Real Madrid C.F.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- alphonse kauders
#1701 Re: Real Madrid C.F.
Baho se očito kladio jal na Real, jal da će oba tima dati gol, postao je naporan sa navijanjem za timove na koje se kladi.
A, Real je "hou ruk" ekipa sastavljena zbrda zdola za ogromne pare, sve je to puno neke individualne klase, ali na kraju prazno i jadno. Totalno zasluženo neće ništa osvojiti ove godine.
A, Real je "hou ruk" ekipa sastavljena zbrda zdola za ogromne pare, sve je to puno neke individualne klase, ali na kraju prazno i jadno. Totalno zasluženo neće ništa osvojiti ove godine.
- Charuga
- Globalni moderator
#1702 Re: Real Madrid C.F.
Bice bolje, prvenstvo jos nije gotovo .. 
- kory
#1704 Re: Real Madrid C.F.
ovo je ono malo ironicno hhe(ako se ne varam ti navijas za barsu) al jbg bice valjda bolje...ima jos tih 7 kola nada poslenja umirePlavih_11 wrote:Bice bolje, prvenstvo jos nije gotovo ..
- Charuga
- Globalni moderator
#1705 Re: Real Madrid C.F.
Ironicno ili ne ja ozbiljno mislim tako. Barsa ima 3 zeznuta gostovanja do kraja. Sljedece gostovanje je gradski derbi. Koliko god Espanyol bio los oni se naloze u toj utakmici. Drugo gostovanje je kod Villareala, ekipe koja je jedina uzela bod na Nou Campu a posljednje je kod Seville.kory wrote:ovo je ono malo ironicno hhe(ako se ne varam ti navijas za barsu) al jbg bice valjda bolje...ima jos tih 7 kola nada poslenja umirePlavih_11 wrote:Bice bolje, prvenstvo jos nije gotovo ..
- kory
#1706 Re: Real Madrid C.F.
hehe znam jarane..zato ja i imam jos nade hehe.....mozda ipak nje sve izgubljeno....bit ce ovo ba zanimljivo samo ako se igraci psiholoski vrate al mislm da hoce trebali bi jbgPlavih_11 wrote:Ironicno ili ne ja ozbiljno mislim tako. Barsa ima 3 zeznuta gostovanja do kraja. Sljedece gostovanje je gradski derbi. Koliko god Espanyol bio los oni se naloze u toj utakmici. Drugo gostovanje je kod Villareala, ekipe koja je jedina uzela bod na Nou Campu a posljednje je kod Seville.kory wrote:ovo je ono malo ironicno hhe(ako se ne varam ti navijas za barsu) al jbg bice valjda bolje...ima jos tih 7 kola nada poslenja umirePlavih_11 wrote:Bice bolje, prvenstvo jos nije gotovo ..
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1707 Re: Real Madrid C.F.
Kako ce prekinuti igu iste sekunde kada pomocnik digne zastavicu za ofsajd? To fizicki nije moguceAve, Nijaz! wrote:Sudija nije prekinuo igru, a ovaj je igrao rukom?!Admir_1984 wrote:
Mozda kod vas u Engleskoj ne vazi ofsajd?
Tek kasnije je svirao offside, sto znaci da je pogrijesio i da veze sa zivotom nema.
Baho se pravi strucnjak, cuj trebaju dovest ozbiljnog trenera.
Glupane, Baho, Pelegridi je dobar trener, samo covjeku treba dati da radi posao, a ne da mu neki bankar i mafijoza
dovodi igrace za koje je cuo na reklamama.
Cude me ovakve izjave cistokrvnih engleza, kao da vi niste izmislili fudbal
- Globus
#1708 Re: Real Madrid C.F.
Ma ya da sam na Cassilasovom mjestu kod onog drugog odbranjenog udarca kad je Messi sam ispred njega .. Skino bi dres i izaso ..Nek se jebu 
-
Corola
#1709 Re: Real Madrid C.F.
Haman jadnik dvorsku budalu izigrava.Globus wrote:Ma ya da sam na Cassilasovom mjestu kod onog drugog odbranjenog udarca kad je Messi sam ispred njega .. Skino bi dres i izaso ..Nek se jebu
- Jack Be Nimble
#1710 Re: Real Madrid C.F.
