Sarajevski kafici nekad i sad...
-
KENJAC
#1701 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Kako se onda zvala cevabdzinica sto je bila tu ? 
- muha_sa
#1702 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
ceker kafana, kako je i stara kenjcina napiso
bila je i cevabdžinica a da me zakoljete veze nemam kako se zvala
kod Mahira pekara i dobra pizza
žiku me jesam pismen pa napisah pica sa dva Z
Banksy
nemoj ti meni nakih kupova, šamponjeza, ciskejkova i nakih vjetrova
ja naucio na krempite, šampite, hurmašice, baklave a boMMe i na kakvu plahu čoko torticu
palačinci se redovno jeli u hotelu "Nacional"---nigdje bolje jeo nisam
tuga kako sad izgleda

kod Mahira pekara i dobra pizza
Banksy
palačinci se redovno jeli u hotelu "Nacional"---nigdje bolje jeo nisam
tuga kako sad izgleda

- Banksy
#1703 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
A-haaa, ok...Innovation wrote:Banksy wrote:
Zar ti nisi neka omladinka...![]()
- Banksy
#1704 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
To je u moje vrijeme bilo demode...muha_sa wrote:
Banksynemoj ti meni nakih kupova, šamponjeza, ciskejkova i nakih vjetrova
ja naucio na krempite, šampite, hurmašice, baklave a boMMe i na kakvu plahu čoko torticu
![]()
Kup u Palmi je bio vrh, poslije slastičarna u Holiday Inn-u, tamo je bio još bolji, odličan, i za današnje prilike,
Žito i kesten pire u Olomanu, ali i espreso najbolji i gradu, sigurno, i najbolji izlog za šminku
Egipat je kvalitet sladoleda zadržao i danas, ne znam u čemu je tajna, ali je zaista jedinstven,
a Jadranka boemi i šamponjeze, ufff, išlo se maksuzije, ali nema tog ukusa više, sličan je, ali nije to to, ni blizu,
E, i Jasna je bila, kod Starog Grada, i Evropa i Parkuša, svi s EHOS-ovim kolačima, ko se sjeća, bili su vrhunski ...
- muha_sa
#1705 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Banksy wrote:To je u moje vrijeme bilo demode...muha_sa wrote:
![]()
![]()
Ja sam stara mlađa generacija
pa su i ukusi malo drugačiji, ne zamjeri ...
![]()
Kup u Palmi je bio vrh, poslije slastičarna u Holiday Inn-u, tamo je bio još bolji, odličan, i za današnje prilike,
Žito i kesten pire u Olomanu, ali i espreso najbolji i gradu, sigurno, i najbolji izlog za šminku![]()
Egipat je kvalitet sladoleda zadržao i danas, ne znam u čemu je tajna, ali je zaista jedinstven,
a Jadranka boemi i šamponjeze, ufff, išlo se maksuzije, ali nema tog ukusa više, sličan je, ali nije to to, ni blizu,
E, i Jasna je bila, kod Starog Grada, i Evropa i Parkuša, svi s EHOS-ovim kolačima, ko se sjeća, bili su vrhunski ...
podsjeti me
opština Stari Grad il hotel Stari Grad
- Banksy
#1706 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
kad uđeš iz branilaca u onaj pasaž preko puta pravoslavne crkve, prema op. stari grad, pa desno, oglasno oslobođenje je lijevo, ovo je bilo desno, slastičarna, sjedilo i staro i mlado, imali izvrsne kolače koji su se pravili u hotel evropi, a posluživali u ehosovim objektima, hotel evropa, parkuša, jasna, galerija (imperijal), čini mi se, itd. bila havana torta, srpska šnita i srneća leđamuha_sa wrote:Banksy wrote:To je u moje vrijeme bilo demode...muha_sa wrote:
![]()
![]()
![]()
Žito i kesten pire u Olomanu, ali i espreso najbolji i gradu, sigurno, i najbolji izlog za šminku![]()
E, i Jasna je bila, kod Starog Grada, i Evropa i Parkuša, svi s EHOS-ovim kolačima, ko se sjeća, bili su vrhunski ...![]()
podsjeti meda se ne bih bacio u dumanje jer dok ne skontam gdje je bila Jasna necu oka sklopit
![]()
opština Stari Grad il hotel Stari Grad
moram dovesti piu, mirišem da je i ona prošle slične puteve...
-
Innovation
#1707 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Pasaz prema OSG, desno UZBiH /klub "Jez" u podrumu/, a lijevo Jasna. Najbolja torta "Havana".muha_sa wrote: podsjeti meda se ne bih bacio u dumanje jer dok ne skontam gdje je bila Jasna necu oka sklopit
- muha_sa
#1708 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
sad znam
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1709 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
ne volis tufahije?muha_sa wrote:
- muha_sa
#1710 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
nisam nešto ljubitelj jer me poslije žgaravica napadnebitanga_sa_otesa wrote:ne volis tufahije?muha_sa wrote:
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- zateznistub
#1712 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
kako se zvao onaj bircuz kod prolaza (pored kina dubrovnik) prema prostorijama sdp-a a preko puta '84?
tu sam imao prvo ljubavno iskustvo sa votkom...
tu sam imao prvo ljubavno iskustvo sa votkom...
