Za dijelove sam dobio uredno fiskalni, a majstor mahala, nisam ni ocekivao.betametazon wrote: ↑26/10/2020 19:30Pa eto mene je kostao 250 sa rukama, ali prije 3 godine, cini mi se neki SKF komplet, imam negdje i sliku tog kompleta ali nikakvog racuna, nista nisam dobio...nisam ni ocekivao iskren da budem...konektovan wrote: ↑26/10/2020 10:53Mene je veliki servis u trgomatu kod Ivice, samo dijelovi (ina, valeo vodena, continental remenje), izasao 190 KM. Placanjem kešom dobio nesto popusta i ruke majstora 70 KM, nije moglo jeftinije.liaar wrote: ↑26/10/2020 09:54
Pa eto otiđi u recimo SImimpex, daj broj saobraćajne i reci da hoćeš da uradiš veliki i mali servis, da ti daju ponudu za dijelove. Govorim ti iz iskustva, jer sam nedavno uzimao dijelove za veliki i mali servis, i sve bez popusta bi bilo 350 KM, samo dijelovi, za 2.0 HDI 66kw
PEUGEOT servis u Sarajevu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1701 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
- Haris033
#1702 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Danas na putu prema Zenici su mi se upalila 3 upozorenja. Blinkajuće UREA, SERVICE, i “Greška pročišćavanja: Pokretanje je zabranjeno u 1100 km”.
Malo sam guglao i vidio da je problem tvornički i da ima veze sa pumpom u AD Blue spremniku.
Ono što je najgore je to da popravak košta od min.1500 KM pa do 3000 KM, a koji se riješava na način da se zamjeni komplet ADBlue spremnik.
Obzirom da je auto Peugeot 308 1.6Hdi (2016 gp) i da je prešao 144000km, vidiio sam na forumima iz Hrvatske da bi proizvođač mogao participirati u popravci.
Da li je u BiH neko imao slično iskustvo?
Na Peugeot forumu se javila djevojka pod nadimkom Mahi, koje je imala isti problem, ali je pristala na popravku u Blocku za 1600km, što meni nikako ne odgovara.
Nema mi smisla plaćati toliki iznos za tvornički grešku, a ako ispadne da je to jedina solucija, od mene će Peugeot zauvijek biti prekrižen, prodat ću ga, a trudit ću se da ih negativno izreklamiram po forumima po cijelom svijetu
Malo sam guglao i vidio da je problem tvornički i da ima veze sa pumpom u AD Blue spremniku.
Ono što je najgore je to da popravak košta od min.1500 KM pa do 3000 KM, a koji se riješava na način da se zamjeni komplet ADBlue spremnik.
Obzirom da je auto Peugeot 308 1.6Hdi (2016 gp) i da je prešao 144000km, vidiio sam na forumima iz Hrvatske da bi proizvođač mogao participirati u popravci.
Na Peugeot forumu se javila djevojka pod nadimkom Mahi, koje je imala isti problem, ali je pristala na popravku u Blocku za 1600km, što meni nikako ne odgovara.
Nema mi smisla plaćati toliki iznos za tvornički grešku, a ako ispadne da je to jedina solucija, od mene će Peugeot zauvijek biti prekrižen, prodat ću ga, a trudit ću se da ih negativno izreklamiram po forumima po cijelom svijetu
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
-
username_here
#1704 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Zar nije auto jos pod garancijom ako je iz 2016 godine? I proguglaj da nema neki opoziv zbog toga, mozda i to pomogne. A mozda samo treba dosuti adblue 
- Evolution_IV
- Vozim: 3 Leša
#1705 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
https://www.peugeot.ba/usluge-i-dodaci/ ... ncija.html
nije to toyota/kia,oni kao i vecina evropskih fabrika daju 2god garancije

opoziva nema,znaci plati iz svog dzepa,ktjb...
https://www.honestjohn.co.uk/carbycar/p ... -2014/good
nije to toyota/kia,oni kao i vecina evropskih fabrika daju 2god garancije
opoziva nema,znaci plati iz svog dzepa,ktjb...
https://www.honestjohn.co.uk/carbycar/p ... -2014/good
-
ado-nekad-sampion
#1706 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Kakva tvornicka greska pokvari se sistem izduva na autu sa 144 k km.
