Identitet Bosnjaka
- 512MB
#1701 Re: Identitet Bosnjaka
I ja se raspravljam sa djecom 
- славянин
#1702 Re: Identitet Bosnjaka
512MB wrote:I ja se raspravljam sa djecom
- jeza u ledja
#1705 Re: Identitet Bosnjaka
Vec sam pronasao - 97% se odnosi na Bosnjake, tvoje rijeci:CPT wrote:Znaci ipak ti moram pomoci... Podatak se prvi put pojavi na stranici 23 i citiram:
Postby CPT » 12/04/2019 01:05
Popis stanovnistva, zadnji i aktuelni:
50,11% Bošnjaka 15,43% Hrvata i Srba 30,78%. Onih koji se nisu izjasnili je 0,77%
50,7 posto građana islamske vjeroispovijesti, 15,19 posto su katolici, a 30,75 pravoslavci.
hoces pronaci svojih 97% i na koga se to odnosi?
CPT wrote:Ogromna vecina pomenute populacije (+97%) se iznasnjava kao Bosnjaci.
- CPT
#1706 Re: Identitet Bosnjaka
to sto ti nisi razumio jasno zapisanu (prekopiranu) recenicu je tvoj problem, a recenica je copy-pastejeza u ledja wrote:Vec sam pronasao - 97% se odnosi na Bosnjake, tvoje rijeci:CPT wrote:Znaci ipak ti moram pomoci... Podatak se prvi put pojavi na stranici 23 i citiram:
50,11% Bošnjaka 15,43% Hrvata i Srba 30,78%. Onih koji se nisu izjasnili je 0,77%
50,7 posto građana islamske vjeroispovijesti, 15,19 posto su katolici, a 30,75 pravoslavci.
hoces pronaci svojih 97% i na koga se to odnosi?CPT wrote:Ogromna vecina pomenute populacije (+97%) se iznasnjava kao Bosnjaci.
nadam se ces u prekopiranoj recenici pronaci 97%
- jeza u ledja
#1707 Re: Identitet Bosnjaka
Nije moj problem sto si ti napisao da se "97% Bosnjaka izjasnjava kao Bosnjaci", i onda to nekoliko puta ponovio. Lupio si i sad se satra objasnjavajuci neobjasnjivo. Priznaj da si lupio pa da nastavimo dalje.CPT wrote:to sto ti nisi razumio jasno zapisanu (prekopiranu) recenicu je tvoj problem, a recenica je copy-pastejeza u ledja wrote:Vec sam pronasao - 97% se odnosi na Bosnjake, tvoje rijeci:CPT wrote:Znaci ipak ti moram pomoci... Podatak se prvi put pojavi na stranici 23 i citiram:
hoces pronaci svojih 97% i na koga se to odnosi?CPT wrote:Ogromna vecina pomenute populacije (+97%) se iznasnjava kao Bosnjaci.
nadam se ces u prekopiranoj recenici pronaci 97%
- madner
#1708 Re: Identitet Bosnjaka
Kakva je ovo srpska propaganda da nema nacije, to je bio pitch 91 za komisiju.
- Dozer
#1709 Re: Identitet Bosnjaka
Vec ja par puta rekoh da ti nisi dobar haveruCPT wrote: nadam se ces u prekopiranoj recenici pronaci 97%
To nije "njegovih" 97%, nego tvojih, bolan ne bio.
Ti si taj koji je prvi potegao to 97%, pri tome si to vezao za Bosnjake, a podveo sve pod ukupnu populaciju BiH.
I covjek ti to sasvim lijepo kopirao - TVOJE postove, a ti sad sve nas ovdje pokusavas napraviti budalama. Kao, nisi ti to napisao, a ni potencirao jos X puta kasnije, nego je to, valjda, sad napisao @jeza u ledja
Jarane, ti vise nisi ni komedija, ti si klasicna tragikomedija... Ne znas jesi li posao ili dosao, ne znas ni ko si, ni sta si, nemas blage veze o sociologiji, a ni matematici i statistici... Pored svega toga, prestrasan si ignorant, a istovremeno i vrlo los manipulator (iako se svojski trudis, nema sta
Spinujes sve sto ti se napise, lazes i petljas, podmeces, iskrivljujes, fabrikujes... Jednom rijecju, ti si jedna obicna - katastrofa.
Drz' se ti svoje dezele jarane, i svog identiteta, pa ma kakav i koji da jeste, a stipu nas ovamo da se sami brinemo o sebi.