Definitivno! Ovog ljeta trebaju skontati kako da kupe Robena i Snajdera, oni bi bili bas super u Realu.Rauber wrote:Po svemu sudeci Real ce morati kupiti jos bolje igrace, jer sa ovim ocito ne ide.
-
Corola
#1711 Re: Real Madrid C.F.
Nemaju oni para za njih.Jack Be Nimble wrote:Definitivno! Ovog ljeta trebaju skontati kako da kupe Robena i Snajdera, oni bi bili bas super u Realu.Rauber wrote:Po svemu sudeci Real ce morati kupiti jos bolje igrace, jer sa ovim ocito ne ide.
-
LSD
#1712 Re: Real Madrid C.F.
Pa što su ih onda prodavali ako ce ih opet kupovatiJack Be Nimble wrote:Definitivno! Ovog ljeta trebaju skontati kako da kupe Robena i Snajdera, oni bi bili bas super u Realu.Rauber wrote:Po svemu sudeci Real ce morati kupiti jos bolje igrace, jer sa ovim ocito ne ide.
- ultima_palabra
#1713 Re: Real Madrid C.F.
Čestitke pravim navijačima Barce
Fudbalskih sttručnjaka i navijača na baterije ima na bacanje kao i obično
http://goal.com/en/news/1717/editorial/ ... t-they-are
Realna analiza na goal-u, razlika je ovaj put bila pribranost u završnici, nekako su svi šutali prema golu onako radi reda, kao da ne vjeruju da mogu zabiti gol
Suđenje loše, ali nije utjecalo na rezultat, nije bilo najavljivane grubosti, čak su igrači Barce više tukli...
Ništa, potrebno je psihološki podići igrače, pokušati dobiti slijedeće 2 utakmice i čekati na kiks...Što se tiče uloženih miliona, Rim nije sagrađen u danu
Ova ekipa ima budućnsot, treba joj vremena
http://goal.com/en/news/1717/editorial/ ... t-they-are
Realna analiza na goal-u, razlika je ovaj put bila pribranost u završnici, nekako su svi šutali prema golu onako radi reda, kao da ne vjeruju da mogu zabiti gol
Ništa, potrebno je psihološki podići igrače, pokušati dobiti slijedeće 2 utakmice i čekati na kiks...Što se tiče uloženih miliona, Rim nije sagrađen u danu
- Globus
#1714 Re: Real Madrid C.F.
Ma ne treba njima igraca..Njima treba trener koji je veca zvijezda od igraca ..Imam osjecaj da ovaj ne smije naredit ni jednom igracu nista ..Da je tu Mourinho ili Capelo bilo bi drugacije ..Treba im trener koji ce radit po svome a ne po naredjenjima one bacipareCorola wrote:Haman jadnik dvorsku budalu izigrava.Globus wrote:Ma ya da sam na Cassilasovom mjestu kod onog drugog odbranjenog udarca kad je Messi sam ispred njega .. Skino bi dres i izaso ..Nek se jebuR eal bi trebao Vedu kupiti da ih izvuce.
- _BaD_BoY
#1715 Re: Real Madrid C.F.
prije svega pozdrav za realovce..prvo da se osvrnem na utakmicu..barca je sasvim zasluzeno dobila veceras utakmicu jer real nije ni 10 posto pokazao od onoga sto se ocekivalo.vjerovatno je to i do pritiska i toliko ulozenih para pa se jednostavno igraci ne mogu nositi s pritiskom..razlog poraza treba traziti u neuigranosti reala prije svega a poslije toga ja mislim da je najveci razlog nezalaganje..zasto je to nezalaganje tako izrazeno..
