A nezadovoljnika 50-tak....
Idemo pred skupštinu!
-
zemljotres
i tih 50-tak prebacit' na igleni tretman i svima do-bro 
-
Stolac92
Omladinski pokret “Revolt” će u petak, 30. juna u Tuzli organizovati mirne demonstracije opšteg nezadovoljstva zbog teške socijalno – ekonomske situacije u kojoj se nalaze bh. građani, prije svega mladi. Protestno okupljanje će početi u 11.30 na platou ispred zgrade Vlade TK, a nastaviti mirnom šetnjom do Sonog trga gdje će biti upriličen prikladan kulturno – zabavni program. U večernjim satima, od 18. 00 do 23. 00 na stadionu Tuzlanskog tinejdžerskog centra biti će održan koncert na kojem će učešće uzeti bendovi sa područja Tuzle i okoline.
Konkretni zahtjevi sa protestnog skupa biće: hitno usvajanje Zakona o visokom obrazovanju na državnom nivou, usvajanje Platforme zapošljavanja i rješavanja problema mladih na kantonalnom nivou, te efikasnije sprovođenje Bolonjske deklaracije.
Pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate protestno okupljanje kojim želimo pokazati političarima da prolazi vrijeme u kojem su ljudi bili pasivni i indolentni na greške i propuste izvršne i zakonodavne vlasti.
Isključivi organizator protesta je Omladinski pokret “Revolt” koji neće dozvoliti da protest bude ispolitiziran. S toga, simboli bilo koje političke partije nisu poželjni. Svaki pojedinac je dobrodošao kao građanin Bosne i Hercegovine.
Pokret DOSTA! organizuje prevoz u Tuzlu. Krećemo sutra oko 8:30 i svi koji žele da idu mogu se prijaviti na [email protected]
Konkretni zahtjevi sa protestnog skupa biće: hitno usvajanje Zakona o visokom obrazovanju na državnom nivou, usvajanje Platforme zapošljavanja i rješavanja problema mladih na kantonalnom nivou, te efikasnije sprovođenje Bolonjske deklaracije.
Pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate protestno okupljanje kojim želimo pokazati političarima da prolazi vrijeme u kojem su ljudi bili pasivni i indolentni na greške i propuste izvršne i zakonodavne vlasti.
Isključivi organizator protesta je Omladinski pokret “Revolt” koji neće dozvoliti da protest bude ispolitiziran. S toga, simboli bilo koje političke partije nisu poželjni. Svaki pojedinac je dobrodošao kao građanin Bosne i Hercegovine.
Pokret DOSTA! organizuje prevoz u Tuzlu. Krećemo sutra oko 8:30 i svi koji žele da idu mogu se prijaviti na [email protected]
- Alfons Kauders
eno sinoc je nesto izvalio... kao izvinjenje... i da pogledam reko emisiju...zmijaIzmaj wrote:joeeeooj.... nema druge rijeci negooo... paksu hihhiihih ( drugi put nemoj obecavati![]()
![]()
)
kakav mu je idiot bio gost, veze lik nema sta prica, sumnjam da zna u kojoj je uopste drzavi... a bafta mu se uvlaci, ma jedva mu stopala vire... haman zato ima onakvu frizuru... fuj, zgadio mi se za 2 zivota...
-
Herc
Nazalost nisi shvatio o cemu je rijecAlfons Kauders wrote:eno sinoc je nesto izvalio... kao izvinjenje... i da pogledam reko emisiju...zmijaIzmaj wrote:joeeeooj.... nema druge rijeci negooo... paksu hihhiihih ( drugi put nemoj obecavati![]()
![]()
)
kakav mu je idiot bio gost, veze lik nema sta prica, sumnjam da zna u kojoj je uopste drzavi... a bafta mu se uvlaci, ma jedva mu stopala vire... haman zato ima onakvu frizuru... fuj, zgadio mi se za 2 zivota...ne radi demonstracija, vec kao voditelj...
delegat...
Ne krivim te,ali savjetujem da dodes danas u 19h u kino Bosna ili procitaj http://dosta.blogger.ba "the yes men".
-
Goa
Opa,
jeli se ovo pokret DOSTA! napokon poceo profilisati?
the yes men je blaga verzija onoga sto je pocelo sredinom devedesetih a sto se pocetkom 2000-te transformisalo u globalnu kampanju Big Noise?
Big noise je globalna kampanja koja se bori protiv 'nepostene trgovine' i ekonomskog izrabljivanja na prilagođenim (neposteno) ortodoksno-liberalnim ideoloskim osnovama koje doprinose rastu siromaštva širom svijeta... haj ili tako nekako al nema veze
Ako ste vise zainteresovani o globalnim problemima covjecanstva mozete kliknuti na internet stranicu najpoznatije Svjetske koalicije zaova pitanja: Make Trade Fair ili ti http://www.maketradefair.com/en/index.htm
Pozdrav DOSTAŠI, odoh
jeli se ovo pokret DOSTA! napokon poceo profilisati?
the yes men je blaga verzija onoga sto je pocelo sredinom devedesetih a sto se pocetkom 2000-te transformisalo u globalnu kampanju Big Noise?
