Vi’s ga kad ispadne na youtube, Tigar s Hotonja.General War wrote:Daj jedno dva purpurna srceta prvo da ispostujemo minuli rat, a kad pokorimo republiku srpsku da ga postavimo za visokog predstavnika za taj enitet e onda mu daj FBI znacku da more da apsiFudo387 wrote:E ako je tako, kupicu mu u walmartu onu od FBI, sam’ nek’ se fino igra.General War wrote: Dajte bogati ako ko kakvu ima medalju kod kuce da mu damo, moze i sa radne akcije...siri defetizam, eno trazim ikonu po tavanu cijeli dan.
SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
-
Fudo387
#1701 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
- General War
#1702 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Francuz je neopjevana legenda, malo prica a jos manje radiasker wrote:
A Francuz???
Covjek izgino braneci Aliju protiv cjelokupnog clanstva NS (svih 14) i ovih Becirovicevih sto su mu lijepili plakate po banderama.
Francuz je na braniku otadzbine!
-
PM72
#1703 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Zdravo Fudara,drago mi je što si tu...Fudo387 wrote:Ma mislio sam da abstiniram, al’ kupio drugu PMeTu pancir, cizme, i potkapu da ne ozebe kad krene u proboj, pa rek’o da mu javim.Maraschino wrote:Ubise nas one patriJote.Fudo387 wrote:
Nista se ne brini, B-2 su spremani, eto i nas.![]()
Sta ima, dobar?
Drago mi je da si se vrnuo.
- mO k3
#1704 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
@pm ideš u ribu
kolega
Vratimo se temi , bakir bacio mamac i na njega se upecao i cirilicar gdje je stao u odbranu imena manjeg entiteta !! Šta je sa hrvatskim žrtvama sirom manjeg bih entiteta , jeli na njih zaboravio ?
Vratimo se temi , bakir bacio mamac i na njega se upecao i cirilicar gdje je stao u odbranu imena manjeg entiteta !! Šta je sa hrvatskim žrtvama sirom manjeg bih entiteta , jeli na njih zaboravio ?
- spreca
#1705 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
i jos mnoga Ministarstva i pozicije i na federalnom i na drzavnom nivou za sta je iskljucivo kriva SDA i Alijin mali......kud se je gurao na pijacu kad nezna da se trguje .....SDA na celu sa svojim vozhdom je zaradi pljacke i drugih sebi korisnih sitinica prepustala veoma vazna ministarstva i pozicije drugima...nije da i mi nemamo nista, imamo Ministarstvo za raseljene i nestale.....evo zasto ih rode izjednacavam sa onima drugima...od onih drugih ja nista dobrog ne ocekujem ali od ovih ne ocekujem da me u miru izdaju i prodaju samo da bi oni mogli da se negdi oshicare....Bakiru je vaznije da mu je zena sefica na KCUSu ili neka fotelja u nekoj drzavnoj firmi od kuda moze sisati lovu nego SIPA, Policija, Sudstvo ...jednostavno je tesko pobrojati za poslednjih mjesec dana autogolove koje su sami sebi dali,od glasanja za Dodikove u NSRS do toga da su glasali protiv Jerlagica da ode na zasjedanje PASE a zato su dali glas da ona zuta skutorka stakorka iz ADZ ide u Ameriku i jos na neki kurac a prva bi bombu bacila na SA i BiH.Toliko govana na jednom mjestu kao u SDA malo ces gdeje naci(mislimm na pederaciju)kiligonzales wrote:Direktor SIPE
Glavni Tuzitelj
Predsjednik Suda
Direktor Granicne policije
Direktor FUPA
Upravljacka struktrura BHT1
Direktor UIO
nigdje Bosnjaka ....
ovo sve govori kolko je Bakir mocan ko politicar
-
hizo ramidovic
#1706 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
U citavom ovom cirkusu, meni je najzanimljivije gledati kako tzv. MZ silji kuvac nad slabijim...
- spreca
#1707 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
zato slabiji treba da im poture tarabu da slomiju krac a ne da im potura guzicuhizo ramidovic wrote:U citavom ovom cirkusu, meni je najzanimljivije gledati kako tzv. MZ silji kuvac nad slabijim...
-
Haman2
#1708 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=66761KO JE VELIKI BRAT U SRBA - VUČIĆ ILI DODIK?
