Koliko mjere mogu trajati?

Moderator: O'zone

Locked
aldinjo

#1701 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by aldinjo »

Usamljeni pustolov wrote: 23/04/2020 16:10 Kako bi ti ovo riješio Adame Smithe, jesmo li mi neka Norveska, neki raj za socijalu, pa da se izvucemo iz svega bez gubitaka? Samo palamudite a nikakva rijesenja nemate nego ste u fazonu "Drzava d'uradi nešto". Predlozite vi neka rijesenja, samo bez nekih imaginarnih finansiranja iz jos imaginarnijih fondova u drzavi koja ionako ima enormnu nezaposlenost.
Opet si počeo "šupljirati". Završena rasprava! :run:
Vrh sebičnosti, bezobrazluka i prepotentnosti.
Usamljeni pustolov

#1702 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Usamljeni pustolov »

Koliko ljudi daleko mogu ici u licemjerstvu samo ne bil se predstavili kao humanitarci. Ja govorim ono sto vi mislite.
Usamljeni pustolov

#1704 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Vela666 wrote: 23/04/2020 16:39
Usamljeni pustolov wrote: 23/04/2020 16:31
Vela666 wrote: 23/04/2020 16:21

:roll:
nadasve humana izjava nema šta :lol: :roll:

LJUDI SE SOLIDARIŠU SA DRUGIM LJUDIMA OD STRAHA DA MOGU NAĆI U ISTOJ SITUACIJI.

Svih ovih godina je bilo pun kurac gladnih u BiH ali vam je sad prpa da i vi ne ogladnite. Licemjeri !
:lol: :lol: meni je daleko od prpe,
ako je tebi nepojmljivo da postoje ljudi koji imaju novac, a u isto vrijeme im je stalo i do onih koji su u lošim materijalnim uvjetima, to sve govori o tebi :mrgreen:
Izvoli humanitarac, sad dok si u karantinu pa ne sipas 4.2 fsi doniraj te pare ovim sto su ostali bez posla mogu bar 2 sedmice preziviti od tih para sto zar je frka odvojit tu stoju-dvije ?

Licemjerni ste jbg.
aldinjo

#1705 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by aldinjo »

Usamljeni pustolov wrote: 23/04/2020 16:56 Koliko ljudi daleko mogu ici u licemjerstvu samo ne bil se predstavili kao humanitarci. Ja govorim ono sto vi mislite.
Ti pišeš gluposti zbog svoje ohololosti i bezobrazluka.
Usamljeni pustolov

#1706 Re: Koliko mjere mogu trajati?

aldinjo wrote: 23/04/2020 17:09
Usamljeni pustolov wrote: 23/04/2020 16:56 Koliko ljudi daleko mogu ici u licemjerstvu samo ne bil se predstavili kao humanitarci. Ja govorim ono sto vi mislite.
Da, da. Iskrenost = oholost i bezobrazluk a licemjerstvo je čin humanosti.
index_box

#1707 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by index_box »

Ma neki troll, šta vam je. Samo ignorirati, sami će se ugasiti.
Lincoln-Burrows

#1708 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Lincoln-Burrows »

aldinjo wrote: 23/04/2020 15:46
Nemoj mi "okolo" pisati o ekonomiji! Pitam te šta ćemo sa 30000 hiljada ljudi koji su ostali bez posla? I koliko još hiljada ljudi će vjerovatno ostati bez posla ako ovo stanje sa ovim glupim mjerama potraje kao što priželjkujete? Kako će se puniti fondovi kao što je penzioni ako se bude smanjivao priliv novčanih sredstava u budžetu, pošto odnedavno to ide preko federalnog budžeta? Pišeš protiv kafića a znaš koliko ljudi je radilo u ugostiteljstvu a sada im je to onemogućeno? Ona sredstva iz MMF kada se potroše, a potrošiće se brzo, valja vraćati. A kako?
Nema ekonomije ni punjenja državne kase, kako nama tako i svima drugima, riješenje će biti na globalnom nivou ako ga bude.