- supercali
- zateznistub
#1714 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
mislim da jeste...supercali wrote:Palma?
- zateznistub
#1715 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
jooojBanksy wrote:To je u moje vrijeme bilo demode...muha_sa wrote:
![]()
![]()
![]()
-
KENJAC
#1716 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Ljudi dragi , jel moguce da niko ne spomenu kult Sarajevskog ugostiteljstva otjelotvoren u kafani Setaliste ? Iz Druge Gimnazije se nije bjezalo u Setaliste. Tamo se islo sa casova ! Ko gospoda. Bjezalo se negdje drugo. Nas sestero dodje ujutro u osam , bjezimo sa prvog casa, a konobarica pita " Sta je , jel Mito pita ili Gajicka kontolni zakazala" .... Bila je konobarica upucenija u moje probleme nego mi majka i caca !
- kafanski_covjek
#1717 Re: RE: Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
najbolji boemi su bili u hotel Evropizateznistub wrote:jooojBanksy wrote:To je u moje vrijeme bilo demode...muha_sa wrote:
Banksynemoj ti meni nakih kupova, šamponjeza, ciskejkova i nakih vjetrova [emoji38] ja naucio na krempite, šampite, hurmašice, baklave a boMMe i na kakvu plahu čoko torticu
![]()
![]()
![]()
konobar...daj kafani sta pije a meni ponovi
- zateznistub
#1718 Re: RE: Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Glavni slastičar europe je bio moj komsija sa vratnika, tako da znam kakvi su...zdero redovno ko dijete...ali su mi ipak jadrankini zeru bolji...kafanski_covjek wrote: najbolji boemi su bili u hotel Evropi
konobar...daj kafani sta pije a meni ponovi
- HAVANA
#1719 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
I fefe je bio slasticar,feride mi moje
U bristolu il gdje ono bi?
- zateznistub
#1720 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
đe se njega sjeti...HAVANA wrote:I fefe je bio slasticar,feride mi mojeU bristolu il gdje ono bi?
-
DZONPI
#1721 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Joj Zora pita joj masna bila ali kad te piva ispere cak i odgovara.Moj prvi izlazak je bila trasa pa kad zadas nogama fol nesto 2 desno 3 lijevo e onda Dansing sane sminka e onda otiso na Rock Dzerdan Mod malo poranio pa studenske diskoteke Kuk Zub Rebus Stelex pa BB pa jedno vrjeme Bosna pa diskoteka kod Dzure Djakovica kina sdruge strane pa se nesto fol na Ilidzi pojavilo radilo do ujutru pa na Malti Azaro Krokodil pa ustipci preko puta kina Sutjeska nemogu ime zapamtit eto zaboravi glavno Kaktus ma nisi mogo pofatat svega bilo.
- piupiu
#1722 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Banksy wrote:kad uđeš iz branilaca u onaj pasaž preko puta pravoslavne crkve, prema op. stari grad, pa desno, oglasno oslobođenje je lijevo, ovo je bilo desno, slastičarna, sjedilo i staro i mlado, imali izvrsne kolače koji su se pravili u hotel evropi, a posluživali u ehosovim objektima, hotel evropa, parkuša, jasna, galerija (imperijal), čini mi se, itd. bila havana torta, srpska šnita i srneća leđa
moram dovesti piu, mirišem da je i ona prošle slične puteve...
Ih, šta sam časova presjedila u Jasni i Ćumezu.
- piupiu
#1723 Re:
I klepama. Al' to samo za 'in' raju, na štelu.basta sljezove boje wrote:preko puta Ede je bila galerija i bila je popularna ca. ~ 1990. A Sirano poznajem jedino po dobroj shopskoj salatiboucheron wrote:Kako se zvala ona kafana u pasazu gdje je Edo prodavao cipele, malo iznad Katedrale. Galerija ili?
Vidim niko nije spomenuo Sirano
- Banksy
#1724 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Kod Muhe u Ćumezu...piupiu wrote:Banksy wrote:kad uđeš iz branilaca u onaj pasaž preko puta pravoslavne crkve, prema op. stari grad, pa desno, oglasno oslobođenje je lijevo, ovo je bilo desno, slastičarna, sjedilo i staro i mlado, imali izvrsne kolače koji su se pravili u hotel evropi, a posluživali u ehosovim objektima, hotel evropa, parkuša, jasna, galerija (imperijal), čini mi se, itd. bila havana torta, srpska šnita i srneća leđa
moram dovesti piu, mirišem da je i ona prošle slične puteve...![]()
Ih, šta sam časova presjedila u Jasni i Ćumezu.
Ja ti kažem da smo išle u razred...
-
John Cleese
#1725 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Ja sam u Cumez isao iskljucivo zbog smreke... i nervirala me djecurlija sto bjezi s casova...