Autor: Dr. Mustafa Cerić
DR. MUSTAFA CERIĆ: Nisam sretan što ti je SDA-a dala priliku da ujediniš srpsku politiku u Banjoj Luci, ali sam zadovoljan što si dobio poruku da nije sve gotovo oko svesrpskog imena. Nije gotovo sve dok se tvoji susjedi i komšije ne vrate svojim kućama i dok im ne kažeš gdje su kosti njihovih najmilijih. Ime ne mora ništa da znači, ali ime koje nanosi duševni bol žrtvama genocida znači zlo. Stoga, bilo je za očekivati da ti sam izađeš i kažeš žrtvama genocida da odustaješ od tog imena zato što vas to vrijeđa i nanosi vam duševni bol. Ali, to mogu samo veliki ljudi. To nije u stanju učiniti Veliki Brat u Beogradu, koji se principijelno miješa u bosanska pitanja kad god ga njegov Mali Brat pozove u pomoć, kao ovoga puta oko svesrpskog imena. Pa makar se nalazio u Davosu.
Ne zna se tačno. Ali to nije ni važno, jer su po svemu isti i zato mogu obojica igrati svaku ulogu po potrebi pozorišne scene. Vučić je trenutno u Davosu, a Dodik je jučer bio u Banjoj Luci. Esdeaovo problematiziranje imena "svesrpstva” mu došlo k'o kec na deset. Ni sanjat nije mogao da mu se to potrefi. I to baš sada kad mu najviše treba da pokaže svesrpsko jedinstvo, koje bijaše naizgled na rubu raspada.
Dakako, niko od srpskih važnih političkih i drugih glava nije smio ne doći na Dodikov poziv jučer u Banju Luku. Svi su morali doći da pokažu da su spremni braniti "svesrpstvo" u Bosni, kojeg su, eto, iznenada, k'o grom iz vedra neba, napali vanzemaljci esdeaovci iz Sarajeva. I veliki brat Vučić je zbog toga ostao u šoku i zato nije mogao ostati po strani. Dva puta je u Davosu morao prekidati važne međudržavne razgovore, posebno o Kosovu, da bi razgovaro s ugroženim malim bratom Dodikom u Bosni.
Inače, veliki brat Vučić je poznat po svojim "principijelnim" izjavama da priznaje bosanski državni suverenitet i teritorijalni integritet te da je do tri konstitutivna naroda i dva entiteta u Bosni da se sami dogovore oko unutarnjeg uređenja i upravljanaj Bosnom. Lijepo od našeg istočnog susjeda, zar ne? Ni naš zapadni susjed, "principijelno", ne zaostaje od našeg istočnog komšije u priznavanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta bosanske države. Lijepo i od njega, zar ne?
Međutim, principi su uzvišeni samo u bajkama o princu koji strast kraljevske vlasti žrtvuje za princip čiste ljubavi. U Bosni bi to bilo ako bi neko svoju strast vlasti i slasti žrtvovao za svoj princip razuma i uma. E toga ovdje nema ni u bajkama, a kamoli u glavama, onih koji se samo-vole iz mržnje prema drugome. Jer, ovdje je razum neupotrebljiv. Ovdje je upotrebljiva ludost. Ovdje je um suvišan. Ovdje bezumnost caruje. Ovdje je ljubav besmislena. Ovdje mržnja ima smisla. Ovdje je glupo biti mudar. Ovdje glupost postaje mudrost. Ovdje treba imati Velikog Brata, koji s tobom dva puta u jednom danu razgovara da te utješi, da te uplaši, da te uzdugne, da te spusti, da te povuće, da te odvuće, da te vrati odakle si doš'o te da da te opet pozove da ga posjetiš u Beogradu kad se vrati iz Davosa.
Ovdje ti ne treba ni susjed ni komšija da ga primjetiš da ga ima, jer ga u tvojoj glavi nema, sve je ovdje svesrpsko bez komšije i susjeda druge nacije i vjere. Zar to nije divno kad nemaš ni komšiju ni susjeda da ga gledaš kako prolazi pored tvoje kuće i kreće se tvojom ulicom od svesrpskog junaka? Koji ima biljeg ratnog zločina, ali baš zato ne treba ti komšija, koji to zapaža. A što bi ti gledao komšiju i susjeda, koji te iritira. Mislio si da si ih sve pobijo u Prijedoru, Bratuncu, Srebrenici... A oni se opet odnekud živi vraćaju, kao mravi svojim mravinjcima, kao pčele svojim košnicama, kao domaćini svojim hižama.