mislim da je to prije svega sto igraci koji dodju u real dodju radi renomea kluba i para koje taj klub ima na pretek..zasto real pada u ovako tezim utakmicama?barca je zajednica..to je bratska ekipa u kojoj je vecina spremna poginuti za taj grb..i veceras su i messi i pedro jasno dignuli i poljubili grb kad su dali gol..jer to je taj ponos katalunje koji im daje snagu..koji im neda da posustanu..u barci pretezno igraju njena djeca i ta djeca i jesu okosnica njihovog tima..i ovi igraci koji dodju u barcu samo pokrivaju praznine a stub ekipe su upravo ti momci koji su vezani za sveti grb od svoje 12-13 godine..tu su viktor valdez,pique,puyol,xavi,iniesta,pedro,messi,basquet,bojan,jeffren i jos dosta njih koji nastupaju s vremena na vrijeme..trener im je takodje katalonac i razumije sta taj klub predstavlja za tu regiju..taj klub je njima svetinja i zato je tolika borba i zrtva za njega..zato sad grade nou camp koji ce primati 115 000 gledalaca..taj klub je njima svetinja..s druge strane real kupuje igrace..ta politika nije dobra pogotov na dugorocne staze..real je platio za ronalda 94 miliona a barcalona je sebi takvog a po meni i boljeg igraca kao messija napravila sama i nije toliko placala..igraci dodju u real za ogromne pare i u klubu imaju sve moguce privilegije..milione od reklama,milione od kluba i ko zna sta jos..i malo je igraca kao sto su kasiljas i raul koji su djeca reala koji su spremni poginuti za taj klub..to se moglo vidjeti i veceras i skontati u vezi kasiljasa i raula..njima je real svetinja a ostalim samo sredstvo da se obogate..dokle god je realu bitnije dali ce usppijeti prodati 100 miliona ronaldovih dresova il kakinih do tad ce real uvijek padati na prvoj vecoj prepreci..mislim da bi real trebao rizikovati 2-3 sezone i vratiti klub na pravi kolosijek i poceti neku drugu politiku u klubu kao sto radi barcelona..ove rent-a-patriote madrida tima ronaldo,van der vart(koji je i sam jednom prilikom rekao da mu je najdrazi klub barcelona),benzema i slicno su tu da afirmisu samo svoje ime..
tako da smatram da razlog poraza ne treba traziti u losem danu reala nego naprotiv u losoj politici kluba..jer je se real oskliznuo cim je naisao na kompaktniju ekipu liona a vidimo veceras pogotov protiv barcelone..individualni kvalitet moze rijesiti tekmu sa zaragosom,sporting gijonom i slicno al za ove vece timove potrebno je to nesto sto pare ne mogu kupit;)
navijac sam barcelona i uzivao sam gledajuci da barca ponovo daje lekciju realu u sred madrida ali sam morao podijeliti sa vama svoja zapazanja..et toliko valjda me neko ne shvati zlonamjerno
)pozz
mislim da je to prije svega sto igraci koji dodju u real dodju radi renomea kluba i para koje taj klub ima na pretek..zasto real pada u ovako tezim utakmicama?barca je zajednica..to je bratska ekipa u kojoj je vecina spremna poginuti za taj grb..i veceras su i messi i pedro jasno dignuli i poljubili grb kad su dali gol..jer to je taj ponos katalunje koji im daje snagu..koji im neda da posustanu..u barci pretezno igraju njena djeca i ta djeca i jesu okosnica njihovog tima..i ovi igraci koji dodju u barcu samo pokrivaju praznine a stub ekipe su upravo ti momci koji su vezani za sveti grb od svoje 12-13 godine..tu su viktor valdez,pique,puyol,xavi,iniesta,pedro,messi,basquet,bojan,jeffren i jos dosta njih koji nastupaju s vremena na vrijeme..trener im je takodje katalonac i razumije sta taj klub predstavlja za tu regiju..taj klub je njima svetinja i zato je tolika borba i zrtva za njega..zato sad grade nou camp koji ce primati 115 000 gledalaca..taj klub je njima svetinja..s druge strane real kupuje igrace..ta politika nije dobra pogotov na dugorocne staze..real je platio za ronalda 94 miliona a barcalona je sebi takvog a po meni i boljeg igraca kao messija napravila sama i nije toliko placala..igraci dodju u real za ogromne pare i u klubu imaju sve moguce privilegije..milione od reklama,milione od kluba i ko zna sta jos..i malo je igraca kao sto su kasiljas i raul koji su djeca reala koji su spremni poginuti za taj klub..to se moglo vidjeti i veceras i skontati u vezi kasiljasa i raula..njima je real svetinja a ostalim samo sredstvo da se obogate..dokle god je realu bitnije dali ce usppijeti prodati 100 miliona ronaldovih dresova il kakinih do tad ce real uvijek padati na prvoj vecoj prepreci..mislim da bi real trebao rizikovati 2-3 sezone i vratiti klub na pravi kolosijek i poceti neku drugu politiku u klubu kao sto radi barcelona..ove rent-a-patriote madrida tima ronaldo,van der vart(koji je i sam jednom prilikom rekao da mu je najdrazi klub barcelona),benzema i slicno su tu da afirmisu samo svoje ime..
