insomnia78 wrote: Pa dobili su i ovi sve napismeno![]()
ali nisu pozvani na kafu...... pazite se toga, oni se uvjek licno svama upoznaju, ako toga nema prevara je
insomnia78 wrote: Pa dobili su i ovi sve napismeno![]()
insomnia78 wrote: Jes. DHL sigurno plati sve bosnji da vi ga zaposlio u magacinu. Dajte se uozbiljite

Može on mene ubaciti u Intel, Ampere, itd. U nekoliko tih vrhunskih IT kompanija, čovjek je gigant sa velikom reputacijom i iskustvom.moonca wrote:Ako je profesor bio voljan da ti licno pomogne, trebao si prihvatiti poziv.On mi predložio da upišem fakultet tamo ili da dođem da radim kao asistent, pa onda nađem pravi posao u svojoj struci, i preko toga dobijem radnu dozvolu.
Moguce da bi ali, ne mozes porediti kada te neko dovede i krenes sa drugog nivoa. .... ucini nesto da dodjes do legalnih papira.konjislav wrote:Može on mene ubaciti u Intel, Ampere, itd. U nekoliko tih vrhunskih IT kompanija, čovjek je gigant sa velikom reputacijom i iskustvom.moonca wrote:Ako je profesor bio voljan da ti licno pomogne, trebao si prihvatiti poziv.On mi predložio da upišem fakultet tamo ili da dođem da radim kao asistent, pa onda nađem pravi posao u svojoj struci, i preko toga dobijem radnu dozvolu.
On kaže, ti samo da dođeš ovamo (legalno i sa radnom dozvolom), lahko bih ja tebe ubacio.
Mada ja kontam da ja tamo odem legalno, lahko bih bilo gdje se zaposlio i bez preporuke.
On mi predložio da upišem fakultet tamo ili da dođem da radim kao asistent, pa onda nađem pravi posao u svojoj struci, i preko toga dobijem radnu dozvolu.
numersi wrote:On mi predložio da upišem fakultet tamo ili da dođem da radim kao asistent, pa onda nađem pravi posao u svojoj struci, i preko toga dobijem radnu dozvolu.
Ako hoces uradi tako kao sto ti je rekao, to je nacin kako da se legalno zaposlis bez dokumenata koje trenutno nemas, covjek ti olaksao.....![]()
Đubre bezobrazno a uoči rata nas je molio da mu potpišemo odobrenje da pravi stan u potkrovlju zgrade, živio ko podstanar.Dino79 wrote:Ovim robovlasnicima još nije jasno da ljudi više neće da rade za vreću brašna i litar ulja.
Čuj hvali se kako nudi platu 300 e
On daje platu pa idiotu jedan platu ljudi zarađuju nedaješ ti nikome ništa .
Ommadawn wrote: Đubre bezobrazno a uoči rata nas je molio da mu potpišemo odobrenje da pravi stan u potkrovlju zgrade, živio ko podstanar.
Taj rođenu sestru ponižava koja radi kod njega.
Ono, izmedju nula maraka i 600 maraka, bolje je 600.Dino79 wrote:Ovim robovlasnicima još nije jasno da ljudi više neće da rade za vreću brašna i litar ulja.
Lupat će on još malo al' glavom od sto.Dino79 wrote:Ovim robovlasnicima još nije jasno da ljudi više neće da rade za vreću brašna i litar ulja.
Nije samo do ovog gospodinaFudo387 wrote:
Ono, izmedju nula maraka i 600 maraka, bolje je 600.
Al’ ovaj je bas primjer naseg lokalnog kabadahije i novopecenog bizMismena. Cuj, mora se sakom lupit...dosta je nepravde, nece niko da mu radi za kikiriki.
A je supka mamu jebo svoooJu!:lol:
Dino79 wrote:Ovim robovlasnicima još nije jasno da ljudi više neće da rade za vreću brašna i litar ulja.
To je direktor fabrike obuće BEMA ex-Bosna u Banjoj Luci Marinko Umićević, sirovina od čovjeka SNSD kadar. BEMA važi za izrabljivačku i robovlasničku firmu sa suludom normom u proizvodnji koju ako ne ispunjavaš ne dobijaš ni punu platu, a tako je postavljena da i iskusni radnici poginu da je namireHAVANA wrote:E jes se pretrgo![]()
Eno kod pere vulkanizera na stupu plata 1300,cuj 600 i nece.Bas me cudi.Ko je ovaj uopste?
Znam ja njega od prije rata i to dobro.Lajavikrelac wrote:To je direktor fabrike obuće BEMA ex-Bosna u Banjoj Luci Marinko Umićević, sirovina od čovjeka SNSD kadar. BEMA važi za izrabljivačku i robovlasničku firmu sa suludom normom u proizvodnji koju ako ne ispunjavaš ne dobijaš ni punu platu, a tako je postavljena da i iskusni radnici poginu da je namireHAVANA wrote:E jes se pretrgo![]()
Eno kod pere vulkanizera na stupu plata 1300,cuj 600 i nece.Bas me cudi.Ko je ovaj uopste?
U firmu je zaposlio partijski dupelizački kadar na rukovodeća mjesta koji se iživljavaju na radnicima, čuo sam da psuje majku i djecu radnicima kad se iznervira, da li je to sad istina ne znam....
Izmjeri temperaturu arane .Edin H. wrote:Nije samo do ovog gospodinaFudo387 wrote:
Ono, izmedju nula maraka i 600 maraka, bolje je 600.
Al’ ovaj je bas primjer naseg lokalnog kabadahije i novopecenog bizMismena. Cuj, mora se sakom lupit...dosta je nepravde, nece niko da mu radi za kikiriki.
A je supka mamu jebo svoooJu!:lol:, i do drzave je i do neaktivnih sindikata.
Drzava mora uspostaviti minimalnu satnicu od koje se moze zivjeti, lako je to izracunati.
Nadnica u Sarajevu mora biti veca nego ona u unutrasnjosti, zbog troskova zivota.
Ko ne moze da plati radnika takvu minimalnu nadnicu neka zatvara business.
Zamjeniti ove radnike sto odlaze izbjeglicama koje zele da rade i da se nastane, omoguciti im da lako dobiju radne dozvole, ubrizgati svjezu krv i pojacati konkurenciju.
Ma i prije rata je bio. On ti je k’o neki inžinjerčič, to se puhalo kao da je doktor nauka i frajerčina.Lajavikrelac wrote:Sve znaš onda. Ko god je imao posla sa njim kaže da je đubre od čovjeka.