U stvari, tvoj pogled je okrenut prema bratu u Beogradu i bratu u Zagrebu. I gle hrabrosti tvojih susjeda i komšija da ti ospore svesrpsko ime. Odakle im sad to? Ti mislio sve je završeno. Čak ti je i tvoj preosvešteni patrijarh Irinej posvetio ili osvetio to svesrpsko ime, koje ti ovdje ne pripada. Znaš i ti to, ali te iznenadilo otkud sad to i oni spoznaše da je to tvoje svesrpsko ime na bosanskoj zemlji nebosansko i nepoželjno za tvoje komšije i susjede, kojima je muka od toga, jer ih to ime podsjeća na kosti njihovih najmilijih u masovnim grobnicama širom zemlje pod tim svesrpskim imenom.
Nisam sretan što ti je SDA-a dala priliku da ujediniš srpsku politiku u Banjoj Luci, ali sam zadovoljan što si dobio poruku da nije sve gotovo oko svesrpskog imena. Nije gotovo sve dok se tvoji susjedi i komšije ne vrate svojim kućama i dok im ne kažeš gdje su kosti njihovih najmilijih. Ime ne mora ništa da znači, ali ime koje nanosi duševni bol žrtvama genocida znači zlo. Stoga, bilo je za očekivati da ti sam izađeš i kažeš žrtvama genocida da odustaješ od tog imena zato što vas to vrijeđa i nanosi vam duševni bol. Ali, to mogu samo veliki ljudi. To nije u stanju učiniti Veliki Brat u Beogradu, koji se principijelno miješa u bosanska pitanja kad god ga njegov Mali Brat pozove u pomoć, kao ovoga puta oko svesrpskog imena. Pa makar se nalazio u Davosu.
Bošnjaci/Bosanci moji, nemojte očajavati, niti se razočaravati. Bosna je naša sudbina, kao što smo mi sudbina Bosne, ovakva kakva je. Naša je volimo je zato što je nama najljepša. Jer, mi druge niti imamo, niti želimo da imamo. Svi neka smo Allahu na amanet. Bit će onako kao je On Svemoćni odredio. U to mi sumnje nemamo. Amin!
-
hizo ramidovic
#1709 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Treba, naravno.spreca wrote:zato slabiji treba da im poture tarabu da slomiju krac a ne da im potura guzicuhizo ramidovic wrote:U citavom ovom cirkusu, meni je najzanimljivije gledati kako tzv. MZ silji kuvac nad slabijim...
Samo, slabo ti pomaze taraba kad jaci nagazi...
- spreca
#1710 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Hizo druze ,za vecinu guzhenja smo sami krivi...u vodja zinula guzica i tesko je to promasitihizo ramidovic wrote:Treba, naravno.spreca wrote:zato slabiji treba da im poture tarabu da slomiju krac a ne da im potura guzicuhizo ramidovic wrote:U citavom ovom cirkusu, meni je najzanimljivije gledati kako tzv. MZ silji kuvac nad slabijim...
Samo, slabo ti pomaze taraba kad jaci nagazi...
- Banksy
#1711 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Za to vrijeme, u sjeni borova... 6,6 miliona za par ruku.
SLUČAJNO ILI NE?
Firma Eldina Vračea prije koaliranja sa SDA dobila 6,6 miliona KM na tenderu Elektroprivrede
https://www.klix.ba/vijesti/bih/firma-e ... /190125141
-
hizo ramidovic
#1712 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Ne sporim, ali ipak....spreca wrote: Hizo druze ,za vecinu guzhenja smo sami krivi...u vodja zinula guzica i tesko je to promasiti
narod kaze " koga ufatise toga hebase"...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1713 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Ne glupiraj se, ovo je raketiranje centra Zagreba sistemom Orkan poslije Bljeska, a ovaj mentol prica da su dosli do Zagreba. S obzirom da su pogodili sami centar grada (Boskoviceva, Vlaska, Draskoviceva, HNK, Klaiceva bolnica) i nije bilo toliko civilnih zrtava.insomnia78 wrote:
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1714 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
славянин wrote:Malo prije stavljas kartu karlovac virovitica karlobag sada govoris nisu zeljeli sve... Sta govoris .. dogovori se sam sa sobom.CPT wrote:
Da uzmes kartu u ruke? Pa pogledas sta je izmedju "RSK" i Srbije? I ne, nisi zeljeli uzeti sve. Imas gore kartu sta su zeljeli. Sloveniji su u startu rekli da moze ici ako se ne bude petljala. U HR su trebali samo istocni dio.
