Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Anti Anti Fa wrote:Vi nemate pravo da strajkujete za ista.Kradete ljude,vozite ko da vam je Sarajevo babovina.Kada ste vec svi tako fini i prijatni organizujte taj strajk protiv losih kolega iz SA Taxi-a i citav ce vas grad podrzati.VI najbolje znate ko kako radi od vasih kolega i koja su im auta.Zato nemojte ovdje prodavati muda pod bubrege.
Koji si ti da zabranis nekome da strajkuje?
Pa jest babovina, nego sta je, tu rodjen i odrastao, bio u najgorim vremenima i ja i babo idedo, babovina mi je i dedovina A kako vozim pokazuje moje auto, nikad nije udarano, massalah
Ja ne kradem.
Ja tebi nista ne prodajem, ne poznajem te, ti mene valjda poznajes
Last edited by Bimmer_ on 25/09/2012 17:43, edited 1 time in total.
Anti Anti Fa wrote:Vi nemate pravo da strajkujete za ista.Kradete ljude,vozite ko da vam je Sarajevo babovina.Kada ste vec svi tako fini i prijatni organizujte taj strajk protiv losih kolega iz SA Taxi-a i citav ce vas grad podrzati.VI najbolje znate ko kako radi od vasih kolega i koja su im auta.Zato nemojte ovdje prodavati muda pod bubrege.
Vidiš miki.ba o ovome ti ja pričam!
Moja prva recenica u prošlom postu se odnosi na ove, znaci izradi ga taxo on ko capi šuti, dođe na forum i tu postaje najhrabriji.
U pravu si ako ima taxistu koji ne radi propisno nek navede broj taxija i vozdra.
Moja prva recenica u prošlom postu se odnosi na ove, znaci izradi ga taxo on ko capi šuti, dođe na forum i tu postaje najhrabriji.
U pravu si ako ima taxistu koji ne radi propisno nek navede broj taxija i vozdra.
Ja dva puta prijavljivao. Cak i kantonalnoj inspekciji. Ho's pogadjati rezultat ili da ti kazem?
Kako ide ona mudrost: Ko hoce slagat', hoce i ukrast' a ko hoce ukrast' hoce i ubit'. E kome se izigrava heroja za par maraka bujrum.
Zadnjih par postova "uvazenih" STaxista samo potvrdjuju naslov topika.
miki.ba wrote:Kad bi se ja pitao prvo bi naredio da sva auta moraju biti limuzine znaci ništa golf, sva auta moraju imati gepek, klimu, ne starija od 7 godina, i sva auta moraju biti iste boje, također sva auta moraju imati automatsku kasu koja izbacuje racun cim se ugasi taximetar. Pored toga potreban je broj za žalbe koji funkcioniše mimo udruženja.
Naravno u ovim uvjetima bi taxi bio mnogo skuplji ali i ugodniji.
Cak bi naredio i one pregrade između vozaca i putnika.
A sta je Golf ako nije limuzina (4,5,6) molim te i kakvo je to auto bez gepeka
Po zakonu auta moraju imati ABS,Airbag za vozaca i suvozaca , klimu i servo.To sto ti trazis je u Bosni nemoguce,imas u Hrvatskoj Cammeo taxi koji radi na taj princip.
miki.ba wrote:Kad bi se ja pitao prvo bi naredio da sva auta moraju biti limuzine znaci ništa golf, sva auta moraju imati gepek, klimu, ne starija od 7 godina, i sva auta moraju biti iste boje, također sva auta moraju imati automatsku kasu koja izbacuje racun cim se ugasi taximetar. Pored toga potreban je broj za žalbe koji funkcioniše mimo udruženja.
Po zakonu auta moraju imati ABS,Airbag za vozaca i suvozaca , klimu i servo.To sto ti trazis je u Bosni nemoguce,imas u Hrvatskoj Cammeo taxi koji radi na taj princip.
Što se praviš francuz, dobro znaš šta sam mislio.
Ako treba stavit cu sliku.
Što se praviš francuz, dobro znaš šta sam mislio.