Big noise je globalna kampanja koja se bori protiv 'nepostene trgovine' i ekonomskog izrabljivanja na prilagođenim (neposteno) ortodoksno-liberalnim ideoloskim osnovama koje doprinose rastu siromaštva širom svijeta... haj ili tako nekako al nema veze
Ako ste vise zainteresovani o globalnim problemima covjecanstva mozete kliknuti na internet stranicu najpoznatije Svjetske koalicije zaova pitanja: Make Trade Fair ili ti http://www.maketradefair.com/en/index.htm
Pozdrav DOSTAŠI, odoh
-
Goa
nartavno da nije samo sarajevski, nisam o tome ni govorio
nego vidjoh da promovisete the yes men pa pomislih da ste se poceli malo profilisati
Rekoh mora da vam se svidilo nesta kod njih, a sinoc je neko o tome govorio na Centralnom zatvoru (negdje sam procitao al nisam gledao) pa pomislih da je neko govorio vrlo inspirativno (jer ima vrlo dobrih fair trade aktivista koji znaju pravo inspirisati ljude) pa se ttakve ideje svidile i DOSTA!
Cek da nadjem jednu web stranicu
hehe evo je
http://www.meatrix.com/
Ovde mozete viditi vrlo poucan film, mozda vas inspirise za pokret DOSTA!
nego vidjoh da promovisete the yes men pa pomislih da ste se poceli malo profilisati
Rekoh mora da vam se svidilo nesta kod njih, a sinoc je neko o tome govorio na Centralnom zatvoru (negdje sam procitao al nisam gledao) pa pomislih da je neko govorio vrlo inspirativno (jer ima vrlo dobrih fair trade aktivista koji znaju pravo inspirisati ljude) pa se ttakve ideje svidile i DOSTA!
Cek da nadjem jednu web stranicu
hehe evo je
http://www.meatrix.com/
Ovde mozete viditi vrlo poucan film, mozda vas inspirise za pokret DOSTA!
-
Goa
Da li to znaci da se DOSTA! bori protiv siromaštva i trgovinske nepravde?
Logicno? Ili nisi pogledao link http://www.meatrix.com/
Posto u politici nepravda nije logican pojam mora se staviti neki atribut.. posto vjerujem da kod vas ne pali antiglobalizam (sve vam je crno, sve treba srusiti, nema rjesenja nikakvog) te da zelite vidjeti svjetlo na kraju tuunela onda bi vam pasao termin 'trgovinska nepravda'.
Posto je jedan od najvećih uzroka siromaštva 'tgrgovinska nepravda i namjestena pravila', a posto se vi borite protiv nepravde, pomislih da se borite protiv siromamstva....
Il vam se svidio the yes man cisto onako sto mislite da je cooool
Posto u politici nepravda nije logican pojam mora se staviti neki atribut.. posto vjerujem da kod vas ne pali antiglobalizam (sve vam je crno, sve treba srusiti, nema rjesenja nikakvog) te da zelite vidjeti svjetlo na kraju tuunela onda bi vam pasao termin 'trgovinska nepravda'.
Posto je jedan od najvećih uzroka siromaštva 'tgrgovinska nepravda i namjestena pravila', a posto se vi borite protiv nepravde, pomislih da se borite protiv siromamstva....
Il vam se svidio the yes man cisto onako sto mislite da je cooool
-
Goa
Kreativno nema sta! Cista 10 tka!
Samo, nekako ne ide to pod ruku sa zahtjevom za pristupom informacijama
Il ste tek culi da postoji Zakon o slobodi pristupu informacijama
Mozda dobijete odgovor nekad iza nove godine (koje boga pitaj) ako pitate bilo sta provokativno ili ozbiljno, samo neznam pravite li se da neznate ili stvarno ne znate kako to funkcionise?
Uzgred budi receno, neznam ko se nada da ce neko napisati u odgovoru na zahtjev nesta sto ce se njemu obiti od ledja

Samo, nekako ne ide to pod ruku sa zahtjevom za pristupom informacijama
Il ste tek culi da postoji Zakon o slobodi pristupu informacijama
Mozda dobijete odgovor nekad iza nove godine (koje boga pitaj) ako pitate bilo sta provokativno ili ozbiljno, samo neznam pravite li se da neznate ili stvarno ne znate kako to funkcionise?
Uzgred budi receno, neznam ko se nada da ce neko napisati u odgovoru na zahtjev nesta sto ce se njemu obiti od ledja
-
Herc
Nemam vremena da gledam ovaj crtic na meatrix,a ovaj film the yes men je simpatican,a cool je relativan pojam.Ne postizu mnogo svojim aktivizmom,ali bar ismijavajuci wto i slicne organizacije objasnjavaju ljudima nepravdu u svijetu sto opet smatram pozitivnim.Goa wrote:Da li to znaci da se DOSTA! bori protiv siromaštva i trgovinske nepravde?
Il vam se svidio the yes man cisto onako sto mislite da je cooool![]()
Ne znam kako ti na to gledas,ali bilo koju vrstu aktivizma koja barem potakne ljude na razmisljanje,smatram pozitivnom i vrijednom reklame.Tako i the yes men..
-
Goa
Start sigurno nije dobio racun tako sto je poslao zahtjev po osnovu Zakona o slobodi pristupu informacijama. najvjerovatnije da su ga dobili licnim i polu licnim vezama od nekoga iz institucija BiH. Al i to nije bitno.stochar wrote:
sta mislish kako je start dobio Terzicev rachun?