Jer, sutra da se ovdje opet zapuca, 110% garantuje da ni ti, a ni bilo koji drugi veliki dijasporski internet "branilac" Bosnjaka, Srba i Hrvata - necete doci ovamo i podmetnuti svoje guzice da odbranite te "svoje".
A, evo i jedan konstruktivan prijedlog moderaciji, cisto kako bi se na ovakvim temama koje se ticu etno-nacional-vjerskih pitanja, bar pokusalo stvoriti okruzenje za konstruktivnu diskusiju aktera tog okruzenja.
Prijedlog glasi - na ovakvim temama da se zabrani ucesce dijasporaca (blok po IP adresi, i vozdra).Chmoljo wrote:...
Razlog za prijedlog - javni prostor, sto ovaj forum jeste, bice dosta rastereceniji i cisci sto se tice sipanja zuci i mrznje na ENV osnovi. O mitomanijama da ne pricamo...
- CPT
#1710 Re: Identitet Bosnjaka
A da se ti drzis svojih stvari, moze? Izjasnio si se kako zelis, dopusti to i ostalima. Sta god ti mislio o tome to je njihova (tj) nasa stvari ne tvoja. Sto se tice prijedloga. Ti i kolege negirate postojanje Bosnjaka tj. volju Bosnjaka pa slobodno... Jedan dio ljudi ne moze ne zeli ili ne moze biti Bosnjak, to je potpuno ok. Ne pravi od toga neku mudrost ili neku plemenitu borbu.Dozer wrote:Vec ja par puta rekoh da ti nisi dobar haveruCPT wrote: nadam se ces u prekopiranoj recenici pronaci 97%
To nije "njegovih" 97%, nego tvojih, bolan ne bio.![]()
Ti si taj koji je prvi potegao to 97%, pri tome si to vezao za Bosnjake, a podveo sve pod ukupnu populaciju BiH.![]()
I covjek ti to sasvim lijepo kopirao - TVOJE postove, a ti sad sve nas ovdje pokusavas napraviti budalama. Kao, nisi ti to napisao, a ni potencirao jos X puta kasnije, nego je to, valjda, sad napisao @jeza u ledja![]()
Jarane, ti vise nisi ni komedija, ti si klasicna tragikomedija... Ne znas jesi li posao ili dosao, ne znas ni ko si, ni sta si, nemas blage veze o sociologiji, a ni matematici i statistici... Pored svega toga, prestrasan si ignorant, a istovremeno i vrlo los manipulator (iako se svojski trudis, nema sta).
Spinujes sve sto ti se napise, lazes i petljas, podmeces, iskrivljujes, fabrikujes... Jednom rijecju, ti si jedna obicna - katastrofa.
Drz' se ti svoje dezele jarane, i svog identiteta, pa ma kakav i koji da jeste, a stipu nas ovamo da se sami brinemo o sebi.
Jer, sutra da se ovdje opet zapuca, 110% garantuje da ni ti, a ni bilo koji drugi veliki dijasporski internet "branilac" Bosnjaka, Srba i Hrvata - necete doci ovamo i podmetnuti svoje guzice da odbranite te "svoje".
A, evo i jedan konstruktivan prijedlog moderaciji, cisto kako bi se na ovakvim temama koje se ticu etno-nacional-vjerskih pitanja, bar pokusalo stvoriti okruzenje za konstruktivnu diskusiju aktera tog okruzenja.
Prijedlog glasi - na ovakvim temama da se zabrani ucesce dijasporaca (blok po IP adresi, i vozdra).Chmoljo wrote:...
Razlog za prijedlog - javni prostor, sto ovaj forum jeste, bice dosta rastereceniji i cisci sto se tice sipanja zuci i mrznje na ENV osnovi. O mitomanijama da ne pricamo...
Last edited by CPT on 15/05/2019 22:06, edited 1 time in total.
- CPT
#1711 Re: Identitet Bosnjaka
Tvoj problem je sto ne razumijes i sto nikad neces razumijeti. Cak i kad tako tumacis recenicu, vise od 97% Bosnjaka se izjasnilo kao Bosnjaci. Jako mali % onih koji ne pripadaju Hrvatima/Srbima se nije izjasnio kao Bosnjaci. Nadam se da ti sad razumljivije iako u to sumnjam.jeza u ledja wrote:Nije moj problem sto si ti napisao da se "97% Bosnjaka izjasnjava kao Bosnjaci", i onda to nekoliko puta ponovio. Lupio si i sad se satra objasnjavajuci neobjasnjivo. Priznaj da si lupio pa da nastavimo dalje.