- bunk
#1715 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Nastupili su kao u pawn stars,trazili maksimalno ali se ispostavilo da su se zayebali i cak su izgubili i ono sto su imali u ruci 
- muha_sa
#1716 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/re ... a-ti-tvoga
Republiko Srpska, imena ti tvoga!
Narod broji krvna zrnca dok im šefovi broje novce i međusobno se žale kako Brisel ukida novčanicu od 500 eura.
Piše:
Dragan Bursać
Hoćete jedan vic?
SDA i SNSD na zajedničkom sastanku dogovorili nastavak pljačke po svojim nacionalnim torovima, a narodu bacili kost da se glođe u vezi sa imenom RS-a.
Košćuraga narodu
E, pa, nije vic! Upravo se dogodilo! Zapravo, događa se po n-ti put. Jer, kada SDA i SNSD izađu na dogovoreni i unaprijed pripremljeni megdan, tu narod mora da strada. Nije to bitka od sinoć, to je borba od gotovo četvrt vijeka, uvijek sa istim akterima, uvijek ista, sa istim pravilima i, što je najžalosnije, sa istim rezultatima.
Predstava ide ovako: sastanu se glavari SDA i SNSD-a, onda se u duhu "dobrog dijaloga" promoviše ideja o nekakvom spuštanju lopte, potom se zajedno organizuje tim koji će nastupati u Savjetu ministara i ostaje onaj finiš u kojem su majstori ove igre nenadmašni, a to je bacanje košćurage zajapurenom narodu i ubiranje dodatnih nacionalističkih poena, dok se pokrivaju rupe u grubim radovima ovih interesnih organizacija.
Pa se tako čekalo manje od jednog dana, a SDA je pokrenula pravnu proceduru u vezi sa osporavanjem imena Republike Srpske.
Zašto se ne pokrenu ta inicijativa po saznanju da rukovodstvo RS-a, na čelu sa Dodikovim SNSD-om, jednoj firmi prodaje zemlju na kojoj je Tomašica, najveća masovna grobnica u Evropi nakon Drugog svjetskog rata?
Ili, zašto se ne zapitati o ideji imena entiteta pod kojim je počinjen genocid, recimo, kada po Banjaluci udaraju strojev korak Crvene beretke pod punom ratnom spremom? Zašto ne osporiti naziv Republike Srpske kada se vidi da je taj entitet klasična diktatura, u kojoj se na dnevnoj bazi hapse neistomišljenici?
Ne gledaj ovamo!
Đavo će ga znati zašto SDA, baš nakon sastanka sa čelnicima SNSD-a, pokreće pitanje imena entiteta Republika Srpska. Ili nije đavo nego zbir prostih fakata pod jednom kapom na kojoj piše "dođem ti, dođeš mi".
Treba nekako ljude odvratiti od Trga Krajine u Banjaluci, na kojem gospodare specijalci kao u Pinočeovom režimu, a članovi grupe "Pravda za Davida" žive život nalik onome u Varšavskom getu u Hitlerovom Rajhu.
Treba odvratiti pogled od onih kolona narodnih što preko slovenačkog konzulata doslovno bježe iz Dodikovog malog diktatorskog kraljevstva. Na koncu, treba skloniti pogled dobrih Bošnjaka sa prozora pod kojima se vidi potop politike SDA, koja je dovela i do egzodusa narodnog i do prelijevanja vlasti na lijevi blok.
A kud ćeš boljeg odvraćanja pogleda nego u združenom SDA–SNSD poduhvatu u vezi sa nazivom entiteta Republika Srpska?