Zakon postoji i institucije su OBAVEZNE da gradjanima i gradjankama obezbijede na uvid sve informacije i to bez pitanja. to shto oni ne poshtuju postojeci zakon je PROBLEM i mi ga javnom akcijom nastojimo rijeshiti.
zakonski rok je 15 dana a ako ne omoguce uvid nakon ovog roka, bez valjanog obrazlozhenja, onda je to neposhtivanje zakona, bahatost i nekultura. ne smijemo nijemo posmatrati i govoriti 'ne znam ko se nada da ce...'
ovo je zakon koji je DRZAVA donijela ali koji ne sprovodi. narod (evo i ti lichno) ne smije tek tako ostati nijem na to, to je zakonsko i ljudsko pravo!!! drzhava mora poshtovati doneseni zakon, kao shto ga moraju poshtovati i gradjani i gradjanke! zbog ovakvih misljenja i pravimo akciju..
Drugo, mozda i bitnije, jeste da vecina institucija u BiH postuje zakon koji omogućava slobodan pristup informacijama. Mogu da ti kazem iz licnog iskustva jer gdje radim do sada smo dobili preko 1.000 takvih odgovora u protekle 3 godine. I vjeruj da sad ima na stotine organizacija koje takve zahtjeve salju. problem je ako neznas sta tacno da trazis, odgovor na zahtjev ces tesko dobiti. p.s. Ako ti ne odgovore u roku ne mozes nista posebno poduzeti, jedino da se zalis obdusmenu, al je bolje zaliti se ovde raji na forumu nego njima. Takođe, pravo na informacije javnih institucija nije ljudsko, nego civilno pravo, pravo koje proistiće iz domaćeg Ustava iuli zakona.
I na kraju, s ovim zahtjevima za informacije, brate niste nista originalni. odavno u zemlji postoje speciljalizirane NGO koje se bave samo tim pitanjima, jer je to jedno vrijeme bilo pravo in.
-
Goa
c,c,c,c,Herc wrote:Nemam vremena da gledam ovaj crtic na meatrix,a ovaj film the yes men je simpatican,a cool je relativan pojam.Ne postizu mnogo svojim aktivizmom,ali bar ismijavajuci wto i slicne organizacije objasnjavaju ljudima nepravdu u svijetu sto opet smatram pozitivnim.
Ne znam kako ti na to gledas,ali bilo koju vrstu aktivizma koja barem potakne ljude na razmisljanje,smatram pozitivnom i vrijednom reklame.Tako i the yes men..
takvi smo mi ljudi u Bosni. Dodje stranac i kaze pogledaj ovaj film i svi poletite to je cudo bozije da ga pogledate.
the meatrix.com je dio Golbalnog pokreta koji danas broji preko 30 miliona ljudi. Cak i Bil Gejts kaze da je super, Bono vox, madonna, prof. Sen (kljucni covjek na harvardu) i sta ti ja znam ko vec ne, al djaba
vama je to obicni crtic.....
umjesto da pogledate pazljivo i razmislite kako da vi za DOSTA! napravite nesta slicno (jer to ima efekta), vi cete se baviti prikupljanjem zahtjeva o slobodnom pristupu informacijama
sreca pa idem na odmor
-
Goa
Stochar, ja licno mislim da je to supljak za start da su dobili posredstvom zahtjeva.
Po zakonu oni nisu duzni to dostavljati, a imajuci u vidu da knjigovodstvo zajedničkih institucija knjizi preko 500 miliona KM, cisto nevjerujem da se neko tolko zarovio u papire. Oni da su htjeli odgovori mogli su poslati listu sa racunima (npr da opisu sve racune kolko sta kosta itd)
ovo mi vise lici da je neko iskopirao i dao im racun iz Magarca (a sve je moguce s obzirom kolko se nesta ovih dana potura Terzicu)
Al to nije bitno, trazi si link evo ti ga:
http://www.cspi.ba/index3.html
vidi sta sve ljudi rade po ovom pitanju. Nije da ih nesta hvalim al samo da potvrdim ono sto sam maloprije govorio... Inace ono sto ja kazem a neznam precizno kazem fino 'ja mislim'... naviko da me ne tuze za klevetu

Po zakonu oni nisu duzni to dostavljati, a imajuci u vidu da knjigovodstvo zajedničkih institucija knjizi preko 500 miliona KM, cisto nevjerujem da se neko tolko zarovio u papire. Oni da su htjeli odgovori mogli su poslati listu sa racunima (npr da opisu sve racune kolko sta kosta itd)
ovo mi vise lici da je neko iskopirao i dao im racun iz Magarca (a sve je moguce s obzirom kolko se nesta ovih dana potura Terzicu)
Al to nije bitno, trazi si link evo ti ga:
http://www.cspi.ba/index3.html
vidi sta sve ljudi rade po ovom pitanju. Nije da ih nesta hvalim al samo da potvrdim ono sto sam maloprije govorio... Inace ono sto ja kazem a neznam precizno kazem fino 'ja mislim'... naviko da me ne tuze za klevetu
-
Goa
p.s.
Cuo sam pouzdano (ne tvrdim 100%) da da su racuni iz kabineta predsjedavajuceg za nabavku mobitela i odjela pravo skupi. Eh sad to je bilo prije nekoliko mjeseci al je kupio proljetos mobitel za oko 2000 KM.
