SMINKA oliti MAKE-UP
Moderator: anex
- Ma.Le.Na
#1701 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
mislim da je on oko 24-25Km
- bez_ideje
#1702 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Moze proci,pogledam sutra
Kakav je taj korektor ?
Kakav je taj korektor ?
- Ma.Le.Na
#1703 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
pa meni se ucinio vrlo slicnim ovoj podlozi samo za nijansu svjetlijibez_ideje wrote:Moze proci,pogledam sutra
Kakav je taj korektor ?
inace ja korektor nikako ne koristim
- bez_ideje
#1704 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Dobro onda...Hvala na savjetu
- Michun
#1705 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ko je spomeno asos i sminku 
- Michun
#1707 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
fasovacesMariella wrote:Ja, sto, nevalja
-
Mariella
#1708 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
A tooo
Hajd javi ako sta pazaris, jel valja, da i mi pare trosimo
Trebamo osnovati neki fond i skupljati pare za sminku, pa kad se dovoljno skupi, u potragu za proizvodima, pa trosenje 
- ALexis
- Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.
#1709 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
ja imam problem sa, ne znam kako da opisem, spustenim dijelom iznad oka, ispod obrva (nije kapak, vec ono iznad)... nije on ni toliko spusten koliko nabubren.
sad kako to opisujem izgleda grozno, mada i nije uopce strasno
samo predstavlja problem kod izbora nacina sminkanja.
obrve su haman pa ravne na sve to, i cini mi se da mi ne stoji kada sminkam taj 'nabubreni dio'.
ja stavim na unutarnju stranu kapka svjetiju sjenu a do vanjske strane kapka idem sa tamnijom.
kreon stavim na vanjske kutove oka pa idem do sredine, dole ne stavljam. ne mazem donje trepavice maskarom, jer su previse duge, pa ruzno izgleda. trudim se da naznacim oko sto je vise moguce te da zamaskiram onaj problem sto sam vec gore navela.
@michun;
radim li ja to ispravno???
sad kako to opisujem izgleda grozno, mada i nije uopce strasno
obrve su haman pa ravne na sve to, i cini mi se da mi ne stoji kada sminkam taj 'nabubreni dio'.
ja stavim na unutarnju stranu kapka svjetiju sjenu a do vanjske strane kapka idem sa tamnijom.
kreon stavim na vanjske kutove oka pa idem do sredine, dole ne stavljam. ne mazem donje trepavice maskarom, jer su previse duge, pa ruzno izgleda. trudim se da naznacim oko sto je vise moguce te da zamaskiram onaj problem sto sam vec gore navela.
@michun;
-
Mariella
#1710 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Je li kao ona?

Ima na youtube i po internetu opisano za "hooded eyes" kako bi se trebalo sminkati, a ovu na slici (blake lively) najcesce uzimaju za primjer, pa mislim da je to to o cemu ti pricas

Ima na youtube i po internetu opisano za "hooded eyes" kako bi se trebalo sminkati, a ovu na slici (blake lively) najcesce uzimaju za primjer, pa mislim da je to to o cemu ti pricas
- bez_ideje
#1711 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Jel CM u Titovoj najopremljeniji sa essencom i ovim njihovim programom za nokte?
I dje da kupim umjetne trepavice,jel to sve isto ,kako se ljepe one u pramencicima,cupa li moje kad se odljepljuju ?
@Alexis-pogledaj make up tutorijale za Azijatinje...one mahom imaju te jastucice na vise nacina,a bas lijepo im bude kad se nasminkaju
I dje da kupim umjetne trepavice,jel to sve isto ,kako se ljepe one u pramencicima,cupa li moje kad se odljepljuju ?
@Alexis-pogledaj make up tutorijale za Azijatinje...one mahom imaju te jastucice na vise nacina,a bas lijepo im bude kad se nasminkaju
-
zijancer
#1712 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
azijatkinje imaju takve kapke ALexis, vidi kako one deveraju s tim

p.s. mozda trebas pokusati naglasiti gornje trepavice i gornji vanjski dio kapka tamnom nijansom, a sve iznad toga 'fade away' prema obrvi, naravno dosta toga zavisi od ostalih crta lica, ali ipak ovaj nacin sminkanja ociju ide dobro sa 'jogurt girl' rumenim obrazima, i sto prirodnijim usnama
evo lucy liu npr
mada ovdje fale malo dublji i siri potezi sjene

p.s. mozda trebas pokusati naglasiti gornje trepavice i gornji vanjski dio kapka tamnom nijansom, a sve iznad toga 'fade away' prema obrvi, naravno dosta toga zavisi od ostalih crta lica, ali ipak ovaj nacin sminkanja ociju ide dobro sa 'jogurt girl' rumenim obrazima, i sto prirodnijim usnama
stajace dobro ako pravilno zahvatis taj dio tamnom sjenom..obrve su haman pa ravne na sve to, i cini mi se da mi ne stoji kada sminkam taj 'nabubreni dio'
evo lucy liu npr

