N.K. Čelik Zenica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Eborg

#1701 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

To je njemačka škola fudbala, i moj jaran je u Bayernu trenirao kao dijete a sada po Kamberovića polju termine razbacujemo. :lol: Samo ne bi imali podršku navijača zbog imena. :lol:
Eborg

#1702 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Tek sad vidim da je naš bivši junior Begić u Sarajevu, haman je u SAŠK-u igrao u međuvremenu.

Uvijek je bio dobar stoper/lijevi bek, fakat sam očekivao da će biti nešto od njega, nastupio je jednom čini mi se za naš prvi tim.
bosnovizija

#1703 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by bosnovizija »

Zeničani poraženi od Slobode
Kako je za naš portal kazao trener Čelika Boris Gavran, i pored poraza zadovoljan je igrom svojih izabranika
Piše: Dino Kurbegovic
13.07.2011 u 21:11 sati.
Nogometaši Čelika danas su odigrali i svoju treću pripremnu utakmicu, a drugu na Zlatiboru. Nakon pobjede protiv Podgrmeča i Jedinistva iz Užica, danas su Zeničani poraženi od prvoligaša Srbije, ekipe Slobode Sevojno sa 0:2. Kako je za naš portal kazao trener Čelika Boris Gavran, i pored poraza zadovoljan je igrom svojih izabranika.
»Bili smo dobri posebno u prvom dijelu kada smo imali tri velike prilike, preko Ćulova, Hadžića i Purića. U nastavku je bilo lošije, a rezervisti nisu pružili ono što sam od njih očekivao», kazao je Gavran za SCsport.ba.
Do kraja priprema, Čelik će u petak odigrati svoju posljednju pripremnu utakmicu, a protivnik je Vardar iz Skoplja. Povratak u Zenicu planiran je za nedjelju.
Izvor: SC SportCentar.ba
Malo jači protivnik i odmah čuča. Ako su dobro igrali, kako kaže Boris, valjda će "doći" i golovi. Biće bolje.
Eborg

#1704 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

E ako je ovo "jači" protivnik možeš misliti kakvi smo onda mi.
bosnovizija

#1705 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by bosnovizija »

Eborg wrote:E ako je ovo "jači" protivnik možeš misliti kakvi smo onda mi.
Svakako, mislim, da je Sloboda iz Sevojna dosta jača od Čelika, jer je u prošlom šampionatu Jelen Super Lige Srbije osvojila 6. mjesto. Liga Srbije, "JELEN SUPER LIGA", je svakako puno jača od Premijer lige BiH.
Eborg

#1706 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Istina, ali nije li žalosno vidjeti da su takve ekipe uzor Čeliku po pitanju igračkog kadra?
Gandalf

#1707 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Gandalf »

Kakve samo Gavran bedastoće priča - kao ekipa je dobra, fali "samo" organizator igre i napadač :-) Pa prvoplasirane 4 ekipe upravo i jesu "samo" zbog tog playa na sredini i napadača koji daje golove, bolji od nas - a biće bolji naravno i ove godine, jer ne može ekipa u kojoj ima 10 zadnjih veznih i 15 lijevih bekova biti dobra ekipa - e moj Gavrane kome ti ba oblatne prodaješ.
bosnovizija

#1708 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by bosnovizija »

Pripremna utakmica Čelik - Vardar (Skoplje) 0 : 1

http://sportsport.ba/bh_fudbal/minimala ... dara/60722

Vardar je jako rano stigao do vodstva. Nesporazum golmana Nurkovića i Jusića koristi Ivanovski i sa nekih 13 metara šalje loptu u praznu mrežu Zeničana. Desilo se to u trećoj minuti.
U 10. minuti Ilijevski pogađa prečku Čelikovog gola udarcem sa 30 metara. Minutu kasnije, Čelik prijeti preko Hadžića kojeg je sjajno uposlio Purić, ali je lopta otišla pored desne stative golmana Simova. Nurković je spasio drugi gol Vardara sjajnom paradom nakon udarca Ivanovskog.
U 42. minuti umjesto povrijeđenog Sadikovića ulazi Nemeljaković. U nastavak Zeničani ulaze nešto ofanzivnije. Pet minuta drugog dijela bilo je dovoljno za opasnost po gol Vardara. Purić je izveo korner, a Hadžić glavom šutirao ravno u Simova. U 67. minuti kod Makedonaca biva isključen Simov, a njega je zamijenio rezervni golman Zahov.
Desetak minuta kasnije i Čelik ostaje sa desetoricom. Isaković je dobio crveni karton. Samo nekoliko minuta kasnije, i Brković zbog prigovora dobiva put u svlačionicu. Mogao je Čelik do izjednačenja u finišu. Mladi napadač Selmir Mahmutović prolazi desnom stranom, ali na kraju puca u bliži ugao makedonskog gola. .
sadmire