Svasta bi se pronaslo kad bi se uzeli svi racuni na uvid..... puno vise nego yebeni magarac
Cuo sam pouzdano (ne tvrdim 100%) da da su racuni iz kabineta predsjedavajuceg za nabavku mobitela i odjela pravo skupi. Eh sad to je bilo prije nekoliko mjeseci al je kupio proljetos mobitel za oko 2000 KM.
Svasta bi se pronaslo kad bi se uzeli svi racuni na uvid..... puno vise nego yebeni magarac
- johnnykola
za dobivanje informacije koja vas interesuje obratite se ngo-u
vasa prava. nisam sve procitao, pa oprostite ako pogrijesim,
ovo oko slobode informiranja pokazuje da je pokret dosta!
malo neorganiziran. naime, recimo i da se preko tog zakona
o slobodi informiranja i ne moze doci do informacija (preko,
je li, drzavnog puta), ali preko ngo znam da se moze doci.
i rijesen problem! idemo dalje. sta sad oko toga protestirati!?
ima hrpa problema koje ne rijesava ni drzava ni ngo-e.
sto se tice the yes men, jos se jednom pokazalo da je
nasa organizacija presjajna. u kinu bosna se bukvalno moglo umrijeti od
vrucine, zvuk je svako malo stopao, projekcija je pocela s 20 minuta
zakasnjenja... standardno bosanski. no, jebo to, sam film nije los, ali
nije nam niti rekao nesto novo. dobra je fora sa zlatnim odijelom za
menadzere. malo su razvuceni dijelovi izmnedju punch line-a, tj.
konferencija i predavanja na kojima yes men uzimaju ucesce. da ima
ljudi koji u bosni razmisljaju kao i yes men procitao sam u komentaru
na jedan od postova bloga dosta.blogger.ba. komentar ide ovako:
stvari ce se u ovoj drzavi promijeniti
samo i jedino ako u firmama tipa
bht, telecom, elektroprivreda...
novi, mladi, obrazovani, macionalizmom
nezadojeni, tek zaposleni ljudi
kao sto si ti steff (pretpostavljam:)
iznutra pocnu mijenjati one kontove po
kojima se ljudi zaposljavaju po porodicnim
vezama ili nacionalnom kljucu
vec samo i jedino na osnovu svog
znanja i sposobnosti. medjutim, problem
je sto vecina ljudi kad se zaposli
(narocito u firmama tog tipa:( ) pa sve i preko veze
i nacionalnog kljuca
zabije prst u uho i igra kako
sistem svira. sistem treba rusiti
iznutra. to treba biti nasa borba
i to je punk ovog naseg posranog doba.
ali, nazazlot, malo ko ce shvatiti
sta sam ja ovdje napisao.
i dosta ce ih reci recenicu
tipa:
'pa ja radim emisiju 'nasa realnost'
(ili kako se vec zove - op.aut.) ili onu pejakovicevu
'u ime naroda' i ja pomazem konkretnim ljudima',
ali od toga je slaba fajda kad je vas
radni kolega ISTI kao i ONAJ koji je ljude o kojima
se takve emisije rade doveo na rub prosjackog stapa.
zadojen nacionalizmom i pun neznanja u svojoj struci.
tesko, sve ce to jako tesko ici.
'jer preci je stan ili vikendica za mene (a s dobrim
poslom to mogu imati - kad-tad) od normalnog
zivota ljudi koji zive oko mene.'
opet, nazalost, ali je naprosto tako.
taj upad u sistem do bola ofirno i otvoreno (istina, vecina onih
ljudi po konferencijama ih nije skontala - kako je lepo biti glup!
)
rade i the yes men- to se moglo vidjeti u njihovom filmu.
nego, najbolja scena te veceri je lik (ako je ko bio sjetit ce ga se
)
koji je u crnoj potkosulja-majici, lijeve ruke naslonjen na stok
od vrata postavio nako pitanje o globalnom zagrijavanju yes man-u.
na to je jaran izvalio stavljajuci mu svoje rijeci u usta dok je
govorio (lik u crnoj potkosulji
): 'jarane, imas li dezodorans?'
valjanje po podu!

vasa prava. nisam sve procitao, pa oprostite ako pogrijesim,
ovo oko slobode informiranja pokazuje da je pokret dosta!
malo neorganiziran. naime, recimo i da se preko tog zakona
o slobodi informiranja i ne moze doci do informacija (preko,
je li, drzavnog puta), ali preko ngo znam da se moze doci.
i rijesen problem! idemo dalje. sta sad oko toga protestirati!?
ima hrpa problema koje ne rijesava ni drzava ni ngo-e.
sto se tice the yes men, jos se jednom pokazalo da je
nasa organizacija presjajna. u kinu bosna se bukvalno moglo umrijeti od
vrucine, zvuk je svako malo stopao, projekcija je pocela s 20 minuta
zakasnjenja... standardno bosanski. no, jebo to, sam film nije los, ali
nije nam niti rekao nesto novo. dobra je fora sa zlatnim odijelom za
menadzere. malo su razvuceni dijelovi izmnedju punch line-a, tj.
konferencija i predavanja na kojima yes men uzimaju ucesce. da ima
ljudi koji u bosni razmisljaju kao i yes men procitao sam u komentaru
na jedan od postova bloga dosta.blogger.ba. komentar ide ovako:
stvari ce se u ovoj drzavi promijeniti
samo i jedino ako u firmama tipa
bht, telecom, elektroprivreda...
