Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
numersi

#1701 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by numersi »

insomnia78 wrote: Pa dobili su i ovi sve napismeno :-D

ali nisu pozvani na kafu...... pazite se toga, oni se uvjek licno svama upoznaju, ako toga nema prevara je :thumbup:
mousstapha

#1702 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by mousstapha »

Ovo je bukvalno fejk njuz koji ljudi tesko naplate. Jbg na internetu jeste sve lako i dostupno, ali se treba nauciti i skontati prevaru.
numersi

#1703 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by numersi »

Kad se stupi u kontatkt sa pravim ljudima iz bilo koje firme koja trazi radnike, niko vam nikad nista nece traziti da bilo sta placate, nema toga, tek kad se licno sa vama ne upoznaju u njihovom sjedistu, bez obzira gdje se ona nalazila..... ako su za vas zainteresirani oni vam sve plate, sve dobijete na papiru, ime i prezime, adresa, telefon..... sve, i odete bez ikakvih problema. Sve ozbiljne firme imaju "finansiranje za potragu i pronalazenje novih buducih radnika" tako da je to sve placeno, bez obzira je li odgovor koji ce te kod njih dobiti pozitivan ili negativan, sve je placeno. Ako ste prosli, tek onda dobijate informacije sta njima treba....... od vas, a sta vama treba ili ne treba za njih, tek tad to sve krene..... to oni sve finansiraju i ulazu u vas, a vi po dogovoru snjima, kako se dogovorite ili vratite poslije sve, ili vratite samo pola, odbijaju vam od plate malo po malo, ili ne vratite nista. Na svako pitanje koje postavite dobijate odgovor, i pismeno i usmeno..... sa njihovom adresom, imenom i prezimenom onog koji je odgovorio, i brojem telefona na koji mozete vazda dobiti odgovore za sva druga pitanja, bez obzira kakvo pitanje postavili. Moze i e-mail, nikakav problem.

Njima je u cilju pronaci radnike koji zadovoljavaju njihove poslovne kriterije, i ulazu u radnika ako vide da ste vi od onih koji je njima potreban, sve drugo je prevara....... :thumbup:
insomnia78

#1704 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Jes. DHL sigurno plati sve bosnji da vi ga zaposlio u magacinu. Dajte se uozbiljite
numersi

#1705 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by numersi »

insomnia78 wrote: Jes. DHL sigurno plati sve bosnji da vi ga zaposlio u magacinu. Dajte se uozbiljite

Ne znam to, sve je kako se dogovorio i kako mu stoji u ugovoru.... moze i na crno dok ih ne uhvate, ne znam :mrgreen:
Dino79

#1706 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Dino79 »

Ovim robovlasnicima još nije jasno da ljudi više neće da rade za vreću brašna i litar ulja.
Čuj hvali se kako nudi platu 300 e

On daje platu pa idiotu jedan platu ljudi zarađuju nedaješ ti nikome ništa .

Image
konjislav

#1707 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

moonca wrote:
On mi predložio da upišem fakultet tamo ili da dođem da radim kao asistent, pa onda nađem pravi posao u svojoj struci, i preko toga dobijem radnu dozvolu.
Ako je profesor bio voljan da ti licno pomogne, trebao si prihvatiti poziv. :-)
Može on mene ubaciti u Intel, Ampere, itd. U nekoliko tih vrhunskih IT kompanija, čovjek je gigant sa velikom reputacijom i iskustvom.
On kaže, ti samo da dođeš ovamo (legalno i sa radnom dozvolom), lahko bih ja tebe ubacio.
Mada ja kontam da ja tamo odem legalno, lahko bih bilo gdje se zaposlio i bez preporuke.
moonca

#1708 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

konjislav wrote:
moonca wrote:
On mi predložio da upišem fakultet tamo ili da dođem da radim kao asistent, pa onda nađem pravi posao u svojoj struci, i preko toga dobijem radnu dozvolu.
Ako je profesor bio voljan da ti licno pomogne, trebao si prihvatiti poziv. :-)
Može on mene ubaciti u Intel, Ampere, itd. U nekoliko tih vrhunskih IT kompanija, čovjek je gigant sa velikom reputacijom i iskustvom.
On kaže, ti samo da dođeš ovamo (legalno i sa radnom dozvolom), lahko bih ja tebe ubacio.
Mada ja kontam da ja tamo odem legalno, lahko bih bilo gdje se zaposlio i bez preporuke.
Moguce da bi ali, ne mozes porediti kada te neko dovede i krenes sa drugog nivoa. .... ucini nesto da dodjes do legalnih papira. :-)

