slazem se, da je nama dobar selektor, jos dva tri igraca koji sto kazes lafo nisu mogli imali bi sve pobjede, naravno da se otjera onaj konakovic iz saveza jer on pojma nemasamo_ovaj_put wrote:ocigledno je da se moze,ali nece ili ne zna
da su tu jos ova trojica sto lafo nisu mogli,uz pravog selektora i disciplinovane igrac, mi bi imali sve pobjede u ovoj grupi,eventualno kiks protiv ukrajine u gostima
Kosarkaska reprezentacija BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- siki_sa
#1701 Re: reprezentacija
- PasoDzigera007
#1702 Re: reprezentacija
I pored toga sto je Domercant ubacio 21 kos,nikad ga ne treba ostavljati da odlucuje utakmicu ,ili da igra poslijednje minute,skoro pa svaku utakmicu profula 3-4 suta na samom kraju,kad nam najvise treba. Al opet mu hvala doso je igrati iako je Amer,a ne kao neki sto odglume povrede.
- Comrad
#1703 Re: reprezentacija
Milosevic odlucivao tekmu
Pa nije moglo ni bolje zavrsiti. Shvatam, svakome igracu se moze desiti da fuli taj posljednji sut, ali ovaj momak je stvarno lose odigrao cijele kvalifikacije. Ne znam jel ukupno 5 suteva uputio prema kosu. Cim dobije loptu salji dalje.
Al eto, valjda nemamo boljih, zato i jesmo tu gdje jesmo.
Al eto, valjda nemamo boljih, zato i jesmo tu gdje jesmo.
- shalla
#1704 Re: reprezentacija
Jbt nama Milošević šuta zadnja 2 napada, e moj Sabe 
-
letacina
#1705 Re: reprezentacija
siki_sa wrote:kad se samo sjetim one stare nase repke, markovic, firic, alihodzic....to je bila repka, a ne ovo sad.Imamo mi isad kvalitetne igrace, ali ne igraju ili ne zele da igraju.Da je igrao teletovic, ikonic....to i vec bila druga prica, ali prvo treba otjerati ljude u savezu, pa onda praviti reprezentaciju, ovo sad je rinaka
ama ne budite smiješni više ljudi....realno, Teletović je jedini igrač evropske klase u našoj reprezentaciji, isto bi se moglo reći za Domercanta do prije koju godinu, ostalo je čisti prosjek.... jadna li je reprezentacija u kojoj je kapiten Bajramović, a mjesta u njoj imaju Bavčići, Miloševići, Hodžići i kakvi sve ne košarkaški diletanti.... sad su kao svi razočarani što se nismo plasirali na Evropsko, ali ovakva ekipa objektivno i ne zaslužuje da se tamo nađe, a i kad bi se kvalifikovali, šta ona? Služili bismo kao reprezentacija za nabijanje koš razlike...
Problem bh. košarke nije ni u ovim igračima koji igraju niti u onim koji se nisu odazvali, nego u tome što našom košarkom krstare nestručni i nesposobni likovi ala Imamović i Konaković, što nema ulaganja u košarku a ni želje da se nešto napravi, što je rad sa mladim talentima blago katastrofalan... Pa koliko smo igračima stvorili u zadnjih 10 godina, a koliko samo jedan jedini FMP u Beogradu? O čemu pričamo....
-
letacina
#1706 Re: reprezentacija
siki_sa wrote:slazem se, da je nama dobar selektor, jos dva tri igraca koji sto kazes lafo nisu mogli imali bi sve pobjede, naravno da se otjera onaj konakovic iz saveza jer on pojma nemasamo_ovaj_put wrote:ocigledno je da se moze,ali nece ili ne zna
da su tu jos ova trojica sto lafo nisu mogli,uz pravog selektora i disciplinovane igrac, mi bi imali sve pobjede u ovoj grupi,eventualno kiks protiv ukrajine u gostima
ma ja ba, samo da su tu bili majstori Ikonić, Hukić i Zimić razvalili bismo mi i Španiju... smiješni ste ljudi....
- Comrad
#1707 Re: reprezentacija
@letacina,
Nisi nista novo rekao sto nismo znali. Zasto je smijesan covjek ako govori da bismo uz Hukica, Teletovica i Ikonica + povrijedjeni Gordic i Djedovic dobili ekipe kao sto su Ukrajina, Makedonija, Madjarska pa i GB, sa kojom smo u obje tekme, sve vrijeme u egalu i nedostajali su ti iskusni igraci koji bi to priveli kraju, naravno i dobar trener.
Ne govori niko o razvaljivanju Spanije, vec o pobjedama nad ovim smijesnim ekipama sa kojima smo bili u grupi. Nas su dvojica-trojica igraca GB pobijedili u obje utakmice.
Koliko god je potrebna smjena u NS toliko je to potrebno uraditi i u KS. Ovima u KS je i bolje, malo se o njima prica, sta ih briga sto su nesposobni, mogu tako dok ne umru.
Nisi nista novo rekao sto nismo znali. Zasto je smijesan covjek ako govori da bismo uz Hukica, Teletovica i Ikonica + povrijedjeni Gordic i Djedovic dobili ekipe kao sto su Ukrajina, Makedonija, Madjarska pa i GB, sa kojom smo u obje tekme, sve vrijeme u egalu i nedostajali su ti iskusni igraci koji bi to priveli kraju, naravno i dobar trener.
Ne govori niko o razvaljivanju Spanije, vec o pobjedama nad ovim smijesnim ekipama sa kojima smo bili u grupi. Nas su dvojica-trojica igraca GB pobijedili u obje utakmice.
