Povorka ponosa u Sarajevu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
šatirana_ljubičica

#1701 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by šatirana_ljubičica »

Sara03 wrote:
sumirprimus wrote:ja to ne smijem ni otvorit
Ne otvaraj za svoje dobro.

Jedino ako ti se baš danas slušaju četnici, pošto pojedinima očito nije problem.
saro, lutko, zelenu pilulu si danas trebala popiti, a ne rozu
šatirana_ljubičica

#1702 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

sumirprimus wrote:ljubicica se koristi nekakvim recenicama ja dok dodjem do kraja moram se vratit na pocetak nista nisam skonto
:lol:

polahko čitaj
palermo

#1703 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by palermo »

Hakiz wrote:
Kikibombona, i meni se čini da su ljudi moje generacije liberalniji od ovih između 20 i 35.
Pa okruženja u kojima su rasle nove generacije u najmanju ruku nije bilo liberalno. Vladajući sistem, vrijednosti više naginje konzervativizmu nego liberalizmu. A opet dominatni sistem vrijednosti ohrabruje mlade konzervativce da budu slobodniji i glasniji u izražavanju svojih stavova od svojih vršnjaka drugačijeg svjetonazora.
sumirprimus

#1704 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by sumirprimus »

šatirana_ljubičica wrote:
evo da uprostim
svi koji kažu nisu za paradu iz OVIH ILI ONIH razloga, ili da nisu za TO DA LGBT UPLOVI U SVE PORE DRUŠTVA, su nazadni, jadni, primtivci, čovjekoliki majmuni i slično
a druga nadnaravna gospoda, ta, naprosto, viša bića su oni koji to sve podržavaju ad hoc.
pa reko..otkud toliko nadnaravnih bića na forumčiću, zar nisu trebali tom svojom nadnaravnošću već nešto postić u životu pa da i ne znaju za neki tamo forum, da lebdne iznad običnog puka, da budu siva eminencija, kako protraćiše tu darovitost koja ih izdiže iznad nazadnih?
aaa zene jos rece da mi uprosti, :lol:

ja nju nista ne kontam opet?
znas sta
pusti kraju ljubicice bona, ne sekiraj se tolko :kiss:
Sara03

#1705 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Sara03 »

Sara03 wrote:
sumirprimus wrote:ja to ne smijem ni otvorit
Ne otvaraj za svoje dobro.

Jedino ako ti se baš danas slušaju četnici, pošto pojedinima očito nije problem.
saro, lutko, zelenu pilulu si danas trebala popiti, a ne rozu
Nisam ti ja kriva što su ti ovakvi uzori.

Obrati se stručnom licu.
šatirana_ljubičica

#1706 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Sara03 wrote: Nisam ti ja kriva što su ti ovakvi uzori.

Obrati se stručnom licu.
Ne znam o čemu ti pričaš, ja sam samo slušala zastupnika u skupštini koji priča šta im se dešava, nikakve četnike nije spominjao.
Tako ćemo mi kroz koju godinu.
moonca

#1707 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by moonca »

yasaq wrote:
moonca wrote:
yasaq wrote:A čini mi se da ovdje pedere najviše brane potomci onih pedera koji su u ratu dezertirali u države širokih shvatanja pa sad od tamo promovišu kako je to lijepo. A tamo ste ili pederi ili morate podržavati pedere inaće noga.
Vrlo je moguce da u tvom okruzenju, medju prijateljima i poznanicima ima bar jedan Gay za koga ti ne znas a da je a s kojim imas izvanredne odnose.

Ako jedan dan saznas koji je - sta mislis -kako ces reagovati? :zoka:
Tolerancija 0
hm ... dalje se moze naslutiti da je tolerancija 0 i prema drugim rasama, narodima, polovima, hrana... komsije.. :-)
Henry Chinaski

#1708 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Henry Chinaski »

sumirprimus wrote:
šatirana_ljubičica wrote:Interesantno je sljedeće:svi neka nadri-inteligencija, duh iznad duha, nadri-tolerancija, bakrači....
Mont Everes je mala maca gdje su se oni ispeli sa svojim shvatanjima,
ali svi prde na forumu 24/7 i samim tim se ubrajaju u obični puk :kiss:
kako? kako ta vaša nadnaravna bića nisu već negdje, zauzeta sobom i svojim poslovima,nego ste tu, sa običnim noorodom..
pitam za prijatelja
pitaj prijatelja ponovo sta je pito, nije bas najjasnije :lol:
evo da uprostim
svi koji kažu nisu za paradu iz OVIH ILI ONIH razloga, ili da nisu za TO DA LGBT UPLOVI U SVE PORE DRUŠTVA, su nazadni, jadni, primtivci, čovjekoliki majmuni i slično
a druga nadnaravna gospoda, ta, naprosto, viša bića su oni koji to sve podržavaju ad hoc.
pa reko..otkud toliko nadnaravnih bića na forumčiću, zar nisu trebali tom svojom nadnaravnošću već nešto postić u životu pa da i ne znaju za neki tamo forum, da lebde iznad običnog puka, da budu siva eminencija, kako protraćiše tu darovitost koja ih izdiže iznad nazadnih?
Danas bila loša roba, ha?
mO k3