Ako treba stavit cu sliku.
Dobro oko shvatio sam, ti si pametan decko.
Mislio sam na veliki gepek, da u saobracajnoj pise da je golf limuzina, al nije.
Ti to vrlo dobro razumijes, vjerujem da je tvoj golf lijep, al po meni golf nije za taxija.
Ma niko nikome ne moze zabraniti da strajkuje. Medjutim, koliko ja znam Sarajevo taksi je udruzenje samostalnih taksista, nije firma u kojoj su taksisti zaposleni. A to znaci da si ti sam sebi gazda, direktor i jedini zaposleni u svojoj firmi. I ako izadjes da strajkujes, onda strajkujes sam protiv sebe. A to nema logike. Znaci, ne vozio ti zato sto strajkujes ili ne vozio jer ti se danas ne radi, dodje ti na isto. A to onda nije strajk.
Druga stvar, kada izadjes da strajkujes, na koga vrsis pritisak strajkom, to jeste, sta zelis postici strajkom? Gradjanima je svejedno, taksi nije bas neophodan za zivot, olaksava zivot, ali nije neophodan. Vecini gradjana je gore kada ne radi GRAS nego kada ne rade taksisti. A takodje gradjani generalno i nemaju toliko visoko misljenje o taksistima da bi se solidarisali sa vama. Vlastima je takodje svejedno, to se barem vidi iz stanja taksi prevoza u gradu, da im je stalo stanje bi bilo sredjeno. Uostalom, strajk je odnos uposlenika prema poslodavcu, a kako Vlada nije vas poslodavac, onda to nije strajk vec moze biti samo protest. Gazdu nemas da bi njega pritisnuo da bi ti bilo bolje. Da strajkujes protiv udruzenja, to jeste posteni taksisti iz udruzenja protiv nepostenih taksista iz udruzenja, ili protiv bilo koje nepravilnosti u udruzenju nema sanse, to se nikada nece desiti.
Hajde da strajkuju taksisti zaposleni kod Zutog protiv njega, to ima smisla, to je strajk uposlenika protiv poslodavca, da strajkuju taksisti Sarajevo taksija, protiv koga?
Jon Spencer wrote:Nego da smo jaki. Nema zajebancije sa nama!
A pošteno govoreći većina vas je i zaslužila da vam blokiramo grad. Zašto sjedate u divlja vozila? Da ne sjedate divljacima nebi ih ni bilo. I školarci i bolesnici, invalidi iza kojih se krijete svi vi sjedate u divlja vozila. I onda mi se nađete moralisati po forumu.
A svima bi bilo u interesu da tu energiju koju planirate usmjeriti protiv poreznih obveznika i regularnih taxi prevoznika preusmjerite ka parazitima, utajivačima poreza odnosno divljacima.
Cim vidjoh da mi se stari trol @Jon Spencer javio, moram ga pozdraviti, pa gdje si, mora da se ima posla, nema te odavno da nam trolas po temi, nije isto bez tebe.
Vidim pocelo se javaljati sve vise taksista na temi, fino, fino, valjda sta prenesu sta svojim pojedinim kolegama.
Ali se uvijek nasmijem kad vidim kako "ogule" ljude ovi iz Sa taksija, pogotovo ove sto citaju forum, vala onda kazem i neka,trebaju onda sta ima veze .
@Bimmer_ sretnu li ti onoga sto te zavrno za one pare?
Veni vidi vici. Viđoh-viđeh-viđaše? Šljegoh viđoh pobjeđoh!
Ima posla fala na pitanju. Dok je ovce biće i čarapa što bi rekli u Zavidovićima. I ja sam tebe poželio!
Nek si mi rekao Spenci, znam ja sta tebe "pali", jedino sto me iznenadi sto ubaci latinskog, prije je vise bilo njemackog .
Jel se ti ono boris protiv predrasuda, a sam si ih pun, mozel to tako trolicu?