Koliko god je potrebna smjena u NS toliko je to potrebno uraditi i u KS. Ovima u KS je i bolje, malo se o njima prica, sta ih briga sto su nesposobni, mogu tako dok ne umru.
-
El_comadante
#1708 Re: reprezentacija
nažalost trenutna situacija je da smo mi zadnji jer se gleda međusobni duel a tu su Ukrainci bolji od nas i zato smo mi zadnji. znaći jasno je da mi moramo pobjediti Makedonce u Sarajevu. ako izgubimo odosmo u hendek ili diviziju B i tek dat bi ispali problemi veliki a mi bi se teško vratili u diviziju A a da nepricamo o EP.
- Dupli_skalp
#1709 Re: reprezentacija
taj milošević nema nikako mjesta u repki... to je igrač koji već 2 godine samo stagnira... i najslabija je karika ove repke.
-
udrch
#1710 Re: reprezentacija
Teletović, Hukić, Vasiljević, Kikanović i Ikonić..
Vjerujem da je samo jedan od njih bio da bi dobili najmanje još dvije utakmice koje smo bezveze izgubili, pogotovo ove protiv Britanije ili recimo Mađarske..
Po meni bolje da je zvao Muju Tuljkovića nego Miloševića..
Mi smo pokušali proći ove kvalifikacije bez vanjskog šuta..Tuljković nije neka vrhunska klasa, ali čovjek ima laganu ruku i zna pogoditi iza 6,25..Miloševič je to trebao raditi, a nije se nikako usuđivao..
Čak mislim da smo imali samo Teletovića da bi to bila puno sigurnija i bolja igra..
Ovako ne ide brate..
Vjerujem da je samo jedan od njih bio da bi dobili najmanje još dvije utakmice koje smo bezveze izgubili, pogotovo ove protiv Britanije ili recimo Mađarske..
Mi smo pokušali proći ove kvalifikacije bez vanjskog šuta..Tuljković nije neka vrhunska klasa, ali čovjek ima laganu ruku i zna pogoditi iza 6,25..Miloševič je to trebao raditi, a nije se nikako usuđivao..
Čak mislim da smo imali samo Teletovića da bi to bila puno sigurnija i bolja igra..
Ovako ne ide brate..
-
sofist
#1711 Re: reprezentacija
Treba li Makedoniji pobjeda, hoce li igrati punom snagom? Dolazi li Bo?
- shalla
#1712 Re: reprezentacija
Mujo se neposredno prije kvalifikacija tj prije okupljanja povrijedio, to je razlog što ga nema...udrch wrote:Teletović, Hukić, Vasiljević, Kikanović i Ikonić..
Ovako ne ide brate..
- Edin H.
#1713 Re: reprezentacija
shaqqa wrote:Mujo se neposredno prije kvalifikacija tj prije okupljanja povrijedio, to je razlog što ga nema...udrch wrote:Teletović, Hukić, Vasiljević, Kikanović i Ikonić..
Ovako ne ide brate..
Kaze Sabe da je bio cisti faul na Milosevicu sekundu prije kraja, ali ga sudija nije svirao. Ja sam i kont'o da je tako nesto bilo
- siki_sa
#1714 Re: reprezentacija
opet na deru makedonci, u skenderiji 18 navijaca,

- Edin H.
#1715 Re: reprezentacija
Ukrajina uzela Britaniju 
- Edin H.
#1716 Re: reprezentacija
6 razlike za nas na poluvremenu 
- siki_sa
#1717 Re: reprezentacija
da je malo vise srece bilo sa britancima u skrenderiji i kod njih, znaci da smo dobili te dvije utakmice(a bili smo blizu) i da smo ukarjinu pobjedili u ukrajini, sa vecerasnjom pobjedom bili bi na prvenstvu.Edin H. wrote:Ukrajina uzela Britaniju
izrael vodi protv crne gore tri razlike na poluvremenu
- siki_sa
#1718 Re: reprezentacija
mi smo morali otici na prvenstvo, grupa nije bila teska, to se tek sad vidiEdin H. wrote:Ukrajina uzela Britaniju
- Edin H.
#1719 Re: reprezentacija
Jos uvijek 6 razlike za nas, kraj trece cetvrtine
Izrael vodi 4 razlike.
Izrael vodi 4 razlike.
- siki_sa
#1720 Re: reprezentacija
sad vodi crna gore dva poena razlike, ja ludila u podgoriciEdin H. wrote:Jos uvijek 6 razlike za nas, kraj trece cetvrtine
Izrael vodi 4 razlike.
- siki_sa
#1721 Re: reprezentacija
sad samo mozemo zaliti sto ovako nismo igrali od pocetka, ali eto mozda nekad bude bolje, crna gora dere izrael 10 ralike 
- Edin H.
#1722 Re: reprezentacija
Solidna pobjeda veceras, Varda, Nesovic i Bavcic super odigrali 
- siki_sa
#1723 Re: reprezentacija
ljudi gdje mogu da nadjem klipove sa utakmica hrvatska-BiH i BiH hrvatska one historijske pojede kada ne neno resetao kos hrvatske 
- Obuca9
#1724 Re: reprezentacija
I šta sad, jel idemo u taj baraž (da se još malo brukaju) ili jok?
- Edin H.
#1725 Re: reprezentacija
Navodno, jos se ne znahz__semir wrote:I šta sad, jel idemo u taj baraž (da se još malo brukaju) ili jok?