#1709 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by mO k3 »

Pa vidi tolerancije prema migrantima ravna 0 a bas nedavno smo bili i mi migranti
šatirana_ljubičica

#1710 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

sumirprimus wrote:
evo da uprostim
pa reko..otkud toliko nadnaravnih bića na forumčiću, zar nisu trebali tom svojom nadnaravnošću već nešto postić u životu pa da i ne znaju za neki tamo forum, da lebdne iznad običnog puka, da budu siva eminencija, kako protraćiše tu darovitost koja ih izdiže iznad nazadnih?
aaa zene jos rece da mi uprosti, :lol:

ja nju nista ne kontam opet?
znas sta
pusti kraju ljubicice bona, ne sekiraj se tolko :kiss:
Joj ubiću te sad
hahah
kako ne kontaš, možda zato što se ti ne pronalaziš u tome
ali bilo je likova, kao obraćaju se onima nazadnim jadnicima koji neće da lgbt kontroliše sve da su primitvci, vaki, naki, da trebaju biti ko oni, naprednih pogleda na svijet, civilizarani..itd pa reko majku mu kad su tako napredni, kako vise na forumu
huh smorih se
hajd bjež
hahhaah
:kiss:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1711 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

mO k3 wrote:Pa vidi tolerancije prema migrantima ravna 0 a bas nedavno smo bili i mi migranti
Tolerancija? U BiH? Naravno!

https://www.klix.ba/vijesti/bih/minista ... /190405047
Henry Chinaski

#1712 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Henry Chinaski »

Zaključili smo sljedeće:

Svi su za toleranciju ali da svako za sebe odluči šta želi da toleriše, a šta ne?
Sara03

#1713 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Sara03 »

Obrati se stručnom licu.
Ne znam o čemu ti pričaš, ja sam samo slušala zastupnika u skupštini koji priča šta im se dešava, nikakve četnike nije spominjao.

Jesi li ga slušala i kada ti je govorio da si niža vrsta?
Hakiz

#1714 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hakiz »

palermo wrote:
Hakiz wrote:
Kikibombona, i meni se čini da su ljudi moje generacije liberalniji od ovih između 20 i 35.
Pa okruženja u kojima su rasle nove generacije u najmanju ruku nije bilo liberalno. Vladajući sistem, vrijednosti više naginje konzervativizmu nego liberalizmu. A opet dominatni sistem vrijednosti ohrabruje mlade konzervativce da budu slobodniji i glasniji u izražavanju svojih stavova od svojih vršnjaka drugačijeg svjetonazora.
To se ovi liberalni prehladili pa ne mogu biti glasni kao konzervativni?

Ovako je nekada Štulić pjevao:

Sloboda nije božje sjeme pa da ti ga netko da
Sloboda nije zahvalnica pročitana abecednim redom
Sloboda nije krilatica reklamnog panoa
ona je konstruktivna kritika postojećeg stanja,
Sloboda je žena ( uzmi je )

Sloboda nije podmetanje ideološki zakržljale forme
Sloboda nije podmetanje ideološki bilo kakve forme
Sloboda nije jednostavan domaći zadatak
ona je svjesna sklada i nesklada nesavršenih ljudi
Sloboda te čeka ( uzmi je )

Datumi, sjećanja
Kontrola lupa vratima
Regularna predstava
Tko ne pamti, iznova proživljava

Iznova...

Sloboda nije mizantropski odbačeno kukavičje jaje
Sloboda nije uzajamno milovanje idiotskih glava
Sloboda nije referada staničnih šetača
ona je svjesna sklada i nesklada nesavršenih ljudi
Sloboda je žena ( uzmi je )
šatirana_ljubičica

#1715 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Sara03 wrote:

Obrati se stručnom licu.

Jesi li ga slušala i kada ti je govorio da si niža vrsta?
Ovo je prvi put da ga slušam, nemam pojma ko je, ali govori o činjenicama.
Hajd nađi mi ti gdje kaže da sam ja niža vrsta :lol:
yasaq

#1716 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by yasaq »

moonca wrote:
yasaq wrote:
moonca wrote:
Vrlo je moguce da u tvom okruzenju, medju prijateljima i poznanicima ima bar jedan Gay za koga ti ne znas a da je a s kojim imas izvanredne odnose.

