiiiiiiiiiiiii spust do Misoce... Od Misoce imate kao problem jos samo Kobilju glavu
more i ota varijantakurty wrote:normalno poslije bajrama...mozda cak iza 20tog septembra, da se dogovorimo neki terminJoey Tribbiani wrote:sto se mene tiče moze. Jedini "uslov" je da je poslije Bajrama pošto imam nekog nedovrsenog posla na fax-u do tadkurty wrote:p.s. sta mislite da vas Sarajlije(a poziv imaju i svi oni koji zele), @haka pokupi, pa do Breze i onda idemo preko Dabravina na kanjon Misoce... @haka je nedavno radio tu turu...ja bio na odmoru, ali bio je drugi Brezanin koji im je malo pomogao oko rute...
nista se ti nemoj sikirati...iceman ze wrote:Ja bih, ali bojim se da nisam u nekoj kondiciji kao bajker, mislim treniram ja redovno, ali ne bas sa biciklom, reko ima li kakav bus da me vrati.......
pa dobro, pitam li se ja ovdje istahakazvaka wrote:to kurty kralju!
ja sam vozio ovu turu prije mjesec dana, i fakat sam ostao odusevljen, jer je tura straaaaasno lagana, skoro sve je ravno, i uzivancija po makadamu, onda spust, pa asfaltom do Sarajeva
nije nikakav problem da se organizujemo ovdje i nadjemo dole s tobom, samo to poslije bajrama, hajd nek bude subotau nedjelju idem na Zelengoru