AC Milan

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
beeri

#1701 Re: AC Milan

Post by beeri »

F&N wrote:Kaka i da je s jednom nogom, ima mjesto u svakom timu na svijetu.
Jedno je igrati za pare a drugo srcem ;).
Svi znamo kako i zasto je otisao iz Milana i siguran sam da ukoliko ga Alegri htjedne da ce se vratiti.

A sto jest jest da bi bila ogromna guzva. Ali kako se igra i koliko se povrjedjuju, ne moze biti visak igraca sigurno.
:thumbup: :thumbup:
Galliani: Kaka? Vidjet ćemo
Španski mediji nedavno su se raspisali o "slučaju Kaka". Real Madrid je, tvrdi se, spreman osluhnuti ponude za njega, nakon što brazilski nogometaš nije opravdao povjerenje u 67 miliona eura teškom transferu iz Milana.

Upravo se taj talijanski klub posljednjih dana upleo u priču o Kaki, pa je igračev otac Bosco Leite nedavno izjavio da "ćemo vidjeti što će se dogoditi i da Kakin povratak ovisi o Adrianu Gallianiju."

Prozvani potpredsjednik "rossonera" na tu temu kaže:

"Bosco Leite je prijatelj, ali trenutno nemamo plan Kakina dovođenja. Nismo razgovarali na tu temu, a hoće li se on vratiti u klub teško je reći. Ne znam, vidjet ćemo. U ovom smo trenutku fokusirani na aktuelnu sezonu."

Godine 2007, dok je još igrao za Milan, Kaka je bio proglašen najboljim nogometašem svijeta.
mp3sa

#1702 Re: AC Milan

Post by mp3sa »

Ama nek oni odbranu i vezu srede, napad treba da bude zadnja briga... Lijevi bek pod hitno treba, evo potpiso je Mexes, znaci sredina dobra, sad beka kupit tipa Cisoka kojeg su vec imali i odbrana solidna, u vezu nek dovedu Gansa kako pise i on je potpiso i sasvim dobar tim, napad nek se samo uigrava, za sad su odlicni, kad i Cassano bude mogo u ligi prvaka igrat bice to taman, ne za osvajanje lige prvaka ali vrlo dobar tim kojeg ce tesko bilo ko nadigrat, tako da je sve moguce...
extraordinary

#1703 Re: AC Milan

Post by extraordinary »

Objektivno, Milanu Kaka ne treba. Simpatizer sam Intera, ali realno, Milanu je puno veća briga srediti golmana i bekove, pa tek onda eventualno napucavati ostale pozicije. Možda dovesti i jedno ili dva krila da bi dobili širinu u igri. Pored Ibrahimovića, Cassana, Robinha, Pata, Boatenga i Pirla, nije da fali kreativnosti i ofanzivne snage.
crazy north

#1704 Re: AC Milan

Post by crazy north »

moze li neki link neko da stavi da se gleda tekma
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#1705 Re: AC Milan

Post by F&N »

Kakva dominacija, zivota mi.
Juventus licio na neki klub koji se bori za opstanak.

Mislim da je za Gatussa ovo gol karijere :D

bravo Genaro
burgundy

#1706 Re: AC Milan

Post by burgundy »

F&N wrote:Kakva dominacija, zivota mi.
Juventus licio na neki klub koji se bori za opstanak.

Mislim da je za Gatussa ovo gol karijere :D

bravo Genaro
Bolji tim je pobijedio,Gatuzo nakon 3 god.daje gol :) mislim da je put prema skudetu sad jos otvoreniji Forza Milan.
mp3sa

#1707 Re: AC Milan

Post by mp3sa »

Forza MILAN!!!! RINO MAJSTORE!!!
ibizza

#1708 Re: AC Milan

Post by ibizza »

Imamo sanse da ga zabijemo u drugom.

Robinho :x :x
Jack Be Nimble

#1709 Re: AC Milan

Post by Jack Be Nimble »

Tesko da ce ga Milan zabiti :x
Luigi

#1710 Re: AC Milan

Post by Luigi »

Kakva bolan čast, pa gola nisu dali u dvije utakmice. I ovo večeras je više jalovo nego organizovano djelovalo, a najveća žalost je što Totenham je u istom rangu bio večeras. Bitno je da Italijan ne primi gol, ostalo manje-više.
ganjeta

#1711 Re: AC Milan

Post by ganjeta »

Zasluzili smo go veceras,ali... :-)
Sad napasti scudeto svim snagama :thumbup:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1712 Re: AC Milan

Post by bordo gandalf »

