Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Lady Saray

#1701 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Lady Saray »

Image

ovo je moja ljubav :D :D :D :D
Joey Tribbiani

#1702 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Joey Tribbiani »

lady :thumbup:
iceman ze

#1703 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by iceman ze »

Evo jos malo slikica, by the way , bio sam danas na Kozijoj cupriji, i razlika je ogromna od prijasnjih uspona sa starim bajkom, danas sam bas uzivao.... :-)

@ hvala vam svima na cestikama i podrsci, ovo je bio rodjendanski poklon od familije, mada su se cudili kada sam rekao da zelim biciklo...... :D

Image

Uploaded with ImageShack.us
Image

Image

Image

Lady Saray

#1704 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Lady Saray »

Joey Tribbiani wrote:lady :thumbup:
hvala :D
munevera44

#1705 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by munevera44 »

iceman ze wrote:Evo jos malo slikica, by the way , bio sam danas na Kozijoj cupriji, i razlika je ogromna od prijasnjih uspona sa starim bajkom, danas sam bas uzivao.... :-)

@ hvala vam svima na cestikama i podrsci, ovo je bio rodjendanski poklon od familije, mada su se cudili kada sam rekao da zelim biciklo...... :D

Image

Image

Image

Image

Sretan ti rodjendan i naravno puno puno pedalanja i još da priupitam a kaciga
citroen

#1706 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by citroen »

iceman ze wrote:Evo jos malo slikica, by the way , bio sam danas na Kozijoj cupriji, i razlika je ogromna od prijasnjih uspona sa starim bajkom, danas sam bas uzivao.... :-)

Image

Image

Image

Image

Skonto sam te danas u vilsu :D sinoc vidjeh sliku vozilice na forumu,odlican,sve najbolje :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :sax:
iceman ze

#1707 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by iceman ze »

Nema mi jarana, negdje zbrisao na odmor, pa sam pedalam, a on je krivac zasto sam uopste se i za bajkove poceo zanimati..... :-D
kurty

#1708 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

iceman ze wrote:Nema mi jarana, negdje zbrisao na odmor, pa sam pedalam, a on je krivac zasto sam uopste se i za bajkove poceo zanimati..... :-D
neka neka...
u zdravom tijelu zdrav duh...

vidjet ces kad odes na prvu brdsku turu... pa drugu...

pa onda kad sam pocnes planirati ture...

pa onda ides na opciju da nocis negdje u prirodi...
Joey Tribbiani

#1709 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Joey Tribbiani »

ja danas s drugovima odradio jednu turu od 30ak km. Presli koziju i uz ono ludo brdo se popeli do makadama i 3 tunela gdje je prije bila pruga. Bilans svega su 3 prazna stomaka, jedna probusena guma i kez od uha do uha na kraju dobrog dana :-D
hakazvaka

#1710 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by hakazvaka »

Joey Tribbiani wrote:ja danas s drugovima odradio jednu turu od 30ak km. Presli koziju i uz ono ludo brdo se popeli do makadama i 3 tunela gdje je prije bila pruga. Bilans svega su 3 prazna stomaka, jedna probusena guma i kez od uha do uha na kraju dobrog dana :-D
sjoj kad se sjetim, prosle godine, moje prve ture gore na Koziju su bile :P
pa uz ono brdo pored rukohvata :D kako sam crkavao onde :P

@iceman, pa eto taj avalanche ti je 2010 model :) nek ti je sa srecom, da i bolji promjenis. ja sam taj bajk vozao (samo 2009, sve je isto samo je ram malo drugacijeg oblika), i prodao sam ga ko novog (a presao oko 1500 kilometara sa njim), za 450 KM :) (a platio 610), tako da nemas brige ni sto se tice mjenjanja bajka. GT-a uvijek mozes dobro prodati :D

samo nesto vrlo vrlo bitno, sto nisam vidio da je iko napomenuo: ljudi, odrzavajte bajkove! to je stvarno kljuc uzivanja u kvalitetnom bajku.
svakih mjesec dana, ili cesce (ja radim oko svakih 7 dana :D ) ako cesce vozite, ocistiti lanac i kasete (imate detaljan clanak o tome na mtb.ba). Svake sezone zamjeniti pakne od kocnica, i po potrebi vanjske gume. Ocistiti amortizer na pocetku ili kraju sezone, ovo je stvarno preporod! :D
takodjer, poslije/prije svake voznje, posebno na "jeftinijim" amortizerima, je pozeljno da ocistite one sipke koje se pomjeraju unutra, jer kada se nakupi prasina, ako amortizer nema neku zastitu od prljavstine (kao skupocjeni Fox modeli :) ), u njega udje prljavstina, i nakon nekog vremena amortizer izgubi snagu... servisiranje jednog prosjecnog amortizera vam kosta oko 50 KM (govorim za svoju Toru :P ), a ciscenje poslije svake voznje je nekih 5 minuta ;)
za servise vam toplo preporucujem svog servisera Bogu, na Skenderiji :) www.bogolivestrong.com

