respo wrote:mogli bi mi otkupiti taj varese kao odskocna daska bosanaca za seriu a
BH fudbalski/nogometni talenti
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- MOSALJOZE
#1701 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
- thekupus
#1702 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Seferovic dobio poziv svicarskog selektora za prijateljsku utakmicu protiv Grcke u iducu srijedu, isti dan kada je on rekao da ce doci u Sloveniju na druzenje sa nasim reprezentativcima. Izgleda da ce se do srijede razrijesiti sve dileme oko reprezentacije za koju ce on igrati.
- MOSALJOZE
#1703 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
čovjek sve potvrdio dolazi nemoj mi sad nekog pesimizmathekupus wrote:Seferovic dobio poziv svicarskog selektora za prijateljsku utakmicu protiv Grcke u iducu srijedu, isti dan kada je on rekao da ce doci u Sloveniju na druzenje sa nasim reprezentativcima. Izgleda da ce se do srijede razrijesiti sve dileme oko reprezentacije za koju ce on igrati.
- thekupus
#1704 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
eno kaze da mu je drago zbog poziva svicarskog selektoraMOSALJOZE wrote: čovjek sve potvrdio dolazi nemoj mi sad nekog pesimizma
sve mi se cini da nema nista od njega za nas
- MOSALJOZE
#1705 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
ma dolazi kod nas šta vam jethekupus wrote:eno kaze da mu je drago zbog poziva svicarskog selektoraMOSALJOZE wrote: čovjek sve potvrdio dolazi nemoj mi sad nekog pesimizma
sve mi se cini da nema nista od njega za nas
- thekupus
#1706 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Hoce se neko kladiti sa mnom da Halilovic nece igrati za nas?
- Logovan
#1707 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ti sad znaš šta će se desiti jer ti je neko rekao, pa hoćeš da se kladiš.thekupus wrote:Hoce se neko kladiti sa mnom da Halilovic nece igrati za nas?
- MOSALJOZE
#1708 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Nek odluči kako hoce ako odluci igrati za hrvatsku nece pogriješit ljudi su mu dali sve školuje se tamo,ako odluči za nas dobro došaothekupus wrote:Hoce se neko kladiti sa mnom da Halilovic nece igrati za nas?
-
kamen
#1709 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
04.02.2013
''...dann wird er meine Qualitäten sehen''
Im Sommer 2009 wurde Haris Seferovic mit der U17-Nationalmannschaft Weltmeister. Nun, dreieinhalb Jahre später erhielt er sein erstes Nati-Aufgebot bei den ''Grossen''. Im Interview mit sport.ch spricht der 20-Jährige über das Aufgebot, seine Ziele und die WM 2014.
''Sicher war ich überrascht'', gibt Seferovic unumwunden zu. Für ihn, der in den letzten Jahren nicht viel Spielpraxis sammeln konnte, sei die Berufung ins Team eine ''grosse Ehre''.
Auch vereinsmässig soll es für den Stürmer nun endlich wieder aufwärts gehen. Der Wechsel von Fiorentina zu Novara in die Serie B hängt nämlich eng mit dem Ziel zusammen, ''mehr Spielpraxis zu erhalten.''
Mit der Nati nach Brasilien?
Doch erst einmal liegt der Fokus auf dem Testspiel gegen Griechenland. Wie will sich der Youngster bei Nati-Trainer Ottmar Hitzfeld für weitere Aufgebote aufdrängen? ''Indem ich das mache, was ich immer mache'', sagt er und präzisiert: ''Ich gebe mein Bestes auf dem Platz und dann wird er meine Qualitäten sehen.''
Im Hinterkopf hat Seferovic dabei die WM 2014 in Brasilien. ''Das würde mir sehr viel bedeuten'', meint der 20-Jährige hinsichtlich einer möglichen Teilnahme mit der Schweiz. Also dürfen wir uns auf Hari Seferovic im Schweizer Nati-Trikot in Südamerika freuen? ''Ich hoffe es'', sagt er und schmunzelt. (sport.ch - mag/ade)
...eto vam prelivode u svom najnovijem izdanju i time se samo pridružio svom jaranu i. hajroviću (mnogima vrlo dobro poznati njegovi istupi u švajcarskim medijima)
...koji je djavo bio "facama" iz saveza da ih uopće i pozivaju u ljubljanu ko da im je repka ćaćevina
neka za bih igraju momci koji je nose u srcu, a ne ovi i njima slični dvoličnjaci
''...dann wird er meine Qualitäten sehen''
Im Sommer 2009 wurde Haris Seferovic mit der U17-Nationalmannschaft Weltmeister. Nun, dreieinhalb Jahre später erhielt er sein erstes Nati-Aufgebot bei den ''Grossen''. Im Interview mit sport.ch spricht der 20-Jährige über das Aufgebot, seine Ziele und die WM 2014.