Najgora mi je ova prica, kako su samo taxe prave sarajlije, i kako oni odredjuju ko je sarajlija a ko nije... I to bahato ponasanje, kao on sarajlija, pa moze mu se.. Znaci i ja kao sarajlija mogu dzaba da se vozam taxijem, jebi ga, sarajlija sam po tim vasim arsinima...
Bimmer_ wrote:
Napisao sam gore kako je blokirano, jesi ti prolazio tuda pa vidio blokiranesve trake ili onako malo pricas?
jasta neg prolaz
i to pjeske, lagano
doduse poodavno je bilo
moguce je da mi je sjecanje zamagljeno
taman mi skola na skenderiji bila
Sjetio sam jedne recenice za vrijeme protesta sarajevskih taksista, i koji glasi(dobro pa ima google da malo osvjezi pamcenje):
"Taksisti, koji su u ovom terminu na taksi štandovima na aerodromu i autobuskoj stanici, ostaju na svojim radnim mjestima radi prihvatanja putnika."
Ovo je dio iz saopstenja za javnost od strane Sa taxi centrale . Izgleda da su pravo "jaki" ovi sa pomenutih standova dok oni zaradjuju, ove njihove kolege se bore i za njihova prava .
Last edited by mahalas505 on 26/09/2012 00:39, edited 2 times in total.
kojeime wrote:"Koji si ti da zabranis nekome da strajkuje? "
Ma niko nikome ne moze zabraniti da strajkuje. Medjutim, koliko ja znam Sarajevo taksi je udruzenje samostalnih taksista, nije firma u kojoj su taksisti zaposleni. A to znaci da si ti sam sebi gazda, direktor i jedini zaposleni u svojoj firmi. I ako izadjes da strajkujes, onda strajkujes sam protiv sebe. A to nema logike. Znaci, ne vozio ti zato sto strajkujes ili ne vozio jer ti se danas ne radi, dodje ti na isto. A to onda nije strajk.
Druga stvar, kada izadjes da strajkujes, na koga vrsis pritisak strajkom, to jeste, sta zelis postici strajkom? Gradjanima je svejedno, taksi nije bas neophodan za zivot, olaksava zivot, ali nije neophodan. Vecini gradjana je gore kada ne radi GRAS nego kada ne rade taksisti. A takodje gradjani generalno i nemaju toliko visoko misljenje o taksistima da bi se solidarisali sa vama. Vlastima je takodje svejedno, to se barem vidi iz stanja taksi prevoza u gradu, da im je stalo stanje bi bilo sredjeno. Uostalom, strajk je odnos uposlenika prema poslodavcu, a kako Vlada nije vas poslodavac, onda to nije strajk vec moze biti samo protest. Gazdu nemas da bi njega pritisnuo da bi ti bilo bolje. Da strajkujes protiv udruzenja, to jeste posteni taksisti iz udruzenja protiv nepostenih taksista iz udruzenja, ili protiv bilo koje nepravilnosti u udruzenju nema sanse, to se nikada nece desiti.
Hajde da strajkuju taksisti zaposleni kod Zutog protiv njega, to ima smisla, to je strajk uposlenika protiv poslodavca, da strajkuju taksisti Sarajevo taksija, protiv koga?
To je vise protest vladi i blokiranje zgrade Vlade jer je rjesenje problema u jednoj od njihohvih latica (novi zakon) koji "neko" blokira vec godinama.
Uostalom ako pogledas sa druge strane nama Kanton i Ministarstvo saobracaja izdaje i oduzima licence na godisnjem nivou i regulise nas rad pa kome se zaliti nego njima, u neku ruku nam dodje kao poslodavac
To je vise protest vladi i blokiranje zgrade Vlade jer je rjesenje problema u jednoj od njihohvih latica (novi zakon) koji "neko" blokira vec godinama.
Uostalom ako pogledas sa druge strane nama Kanton i Ministarstvo saobracaja izdaje i oduzima licence na godisnjem nivou i regulise nas rad pa kome se zaliti nego njima, u neku ruku nam dodje kao poslodavac
Kolega zar je važno više objašnjavati ?