sto se tice odjece, sada idu malo hladniji dani, a necemo valjda zbog toga prestati voziti? :P
u Ciklocentru je odjeca realne cijene, ali je to stvarno skupo. medjutim, evo jedna super informacija :D
kod Hase na Grbavici, prodavnica Bike-doctor, mozete kupiti dosta kvalitetne stvari po doooosta nizim cijenama od nabavne, a sve su stvari nove ;) to definitivno vrijedi pogledati! njegov shop takodjer mozete pronaci na mtb.ba portalu :)

i, vozal se gdje, osim po gradu? :)
Joey Tribbiani

#1711 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Joey Tribbiani »

haka :thumbup: za savjete. Samo da te pitam kako mislis "ocistite amortizer"?

Image

ovo nije moj amortizer, postavio sam sliku samo da mi objasnis koji dio treba cistiti, ako nije frka. Imam onu naboranu gumu preko njega. Inače, nije neki bajk, proslogodisnji model nakamura cliffrunner (prednja suspenzija kao kod gt agressora).

Nisam znao da je Haso jeftinij od CC, pogledat cu dole odjecu.

PS: staza sa rukohvatom :-) ludnica + kroz tunel bez svjetla :D jbg, nisam znao gdje vodi staza iznad darive
chengaba

#1712 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by chengaba »

Joey Tribbiani wrote:haka :thumbup: za savjete. Samo da te pitam kako mislis "ocistite amortizer"?

Image

ovo nije moj amortizer, postavio sam sliku samo da mi objasnis koji dio treba cistiti, ako nije frka. Imam onu naboranu gumu preko njega. Inače, nije neki bajk, proslogodisnji model nakamura cliffrunner (prednja suspenzija kao kod gt agressora).

PS: staza sa rukohvatom :-) ludnica + kroz tunel bez svjetla :D jbg, nisam znao gdje vodi staza iznad darive
Te srebrne cijevi. Čisti ih redovno, jer se na tim bez posebnog coata skuplja prljavština. Dovoljna je vlažna krpa, i poslije bi fino bilo zgotiviti amortizer kojom kapljicom ulja za finu mehaniku.
A tu viljušku koju sad imaš možes sam rastaviti i očistiti komotno, nemaš šta pokvariti. Ima na youtubeu more tutoriala.
Normala, kad uzmeš kvalitetnu viljušku (koje koštaju ko bicikl), sam ništa ne diraj! :D
kurty

#1713 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

hehehe... imam dvojicu jerana bajkera... rastavili, ja mislim Toru... iz zafrkancije... i onda dijelove u kesu, pa nosili nekom da je satavi
Joey Tribbiani

#1714 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Joey Tribbiani »

chengaba wrote:
Joey Tribbiani wrote:haka :thumbup: za savjete. Samo da te pitam kako mislis "ocistite amortizer"?

Image

Te srebrne cijevi. Čisti ih redovno, jer se na tim bez posebnog coata skuplja prljavština. Dovoljna je vlažna krpa, i poslije bi fino bilo zgotiviti amortizer kojom kapljicom ulja za finu mehaniku.
A tu viljušku koju sad imaš možes sam rastaviti i očistiti komotno, nemaš šta pokvariti. Ima na youtubeu more tutoriala.
Normala, kad uzmeš kvalitetnu viljušku (koje koštaju ko bicikl), sam ništa ne diraj! :D
Ok, hvala. Ma bunila me ona naborana guma preko cijevi. Imam ovaj bajk mjesec dana, osim pranja i zatezanja kocnice, nisam se upust'o u neke "popravke".
kurty

#1715 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

p.s. sta mislite da vas Sarajlije(a poziv imaju i svi oni koji zele), @haka pokupi, pa do Breze i onda idemo preko Dabravina na kanjon Misoce... @haka je nedavno radio tu turu...ja bio na odmoru, ali bio je drugi Brezanin koji im je malo pomogao oko rute...
Lijepa tura... Ima brda, ali iskreno nije pretjerano zahtjevna... Ima mozda, jedan zahtjevan uspon, oko 600-700 metara... Ostalo je ok... Ali onda ide dugggiiiiiiiiiiiii spust do Misoce... Od Misoce imate kao problem jos samo Kobilju glavu :D
Joey Tribbiani

