Koliko se sad mogu sjetiti, prije 5-6 godian je za ovu lokaciju radjen konkurs (pozivni). Mislim da je Unipromet bio investitor, a pozvali su nekoliko firmi da daju idejno rjesenje. I jeste bila malo veca spratnost, oko 10 spratova, kolik ose sjecam. Argentaria - sumnjam, tad nisu radili konkurskaranana wrote:ima tabla i tako pise.
argentaria ili tako nesto projetant kao i za onu najvljenu kod hitne.
Sarajevo Construction
- putujucidzindas
#1701 Re: Sarajevo Construction
- Thorgerson
#1702 Re: Sarajevo Construction
Fakat ne kontam ko kupuje stanove kao sto su ovi npr na (ali bukavlno NA) Stupskoj petlji.
Bukvalno okolo nemas nista, samo puteve...
Isto i ovo sto se pocinje praviti na Otoci. Meni to ima smisla za hotel, ali za stambenu zgradu, pa ne bi djaba da mi daju. Evo na Otoci, izadjes s jedne strane ti ambulanta, dallas i oni buckurisi s druge dvije strane ti glavne saobracajnice grada gdje prodje milion auta dnevno - ljepota...
Samo da mi je vidjeti te tokmake koji izvale lovu za ove stvari...
Isto i ovo sto se pocinje praviti na Otoci. Meni to ima smisla za hotel, ali za stambenu zgradu, pa ne bi djaba da mi daju. Evo na Otoci, izadjes s jedne strane ti ambulanta, dallas i oni buckurisi s druge dvije strane ti glavne saobracajnice grada gdje prodje milion auta dnevno - ljepota...
- Logovan
#1703 Re: Sarajevo Construction
Kao što si rekao, bukvalno okolo nemaš ništa, pa neko i voli tako da nema ništa okolo.Thorgerson wrote:Fakat ne kontam ko kupuje stanove kao sto su ovi npr na (ali bukavlno NA) Stupskoj petlji.
-
VjecitiStudent
#1704 Re: Sarajevo Construction
'ta će Šveđani ...
Prije koji dan šetao sam s prijateljem Senadom po Göteborgu.
S impresivne skalinade nad Götaplatsenom, fontanom uokvirenom zdanjima Kunstmuseuma, Stadsteatera i göteborške Simfonije, spuštamo se niz široku Kungsportsavenyen, gradsku arteriju skupih dućana i zgodnih malih restorana, pa zamičemo u bočnu ulicu potražiti na parkiralištu automobil.
A uz parkiralište, u samom srcu grada, rastvorio se golemi Exercisheden – dobrih pet-šest hektara dijelom prekrivenih pravom, dijelom umjetnom travom: tu, u devet navečer, na dva manja i čak četiri velika nogometna igrališta, podijeljena u desetke manjih, stotine velikih i malih Šveđana i Šveđanki tuku balun.
Obični rekreativci i oni malo ozbiljniji – te prepoznate po pravim pravcatim sucima sa zviždaljkom – zajedno s dječacima i djevojčicama u Ibrahimovićevim dresovima gotovo mediteranskom galamom veselo razbijaju protestantski mir u najstrožem centru grada.
Neobična ‘javnost’
Za nekog tko dolazi iz uređene kapitalističke Hrvatske prizor je upravo nadrealan. Pet-šest hektara valjda najvrjednije i najskuplje zemlje u Švedskoj ta je smiješna država odvojila za djecu, rekreativce i njihov sasvim nerazumljiv i još sasvimije neprofitabilan hobi, umjesto za kakav zgodni, milijarde švedskih novaca vrijedan divovski poslovno-stambeno-parkirališni kompleks s penthouseima za neoliberalne konjokradice, stanovima za njihove menadžere i dućanima za stoku.
http://tacno.net/novosti/boris-dezulovi ... cka-klima/
- H4v4t4R
#1705 Re: Sarajevo Construction
ovo sad nema veze sa konkrsom, mislim da je i drugi investitor.putujucidzindas wrote:Koliko se sad mogu sjetiti, prije 5-6 godian je za ovu lokaciju radjen konkurs (pozivni). Mislim da je Unipromet bio investitor, a pozvali su nekoliko firmi da daju idejno rjesenje. I jeste bila malo veca spratnost, oko 10 spratova, kolik ose sjecam. Argentaria - sumnjam, tad nisu radili konkurskaranana wrote:ima tabla i tako pise.
- DaffyDuck
#1706 Re: Sarajevo Construction
bravo za nacelnike opstina, bravo za ministre, za projektante, za sve u zavodu za izgradnju i planiranje i naravno hvala mojim sugradjanima sto uvijek sute i nije ih briga jer u ovom gradu uskoro nece biti ni je*ene travke!
