Neg' da nije off; Kupus sa jagnjetinom.
Jagnjetinu sa lukom, mrkvom, celerom
Kad proshishishti, smanjiti i ostaviti 5 -7 min. da kuha.
Kad se "smiri"
Na kraju, krajeva
I to je to.
P.S.
Naravno da postoje varijacije.
Moderator: anex
Jedan jedini, kvalitetna riza koja obicno kosta malo vise. Dugo zrno po mogucnosti.m_l wrote:E, haj'mo kuharice, najbolji savjeti i trikovi da se riza ne lijepi?
mozel' kuhar ili primas savjete samo od kuharica?m_l wrote:E, haj'mo kuharice, najbolji savjeti i trikovi da se riza ne lijepi?
walter kurtz wrote:recept za space cake
ganju za 30 KM isjeckamo što sitnije, te na laganoj vatri przimo 30 minuta u 200 ml kokosovog ulja buduci da ima vise zasicenih masnih kiselina nego i jedna mast ili ulje u prirodi nakon 30 min ili duze procijedimo kroz malo sito ili gazu ulje, te bacimo ganju te takvo ulje mozemo koristiti u sve biskvite i gotove smjese za kolace koji se peku u pekari.
voila vas kolac je spreman za sirenje percepcije
NeenaSa wrote:![]()
![]()
![]()
Fakat da se razbije ne/ozbiljnost teme. Naravno, u granicama.
@ljubici, upravo kontatirah vrhunskog, ... i veli , ne pere.
Ma gledam,nisam sa Marsa palaNeenaSa wrote:Razmisljaj i dalje.![]()
Neg', usput, nebilotizapovjedZeno,pogledaj kulinaske inozemne kanale (ukoliko imas pristup i vladas jezikom istih) gdje isprobas sto kuFaju, paaaaaaaa, ..... cujemo/vidimo/pisemo se.
huremka wrote:da li je neko kupovao fondan za torte u bingu? i ima li neko neki recept za izradu istog?
Kelj pravim uglavnom na dva načina:ja nisam ja wrote:Kako najvise volite kelj?
kao corbicu sa krompirom, keljom, mrkvom, persunom ,nekad zaprzeno nekad samo vodeno nekad dodam pasirani paradajz .....ja nisam ja wrote:Kako najvise volite kelj?
napravis smjesu za biskvitno tijesto i u to sve ubacis mljevene orahe...ja nisam ja wrote:Imam nesto mljevenih oraha ,u sta ih mogu iskoristiti oko nekih 300 gr nailazim samo baklave i slicno a toga nisam ljubitelj