Kafići neće biti puni sve i da se otvore, nema više povratka na staro to treba shvatiti.
Usamljeni pustolov

#1709 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Lincoln-Burrows wrote: 23/04/2020 17:24
Nemoj mi "okolo" pisati o ekonomiji! Pitam te šta ćemo sa 30000 hiljada ljudi koji su ostali bez posla? I koliko još hiljada ljudi će vjerovatno ostati bez posla ako ovo stanje sa ovim glupim mjerama potraje kao što priželjkujete? Kako će se puniti fondovi kao što je penzioni ako se bude smanjivao priliv novčanih sredstava u budžetu, pošto odnedavno to ide preko federalnog budžeta? Pišeš protiv kafića a znaš koliko ljudi je radilo u ugostiteljstvu a sada im je to onemogućeno? Ona sredstva iz MMF kada se potroše, a potrošiće se brzo, valja vraćati. A kako?
Nema ekonomije ni punjenja državne kase, kako nama tako i svima drugima, riješenje će biti na globalnom nivou ako ga bude.

Kafići neće biti puni sve i da se otvore, nema više povratka na staro to treba shvatiti.
Ne mogu to oni da skontaju, tek kad te posao natjera na saradnju sa strancima, shvatis da su bosanci izrazito glup narod. Oni bukvalno nista ne kontaju, isto ovce neke pricaju sta jedan misli. Pa Torabi im vodu prodavao, kako onda da im Novalic ne proda maglu barem
aldinjo

#1710 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by aldinjo »

Itekako bi bili puni jer su se ljudi zaželjeli da sjednu negdje napolje u ljetnu baštu i popiju nešto nakon višesedmične izolacije.
aldinjo

#1711 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by aldinjo »

Usamljeni pustolov wrote: 23/04/2020 17:10
aldinjo wrote: 23/04/2020 17:09
Da, da. Iskrenost = oholost i bezobrazluk a licemjerstvo je čin humanosti.
To ti je do kućnog odgoja. I ništa više.
aldinjo

#1712 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by aldinjo »

index_box wrote: 23/04/2020 17:12 Ma neki troll, šta vam je. Samo ignorirati, sami će se ugasiti.
Vidiš kada se registrovao i koliko je postova napisao za sedam dana i sve ti jasno. :)
manuchao91

#1713 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by manuchao91 »

1 maj i ukidanje policijskog sata za vrijeme ramazana su poslednji pokušaj da srušimo sve sto smo do sad imali !!
Usamljeni pustolov

#1714 Re: Koliko mjere mogu trajati?

aldinjo wrote: 23/04/2020 17:28

Itekako bi bili puni jer su se ljudi zaželjeli da sjednu negdje napolje u ljetnu baštu i popiju nešto nakon višesedmične izolacije.
PANDEMIJA JE NEDOKAZNI STVORE

Humanitarac, tvoja humana priroda bi trebala da ima u vidu rizik od smrti od virusa kod starih osoba, unuci ce donijeti svojim bakama i nastat ce haos. Tvoj pobraziljeni nickname govori da je u pitanju neka izmaltretirana glavica, pa cemo ti tolerisat ove nebuloze
Lincoln-Burrows

#1715 Re: Koliko mjere mogu trajati?

aldinjo wrote: 23/04/2020 17:28

Otvoriti će se kafići ubrzo u Austriji pa u Hrvatskoj isto tako ali ne očekuju se neki prihodi,
turizam je na klimavim nogama, eno hoteljeri ne razmišljaju o otvaranju jer ne mogu poslovati slabo popunjeni,
bolje će proći države koje imaju jaku poljoprivredu i djelatnosti nevezane za turizam.
Pokretanje trgovine prije svega je nužno, bit će kako bude a to nije više sjajno već bi rekao uzmi što ti se nudi.
manuchao91

#1716 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by manuchao91 »

mene neki dan ugostitelj koji dva kafića ima ubjedjuje da ce se kafici brzo otvorit da ce sve bit kao prije bez ikakvih restrikcija čak stavise da ce ljudi vise izlazit nego prije jer eto vidjeli su sta su izgubili mjesec i pol dana...
bunk

#1717 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by bunk »

Dupli.
Last edited by bunk on 23/04/2020 17:44, edited 2 times in total.
bunk

#1718 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by bunk »

