Šta trenutno čitate?
Moderator: Chloe
- anais_nin
24callmethebreeeze wrote:davno sam je citao, ima par godina, odlicna knjiga. stvarno steta, koliko je njemu bilo godina kada je poginuo? 24 ili 25?van Basten wrote:pročitao... genijalna knjiga... genijalne priče... (mislim da sam se sjetio onih krava i s radijavan Basten wrote:Tajna džema od malina
upravo sam je stavio na sto i spremna je za početak čitanja)... šteta... takvog potencijala... prerano ugašenog
- montag
Zar nisam vidio metak za sebe i smrt u kaziprstu monstruma sto je pritajio duh u rukavici? Vidio sam Crnu Mrlju kako je kanula na život i proždirala ga mrakom, kako je narasla iz kaplje crnine i zderala zivot tminom krokodilske noci sa svojih trista ralja, a u svakim raljama stotinu i trinaest zuba. Sa trideset i tri tisuce zuba i jos devet stotina zuba-koljaca, zuba-nozeva, klijesta za mucenje snova, cekica za razbijanje misli, iz kojih ispadaju, kao vijuge mozga iz raskoljene lubanje, jos tople i zive, drhtave recenice, legla je Crna Mrlja na zivot i zarila u njega trideset i tri tisuce strahova i uperila u njega trideset i tri milijuna smrti.
Oblio me bijesni val neispisane tinte, nepretocene u svijetlost i sjaj rijeci, u mujne govora i zapljusnuo mi oci, izbrisao vid spuzvom mraka. Oslijepljen kao Samson zagrlio sam stupove svoje teme: strah i smrt. Ona je tu, u mojim utrnulim rukama, u autorskom bolu mojih zglobova. Doskora ce se srusiti na mene. Namirem ja tebi sumnjicavom, tebi prestrasenom od Crne Mrlje, tebi sto se sklanjas po brijacnicama i prisluskujes sjor-Bepa, sto se bavis mravima, grickas rijeci i setas po recenicama... ja je vise ne mogu napisati, preda mnom je ocean mraka i beskrajna noc...
Ranko Marinkovic - "Ruke"
Oblio me bijesni val neispisane tinte, nepretocene u svijetlost i sjaj rijeci, u mujne govora i zapljusnuo mi oci, izbrisao vid spuzvom mraka. Oslijepljen kao Samson zagrlio sam stupove svoje teme: strah i smrt. Ona je tu, u mojim utrnulim rukama, u autorskom bolu mojih zglobova. Doskora ce se srusiti na mene. Namirem ja tebi sumnjicavom, tebi prestrasenom od Crne Mrlje, tebi sto se sklanjas po brijacnicama i prisluskujes sjor-Bepa, sto se bavis mravima, grickas rijeci i setas po recenicama... ja je vise ne mogu napisati, preda mnom je ocean mraka i beskrajna noc...
-
rikardoreis
Dobar Rankomontag wrote:Zar nisam vidio metak za sebe i smrt u kaziprstu monstruma sto je pritajio duh u rukavici? Vidio sam Crnu Mrlju kako je kanula na život i proždirala ga mrakom, kako je narasla iz kaplje crnine i zderala zivot tminom krokodilske noci sa svojih trista ralja, a u svakim raljama stotinu i trinaest zuba. Sa trideset i tri tisuce zuba i jos devet stotina zuba-koljaca, zuba-nozeva, klijesta za mucenje snova, cekica za razbijanje misli, iz kojih ispadaju, kao vijuge mozga iz raskoljene lubanje, jos tople i zive, drhtave recenice, legla je Crna Mrlja na zivot i zarila u njega trideset i tri tisuce strahova i uperila u njega trideset i tri milijuna smrti.
- montag
Isti slucaj i kod mene,nisam jos procitao,nikako vrijeme da uhvatimrikardoreis wrote:Dobar Rankomontag wrote:Zar nisam vidio metak za sebe i smrt u kaziprstu monstruma sto je pritajio duh u rukavici? Vidio sam Crnu Mrlju kako je kanula na život i proždirala ga mrakom, kako je narasla iz kaplje crnine i zderala zivot tminom krokodilske noci sa svojih trista ralja, a u svakim raljama stotinu i trinaest zuba. Sa trideset i tri tisuce zuba i jos devet stotina zuba-koljaca, zuba-nozeva, klijesta za mucenje snova, cekica za razbijanje misli, iz kojih ispadaju, kao vijuge mozga iz raskoljene lubanje, jos tople i zive, drhtave recenice, legla je Crna Mrlja na zivot i zarila u njega trideset i tri tisuce strahova i uperila u njega trideset i tri milijuna smrti.
Ranko Marinkovic - "Ruke"Bas sam neki dan nabavio "Pod Balkonima", pa cekam slobodno vrijeme da ga procitam...
Koliko sam cuo,krlezovski stil pisanja
- chuchumbamayumbe
Pero Pozar: Sporazum Hitler-Staljin
- anais_nin
jos uvijek ovo tabirimanais_nin wrote:
uz to sam dodala i knjigu THE CASE OF LENA S (meni jako dragog) kanadskog pisca David Bergen-a

The Case of Lena S. follows the life, loves, and coming-of-age of sixteen-year-old Mason Crowe during a year in which he will learn what it truly means to be in the world. At the centre of the novel is Lena, a troubled girl who has “chosen” Mason and will teach him something of desire and despair. Impulsive, provocative, vulnerable, and sad, Lena becomes haunting for Mason in ways he does not always understand. We meet Mason’s first “love,” an older girl destined for an arranged marriage; his mother, who takes a lover; and a wise and erudite blind man with a voyeuristic streak, to whom Mason reads. Playful, and with deadpan humour, the novel brilliantly captures the yearnings of youth, as well as the tantalizing possibilities and the confounding absurdities that sometimes lie at the heart of our most intimate relationships.
-
rikardoreis
Ma kakvi cuo, skont'omontag wrote:Koliko sam cuo,krlezovski stil pisanjarikardoreis wrote:Dobar Rankomontag wrote:Zar nisam vidio metak za sebe i smrt u kaziprstu monstruma sto je pritajio duh u rukavici? Vidio sam Crnu Mrlju kako je kanula na život i proždirala ga mrakom, kako je narasla iz kaplje crnine i zderala zivot tminom krokodilske noci sa svojih trista ralja, a u svakim raljama stotinu i trinaest zuba. Sa trideset i tri tisuce zuba i jos devet stotina zuba-koljaca, zuba-nozeva, klijesta za mucenje snova, cekica za razbijanje misli, iz kojih ispadaju, kao vijuge mozga iz raskoljene lubanje, jos tople i zive, drhtave recenice, legla je Crna Mrlja na zivot i zarila u njega trideset i tri tisuce strahova i uperila u njega trideset i tri milijuna smrti.
Ranko Marinkovic - "Ruke"Bas sam neki dan nabavio "Pod Balkonima", pa cekam slobodno vrijeme da ga procitam...
![]()
Stvarno, u djelima gdje mu je radnja smjestena po jadranskim otocima, zovem ga Krleza na dalmatinski nacin
- don_corleone
eckhart tolle - moc sadasnjeg trenutka
-
callmethebreeeze
samo svedski prevod. jedna od najtuznijih i naljepesih knjiga sto citah: