El_comadante wrote: ↑09/08/2021 12:23
¤ jelena ¤ wrote: ↑09/08/2021 11:06
Otkud Albanija u tome nečemu "srpskom..."?
Kako to sebi objašnjavate?
evo mene lično neintersuje Albanija ni zašto su tamo. imaju svoje razloge. ja neželim da BiH udje u taj savez
dok Srbija neutvrdi granice izemedju BiH i Srbije, dok Srbija neplati hidropotencija koji godinama koristi a nežele i neče da plate, dok Srbija nebude direktno pregovarala sa BiH oko hidrocentrala za koje je nadležna a ne sa entitetom. šta je tu tako teško shvatiti i skontati? tražim samo da Srbija poštuje moju državu a ne samo riječima nego i dijelima.
OK, ovo je garant neka zaebancija...ono... igraš se nepismenog trola...dosadno ti, a možda i zaradiš nešto sa strane...
1. Srbija da utvrđuje granice između BiH i Srbije?!
Dobro, bude li ih Srbija sama utvrđivala, šta misliš kako će - po tvom viđenju problema zvanog Srbija - te granice BiH izgledati?
2. Srbija ne želi da plaća hidropotencijal Bosni i Hercegovini pa ga 'ladno i ne plaća, a koristi ga - godinama?!
Želiš li ti da platiš račun za struju, vodu, komunalne usluge, porez? Možeš li uopšte koristiti pomenuto godinama, a da ne platiš račune? Hoće li ti se desiti nešto ako navedeno ne platiš...?
Šta se Srbiji desilo jer nešto iz naše zemlje godinama koristi, a ne plaća? Ko joj je to dozvolio? Je l' to, hljeba ti, Srbija sama sebi dozvolila da bez ikakavih problema i ograničenja koristi jedan u nizu najvažnijih prirodnih potencijala države BiH?
3. Država Srbija ne pregovara s BiH na državnom nivou, nego samo sa entitetom koji će joj bez ikakve sumnje sve želje ispuniti i to je sasvim dovoljno i to niko u BiH ne može podići na nivo države?!
Otkud Srbiji mogućnost da pregovara s kim ona hoće u BiH oko jednog tako važnog pitanja kao što je hidrocentrala?
U ove tri stavke koje si sam naveo, gdje vidiš tu državu koju hoćeš da je Srbija poštuje?
Ili čak bilo ko drugi u regionu....