Blixen wrote: 23/04/2020 10:52
bunk wrote: 23/04/2020 10:33 Nisam siguran ni u septembru da ce se dopustit skolama da krenu radit..
Pojava vakcine jedino ovo moze razrijesit.
Kontam puste djecu u septembru u klupe i u autobuse(vecina djece putuje do skole na TK).
Na sta ce to liciti sa prvim hladnim danima u oktobru..
Nadam se da grijesim..
ti nisi normalan
kao da te Solak napravio
djecu drzati zatvorenu
kakavih sve budala ima

Norveska ima 4 puta vise zarazenih na milion stanovnika
otvorili su vrtice
otvaraju skole iduceg ponedeljka

ti bi djecu u BiH drzao u zatvoru i nakon septembra, oktobra, novembra .....

tebe je brko panika rodila a strah odgoio
Ne bih ulazio u kalkulacije o tome ciji si ti nasljednik kad si tako hrabar.
Ali ja sam od pocetka protiv zabrane djeci i starima.
A lijepo sam napisao da je skola rizicna.
A ne da treba djecu drzat zatvorenu..
A to o strahu i panici..
Nabio na qrac 92.
Tipkovnica ratnice.
Vela666

#1719 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Vela666 »

Mišljenje mi je bilo da je foe opcija bez veze, jer se time daje jačina i moć osobi koja te dovede do stanja da dovoljno brineš o tome šta piše pa uključiš foe opciju...
sada mi je jasnije da nas foe spašava od odumiranja malih sivih stanica u glavi ...
foe hvala ti :D :mrgreen:
Lincoln-Burrows

#1720 Re: Koliko mjere mogu trajati?

manuchao91 wrote: 23/04/2020 17:39 mene neki dan ugostitelj koji dva kafića ima ubjedjuje da ce se kafici brzo otvorit da ce sve bit kao prije bez ikakvih restrikcija čak stavise da ce ljudi vise izlazit nego prije jer eto vidjeli su sta su izgubili mjesec i pol dana...
Nije loše biti optimista ali bolje bi bilo da ipak razmisli da jedan kafić prenamjeni u neku drugu radnju.

Nemam neku ideju ali prehrana i elektronička oprema idu odlično u ova vremena.
laik1981

#1721 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by laik1981 »

Usamljeni pustolov wrote: 23/04/2020 17:27

Ne mogu to oni da skontaju, tek kad te posao natjera na saradnju sa strancima, shvatis da su bosanci izrazito glup narod. Oni bukvalno nista ne kontaju, isto ovce neke pricaju sta jedan misli. Pa Torabi im vodu prodavao, kako onda da im Novalic ne proda maglu barem
A jesi li ti Bosanac? I nije ni bitno je li neko licemjer, je li iskren, je li humanitarac ili nije.. To nije poenta.. Poenta je da je drzava preko noci zabranila rad odredjenim djelatnosima a da nema alat u rukama kojim moze rijesiti problem koji je iz toga proizasao.. Cinjenica je da su ljudi koji su radili u tim djelatnostima u velikom problemu i da su najvise pogodjeni mjerama.. To se trenutno desava i nije nista imaginarno.. To je problem koji sistem svugdje u svijetu rjesava, pa cak i u manjem BH entitetu.. Sa minimalcem i doprinosima su sacuvali petnaestak hiljada radnih mjesta i dali ljudima bar to minimalno da imaju za osnovne potrebe.. Ne radi se ovdje o prici da je krizu bilo moguce izbjeci.. Kriza se morala desiti ali je kriza kod nas produbljena i dobrim dijelo prouzrokovana nesposobnoscu i neznanjem tih ljudi koji vode sistem..

Dakle, nisu ljencuge ti koji imaju problem.. Problem imaju radnici kojih je 26000 otpusteno u zadnjih mjesec dana, a veci dio je otpusten jer je djelatnostima u kojima su radili zabranjen rad.. I onako im primanja nisu bila dovoljna ni za osnovnu potrosacku korpu..

Ne treba svaku raspravu svoditi na licni nivo i na neka licna prepucavanja i vrijedjanja.. Treba se bar pokusati staviti u kozu tih ljudi, razmisliti na sta ce biti spemni ljudi kojima je odlukama vlasti i neadekvatnom reakcijom ugrozena osnovna egzistencija njihovih porodica.. Ovdje se sve urusava a mi to ignorisemo jer brojimo zarazene sirom svijeta..