Pored projekta Kumrovec II na C Vili, na onom komadicu travnjaka ispred DZ Kumrovec iskopase temelje za jos jedan SPO. Pa ce brzo i ono jada od parka na M. Dvoru raskopat za jos jedan muzej. Mozes mislit i ovo sto im imamo gase se. Al jbg, nama treba muzej opsade, al ono nakaradno kao spomenik poginuloj djeci koji je tako jadno i neprimjetno napravljen da me tacno stid svaki put kad prodjem.
Nismo bolje ni zasluzili.
Pored projekta Kumrovec II na C Vili, na onom komadicu travnjaka ispred DZ Kumrovec iskopase temelje za jos jedan SPO. Pa ce brzo i ono jada od parka na M. Dvoru raskopat za jos jedan muzej. Mozes mislit i ovo sto im imamo gase se. Al jbg, nama treba muzej opsade, al ono nakaradno kao spomenik poginuloj djeci koji je tako jadno i neprimjetno napravljen da me tacno stid svaki put kad prodjem.
- putujucidzindas
#1707 Re: Sarajevo Construction
evo jutros cula - investitor Unigradnja, bio konkurs - kad se krenulo s nagradjenim radom, milion problema, prepravljalo se pofino, na kraju Argentaria dobila komplet sve da zavrsiH4v4t4R wrote:ovo sad nema veze sa konkrsom, mislim da je i drugi investitor.putujucidzindas wrote:Koliko se sad mogu sjetiti, prije 5-6 godian je za ovu lokaciju radjen konkurs (pozivni). Mislim da je Unipromet bio investitor, a pozvali su nekoliko firmi da daju idejno rjesenje. I jeste bila malo veca spratnost, oko 10 spratova, kolik ose sjecam. Argentaria - sumnjam, tad nisu radili konkurskaranana wrote:ima tabla i tako pise.
-
klixo
#1708 Re: Sarajevo Construction
Nije se rodio ko je nama ugodio 
-
neki
#1709 Re: Sarajevo Construction
A ti nisi sutio? ili smatras da je dovoljno preseravanje po forumima?DaffyDuck wrote:bravo za nacelnike opstina, bravo za ministre, za projektante, za sve u zavodu za izgradnju i planiranje i naravno hvala mojim sugradjanima sto uvijek sute i nije ih briga jer u ovom gradu uskoro nece biti ni je*ene travke!
-
VjecitiStudent
#1710 Re: Sarajevo Construction
Evo jedne prilike, nemojte poslije reći, nismo znali.
Javna rasprava o Nacrtu urbanističkog projekta ''Gimnazija-garaža''
U velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) u srijedu, 29. aprila 2015. godine u 16,30 sati bit će održana javna rasprava o Nacrtu urbanističkog projekta ''Gimnazija-garaža'', tokom koje će biti predstavljene osnovne karakteristike ovog planskog dokumenta. Nosioc izrade plana je Zavod za planiranje Kantona Sarajevo, a finansijer izrade je Općina Centar.
Riječ je o urbanističkom projektu koji obuhvata zemljište površine 1,6 hektara između Ulice Gimnazijska, Obale Kulina bana, objekta Bosansko-kulturnog centra i stambenih objekata uz Ulicu branilaca Sarajeva odnosno na školskom dvorištu ''Metalac'', gdje se planira izgradnja sportske dvorane i podzemne garaže.
- DaffyDuck
#1711 Re: Sarajevo Construction
Sreco moja, bila sam budala pa jesam. Na protestima ovim- onim k'o budala hodala do posljednjih protesta. Vise ne, niti mi pada na pamet. Vise se nerviram ja, koja nema adresu stanovanja ni bliiiizu tih objekata, nego stanosjedioci tih naselja.neki wrote:A ti nisi sutio? ili smatras da je dovoljno preseravanje po forumima?DaffyDuck wrote:bravo za nacelnike opstina, bravo za ministre, za projektante, za sve u zavodu za izgradnju i planiranje i naravno hvala mojim sugradjanima sto uvijek sute i nije ih briga jer u ovom gradu uskoro nece biti ni je*ene travke!
Dizem, i ubuduce cu dizati svoj glas samo za svoje mikrookruzenje.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1712 Re: Sarajevo Construction
ostala je još jedna livada, između mosta i bazena
tu je isto ucrtan objekat tačno širine livade

tu je isto ucrtan objekat tačno širine livade
- DaffyDuck
#1713 Re: Sarajevo Construction
VjecitiStudent wrote:Evo jedne prilike, nemojte poslije reći, nismo znali.
