Sarajevski kafici nekad i sad...

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
KENJAC

#1701 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KENJAC »

Kako se onda zvala cevabdzinica sto je bila tu ? :?
muha_sa

#1702 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

ceker kafana, kako je i stara kenjcina napiso :lol: bila je i cevabdžinica a da me zakoljete veze nemam kako se zvala :D

kod Mahira pekara i dobra pizza :thumbup: žiku me jesam pismen pa napisah pica sa dva Z :lol:

Banksy :-D nemoj ti meni nakih kupova, šamponjeza, ciskejkova i nakih vjetrova :lol: ja naucio na krempite, šampite, hurmašice, baklave a boMMe i na kakvu plahu čoko torticu :D

palačinci se redovno jeli u hotelu "Nacional"---nigdje bolje jeo nisam :D

tuga kako sad izgleda :-)

Image
Banksy

#1703 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Banksy »

Innovation wrote:
Banksy wrote:
Zar ti nisi neka omladinka... :D
:kiss: :wink:
A-haaa, ok... :mrgreen: :kiss:
Banksy

#1704 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Banksy »

muha_sa wrote:
Banksy :-D nemoj ti meni nakih kupova, šamponjeza, ciskejkova i nakih vjetrova :lol: ja naucio na krempite, šampite, hurmašice, baklave a boMMe i na kakvu plahu čoko torticu :D
To je u moje vrijeme bilo demode... :oops: :mrgreen: Ja sam stara mlađa generacija :D pa su i ukusi malo drugačiji, ne zamjeri ... :kiss:
Kup u Palmi je bio vrh, poslije slastičarna u Holiday Inn-u, tamo je bio još bolji, odličan, i za današnje prilike,
Žito i kesten pire u Olomanu, ali i espreso najbolji i gradu, sigurno, i najbolji izlog za šminku :-D :-D
Egipat je kvalitet sladoleda zadržao i danas, ne znam u čemu je tajna, ali je zaista jedinstven,
a Jadranka boemi i šamponjeze, ufff, išlo se maksuzije, ali nema tog ukusa više, sličan je, ali nije to to, ni blizu,
E, i Jasna je bila, kod Starog Grada, i Evropa i Parkuša, svi s EHOS-ovim kolačima, ko se sjeća, bili su vrhunski ...
muha_sa

#1705 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

Banksy wrote:
muha_sa wrote:
To je u moje vrijeme bilo demode... :oops: :mrgreen: Ja sam stara mlađa generacija :D pa su i ukusi malo drugačiji, ne zamjeri ... :kiss:
Kup u Palmi je bio vrh, poslije slastičarna u Holiday Inn-u, tamo je bio još bolji, odličan, i za današnje prilike,
Žito i kesten pire u Olomanu, ali i espreso najbolji i gradu, sigurno, i najbolji izlog za šminku :-D :-D
Egipat je kvalitet sladoleda zadržao i danas, ne znam u čemu je tajna, ali je zaista jedinstven,
a Jadranka boemi i šamponjeze, ufff, išlo se maksuzije, ali nema tog ukusa više, sličan je, ali nije to to, ni blizu,
E, i Jasna je bila, kod Starog Grada, i Evropa i Parkuša, svi s EHOS-ovim kolačima, ko se sjeća, bili su vrhunski ...
:thumbup:

podsjeti me :-D da se ne bih bacio u dumanje jer dok ne skontam gdje je bila Jasna necu oka sklopit :lol:

opština Stari Grad il hotel Stari Grad :?
Banksy

#1706 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Banksy »

muha_sa wrote:
Banksy wrote:
muha_sa wrote:

podsjeti me :-D da se ne bih bacio u dumanje jer dok ne skontam gdje je bila Jasna necu oka sklopit :lol:

opština Stari Grad il hotel Stari Grad :?
kad uđeš iz branilaca u onaj pasaž preko puta pravoslavne crkve, prema op. stari grad, pa desno, oglasno oslobođenje je lijevo, ovo je bilo desno, slastičarna, sjedilo i staro i mlado, imali izvrsne kolače koji su se pravili u hotel evropi, a posluživali u ehosovim objektima, hotel evropa, parkuša, jasna, galerija (imperijal), čini mi se, itd. bila havana torta, srpska šnita i srneća leđa :mrgreen:

moram dovesti piu, mirišem da je i ona prošle slične puteve... :mrgreen:
Innovation

#1707 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Innovation »

muha_sa wrote: podsjeti me :-D da se ne bih bacio u dumanje jer dok ne skontam gdje je bila Jasna necu oka sklopit :lol:
Pasaz prema OSG, desno UZBiH /klub "Jez" u podrumu/, a lijevo Jasna. Najbolja torta "Havana". :)
muha_sa

#1708 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

sad znam :-D u prvi mah sam otišAo na hotel Stari Grad te kontam gdje je ondje bila slasticarna
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1709 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by bitanga_sa_otesa »

muha_sa wrote:
ne volis tufahije?
muha_sa

#1710 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by muha_sa »

bitanga_sa_otesa wrote:
muha_sa wrote:
ne volis tufahije?
nisam nešto ljubitelj jer me poslije žgaravica napadne :-) al kad mi prahne pojeo bih taman kad bih za po sata crko :lol: :lol:
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1711 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by bitanga_sa_otesa »