novi, mladi, obrazovani, macionalizmom
nezadojeni, tek zaposleni ljudi
kao sto si ti steff (pretpostavljam:)
iznutra pocnu mijenjati one kontove po
kojima se ljudi zaposljavaju po porodicnim
vezama ili nacionalnom kljucu
vec samo i jedino na osnovu svog
znanja i sposobnosti. medjutim, problem
je sto vecina ljudi kad se zaposli
(narocito u firmama tog tipa:( ) pa sve i preko veze
i nacionalnog kljuca
zabije prst u uho i igra kako
sistem svira. sistem treba rusiti
iznutra. to treba biti nasa borba
i to je punk ovog naseg posranog doba.
ali, nazazlot, malo ko ce shvatiti
sta sam ja ovdje napisao.
i dosta ce ih reci recenicu
tipa:
'pa ja radim emisiju 'nasa realnost'
(ili kako se vec zove - op.aut.) ili onu pejakovicevu
'u ime naroda' i ja pomazem konkretnim ljudima',
ali od toga je slaba fajda kad je vas
radni kolega ISTI kao i ONAJ koji je ljude o kojima
se takve emisije rade doveo na rub prosjackog stapa.
zadojen nacionalizmom i pun neznanja u svojoj struci.
tesko, sve ce to jako tesko ici.
'jer preci je stan ili vikendica za mene (a s dobrim
poslom to mogu imati - kad-tad) od normalnog
zivota ljudi koji zive oko mene.'
opet, nazalost, ali je naprosto tako.
taj upad u sistem do bola ofirno i otvoreno (istina, vecina onih
ljudi po konferencijama ih nije skontala - kako je lepo biti glup!
rade i the yes men- to se moglo vidjeti u njihovom filmu.
nego, najbolja scena te veceri je lik (ako je ko bio sjetit ce ga se
koji je u crnoj potkosulja-majici, lijeve ruke naslonjen na stok
od vrata postavio nako pitanje o globalnom zagrijavanju yes man-u.
na to je jaran izvalio stavljajuci mu svoje rijeci u usta dok je
govorio (lik u crnoj potkosulji
valjanje po podu!
-
hukagrad
KRISTIAN SCHWARZ-SCHILLING – BUDUĆNOST BiH, ILI HISTORIJA BOSNOCIDA?
Kristian Schwarz-Schilling ponovo balansira između BONSKIH (i ne samo njih) OVLASTI i DEMOKRATSKIH STANDARDA, ne shvatajući da je: “Najmanje triput mjeri i, tek, potom sijeci” izvorno bosanskohercegovački standard, na koji su upravo oni sa kojima on namjerava implementirati demokratske standarde u Bosni i Hercegovini prvo i najžešće nasrnuli. Prozivajući demokratski izabrane parlamentarce, koji nečinjenjem ugrožavaju ne samo one koje zastupaju, već bosanskohercegovačku (i da li samo nju?) populaciju, Kristian Schwarz-Schilling čini isto ono što čine parlamentarci koje proziva. Zašto? Zato što i on zaboravlja skoro 70% bosanskohercegovačke populacije s pravom na izbor (što je više od 90% bosanskohercegovačke populacije), koje su njegovi prethodnici uvjerili da se izlaskom na izbore NIŠTA NE MOŽE PROMIJENITI. Doista - uz uvažavanje činjenice da je, uz populaciju i teritoriju, politika ključni faktor državnosti i samoodređenja - dovoljan je i letimičan pregled stranaka i koalicija kandidiranih za predstojeće izbore pa da se svjesno ostane u bosanskohercegovačkoj političkoj herezi (čak i uz saznanje kako je to ravno – samoubojstvu!). Stim da se odgovornost za takvu odluku s pravom adresira na Kristiana Schwarz-Schillinga. Naravno, ukoliko Kristian Schwarz-Schilling zanemari istinu da je zloćudni bosanskohercegovački čvor – prevashodno zato što je bio pod patronatom njegovih prethodnika – toliko metastazirao da mu nema lijeka.
ZNAČI: U IME 90% POPULACIJE BOSNE I HERCEGOVINE KRISTIAN SCHWARZ-SCHILLING MORA PRESIJEĆI ZLOĆUDNI BOSANSKOHERCEGOVAČKI ČVOR.