Javna rasprava o Nacrtu urbanističkog projekta ''Gimnazija-garaža''
U velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) u srijedu, 29. aprila 2015. godine u 16,30 sati bit će održana javna rasprava o Nacrtu urbanističkog projekta ''Gimnazija-garaža'', tokom koje će biti predstavljene osnovne karakteristike ovog planskog dokumenta. Nosioc izrade plana je Zavod za planiranje Kantona Sarajevo, a finansijer izrade je Općina Centar.
Riječ je o urbanističkom projektu koji obuhvata zemljište površine 1,6 hektara između Ulice Gimnazijska, Obale Kulina bana, objekta Bosansko-kulturnog centra i stambenih objekata uz Ulicu branilaca Sarajeva odnosno na školskom dvorištu ''Metalac'', gdje se planira izgradnja sportske dvorane i podzemne garaže.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1714 Re: Sarajevo Construction
Svaka roba ima svog kupca. Mnogima je bitno da imaju stan u Sarajevu, pa makar to bilo i u tim logorima od zgrada 
-
neki
#1715 Re: Sarajevo Construction
bila na protestima ispred predsjednistva ili isla na rasprave vezano za izradu i korekcije regulacionih planova?DaffyDuck wrote:Sreco moja, bila sam budala pa jesam. Na protestima ovim- onim k'o budala hodala do posljednjih protesta. Vise ne, niti mi pada na pamet. Vise se nerviram ja, koja nema adresu stanovanja ni bliiiizu tih objekata, nego stanosjedioci tih naselja.neki wrote:A ti nisi sutio? ili smatras da je dovoljno preseravanje po forumima?DaffyDuck wrote:bravo za nacelnike opstina, bravo za ministre, za projektante, za sve u zavodu za izgradnju i planiranje i naravno hvala mojim sugradjanima sto uvijek sute i nije ih briga jer u ovom gradu uskoro nece biti ni je*ene travke!
Dizem, i ubuduce cu dizati svoj glas samo za svoje mikrookruzenje.
dve totalno suprotna angazmana, sreco moja
- DaffyDuck
#1716 Re: Sarajevo Construction
ti malo bukvalista, a?
-
neki
#1717 Re: Sarajevo Construction
ne, nego pravim razliku izmedju mlacenja prazne slame pred predsjednistvom i odlaska na javnu raspravu gdje i svojim glasom mozes uticati na usvajanje korekcije rpDaffyDuck wrote:ti malo bukvalista, a?
- DaffyDuck
#1718 Re: Sarajevo Construction
Hajd vrati se i ponovo procitajneki wrote:ne, nego pravim razliku izmedju mlacenja prazne slame pred predsjednistvom i odlaska na javnu raspravu gdje i svojim glasom mozes uticati na usvajanje korekcije rpDaffyDuck wrote:ti malo bukvalista, a?
-
VjecitiStudent
#1719 Re: Sarajevo Construction
Koje crne javne rasprave, uprave je isplivalo da je zgradu kod Hitne uvalio u RP lično Koldžo, bez odluke općinskog vijeća, a kamoli javne rasprave, kroz namjerno uglavljenu rupu u zakonu.neki wrote:ne, nego pravim razliku izmedju mlacenja prazne slame pred predsjednistvom i odlaska na javnu raspravu gdje i svojim glasom mozes uticati na usvajanje korekcije rpDaffyDuck wrote:ti malo bukvalista, a?
- Thorgerson
#1720 Re: Sarajevo Construction
Kakve ba crne javne rasprave.
Ovamo se torba ostavi, a ti ces eto na javnoj raspravi nesta postic. Hahaha...ne budite smijesni.
Ja da se pitam, prvo bih zabranio daljnju gradnju na potezu od Cengic Vile do Bascarsije. Mozes samo srusit objekat i napravit novi. Pa izvoli. Kome se gradi, evo ti brate srusi barake, neke stare zgrade i napravi sta hoces vala. Kupi pet kuca, srusi ih, napravi zgradu.
Gledam isto tako okolna brda, gdje se moglo fino jos zgrada napraviti, bagra napravila kuce. Pa sad imas situaciju da je nadjdijano hiljadu kuca, i sve se moglo strpati u pet zgrada i ostavit fino prostor za puteve, zelenilo...ali neee, bosnjo hoce tri sprata kuce bez fasade. Neka, nek se ima.
Mi imamo ogranicenu povrsinu grada, i pod hitno ce se morati nesto uraditi na tome da se sprijeci daljnja gradnja i da se stimulise gradnja dalje dole prema Ilidzi, Hadzicima, Vogošći itd.
Al ej..ko ce odbit onu torbu sa pocetka? Niko...