Da je ispod 100 k moglo bi se pricati o tvornickoj greski. Mislim da mozes zaboraviti i participiranje.
Moguce da je samo manjak tecnosti a moguce i da je puno vece sranje od tog spremnika, u biti mene ne bi iznenadilo totalno sranje na toj kilometrazi na dizelu koji ima adblue bez obzira bio on Pezo ili peti deseti. Kakvo je stanje DPFa, kad je zadnji put radio regeneraciju, koliko je zacepljen? 144 k je taman negdje vakat za DPF pogotovo za tako malo auto koje se inace drka puno po gradu, pogotovo ako se pelja.
Moguce da je samo manjak tecnosti a moguce i da je puno vece sranje od tog spremnika, u biti mene ne bi iznenadilo totalno sranje na toj kilometrazi na dizelu koji ima adblue bez obzira bio on Pezo ili peti deseti. Kakvo je stanje DPFa, kad je zadnji put radio regeneraciju, koliko je zacepljen? 144 k je taman negdje vakat za DPF pogotovo za tako malo auto koje se inace drka puno po gradu, pogotovo ako se pelja.
- Evolution_IV
#1707 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
aha kakve to veze ima,neki mijenjaju lanac/turbine/motore mimo garancije u sklopu opoziva,a ovo ne a sigurno znaju da je cest problem,supacka politika 
25-11-2020: Report of AdBlue tank needing replacing on Peugeot 308 GT Line 1.6 BlueHDi. Car is just 40 days out of its warranty and owner is being asked to cover 100 per cent of the cost. Car has covered 28,480 miles.
Last edited by Evolution_IV on 26/11/2020 16:48, edited 1 time in total.
- visuljak
#1708 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Dospi ti adblue u njegov rezervoar, sacekaj malo da se komp.resetuje i vozices jos dugo.Haris033 wrote: ↑26/11/2020 16:17 Danas na putu prema Zenici su mi se upalila 3 upozorenja. Blinkajuće UREA, SERVICE, i “Greška pročišćavanja: Pokretanje je zabranjeno u 1100 km”.![]()
Na Peugeot forumu se javila djevojka pod nadimkom Mahi, koje je imala isti problem, ali je pristala na popravku u Blocku za 1600km, što meni nikako ne odgovara.![]()
Nema mi smisla plaćati toliki iznos za tvornički grešku, a ako ispadne da je to jedina solucija, od mene će Peugeot zauvijek biti prekrižen, prodat ću ga, a trudit ću se da ih negativno izreklamiram po forumima po cijelom svijetu![]()
Ti si imao i ranija upozorenja za dosipanje uree ali si ih ignorisao. Sada ti je doslo da ce ti motor blokirati ako ne dospes.
- Haris033
#1709 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Prvi put mi se ukazala ova poruka. Inace nisam od onih, da kada se neka greska pojavi, vozim mjesecima a da ne odem na servis. Narucuo sam se u Block-u, ali nemaju slobodnog termina do utorka.
Do tada surfam i trazim da li neko ima kakvo jeftinije rjesenje, ali koliko sam gledao, ovo je bas cest problem i uglavnom ga rjesavaju zamjenom komplet AD Blue spremnikom i bit ce da je to jedino rjesenje
http://peugeot-klub.hr/forum/index.php?topic=15571.0
Do tada surfam i trazim da li neko ima kakvo jeftinije rjesenje, ali koliko sam gledao, ovo je bas cest problem i uglavnom ga rjesavaju zamjenom komplet AD Blue spremnikom i bit ce da je to jedino rjesenje
-
530i
#1710 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Jeste to jedino rješenje i nažalost nije jeftino. Šta da se radi. Poznata boljka tih motora.
- visuljak
#1711 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Je li ti rezervoar adbluea pun?Haris033 wrote: ↑26/11/2020 16:58 Prvi put mi se ukazala ova poruka. Inace nisam od onih, da kada se neka greska pojavi, vozim mjesecima a da ne odem na servis. Narucuo sam se u Block-u, ali nemaju slobodnog termina do utorka.