IZLASKOM NA IZBORE NIŠTA SE NE MOŽE PROMIJENITI, UKOLIKO KRISTIAN SCHWARZ-SCHILLING SA SVOG NIVOA VLASTI NE OSIGURA:
(1) zabranu izlaska na izbore u BiH 2006. godine svakoj stranci koja je bila na vlast ili je bila u opoziciji od početka 1990. do kraja 1995. godine;
(2) ukidanje svake takve stranake u BiH;
(3) zabranu političkog angažiranja u BiH svakom pojedincu koji je obavljao bilo koju od stranačkih funcija u ijednoj od stranaka koje su bile na vlasti ili u opoziciji od početka 1990. do kraja 1995. godine;
(4) zabranu izlaska na izbore 2006. godine i kandidiranja za izbore u BiH svakom pojedincu koji je u ime ijedne od stranaka koje su bile na vlast ili su bile u opoziciji od početka 1990. do kraja 1995. godine bio u parlamentarnoj, sudskoj, zakonodavnoj ili izvršnoj vlasti, na svakom od organizacionih nivoa te vlasti. Krivično gonjenje svih onih pojedinaca koji su, po nekoj od navedenih osnova, imali imunitet u vršenju svoje funkcije (svi oni su, više ili manje – činjenjem ili nečinjenjem, neposredno odgovorni za rat i za poratne posljedice);
(5) zabranu izlaska na izbore 2006. godine u BiH i političkog angažiranja svakom pojedincu koji je bio na ijednoj od vodećih pozicija u vojnim, sigurnosno-obavještajnim, policijskim, medijskim, diplomatskim, ekonomskim, finansijskim, upravnim, administrativnim, kulturnim, naučnim, obrazovno-odgojnim, zdravstvenim, penzionim, socijalnim, humanitarnim i drugim strukturama koje su egzistirale na tlu Bosne i Hercegovine i u inozemstvu u periodu od početka 1990. do kraja 1995. godine;
(6) zabranu registriranja u BiH nacionalističko-fanatičkih stranaka;
(7) ozakonjenje sudjelovanja u parlamentarnoj, sudskoj, zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, kao i na vodećim pozicijama na svim nivoima u BiH za koje je ta vlast neposredno odgovorna, najmanje 20% mlađih od 30 godina i 51% mlađih od 51 godine;
(8) ozakonjenje sudjelovanja u parlamentarnoj, sudskoj, zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, kao i na vodećim pozicijama na svim nivoima u BiH za koje je ta vlast neposredno odgovorna, najmanje 49% žena;
(9) izborni zakon, koji nije zasnovan na pretpostavkama koje generiraju, održavaju i razvijaju diskriminaciju.
Gospodine Schwarz-Schilling, imate neupitno definiranu teritoriju i populaciju kojoj ona pripada duže od milenija. Kao i Vaši prethodnici, ovlašćeni ste da u ime najrespektabilnijih političkih institucija međunarodne zajednice, ali i u korist bosanskohercegovačke populacije i života uopće uspostavite i razvijete samoodrživu političku kontrolu. Nikada, zapamtite – nikada! je nećete uspostaviti na način na koji su to činili Vaši prethodnici. Nadati se, dovoljno ste budni da ne pristanete na organiziranu nacionalističko-fanatičku (nacističku) kontrolu.
Gospodine Schwarz-Schilling, zgrade ispred kojih Vi p(r)ozivate nacionalističko-fanatičku (nacističku) kliku da vlada u Vaše ime su, ipak, samo nedužne (razorene!) zgrade (razorili su ih baš oni koje pozivate da poštuju njihovo državotvorno značenje). Vaša obaveza je da od njih - u ime najrespektabilnijih političkih institucija međunarodne zajednice, ali i u korist bosanskohercegovačke populacije i života uopće – “razvijete” institucije. Vi to možete učiniti samo uz jedan uvjet: ukoliko prihvatite činjenicu da su oni koje p(r)ozivate i oni koje ne p(r)ozivate u neraskidivoj političkoj simbiozi, jer jedino tako mogu i egzistirati. Stoga ih morate tako i tretirati. Naravno, ljudski je vjerovati da ni pod kakvim nacionalističko-fanatičkim (nacističkim) uvjetima Kristian Schwarz-Schilling neće pristati na ponovno razaranje Reichstaga i podjelu Njemačke.
Bosna i Hercegovina je država pod Vašim patronatom. „Prava i slobode određeni u Evropskoj konvenciji za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda te njenim Protokolima neposredno se primjenjuju u Bosni i Hercegovini i imaju prvenstvo pred svim drugim zakonodavstvom“ (Ustav Bosne i Hercegovine).
Šta su - pokušavajući ljudima nametnuti nacionalističko-fanatičke (nacističke) opcije u Bosni i Hercegovini – učinili Vaši prethodnici? Iz “PRAVA NA ŠUTNJU ADMINISTRACIJE” razvili su PRAVO NA ADMINISTRATIVNU KUGU, do te mjere da čovjek koji je nadrastao primitivni mozak zna da nije u stanju izvršiti ni suicid, jer je administracija - koju su ustanovili, vizirali i sponzorirali Vaši prethodnici - izbrisala svaki trag o njegovom postojanju.
Gospodine Schwarz-Schilling, ukoliko budete uvažavali činjenice, uz Vas je 90% bosanskohercegovačke populacije koja organizirano šuti. Jer to je jedini način da se zaštite od ADMINISTRATIVNE KUGE, koja u korist onih 10% hrani, brani i razvija zločin, kriminal, nepotizam, korupciju, nemoral, kukavičluk, poltronstvo, narcizam... Ne tražite od njih da glasaju za “manje zlo”, ne primoravajte ih da ni danas - kao ni u vrijeme dok je govorilo oružje - uistinu nemaju pravo na glasan izbor jasno definiran iznad primitivnog mozga. Ne pristajte na vladavinu zla, jer na to nemate pravo kao – čovjek! a ni mandat Vam to ne dopušta.