#1716 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Joey Tribbiani »

kurty wrote:p.s. sta mislite da vas Sarajlije(a poziv imaju i svi oni koji zele), @haka pokupi, pa do Breze i onda idemo preko Dabravina na kanjon Misoce... @haka je nedavno radio tu turu...ja bio na odmoru, ali bio je drugi Brezanin koji im je malo pomogao oko rute...
Lijepa tura... Ima brda, ali iskreno nije pretjerano zahtjevna... Ima mozda, jedan zahtjevan uspon, oko 600-700 metara... Ostalo je ok... Ali onda ide dugggiiiiiiiiiiiii spust do Misoce... Od Misoce imate kao problem jos samo Kobilju glavu :D
sto se mene tiče moze. Jedini "uslov" je da je poslije Bajrama pošto imam nekog nedovrsenog posla na fax-u do tad :x
kurty

#1717 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

Joey Tribbiani wrote:
kurty wrote:p.s. sta mislite da vas Sarajlije(a poziv imaju i svi oni koji zele), @haka pokupi, pa do Breze i onda idemo preko Dabravina na kanjon Misoce... @haka je nedavno radio tu turu...ja bio na odmoru, ali bio je drugi Brezanin koji im je malo pomogao oko rute...
sto se mene tiče moze. Jedini "uslov" je da je poslije Bajrama pošto imam nekog nedovrsenog posla na fax-u do tad :x
normalno poslije bajrama...mozda cak iza 20tog septembra, da se dogovorimo neki termin
Joey Tribbiani

#1718 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Joey Tribbiani »

kurty wrote:
Joey Tribbiani wrote:
normalno poslije bajrama...mozda cak iza 20tog septembra, da se dogovorimo neki termin
more i ota varijanta :mrgreen: . ostali ce se javit ujutro pa cemo skontat šta i kako.
iceman ze

#1719 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by iceman ze »

Ja bih, ali bojim se da nisam u nekoj kondiciji kao bajker, mislim treniram ja redovno, ali ne bas sa biciklom, reko ima li kakav bus da me vrati....... :D
kurty

#1720 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

iceman ze wrote:Ja bih, ali bojim se da nisam u nekoj kondiciji kao bajker, mislim treniram ja redovno, ali ne bas sa biciklom, reko ima li kakav bus da me vrati....... :D
nista se ti nemoj sikirati...
imas bus, ima i voz...
nemoj o tome razmisljati...laganini... tako ces najbolje vjezbati
hakazvaka

#1721 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by hakazvaka »

to kurty kralju! :D
ja sam vozio ovu turu prije mjesec dana, i fakat sam ostao odusevljen, jer je tura straaaaasno lagana, skoro sve je ravno, i uzivancija po makadamu, onda spust, pa asfaltom do Sarajeva :D

nije nikakav problem da se organizujemo ovdje i nadjemo dole s tobom, samo to poslije bajrama, hajd nek bude subota :P u nedjelju idem na Zelengoru :D
Sunrise00

#1722 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Sunrise00 »

hakazvaka wrote:to kurty kralju! :D
ja sam vozio ovu turu prije mjesec dana, i fakat sam ostao odusevljen, jer je tura straaaaasno lagana, skoro sve je ravno, i uzivancija po makadamu, onda spust, pa asfaltom do Sarajeva :D

nije nikakav problem da se organizujemo ovdje i nadjemo dole s tobom, samo to poslije bajrama, hajd nek bude subota :P u nedjelju idem na Zelengoru :D
pa dobro, pitam li se ja ovdje ista :D
iceman ze

#1723 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by iceman ze »

Sta je ovo, gdje god u google ukucam Misoca+tura+bike izbaci mi komentar kurtya........... :-D
Joey Tribbiani

#1724 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Joey Tribbiani »

eto, fino. Ima nas par...poslije bajrama cemo razrdit taktiku. Vidio sam slike (nisam siguran je li na mtb.ba ili cc.ba forum) sa ove ture, pa cemo postavit da svi vide gdje idu. Bujrum, ko god hoce. Haka vodič, Kurty domaćin
innovision

#1725 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by innovision »

pa covjece ti nisi kupio obicnu verziju nego i sa diskovima :-D pa fino se ponovio
Post Reply