''Sicher war ich überrascht'', gibt Seferovic unumwunden zu. Für ihn, der in den letzten Jahren nicht viel Spielpraxis sammeln konnte, sei die Berufung ins Team eine ''grosse Ehre''.
Auch vereinsmässig soll es für den Stürmer nun endlich wieder aufwärts gehen. Der Wechsel von Fiorentina zu Novara in die Serie B hängt nämlich eng mit dem Ziel zusammen, ''mehr Spielpraxis zu erhalten.''
Mit der Nati nach Brasilien?
Doch erst einmal liegt der Fokus auf dem Testspiel gegen Griechenland. Wie will sich der Youngster bei Nati-Trainer Ottmar Hitzfeld für weitere Aufgebote aufdrängen? ''Indem ich das mache, was ich immer mache'', sagt er und präzisiert: ''Ich gebe mein Bestes auf dem Platz und dann wird er meine Qualitäten sehen.''
Im Hinterkopf hat Seferovic dabei die WM 2014 in Brasilien. ''Das würde mir sehr viel bedeuten'', meint der 20-Jährige hinsichtlich einer möglichen Teilnahme mit der Schweiz. Also dürfen wir uns auf Hari Seferovic im Schweizer Nati-Trikot in Südamerika freuen? ''Ich hoffe es'', sagt er und schmunzelt. (sport.ch - mag/ade)
...eto vam prelivode u svom najnovijem izdanju i time se samo pridružio svom jaranu i. hajroviću (mnogima vrlo dobro poznati njegovi istupi u švajcarskim medijima)
...koji je djavo bio "facama" iz saveza da ih uopće i pozivaju u ljubljanu ko da im je repka ćaćevina
neka za bih igraju momci koji je nose u srcu, a ne ovi i njima slični dvoličnjaci
- MOSALJOZE
#1710 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
a dajte kad stavljate ove članke prevedi na bosniše
-
kamen
#1711 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
03.02.2013
Derdiyok angeschlagen, Hajrovic nachnominiert
Eren Derdiyoks Einsatz am Mittwoch im Länderspiel gegen Griechenland ist ungewiss. Darum nominiert Nationalcoach Ottmar Hitzfeld den GC-Spieler Izet Hajrovic nach.
Eren Derdiyok zog sich im Bundesliga-Spiel vom Samstag mit Hoffenheim gegen Freiburg (2:1) eine Verletzung im Sprunggelenk zu. Diese wird am Montagmorgen mittels MRI in Deutschland genauer diagnostiziert.
„Wir wollen jedes unnötige Risiko vermeiden“, sagt Nationalcoach Ottmar Hitzfeld und bietet darum kurzfristig Izet Hajrovic vom Grasshopper Club auf. „So haben wir für unsere Offensive genügend Varianten, selbst wenn Derdiyok tatsächlich nicht einsatzbereit oder gar nicht mitreisen könnte.“
Der 21-jährige Hajrovic war bereits beim letzten Länderspiel von Mitte November in Tunesien (2:1) dabei und in der Schlussphase für Barnetta zum Einsatz gekommen.
„Ottmar Hitzfeld hatte mir letzte Woche mitgeteilt, dass er in Griechenland ohne mich plane. Ich antwortete ihm, dass ich deswegen den Kopf nicht hängenlassen, sondern im Klub weiterhin Gas geben würde", erzählt Hajrovic, „und jetzt freue ich mich einfach, dass ich wieder dabei sein und dem Nationalteam helfen kann, in welcher Form das der Coach auch immer plant." (football.ch/ MvA)
...vakat je da se već jednom završi priča o mogućim nastupima hajrovića i seferovića za bih - obojici ta priča treba kako bi sebi digli cijenu zbog transfera
Derdiyok angeschlagen, Hajrovic nachnominiert
Eren Derdiyoks Einsatz am Mittwoch im Länderspiel gegen Griechenland ist ungewiss. Darum nominiert Nationalcoach Ottmar Hitzfeld den GC-Spieler Izet Hajrovic nach.
Eren Derdiyok zog sich im Bundesliga-Spiel vom Samstag mit Hoffenheim gegen Freiburg (2:1) eine Verletzung im Sprunggelenk zu. Diese wird am Montagmorgen mittels MRI in Deutschland genauer diagnostiziert.
„Wir wollen jedes unnötige Risiko vermeiden“, sagt Nationalcoach Ottmar Hitzfeld und bietet darum kurzfristig Izet Hajrovic vom Grasshopper Club auf. „So haben wir für unsere Offensive genügend Varianten, selbst wenn Derdiyok tatsächlich nicht einsatzbereit oder gar nicht mitreisen könnte.“
Der 21-jährige Hajrovic war bereits beim letzten Länderspiel von Mitte November in Tunesien (2:1) dabei und in der Schlussphase für Barnetta zum Einsatz gekommen.