Kristian Schwarz-Schilling ponovo balansira između BONSKIH (i ne samo njih) OVLASTI i DEMOKRATSKIH STANDARDA, ne shvatajući da je: “Najmanje triput mjeri i, tek, potom sijeci” izvorno bosanskohercegovački standard, na koji su upravo oni sa kojima on namjerava implementirati demokratske standarde u Bosni i Hercegovini prvo i najžešće nasrnuli. Prozivajući demokratski izabrane parlamentarce, koji nečinjenjem ugrožavaju ne samo one koje zastupaju, već bosanskohercegovačku (i da li samo nju?) populaciju, Kristian Schwarz-Schilling čini isto ono što čine parlamentarci koje proziva. Zašto? Zato što i on zaboravlja skoro 70% bosanskohercegovačke populacije s pravom na izbor (što je više od 90% bosanskohercegovačke populacije), koje su njegovi prethodnici uvjerili da se izlaskom na izbore NIŠTA NE MOŽE PROMIJENITI. Doista - uz uvažavanje činjenice da je, uz populaciju i teritoriju, politika ključni faktor državnosti i samoodređenja - dovoljan je i letimičan pregled stranaka i koalicija kandidiranih za predstojeće izbore pa da se svjesno ostane u bosanskohercegovačkoj političkoj herezi (čak i uz saznanje kako je to ravno – samoubojstvu!). Stim da se odgovornost za takvu odluku s pravom adresira na Kristiana Schwarz-Schillinga. Naravno, ukoliko Kristian Schwarz-Schilling zanemari istinu da je zloćudni bosanskohercegovački čvor – prevashodno zato što je bio pod patronatom njegovih prethodnika – toliko metastazirao da mu nema lijeka.
ZNAČI: U IME 90% POPULACIJE BOSNE I HERCEGOVINE KRISTIAN SCHWARZ-SCHILLING MORA PRESIJEĆI ZLOĆUDNI BOSANSKOHERCEGOVAČKI ČVOR.
IZLASKOM NA IZBORE NIŠTA SE NE MOŽE PROMIJENITI, UKOLIKO KRISTIAN SCHWARZ-SCHILLING SA SVOG NIVOA VLASTI NE OSIGURA:
(1) zabranu izlaska na izbore u BiH 2006. godine svakoj stranci koja je bila na vlast ili je bila u opoziciji od početka 1990. do kraja 1995. godine;
(3) zabranu političkog angažiranja u BiH svakom pojedincu koji je obavljao bilo koju od stranačkih funcija u ijednoj od stranaka koje su bile na vlasti ili u opoziciji od početka 1990. do kraja 1995. godine;
(4) zabranu izlaska na izbore 2006. godine i kandidiranja za izbore u BiH svakom pojedincu koji je u ime ijedne od stranaka koje su bile na vlast ili su bile u opoziciji od početka 1990. do kraja 1995. godine bio u parlamentarnoj, sudskoj, zakonodavnoj ili izvršnoj vlasti, na svakom od organizacionih nivoa te vlasti. Krivično gonjenje svih onih pojedinaca koji su, po nekoj od navedenih osnova, imali imunitet u vršenju svoje funkcije (svi oni su, više ili manje – činjenjem ili nečinjenjem, neposredno odgovorni za rat i za poratne posljedice);
(5) zabranu izlaska na izbore 2006. godine u BiH i političkog angažiranja svakom pojedincu koji je bio na ijednoj od vodećih pozicija u vojnim, sigurnosno-obavještajnim, policijskim, medijskim, diplomatskim, ekonomskim, finansijskim, upravnim, administrativnim, kulturnim, naučnim, obrazovno-odgojnim, zdravstvenim, penzionim, socijalnim, humanitarnim i drugim strukturama koje su egzistirale na tlu Bosne i Hercegovine i u inozemstvu u periodu od početka 1990. do kraja 1995. godine;
(7) ozakonjenje sudjelovanja u parlamentarnoj, sudskoj, zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, kao i na vodećim pozicijama na svim nivoima u BiH za koje je ta vlast neposredno odgovorna, najmanje 20% mlađih od 30 godina i 51% mlađih od 51 godine;
(8) ozakonjenje sudjelovanja u parlamentarnoj, sudskoj, zakonodavnoj i izvršnoj vlasti, kao i na vodećim pozicijama na svim nivoima u BiH za koje je ta vlast neposredno odgovorna, najmanje 49% žena;
(9) izborni zakon, koji nije zasnovan na pretpostavkama koje generiraju, održavaju i razvijaju diskriminaciju.
Gospodine Schwarz-Schilling, imate neupitno definiranu teritoriju i populaciju kojoj ona pripada duže od milenija. Kao i Vaši prethodnici, ovlašćeni ste da u ime najrespektabilnijih političkih institucija međunarodne zajednice, ali i u korist bosanskohercegovačke populacije i života uopće uspostavite i razvijete samoodrživu političku kontrolu. Nikada, zapamtite – nikada! je nećete uspostaviti na način na koji su to činili Vaši prethodnici. Nadati se, dovoljno ste budni da ne pristanete na organiziranu nacionalističko-fanatičku (nacističku) kontrolu.
Gospodine Schwarz-Schilling, zgrade ispred kojih Vi p(r)ozivate nacionalističko-fanatičku (nacističku) kliku da vlada u Vaše ime su, ipak, samo nedužne (razorene!) zgrade (razorili su ih baš oni koje pozivate da poštuju njihovo državotvorno značenje). Vaša obaveza je da od njih - u ime najrespektabilnijih političkih institucija međunarodne zajednice, ali i u korist bosanskohercegovačke populacije i života uopće – “razvijete” institucije. Vi to možete učiniti samo uz jedan uvjet: ukoliko prihvatite činjenicu da su oni koje p(r)ozivate i oni koje ne p(r)ozivate u neraskidivoj političkoj simbiozi, jer jedino tako mogu i egzistirati. Stoga ih morate tako i tretirati. Naravno, ljudski je vjerovati da ni pod kakvim nacionalističko-fanatičkim (nacističkim) uvjetima Kristian Schwarz-Schilling neće pristati na ponovno razaranje Reichstaga i podjelu Njemačke.