..hm - on ti moze biti sponzor- neka nadje nacina da mu treba takav kao ti.
numersi

#1709 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by numersi »

Ako hoces uradi tako kao sto ti je rekao, to je nacin kako da se legalno zaposlis bez dokumenata koje trenutno nemas, covjek ti olaksao..... :thumbup:
numersi

#1710 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by numersi »

numersi wrote:

Ako hoces uradi tako kao sto ti je rekao, to je nacin kako da se legalno zaposlis bez dokumenata koje trenutno nemas, covjek ti olaksao..... :thumbup:

To asistiranje koje ti ponudjeno je da te oni vide kakav si u poslu, svakome je tako, moras asistirati da bi te upoznali, jesi li samostalan radnik koji sam moze ispravno odgovorit zahtjevima posla...... ili ti je potrebno doskolavanje, sta i koliko ti je potrebno da bi se sa tobom upustili u iduce stvari koje su toj firmi potrebne, svi tako prolaze, i njihovi ljudi i stranci, i asistenti imaju platu...... kolika je tolika je, ali si po svim zakonima legalan :thumbup:

Covjek se zainteresovao za tebe, i sad se ti samo trebas pokazati sta si i dokle si..... ako tu prodjes prosao si, sve ce ti sredit, normalno kako se dogovoris :thumbup:
Ommadawn

#1711 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Ommadawn »

Dino79 wrote:Ovim robovlasnicima još nije jasno da ljudi više neće da rade za vreću brašna i litar ulja.

Image
Đubre bezobrazno a uoči rata nas je molio da mu potpišemo odobrenje da pravi stan u potkrovlju zgrade, živio ko podstanar.
Taj rođenu sestru ponižava koja radi kod njega.
numersi

#1712 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by numersi »

Ommadawn wrote: Đubre bezobrazno a uoči rata nas je molio da mu potpišemo odobrenje da pravi stan u potkrovlju zgrade, živio ko podstanar.
Taj rođenu sestru ponižava koja radi kod njega.

Ni prvi ni zadnji, kad kola krenu nizbrdo svasta se desava, treba samo pokusat na vrijeme iz njih iskocit :mrgreen:

Zeznuto, ne moze svako ni vodit, a ne moze ni svako pratit, tako to ide svugdje :mrgreen:
HAVANA

#1713 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

E jes se pretrgo :lol: :-) Eno kod pere vulkanizera na stupu plata 1300,cuj 600 i nece.Bas me cudi.Ko je ovaj uopste?
Fudo387

#1714 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

Dino79 wrote:Ovim robovlasnicima još nije jasno da ljudi više neće da rade za vreću brašna i litar ulja.

Image
Ono, izmedju nula maraka i 600 maraka, bolje je 600.
Al’ ovaj je bas primjer naseg lokalnog kabadahije i novopecenog bizMismena. Cuj, mora se sakom lupit...dosta je nepravde, nece niko da mu radi za kikiriki.
A je supka mamu jebo svoooJu!:lol:
moonca

#1715 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by moonca »

Koliko nas ovdje tipkamo sa posla, dok nas neko placa. :ginisovac:

:caj:
irac300

#1716 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by irac300 »

Image
Lupat će on još malo al' glavom od sto.
numersi

#1717 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by numersi »

Samo iskocis iz kola, nek se vozac sam polomi, oslobodite se malo, sami sebe, cim je primoravanje jos sa kabadahijskim ponasanjem, a to sve ide jedno sa drugim, problemi se samo slazu jedno na drugo bez ikakvih rijesanja, to sve samo odjebes i produzis, koji ce ti kurac sve to, nista od tog, ja sam to sve davno odjebo, kad se sjetim nisam dobar nikako, jebem vam.... :oops:

jebi ga, izvlaci te se nekako, mrs, nisam sad dobar nikako, sretno vam svima :mrgreen: :thumbup:
Edin H.

#1718 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Edin H. »

Fudo387 wrote:
Al’ ovaj je bas primjer naseg lokalnog kabadahije i novopecenog bizMismena. Cuj, mora se sakom lupit...dosta je nepravde, nece niko da mu radi za kikiriki.
Nije samo do ovog gospodina :-) , i do drzave je i do neaktivnih sindikata.