Do tada surfam i trazim da li neko ima kakvo jeftinije rjesenje, ali koliko sam gledao, ovo je bas cest problem i uglavnom ga rjesavaju zamjenom komplet AD Blue spremnikom i bit ce da je to jedino rjesenje![]()
-
NediM17
#1712 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Forumas ragib uzoriti se negdje pohvalio da je to sam rijesio, cini mi se na temi o citroenu, isto govno samo drugo pakovanje. 
- Haris033
#1713 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Nije. Auto imam od prije 2 god., a iz Block servisa su mi rekli da ce me lampica upozoriti na nedostatak.visuljak wrote: ↑26/11/2020 17:53Je li ti rezervoar adbluea pun?Haris033 wrote: ↑26/11/2020 16:58 Prvi put mi se ukazala ova poruka. Inace nisam od onih, da kada se neka greska pojavi, vozim mjesecima a da ne odem na servis. Narucuo sam se u Block-u, ali nemaju slobodnog termina do utorka.
Do tada surfam i trazim da li neko ima kakvo jeftinije rjesenje, ali koliko sam gledao, ovo je bas cest problem i uglavnom ga rjesavaju zamjenom komplet AD Blue spremnikom i bit ce da je to jedino rjesenje![]()
U aplikaciji ScanMyPeugeot ima tabela upozorenja.
1. Kada se na ekranu upali UREA + SERVICE, to je znak da nedostaje adblue tečnosti u spremniku (meni se to nije nikada pojavilo);
2. Kada se na ekranu upali UREA (blinka) + SERVICE + ENGINE (Greška pročišćavanja: Pokretanje zabranjeno u 1100 km), onda je to, u mom slučaju, indikator da vozilo mora ići u servis, a kod drugih forumasa sa istom porukom uzrok je pumpa u spremniku, a rjesenje za kvar je zamjena spremnika.
Moze li se taj spremnik ugraditi polovan?
- visuljak
#1714 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Previse guglas umjesto da si nasuo adblue prije upozorenja kao i sada sto mozes.Haris033 wrote: ↑26/11/2020 19:09Nije. Auto imam od prije 2 god., a iz Block servisa su mi rekli da ce me lampica upozoriti na nedostatak.visuljak wrote: ↑26/11/2020 17:53Je li ti rezervoar adbluea pun?Haris033 wrote: ↑26/11/2020 16:58 Prvi put mi se ukazala ova poruka. Inace nisam od onih, da kada se neka greska pojavi, vozim mjesecima a da ne odem na servis. Narucuo sam se u Block-u, ali nemaju slobodnog termina do utorka.
1. Kada se na ekranu upali UREA + SERVICE, to je znak da nedostaje adblue tečnosti u spremniku (meni se to nije nikada pojavilo);
2. Kada se na ekranu upali UREA (blinka) + SERVICE + ENGINE (Greška pročišćavanja: Pokretanje zabranjeno u 1100 km), onda je to, u mom slučaju, indikator da vozilo mora ići u servis, a kod drugih forumasa sa istom porukom uzrok je pumpa u spremniku, a rjesenje za kvar je zamjena spremnika.
Pored uree vjerovatno ti trazi i regeneraciju koju mozes uraditi sam ali eto ti samo guglas i zbunjujes i sebe i druge.
Naspi ureu, sacekaj da se slegne i da komjuter resetuje nivo, izadji negdje na otvorenu cestu i uradi regeneraciju.
To sto ti soji da neces moci startati motor to je vezano za ureu. Ako je ne dospes nece ti dozvoliti da strtas motor i tek onda nastaju problemi.
- Haris033
#1715 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Ako bude do tecnosti, imas rucak od menevisuljak wrote: ↑26/11/2020 19:23Previse guglas umjesto da si nasuo adblue prije upozorenja kao i sada sto mozes.Haris033 wrote: ↑26/11/2020 19:09Nije. Auto imam od prije 2 god., a iz Block servisa su mi rekli da ce me lampica upozoriti na nedostatak.
Pored uree vjerovatno ti trazi i regeneraciju koju mozes uraditi sam ali eto ti samo guglas i zbunjujes i sebe i druge.
Naspi ureu, sacekaj da se slegne i da komjuter resetuje nivo, izadji negdje na otvorenu cestu i uradi regeneraciju.
To sto ti soji da neces moci startati motor to je vezano za ureu. Ako je ne dospes nece ti dozvoliti da strtas motor i tek onda nastaju problemi.