Ako jedan dan saznas koji je - sta mislis -kako ces reagovati? :zoka:
Tolerancija 0
hm ... dalje se moze naslutiti da je tolerancija 0 i prema drugim rasama, narodima, polovima, hrana... komsije.. :-)
To je vrlo pogano i vrlo uobičajeno, kad ti se ne svidi odgovor onda klasičan komentar sa zamjenom teza.
yasaq

#1717 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by yasaq »

Hajmo ovako, pošto se pozivate na demokratiju, raspisati referendum na nivou BiH da li smo za pedere ili ne.
Hakiz

#1718 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hakiz »

yasaq wrote:Hajmo ovako, pošto se pozivate na demokratiju, raspisati referendum na nivou BiH da li smo za pedere ili ne.
Ako se to desi sutra ćemo raspisivati referendum da li smo za to da se ljudima sa plavim očima ukinu ljudska prava. Ili da se viši od 2 metra ne smiju voziti gradskim prevozom. Ili..
palermo

#1719 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by palermo »

Hakiz wrote:
palermo wrote:
Hakiz wrote:
To se ovi liberalni prehladili pa ne mogu biti glasni kao konzervativni?
Ne znam jesu li se prehladili, ali mlađem čovjeku je mnoge teže izražavati se drugačije od dominatnog većinskog okruženja nego ljudima sa iskustvom.

Godine sa sobom donose mnoge mehanizme zaštite, mladost je mnogo izloženija svim opasnostima koje sa sobom donosi suprostavljanje , kako već rekoh, stavovima većine....
Bodkin

#1720 Re: Parada ponosa, Sarajevo 2019

Post by Bodkin »

Irsar wrote:
statixx wrote:Ma da, zlocasti ateisti ne daju im da pronadju put do vjere i spase se od bluda.

Niko nije opjevao mladice i djecake kao klasicna arapska poezija. I za to su krivi ateisti, i za homeseksualce u serijatskim drustvima itd.
Arapska poezija nije isto što i Islam, vjera, istina. Kontaš?

A ateisti svakako su u prvim redovima podržavanja nevjerstva, pa i ovog kroz 1+1=3 gdje se LGBT ljudima želi reći "ma upravu ste, samo naprijed, nema Boga!". Jedan homoseksualac koji umre kao vjernik makar čitav život činio grijehe je superioran vama koji umrete kao nevjernici, a već sam objasnio zašto. Nema većeg zla od promovisanja zlog kao da je dobro.
Koji vjernik? Budista? Musliman? Katolik? Jevrej? Taoista? Onaj sto je vjerovao u Zeusa ili Jupitera? Onaj sto vjeruje u Shivu? Onaj sto vjeruje u filipinske Bogove mora?
peppermint5

#1721 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by peppermint5 »

Kao pripadnik LGBT populacije nisam nigdje primjetio da se na ovoj temi izjasnio iko da je takođe pripadnik. Samo komentarišu oni koji nisu lgbt i kojih se to i ne treba da tiče.

Registrovo sam se maksuz da podijelim svoje mišljenje, i da oni koji prate temu imaju uvid od nekoga ko je pripadnik te populacije.

Pravo na okupljanje i protest ima svaki građanin, to je zakonom dopušteno u ovoj državi bilokojoj manjini, dal to bili gejevi ili bilokoja skupina građana to je nebitno.

Fizičke napade i nasilje na bilokoga se ne smije pravdati.

Drugo, nadam se da građani razmiju da nikome nije u interesu paraditi po gradu, jer mi ovdje živimo, radimo i borimo da se uklopimo u sredinu u kojoj živimo.

Prema tome oni koji mašu sa zastavom duginih boja i žele parade i gluposti to su isključivo pripadnici nevladinih organizacija koji ganjaju svoj lični interes, dobivaju donacije ili da prikupe dovoljno pretećih poruka na svoj fb account da bi dobili pravo na azil kada se ta ista parada završi.

Činjenica je da su lgbt građani u ovoj zemlji diskriminisani - ali da se ne lažemo situacija se u zadnjih 20 godina lagano popravlja. Ono što nama treba nisu parade i uzburkavanje javnosti, već osvještavanje građana na svakodnevne probleme sa kojima se lgbt građani susreću.

To se postiže dijalogom sa prijateljima, porodicom, poznanicima i okolinom. Treba dokazati ljudima da postojimo i ne stiditi se sami sebe krijući se po mišijim rupama i živjeti lažne živote.