-
Pacificgirl
#1713 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja sinoć gledala, izbor je preeeedobar, ona Benefit rumenila, jedva sam se suzdržavala da ne naručim.Mariella wrote:Ja, sto, nevalja
-
Mariella
#1714 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja upravo gledam nakit, i odjecu, i uzdisemPacificgirl wrote:Ja sinoć gledala, izbor je preeeedobar, ona Benefit rumenila, jedva sam se suzdržavala da ne naručim.Mariella wrote:Ja, sto, nevalja
-
Gospoda Ministarka
#1715 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ja ne znam koji je meni vrag trebalo breskvasto rumenilo, ali eto kad sam procitala na ovoj temi pomislila sam kako divno zvuci...."breskvastooo"...
i eto izletih pare i za to i za cetkicu za sjenu.... necu vas vise ni citati.
- Ma.Le.Na
#1716 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Gospoda Ministarka wrote:Ja ne znam koji je meni vrag trebalo breskvasto rumenilo, ali eto kad sam procitala na ovoj temi pomislila sam kako divno zvuci...."breskvastooo"...i eto izletih pare i za to i za cetkicu za sjenu.... necu vas vise ni citati.
- Michun
#1717 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Cure ti vec odgovorile. Ako treba dodatna pomoc s bojama i sl., tu sam.ALexis wrote:
@michun;
Fala curama...
Last edited by Michun on 26/01/2011 09:18, edited 1 time in total.
- šatirana_ljubičica
#1718 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Michuuuuuuuuuuuun 
Evo da ti se i ja obratim
Hvala unaprijed na odgovoru!
Od umora, loše hrane, i ko zna čega...ponekad mi se ispod očiju pojave tamni kolutovi...većinom se to dešava kad s posla odem pravo na kafu negdje, pa se pogledam u toaletu u ogledalo
Šta preporučuješ? Osim odmora
to znam. Ima li neka caka da se to nekako zamaskira a da se ne moram trackati korektom za podočnjake, to mrzim. Ionako me i puder slomi. Koristim onaj fruit od Bourjois.
Evo da ti se i ja obratim
Od umora, loše hrane, i ko zna čega...ponekad mi se ispod očiju pojave tamni kolutovi...većinom se to dešava kad s posla odem pravo na kafu negdje, pa se pogledam u toaletu u ogledalo
Šta preporučuješ? Osim odmora
- Nadinka
#1719 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Zene, off the topic, mislim da bismo mogle preimenovati temu u ''Pitaj Michun'' 
- Ma.Le.Na
#1720 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
definitivno
i vala zena/cura zasluyuje da je se pripazi kakvom sjenicom ..ako nista
- Michun
#1722 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
E pa za podocnjake njega...ko ima problema s tim generalno. Hladno mlijeko iz frizidera na tufere pa stavis na oci nekih 10ak min, mijenjas da bude hladno. Jedino podrucje koje ne proizvodi masnocu je oko ociju pa se zato najbrze i bora, stoga mlijeko koje je masno i hladno da smiri natecenost. Uvece ulje E vitamin.šatirana_ljubičica wrote:Michuuuuuuuuuuuun
Evo da ti se i ja obratimHvala unaprijed na odgovoru!
Šta preporučuješ? Osim odmorato znam. Ima li neka caka da se to nekako zamaskira a da se ne moram trackati korektom za podočnjake, to mrzim. Ionako me i puder slomi. Koristim onaj fruit od Bourjois.
E sad sto se tice sakrivanja istih...nema draga nista drugo osim sminke. Jedino da uzmes malo jaci puder ako neces puder i koretkor, pa da ga ujutro naneses.
Ne znam koje su ti boje podocnjaci ali ako su ljubicasti (ko kod mene), prvo trebas zutu boju concealer pa onda korektor i onda s nece vidjeti. Imas ono boje podocnjaka pa kontra boja concealera. Ako ne znate koja boja koju neutralizira, napisacu.
- Michun
#1723 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
blagodarim...pohvale su dovoljneMa.Le.Na wrote:definitivno![]()
- šatirana_ljubičica
#1724 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Hvala puno! To ću uvesti u praksu sa mlijekom, svakako ga volim pa mi je navečer ionako vazda u ruci, svako malo nešto s mlijekom jedem 
Ma mene je uhvatila prpa da nije kakva bolest, jer ovi kolutovi se ponekad pojave, a nisu ljubičasti, smedji su.
Sinoć tako sjedim na kafi, nakon posla, sa prijateljicom i ona nije mogla da se sudrži da me ni kaže KAKVI SU TI TO BONA PODOČNJACI, a u tonu sam joj prepoznala ono DA NISI BOLESNA ŠTA
Pa se evo cijelo jutro nedam da me uhvati panika
Ma mene je uhvatila prpa da nije kakva bolest, jer ovi kolutovi se ponekad pojave, a nisu ljubičasti, smedji su.
Sinoć tako sjedim na kafi, nakon posla, sa prijateljicom i ona nije mogla da se sudrži da me ni kaže KAKVI SU TI TO BONA PODOČNJACI, a u tonu sam joj prepoznala ono DA NISI BOLESNA ŠTA
Pa se evo cijelo jutro nedam da me uhvati panika
- Michun
#1725 Re: SMINKA oliti MAKE-UP
Ljubicice, ako si osigurana imas pravo godisnje na pregled koNpletan pa to i uradi. Krv, urin i tako to.
Ja ih imam od kad znam za sebe, tako da mi nije nepoznanica a i navikla sam se da ih pokrivam sa malo jacim puderom. YSL teint resist koristim koji je taman za pokrivanje. Korektor ponekad. Prva sminka sa 15 god...korektor u stiku
Ja ih imam od kad znam za sebe, tako da mi nije nepoznanica a i navikla sam se da ih pokrivam sa malo jacim puderom. YSL teint resist koristim koji je taman za pokrivanje. Korektor ponekad. Prva sminka sa 15 god...korektor u stiku