- liaar
- Grijem se na: na suze
- Vozim: francusku nakazu
#1716 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Biće da ga je održavao i uvijek dosipao adBLUE (al' malo sutra) i kasnije ide okolo i kune se u VW kaže Pežo me u crno zavio.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- Optimist
#1718 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
I nikad dopunjena urea, to ostavljam buducem vlasniku. 
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
- Optimist
#1720 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Nisam siguran da je u Pezoe ovih godina isla urea, ili ona neka njihova tecnost sto je litar zaista oko 100 KM. Ne znam kako se zove.
- Evolution_IV
#1721 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
EOLYS/PAT
zato je e-hdi najbolji izbor kao polovan,jer nema ni nju a ni adblu..
zato je e-hdi najbolji izbor kao polovan,jer nema ni nju a ni adblu..
- Optimist
#1722 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Moze li se na osnovu oznake motora (blue HDI) znati koja tecnost ide u njega?
-
username_here
#1723 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Evo malo iz uputstva koje naravno niko ne cita kad kupi auto>
The AdBlue ® additive is held in a special
tank located under the boot at the rear of
the vehicle. It has a capacity of 17 litres: this
provides a driving range of about 12 500 miles
(20 000 km), after which an alert is triggered
warning you when the reserve remaining is
enough for just 1 500 miles (2 400 km).
Once the AdBlue ® tank is empty, a
system required by regulations prevents
starting of the engine.
If the SCR is faulty, the level of
emissions from your vehicle will longer
meet the Euro 6 standard: you vehicle
becomes polluting.
In the event of a confirmed fault
with the SCR system, you must go
to a PEUGEOT dealer or a qualified
workshop as soon as possible: after
a running distance of 680 miles
(1 100 km), a system will be triggered
automatically to prevent engine starting.
a evo i link, stranica 270 i dalje pa uzivajte > https://www.autoeurope.com/peugeotfleet ... ts/308.pdf
The AdBlue ® additive is held in a special
tank located under the boot at the rear of
the vehicle. It has a capacity of 17 litres: this
provides a driving range of about 12 500 miles
(20 000 km), after which an alert is triggered
warning you when the reserve remaining is
enough for just 1 500 miles (2 400 km).
Once the AdBlue ® tank is empty, a
system required by regulations prevents
starting of the engine.
If the SCR is faulty, the level of
emissions from your vehicle will longer
meet the Euro 6 standard: you vehicle
becomes polluting.
In the event of a confirmed fault
with the SCR system, you must go
to a PEUGEOT dealer or a qualified
workshop as soon as possible: after
a running distance of 680 miles
(1 100 km), a system will be triggered
automatically to prevent engine starting.
a evo i link, stranica 270 i dalje pa uzivajte > https://www.autoeurope.com/peugeotfleet ... ts/308.pdf
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1724 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Moguce da su u one stare fap filtere isli neki posebni, ovaj je sigurno obicni ADBlue...
- Haris033
#1725 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu
Vidim da je nekima nesto smijesnoliaar wrote: ↑26/11/2020 20:02Biće da ga je održavao i uvijek dosipao adBLUE (al' malo sutra) i kasnije ide okolo i kune se u VW kaže Pežo me u crno zavio.![]()
Cisto da se zna, ovo auto imam nepune 2 godine (gp 2016) i za to vrijeme sam s njim presao 18000km. U te iste 2 godine sam 2x servisirao auto u ovlastenom Block servisu, a treci mi je trebao biti u martu 2021. g. bas kao sto sam to radio sa starim modelom 308 (7 godina servisiranja u Blocku).
Kada odem u servis, uvijek ih pitam sta je vrijeme da se mjenja, pa i za taj adblue. Odgovorili su mi da cu dobiti poruku na kontrolnoj tabli kada nivo tecnosti bude niska. Prva poruka koju sam dobio na kontrolnoj tabli je ova od danas. Zato sam se i zabrinuo i mislio da mi neko od vas moze pomoci, obzirom da mi je termin servisa u Blocku u utorak, a da mi je telefonom receno da je najvjerovatnije otisla pumpa u spremniku adblue.
Ne kontam cemu smijeh i ovako glupi komentari od pojedinaca?
Last edited by Haris033 on 26/11/2020 22:27, edited 2 times in total.