Velika većina gej osoba u ovoj zemlji se krije i stide se sami sebe te zbog toga nam i jeste takva situacija kakva jeste. Niko tu nije kriv osim mi sami - zakoni već postoje i štite nas od diskriminacije na radnom mjestu i u društvu, a to što se oni ne primjenjuju kako treba to je već drugi par čarapa i to je problem ne samo naš već cijele države.

Što se mene lično tiče meni parada ne treba niti ću u tome da učestvujem. Ovo nije New York niti San Francisco da se održavaju povorke ponosa, jer kod nas vlada drugačiji mentalitet i ne možemo tek tako prekopirati sve iz amerike i primjeniti na našu regiju. Takođe ne želim sebe da izlažem opasnosti a mislim i da velika većina drugih neće učestvovati u tome iz istih razloga.

Blokiranjem saobraćaja i mahanjem šarenih zastava samo će se dodatno izazvati gnjev građana. A to je zadnje što nam treba.

Mi kao i svi drugi građani ove zemlje plaćamo pdv, porez i punimo državi budžet za razliku od onih koji su razgulili u druge zemlje. Samim time privređujemo i borimo se za budućnost ove zemlje, ostavljamo novac u našoj državi. Te smo zaslužili ravnopravnost kao i ostali građani.

Na ovaj ili na onaj način, nekada se moraju riješiti problemi i lgbt građana, ne može uvjek argument biti: "jesu dosadni opet paradiraju" - za svaki pokušaj uspostavljanja bilokakvog skupa.

Podržavao bih proteste, uvođenje zakona o istospolnim brakovima, borbu protiv diskriminacije. Ali paradu za tuđe interese - Ne

Ne možemo očekivati prihvatanje i podršku okoline ako se LGBT građani ne zalažu nizašta drugo osim za svoje guzice. Ako hoćete podršku od građana BiH onda trebaju pružiti i podršku drugim građanima i žrtvama nepravednog sistema u ovoj državi.
Jedini pozitivan primjer bih ovdje mogao navesti da su se ovi "predstavnici" lgbt-a pridružili protestu za 8.mart i podržali prava žena...

Što se tiče Samre - klasičan primjer lažnog moraliste koju nažalost moramo finansirati iz našeg i vašeg džepa. Nadam se da će joj djeca biti gej pa da se zapita da li bi svoju djecu posavjetovala da se negdje "izoluju"

Možda sam previše razdužio al eto... drago mi je da ima ljudi koji razumiju problema sa kojima se naša skupina susreće u svakodnevnom životu. Peace
Sara03

#1722 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Sara03 »

šatirana_ljubičica wrote:Ovo je prvi put da ga slušam, nemam pojma ko je, ali govori o činjenicama.
Naravno da nemaš pojma.

Niti išta kontaš.

Ama baš.

Ali nažalost imaš neograničenu internet konekciju.
šatirana_ljubičica

#1723 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Sara03 wrote:
šatirana_ljubičica wrote:Ovo je prvi put da ga slušam, nemam pojma ko je, ali govori o činjenicama.
Naravno da nemaš pojma.

Niti išta kontaš.

Ama baš.

Ali nažalost imaš neograničenu internet konekciju.
huh što mi se nagovori, evo rasplakaću se
kažem ti opet, zelenu, ne rozu, saro li saro kad fuliš te tablete misliš da si najpametnija na svijetu
Hakiz

#1724 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by Hakiz »

palermo wrote: Ne znam jesu li se prehladili, ali mlađem čovjeku je mnoge teže izražavati se drugačije od dominatnog većinskog okruženja nego ljudima sa iskustvom.

Godine sa sobom donose mnoge mehanizme zaštite, mladost je mnogo izloženija svim opasnostima koje sa sobom donosi suprostavljanje , kako već rekoh, stavovima većine....
Uvijek je tako bilo.

I uvijek su se mladi bunili.

"Ko nije revolucionar sa 20 nema srca, ko je revolucionar sa 40 nema mozga."
MarlboroGold

#1725 Re: Povorka ponosa u Sarajevu

Post by MarlboroGold »

Tomahawk11 wrote: Neuporedivo ti je zato što si unaprijed prekrižio.
Vi se uhvatili odlaska s konjem na nebo, djevice i sličnih stvari. Dakle, samo ono što paše.
Ima puno toga više, vjeruj :thumbup:
Niko nikome ne brani u šta će vjerovati, ali kad nešto nazivaju neprirodnim i slično, a ujedno zastupaju stavove koji su proizašli iz nečeg što je također neprirodno, onda to nije u redu. Sve dok se u argumentaciji (u ovom slučaju) oslanjaju na religiju takav argument po defaultu gubi na težini.
Locked