#1709 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by sadmire »

bosnovizija wrote:Pripremna utakmica Čelik - Vardar (Skoplje) 0 : 1

http://sportsport.ba/bh_fudbal/minimala ... dara/60722

Vardar je jako rano stigao do vodstva. Nesporazum golmana Nurkovića i Jusića koristi Ivanovski i sa nekih 13 metara šalje loptu u praznu mrežu Zeničana. Desilo se to u trećoj minuti.
U 10. minuti Ilijevski pogađa prečku Čelikovog gola udarcem sa 30 metara. Minutu kasnije, Čelik prijeti preko Hadžića kojeg je sjajno uposlio Purić, ali je lopta otišla pored desne stative golmana Simova. Nurković je spasio drugi gol Vardara sjajnom paradom nakon udarca Ivanovskog.
U 42. minuti umjesto povrijeđenog Sadikovića ulazi Nemeljaković. U nastavak Zeničani ulaze nešto ofanzivnije. Pet minuta drugog dijela bilo je dovoljno za opasnost po gol Vardara. Purić je izveo korner, a Hadžić glavom šutirao ravno u Simova. U 67. minuti kod Makedonaca biva isključen Simov, a njega je zamijenio rezervni golman Zahov.
Desetak minuta kasnije i Čelik ostaje sa desetoricom. Isaković je dobio crveni karton. Samo nekoliko minuta kasnije, i Brković zbog prigovora dobiva put u svlačionicu. Mogao je Čelik do izjednačenja u finišu. Mladi napadač Selmir Mahmutović prolazi desnom stranom, ali na kraju puca u bliži ugao makedonskog gola. .
koliko vidim, Isakovic i na pripremnim nastavio tamo gdje je stao prosle sezone!?
bosnovizija

#1710 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by bosnovizija »

Boris Gavran, trener NK Čelik:
"Moramo dovesti tri kvalitetna
igrača"
Piše: E. Mehić
Subota, 16.07.11. 12:42.
Izvor:SportSport.ba

A šta ćemo sa ovim:
http://scsport.ba/v2/tekst.php?ID=22307
Ajatolah_

#1711 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Ajatolah_ »

Ja sam čuo da je i više od 4 miliona.
A čitav članak je pisan kao da su stvari riješene i dugovi otpisani, je li to meni nešto promaklo? Npr. "Problem otpisa duga mogao je biti riješen i ranije, ali...", "Ipak, očito da je i hrvatska komponenta konačno pristala na „akciju“ u kojoj bi se konačno riješilo ovo pitanje."
bosnovizija

#1712 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by bosnovizija »

LSD

#1713 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by LSD »

bosnovizija wrote:Izgleda, evo spasa:
http://scsport.ba/v2/tekst.php?ID=22306
Ovo oko otpisa dugova je sad Osim zatalas'o, kao i one sponzore za Premier ligu što pokušava odraditi...ovaj otpis dugova bi spasilo mnoge klubove, ali samo pod uslovom da kasnije svi ti klubovi pocnu ozbiljnije raditi i profesionalnije ponašati, tacnije poslovati...šta vrijedi otpis dugova, ako ce se isti opet pojaviti za par godinu usljed hronicnih neradnika i parazita po klubovima...najbolja varijanta je privatizacija klubova, ali o toga zasad u BiH nema ništa.

A Savezu ne bih nikad otpisao, vec naprotiv krivicno gonio i procesuirao one koje su napravili tolike dugove.
Ajatolah_

#1714 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Ajatolah_ »

„Ukoliko bi kopirali Hrvatsku, klubovi bi iz Udruženja građana morali biti preformulisani u profesionalna udruženja. Ukoliko bilo koji kanton to ne bi podržao, nikada ne bi riješili ovo pitanje“.
Zašto bi klubovi kao profesionalna udruženja bili neprihvatljivi za neke kantone? A otpis dugova bi svakako bio spas, i to treba požuriti dok su još više-manje svi dužni (pretpostavljam da nema nijednog premijerligaša bez duga) pa je svima od koristi, kasnije nekim klubovima koji su svoje otplatili neće odgovarati da se drugim konkurentnim ekipama pomaže.
bosnovizija

