Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Saka

#1701 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

To što piše Completed ništa ne govori. Pogledaj da li su pare na Available balance ili na Pending balance.
Ako su na Available biće poslane 1.4. (a leći na karticu par dana kasnije), a ako su na Pending onda prvog sljedećeg nakon što postanu available. A available mogu postati tako što prođe 30 dana od transakcije ili ako kupac klikne na dugme "Confirm receipt" u svom PayPalu pored tvoje transakcije.
DON_eARL

#1702 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by DON_eARL »

Ne mogu nigdje da nađem zasebno Available balance i Pending balance. :-) Imam onaj standardni PayPal balance, gdje u objašnjenju piše AB+PB, i tu je ova uplata + onih 1.95$ za potvrdu kartice.

Osim Payment status: Completed i Payment type: Instant ne mogu da nađem nikakve druge informacije, vezane za status transakcije. :)
Saka

#1703 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Kako ba ne možeš, kad se ulogaš fino ti na vrhu piše sve. Pogledaj screenshot.

Image

Pusti transakciju, gledaj ukupno stanje.
DON_eARL

#1704 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by DON_eARL »

Očigledno je da si ti nadogradio profil... Kao što rekoh u bilansu stoji primljena svota + 1,95$ za potvrdu kartice, ali nigdje ne piše da li je lova dostupna ili je na čekanju. :)

Image
Saka

#1705 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

OK izgleda da nemaš to jer je kod mene business account. Imam drugi privatni Premier account koji i meni izgleda kao tvoj.

Hajde onda uradi sljedeće: klikni na Details kod te transakcije. Pisaće "Original Transaction" i ta transakcija Completed. Ispod da li ima pod "Related Transactions" "Payment settlement" i status "Pending"? Ako ima samo to pare su ti još na pending i nisu dostupne. A ako još ispod toga imaš "Payment settlement" i status "Available" onda su pare već stigle u dostupni bilans.
DON_eARL

#1706 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by DON_eARL »

Ma druže, ja sam prevrnuo čitav PayPal naopako i nigdje nema nikakvih informacija vezano za status novca. Strpiću se do 1.4. svakako, pa ako pošalju pare na račun, super. Ako ne, nikom ništa, čekat ću 1.5.

Image

Hvala u svakom slučaju. :D
ortodont

#1707 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by ortodont »

Izvinjavam se što nisam prije čitao, prvi put pravim račun za paypal pa ako nekome nije teško da mi odgovori na pitanje, može li se registrovati Maestro debitna kartica, žuta (Raiffeisen) na koju primam platu jer dobijam sljedeći odgovor:
This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department.
?!
shiljak

#1708 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by shiljak »

Može Visa, za Master card ne znam.. probaj kasnije, kroz par dana, par puta.. nekad se desi da neće da prihvati, naravno ako ne mogdne onda je do kartice.
DON_eARL

#1709 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by DON_eARL »

ortodont wrote:Izvinjavam se što nisam prije čitao, prvi put pravim račun za paypal pa ako nekome nije teško da mi odgovori na pitanje, može li se registrovati Maestro debitna kartica, žuta (Raiffeisen) na koju primam platu jer dobijam sljedeći odgovor:
This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department.
?!
Nazovi Raiffeisen direkt info +387 33 75 50 10, pa nek ti kažu razlog.
ortodont

#1710 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by ortodont »

Ukratko, Raiffeisen maestro debitna se ne može koristiti za Pay Pal tako da ću preći na Visa Electron.
shandrprcSA

#1711 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by shandrprcSA »

ortodont wrote:Ukratko, Raiffeisen maestro debitna se ne može koristiti za Pay Pal tako da ću preći na Visa Electron.
meni ne radi Visa Electron :evil:

Image

http://www.klix.ba/forum/raiffeisen-ban ... l#p8412066
quarterback

#1712 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

ortodont wrote:Ukratko, Raiffeisen maestro debitna se ne može koristiti za Pay Pal tako da ću preći na Visa Electron.
mislim da ti je unicredit visa electron bolji izbor, koristim je godinama za online placanje
DON_eARL

#1713 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by DON_eARL »

Image

Evo ga tek sad status Pending, kada je novac automatski povučen na karticu. Koliko inače traje taj proces?
Saka

#1714 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

To je pending da je uplata na karticu u toku. Može se desiti da dobiješ odmah sutra a može i potrajati 2-3 dana. Uglavnom kad tu bude pisalo Completed na kartici će ti biti naredni dan.
sneki712

#1715 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by sneki712 »

Da li se u shop elektronike, comp, tel, tv moze kupiti nesto preko paypal iz vana, npr. U Sarajevu. Izaberem poklon iz kanade preko online , uplatim preko pay pal , sa dodstavom i tako ibjegnu ovi dole u Sa placanje carine, a kes preko western uniona na &500,00 nije mala ni usluga s obzirom da koristim western minimum 5 puta god na 3 porodice. Hoce li se uvesti tako nesto kao vani.
Zaista bih voljela jednu porodicu obradovati i iznenaditi.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1716 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by un1ted »