Jer, ona glavna stvar sa kojom računaju vođe te dvije partije jest glupost naroda. Na žalost, to je nepromijenjena i gotovo univerzalna konstanta, vjetar u leđa baš partijskim moćnicima, onaj žeton kojim se kupuju SVAKI izbori, kojim se zavađa narod dok se rade krupni poslovi: od Tužilaštva do dilova sa robovlasničkim stranim firmama.
Dok se narod poslovično glođe oko nacionalističkih kostiju, Dodik, Izetbegović junior i ekipa oko njih odavno su od milionera postali multimilioneri. Zar stvarno, mislite da bi se sitni nakupac iz Laktaša i ispodprosječni sarajevski arhitekta bavili politikom da nije ličnog materijalnog interesa?
Žalosno je što rezultati izbora pokazuju da hudi narod ima odsustvo svijesti koje traje minimum tri decenije.
Mjera za glupost
I zaista, narod u Bosni i Hercegovini od mjerne jedinice za naivnost postao je mjerna jedinica za glupost. Ne samo u lokalnim nego i u svjetskim razmjerama. Nagrađivati vlašću nekoga ko vas je uveo u rat i od vas napravio prosjake i tako trideset godina – to nigdje na svijetu do nas nema.
A evo vam i primjera najskorijeg, od sinoć. Nakon dogovora SDA–SNSD i objave čelnika SDA da će preispitati naziv entiteta Republika Srpska, kao po komandi Dodik izlazi pred TV-ekrane i drži pres-konferenciju na kojoj se i ne trudi da bude dramatičan vjerujući u gore pomenuti univerzalni adut – narodnu glupost, pa kaže sljedeće:
"U okviru Predsjedništva radimo kao i do sada, dakle NIKAKO. I zato pozivam predstavnike SDA da povuku ovu svoju odluku kako bi nastavili sa radom."
Ništa ovdje nije slagao Milorad Dodik. Oni zaista ne rade ništa, dobro su plaćeni, malo režiraju ludilo mozga, pa sa tim u vezi i Dodik poziva SDA da povuku, k'o biva, svoju odluku. I sad zamislite kako bi SDA izigrala interes SNSD-a? Pa, jednostavno, kada bi zaista povukla odluku o preispitivanju naziva entiteta.
E, to bi Dodika iznenadilo i naljutilo jer nije dogovor povući odluku nego istrajati do kraja, do krize vlasti, novog izgovora za nerad, novih internih dogovora kojima se dublje ulazi u izvor novca i obzbjeđuju četiri godine dobrih apanaža.
Dabome, za narodne novce, istog onog naroda koji po direktivi u sjenci svojih gospodara broji krvna zrnca. Jer, tako je to u Bosni i Hercegovini – narod broji krvna zrnca dok im šefovi broje novce i međusobno se žale kako Brisel ukida novčanicu od 500 €. Tako to biva sa narodom kojem nije jasno da je juče nakon odluke o preispitivanju naziva entiteta Republika Srpska i u kabinetu Dodikovom i u kabinetu Džaferovićevom otvoren šampanjac.
Ko u to ne vjeruje, kome to (do sada) nije jasno, ko toga nije svjestan i ko iskreno brani nekakve kvazipolitike te dvije partije taj zaista zaslužuje da živi onako kako živi. Mada, sebično je to, jer će ga njegova djeca zbog gluposti proklinjati do groba, samo ne ovdje, nego na bauštelama od Maribora do Hamburga.
Pa je ljudski zapitati se: da li sam pas ili čovjek da bih trčao za svakom bačenom koskom?
Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku Al Jazeere.
Izvor: Al Jazeera
Republiko Srpska, imena ti tvoga!
Narod broji krvna zrnca dok im šefovi broje novce i međusobno se žale kako Brisel ukida novčanicu od 500 eura.
Piše:
Dragan Bursać
Hoćete jedan vic?
SDA i SNSD na zajedničkom sastanku dogovorili nastavak pljačke po svojim nacionalnim torovima, a narodu bacili kost da se glođe u vezi sa imenom RS-a.
Košćuraga narodu
E, pa, nije vic! Upravo se dogodilo! Zapravo, događa se po n-ti put. Jer, kada SDA i SNSD izađu na dogovoreni i unaprijed pripremljeni megdan, tu narod mora da strada. Nije to bitka od sinoć, to je borba od gotovo četvrt vijeka, uvijek sa istim akterima, uvijek ista, sa istim pravilima i, što je najžalosnije, sa istim rezultatima.