Gdje je @Nelix pivu mi dođe :)
bosnianidiot

#1713 Re: AC Milan

Post by bosnianidiot »

rashtiman wrote:Gdje je @Nelix pivu mi dođe :)
Zar taj covjek nije u Banovicima?
Steta, Milan ih je veceras nadigrao, i zasluzili su da prodju pored engleskih pacova koji se samo laktati znaju, a placu kad ih covjek krivo pogleda.
Sta je tu je, skoncentrisati se na Scudetto, na ljeto popuniti jos par pozicija i Milan je opet onaj stari :thumbup:
mrtva kokoš

#1714 Re: AC Milan

Post by mrtva kokoš »

mozda nas cita negdje sa onoga svijeta, Nelix je forumski preminuo, bar pod tim nickom... :|
ako kojim slucajem nije dobio reviziju slucaja :-)
ibizza

#1715 Re: AC Milan

Post by ibizza »

bosnianidiot wrote:
Zar taj covjek nije u Banovicima?
Steta, Milan ih je veceras nadigrao, i zasluzili su da prodju pored engleskih pacova koji se samo laktati znaju, a placu kad ih covjek krivo pogleda.
Sta je tu je, skoncentrisati se na Scudetto, na ljeto popuniti jos par pozicija i Milan je opet onaj stari :thumbup:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1716 Re: AC Milan

Post by bordo gandalf »

Splinter wrote:
mozda nas cita negdje sa onoga svijeta, Nelix je forumski preminuo, bar pod tim nickom... :|
ako kojim slucajem nije dobio reviziju slucaja :-)
Nisam upoznat sa tim sta je bilo moRe i na pp :D

Nelix ako citas ovo ako si o'so a nisi platio pivu ja ti halalit necu :roll:
ultima_palabra

#1717 Re: AC Milan

Post by ultima_palabra »

:D
Jack Be Nimble

#1718 Re: AC Milan

Post by Jack Be Nimble »

treci put za redom ispadanje u osmini od engleza svaki put :-)
oridjidji

#1719 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

extraordinary wrote:Objektivno, Milanu Kaka ne treba. Simpatizer sam Intera, ali realno, Milanu je puno veća briga srediti golmana i bekove, pa tek onda eventualno napucavati ostale pozicije. Možda dovesti i jedno ili dva krila da bi dobili širinu u igri. Pored Ibrahimovića, Cassana, Robinha, Pata, Boatenga i Pirla, nije da fali kreativnosti i ofanzivne snage.
Milanu ne treba golman Abiati je vec provjeren golman, Amelia je pokazao svoj talenat, Roma je star al je dobar za 3 golmana. Milanu trebaju vrhunski bekovi i jedan stoper da zamjeni Nestu ili Silvu kada se povrede. Abate je pokazao da mu je bolja igra u napadu, nego u odbrani. Ali nije idealno bekovsko rijesenje. U vezi mu treba novi kreatiivac poput Pirla koji bi ga mogao kvalitetno zamjeniti i pored toga jos jedan dobar veznjak koji zna gurnuti loptu naprijed. Sinoc su po ko zna koji put isplivale mane Milana, to jest bezidejnost u igri, imati posijed lopte 60% u nogama, a stvoriti samo par prilika govori o cinjenici da Milanu fali igrac koji zna namjestiti go. Sinoc su svi igraci veze Milana podbacili osim Sedorfa. Covjek je tek jednom izgubio loptu, a savrseno je razigravao ostale igrace. Steta sto nije mladji. Flamini i Princ nisu pripremili prilike napadacima. Abate je odigrao sjajno, vise je on kao jedan bek napravio za napad nego ijedan igrac veze sa svojim prodorima i centarsutevima. Pato, Ibrahimovic, Robinho su sinoc bili previse staticni.

Milan bi tek sljedece sezone u LP mogao biti boom jer za sastav ce konkurirati igraci koji ne mogu sada. U Seriji A igraju dobro jer tamo mogu igrati Van Bomel koji suvise dobro mjenja Pirla, Cassano, Emanuelsson.Ova dvojica zadnjih nabrojanih igraju dobro objema nogama, imaju zavidnu tehniku, dobar pregled i sut, svoje mjesto bi mogli dobiti u vezi.
Obuca9

#1720 Re: AC Milan

Post by Obuca9 »

Prije će Sarajevo ili Željezničar zaigrati u Ligi prvaka, nego što će je Ibrahimović osvojiti. Gdje on dođe tu nema srebrenog pehara :D
fatality