Nadjes radnju iz koje hoces kupiti, posaljes im mail i kazes da ti posalju ziro racun i upustvo kako da uplatis iz inostrasntva. Ti uplatis, oni dostave porodici i svi happy :) http://www.ekupi.ba/Uslovi-placanja-207269.aspx
Kod izbora plaćanja Internet bankarstvom, na svoju email adresu dobićete predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji treba da uplatite vrijednost narudžbe. Uplatu potom možete izvršiti korišćenjem Internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune - putem banke, pošte ili sl.
Po zaprimljenoj uplati poslaćemo vam naručene artikle.
sneki712

#1717 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by sneki712 »

un1ted wrote:Nadjes radnju iz koje hoces kupiti, posaljes im mail i kazes da ti posalju ziro racun i upustvo kako da uplatis iz inostrasntva. Ti uplatis, oni dostave porodici i svi happy :) http://www.ekupi.ba/Uslovi-placanja-207269.aspx
Kod izbora plaćanja Internet bankarstvom, na svoju email adresu dobićete predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji treba da uplatite vrijednost narudžbe. Uplatu potom možete izvršiti korišćenjem Internet bankarstva ili načinom na koji inače plaćate svoje račune - putem banke, pošte ili sl.
Po zaprimljenoj uplati poslaćemo vam naručene artikle.

Zahvaljujem od srca , veoma detaljno objasnjenje.
Salah ad-Din

#1718 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Salah ad-Din »

E raja imam problem,

koristim PayPal već godinu dana, account imam već tri-četiri godine, ali u zadnje vrijeme ne mogu da primam uplate, pošaljem novac sa fiverr-a i drugih sajtova, samo mi ga vrati na balance, ljudi ne mogu da mi pošalju novac, sve je verifikovano, imam spojenu karticu Visu, imao sam nešto para, pokušao isplatiti na karticu ide sve regularno, ali ja i dalje ne mogu da primam uplate, šta bi moglo biti?
Dead Man Walking

#1719 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Dead Man Walking »

Mozda je vec bilo negdje u ovih 70 stranica, al da ne citam sve, moze li neko reci kolika je provizija na prijem novca i preko koje banke je najbolje povezati paypal account i najlakse dizati lovu sa istog?
quarterback

#1720 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by quarterback »

koristim unicredit debitnu, sto se tice provizije paypal je taj koji te guli a ne banka, oko 5%
rasko

#1721 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by rasko »

Imam Pay Pal već 4 godine, i definitivno mi je Raiffeisen najbolji, tj. njegova visa electron.

Samo sa njima nisam imala problema, jedino što i oni zezaju sa refundima i novac legne tek 5-ti dan nakon transakcije, meni na račun.

Zanima me da li je ko koristio Withdraw opciju, trebali bi mi se mjesečno slati neki novci 500-1000 dollara, pa me zanima da li funkcioniše ova opcija i da li je za svaki iznos provizija 5 dolara kao što piše na sajtu i koliko traje procedura.
GriFoN

#1722 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by GriFoN »

rasko wrote:Imam Pay Pal već 4 godine, i definitivno mi je Raiffeisen najbolji, tj. njegova visa electron.

Samo sa njima nisam imala problema, jedino što i oni zezaju sa refundima i novac legne tek 5-ti dan nakon transakcije, meni na račun.

Zanima me da li je ko koristio Withdraw opciju, trebali bi mi se mjesečno slati neki novci 500-1000 dollara, pa me zanima da li funkcioniše ova opcija i da li je za svaki iznos provizija 5 dolara kao što piše na sajtu i koliko traje procedura.
Za svako povlačenje novca s PayPala na karticu uzimaju proviziju $5. Ne znam kakav je limit "dnevni" za tvoj account, ali meni je $500, tako da ne možeš $1000 u jednoj transakciji povuči, nego moraš još jednu nakon te, tako da je provizija za $1000 ustvari $10. Ručno povlačim samo kad je nešto hitno, inače koristim automatsko povlačenje prvog - besplatno.
Static-X

#1723 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Static-X »

Jel to moguce slati novac iz inostranstva u BiH preko paypal?
GriFoN

#1724 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by GriFoN »

Static-X wrote:Jel to moguce slati novac iz inostranstva u BiH preko paypal?
Da
Static-X

#1725 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Static-X »

GriFoN wrote:
Static-X wrote:Jel to moguce slati novac iz inostranstva u BiH preko paypal?
Da
Predpostavljam to ide u fazonu - sa internac. paypal-a na paypal u BiH, pa onda transfer sa paypala na kredit/debit karticu?
Kolika je provizija na kraju?
Post Reply