Predstava ide ovako: sastanu se glavari SDA i SNSD-a, onda se u duhu "dobrog dijaloga" promoviše ideja o nekakvom spuštanju lopte, potom se zajedno organizuje tim koji će nastupati u Savjetu ministara i ostaje onaj finiš u kojem su majstori ove igre nenadmašni, a to je bacanje košćurage zajapurenom narodu i ubiranje dodatnih nacionalističkih poena, dok se pokrivaju rupe u grubim radovima ovih interesnih organizacija.
Pa se tako čekalo manje od jednog dana, a SDA je pokrenula pravnu proceduru u vezi sa osporavanjem imena Republike Srpske.
Zašto se ne pokrenu ta inicijativa po saznanju da rukovodstvo RS-a, na čelu sa Dodikovim SNSD-om, jednoj firmi prodaje zemlju na kojoj je Tomašica, najveća masovna grobnica u Evropi nakon Drugog svjetskog rata?
Ili, zašto se ne zapitati o ideji imena entiteta pod kojim je počinjen genocid, recimo, kada po Banjaluci udaraju strojev korak Crvene beretke pod punom ratnom spremom? Zašto ne osporiti naziv Republike Srpske kada se vidi da je taj entitet klasična diktatura, u kojoj se na dnevnoj bazi hapse neistomišljenici?
Ne gledaj ovamo!
Đavo će ga znati zašto SDA, baš nakon sastanka sa čelnicima SNSD-a, pokreće pitanje imena entiteta Republika Srpska. Ili nije đavo nego zbir prostih fakata pod jednom kapom na kojoj piše "dođem ti, dođeš mi".
Treba nekako ljude odvratiti od Trga Krajine u Banjaluci, na kojem gospodare specijalci kao u Pinočeovom režimu, a članovi grupe "Pravda za Davida" žive život nalik onome u Varšavskom getu u Hitlerovom Rajhu.
Treba odvratiti pogled od onih kolona narodnih što preko slovenačkog konzulata doslovno bježe iz Dodikovog malog diktatorskog kraljevstva. Na koncu, treba skloniti pogled dobrih Bošnjaka sa prozora pod kojima se vidi potop politike SDA, koja je dovela i do egzodusa narodnog i do prelijevanja vlasti na lijevi blok.
A kud ćeš boljeg odvraćanja pogleda nego u združenom SDA–SNSD poduhvatu u vezi sa nazivom entiteta Republika Srpska?
Jer, ona glavna stvar sa kojom računaju vođe te dvije partije jest glupost naroda. Na žalost, to je nepromijenjena i gotovo univerzalna konstanta, vjetar u leđa baš partijskim moćnicima, onaj žeton kojim se kupuju SVAKI izbori, kojim se zavađa narod dok se rade krupni poslovi: od Tužilaštva do dilova sa robovlasničkim stranim firmama.
Dok se narod poslovično glođe oko nacionalističkih kostiju, Dodik, Izetbegović junior i ekipa oko njih odavno su od milionera postali multimilioneri. Zar stvarno, mislite da bi se sitni nakupac iz Laktaša i ispodprosječni sarajevski arhitekta bavili politikom da nije ličnog materijalnog interesa?
Žalosno je što rezultati izbora pokazuju da hudi narod ima odsustvo svijesti koje traje minimum tri decenije.
Mjera za glupost
I zaista, narod u Bosni i Hercegovini od mjerne jedinice za naivnost postao je mjerna jedinica za glupost. Ne samo u lokalnim nego i u svjetskim razmjerama. Nagrađivati vlašću nekoga ko vas je uveo u rat i od vas napravio prosjake i tako trideset godina – to nigdje na svijetu do nas nema.
A evo vam i primjera najskorijeg, od sinoć. Nakon dogovora SDA–SNSD i objave čelnika SDA da će preispitati naziv entiteta Republika Srpska, kao po komandi Dodik izlazi pred TV-ekrane i drži pres-konferenciju na kojoj se i ne trudi da bude dramatičan vjerujući u gore pomenuti univerzalni adut – narodnu glupost, pa kaže sljedeće:
"U okviru Predsjedništva radimo kao i do sada, dakle NIKAKO. I zato pozivam predstavnike SDA da povuku ovu svoju odluku kako bi nastavili sa radom."