#1721 Re: AC Milan

Post by fatality »

oridjidji wrote:
extraordinary wrote:Objektivno, Milanu Kaka ne treba. Simpatizer sam Intera, ali realno, Milanu je puno veća briga srediti golmana i bekove, pa tek onda eventualno napucavati ostale pozicije. Možda dovesti i jedno ili dva krila da bi dobili širinu u igri. Pored Ibrahimovića, Cassana, Robinha, Pata, Boatenga i Pirla, nije da fali kreativnosti i ofanzivne snage.
Milanu ne treba golman Abiati je vec provjeren golman, Amelia je pokazao svoj talenat, Roma je star al je dobar za 3 golmana. Milanu trebaju vrhunski bekovi i jedan stoper da zamjeni Nestu ili Silvu kada se povrede. Abate je pokazao da mu je bolja igra u napadu, nego u odbrani. Ali nije idealno bekovsko rijesenje. U vezi mu treba novi kreatiivac poput Pirla koji bi ga mogao kvalitetno zamjeniti i pored toga jos jedan dobar veznjak koji zna gurnuti loptu naprijed. Sinoc su po ko zna koji put isplivale mane Milana, to jest bezidejnost u igri, imati posijed lopte 60% u nogama, a stvoriti samo par prilika govori o cinjenici da Milanu fali igrac koji zna namjestiti go. Sinoc su svi igraci veze Milana podbacili osim Sedorfa. Covjek je tek jednom izgubio loptu, a savrseno je razigravao ostale igrace. Steta sto nije mladji. Flamini i Princ nisu pripremili prilike napadacima. Abate je odigrao sjajno, vise je on kao jedan bek napravio za napad nego ijedan igrac veze sa svojim prodorima i centarsutevima. Pato, Ibrahimovic, Robinho su sinoc bili previse staticni.

Milan bi tek sljedece sezone u LP mogao biti boom jer za sastav ce konkurirati igraci koji ne mogu sada. U Seriji A igraju dobro jer tamo mogu igrati Van Bomel koji suvise dobro mjenja Pirla, Cassano, Emanuelsson.Ova dvojica zadnjih nabrojanih igraju dobro objema nogama, imaju zavidnu tehniku, dobar pregled i sut, svoje mjesto bi mogli dobiti u vezi.
po onome sto sam ja sinoc gledao, najvise mi se svidio K.P. Boateng, cini mi se da lik ima snage da odigra 2 utakmice za redom

Robinha cim prije negdje prodati . . .
belafonte

#1722 Re: AC Milan

Post by belafonte »

Jadna ona liga u kojoj je onakav Milan šampion...
extraordinary

#1723 Re: AC Milan

Post by extraordinary »

oridjidji wrote: Milanu ne treba golman Abiati je vec provjeren golman, Amelia je pokazao svoj talenat, Roma je star al je dobar za 3 golmana. Milanu trebaju vrhunski bekovi i jedan stoper da zamjeni Nestu ili Silvu kada se povrede. Abate je pokazao da mu je bolja igra u napadu, nego u odbrani. Ali nije idealno bekovsko rijesenje. U vezi mu treba novi kreatiivac poput Pirla koji bi ga mogao kvalitetno zamjeniti i pored toga jos jedan dobar veznjak koji zna gurnuti loptu naprijed. Sinoc su po ko zna koji put isplivale mane Milana, to jest bezidejnost u igri, imati posijed lopte 60% u nogama, a stvoriti samo par prilika govori o cinjenici da Milanu fali igrac koji zna namjestiti go. Sinoc su svi igraci veze Milana podbacili osim Sedorfa. Covjek je tek jednom izgubio loptu, a savrseno je razigravao ostale igrace. Steta sto nije mladji. Flamini i Princ nisu pripremili prilike napadacima. Abate je odigrao sjajno, vise je on kao jedan bek napravio za napad nego ijedan igrac veze sa svojim prodorima i centarsutevima. Pato, Ibrahimovic, Robinho su sinoc bili previse staticni.

Fali širina u igri. Ovaj Milan je, usudio bih se reći, lošija kopija Intera od prije par godina kad je Ibrahimović igrao. Upravo zbog nedostatka širine. Ni Abate ni Antonini nisu ni blizu dovoljno kvalitetni da bi donijeli tu širinu. Inter je tu imao strašnog Maicona, i takav igrač je Milanu najpotrebniji. Imaju oni srednji red koji može u nogama čuvati loptu 60% vremena protiv skoro svakog protivnika, ali džaba kad tu nema dovoljno brzine i nema bekova koji će dati širinu igri. Nema ni krila, ali krila u Milanovoj postavci nisu pretjerano potrebna.
ratata

#1724 Re: AC Milan

Post by ratata »