- славянин
- jeza u ledja
#1713 Re: Identitet Bosnjaka
Razumijem itekako - uzeo si onih 3% i pretpostavio da su velika vecina njih "nedeklarisani Bosnjaci" i onda trubio o tih famoznih 97%. Kad te neko za to prozvao, onda si skontao da formula nije tako jednostavna, te da je konstatacija o "Bosnjacima koji se izrazavaju kao Bosnjaci" u namjanju ruku dubiozna, te si onda stodlucio da pomjeras granicu i izvrces vlastite rijeci iz posta u post.CPT wrote:Tvoj problem je sto ne razumijes i sto nikad neces razumijeti. Cak i kad tako tumacis recenicu, vise od 97% Bosnjaka se izjasnilo kao Bosnjaci. Jako mali % onih koji ne pripadaju Hrvatima/Srbima se nije izjasnio kao Bosnjaci. Nadam se da ti sad razumljivije iako u to sumnjam.jeza u ledja wrote:Nije moj problem sto si ti napisao da se "97% Bosnjaka izjasnjava kao Bosnjaci", i onda to nekoliko puta ponovio. Lupio si i sad se satra objasnjavajuci neobjasnjivo. Priznaj da si lupio pa da nastavimo dalje.
- Dozer
#1714 Re: Identitet Bosnjaka
Eto ti gore boldirano sve sto si potvrdio ovim svojim postom. A, i u njemu su ti boldirane referentne tacke. Hvala.CPT wrote:A da se ti drzis svojih stvari, moze? Izjasnio si se kako zelis, dopusti to i ostalima. Sta god ti mislio o tome to je njihova (tj) nasa stvari ne tvoja. Sto se tice prijedloga. Ti i kolege negirate postojanje Bosnjaka tj. volju Bosnjaka pa slobodno... Jedan dio ljudi ne moze ne zeli ili ne moze biti Bosnjak, to je potpuno ok. Ne pravi od toga neku mudrost ili neku plemenitu borbu.Dozer wrote:Vec ja par puta rekoh da ti nisi dobar haveru
To nije "njegovih" 97%, nego tvojih, bolan ne bio.![]()
Ti si taj koji je prvi potegao to 97%, pri tome si to vezao za Bosnjake, a podveo sve pod ukupnu populaciju BiH.![]()
I covjek ti to sasvim lijepo kopirao - TVOJE postove, a ti sad sve nas ovdje pokusavas napraviti budalama. Kao, nisi ti to napisao, a ni potencirao jos X puta kasnije, nego je to, valjda, sad napisao @jeza u ledja![]()
Jarane, ti vise nisi ni komedija, ti si klasicna tragikomedija... Ne znas jesi li posao ili dosao, ne znas ni ko si, ni sta si, nemas blage veze o sociologiji, a ni matematici i statistici... Pored svega toga, prestrasan si ignorant, a istovremeno i vrlo los manipulator (iako se svojski trudis, nema sta).
Na prethodnoj stranici sam vise nego jasno napisao svoje o ovome, i vise necu ponavljati. Ako nemas dovoljno pameti da skontas onako jasno napisano, onda... jbg...
Hoces li mi konacno odgovoriti na pitanje - koji narod je izabrao koju naciju?
Ili ces nastaviti opravdavati ono "ignorant"?
- CPT
#1715 Re: Identitet Bosnjaka
To nije tvoj problem. Ja jesam izbrao i mogu izbrati. To sto neki ne mozete ili necete, vas problem. Po nacionalnosti sem Bosnjak, po religiji musliman ako te bas tako plaho zanima.Dozer wrote:Ili ces nastaviti opravdavati ono "ignorant"?
- Dozer
#1716 Re: Identitet Bosnjaka
Znaci, bio si 2013 na popisu ovdje?
I imas bosnjacki pasos? Daj bar sliku ba...da bar vidimo i mi kako izgleda...
Ali, to nije odgovor na pitanje. Pitao sam te, a na osnovu tvoje izjave - koji narod je izabrao koju naciju?
Ali, to nije odgovor na pitanje. Pitao sam te, a na osnovu tvoje izjave - koji narod je izabrao koju naciju?
Last edited by Dozer on 15/05/2019 22:41, edited 1 time in total.
- CPT
#1717 Re: Identitet Bosnjaka
Koji dio odgovora ti nije jasan? Znaci... Bosnjak, musliman. Ili to ti sad sudis ko moze ili ne moze biti Bosnjak. Neki bi rekli cak negiras?Dozer wrote:Znaci, bio si 2013 na popisu ovdje?