:lol: :lol:
zateznistub

#1712 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by zateznistub »

kako se zvao onaj bircuz kod prolaza (pored kina dubrovnik) prema prostorijama sdp-a a preko puta '84?

tu sam imao prvo ljubavno iskustvo sa votkom... :janpi:
supercali

#1713 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by supercali »

Palma?
zateznistub

#1714 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by zateznistub »

supercali wrote:Palma?
mislim da jeste... :thumbup:
zateznistub

#1715 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by zateznistub »

Banksy wrote:
muha_sa wrote:
joooj
KENJAC

#1716 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by KENJAC »

Ljudi dragi , jel moguce da niko ne spomenu kult Sarajevskog ugostiteljstva otjelotvoren u kafani Setaliste ? Iz Druge Gimnazije se nije bjezalo u Setaliste. Tamo se islo sa casova ! Ko gospoda. Bjezalo se negdje drugo. Nas sestero dodje ujutro u osam , bjezimo sa prvog casa, a konobarica pita " Sta je , jel Mito pita ili Gajicka kontolni zakazala" .... Bila je konobarica upucenija u moje probleme nego mi majka i caca !
kafanski_covjek

#1717 Re: RE: Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by kafanski_covjek »

zateznistub wrote:
Banksy wrote:
muha_sa wrote:
Banksy :-D nemoj ti meni nakih kupova, šamponjeza, ciskejkova i nakih vjetrova [emoji38] ja naucio na krempite, šampite, hurmašice, baklave a boMMe i na kakvu plahu čoko torticu :D
joooj
najbolji boemi su bili u hotel Evropi

konobar...daj kafani sta pije a meni ponovi
zateznistub

#1718 Re: RE: Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by zateznistub »

kafanski_covjek wrote: najbolji boemi su bili u hotel Evropi

konobar...daj kafani sta pije a meni ponovi
Glavni slastičar europe je bio moj komsija sa vratnika, tako da znam kakvi su...zdero redovno ko dijete...ali su mi ipak jadrankini zeru bolji...
HAVANA

#1719 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by HAVANA »

I fefe je bio slasticar,feride mi moje :lol: U bristolu il gdje ono bi?
zateznistub

#1720 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by zateznistub »

HAVANA wrote:I fefe je bio slasticar,feride mi moje :lol: U bristolu il gdje ono bi?
đe se njega sjeti... :lol:
DZONPI

#1721 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by DZONPI »

Joj Zora pita joj masna bila ali kad te piva ispere cak i odgovara.Moj prvi izlazak je bila trasa pa kad zadas nogama fol nesto 2 desno 3 lijevo e onda Dansing sane sminka e onda otiso na Rock Dzerdan Mod malo poranio pa studenske diskoteke Kuk Zub Rebus Stelex pa BB pa jedno vrjeme Bosna pa diskoteka kod Dzure Djakovica kina sdruge strane pa se nesto fol na Ilidzi pojavilo radilo do ujutru pa na Malti Azaro Krokodil pa ustipci preko puta kina Sutjeska nemogu ime zapamtit eto zaboravi glavno Kaktus ma nisi mogo pofatat svega bilo.
piupiu

#1722 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by piupiu »

Banksy wrote:kad uđeš iz branilaca u onaj pasaž preko puta pravoslavne crkve, prema op. stari grad, pa desno, oglasno oslobođenje je lijevo, ovo je bilo desno, slastičarna, sjedilo i staro i mlado, imali izvrsne kolače koji su se pravili u hotel evropi, a posluživali u ehosovim objektima, hotel evropa, parkuša, jasna, galerija (imperijal), čini mi se, itd. bila havana torta, srpska šnita i srneća leđa :mrgreen:

:lol:

Ih, šta sam časova presjedila u Jasni i Ćumezu. :D
piupiu

#1723 Re:

Post by piupiu »

basta sljezove boje wrote:
boucheron wrote:Kako se zvala ona kafana u pasazu gdje je Edo prodavao cipele, malo iznad Katedrale. Galerija ili?
Vidim niko nije spomenuo Sirano 8)
preko puta Ede je bila galerija i bila je popularna ca. ~ 1990. A Sirano poznajem jedino po dobroj shopskoj salati :D
I klepama. Al' to samo za 'in' raju, na štelu. :D
Banksy

#1724 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by Banksy »

piupiu wrote:
Banksy wrote:kad uđeš iz branilaca u onaj pasaž preko puta pravoslavne crkve, prema op. stari grad, pa desno, oglasno oslobođenje je lijevo, ovo je bilo desno, slastičarna, sjedilo i staro i mlado, imali izvrsne kolače koji su se pravili u hotel evropi, a posluživali u ehosovim objektima, hotel evropa, parkuša, jasna, galerija (imperijal), čini mi se, itd. bila havana torta, srpska šnita i srneća leđa :mrgreen:

:lol:

Ih, šta sam časova presjedila u Jasni i Ćumezu. :D
Kod Muhe u Ćumezu... :D
Ja ti kažem da smo išle u razred... :lol:
John Cleese

#1725 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...

Post by John Cleese »

Ja sam u Cumez isao iskljucivo zbog smreke... i nervirala me djecurlija sto bjezi s casova... :| :D :lol: :run:
Post Reply