đe neelix :D sta ima :skoljka:
oridjidji

#1725 Re: AC Milan

Post by oridjidji »

extraordinary wrote:
oridjidji wrote: Milanu ne treba golman Abiati je vec provjeren golman, Amelia je pokazao svoj talenat, Roma je star al je dobar za 3 golmana. Milanu trebaju vrhunski bekovi i jedan stoper da zamjeni Nestu ili Silvu kada se povrede. Abate je pokazao da mu je bolja igra u napadu, nego u odbrani. Ali nije idealno bekovsko rijesenje. U vezi mu treba novi kreatiivac poput Pirla koji bi ga mogao kvalitetno zamjeniti i pored toga jos jedan dobar veznjak koji zna gurnuti loptu naprijed. Sinoc su po ko zna koji put isplivale mane Milana, to jest bezidejnost u igri, imati posijed lopte 60% u nogama, a stvoriti samo par prilika govori o cinjenici da Milanu fali igrac koji zna namjestiti go. Sinoc su svi igraci veze Milana podbacili osim Sedorfa. Covjek je tek jednom izgubio loptu, a savrseno je razigravao ostale igrace. Steta sto nije mladji. Flamini i Princ nisu pripremili prilike napadacima. Abate je odigrao sjajno, vise je on kao jedan bek napravio za napad nego ijedan igrac veze sa svojim prodorima i centarsutevima. Pato, Ibrahimovic, Robinho su sinoc bili previse staticni.

Fali širina u igri. Ovaj Milan je, usudio bih se reći, lošija kopija Intera od prije par godina kad je Ibrahimović igrao. Upravo zbog nedostatka širine. Ni Abate ni Antonini nisu ni blizu dovoljno kvalitetni da bi donijeli tu širinu. Inter je tu imao strašnog Maicona, i takav igrač je Milanu najpotrebniji. Imaju oni srednji red koji može u nogama čuvati loptu 60% vremena protiv skoro svakog protivnika, ali džaba kad tu nema dovoljno brzine i nema bekova koji će dati širinu igri. Nema ni krila, ali krila u Milanovoj postavci nisu pretjerano potrebna.

Inter je saa Ibrahimovicem bio vrhunska ekipa. Mourinho im je dotegnuo mane. Sa dobrim trenerom lako su sijeli na krov Evrope. Abate je dobar igrac. Samo njemu bi mjesto u vezi vise odgovaralo od onoga na beku. Antonini je brz hitar, ali previse ostavlja prostora iza sebe. Milan je imao dobre bekove, Cafua i Sergihna, onda Odda i Jankulovskog, cak su i Favalli i Kaladze mogli odigrati dobro na tim pozicijama, sada su jos neki od spomenutih igraca tu, ali su stari te hitrine nema. Zato i igra desno Abate, a lijevo Antonini umjesto Zambrotte kojeg nema radi povrede.

Ma nema Milan vezni red to se tebi cini, svaka ekipa moze drzati loptu 60% u svojim nogama pozadi na nacin na koji milan to radi. Kada trebaju krenuti naprijed oni ne znaju gurnuti loptu kao prije. Pratim Milan od malena i kad se sjetim sta su u svojim najboljim godinama mogli da naprave Pirlo Sedorf Gatuzo Ambrosini Kaka, Rui Costa, Coco i drugi za koje su ovi mladji veznjaci smjesni, place mi se. Prince Boateng kao i Flamini imaju dar, ali jos nemaju igru kakvu bi trebali imati, Flamini neigra ni blizu onim igrama koje je imao u zadnjoj sezoni u Arsenalu. Momku treba jos rada. Boateng ima dar, samo je aljkav kad loptu primi ne zna sta ce sa njom. Igra nekako kao u grcu. Ali svakako od kad je dosao pa do sada sve je bolji i bolji. Meni je zao sto Strasser i Merkel ne dobijaju svoje prilike u timu. Ali sve su sanse da je nece ni dobiti i kako ce kad je previse igraca koje Milan moze gurnutu u vezu, tu su sada Emanuelson koji pokriva cijelu lijevu stranu, Casano koji dobro funckionise i u vezi u napadu, tu je i van Bomel. Vidilo se na Milanu u srijedu koliko im je falio jedan Pirlo koji fenomenalno razigrava dugim loptama napadace. Milan krene u napad. Veza dodje do napadaca i onda ne gurnu njima loptu vec je vrate nazad i prebacuju na drugu stranu. Zadnjih par sezona Milan ima problema sa distribucijom lopti napadacima. Od kad su Kaku prodali, taj klub vise nije isti jer Kaka je bio vazna spona izmedju veze i napada. A ujedno i igrac koji je u sekundi mogao da prelomi utakmicu. Danas Milan ima takvog igraca u Ibraki i Patu, ali do njih kao napadaca rijetko da i dodje kakva prava lopta.

Milan nije toliko dobar kao prije, dobri su jer ne vidimo koliko su drugi u Italiji losi. Ko ih redovno prati, zna kako se oni muce da daju golove i pored toga sto protivniku sakriju loptu.
Post Reply