tako da smatram da razlog poraza ne treba traziti u losem danu reala nego naprotiv u losoj politici kluba..jer je se real oskliznuo cim je naisao na kompaktniju ekipu liona a vidimo veceras pogotov protiv barcelone..individualni kvalitet moze rijesiti tekmu sa zaragosom,sporting gijonom i slicno al za ove vece timove potrebno je to nesto sto pare ne mogu kupit;)
navijac sam barcelona i uzivao sam gledajuci da barca ponovo daje lekciju realu u sred madrida ali sam morao podijeliti sa vama svoja zapazanja..et toliko valjda me neko ne shvati zlonamjerno
- ultima_palabra
#1716 Re: Real Madrid C.F.
@bb
Mislim da nisi u pravu, svi igrači su dali više od 100% večeras, čak u nekim situacijama i previše...zbog toga nisu ni imali koncentracije pred golom. Oni su igrali srcem, a Barca glavom
Poenta je u uigranosti...plan Pellegrinija je bio:1.pritiskati vezni red Barce,2.kad se oduzme lopte gurati je što brže naprijed prema napadu. Fula u tom planu je bila ta što je potrebno 7-8 igrača da zaustave Barcu, tako da je pred golom bilo najviše 2 igrača, koji su pritom premoreni od ganjanja lopte.
Mislim da nisi u pravu, svi igrači su dali više od 100% večeras, čak u nekim situacijama i previše...zbog toga nisu ni imali koncentracije pred golom. Oni su igrali srcem, a Barca glavom
Poenta je u uigranosti...plan Pellegrinija je bio:1.pritiskati vezni red Barce,2.kad se oduzme lopte gurati je što brže naprijed prema napadu. Fula u tom planu je bila ta što je potrebno 7-8 igrača da zaustave Barcu, tako da je pred golom bilo najviše 2 igrača, koji su pritom premoreni od ganjanja lopte.
-
LSD
#1717 Re: Real Madrid C.F.
Real je sasvim uigrana ekipa dok su skupili 77 bodova iz 31 utakmice.
Kad deru po 3-4 razlike druge timove niko i ne pominje Pellegrinija , niti igrace , niti uigranost vec se slave pobjede i uživa u majstorijama Ronalda,Kake,Higuaina i ostalih...tada niko ne prica kako je loša odbrana,kako je loš ovaj ili onaj.
E kad nalete na prvake (Španije,Evrope i Svijeta) na mocnu Barcelonu e onda ne može to tako ici lako kao protiv Getafea ili Racinga iz Santandera gdje realovci nabijaju gol razliku.
Ne može ni protiv jednog Lyona koja je organizivana i kompaktna ekipa a kamoli protiv stroja kakav je Barca.
Mislim da nije fer okriviti trenera ili nekog od igraca Reala...oni su se veceras trudili to je bilo evidentno, zalagali su se maximalno, dosta su muški ulijetali u duele (doduše bili su i dosta grubi) ali Barca je mnogo bolja u sredini i pas igri od njih i to pravi razliku na terenu.
Kad deru po 3-4 razlike druge timove niko i ne pominje Pellegrinija , niti igrace , niti uigranost vec se slave pobjede i uživa u majstorijama Ronalda,Kake,Higuaina i ostalih...tada niko ne prica kako je loša odbrana,kako je loš ovaj ili onaj.
E kad nalete na prvake (Španije,Evrope i Svijeta) na mocnu Barcelonu e onda ne može to tako ici lako kao protiv Getafea ili Racinga iz Santandera gdje realovci nabijaju gol razliku.
Ne može ni protiv jednog Lyona koja je organizivana i kompaktna ekipa a kamoli protiv stroja kakav je Barca.
Mislim da nije fer okriviti trenera ili nekog od igraca Reala...oni su se veceras trudili to je bilo evidentno, zalagali su se maximalno, dosta su muški ulijetali u duele (doduše bili su i dosta grubi) ali Barca je mnogo bolja u sredini i pas igri od njih i to pravi razliku na terenu.
-
Static-X
#1718 Re: Real Madrid C.F.
Sta reci, bice valjda bolje iduce godine!
-
Corola
#1719 Re: Real Madrid C.F.
Moze biti samo jos i gore.Static-X wrote:![]()
- Ave, Nijaz!