Samo poravni, nek' pišu, hvala Bogu nama našu nafaku niko uzeti ne može.
Bimmer_ wrote:
Napisao sam gore kako je blokirano, jesi ti prolazio tuda pa vidio blokiranesve trake ili onako malo pricas?
jasta neg prolaz
i to pjeske, lagano
doduse poodavno je bilo
bit ce da ti je zamagljeno sjecanje
Tramvaji su radili, busevi i trole. Taksisti koji nisu htjeli da strajkuju i vidjeli priliku u svemu tome za dobru zaradu, takodjer su radili. Za osobna auta je bila slobodna traka Nikad nismo blokirali na taj nacin niti planiramo. Cak i kad je GRAS blokirao mi smo spremni bili da vozimo za cijenu karte rutu na kojoj ide GRAS i vozili smo.
Kolega zar je važno više objašnjavati ?
Samo poravni, nek' pišu, hvala Bogu nama našu nafaku niko uzeti ne može.
Kad uhvatim vremena za to, pisem cinjenice da normalni ljudi znaju. I to cinjenice za razliku od nekih kojima je zivotni hobi pljuvanje po raznim segmentima grada
mahalas505 wrote:Nek si mi rekao Spenci, znam ja sta tebe "pali", jedino sto me iznenadi sto ubaci latinskog, prije je vise bilo njemackog .
Jel se ti ono boris protiv predrasuda, a sam si ih pun, mozel to tako trolicu?
Bimmer_ wrote:
jasta neg prolaz
i to pjeske, lagano
doduse poodavno je bilo
bit ce da ti je zamagljeno sjecanje
Tramvaji su radili, busevi i trole. Taksisti koji nisu htjeli da strajkuju i vidjeli priliku u svemu tome za dobru zaradu, takodjer su radili. Za osobna auta je bila slobodna traka Nikad nismo blokirali na taj nacin niti planiramo. Cak i kad je GRAS blokirao mi smo spremni bili da vozimo za cijenu karte rutu na kojoj ide GRAS i vozili smo.
Bimmer, ti si meni tito. Cak ostavili cijelu traku slobodnu, svaka vam cast, treba vam dati zahvalnicu i nagradu grada Sarajeva.
Cekaj, sta treba, da se pobijem s taxistom? Bijem li se s granapdzijom ili nekim drugim usluznim djelatnikom? Treba da sjedam u taxi, da platim voznju ali da nikad ne budem siguran hocu li se morati svadjati, tuci, potezati nozeve ili sta vec? Halo ba, o cemu govorimo?
Prijavljivao sam inspekciji, i saobracajnoj, i nikad nista. zato, sa taxi, daleko im lijepa kuca. To isto kazem i svakoj grupi stranaca s kojom radim.
Zox wrote:
Cekaj, sta treba, da se pobijem s taxistom? Bijem li se s granapdzijom ili nekim drugim usluznim djelatnikom? Treba da sjedam u taxi, da platim voznju ali da nikad ne budem siguran hocu li se morati svadjati, tuci, potezati nozeve ili sta vec? Halo ba, o cemu govorimo?
Prijavljivao sam inspekciji, i saobracajnoj, i nikad nista. zato, sa taxi, daleko im lijepa kuca. To isto kazem i svakoj grupi stranaca s kojom radim.
Ja ne pamtim tucu, potezanje pistolja i nozeva i to ocem ti pricas izmedju musterije i taksiste, al hajd
Zox wrote:
Ja ne pamtim tucu, potezanje pistolja i nozeva i to ocem ti pricas izmedju musterije i taksiste, al hajd
Ama, nije moje da budem spreman na okrsaj, kontas. Ovo sam napisao kao odgovor liku koji poziva da se kao SUPROTSTAVLJAS taxistima. Sto ce mi to? Za svoje pare treba da razmisljam hocu li se morati tuci ili ne? Sjednem fino u taksi u kojem znam SIGURNO da nece biti problema ni oko racuna, ni oko taksimetra, ni oko kratke relacije. To jest bilo koji osim sarajevo taxija