- славянин
#1718 Re: Identitet Bosnjaka
Evo specijalno za tebeCPT wrote:Koji dio odgovora ti nije jasan? Znaci... Bosnjak, musliman.Dozer wrote:Znaci, bio si 2013 na popisu ovdje?

- Dozer
#1719 Re: Identitet Bosnjaka
Meni je taj odgovor savrseno jasan, ali ja sam tebe pitao ovo - koji narod je izabrao koju naciju?CPT wrote: Koji dio odgovora ti nije jasan? Znaci... Bosnjak, musliman. Ili to ti sad sudis ko moze ili ne moze biti Bosnjak. Neki bi rekli cak negiras?
- CPT
#1720 Re: Identitet Bosnjaka
Ocigledno nisi razumio i nisi pitao. Da ponovim 3x? Znaci Bosnjak po nacionalnosti.Dozer wrote:Meni je taj odgovor savrseno jasan, ali ja sam tebe pitao ovo - koji narod je izabrao koju naciju?CPT wrote: Koji dio odgovora ti nije jasan? Znaci... Bosnjak, musliman. Ili to ti sad sudis ko moze ili ne moze biti Bosnjak. Neki bi rekli cak negiras?
- Dozer
#1721 Re: Identitet Bosnjaka
Ocigledno ti ne razumijes pitanje proisteklo iz tvoje izjave 
Jos jednom - koji narod je izabrao koju naciju?
Ako hoces, mogu ti citirati tvoj posto u kojem si ovo izjavio, da je narod izabrao naciju
Btw, imas li ti uopste BH drzavljanstvo i BH pasos?
Ako hoces, mogu ti citirati tvoj posto u kojem si ovo izjavio, da je narod izabrao naciju
- CPT
#1722 Re: Identitet Bosnjaka
Vise puta sam ti napisao sta je narod, sta je nacija, kad narod postaje nacija, itd, itd, itd. I ne razumijem cemu igra kad je ocigledno sta vam smeta?Dozer wrote:Ocigledno ti ne razumijes pitanje proisteklo iz tvoje izjave
Cek, evo i KLIX link.
Pogledajte nacionalnu strukturu stanovništva BiH na nivou kantona i općina
https://www.klix.ba/vijesti/bih/pogleda ... /160630084
- Dozer
#1723 Re: Identitet Bosnjaka
Znaci, ti nemas ni BH drzavljanstvo, ni BH pasos
Samim tim se nisi ni popisao 2013.
Povrh svega - ti meni napisao sta je narod, a sta nacija? Ozbiljno?
E, hajde odradi ono sto ti rekoh - skokni do neke ambasade drzave za koju treba viza. Mozes za GB recimo. I tamo u polje "Ctizenship" upisi Slovenian, u "Nationality" upisi "Bosniak", i daj svoj slovenacki pasos. I javi nam jesi li dobio vizu
Taj kli link je glupost, sto i ti znas. 398x - u BiH ne postoje konstitutivne nacije, nego samo konstitutivni narodi. Samim tim, politicarske ublehe u kojima svoje etnije nazivaju nacijama je protiv Ustava BiH, i radi se o tendencioznoj manipulaciji narodom, a koja traje vec nekih 10-12 godina. Naravno, ti si tada bio premlad da bi se uopste sjecao kada je i kako pocelo to utrpavanja naciona umjesto etnije.
Ali si, zato, nadosao u hodu na svoj "nacionalni identitet', a koji nicim ne mozes dokazati
Last edited by Dozer on 15/05/2019 22:56, edited 1 time in total.
- славянин
#1724 Re: Identitet Bosnjaka
@cpt
Pa sta su Bosnjaci ? Narod ili nacija ??
Pa sta su Bosnjaci ? Narod ili nacija ??
- CPT
#1725 Re: Identitet Bosnjaka
REPUBLIKA SRBIJA NATIONALITY?Dozer wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Znaci, ti nemas ni BH drzavljanstvo, ni BH pasos
Samim tim se nisi ni popisao 2013.
Povrh svega - ti meni napisao sta je narod, a sta nacija? Ozbiljno?
E, hajde odradi ono sto ti rekoh - skokni do neke ambasade drzave za koju treba viza. Mozes za GB recimo. I tamo u polje "Ctizenship" upisi Slovenian, u "Nationality" upisi "Bosniak", i daj svoj slovenacki pasos. I javi nam jesi li dobio vizu