„Ottmar Hitzfeld hatte mir letzte Woche mitgeteilt, dass er in Griechenland ohne mich plane. Ich antwortete ihm, dass ich deswegen den Kopf nicht hängenlassen, sondern im Klub weiterhin Gas geben würde", erzählt Hajrovic, „und jetzt freue ich mich einfach, dass ich wieder dabei sein und dem Nationalteam helfen kann, in welcher Form das der Coach auch immer plant." (football.ch/ MvA)
...vakat je da se već jednom završi priča o mogućim nastupima hajrovića i seferovića za bih - obojici ta priča treba kako bi sebi digli cijenu zbog transfera
-
kamen
#1712 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
a tebi teško google priupitati za prevodMOSALJOZE wrote:a dajte kad stavljate ove članke prevedi na bosniše
- MOSALJOZE
#1713 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
a brate pogledam na translate boze sacuvajkamen wrote:a tebi teško google priupitati za prevodMOSALJOZE wrote:a dajte kad stavljate ove članke prevedi na bosniše
- Logovan
#1714 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
kamen@ Stavi prevod.
Nema smisla kad ovako postaviš tekst na drugom jeziku. Čuj google translate.

- Charuga
- Globalni moderator
#1715 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ili stavljajte prevod ili nemojte nikako stavljati tekstove!
- MOSALJOZE
- MOSALJOZE
#1718 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
i ja kazemikota wrote:jebat ga
-
matematicar_teski
#1719 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Smrdljivi smrad,kad bi ga sreo iscupo bi mu mindjusu onu retardiranu
-
Max Bunker
#1720 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Pape ( Safet Susic ) je nakon tekme Sarajevo-Levski rekao nesto u fazonu da ga Said u nekim trenutcima podsjeca na njega samog i da bi zaigrao u reprezentaciji mora smrsati. Znaci, ovo nije Said izmislio niti ga je neko nafurao, vec iz Papetovih ustaluckylaka wrote:Mene vise PAPE podsjeca na Saidazlajapravaraja wrote:A fakat ljudi, i mene Said podsjeca na Papeta.
- Logovan
#1721 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ma šta Pape zna ko podsjeća na njega, bolje znaju forumaši.Max Bunker wrote:Pape ( Safet Susic ) je nakon tekme Sarajevo-Levski rekao nesto u fazonu da ga Said u nekim trenutcima podsjeca na njega samog i da bi zaigrao u reprezentaciji mora smrsati. Znaci, ovo nije Said izmislio niti ga je neko nafurao, vec iz Papetovih ustaluckylaka wrote:Mene vise PAPE podsjeca na Saidazlajapravaraja wrote:A fakat ljudi, i mene Said podsjeca na Papeta.
Said je već odavno mršav, što znači ispunio je ono što je Pape rekao.
https://sphotos-b.xx.fbcdn.net/hphotos- ... 9491_n.jpg
https://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos- ... 4975_n.jpg
Mislim da bi bio red da ga pozove na neke kvalifikacijske utakmice. Ako ne dobije poziv za Grčku, onda bi trebao dobiti za Latviju (mislim da ovi idu poslije Grčke). Naravno, sve pod uslovom da prikaže koliko-toliko dobre igre u Dinamu.
- jeza u ledja
#1722 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Uvuko stomak baksuz. 
- fortaleza
#1723 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Bio sam na utakmici Zrinjskog i Dinama pred par dana i ono što je Said odigrao je dosta loše (čitava ekipa je bila katastrofalna).. Pa ne može lik potrčati, crven ko' paradajz, a igrao svega dvadesetak minuta.Max Bunker wrote: Ma šta Pape zna ko podsjeća na njega, bolje znaju forumaši.![]()
![]()
Said je već odavno mršav, što znači ispunio je ono što je Pape rekao.
https://sphotos-b.xx.fbcdn.net/hphotos- ... 9491_n.jpg
https://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos- ... 4975_n.jpg
Mislim da bi bio red da ga pozove na neke kvalifikacijske utakmice. Ako ne dobije poziv za Grčku, onda bi trebao dobiti za Latviju (mislim da ovi idu poslije Grčke). Naravno, sve pod uslovom da prikaže koliko-toliko dobre igre u Dinamu.
-
vryzas
#1724 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Treba sto prije "zavrsiti" Seada Hajrovica jer smo deficitarni na toj poziciji. Momak je izjavio da zeli igrati za BiH...u ovom slucaju sve je do saveza i selektora.
- Infaze Studio
#1725 Re: BH fudbalski/nogometni talenti
Ocigledno nisi pratio ovu drugu dvojicu "Svicaraca" koji su rekli da "zele igrati za BiH" i cija je situacija bila "do saveza i selektora", pa se, vjerovatno, uzalud nadas tom drugom Hajrovicu, k'o i ja sam.vryzas wrote:Treba sto prije "zavrsiti" Seada Hajrovica jer smo deficitarni na toj poziciji. Momak je izjavio da zeli igrati za BiH...u ovom slucaju sve je do saveza i selektora.