#1715 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by bosnovizija »

Evo jednog momka iz Čelikove plejade nada:

http://scsport.ba/v2/tekst.php?ID=22418
samo_ti

#1716 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by samo_ti »

bosnovizija wrote:Evo jednog momka iz Čelikove plejade nada:

http://scsport.ba/v2/tekst.php?ID=22418
Vala bas je nada :oops: ... kada se samo sjetim momaka koji su prodefilovali kroz Čelikovu skolu, bolji` od ovoga, ali jbga, nije imao ko gurati ...eh eh
Gandalf

#1717 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Gandalf »

Čelik slaže ekipu :D

Sutra će se Čeliku najvjerovatnije priključiti i Damir Tosunović, koji bi treba potpisati ugovor na godinu plus godinu.

Pored Tosunovića u ovoj sedmici crveno - crnim trebao bi se priključiti i veznjak pulske Istre, Jakob Filipović, te povratnik iz Rumunije Dejan Martinović, dok se špekuliše da bi redove Čelika mogao pojačati i Mladen Žižović.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jesu li ovi bodirani neki bivši juniori Čelika - nikako mi se ne uklapa ideja stvaranja jakog Čelika iz vlastitog omladinskog pogona, a pri tome se dovede hrpa nekih plaćenika sa strane, izrazito sumnjivog kvaliteta¸ :-) Ali od Šabića se svašta može očekivat' - očigledno u domaćem pogonu nema dovoljno babinih sinova koji će finansirati ljetovanje Šabića u Španiji pa se za dobrobit kluba Šaba okrenuo ka dovođenju "provjerenih" pojačanja :oops:
sadmire

#1718 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by sadmire »

opet sve lici na tipicno zamazivanje ociju, na pocetku priprema kao imamo sve same Zenicane u sastavu, vlastitim snagama cemo pokusati boriti se za vrh, promovisati mlade igrace, stvoriti veci stepen identifikacije sa klubom itd, itd, a kako vrijeme odmice, na kraju neces u prvom sastavu imati skoro pa nijednog domaceg igraca.
A da pri tome ovi sa strane uopce nisu puno bolji!?
I kako ces onda napraviti igraca? Ne govorim sad o babinim sinovima koje neko gura bez pokrica, al nije moguce da nema dovoljno kvalitetnih igraca koji ne mogu zasluzeno igrati u Celiku!?
Sve u svemu, ako dovedu ta nazovi pojacanja, opet ce podgrijati ocekivanja i ciljeve i ljudi ce se samo razocarati i frustrirati. Onako sam bio spreman da momcima pruzim sansu da ih podrzim i budem strpljiv i siguran sam da rezultat ne bi izostao. Ako nista, barem bi se borili a to beskompromisno zalagnje je bilo bolna tacka zadnjih godina.
Eborg

#1719 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Nadam se da neće dovoditi ove plaćenike jer će to stvoriti neravnotežu u ekipi.
bosnovizija

#1720 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by bosnovizija »

Čelik zainteresovan za četvoricu:
http://www.zenicablog.com/sport/zeniki- ... oricu.html
Eborg

#1721 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Preloše.
bosnovizija

#1722 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by bosnovizija »

Valjda je, bar, Damir Tosunović provjereno solidan, a za ostale ne znam :?:
Gandalf

#1723 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Gandalf »

bosnovizija wrote:Čelik zainteresovan za četvoricu:
http://www.zenicablog.com/sport/zeniki- ... oricu.html
Tipična Čelikova "pojačanja" :oops:
miky

#1724 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by miky »

bosnovizija wrote:Valjda je, bar, Damir Tosunović provjereno solidan, a za ostale ne znam :?:
Dzafic je bolji od Tosunovica,ali nisu mi jasni ovi iz Celika,mali Smirko je sad za Vitez zabio 21 gol ako sam upravu,a oni dovode debelog Tosunovica i ovog malog ostavljaju na posudbi...na ovom malom sigurno mogu i zaraditi nesto kasnije,a nesto nevjerujem da bi zabio manje golova od Tosunovica iducu sezonu,al haj valjda znaju sta rade,mada je meni nelogicno,bar da ga ostave tu sa ekipom,pa postepeno sansu da mu daju,ovako momka bespotrebno stavljaju u treci plan
Mustang1

#1725 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mustang1 »

Smriko nece da ima nista sa Celikom
Post Reply