Ništa ovdje nije slagao Milorad Dodik. Oni zaista ne rade ništa, dobro su plaćeni, malo režiraju ludilo mozga, pa sa tim u vezi i Dodik poziva SDA da povuku, k'o biva, svoju odluku. I sad zamislite kako bi SDA izigrala interes SNSD-a? Pa, jednostavno, kada bi zaista povukla odluku o preispitivanju naziva entiteta.
E, to bi Dodika iznenadilo i naljutilo jer nije dogovor povući odluku nego istrajati do kraja, do krize vlasti, novog izgovora za nerad, novih internih dogovora kojima se dublje ulazi u izvor novca i obzbjeđuju četiri godine dobrih apanaža.
Dabome, za narodne novce, istog onog naroda koji po direktivi u sjenci svojih gospodara broji krvna zrnca. Jer, tako je to u Bosni i Hercegovini – narod broji krvna zrnca dok im šefovi broje novce i međusobno se žale kako Brisel ukida novčanicu od 500 €. Tako to biva sa narodom kojem nije jasno da je juče nakon odluke o preispitivanju naziva entiteta Republika Srpska i u kabinetu Dodikovom i u kabinetu Džaferovićevom otvoren šampanjac.
Ko u to ne vjeruje, kome to (do sada) nije jasno, ko toga nije svjestan i ko iskreno brani nekakve kvazipolitike te dvije partije taj zaista zaslužuje da živi onako kako živi. Mada, sebično je to, jer će ga njegova djeca zbog gluposti proklinjati do groba, samo ne ovdje, nego na bauštelama od Maribora do Hamburga.
Pa je ljudski zapitati se: da li sam pas ili čovjek da bih trčao za svakom bačenom koskom?
Stavovi izraženi u ovom tekstu autorovi su i ne odražavaju nužno uredničku politiku Al Jazeere.
Izvor: Al Jazeera
- Banksy
#1717 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Ali opet Sarajka..._BataZiv_0809 wrote:
Ovo je raketiranje centra Zagreba sistemom Orkan poslije Bljeska, a ovaj mentol prica da su dosli do Zagreba. S obzirom da su pogodili sami centar grada (Boskoviceva, Vlaska, Draskoviceva, HNK, Klaiceva bolnica) i nije bilo toliko civilnih zrtava
.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#1718 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Banksy wrote: Ali opet Sarajka...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1719 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Banksy wrote:Za to vrijeme, u sjeni borova... 6,6 miliona za par ruku.![]()
SLUČAJNO ILI NE?
Firma Eldina Vračea prije koaliranja sa SDA dobila 6,6 miliona KM na tenderu Elektroprivrede
apelacija... ko, sta, kad, gdje... selam
- muha_sa
#1720 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Muteveliceva suprugaBanksy wrote:Ali opet Sarajka..._BataZiv_0809 wrote:
Ovo je raketiranje centra Zagreba sistemom Orkan poslije Bljeska, a ovaj mentol prica da su dosli do Zagreba. S obzirom da su pogodili sami centar grada (Boskoviceva, Vlaska, Draskoviceva, HNK, Klaiceva bolnica) i nije bilo toliko civilnih zrtava
.
- Banksy
#1721 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
http://www.nap.ba/new/vijest.php?id=24271_BataZiv_0809 wrote:Banksy wrote: Ali opet Sarajka...![]()
- Banksy
#1722 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Halal im naše pare kojima ih kupuju, to je sve da bi imali više ruku za odbranu Bosne.pici wrote:Banksy wrote:Za to vrijeme, u sjeni borova... 6,6 miliona za par ruku.![]()
SLUČAJNO ILI NE?
apelacija... ko, sta, kad, gdje... selam
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1723 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
sto bi brat bajro reko taletu" Budalo, sad je nase vrijeme, vlast, ugled i pare pareeeeeee!"
- Banksy
#1724 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Oteglo se vrijeme, evo tri decenije...
- Maraschino
#1725 Re: SDA pokreće proceduru, želi promjenu imena entiteta Republika Srpska
Papaka na sve strane.
Kako se boriti protiv takvih?
Kako se boriti protiv takvih?