#1720 Re: Real Madrid C.F.
Namjerno je igrao rukom i niti on nije vidio da je onaj digao zastavicu. To je isto da ja gledam kad ce pomocni podic zastavicu, a on kad podigne, ja protivnika opalim stocem.Admir_1984 wrote:
Kako ce prekinuti igu iste sekunde kada pomocnik digne zastavicu za ofsajd? To fizicki nije moguceIgrac je prilikom dodavanja bio u ofsajdu, pomocnik je digao zastavicu i tu sva prica prestaje. Taman da je namjerno rukama ufatio loptu, zastavica je bila u zraku
![]()
Cude me ovakve izjave cistokrvnih engleza, kao da vi niste izmislili fudbal
Izmedu ostalog, pomocni ne moze prekinuti utakmicu, to mora glavni uraditi.
Evo vidite sta glupan Baho uradi sa svojim komentarima.Globus wrote:Ma ne treba njima igraca..Njima treba trener koji je veca zvijezda od igraca ..Imam osjecaj da ovaj ne smije naredit ni jednom igracu nista ..Da je tu Mourinho ili Capelo bilo bi drugacije ..Treba im trener koji ce radit po svome a ne po naredjenjima one bacipare
Pelegrini je dobar trener, samo sto treba covjeka pustit da radi.
-
AmirF
#1721 Re: Real Madrid C.F.
Gore ne moze biti, nema sanse. Sa ovom ekipom nam je osigurano 2 mjesto u ligi i osmina finala o CLu i bez trenera.Corola wrote:Moze biti samo jos i gore.Static-X wrote:![]()
Sto se tice sinocnjeg poraza, i nije bio tako neocekivan. Poigravanje Barcelone sa Arsenalom i odlicna forma Messija je zabrinjavala i prije utakmice. Kada se jos doda odsustvo Kake i Benzeme onda i nije cudo sto smo izgubili.
Pellegrinijev izbor za Gagu umjesto Lassa, kao i M. Diarru umjesto Lassa protiv Lyona, zabrinjava. Odluka da ovi igraci koji su vecinu sezone proveli na klupi igraju u ovako kljucnim utakmicama je bila velika kocka, a ishod naravno znamo. Dalje ne markirati Xavia sinoc, koji je kreator Barcine igre, je veliki kiks. Kada se tome doda da Pellegrinijeve izmjene protiv Lyona i Barce nisu uticale puno na igru kao i njegova takticka inferiornost prema C. Puelu, postavlja se pitanje da li on uopste zasluzuje da vodi Real sljedece sezone. Vjerujem da Perez vec zna odgovor na ovo pitanje.
- mrtva kokoš
#1722 Re: Real Madrid C.F.
ehh sto bih volio da vam dovedu onog konja beniteza tek bi ste se tad hvatali za glavu...
-
AmirF
#1723 Re: Real Madrid C.F.
Nisam ni za Beniteza, ni za Mourinha a ni za Wengera. Dovesti trenera sa strane i ocekivati da postigne rezultat u roku od godine dana je skoro mission impossible. Madridu treba novi Del Bosque, trener koji poznaje strukturu i vrijednosti kluba, koji je cijenjen u klubu i respektovan od igraca. Ja bih pokusao sa Michelom iako sumnjam da ce Perez napraviti takav korak.Splinter wrote:ehh sto bih volio da vam dovedu onog konja beniteza tek bi ste se tad hvatali za glavu...
- Rauber
#1724 Re: Real Madrid C.F.
Realu bi dobro dosao Mourniho, veliki je strucnjak, psiholog i autoritet. Pa recite realno, bil vama mogao Pelegrini biti autoritet, pogotovo da ste jos zvijezda od igraca. Meni su oci Pelegrinija tako tuzne, mozes mu osjetiti i strah u pogledu, imam osjecaj da se covjek drekne na njega da bi stres dozivio,sav bi se isprepad'o 
-
Fordas
#1725 Re: Real Madrid C.F.
Ma realu ne mogu pomoci ni tri murinja.
mozda jedino jos dodatnih 600-700 miliona pa da probaju kupiti sve sto postoji, drukcije ocito ne ide
Meeesssiiiii, meeesssiiiii......
mozda jedino jos dodatnih 600-700 miliona pa da probaju kupiti sve sto postoji, drukcije ocito ne ide
Meeesssiiiii, meeesssiiiii......