Drzava mora uspostaviti minimalnu satnicu od koje se moze zivjeti, lako je to izracunati.

Nadnica u Sarajevu mora biti veca nego ona u unutrasnjosti, zbog troskova zivota.

Ko ne moze da plati radnika takvu minimalnu nadnicu neka zatvara business.

Zamjeniti ove radnike sto odlaze izbjeglicama koje zele da rade i da se nastane, omoguciti im da lako dobiju radne dozvole, ubrizgati svjezu krv i pojacati konkurenciju.
pirmin

#1719 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pirmin »

Image
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#1720 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Domaci izdajnik »

HAVANA wrote:E jes se pretrgo :lol: :-) Eno kod pere vulkanizera na stupu plata 1300,cuj 600 i nece.Bas me cudi.Ko je ovaj uopste?
To je direktor fabrike obuće BEMA ex-Bosna u Banjoj Luci Marinko Umićević, sirovina od čovjeka SNSD kadar. BEMA važi za izrabljivačku i robovlasničku firmu sa suludom normom u proizvodnji koju ako ne ispunjavaš ne dobijaš ni punu platu, a tako je postavljena da i iskusni radnici poginu da je namire :roll: U firmu je zaposlio partijski dupelizački kadar na rukovodeća mjesta koji se iživljavaju na radnicima, čuo sam da psuje majku i djecu radnicima kad se iznervira, da li je to sad istina ne znam....
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#1721 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by japin_mutapi »

i ovog marinka nabijem na qooratz
Ommadawn

#1722 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Ommadawn »

Lajavikrelac wrote:
HAVANA wrote:E jes se pretrgo :lol: :-) Eno kod pere vulkanizera na stupu plata 1300,cuj 600 i nece.Bas me cudi.Ko je ovaj uopste?
To je direktor fabrike obuće BEMA ex-Bosna u Banjoj Luci Marinko Umićević, sirovina od čovjeka SNSD kadar. BEMA važi za izrabljivačku i robovlasničku firmu sa suludom normom u proizvodnji koju ako ne ispunjavaš ne dobijaš ni punu platu, a tako je postavljena da i iskusni radnici poginu da je namire :roll: U firmu je zaposlio partijski dupelizački kadar na rukovodeća mjesta koji se iživljavaju na radnicima, čuo sam da psuje majku i djecu radnicima kad se iznervira, da li je to sad istina ne znam....
Znam ja njega od prije rata i to dobro.
Brat i sestra su mu super ljudi a on izrod i šupak a kako sam čuo od pouzdanih ljudi, sestra mu radi u firmi i prema njoj se ophodi ružno a kako ne bi prema drugima.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#1723 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Domaci izdajnik »

Sve znaš onda. Ko god je imao posla sa njim kaže da je đubre od čovjeka.
valjuga

#1724 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by valjuga »

Edin H. wrote:
Fudo387 wrote:
Nije samo do ovog gospodina :-) , i do drzave je i do neaktivnih sindikata.

Drzava mora uspostaviti minimalnu satnicu od koje se moze zivjeti, lako je to izracunati.

Nadnica u Sarajevu mora biti veca nego ona u unutrasnjosti, zbog troskova zivota.

Ko ne moze da plati radnika takvu minimalnu nadnicu neka zatvara business.

Zamjeniti ove radnike sto odlaze izbjeglicama koje zele da rade i da se nastane, omoguciti im da lako dobiju radne dozvole, ubrizgati svjezu krv i pojacati konkurenciju.
Izmjeri temperaturu arane .
Oni su drug moj ekonomske izbjeglice,ekonomske!
Neće on u vulkanizer,on oće u germany kao i svak normalan.
Ommadawn

#1725 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Ommadawn »

Lajavikrelac wrote:Sve znaš onda. Ko god je imao posla sa njim kaže da je đubre od čovjeka.
Ma i prije rata je bio. On ti je k’o neki inžinjerčič, to se puhalo kao da je doktor nauka i frajerčina.
Brat mu je sušta suprotnost - bar je tada bio, sjećam ga se dobro. Raja svjetska, prijatan, nasmijan a imao nešto gospodsko u sebi.
Post Reply