P.S. Kakav je zakon po pitanju garaza i parking mjesta. Evo ovi sad kumrovca nece moci napravit pola parking mjesta. Garaze ako ce i bit bit ce paprene cijene i gdje ce raja parkirat? Ko ambulante vjerovatno. I sutra krenes u ambulantu i parkirat ces se u qrcu. Ili dole zgrada na stupskoj petlji. Kao prvo uopste ne znam kako se prilazi onoj zgradi, nadam se samo da nece pasti mamlazima napamet da im daju prilaz sa glavne ceste tj. sa petlje... Pa ondje nema mjesta da se komarac mota oko zgrade..
Ovamo se torba ostavi, a ti ces eto na javnoj raspravi nesta postic. Hahaha...ne budite smijesni.
Ja da se pitam, prvo bih zabranio daljnju gradnju na potezu od Cengic Vile do Bascarsije. Mozes samo srusit objekat i napravit novi. Pa izvoli. Kome se gradi, evo ti brate srusi barake, neke stare zgrade i napravi sta hoces vala. Kupi pet kuca, srusi ih, napravi zgradu.
Gledam isto tako okolna brda, gdje se moglo fino jos zgrada napraviti, bagra napravila kuce. Pa sad imas situaciju da je nadjdijano hiljadu kuca, i sve se moglo strpati u pet zgrada i ostavit fino prostor za puteve, zelenilo...ali neee, bosnjo hoce tri sprata kuce bez fasade. Neka, nek se ima.
Mi imamo ogranicenu povrsinu grada, i pod hitno ce se morati nesto uraditi na tome da se sprijeci daljnja gradnja i da se stimulise gradnja dalje dole prema Ilidzi, Hadzicima, Vogošći itd.
P.S. Kakav je zakon po pitanju garaza i parking mjesta. Evo ovi sad kumrovca nece moci napravit pola parking mjesta. Garaze ako ce i bit bit ce paprene cijene i gdje ce raja parkirat? Ko ambulante vjerovatno. I sutra krenes u ambulantu i parkirat ces se u qrcu. Ili dole zgrada na stupskoj petlji. Kao prvo uopste ne znam kako se prilazi onoj zgradi, nadam se samo da nece pasti mamlazima napamet da im daju prilaz sa glavne ceste tj. sa petlje... Pa ondje nema mjesta da se komarac mota oko zgrade..
- thekupus
#1721 Re: Sarajevo Construction
procitaj malo radove Juraj Neidharta o nepisanim drustvenim normama, radove koje je cuveni Amos Rapoport citirao, pa ce ti biti jasno zasto je po brdima "nadjidjano" hiljadu kuca, a ne pet zgradaThorgerson wrote:
-
Dzontra_Volta
#1722 Re: Sarajevo Construction

*za veći prikaz: desni klik --> otvori sliku u novoj kartici
-
Dzematlija
#1723 Re: Sarajevo Construction
mk ultra wrote:ostala je još jedna livada, između mosta i bazena
tu je isto ucrtan objekat tačno širine livade![]()
-
nedims
#1724 Re: Sarajevo Construction
Na ovo boldirano...ima, itekako ima vajde...ako se to gradjanski slozno uradi...Thorgerson wrote:Kakve ba crne javne rasprave.
Evo primjer mog naselja OTOKA...
Mozda je je jedino naselje u gradu koje nije naruseno nikakvim naknadnim gradjenjima. Bilo je pokusaja da se u centralnom djelu naselja(zelena povrsina) izgradi djamija. Gradjani slozno odbili...
Nacelnik opstine je imao neki dil sa nekim tipovima i pokusali su da u nasem naselju naprave poslovno stambenu zgradu i benzinsku pumpu. Gradjani slozno odbili sve prijedloge...i nase naselje je jos uvijek u onom predratnom stanju. I kada se sve sabere i oduzme a pri tome mislim kako se ubrzano gradi na svakom slobodnom prostoru u gradu ...cini mi se da ce Otoka vrlo brzo imati status najljepseg naselja ...
Ja sam osobno vrlo ponosan na moje sugradjane...
-
neki
#1725 Re: Sarajevo Construction
da nije bilo javne rasprave zgrada koja se gradi na c.vili uz gl. ulicu bi imala 6 spratova cijelom duzinom, ovako su je sveli na gabarite reg. plana iz '89 sa tri sprata i usjecima na kojima je samo jedan.
najlakse je reci to je lopovluk, torba puna para, nema koristi...i sjediti kuci skrstenih ruku, i povremeno laprdati o svemu na forumu..
najlakse je reci to je lopovluk, torba puna para, nema koristi...i sjediti kuci skrstenih ruku, i povremeno laprdati o svemu na forumu..