Eo toliko o tome.. Ja se iskljucujem..
sumirprimus

#1722 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by sumirprimus »

aldinjo wrote: 23/04/2020 15:07
sumirprimus wrote: 23/04/2020 10:20 znaci popustanje mjera iza prvog maja? ok :)
sto se tice vjerskih obaveza, jednostavno AND justice for all...
kad se ne moze na koncerte ne mozete ni vi na teraviju, kratko i jasno, svima isto i mirna bosna :thumbup:
Kakvo poređenje!? Teravije i koncerti!? Genijalno! :lol: :run:
Druze nisu svima isti prioriteti u zivotu.
Postujem tudja uvjerenja iako mislim da su neispravna.
Sto su nekom vjerska okupljanja meni je koncert i kafana.
Svakim svacije, samo nek je istom mjerom.Ziv i zdrav bio
Sanjarko

#1723 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by Sanjarko »

Deficit 777 miliona km, FBiHa. Omen neko bi reko. A neradi vise ljudi. Sivi dio ekonomije se zaboravlja. Moja stara neradi upravo zbog ovoga i suoceni smo sa gladzu, ona je dio sive ekonomije. Trosimo trenutno sto su nam neki ljudi dali novca, sto je stara vrtila poslovno i sta sam ja imao sklonjeno da obnovim opremu tj., kompjuter da neki polovan uzmem. Zesca smo sirotinja bili i prije ovoga i sad smo. Poljuprivrednici u Bosni danas gledam i juce suoceni s propascu jer nemaju kome prodati svoje proizvode. U Americi se mnoge tvornice hrane zatvorile kako citam. Predvidzaju da ce se broj gladnih uduplati ove godine u svijetu.

Moze ovo trajati ali dok narodu film nepukne. Kad glad zakuca narodu na vrata film ce puci a tad ce narod t... Neprizivam to, niti prizeljkujem to. Pisao sam i otvarao teme o tome koje su brisane.
sadie_forever

#1724 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by sadie_forever »

sumirprimus wrote: 23/04/2020 18:49
aldinjo wrote: 23/04/2020 15:07
sumirprimus wrote: 23/04/2020 10:20 znaci popustanje mjera iza prvog maja? ok :)
sto se tice vjerskih obaveza, jednostavno AND justice for all...
kad se ne moze na koncerte ne mozete ni vi na teraviju, kratko i jasno, svima isto i mirna bosna :thumbup:
Kakvo poređenje!? Teravije i koncerti!? Genijalno! :lol: :run:
Druze nisu svima isti prioriteti u zivotu.
Postujem tudja uvjerenja iako mislim da su neispravna.
Sto su nekom vjerska okupljanja meni je koncert i kafana.
Svakim svacije, samo nek je istom mjerom.Ziv i zdrav bio
I ako ne podrzavam da ove god klanjamo u dzamijama bajram i teravije ovo je glupo poredjenje

u kafanama se napijes ,nisi svjestan sta radis,opustena situacija,...vjernik moze da drzi distancu i da sve to odgovorno odradi
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1725 Re: Koliko mjere mogu trajati?

Post by konektovan »

Sanjarko wrote: 23/04/2020 19:02 Deficit 777 miliona km, FBiHa. Omen neko bi reko. A neradi vise ljudi. Sivi dio ekonomije se zaboravlja. Moja stara neradi upravo zbog ovoga i suoceni smo sa gladzu, ona je dio sive ekonomije. Trosimo trenutno sto su nam neki ljudi dali novca, sto je stara vrtila poslovno i sta sam ja imao sklonjeno da obnovim opremu tj., kompjuter da neki polovan uzmem. Zesca smo sirotinja bili i prije ovoga i sad smo. Poljuprivrednici u Bosni danas gledam i juce suoceni s propascu jer nemaju kome prodati svoje proizvode. U Americi se mnoge tvornice hrane zatvorile kako citam. Predvidzaju da ce se broj gladnih uduplati ove godine u svijetu.

Moze ovo trajati ali dok narodu film nepukne. Kad glad zakuca narodu na vrata film ce puci a tad ce narod t... Neprizivam to, niti prizeljkujem to. Pisao sam i otvarao teme o tome koje su brisane.
Je li se meni cini, da ti ovako kukaš i još prije ove korona krize??? Te sirotinja, te glad a ovamo koristis internet po max brzini i kompjuter sa najboljom grafičkom na tržištu???
Locked