Bosna i Hercegovina je država pod Vašim patronatom. „Prava i slobode određeni u Evropskoj konvenciji za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda te njenim Protokolima neposredno se primjenjuju u Bosni i Hercegovini i imaju prvenstvo pred svim drugim zakonodavstvom“ (Ustav Bosne i Hercegovine).
Šta su - pokušavajući ljudima nametnuti nacionalističko-fanatičke (nacističke) opcije u Bosni i Hercegovini – učinili Vaši prethodnici? Iz “PRAVA NA ŠUTNJU ADMINISTRACIJE” razvili su PRAVO NA ADMINISTRATIVNU KUGU, do te mjere da čovjek koji je nadrastao primitivni mozak zna da nije u stanju izvršiti ni suicid, jer je administracija - koju su ustanovili, vizirali i sponzorirali Vaši prethodnici - izbrisala svaki trag o njegovom postojanju.
Gospodine Schwarz-Schilling, ukoliko budete uvažavali činjenice, uz Vas je 90% bosanskohercegovačke populacije koja organizirano šuti. Jer to je jedini način da se zaštite od ADMINISTRATIVNE KUGE, koja u korist onih 10% hrani, brani i razvija zločin, kriminal, nepotizam, korupciju, nemoral, kukavičluk, poltronstvo, narcizam... Ne tražite od njih da glasaju za “manje zlo”, ne primoravajte ih da ni danas - kao ni u vrijeme dok je govorilo oružje - uistinu nemaju pravo na glasan izbor jasno definiran iznad primitivnog mozga. Ne pristajte na vladavinu zla, jer na to nemate pravo kao – čovjek! a ni mandat Vam to ne dopušta.
-
senada
hukagrad wrote:KRISTIAN SCHWARZ-SCHILLING – BUDUĆNOST BiH, ILI HISTORIJA BOSNOCIDA?
Šta su - pokušavajući ljudima nametnuti nacionalističko-fanatičke
(nacističke) opcije u Bosni i Hercegovini – učinili Vaši prethodnici? Iz “PRAVA NA ŠUTNJU ADMINISTRACIJE” razvili su PRAVO NA ADMINISTRATIVNU KUGU, do te mjere da čovjek koji je nadrastao primitivni mozak zna da nije u stanju izvršiti ni suicid, jer je administracija - koju su ustanovili, vizirali i sponzorirali Vaši prethodnici - izbrisala svaki trag o njegovom postojanju.
-
Helem
ma sta me briga sto oni protestuju,ja cu kopati i sijati.
Takodje sam odlucio i krpiti ceste da ne hodam kaljavim putem
Na izborima necu glasati jer su uveli i ozakonjuju fakticko stanje na terenu,priznaju Etnitetsko drzavljanstvo,dakle opet namjestaljka,kazu mi samo da se registrujem a oni ce sve ostalo uraditi za nas....
Bjazi,Dosta svega,
kruha mi.
Takodje sam odlucio i krpiti ceste da ne hodam kaljavim putem
Na izborima necu glasati jer su uveli i ozakonjuju fakticko stanje na terenu,priznaju Etnitetsko drzavljanstvo,dakle opet namjestaljka,kazu mi samo da se registrujem a oni ce sve ostalo uraditi za nas....
Bjazi,Dosta svega,
kruha mi.
- Anka
Kao ideja pokret "Dosta" je svakako pozitivan iskorak u bolesnoj političkoj situaciji Bosne, ali sumnjam da će se realizovati uspešno...
Stav,ciljevi,zahtevi,sve me to podseća na "Otpor" koji je pokrenuo stvari u Srbiji. Ipak,nama je bilo lakše jer je zemlja kompaktna.
Kod vas su rane još sveže, ne podnosite se međusobno i stvarno ne vidim kako ćete se složiti oko nekih stavova....
Koliko Srba je aktivno u pokretu "Dosta" ?
Pretpostavljam da će se i sada naći neko pametan da mi opet kaže da ne serem i da Srbi nisu bitni u Bosni i da nije važno ima li ih u pokretu "Dosta".
Stav,ciljevi,zahtevi,sve me to podseća na "Otpor" koji je pokrenuo stvari u Srbiji. Ipak,nama je bilo lakše jer je zemlja kompaktna.
Kod vas su rane još sveže, ne podnosite se međusobno i stvarno ne vidim kako ćete se složiti oko nekih stavova....
Koliko Srba je aktivno u pokretu "Dosta" ?
Pretpostavljam da će se i sada naći neko pametan da mi opet kaže da ne serem i da Srbi nisu bitni u Bosni i da nije važno ima li ih u pokretu "Dosta".
-
Ereinion
Postavi to pitanje recimo Crvenom krstu/križu pa će ti se smijati. Učešće i u jednom i drugom je sasvim dobrovoljno. Svi građani kojima je dosta svega imaju priliku da se priključe, bez obzira da li oni bili Srbi, Bošnjaci, Hrvati, Marsovci ili bilo ko drugi. Neću ti reći da Srbi nisu bitni u Bosni i da nije važno ima li ih u pokredu "Dosta", nego ću ti reći da ako ih nema u pokretu, sigurno to nije tako jer im je neko zabranio.